Открито за притворството и забравата в медиите

Разни хора ще прочетат по различен книгата на бившия финансов министър Симеон Дянков, който буквално триумфира в медиите чрез нея тези дни. В интервюто си по този повод той каза, две неща, на които не всеки ще обърне внимание:

1.    че съзнателно не е уважил церемонията по награждаването на банкера Цветан Василев на 1 декември 2011 г. като „Мистър икономика”.

2.    че той ( както и министърът на икономиката Трайчо Трайков) не е уважил церемонията защото не са смятали, че това е автентична класация. Защото тя се прави „ от медиите”.

Кои медии, веднага бих попитал за уточнение, припомняйки за дежурното обслужване на властта от страна на в. „Стандарт” например?

Водещите на Нова тв си бяха „написали домашното” за интервюто с Дянков и не се притесняваха да имат критична позиция ( макар и със задна дата, което днес направо стана задължително по темата за КТБ).

За съжаление в студиото прозвуча обаче и невярната констатация, че „по онова време” НИКОЙ не бил говорил за ( т.е. срещу всесилния ) Цветан Василев и неговата КТБ.

Бих премълчал факта, че реагирах остро на събитието от 1 декември 2011 г. ( описах го още същата вечер като нагло и безпрецедентно), ако самият Дянков не засегна, при това основателно, ролята на медиите, организирали въпросното шоу с награждаването на Цветан Василев. Това ме провокира да опонирам, че тогава изтъкнах слугинската роля на БНТ, която замести „Лека нощ деца” с пряко излъчване на „бляскавата церемония” ( кой нареди на БНТ това, някой ще попита ли някога? ), предоставяйки за целта лицата на новините на телевизията в ролята им на водещи и на това позорище.

От БНТ, където вече от две години (отново) е забранено да участвам в публицистични предавания, мълчат и едва ли ще се саморазобличат, щом са в състояние да заливат ефира със самохвалната си, абсолютно безкритична по отношение на комунистическия период капания „55 години БНТ” – аналог на лозунгите за непрестанния социалистическия възход на НРБ.

Споменавал съм и факта, че на следващия ден след появата в ivo.bg на статията ми за „бляскавата церемония” Николай Бареков на висок тон е наредил кракът ми да не стъпва в ТВ 7 (буквално повторение на заповедта на Иван Гарелов в телевизията от пролетта на 1989 г. след мое изказване срещу Тодор Живков в НДК).

Разбира се и Люба Кулезич, която интервюира в неделя по Нова тв Бареков в нейния доминиращ стил ( нали си размениха ролите, сега тя му е по-важна и вече той е в ролята на просител), пропусна „подробностите” как изпълняваше тогава заповедите на Бареков в ТВ7, с когото междувременно се „разведоха”, а той й отмъщаваше за бягството й в Нова тв от поверения му екран в ТВ7 с някакви гадни намеци за жадните й погледите към потното му тяло.

Какво да ги правиш- големи телевизии, големи водещи! Няма да се занимават с някой, който е НИКОЙ ( според твърдението, че никой не бил говорил по онова време срещу Цветан Василев).

Но като съм започнал темата за „големите”, да използвам докрай единственото си средство за самозащита срещу подлостите на „големите телевизии” ( сред които май само още в Нова тв ще ми остане някакъв кредит за участие, знам ли). Откритостта е дървеният ми меч. Само чрез него мога да им се противопоставя въпреки рикошета на тяхната отмъстителност. Ето защо споделям един нов епизод от тази неравна схватка.

Неотдавна отказах да се завърна на екрана на БТВ в рамките на едно публицистично предаване с 4 появявания седмично- толкова, колкото се появявах и в „Десетката”, преди да бъде закрито след като ядосах президента Първанов през октомври 2006 г. Обясних, че не мога да се съглася да бъда оценен няколко пъти по-евтино от времето, когато ми позволяваха да работя там. Това би означавало този път да превия гръб, да склоня глава като оглупял, амортизиран или просто преоценен на трудовия пазар журналистически екземпляр, огладнял и втасал за унижение, каквото не позволих преди 8 години, когато останах без работа след скандал със старото ръководство на телевизията, което ме заплаши с уволнение за волнодумство, спря ми предаването и на практика ме мотивира да напусна в знак на протест срещу публичната разправа с моя милост.

