Проруските сепаратисти по върховете на българските служби се радват на арбитража на Борисов в тяхна полза

Желязното правило говорителите на руската пропаганда от ранни зори да заливат българския телевизионен ефир беше спазено и днес. Резултатът беte две към едно: Георги Първанов в солова акция по една телевизия, срещу Едвин Сугарев в дискусионен формат срещу Татяна Буруджиева.

 

Българинът с дистанционното устройство в ръка има избор да сменя каналите, задръстени от лъжите на Първанов за това, че тук някои си измисляли съществуването на руски натиск върху България, а по съседния тв канал да слушат истеризирането на Буруджиева колчем думата „агресор” бъде употребена по отношение на Русия. