Американско-руският хибрид Борисов получи намек от САЩ

В реч в Брюксел, произнесена след посещението му в Киев, вицепрезидентът на САЩ Джо Байдън каза „нещо”, което вероятно би останало без внимание от страна на публиката у нас, макар да е валидно именно за нея- в качеството си на избиратели би трябвало да си даваме сметка какво говорят съюзниците и как шикалкавят нашите управляващи в тон с откровените говорители на руската хибридна информационна война в и срещу България.

Ефектното изречение, в което Байдън декларира „няма да оставим Путин да преначертае картата на Европа” засенчва репликата му, в която порица онези ( в Европа), които поставят акцента върху щетите от санкциите срещу Русия за самите тях. Каза го без да уточнява. Да уточня тогава.

„Санкциите играят по-лоша роля за България, отколкото за самата Русия, според премиера Бойко Борисов, предаде БТА от Брюксел.”

декември 19, 2014 .

"Борисов ще пита Меркел за щетите от санкциите срещу Русия

15 декември 2014, понеделник

novinite.bg

Премиерът Бойко Борисов пристигна в неделя с огромна делегация на посещение в Германия.

Той ще постави въпроса за щетите, които търпи България заради това, че безусловно следва санкциите на ЕС срещу Русия …”

Ако се върнем още назад, можем да видим още глупости, които говореше Борисов миналата пролет за това, че ще бъдем най-пострадалата държава в Европа от санкциите на Русия, а се оказа, че загубите са пренебрежимо малки ( особено на фона на ползите от резкия спад на горивата, които у нас са прескъпи заради високите руски цени- нещо, което и Байдън напомни в речта си на някои оплакващи се европейци).

Сега да видим чия игра играе нашият „проамерикански” премиер. Видно е от инструктажа на руския премиер Медведев:

„Медведев: Санкциите срещу Русия носят 40 млрд.евро загуби за европейската икономика

10.12.2014

Руският премиер прогнозира, че ако санкциите останат в сила, щетите за европейската икономика догодина може да достигнат 50 милиарда евро.”

При нищожния принос на българската икономика спрямо европейската като цяло, която щяла да загуби 50 милиарда („земетресение” само по Медведев, не по Шпонхойер), се оказва, че огромен, направо фантастичен дял от тези 50 милиарда ще има тъкмо България. Сметката си е направил Сидеров- „той е малък, но вече знае”, както се казваше в една реклама за спестовното момченце, което си дава левчето на съхранение в една от прохождащите банки на грабежа преди близо четвърт век.

Сидеров, 2 декември 2014 г.

„Оказа се, че послушанието спрямо Брюксел и спрямо Вашингтон не носи полза на България, носи вреди. Така коментира пред журналисти в парламента лидерът на “Атака” Волен Сидеров информацията от руска страна за спиране на проекта “Южен поток”. България отново си нанесе самоубийствен удар, лишавайки се от 400 млн. евро годишно, като добавим още 350 млн. евро годишно загуби от санкциите, значи 1,5 млрд. лв.”

 

Както се вижда, руската игра да бъде разделяна Европа и плашена с това, че само губи, като не се съгласява с агресията на Русия, е основна опорна точка на руската хибридна информационна война в и срещу България. Въпросът е що за американско – руски хибрид се опитва да бъде Борисов!

 

 

21 мнения за “Американско-руският хибрид Борисов получи намек от САЩ”

 1. ББ е най-голямото недоразумение заради заемания пост и най-голямото “неизвестно” известно в случая.

 2. Господин Инджев, според мен Бойко Борисов е типичен Бай Ганьо, който си мисли, че в Европа всички пасат трева.

 3. Като всеки прилежен лакей бабаита от Банкя иска да се хареса на всичките си господари. Независимо дали са от запад или от изток.
  Като всеки лакей той не си и помисля, че може да има СОБСТВЕНА, НЕЗАВИСИМА позиция! Или мнение!

 4. Какви загуби за България от санкциите за Русия.Какво изнася България за Русия -нищо ,нула.Да дадат листата на българската продукция с цени за Русия.Какво да дадат като няма такава листа.Има двойно митническо облагане наложено от Русия за нашите стоки.Туристите щели да намаляват.Ами ще намаляват,защото руснаците нямат вече пари.Санкциите на Русия в търговията спрямо България са наложени преди 20 години с двойните мита.По скоро Борисов да види руските фирми и руските собственици какви данъци плащат.Обръщам се към депутатите от управляващата коалиция тези данни да бъдат изнесени публично.В най скоро време.