И как ме наказват този път от БТВ за моя отказ 8 години по-късно , при това след като не се намери някой да каже едно „извинявай” за репресията, отразена през март 2007 г. в годишния доклад на Държавния департамент на САЩ за състоянието на човешките права по света като нарушаване свободата на словото в България?

Ами отмъстиха ми ( както си въобразяват, защото не им желая подаянията) по най-дребнавия начин като за една „едра” медия: решили да не ми изплащат обещания хонорар за пробното ми участие във въпросното предаване. Явно така отговарят на иронията ми, че разбирам какво значи да нямаш пари да си платиш някои луксозни стоки и услуги, но не мога да им (у)служа чрез евтино платен труд.

(Не)желаещите да (ме) четат, имат правото да не го правят, но и аз се възползвам от правото си да припомням все пак, че не всички сме мълчали в угода на властта и нейната финансова звезда Цветан Василев, за която сега Дянков говори едва ли не с „изненада”. Да, говорело се тогава за могъществото на банкера Василев, но като финансов министър Дянков бил в неведение точно колко голямо е било то. Ако той не е знаел за всесилието на банкера, излиза, че някакъв си блогър е бил по-осведомен от финансовия министър.

Прилагам доказателството ( с някои съкращения, за да не отегчавам паметливите читатели).

Бляскава безцеремонност коронова новия фаворит на управляващата олигархия

Иво Инджев

декември 1, 2011

Като събитие от „национална величина”, което с помпозния си фалш и грандомания напомня т.н. журналистически награди „Черноризец храбър”, конкурирайки ги със своята нелепа тенденциозност в предпоставения и удобен за властта избор, БНТ излъчи пряко тази вечер (вместо „Лека нощ деца” преди централната си информационна емисия) церемонията по награждаването на „Мистър икономика” 2011 г.

 

Тази вечер се видя в националния ефир как вицепремиерът Цветан Цветанов изигра ролята на конферасието. Рекламираният от него бос се оказа най-близкият до властта банков медиен властелин Цветан Василев, чиято Корпоративна търговска банка стои зад масовото изкупуване на вестници, телевизионни канали и сайтове, за да ги превърне в послушен инструмент на властовата пропаганда в България.

Такава нагла „врътка” не е имало от времето на „Мултигруп”, когато през лятото на 1995 г. червеният официоз „Дума” се опита да изпере образа на Илия Павлов със статия, чиято цел беше да се легитимира първоначално награбения капитал. Статията се запомни с лансирания в нея образ на гущера и претенцията му да си откъсне опашката. Години по-късно се разбра, че истинският автор е бил журналистът от „24 часа” Георги Кадиев, вдъхновяван за това деяние от бившия шеф на 6-то управление на ДС Димитър Иванов.

 

Подобна „пречистваща” образа на „гущера” операция, но вече с „новия Димитър Иванов” начело, изигран като роля от шефа на МВР Цветан Цветанов, наблюдавахме тази вечер от екрана на държавната телевизия, която посвети след това и репортаж по същата тема за онези, които са изпуснали прякото предаване.

На бляскава церемония, която приключи преди минути, сред златните съкровища в Националния исторически музей, беше избран “Мистър Икономика 2011″(БНТ)

Оскарите в бизнеса бяха раздадени в пет обновени категории на бляскава церемония в НИМ.( Стандарт)

Кой от кого преписва „бляскаво”, не е ясно. Но са си плюли в устата участниците в раздаването на „Оскарите” под надслов „Мистър икономика”, които намирисват на бира-скара. Този път пералнята на образа на най-приближения до властта бизнесмен не е „Дума” , а е списание „Икономика”, което е доста по-мъртво от някогашната „Дума”, но пък е платформа за раздаване на въпросните награди, зад които стои собственикът Тодор Батков (видя се сред официалните гости).

