Пожизненият Тренчев щял да ни остави на по-жизнен вожд, ако се е родил такъв

Признавам, че темата не е важна, но пък колегите от сайта Faktor.bg ме разсмяха със следното заглавие е ме предизвикаха:

Константин Тренчев напуска КТ „Подкрепа”. За трети път!

Спурер!

 

Нямам на ум „заплахата” от оттеглянето на фактора Тренчев, който няма равен по несменяемост на своя пост през изминалия четвърт век демокрация, която той периодично революционизираше „синдикално” на думи със заплахи за бой по адрес на кого ли не ( включително и спрямо моя беззащитна скромност) и по какви ли не поводи, но така и си остана част от статуквото на далаверата между властта и синдикатите, имитиращи противоборство.

 

Дори съзаклятникът му от преврата срещу правителството от лятото и есента на 1992 г. Ахмед Доган се оттегли да си пие уискито на спокойствие, но докторът-патолог продължи да отглежда себе си чрез отрочето си „Подкрепа” , кръстено на негово име ( КТ) и празнуващо годишнината си „случайно” всяка година на рождения му ден.

 

„Президентът на КТ „Подкрепа” Константин Тренчев е на път да влезе в рекордите на Гинес по брой депозирани оставки сред синдикалистите. Д-р Тренчев за трети път през живота си ще се опита да напусне попрището, което заема години наред. Пред „Уикенд” 60-годишният синдикалист заяви, че се чувства като човек, който е загубил илюзиите си и ще направи всичко възможно да започне трети път живота си отначало. „Усещам разочарование поради факта, че не прецених през 1988-1989 година обстановката вярно и адекватно”, казва Тренчев. Той смята, че досега не е имал абсолютно никаква конкуренция за поста президент на КТ „Подкрепа“. „Смело мога да кажа, че мога да съм на поста, докато аз искам. А тъй като вече не желая, няма да се кандидатирам. Миналия път пак бях взел такова решение, но настъпи голяма паника и смут“, обясни той.„На 60 съм и възнамерявам да се посветя на научните занимания. Впрочем аз вече 26 години не съм и спрял да се боря в тази посока. Относно оставането ми в КТ „Подкрепа“ смятам, че няма перспектива, защото хората не желаят да бъдат свободни“, заяви Тренчев.„Давах достатъчно личен пример досега. Хората идват на тълпи да ме кандърдисват да остана, викаха ме и министри… Претенденти за поста досега не е имало, но се надявам да се появят такива. През годините аз съм бил повече политик. Има много по-подготвени синдикалисти от мен. Кой ще набере кураж не знам“, каза още той, преразказан от Faktor.bg

 

Нищо няма да кажа за паниката и смута сред синдикалните маси, които не могат си представят живота без своя вожд, убеден и без тях, че може да си бъде вожд завинаги. Влизам му в положението, че е разочарован от народа, който не го заслужава, макар че на тълпи го кандърдисва да продължи да го ръководи.

 

Интересно е признанието му, че сред просителите има и министри, явно изплашени да не осиротеят без него ( в манипулирането на трудещите се). И как няма да го молят, той е доказал, че винаги е готов да помогне на министрите с някоя бутафорна акция срещу посочените от тях врагове!

 

Обаче Тренчев е непреклонен: давал е, както сам казва, достатъчно личен пример досега и стига вече с този „гювеч”, да се оправят, щом не го заслужават с нежеланието си да бъдат свободни- той пък иска да се освободи от тях.

 

„Достатъчно” за кого? На народа и на министрите не им достатъчно!

 

На цялата (не)сериозност на положението мога да отвърна само с обоснован от заглавието на Faktor.bg виц.

 

Извинявам се предварително, че е малко гаден, но пък подхожда доста на патологичната антиестетика на доктора, практикуващ от четвърт век насам вербална агресия в моргата на антикомунизма. Например от близо четвърт век насам нарича публично „седерасти” недостойните за неговия опитомен антикомунизъм обекти на великото му вождистко презрение.

 

Мечо Пух попитал Прасчо какво яде. „Банан”, отвърнало прасето. „А защо смърди така отвратително”?, поинтересувал се Пух. „Ям го за трети път”, похвалил се свинчо.

