Ликът на масовия убиец Че Гевара украси проруския митинг на баба си БСП

 


СНИМКА: КЛУБ Z

Нямам нищо против да греша- веднага бих се съгласил, ако бъда поправен, но до вчера не ми беше известен представителен митинг на БСП, в който да има такъв „симбиоз” между символиката на столетницата, претендираща да е част от днешния европейски социализъм и екстремното левичарство, демонстрирано под знамената с физиономията на масовия убиец Че Гевара.

 

Това единство се е случвало и друг път, например при хулиганския контрапротест, обявен официално от младежката организация на БСП срещу законен митинг пред Монумента на червената армия ( МОЧА) в София на 9 януари 2012 г. Но никога, по мои наблюдения, не е имало такава интимна близост между иконата на разглезеното западно левичарство Че Гевара и БСП по време на публична изява, инициирана и дори лично оглавена от шефа на партията, какъвто в момента е Михаил Миков.

 

Това предполага не просто „съжителство”, но и координация. БСП не биха допуснали на свой митинг друг да си вее байряка, освен ако не са се разбрали за това предварително. Специално посетих проруското им сборище, избрало не посолството на омразната им Украйна или посолството на още по – омразните САЩ, а именно най-омразната им мишена- работното място на президента Плевнелиев. Отидох, за да видя милата картинка на преливането между знамената на „Атака” със стилизираната „славянско-православна” нацистка символика и „антифашистката” обичайна цветност, с която дефилира БСП.

 

Не видях демонстративно присъствие на „Атака”. Това също говори за съгласуване между путинофилите от тези различни фракции . Те явно се бяха разбрали помежду си да си поделят порциите в лова на русофилски симпатии- има достатъчно и за „Атака”, и за БСП, но поотделно, за да не си пречат на различните руски акценти в пропагандата. А може да греша и да не съм видял и такъв „симбиоз” на митинга им…

 

На петоколонниците и поклонниците на Че Гевара по този повод мога да предоставя няколко цитата за ограмотяване. На екстремистите, които тачат убиеца, без да знаят кой точно е той, не се надявам да повлияя. Но на „Позитано” 20 поне би трябвало да се позамислят…

 

През декември 1964 г. Че Гевара гръмогласно обявява в ООН: „Да, разбира се, ние екзекутираме. И ще продължим да екзекутираме, КОЛКОТО Е НЕОБХОДИМО”.

 

А колко е необходимо, според главния екзекутор на кубинския режим? Понеже доста другари и другарки у нас обичат да се позовават на западни авторитети (избирателно, когато това им изнася за някоя тяхна теза), ето един цитат от наистина авторитетен източник.

 

Изследване на Харвард доказва, че до началото на 70-те години на миналия век в Куба са разстреляни 14 000 души, което на глава от населението би означавало три милиона разстрела в САЩ. А „човекът”, който нарежда екзекуциите и поема отговорността гордо пред ООН за това, е същият този „симпатяга” Ернесто Че Гевара.

 

Че Гевара ръководи разправата с 6 годишното антикомунистическо въстание в Куба и носи отговорността за разстрела на 4000 кубински селяни, които бранели земята и имуществото си от насилствената колективизация по съветски образец. Безумието на Че Гевара, доказан садист от участието си в разстрели на непълнолетни, става ясно дори на СССР, който помага с оръжие, средства и инструктори на кубинските комунисти да смажат упоритата съпротива в държавата, която преди „революцията” е имала по-висок жизнен стандарт от Австрия и Япония. Чак през 1964 Москва „отлъчва” садиста Че и това го обрича на личен провал, тъй като веднага губи доверието на кубинските тайни служби и Кастро. Този успех СССР постига по най-простия начин: просто му спира финансирането и той започва да се умилква на Кастро за своите следващи мисии- този път в Африка и Южна Америка.

 

Само през първите три месеца на своята „революционна дейност” в Куба Че Гевара е подписал 400 смъртни присъди, свидетелства кубинският прокурор Хосе Вилясуо, избягал от кървавия ужас. Изповедник на жертвите на име Яки де Аспизу твърди друго: че за същия период по заповед на масовия убиец са разстреляни 700 души. Познайникът на Гевара, кубинският журналист Луис Ортега, пише в книгата си „Аз съм Че”, че „героят” с баретата изпратил лично на смърт 1 892 души.