Понеже „Стандарт” няма равен в ласкателствата и изпълняването на поръчки, читателят може да добие представа за стандартната процедура по лъскането на посочения от професионалистите в тази област имидж от следния текст в електронното издание ва вестника, собственост на носителя на орден „Стара планина „ Тодор Батков , закичен с този „оскар” от президента Георги Първанов, с когото Цветан Цветанов уж е скаран:

„Мистър Икономика 2011 е Цветан Василев
30.11.2011

Шефът на Корпоративна търговска банка Цветан Василев е “Мистър Икономика” за 2011 година. Той получи голямата награда на списание “Икономика” и вестник “Стандарт”.

Оскарите в бизнеса бяха раздадени в пет обновени категории на бляскава церемония в НИМ. Общо четирима бяха номинирани за големия приз. Освен Цветан Василев за него се бориха Богомил Манчев, Лъчезар Цоцорков и Цоло Вутов. Банкерът обаче грабна отличието, защото е изявен бизнес лидер, успява да мотивира служителите си, държи на бизнес етиката и развива социална отговорност. Наградата връчи вицепремиерът Цветан Цветанов. От името на правителството той пожела успехи на българския бизнес и по-бързо излизане от тежката икономическа криза. Василев подчерта, че е вдъхновен от наградата, защото “по света са готови да обезглавяват банкери, а тук ги номинират за такава престижна награда”.

 

Както се вижда, раздаването на въпросните „оскари” се ръководи от същия принцип, на който и Първанов раздава награди- има и заслужили дейци, чрез които се легитимира и награждаването на свои хора. Но това, което направиха управляващите тази вечер, като извадиха пред скоби една от най-законспирираните личности на задкулисната власт през последните години в България, е без прецедент досега.

За (евентуално) неосведомените, превеждам на ясен език събитието: фаворитът сред олигарсите ( Валентин Златев) е „мъртъв”, да живее фаворитът Цветан Василев! Той вече си иска овациите и ги получава- а дали ги заслужава, това е тема с продължение в купените от него медии, които ще се борят да си заслужат сребърниците.”

 

 

38 мнения за “Открито за притворството и забравата в медиите”

 1. Чудесно припомняне!
  И за нас, които Ви четем с нетърпение и удоволствие. А още повече за тези, които го правят (хич не се съмнявам) като ежедневно задължение, знае се от кого вменено.

 2. Иво, България казват била свободна. Аз чета и си мисля обратното. Робска и Идиотска държава имаме. Крадците строят замъци а свестните хора едва свързат двата края.

 3. Гледам снимките и слава Богу, не виждам никакъв начин като как Вие, г-н Инджев бихте се вписали в това котило от аморални посредственици.
  При това иде реч за събития с няколкогодишна давност. Пренаписват ги най-малкото с тенденцията да ни се набие максимата: “всички са маскари”. Е, какво остава тогава за по-далечното минало.
  Чепатият министър на образованието го чака много работа. И на първо място да се заеме с учебникът по историята.

 4. Г-н Инджев
  Добре ,че ги повтаряте тези неща.Не че ние не ги знаем,но има хора,които тогава с удоволствие участвуваха в тези маскаради,а сега се *правят на ударени*.*Елитът на България*.Въздух под налягане,обикновени крадци и мошеници и прислужващи журналисти.Което е най долно.
  Елитът, г-н Инджев сте Вие и ние които Ви подкрепяме.Не изменихме на възгледите си ,не променихме ценностна си система за облаги и привилегии.Нито преди,нито сега.С гордо вдигнато чело съм,не се срамувам от нищо.
  ДИВАНЕ
  Не плуи по България.Тя е свободна страна.Спомени имената на бившите комунисти и офицери от ДС сега видни богаташи като Димитър Иванов Гестапото Илия Павлов/бог да го прости/,В.Златев,Пеевски/чиито дядо е офицер от ДС/.На които всички ние сме слугували,а ти вероятно и повече от мен.Назови ги по именно.Те са нещастието на България,а не да се дърляш с мен.Предполагам .че и ти си на моя хал.Само,че аз вече не им слугувам.Направи го и ти.Истината ви прави свободни е казал Христос .Назови ги поименно като мен.Ти сигурно по добре ги знаеш.

