Вицовете също възраждат съветското време

Таткото от трол-център Олгино, Русия

Ще ти купя колело, ама друг път

 

Близкото бъдеще, Русия:
– Татко, вярно ли е, че Русия е велика страна?
– Вярно е, сине.
– А защо тогава не можеш да ми купиш колело?
– Защото нямаме пари.
– А защо живеем толкова бедно?
– Виждаш ли, сине, живеехме добре, но на другите страни не им хареса начина, по който живеем. И те се разбраха и направиха така, че да живеем зле.
– Какво не ми хареса?
– Ами, ние си върнахме Крим и искахме да си върнем Донбас …
– Бяха ни ги взели?
– Ами, това е сложно, синко. Формално, повтарям – формално, те принадлежаха на Украйна …
– Формално – това е по закон, нали?
– Може и така да се каже. Но ние мислехме различно. Те, как да кажа, едно време бяха наши, но ние ги дадохме. След това променихме мнението си и си ги върнахме, защото решихме, че сме сгрешили.
– Значи, мога да си взема обратно пистолетчето, което дадох на Дима миналата година?
– Не, сине, това е различно …
– Но защо?
– Ти още си малък.
– На тези снимки, където като малък съм на море, това в Крим ли е?
– Да, синко.
– Когато си го върнахме?
– Не, това стана после. Тогава все още беше украински и почивахме там всяка година.
– А сега защо не ходим в Крим?
– Защото нямаме пари, в Крим хотелите сега са само за богатите, а простолюдието не го допускат там защото има много важна военна база.
– А Донбас не можахме ли да си върнем?
– Не, не можахме.
– Там можем да отидем, казвал си, че в Донбас живеят баба и дядо? Мама ми е разказвала, че сте ходили при тях на път за Крим.
– Не можем, сине. Първо – твърде е скъпо, а ние нямаме кола, и второ – опасно е – всичко е минирано, а аз не съм сигурен, че там искат да ни виждат.
(мълчание)
– Татко, а ти какво си работил, когато се е случило това?
– Работех в Интернет, в Олгино, агитирах за руски Крим и руски Донбас.
– Татко, оказва се, че по-рано сме ходили при баба и дядо и в Крим. С наша кола. А сега Крим е наш, но не можем да отидем там? И заради това, ти вече нямаш кола, а аз – велосипед?
(въздишка)
– Да, сине, така излиза …
– И ти си агитирал за това в интернет?
(още една въздишка)
– Ами, да …
(пауза)
– Татко, знаеш ли, струва ми се, че си голям глупак …

 

a_s_k_e_t

27.01.2015г., obozrevatel.som

ПРЕВОД за ivo.bg Васил Костадинов

34 мнения за “Вицовете също възраждат съветското време”

 1. Както казва Суворов:”Най-малко 200-300години ще минат преди украинци и руснаци да започнат някакви нормални отношения.Във връзка със решението на Конгреса на САЩ за въоръжаване на украинската армия,мурзилките във форумите са полудели.То не са опорни точки изсмукани от пръстите,то не е чудо!А за елементарният език на написаното изобщо не ми се коментира.Повечето от изписаното е на полу-руски,полу-български.И рев,рев за това как Щатите ще запалят цяла Европа,поради непобедимостта на руската армия.

 2. Един виц и от мен:

  Стенограмма 30-го заседания СовБеза ООН по Украине
  Председатель: -Какие будут предложения?

  Чуркин(РФ): -можно я на стол насру?

  Все: -НЕТ!!!!

  Чуркин: (срёт на стол перед Климкиным(Украина)) – Спасибо!

  Украина: Вы видели, да?! Россия только что насрала нам на стол!

  Чуркин: У вас нет доказательств!

  Украина: Это была ваша задница, и из неё вылезло ваше говно!

  Чуркин: Предоставьте нам факты!

  Представитель США: наши эксперты провели анализ состава вещества, моделирование координат и пришли к выводам, что это безусловно говно и насрала его Россия.

  Чуркин: предоставьте нам доказательства!

  Представитель Великобритании: это возмутительно! Говно безусловно насрала Россия. Так не может больше продолжаться.

  Представитель Германии: предлагаю обсудить возможность выражения нашей общей обеспокоенности поведением России.

  Чуркин: я накладываю вето на это решение. (Снова срёт на стол Украины)

  Украина: Вы видели, да?! Вот опять! Россия снова насрала нам на стол, вот говно, вот жопа, вот он одевает штаны!

  Председатель ООН: если эти факты подтвердятся, мы должны будем соответствующим образом отреагировать!

  Чуркин: Повторяю, предоставьте нам хоть одно доказательство!