 

„Разсекретената” лична кореспонденция пази мил спомен за деянията Му с неговия почерк: „Скъпа моя, аз съм в кубинските планини, жив съм и съм жаден за кръв”, гука той в писъмце до съпругата си Хилда Галдея през 1957 г.

 

В друго, съхранено за историята писъмце, този път до татко му в Буенос Айрес, блудният син си признава момчешката слабост: „ Татко, искам да ти призная, че в този миг разбрах колко много обичам да убивам”.

 

Невежеството по принцип не е извинение за ничие престъпление. Но е още по-отвратително, ако онези, които се гордеят да бъдат последователи на кървавия Че, знаят много добре какви ги е вършил и това адски много им допада- вероятно биха вършили същото, ако им падне такава възможност да приложат на практика опита на своя идол.

 

 

29 мнения за “Ликът на масовия убиец Че Гевара украси проруския митинг на баба си БСП”

 1. Г-н. Инджев , без Ваше позволение публикувах на личната си страница във Фейсбук, част от Ваш текст. Изрично съм упоменал,че текста е Ваш и съм го копирал, без промени. Ако не сте съгласен, да бъдете цитиран по този начин, то моля уведомете ме и незабавно ще махна текста.

 2. Поздравления за представянето по НТ тази сутрин!
  Фъфлекът Райчев беше като попикано мушкато!
  Благодаря! Благодаря за насладата, за удовлетворението, за дефилираното надмощие!
  Благодаря за подарения хубав ден!

 3. Не е учудващо. Никак даже. Неведнъж съм казвал, че тази, хм, партия е обречена в нея винаги да побеждават “здравите сили”. Ако, не дай боже, отново попаднем в сферата на руското влияние, то едни нови “здрави сили” ще я изведат до ново състояние. Както през 1989. Мимикрия.

 4. Господин Инджев, хората са казали, че когато фактите говорят, дори и Боговете мълчат. Това, обаче, не се отнася за неграмотните комунисти като Райчев. Да обвиниш украинския народ във фашизъм, при положение, че на изборите двете националистически партии взеха по 2% от гласовете, е меко казано кретенизъм.

 5. Всяко стадо си има мърша а нашата мърша си има ценители…

 6. Г-н Инджев,споделяйте с нас,моля,когато имате участие в някое предаване,за да можем повече хора да Ви гледаме на живо.Благодаря!

 7. Не могат 14,000 разстрела в Куба да са равни на 3 млн. в САЩ. При 190 млн. население на САЩ в края на 1960-те 3 млн. биха били 1.6% от населението. В 10-милионна Куба 14 хиляди са 0.14% от населението.

  Освен, ако не са били 140,000?

  Пак е ужасяващо престъпление на комунистите, но сравнението с 3 млн. в САЩ е неправилно.

 8. На това антибългарско сборище откровено можеха да се преброят червените безродници. За радост се оказаха пренебрежително малко. Независимо от този приятен факт, искам да припомня на социалкомунистите, че вечната дружба със СССР и КПСС умря, а на тези от тях , които могат да четат им цитирам кратка извадка от писмото на Захари Стоянов до руския дипломат Аксаков от 1886г. Ако З.Стоянов беше наш съвременник, вероятно щеше да бъде обявен от любителите на Путиновите рубли , за предател. З.Стоянов: “…. вие казвате ясно и открито, че всяко тържество на българите е смърт за Русия, че балканските държави не трябва да имат нищо свое, че те трябва да бъдат притежание на русите, или, по-ясно казано, те трябва да по­гълнат от вашата държава. Колко сте жестоки покровители. Колко се оправдава онова изречение, че вие правите народите на мост, за да преминете по тях, а по-после вземате за себе си и самия мост. Каква правдоподобност в думите на един наш стар деятел, че вие не знаете граматиката, защото не правите разлика между твой и мой!….Не же­лаем ние татарска цивилизация. Защо вие се въоръжихте против нашето съединение? Кой, та не вие, го задържахте досега? Кой свика конференцията? Кой даваше кураж на турците да затъпчат Тракия? Кой накара това сръбско кюлхане, Милан, да ни нападне хайдушки? Кой проводи турски комисари в Тракия? Кой, та не вашият там консул, ходеше като бесен из Пловдив да заплашва българите, че ако не приемат турските комисари, Русия ще се разсърди и турците ще навлязат с „ красния шапочки”?” Колко мъдри мисли, актуални и днес и казани от човек, който е бил до 20-та си година неграмотен, но силно обичащ СВОБОДАТА и БЪЛГАРИЯ, за разлика от БСП шефовете ,които явно са учили във “висшите университети ” на античовешкото комунистическото движение, базирани в Москва.