27 мнения за “Пожизненият Тренчев щял да ни остави на по-жизнен вожд, ако се е родил такъв”

 1. Ще споделя нещо лично.
  Когато добихме куража в института, в който работех, да основем профсъюз „Подкрепа” и се присъединим към Тренчев (1990 год.), убедих колегите си да го поканим и го изслушаме. Задавахме му въпроси и отговорите му не ми вдъхнаха доверие. Основахме „Подкрепа”, но зачеркнах Тренчев. Още тогава.
  Има обаче нещо, за което косвено допринесе. При обявяването на първата национална стачка от „Подкрепа”, решихме нашата да бъде седяща, със синя лента на ръкава. В къщи я приготвих, обаче умирах от страх при мисълта, че ще изляза от анонимност. Че ще демонстрирам открито своя антикомунизъм пред всички. Но щом я приших на ръкава на бялата си манта, страхът ми изчезна като с магическа пръчка.
  Веднаж и завинаги.

 2. Г-н Тренчев, измисли огън от водата, обаче не можа да измисли как да не се краде от работника, което май е основното му занимание. Става ми още по-тъжно и гадно като чета как министри го молели да не напуска. Това ми дава аналогия с една друга к..ва на властта – Мадам B. За съжаление тя не иска да напусне бардака си но ако реши съм убеден. че властта ще плаче и за нея.

  Между другото, кога ще получим отговор, защо в НОИ и НАП си затварят очите пред масовата практика в БГ , работниците да се осигуряват на минимална заплата а да им се плаща, колкото пишман-бизнесмена реши. Нали уж и държавата губи от неплащане на данъци а не само работника. Защо никой не пише за тъмната страна в НОИ и НАП как инспекторите са безсилни и как им се прави селекционен подбор с цел осигуряване на комфорта на “нашите хора”. Иначе ако идеш в министерството на труда ще ти кажат, че България цъфти и връзва и всичко е типтоп!
  Ще спомена и още една идиотщина, която нашите загрижени дупетати и министри са ни насадили. Ако случайно имате проблем с работодателя и отидете да се оплачете в бюрото по труда но междувременно работодателя разбере за вашите “подмолни” действия и ви уволни, от Бюрото по труда една щастлива лелка ще ви уведоми, че вече сте уволнен и те нямат работа с вас. Направо да им завидиш на Щастието!

 3. По комунистическо нещо от БГ синдикатите няма.
  На запад (поне в Щатите през 30-те години) те са традиционно окупирани от гангстерските кланове.

 4. За съжаление д-р Тренчев не направи нищо полезно след 1990г.,особено на синдикална основа(както и другите “синдикати”).Те никога реално не са защитавали интересите на членовете си,ако са останали такива,освен няколко показни акции без резултат.Пет пари не давам за българските “синдикати”!

 5. Д-Р Тенчен типичен преставител на *нищоправенето*.Въртене в кръг.Самочувствие пред управляващи и бизнес ,че може да им помага.Е,помагаше им.И надуваше перки за самочувствие.А България също се въртеше в кръг,без изход.И ако се придвижи малко напред това беше въпреки Тренчев и подобните му.Никого не съм членувала в *ПОДКРЕПА* и не съм вярвала,че ще защити правата на работещите.Безсмислена работа.

 6. Треньо е подкрепа за разграбване на БГ. Особено за представителите му по региони.
  Най-интересното е, че има и международно признание за подкрепа на грабежите. На някакъв “световен мафиотски съюз на синдикатите” бе пред..

 7. Не съм много сигурна дали все още има членове този синдикат,но единствената “сила” на лидерите му се състоеше да демонстрират кобура който носеха и да “почистят” предприятията от директори,които не бяха от партията кърмилница.

 8. В Европа знаеха КОЙ е Тренчев от самото начало, много ПРЕДИ и ние тук да го разберем.
  И от самото начало ни предупреждаваха, че “нещата около него не са чисти”.

 9. Крайно време е да се разбере каква е “членската маса”(много грозно звучи)на тези синдикати.То е ясно кой седи за тях,но колко са хората чиито “права”защитават!Какво направиха синдикатите,в частност “Подкрепа”когато се разбра в какво робско положение са поставени миньотите в мините на Ковачки?Не вярвам Тренчев на някого да липсва освен на самия себе си!Той винаги се появява тогава,когато трябва да яхне гребена на вълната т.е.да отчете дейност.Не съм чула някой да е бил защитен от уволнение от синдикатите.Единствено преди време знам за заком(може и още да съществува)според който,ако заемаш ръководна длъжност към синдиката си защитен от уволнение и съкращение.

 10. Г-н Инджев, извинявам се за оффтопика. Посетих форума на популярната поща АБВ и видях, че там някакви руснаци, които пишат на развален български, съвсем спокойно ругаят и обиждат българите, наричайки ни например “дупедавци” – поради причината, че не желаем да припознаем тъпото кремълско джудже за нещо друго, освен за престъпник с оцапани с кръв ръце. Ето връзка към това мнение – http://forum.abv.bg/index.php?showtopic=121040&pid=2539590&mode=threaded&show=&st=#entry2539590

  Това е само нагледен пример докъде е стигнала наглостта на руските фашисти, които не се свенят да се гаврят с България – държавата, в която изглежда живеят (защото говорят български прекалено добре, за да са го учили в Русия).