 5. Поправете си една досадна грешка в статията, г-н Инджев.
  Цитирам:
  “1. че съзнателно не е уважил церемонията по награждаването на банкера Цветан Цветанов на 1 декември 2011 г. като „Мистър икономика”.”
  Край на цитата.
  Все си мисля, че банкерът се казва Цветан ВАСИЛЕВ, а не Цветан Цветанов… Дано да не греша.

 6. Сетих се за любимия си цитат от „Чардафон Велики” на Захарий Стоянов. Каква българска драма има в тези редове, приятели!…
  „…Ах, оставете вий вашите форми и класицизми! Вижте ги тия двамата-от едни баща и майка раждани, от един даскал същата торба пръчки изядали- ей го единият-в руското агентство продава баща и майка за чин и бели рубли, пък другият си дере ризата отвън да докаже, че по човеколюбие руските съмодръжци не могат и да се мерят със Султан Махмуда, а простият народ в Русия живее като добитък!”

 7. Савова като те чета се смея и плача! Боже, поне си изпий хапчетата ! Бива ли така ???

 8. ‘Всички са маскари’ – Георги Николов съвсем на място ни припомни тази ‘максима’. Аз я наричам хипотетична критика. Не че сме я забравили. Една сюрия платени и неплатени ентусиасти се опитват да доставят публично омаскаряване в какви ли не тематични форми, обединени от явни намерения във форумен камуфлаж. Съобщенията са с тон ‘огневен’ и ‘емпатичен’. Целта е да се рационализира апатията, за политическо удобство. Затова почтените хора се отказаха от тази фраза, защото след отеглящото ги от света (разбираемо) чувство за разочарование идва осъзнаването, че с отказа да ‘разграничаваш’ всъщност обричаш същия този свят на още по-голям терор. ‘Всички са маскари’ е основанието във патетичните вопли за негласуване, които циклично преживяме. Или ‘всички са маскари, т.е. комунисти. България е нищо повече от комунистическа страна и всички са комунисти по рождение и след смъртта си.’ (парафраза)
  Ако беше така, щеше да бъде много лесно. Нямаше изобщо да има нужда от гласуване, нито пък от писане на каквито и да е било коментари. Вместо това щяхме солидарно унизени да висим на километрични/ метафизични? опашки. От утрото. За какво е опашката? Няма значение. Все ще е за нещо, което нямаме в къщи.
  В тази връзка един жив текст от Владимир Сорокин http://www.srkn.ru/texts/ochered.shtml

  Разбираемо понякога униваме, но искам да припомня едно интервю с Vladimir Tismăneanu и това, което каза за Румъния и България след приемането ни в ЕС и НАТО: ‘Basically, since 1989 the changes have been FANTASTIC!’

 9. “Президентът Стоянов: Добрев и Първанов излъгаха за мандата”

  http://frognews.bg/news_85474/Prezidentat-Stoianov-Dobrev-i-Parvanov-izlagaha-za-mandata/
  ————————————————————————————-

  Е,какво стана сега!?
  Спасителя на България от гражданска война,добрия самарянин от БСП,национало отговорния социалист,полицаят от БКП или казано по-просто-комуниста Николай Добрев,май не е това за което дълги години след кончината му,грижливо и старателно беше легендиран!
  Ами защо тогава трябва да кръщават улица на него!?
  Не е ли достатъчно това,че сина му и дъщеря му са набутани здраво в шоколада?
  Явно е малко!
  Другарите освен финансово ни заробват и духовно,създавайки легенди,герои,професори,писатели,учени и каквото още се сетите от каквото им попадне под ръка.
  Такъв е и случая с Николай Добрев,той така да се каже е пробен камък за реакцията на обществото,за да знаят за в бъдеще докъде могат да стигнат в наглостта си!
  Другарите “пак са тук”!