  Германия: мы надеялись, что санкции помогут, но вонь с каждым разом становится всё сильнее! Мы подозреваем, что Россия, возможно, срёт на стол Украины.

  Чуркин: предоставьте нам доказательства!

  Председатель ООН: давайте примем решение о том, что мы глубоко шокированны!

  Чуркин: я накладываю вето на это решение. (срёт на стол Председателя)

  Украина: Вы видели?! Вот сейчас! Россия насрала на стол Педседателя ООН!!! Она опасна, так как может насрать на стол любой страны европы!

  Чуркин: Вы так и не предоставили нам ни одного доказательтва, которое бы мы признали!

  Представитель США: спутники пентагона зафиксировали повышение вони исходящее со стороны России. Мы должны рассмотреть возможность лишить Россию права срать на заседании ООН!

  Чуркин: я накладываю вето на это решение. (Накладывает на стол Украины). У вас нет ни одного доказательства. Напротив, все многочисленные факты говорят от том, что Украина обосралась сама!

  Украина: Вы видели, Россия только что насрала нам на стол опять!

  Представитель Германии: становится всё сложнее здесь находиться, мы призываем стороны к диалогу!

  Чуркин: Россия хочет воспользоваться правом дополнительного выступления! (берет пластиковую обложку от папки и начинает разбрасывать ею говно на всех членов ООН) -Россия великая Держава и не позволит никому на себя давить! Вы не вправе, не предоставив ни одного факта, диктовать нам свои условия. Посмотрите лучше на себя. Ведь вы все -засранцы, сидите тут в говне, от вас воняет. Как вы можете указывать нам как себя вести?! Спасибо за внимание. (Покидает зал, швырнув вымазанную папку в Председателя и сплюнув на ботинки представителя США.)

  Председатель ООН: Благодарю всех и каждого за вашу позицию, следующее заседание обеспокоенности по украинскому вопросу состоится, когда проветрится зал.

 3. О, Чудо: интервю с нормално изглеждащ и нормално говорещ украинец, а не с “хибриден” сепаратист в маскировъчна зелена униформа или разпенявен трол !

  Четeте докато не са го свалили:)

  http://www.faktor.bg/mnenia/intervyu/38585-konstantin-berg-nato-e-ogromniyat-kasmet-na-balgarite-inache-styaha-da-gi-izbivat-kato-ukraintzite.html

 4. Дали пък убийственият виц на северозападнал не е един разголващ, съвременен прочит на онази така поетично закодирана от Тютчев(мир на неговото величие)руска душа,за която всички вярвахме ,че е неразгадаема ..За съжаление на русия,всичко от културата и вече е затлачено с чернилката и тинята на путлеровия неофашизъм..Има достатъчно обективни доказателства,не знам дали широко отворени прозорци ще свършат работа в един високопроизводителен постсъветски гомнозавод…

 5. След ордите на Чингиз хан руснаците са най-голямото зло в историята на света! Затова руската сволоч трябва да бъде мачкана навсякъде по света, постоянно и от всички до пълното и изчезване!

 6. Извинение, постнал съм линк към друг клип.

 7. На мен честно казано хич не ми е смешно. В някои сайтове комунисти се изписват със трите си имена и говорят за нов народен съд. Полудели са тотално. Интересно обаче кой ще съдят. Собствените си отрочета дето разграбиха народното имане ли ??
  Ако е така ще им помагаме. Може да започнат със тимаджийте , висаджийте, гоцетата и прочие сган. Ще имат доста работа.

 8. До СЕВЕРОЗАПАДНАЛ:

  Поздравления за вица!
  Въпреки, че съвсем не е смешен! Това си е в действителност картинката!Очевидно човечеството /разбирай ЗАПАДЪТ/ е пропуснал опасно много от часовете по история!

 9. Г-н Инджев
  Изпратиха ми по ел.поща книгата на Иван Лилов **Освободитената мисия* на Русия в и около България*,издание 2003 г. около 200 страници.Чели ли сте я?Аз още не съм и незнам дали си струва.Авторът дава адрес за мнения София ул Солунска №52 1000.Дали представлява интерес2Мога да Ви я изпратя ако ми се обадите по ел.поща.

 10. Отново в Народното събрание се говори за ген.Луков.Този неграмотен народ не разбра ли че ген.Луков НЕ Е СЪЗДАТЕЛ НА НА ФАШИЗМА В БЪЛГАРИЯ.Той е военен генерал,не е имал политическа окраска.ИНТЕРЕСУВАЛО ГО Е ЕДИНСТВОТО НА БЪЛГАРИЯ,НЕЙНАТА НЕЗАВИСИМОСТ И МОЩ.