 11. Колеги, искам и аз да препоръчам този материал на ТВО, към който Виктор пусна линк преди няколко дни. Франсис Фукуяма, Александър Дугин и Иван Кръстев. И Стив Пейкин: както винаги спокоен, мислещ и любопитен.
  http://tvo.org/video/210689/state-western-democracy

 12. Тренчев толкова се е опиянил от тъмната власт с която дирижира синдиката, че вече се държи нагло, също като прототипа си – корумпираният синдикалист Джими Хофа в разцвета на корупцията в управлявания от него профсъюз в Америка, превърнат в поръчкова гангстерска бухалка от мафията.

  Винаги когато гледам филма “Хофа” с великолепния Джак Никълсън в главната роля си спомням за Константин Тренчев – неговия български еквивалент.

 13. Sindikatite v BG sa ne po-malko zlo ot BSP, Ataka, DPS, ABV i drugite bezrodni partii suzdadeni v usluga na Moskva.

 14. Цитирам Доктора: “Не чувствам мотив да продължа.”
  —————————————-
  Лошо,много лошо ако няма мотиви,а най лошо е като ти спрат деньгите!

  ПП https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B5%D0%BD%D1%8C%D0%B3%D0%B8

  “Де́ньги — специфический товар максимальной ликвидности, который является универсальным эквивалентом стоимости других товаров или услуг.”

  Пак цитат от Доктора:”Не обичах комунизма и исках да му се изрепча.”
  ————————————
  Така му се репчеше на комунизма,че по едно време се питах дали у нас има синдикати или да не би да са забранени!

 15. @ SAVOVA&
  Ех, приятелко, нищоправене ли е да сложиш ръка на безвъзмездните хуманитарни помощи от САЩ и да трупаш пари от препродажба на /примерно/ хумана и бананови каши за бебета?! Много пари!
  Да не си мислиш, че се купуват имоти в САЩ и се живее там на широка нога с пари, спечелени от заплатата на патолог?!

 16. Хора, който не помни – д-р Константин Тренчев беше агент “Павлов”, вербуван още като млад наркоман във Френската гимназия (с това са го държали). Освено това, по собствените му думи е една кръв с комунистическия бандит, гражданина на СССР, Георгий Михайлович Димитров-Тарабата (прадядо му по баща и бащата на Г. Димитров, Димитър Тренчов, са братя. А прабаба му по майчина линия и бащата на Никола Вапцаров, Йонко, са брат и сестра). За това сам се хвали главният наркоман на републиката в интервю за Мариела Балева, в. “Труд”, София, понеделник, 18 дек. 2006, стр. 12-13, “Една кръв съм с Вапцаров и Димитров”. Както виждаме, тях червеното знаме роди ги, ВСИЧКИТЕ, какво още може да очаквате от тези недочовеци? Да припомна ли, че заместникът му, Радослав Ненов, бе “топлата връзка” между КТ “Подкрепа” и мафиотската организация “Мултигруп”?

  Понеже днес ни е тръгнало на оф-топици, ето и моя скромен принос – Г. Георгиев дава във “Фактор” отговор на въпроса кой е КОЙ и защо родната ни журналистика се сниска да го нарече с името му – вж. http://www.faktor.bg/politika/hlyab-i-pasti/38181-koy-e-koy-dosestate-se-kremal.html

  Четете го бърже, че сигурно ще го изтрият.

 17. Аз съм един от основателите на “Подкрепа” в нашия завод. Спомням си с какво желание и гордост участвахме в стачката срещу Луканов, и за наше голямо учудване с негласната подкрепа на нашия директор по това време Витко Еленков, номенклатура на БКП и чекист (както стана ясно след години). След няколко месеца отидохме в централата на “Гарибалди” с цел да потърсим помощ от юристи във връзка с предстоящо подписване на КТД. Там заварихме голяма веселба. Профсъюзните функционери се мотаеха весело с кафета и фасове в устата по коридорите. Изобщо “пей сърце”, а нашия ресорен отговорник на сектора “Електроника и изчислителна техника” Здравчев направо ни отпрати с думите, че нищо не можем да направим, защото сме нямали право по закон. По-късно се отказах от “Подкрепа” заради показаното по телевизията окупиране от пияни и въоръжени “синдикалисти”, размахващи бутилки уиски (в тези гладни времена) на резиденцията на БЗНС в Бистрица, напазаруването на част от ръководството на профсъюза от директора. Прибавям към това и “театъра” на Тренчев, когото съм виждал да ходи на митинги въоръжен и в камуфлажни дрехи “охраняван” от около 5 или 6 гавази.
  Години след тези събития стана известно, че като ученик Тренчев редовно е топил своите съученици в ДС Стара Загора.
  Имаше и един друг “славен” подкрепаджия Румен Биков.
  Наскоро стана ясно, че с подписа на синдикалиста Манолов е отменено задължението по закон на “бизнесмена” Хр. Ковачки да изплати осигуровки за около 16 000 000 лв. на работниците в негови фирми.
  Егати “Подкрепа”-та!