 10. Драги everyone else, Vladimir Tismăneanu наистина е страхотен автор!
  Как е описал само фашизирането Румъния от 30-те/40-те години покрай Чоран, Елиаде и Йонеско- само по този пасаж (в някакъв мой превод) може да се усети блестящата му стилистика:
  … “…Те мечтаеха за ново Средновековие, възхваляваха достойнствата на органичната общност, израстваща от героичното чувство за обреченост и от готовността за мъченичество. Образът на отчаяния, скептичен и трагично потиснат писател благодарение на тях придоби нови, по- красиви измерения…Представляваха балканско съответствие на революционния аристократизъм, бяха антибуржоазни, антимеркантилни и антидемократични. В цивилизационно изостаналата селска страна, управлявана от корумпирана и безотговорна политическа класа, антилибералната, революционно–мистична реторика на крайната десница разбираемо предизвикваше възторзите на интелектуалните елити…”

 11. На пръв поглед копната новина няма нищо общо с темата. Но смятам и мисля, че не греша ако споделя, че за мен тя прекрасно илюстрира безпомощноста на комунизма с който г-н Инджев и съмишлениците тук се сражаваме със силата на клавиатурата.

  В Венесуэле после снижения мировых цен на нефть пачка с 36 презервативами стала стоить 4,760 боливара, или $755 согласно официальному курсу, передает Bloomberg.
  Поступления в бюджет страны от продажи нефти снизились на 60% за последние семь месяцев.
  Как отмечается, если раньше презервативы было очень трудно найти, то теперь их невозможно купить. На черном рынке цена за один презерватив может доходить до $25.
  При этом в сообщении говорится, что Венесуэла имеет самые высокие показатели среди стран Южной Америки по ВИЧ-инфекции и подростковой беременности. Аборты в стране также запрещены.

 12. по-горе да се чете ‘чувство на разочарование’

 13. Не знам какъв финансист е Симеон Дянков, но за мен беше изненада, че се оказа руско мекере. А какви напоителни приказки бяха, че бил човек на американците и как се бил продал, та продавал и страната на американците. А то каква била работата – човек на руснаците. Ама за това никой нищо не казва.
  А иначе, Иво, не мисля, че мечът ти е дървен. Ти владееш най-мощното оръжие – истината и словото. Досега не се е опитал някой не да те опровергае, а само да оспори това, което казваш/пишеш. Доколкото виждам, не те допущат в “Афера” (аз съм от Варна) и със съжаление трябва да отбележа, че там има голяма концентрация само на верните на ДС ценни кадри – само как са подредени един до друг Кеворкян, Гарелов, Тома Томов, Митю Гестапото…, а форумът по повод и без повод плюе Иво Инджев. Как да не се запита човек, защо един такъв изтъкнат “сътрудник” на ДС не го допускат там? Който има очи да гледа, който има очи да слуша. И ще ти става все по-трудно. Хората, които мислят като тебе, не са в България. Добрата новина е, че процесите напоследък сякаш се ускориха и кой каъв е става все по-ясно.
  Да ти е яка клавиатурата.

 14. Дааа,така е.Всяко чудо за три години!
  Пиши Инджев,Яж им кокалите,то за това ти си бедняка – богат,а Бареков богатия – бедняк.

 15. И една добра новина от Отава, която обаче накара глутници данъкоплатни единици да завият – срещу проекта за мемориал на жертвите на комунизма: http://ottawacitizen.com/news/local-news/winning-design-for-victims-of-communism-memorial-features-100-million-memory-squares
  ‘Какви жертви?’ – казват много от канадците – ‘Харпър е обезумял’. А такива като мен се питат: Като всяка година същите прекарват зимните си ваканции по кубинските плажове, как ли пък са се опазили да не чуят за престъпленията на братята Кастро. А и тениските с мутрата на Че Гевара са световно популярни.
  По спешност поемите на Армандо Валадарес трябва да се раздават на канадците с туристическите брошури за дестинациите. Понеже е ясно, че някои хора няма как да забележат милионите имигранти в страната – последните напускат родината си именно заради ‘несъществуващия’ комунистически терор.