 11. @Северозападнал, СПАСИБО!!!

  Но, за съжаление, както каза и Павел Тинков, това е самата действителност….
  Няма друга такава страна в света, която да е по-гьон-сурат от Русия!
  Държи се като хваната да краде циганка – а бе ръката й е още в джоба на обрания, тя дига джангър – “Ма как ма,како, аз не съм!!!”
  Това поведение на отричане и на очевАдното си е манталитет на Съветския Съюз, явно, по приемственост е “наследено” и от Русия. Половин век най-нагло беше отричано изтреблението на полските офицери край Катынь. В момента завършвам прочита на трилогията на Виктор Суворов “Ледоразбивачът”, и не преставам да се изумявам на примерите, които авторът дава за непрекъснатия стремеж да се изопачава историята, като най-безогледно се лъже на най-високо държавно ниво. Русия през 2015-та живее в Оруеловата 1984-та….

  ВОЙНАТА Е МИР
  СВОБОДАТА Е РОБСТВО
  НЕВЕЖЕСТВОТО Е СИЛА

  Някой нормален човек ще отрече ли, че горните три девиза се спазват 1:1 от Путиновата диктатура ?

 12. България на 106 място по свобода на словото.Пада още със 6 позиции.Това е, за което говереше Иво Инджев по Нова.Като дават трибуна на такива като Шаренкова, медиите ще продължават с провала си.Докога ще бълват лъжи по национални телевизии.Докога няма да има истински разследващи медии, които да станат причина за развитие , а не за пропадане.За земеделците има санкции, ако собствеността е офшорна, а за медиите?Докато собствеността на медиите е задкулисна, няма да се случи истинска промяна в България.На нищо.
  И най-големия виц , е как Боко разказвал вицове в самолета, докато не можел да кацне.

 13. Да ни е честито новото 106-то място по свобода на словото дадено ни от “Репортери без граница”. Добре е че броят на държавите е кран и няма опасностда пропадаме до безкрайност.

 14. Към d.savova:

  Благодаря за предложението,при цялата особеност на изказа на автора, тази книга е много информативна и я цитирам обилно в книгата, която в момента завършвам ( цитирал съм я и преди).
  Използвам случая да се обърна към читателите да споделят информация за Иван Лилов, ако имат такава. На едно място в книгата си той споменава, че през 1951 г. е бил адвокат и не знам дали днес е между живите. Когато е писал “Освободителните мисии на Русия-Съветския съюз в и около България”, издадена през 2004 г., трябва вече да е бил доста възрастен. Този човек, който е изключително точен във фактологията, преднамерено пише на странен български език и доказва, че е особняк с това, че е дал следния начин за връзка със себе си на стационарен телефон, но “само в среда от 12.15 до 12.35). Иначе информацията , която излива в книгата, е повече от сериозна.

 15. До Дари, този ли страхопъзлю е разказвал вицове докато самолетът се е връткал, а-а да заходи и кацне.

  Бойко беше страхливец

  Ще ви дам прост пример. Годината е 1984-та. Ние сме поканени от основателя на стила киокушин във Варна на състезание по правилата на киокушин. Предизвика ни на състезание Коце Божилов, който е доайенът на карате-киокушин в България, един много уважаван от мен боец. Отидохме 10-15 състезатели, между които и Бойко Борисов. При една от първите срещи на мой състезател Денислав Скорчев, един от състезателите на Божилов го удря лошо и му чупи челюстта. След две срещи трябваше да играе Бойко Борисов. И тогава Бойко идва при мен и почва да кърши ръце тука аз… още мога ли да не играя? Вдруги ден съм на дежурство в пожарната, ако нещо се случи И аз го питам: Абе, пич, страх ли те е, какво? Ми аз предпочитам, такова Страх ли те е, бе? Щом те е страх, тая вечер взимай влака и заминавай за София. И го върнах. Всички останали, даже имаше жени, се биха, играха. А той нямаше доблестта дори да излезе на татамито, да играе и на втората секунда да падне, уж се подхлъзнал. Него дори го беше страх да излезе на спаринг. Аз имам чувството, че самият мирис на адреналин го плаши. Много често чета по медиите той е митичен герой, много добър каратист При нас той имаше два прякора, които го характеризират отлично. Единият му беше измислен от Пламен и Данчо от Търново, които тъй като си биеха Бойко редовно, го бяха нарекли Праните гащи.