 18. Г-н Тинков,
  То е ясно,че са и престъпници.Не само Тренчев, а цялата кавалкада,която се задържа до ден днешен било в политиката,било в т. н. бизнес,ами съдебната власт,ами медиите.Не ми се говори.Списъкът ще бъде дълъг.Да почнем от *синият*Бисеров,минем през *червените барони*и стигнем до *успешният млад човек* Пеевски и неговият ментор Доган.За спонсорите от Москва да не говорим.И те са на наш гръб.Искам да съм по позитивна.Затова се въздържам от крайни коментари.Иначе всичко за ме е от ясно по ясно.

 19. Към AIR FRANCE
  —————-
  Еиййй,браво за статията!
  Направо чупи,кърти и мачка!!!
  Браво на колегата!
  В Десетката!!!

 20. Гледайте Сирия и Украйна!
  Ей тва ни чака ако…
  А бе щом Меркела и Оланд му ходят на крака да го молят да се освести,правете си сметката как ги е увъртял.

 21. Казано накратко – една ПРОТИВНА личност вероятно си отива.

 22. Колеги:
  1. Съжалявам, малко след постa ми по-горе в 15.31 ч. видеото на сайта на ТVO престана да работи. Позвъних в редакцията и оставих съобщение. След около час получих следния отговор: ‘Due to technical difficulties at TVO, we were not able to bring you our scheduled debate with guests Francis Fukuyama, Ivan Krastev and Alexander Dugin last night. These technical problems also affected the online video. The episode will re-air tonight at 8pm and 11pm. The video will be posted within a couple of business days of the rebroadcast. We apologize for this inconvenience and hope you will be able to tune in again.’

  2. Улица и паметник на Граф Игнатиев. Срам и още срам. В речта си почти ‘успешно’ преглъщаме улицата, кастрирайки националния позор като я наричаме ‘Графа’. Икономията на езика е добро нещо. Чудя се, ако променим името в google maps на ‘Граф Монте Кристо’, колко ли години ще отнеме на Столична община да разберат?

 23. Господин пожизненият лидер на “Подкрепа”, синдикалният доктор Костадин /по-късно се е преименувал на Константин, явно името Костадин не му се е струвало достатъчно аристократично!/, ще остане в съзнанието на българите, независимо от времето, когато ще се оттегли от “Подкрепа”, като човека, който през 1992 г. организира по поръчение на кукловодите си денонощни стачки против правителството на Филип Димитров – за щяло и нещяло, важно беше да се нагнетява напрежението в страната. След като мнозина членове на “Подкрепа” го напуснаха, публично изгаряйки членските си книжгки, г-н Тренчев осигури синдикален комфорт на правителството на покойния проф. Любен Беров, довело мутрите на власт. За “услугата” на д-р Тренчев му беше издаден дипломатически паспорт. По едно време на синдикалния вожд му се прииска да влезе в политиката и се опита да създаде организацията “Демократичен алианс”, но след като от този храст не изскочи заек, опита да се кандидатира за евродепутат. И там удари на камък. Не знам какво е решил да прави, но през есента на 1996 г., когато хората се надигаха срещу катастрофаджийското правителство на Жан Виденов, на митинг пред сграда на БНР срещу уволнението на журналистката Нери Терзиева г-н Тренчев се опита отново да застане в центъра на общественото внимание и се опита да вземе думата от импровизирания подиум. В продължение на повече от 15 минути хората скандираха гневно: “Предател”!, след което синдикалният вожд бе принуден да слезе като от подиума.

 24. EVERIONE SLSE
  Чудесно предложение.От днес започвам да наричам улицата *Граф Монте Кристо*.Още повече,че наблизо живея и се налага да минавам оттам ежедневно.Още сега ще уведомя близки и познати за моето решение.Май така трябва да се справяме с безхаберните и неграмотни управници.

 25. Д. Савова, речено – сторено. И аз по няколко пъти на ден минавах по улица ‘Граф Монте Кристо’, докато живеех в квартала. Веднъж от една тераса малко след фотомагазина на Трейнман ми падна парче ламарина върху главата и едва не ме уби.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.