 16. Помним това гнусничко, подличко, лицемерничко и доста отвратителничко предаване. Най-гнусничкото, подличкото и лицемерничкото е, че днес всички участници в него се правят на света вода ненапита и “аз нали ви казвах още тогава” – а тогава се ръгаха да са по-напред в кадъра. Добре е, че го напомнихте и на нас. Понеже човек е склонен да тика в килера на паметта си миговете, когато е трябвало да изкрещи с всичка сила, “Майната ви, престъпници!”, но по една или друга причина не го е направил. (Няма пак да споменавам двуцевки и сапьорни лопатки, че да не ме баннете като подстрекател към насилие към така обичния ни “политически елит”:)

  Бъдете жив и здрав!

 17. Към Диване, робите и идиотите ли са за вас свестните хора?
  В историята си България никога не е било по-богата и развита отколкото в годините ни като член на ЕС. И свободна също.
  Свестните хора разбират това и полагат всекидневно усилия да го имат.
  А именно страхливите и неразумните създават тази среда за крадците. Но дори и те живеят по-добре и по-свободни в сравнение с преди и е въпрос на време да счупят оковите и да защитят заработеното си.
  И помислете какво ви пречи да се чувствате свободни.

 18. Иво Инджев ivo.bg e Свободното слово.
  Не бива да позволим мръсните ръце на туземците да му поднасят данайските си дарове.
  Иво, не отивай никъде на ничия мизерна служба и презряна заплата.
  Съмишленици,
  Длъжни сме да осигурим на нашата Свободна медиа достойни условия за да съществува въпреки мафията, въпреки просмуканата с путинофилия държавна медийна администрация, въпреки сплотената русофилистична шлака затиснала информационното пространство на Отечеството ни, въпреки шантажа и изнудвачеството на притворците и фалшивите доброжелатели.
  Защо някой, който разбира от тези неща, не се заеме с подготовка и реaлизиране на медиен проект на основата на ivo.bg, с ръководител Иво Инджев, който да се състезава за европейско финансиране..? Ако Иво приеме, разбира се.
  Почти всяка бг-руска пиявица си има телевизия и радио.
  Защо да не се напънем и да създадем телевизия Свободна България, радио Свободно слово,….радио Иво Инджев..
  А до тогава, да пoдкрепяме здраво ivo.bg, по начинът по който ръководството на ivo.bg е сметнало за допустимо.
  Не можем да си позволим да го загубим или оставим сам да се бори с коварната антибългарска хидра, захапала и държавата и ефира и.
  В това число и финансово.
  И според възможностите на всеки свободен човек.
  ivo.bg е символът на свободното слово в България и сме длъжни да му осигурим свободата от всякакви професионални и делнични затруднения.

 19. Представям си злорадството на политиците и журналистите – петоколонници, много пъти разобличавани от перото на Иво, когато ще прочетат за ходенето по мъките и униженията, на които е бил подложен в житейски и професионален план най- талантливия български журналист в момента. И ми призлява от отвращение.

  Но си представям също безсилната злоба и страха им, че скоро ще излезе поредната му разобличаваща предателството им книга. Много българи ще я прочетат и ще прогледнат за надвисналата опасност през мъглата, спусната от престъпните български медии.
  Сладко възмездие!

 20. Драги Стамбо: И превода по-горе, както и всяко твое писане/ мое четене са удоволствие.
  Неслучайно цитирах Tismăneanu. Някои негови по-млади колеги и политици са скептични заради произхода му, дето се казва киснал си е краката в най- дълбоките червени води. Ако не греша Понта го освободи от поста председател на Института за разследване на престъпленията на комунизма. Имаше какви ли не политически игри с този институт от 2003 та и досега, би било интересно да проследи човек. Обвиняваха историографа, че твърде много интелектуализира дебата (вероятно е така). Въпреки всичко моето скромно мнение е, че Vladimir Tismăneanu е сред малкото изключения от правилото: ‘веднъж комунист – цял живот комунист’. И ценя таланта му, който ти посочи по-горе.