 5. България произвежда по-малко от 1 % от БНП на ЕС пропорционално загубите трябва да са 120 млн. Евро, но те са доста по-малко.Загубите от Южен поток са 0 този проект не предвижда реални приходи за Бг,освен това в момента е икономически нецелесъобразен дори и за Русия.
  Когато се говори за катастрофални последици от шистовата революция, да си припомним, какво е Съветското “земеделие” и “индустриализация”. Аралско море:
  http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D1%80%D0%B0%D0%BB%D1%81%D0%BA%D0%BE_%D0%BC%D0%BE%D1%80%D0%B5

 6. Наплашването на жертвата е задължителен елемент в техниките на манипулация.Класическата примка:

  1.Наплашване: “от санкциите към Русия губим ужасно много”
  2. Предлагане на защита срещу заплахата:” За нас е най-добре да сме си с Русия – тя от векове ни пази, а Амрика е далече и не и дреме за нас”
  3.Налапване на въдицата: от жертвата се изисква безпрекословна лоялност и плащане на непосилна цена, в случая тотална енергийна зависимост.

  Така действа всяка секта, включително и сектата на наместниците на Русия в България. А жертвите продължават да гласуват за сектата, защото не могат да си представят живота извън нея. А не могат да си го представят, защото в главите им има инсталирана фобия от това, че “не можем да се справим сами без Русия. Ето, виждате ли – даже и от ембаргото страдаме повече ние, отколкото те.”

  Ако имаме късмета да се отървем от тях веднъж завинаги, до две години ще ни дишат праха и гърци, и италианци и испанци (все закъсали държави, където българите са роби и пак са по-добре отколкото в родината).

 7. Милиционерското добиче от Банка с прякор Рапона е последното същество, от което можем да чакаме да разсъждава национално отговорно. Понеже е с манталитет на вестовой.

  Ето какво казва по въпроса за членството в Европейския банков съюз бившият ни посланик в рАЗИЯ Илиян Василев:
  http://idvassilev.blogspot.com/2015/02/blog-post_4.html

  Под тази новина е коментарът му за изтеглянето на “Шеврон” от Полша и как ГАЗПРОМ и РОСНЕФТ вече добиват шистов газ. Който РъБъ (чрез кремълските наместници) ще продължава да плаща по най-високите цени в Европа.

  Като навържем към тези нерадостни факти тихото източване на ПИБ по същата схема, както и КТБ, натрапва ни се естественият извод – комун-милицейската ШАЙКА, която се беше натъкмила да свие 8 милиарда от “Южен поток”, сега нагло и неотклонно ги свива, като точи банковата ни система. От КТБ бяха свити 4 милиарда. Значи остават за свиване още 4. И те ще бъдат откраднати по един или друг начин, а банкянското добиче ще съдейства (и вероятно ще участва) чрез министъра си Горанов, който едновременно е и протеже на георги “гоцэ” първанов. Ако наличният ресурс на ПИБ не стига, имат резервен вариант – пенсионните фондове. Или нови заеми. Които ще се плащат солидарно за сметка на бюджета, в който важни разходни пера все “не достигат” и вечно “няма пари”. Крадците от “политическия елит” не желаят и няма да останат “капо”, а овцелюдието на РъБъ, както обикновено, ще блее и ще поема тежестта.

  Да протестира не се сеща никой, а на протестиращите вложители от КТБ се гледа като на съдружници на ШАЙКАТА. Да, ама не – и аз не харесват повечето от тях, но протестите им трябва да бъдат подкрепяни. Иначе всички колективно отново ще бъдем стригани, драни и разфасовани на котлети за хатъра на ШАЙКАТА.

  Хайде, ако пък греша, обещавам да черпя всички в този блог!

 8. Само загубен може да говори за загуби. Няма загуби, дори ЕС не може да има загуби от наложените санкции, при положение, че европейските компании основно са инвестирали, или наливали пари в Русия. Напротив, нека сега си приберат парите и ги пренасочат към такива неразвити полета в рамките на ЕС, каквито са БГ и др.
  Благодарение на факта, че сме част от света на капиталите, бензина “падна” под 2 лв, което само по себе си е прекрасно. Ако се премахнат и акцизите, наложени тоталитарно от държавата, ако се премахме и ДДС-то, което съществува САМО за да се КРАДЕ/20% държавен рекет/, и се въведе така наречената “продажна такса” различна по региони, БГ може и ЩЕ “стане на крака”.

 9. ББ с правешките хитринки. Не е тайна ,кой го е просвещавал на политика докато хвърляли еш беш.
  Но много по обезпокоителна е позицията на Болен , който дори вече не се прикрива ,че е на руска хранилка. Евентуално ,може да заработи за още една екскурзийка до Куба.