 9. Време е бесипе да си върне старото име и да си покаже дяволските рогца. Камбаната от масква бие за бой. Време е да си свалят овчите маски и да покажат зъбите си. Другаря Миков има на разположение армия от фъфлещи оскотели червени бабички с които ще превземе фронта.

 10. Kato se govori za DPS i BKP-BSP se seshtam za BATASHKOTO KLANE I ZA BELENE. za vsichki KOMUNISTI i FASHISTI edin KEBIR ZEB ARABI v zadnika ot bate Mohamed

 11. Не си спомням къде бях чел спомените на един от войниците екзекутирали Че. Лазил е, хленчел е и молил за пощада като червей. Едно е да убиваш и да се наслаждаваш на чуждото страдание, друго е когато видиш дулото срещу теб. Типичен мерзавец и убиец!
  Според мен е време да се организира протест пред Руското посолство срещу агресията.

 12. Не не грешиш за Че Гевара г н Инджов
  АЗ също не мога да си затворя устата от изумление. А имало и такова движение

 13. Че Гевара се подписва с името ‘Сталин II’ в много от писмата си. Разбираемо баба БСП го използва за своя курдисалка (съществителното идва от курдисвам се с нещо, гиздя се).
  Но защо навремето доброволците в предизборната кампания на Обама в Тексас бяха украсили стената си с плакат на Че Гевара? За това имам друго обяснение: невежество и идиотия.

 14. Някъде бях чела за жалкия край на садиста Че Гевара. Когато бил заловен и усетил, че идва собственият му край е треперил от страх и се е молил и обещавал какво ли не, за да го пощадят и е направен запис на тази излагация, но защо ли не я показват често за пример на червените мераклии да следват примера му.

 15. Към everyone else:

  Вероятно една от причините да го харесват толкова, е че приветства смазването на унгарското антикомунистическо въстание от съветските танкове през 1956 г.

 16. Иво Инджев:
  Така е. Най- мотивирания по отношение на внос-износа на комунизъм, екзекуции без съд и апологетика на смъртта. Къде ли не вършее по света волята на комунистическия пурист, днес култов образ върху тениските на част от недоволния (от нещо) пубертет.
  Не се съмнявам, че също така гневните и недоволни (от нещо) членове на БСП разпознават добре себе си в експресивно изразената ненавист към САЩ в речта на Че Гевара от 1961:
  ‘The U.S. is the great enemy of mankind! Against those hyenas there is no option but extermination. We will bring the war to the imperialist enemies’ very home, to his places of work and recreation. The imperialist enemy must feel like a hunted animal wherever he moves. Thus we’ll destroy him! We must keep our hatred against them (the U.S.) alive and fan it to paroxysms!”
  Толкова за това безумие, за което книжарниците тук са отделили цели стелажи. Отивам да чета вицовете!

 17. Добре де , защо държавата търпи Миков да развява портрети на масови убийци ??? Няма ли поне един депутат да предложи промени в НПК за агитация на комунизъм и развяване на такива откаченяци. Мико да си го сложи в къщи над спалнята ако иска но да го рязвява пред Президенството на Европейска София си е гавра със Европа и България!!!
  Софиянци, я го освиркайте това животно!!!

 18. Ще бъда безкрайно благодарен, ако някой напише линк към предаването с господин Инджев. Благодаря предварително!

 19. Г-н Бурмов, по какви критерии квалифицирате като антибългарско сборището на комунистическата сган. Напротив, то е пробългарско. Защо ли, специално за Вас ще повторя някои факти:
  – Българската държава е номунистическа
  – Българския народ е силно и безнадеждно комунизиран и русифициран
  – официалната пропаганда по медиите е тотално комунистческа( виж Иво Инджев за комунистческата БНТ)
  – основните лостове във държавните и властови дтеуктури са в ръцете на комунистическата партия
  – всички партии са създадени от комунистите, имитирайки многопартиен политически живот
  Това е обективния статус в страната. А той е ошределено комунистически.Ако държавата не е комунистическа, тогава всякакви сборища на комунистическите безумци ще са антидържавни и антинародни. Но при сегашния статус, проявите на комунистите са в унисон с комунистическата държава.

 20. Пък тоя “АНТИКОМУНИСТ” е толкова досаден…
  Антоанета Динчева

 21. Няма по-наивна и глупава представа от тази, че българските комунисти са се променили. Те са си все същите патологични крадци и убийци. Засега основно крадат, ако се наложи пак ще убиват масово.