 21. everyone else, приятелю,прав си и за кървавочервения бекграунд на Тисмъняну, а като него,от големите минслители, макар и от малко по-старото поколение, е май само още един- великият Leszek Kolakowski-Бог да го прости! Пускай каквото искаш от него и чети, има го на всякакви езици.

 22. “В историята си България никога не е било по-богата и развита отколкото в годините ни като член на ЕС. И свободна също.” ?????????
  АУУУУУУУУУУУУУУУУ
  Брат,и ти си Изкукал Здраво! Май си от Партийния елит, дето си живурка върху гроба на Българския Народ!!!
  Срам ме е от такива Идиоти!!! Единственото, което получи България от ЕС беше отворената граница за да избягат децата и Немили Недраги!

  А за вас Партийните Активистчета остана радостта да лижете задника на Командирите си !

 23. Диване ,тук не се толерират “полемики” от типа надцаквания, като от форума на “ОФНЮЗ”.
  Ако ви е невъзможно да правите смислени и адекватни коментари- интересни и обогатяващи читателите, а ви избива на долнопробна агресия, не се напъвайте. И се постарайте да разбирате хората пишещи тук, които възприемате като опоненти и се опитвате гаменски да иронизирате-често тропате на отворена врата.

 24. ДИВАНЕ
  Прав си бе.Най свободни и бсгати бяхме като бяхме роби на Москва.Най добре живееха ченгетата и руските подлоги.Българите няма право на избор на живот в собствената си страна.Където ги закрепостеха ,там оставаха за цял живот.Няма *ама искам да живея в голям град или столицата.*Искаш ,ама няма,ченгетата по етапен ред ги въдворяваха по заповед на власт имащите.Ето за това време плачеш.Защото свободата изисва сам да се грижиш за себе си.Ама като нямаш професия и си бил само безправен слуга,как да оживееш днес.Ето това е проблема на много хора.Затова плачат като тебе.

 25. ПП
  Затова,че българите са най свободни и най добре живеещи днес в ЕС съм го писала подробно в този блог като отговарям на въпроса Защо.

 26. На Глупусти и Клевети , какво да Отговоря? На хора, които не четат но коментират какво пиша какво да отговоря ??? Савова ме намрази защото не съм обичал нейния Командир ! какво да и отговоря освен да си пие Хапчетата ??
  И вие сте едни безсмислени коментатори.
  Савова не плещу тъпотии , че в ЕС Българите живеели най-добре! Ще ти се смеят и кучетата и кокошките!

 27. Хаха Тук май споря с цяла Партия !
  РБ, които приютиха сума ти синчета на Крадци и Разбойници! Айде карайте се с мен Нещастници !!!

 28. Към Диване, с обиди и омраза няма да се получи нищо добро.
  Вие сам казахте че не се чувствате свободен. Попитах ви кое ви кара да се чувствате така за да провокирам във вас желание да откриете и да преодолеете проблемите си.
  Ето ви статистика ако не вярвате на мен: http://kushnirs.org/macroeconomics/gdp/gdp_bulgaria.html
  А от ЕС получаваме не само отворена граница но и общ пазар. И не бъдете негативно настроен за желанието на младите да се развиват. Напротив точно това е необходимо стремеж за развитие и неуморна работа. Наготово няма нищо да получите.
  А вашата логика е да обидите всеки дори и тези които са допринесли за вашето добруване. И не ми казвайте че да учиш, пътуваш, търгуваш, изразяваш, асоциираш и като цяло сам да определяш бъдещето си не е добро за вас.
  Ако не желаете да се възползвате от тези възможности защо тогава се сърдите на тези които го правят и дори се опитват да ви помогнат.
  Има ли нужда да обяснявам кой постъпва като разглезено дете?