 10. банкянският мутро-милиционер е отдавна пределно ясен за всеки който малко от малко притежава политически нюх. Шпагат до отказ. Него го оправя само сенатор Маккейн. Дойде за малко и вкара в час куклата Орешарски. Даже оня до такава степен се шашна, че дори забрави да се “посъветва” с кукловодите си. Одма даде заден за ЮП.
  При героят от войната във Виетнам всичко е изчистено. Или си лоялен съюзник или друм към евроазия.
  Мен повече ме вълнува последната изява на Саркози. Поредният купен от кремъл политик във Франция. И само като си помисля, че няколко дни не бях на себе си, когато загуби президентските избори май 2012 от една страна се ядосвам за глупавата си наивност, от друга въздъхвам с облекчение пост фактум, че сега с него като шеф дьо ета ЕС вече да е руина.
  Бившият президент на Франция Никола Саркози заяви, че Крим не трябва да бъде упрекван за това, че е избрал Русия, предаде РИА Новости.
  „Ние с Русия принадлежим към една цивилизация. Интересите на американците не са интересите на Европа и Русия. Ние не искаме нова „Студена война“.
  Крим избра Русия, ние не можем да го упрекваме за това“, заяви Саркози в реч пред конгрес на френската партия „Съюз народно движение“.
  „Украйна трябва да запази своето призвание да бъде мост между Европа и Русия. Нейното призвание не е встъпването в ЕС“, добави Саркози.

 11. Как няма рублофилите да ги боли за санкциите срещу Русия, след като за “матушката” им ги боли повече , отколкото за собствената им страна.И при този срив на икономиката на Русия, не остават излишни пари за подкупи.Апропо, дали заема на Марин Льо Пен от руска банка е с лихва вече 17% , както скочиха лихвите в Русия или още е с преференциална лихва?
  А нашето подобие на министър-председател, още сънува ЮП и лъже като банкянски ром или комунист /все едно/, че сме щели да имаме ползи от него.Досега не съм чула да имаме полза , пък била тя и най-дребната от страна на Русия.Винаги ние сме им плащали и то много.Санкциите , които наказват агресора Русия , напротив ще допринесат дори с това, че поне малко ще се разделяме с това вредно влияние – било с мега проекти, заселващи се руснаци, руски фирми не плащащи данъци,руски паметници за назидание на българите.Радвам се за унгарците, които вече демонстрират срещу Орбан, заради руската му зависимост.А ние?

 12. “Той беше прост и те бяха прости.”

  Кратка история на България…

 13. Цял ден съм зает, мога само да поздравя Иво за точния удар и за чудесните коментари – всички колеги от форума! Казали сте всичко.
  Ако обаче претендиращите за “десни” политици в България ни използуваха като безплатен тинк-тенк, щяхме да сме поне като Естония, а не кантар-топуз с Беларус!
  Хубав уикенд на всички!

 14. В ДНЕШНИТЕ СЛОЖНИ И ВЗРИВООПАСНИ ВРЕМЕНА БОЙКО БОРИСОВ ПРАВИ ВЪЗМОЖНО НАЙ-ДОБРОТО ЗА БЪЛГАРИЯ СЪС СВОЯТА “ХИБРИДНА” ПОЛИТИКА ! ПОЗДРАВЯВАМ ГО ЗА ТОВА !!! ЗА “ЮЖЕН ПОТОК” ОЩЕ НИЩО НЕ СЕ ЗНАЕ ОКОНЧАТЕЛНО . БОРИСОВ ТВЪРДИ , ЧЕ ОФИЦИАЛЕН ОТКАЗ ОТ РУСИЯ НЯМА . НО МОЕТО ТВЪРДО УБЕЖДЕНИЕ НА ГЕОФИЗИК Е , ЧЕ НЕ НИ ТРЯБВАТ НЕФТО- И ГАЗО- ПРОВОДИ И НА НАША ТЕРИТОРИЯ , КОИТО ДА ЗАМЪРСЯВАТ ПРИРОДАТА НИ. ИМАМЕ СИ НЕ “ЧЕРНО” , А “БЯЛО” ЗЛАТО – НАШИТЕ МИНЕРАЛНИ ИЗВОРИ , КОИТО , АКО СЕ ИЗПОЛЗВАТ ПЪЛНОЦЕННО , ЩЕ ДОНЕСАТ ПО-ГОЛЯМА ПЕЧАЛБА ОТ ВСЯКАКЪВ НЕФТ И ГАЗ , БЕЗ ЗАМЪРСЯВАНЕ !!!

 15. “Нашият” ХИБРИД, от намеци не разбира. Те го “плюват”, а той си мисли, че роса го роси (за бодрост и освежаване).