  Вторият прякор, който аз съм чул за него, е Борсука, понеже все странеше от хората. Той е един такъв, все се цупеше. Това определя донякъде субекта Бойко. Аз дори не мога да кажа, че е бил изявен таекуондист той никога не е имал един медал, една купа по простата причина, че той никога в живота си не се е състезавал. След като излезе от тае-куондото през 1985 г., него го направиха треньор по карате в пожарната някъде 1986-87 г. Сетне национален треньор по карате на МВР
  Валерий Найденов – първият треньор на Бойко Борисов по карате

 16. има я за 8,80 в книжарницата. Не си бодете очите 🙂

  http://knigabg.com/index.php?page=book&id=708

  Иначе всеки може да я дръпне със помощта на чичко гугъл.

  има още един сайт за безплатни книжки.
  казва се mirknig.com

  Малко е руски но пък има и неруски книги 🙂

 17. Между другото ако разрешите, искам да спомена един човек, които е лежал по затворите, колкото известния Българин Илия Минев. Разликата е само няколко месеца по-малко. Това е чирпанлията Васил Петков Узунов.

  http://www.bdforum.bg/85-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B8-%D0%BE%D1%82-%D1%80%D0%BE%D0%B6%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D0%B0%D1%81%D0%B8%D0%BB-%D1%83%D0%B7%D1%83%D0%BD%D0%BE%D0%B2-2/

  Човека е доживял падането на социализъма и комунизъма но умира при загадъчни обстоятелства в една софийска болница!

  http://iztok-zapad.eu/uploads/materials/Svetzite.pdf

 18. Вероятно от издателя можем да научим повече за Иван Лилов. Съществува ли още издателство ‘София’?

 19. Благодаря на Д. Савова за препоръчаната книга на Иван Лилов. Радвам се, че издателите не са редактирали езика, който е жив и плътен. Вижте:
  “Седа и мисла. Мисла и седа. Не мога да разбера. Защо Англия подарява на Гърция Йоническите острови, а на Бъл-гария не подарява една брошура. Защо на Гърция изпраща ген. Скоби, а на България, те, и САЩ (Аверил Хариман), чрезСталин, изпраща принципа “10% към 90%”. “

 20. Аз попаднах на малко по-щедро работно време: За контакти: Ив. Лилов, тел. 953 05 59, само сряда и петък 11,30-12,30 ч.

  На ‘Солунска 52’ в живял адвокат Иван Илиев Лалов, фигуриращ в сайта на практикуващите адвокати в БГ.
  За огромно съжаление г-н Лилов е починал преди година. Вижте:

  Личен номер: 1800016710
  Колегия: София
  Адрес: 1463; област: София; община: Столична; град: гр. София; ул. Солунска 52, ет. 1, ап. 2 Телефон: (02) 9530559

  Статус: Отписан
  Дата на първоначално вписване: 01.5.1956 г.
  Отписан: Отписан от Адвокатския съвет причина:смърт от 01.10.2013 г.
  Каква възможност сме пропуснали да познаваме този човек!

 21. Извинете, по-горе да се чете Лилов, а не Лалов.
  За мое съжаление, виждам грешките винаги след печат.

 22. Към everyone else:

  Понеже използвам цитати от книгата му, имах желание да го представя ( т.е.да напиша няколко думи за автора), но той като че ли е направил всичко възможно да остане извън публичността…Лека му пръст!

 23. За мен би било чест дори само да му стисна ръката. Но другото нещо, за което съжалявам е пропуснатия разговор. В разговор човек си спомня и замисля по- различно, активиран от живото питане/ включване на друг човек. В тази връзка си представих разговор между г-н Лилов и г-н Инджев. И камера включена, без да има човек зад камерата.

 24. Това, което пиша по-горе за разговор между хора и видеокамера в стаята без човек зад нея ми е открай време в главата, защото отвращението ми от документалистиката нараства. Все повече ценя материал, които не е редактиран. Другото е реклама. Дори, когато мнението съвпада с моето, пак ме ужасява цялата активност. Напоследък изгледах някои добри примери на съвременна канадска документалистика. И всички страдат от същия синдром. Платен проект за представяне на очакваното. Предполагам, в науката Файерабенд е бил критичен именно към тази идея.

 25. Другари РУСОФИЛИ, Защо децата ви учат или живеят на запад ? Защо парите ви са в западни банки ? Защо карате Мерцедеси, а не Запорожци ? Защо НИКОЙ НЕ емигрира на изток ? Защо криете, че когато Русия окупира България НАШИТЕ синове ще воюват в Дагестан и Авганистан – докато ВАШИТЕ купонясват на запад ? Защо така аругантно ни лъжите ? ЗАСРАМЕТЕ СЕ !

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.