 29. Уважаема г-жо Савова, губите си времето като реагирате на всяка глупост на тоя цървул. Те с антикомуниста се разконспирираха и сега всеки от тях реагира според характера и темперамента си – диването чрез просташка нападателност, приписвайки ви собствените си болежки, най-вече комунистическата (любим похват на платените тролове от “Позитано” 20, впрочем), а антикомуниста – чрез вопли на засегнато достойнство и обвинения в липса на добро възпитание у събеседника. Четете им опорните точки и се забавлявайте…

 30. Другаркооо от Десе(е)бе , представи си за момент със разнебитената си глава, че нямам нищо общо със твоите фантазии! Можеш ли го или просто имаш нуждата да си намираш врагове и да им пишеш колко си по-умна от тях ??
  И цървул ще викаш на тоя дето те е възпитавал ! разбра ли другарко от десебе!

 31. Тенко, казах ти , че и ти си от партийните другарки, защото тези приказки от 1001 нощ може да си ги приказвате насаме със Командира!
  Ако все пак ти е интересно каква е истината, ела и се поразходи из държавата.
  Повече не желая да казвам на хора , които не желаят да мислят. Прав ти Бизнес Път! Развивай се! Ако искаш ми изпрати бизнес визитка на новата си фирма да ти се порадвам, колко си се развил! 🙂

 32. Диване, да интересно ми е каква е истината но от вашата гледна точка. И не напразно ви отправих един въпрос два пъти като ви търпя обидите. Поне това вие не разбрахте ли?
  Какво ви кара да се чувствате тъжен?
  Как очаквате да ви разберем след като не желаете да ни обясните?
  Карате ме да мисля както други са коментирали тук че нищо конкретно не искате да коментирате а просто сеете обиди към всеки който ви възрази.

 33. Нищо конструктивно няма във внушнията ти: българският народ е тъп, комунизиран и обречен; всички политици са маскари (=комунисти); не гласувайте!; Костов е виновен!……… Изобщо, все кухи формули за бетониране на статуквото. А ние трябва да мислим наопаки: къде са ни силите като нация, около какви цели можем да се обединим, как да ги постигнем и кой може да ни съдейства в това. Особено при сегашната геополитическа бъркотия думата имат визионерите, а не оплаквачките с крокодилските сълзи.

 34. Ако можеш цитирай къде съм написал това: “българският народ е тъп, комунизиран и обречен” или се извини за клеветите по мой адрес!!! Аз написах, че вие (ти и още една две РБ активистки) имате комунистически подход, защото обвинявате като комунисти (без много много да му мислите със погрешно интерпретиране). Може да сте демократки но не ви личи в маниера. Защото демократите по природа имат други подходи, различни от дърводелската пропаганда на комунистите.

 35. Този блог има архив. Ако си нямаш друга работа се разрови в него, прочети си нещата и ще се убедиш.
  Аз активист/ка на партия няма как да съм, живеейки на хиляди километра от България. Не очаквам да ми го вярваш. Такива като теб поначало не могат да вдянат, че някой може да се застъпва за политическа сила, без да му се плаща за това.
  Спирам по темата, защото не ми се досажда повече. Приятен уикенд на всички!

 36. А пък ти не можеш да “вденеш”, че моята партия е България. Не се чувствам никому длъжен и пиша каквото мисля. Ще ти кажа как се търси в архива. Става за 2 секунди. Влизаш в Гугъл и пишеш следното в търсачката:
  диване , българският народ е тъп, комунизиран и обречен
  И гледаш резултатите от търсенето.
  Аз го написах и оооо чудо, наистина излиза един резултат.
  Тъй като май има проблеми с пускането на линкове ще ти кажа да прочетеш какво съм писал на следната дата:
  POSTED BY ДИВАНЕ | ЯНУАРИ 29, 2015, 13:26
  темата е “руската троянска тройка на балканите”.

  Прочети я и се извини ако имаш достойнство! Така правят демократите. А комунистите никога не се извиняват!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.