 16. Малко не е по темата,но и Сърбия,независимо,че уважавала Русия,предпочита да бъде приета в ЕС!Стоя и си мисля,как в лето петнадесето на 21 век се връщаме пак да живеем в напрежение за евентуална война в Европа!Как един кагебистки гном,за който има съмнение,че страда от аутизъм,решава да прекрои границите на Европа.Позицията на Саркози никак не е очудваща,както и на Оланд,нали той се изказа пък,че Украйна не трябва да бъде приета в НАТО!Такива залитания по отношение на принципни неща,такива реверанси към Кремъл,когато неофашизма чука на вратата ни….Както каза един американски сенатор:Докато Европа се чуди накъде да се обърне,Путин спечели войната,защото много силно искаше да получи Украйна!

 17. Твърдението, че която и да било европейска страна е загубила макар и цент от политиката на САЩ спрямо Русия на Путлер, в т.ч. от наложените санкции /изцяло по инициатива и настояване на САЩ/, е нагла, просташка лъжа! Допълнителните приходи от срива в цените на петролните продукти компенсират евентуалните щети от наложените санкции ДЕСЕТОКРАТНО!
  Ако има пострадали от санкциите, те са единствено продажните рубладжии.
  Апропо, гледахте ли “Панорама” на Б. Василев? Великият “енциклопедист”, професор, математик Михаил Константинов захвърли маската, афиширайки се като върл противник на “шистовото дупчене на земята ни”. Всезнайкото “осветли” публиката, относно липсата на каквито и да било залежи от нефт и газ на територията на България и прикани привържениците на добива от шисти незабавно да посетят “щатите”, за да се уверят как са съсипали природата си тъпите американци и “на какво е заприличала земята им”!Чудя се как не се притесни този човек от мисълта че го гледат и слушат и специалисти петрохимици, геолози, геофизици, сеизмолози,хидролози, експерти в минното дело, сондьори – технически грамотни и много по-компетентни от него професионалисти?!
  Боже, нямат ли свършване комунягите под прикритие и продажниците?! Като матрьошки са!

 18. Като ще сме в един кюп, нека да е на принципа на солидарността в загубите. Общите загуби са по-малки от тези на Русия. Но нека не ги понасят отделни държави, като така стават по-ощетени. По-малко засегнатите да помогнат на другите и всички заедно солидарно да понесем щетите. Другото са безсмислени абстракции, които могат да угаснат в ума.

 19. Явлението ББ е като шамар за всички мислещи хора в България. То но напомня всеки ден какво не трябва да се случва в политиката ако искаме да изградим независима и просперираща държава.

 20. Не знам на какво се надява българина гласувайки за гербера ББ.
  Във времето му като Главен секретар на МВР, нито едно убийство не разкри.
  Когато го избраха за кмет на София, направо се чудех, как може да гласуват за бившия телохранител на бай Тошо. Приказки, чудеса, завод за боклуци. Така и нищо не направи със строителството на завода, но маса пеликани получуха разтежения на гушате от разкарването на боклуците, а насам, а натам.
  После обещаваше сад за крадците и какво ли не, само докато стана премиер и веднъж станал .. Нищо. Никой не влезе там където мераклиите очакваха.
  Ритна си къскета преди две години и отвори път на руските синекурни партии. Ония пък, като не можаха да си построят южния им поток, фалираха банката си, ограбиха набързо 4/5 милиарда лева и се къбичнаха.
  Така, пак му дойде реда на бат’Бойко.
  С влизането във властта, записа на населението на републиката на сметката половин десеттица милиарди заеми, плати с тях на гладните спестяванията да си трйкат, след което отвори отново торбата с големи приказки: реформи, комисии, преспивателни …, а за тия дето отмъкнаха милиардите …, тишина.
  Някъкъв морално нечистоплътен послушник Мавродиев, разправя алабализми, номера минава, а парите? Няма ги!
  Някакви други банки, някакви нови пари на народа се били посъбрали из разни пенсионни фондове. Управляващите баките и фондовете, са се нагласили да ги анихилират. И пак само димки и приказки, нефелни действия напред-назад, додето и тия милярди се възнесат.
  Е? Тогава какво става? Пак ли EU ще е виновен за бедността, или някой ще се сети да излезе на улуцата още сега и каже на бат’им Бойко да си гледа работата за която е избран, или куфара-централна гара и да хваща бързия влака за Банкя.
  Пък нека ДАНС снимат, подслушват и правят анализи.
  Само избирателите на РБ да излязат на улуцата, Царигратско шосе ако не до Плиска, до Феята и Ропотамо ще се напълни.
  Действайте преди да е станало късно братя. От вас зависи дали ще продължават да ви грабят.

 21. Добро утро, г-н Тинков! Когато споделих за личността на М.Константинов преди известно време, почти никой не реагира. А този т.н. професор трови медийното пространство вече 15 години и е най-честият гост по всички телевизии с подправени, червеникави манджи. Но само той да е…!! Затова дясното няма шанс, докато такива като тази личност са негови ментори.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.