 22. Другарю “антикомунист”, съжалявам че скромния ми текст е в разрез с перфидния Ви поглед за комунистическата и посткомунистическата действителност в РБългария. Но още по-жалко е , че не сте прочели писмото на З.Стоянов до Аксаков, който никога не е бил комунист, но е обичал БЪЛГАРИЯ като руска провинция и БЪЛГАРИТЕ като свои роби.Такива сме били и за Граф Игнатиев. Би могло да се каже ,че тези двамата се нареждат до ЛЕНИН, СТАЛИН, ЧЕ ГЕВАРА, от които явно се е учил диктатора Путин.За това считам , че в сборището на откровено антибългарската, проруската и прокомунистическата БСП, както и нейните младежки разклонения няма нищо пробългарско. Бъдете здрав и дано никога да не се върне комунистическото държавно устройство в РБългария, защото тогава ще трябва да препрочитаме Оруел и 1984.

 23. Така е.Гевара има личен принос в революционните “забежки”. По-късно става интересно. Като шеф на икономиката участва в преговорите с руснаците. Куба вече е под карантина. В руснаците бил и ножът и хлябът. Гевара е сащисан. Поставят условия и изнудват. Пита Кастро затова ли са правили революция, да заместят САЩ с СССР. А после въобще ги слага на една плоскост. Става много неудобен. Руснаците инструктират Кастро да го засили да прави революции по света. Първо в Африка – провал, едва се измъква. Второ – в Боливия. Там е оставен на произвола. Боливийската компартия има инструкции от Москва да не се ангажира с партизаните му.Колкото войската е виновна за гибелта на Гевара, толкова е виновна и Москва. Това не се знае. А трябва от днешните “революционери”. Които намират естествено редом до руския флаг да развяват байрачета с Че Гевара.

 24. @ QUEST:
  Така е. Абсолютно прав сте.
  В потвърждение – вгледайте се в лицето на кулското адвокатче. Обърнете внимание на гримасата напрягаща се да имитира усмивка, силещите се да се дръпнат към скулите, но в същото време злобно прибрани устни. Вижте очите. Очите не се смеят!Очите не гледат – те следят!В погледа има примесени страх и подозрения, злоба и жестокост – неудовлетвореността, омразата и жестокостта на дребния, на незначителния, на сбръчкания човек, жаден за власт и мъст!
  Как само им липсват погромите, “народният” съд, единствената “Партия”, изгубената недосегаемост и Скравена, и Куциан, и… и БЕЛЕНЕ!

 25. Г-жа Динчева,възпитанието е задължително за културните хора,особено за жените и съвсем особено за дамите.

  Аз се придържам стриктно към основните принципи в сайта и тезите на неговия собственик.Отново повтарям-преди няколко седмици г-н Инджев каза и доказа,че държавната телевизия на Република България,назоваваща се Българска Национална Телевизия е комунистическа по характер и пропагнада.Абсолютно нито един читател на този сайт не изрази противоречие от тази констатация.Комунистическата преса също не я отхвърли.Това означава,че това е неоспорим факт.
  Не знам дали знаете,че във философията има т.нар.”принцип на елементарната логика”.Точно тя неумолимо ни довежда до друга констатация,а именно че държавата Република България е комунистическа.

  Същата тази логика не допуска държавата да не е комунистическа,а нейната телевизия да е комунистическа.
  Всичко в живота и политиката е вързано здраво.
  Прилагайки за сетен път елемнатраната логика,следва че след като Държавата е комунистическа,наред със нейната телевизия БНТ,комунистически са и другите държавни институци.

  Може ли МВР,Прокуратурата,Съда и др. в този случай да не са комунистически.Все пак има Закон за обявяване на комунистическия режим за престъпен.Ако посочените институции не са комунистически,в никакъв случай нямаше и БНТ и БНР респективно да са комунистически.

  Ако не вярвате на тази логика,помолете г-н Инджев да Ви доизясни тезата си за комунистическата БНТ.Той все пак го каза,не друг. Аз просто изразявам категорично съгласие с посочения факт.
  Ами не може без мислене,повярвайте ми.При това логическо…

 26. Не се впечатлявайте от нечовека,той не е добре,това се вижда съвсем лесно от всеки първокурсник по психология и медицина.

 27. “…Мълчанието е продължение на спора с други средства…” Ернесто Чегевара

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.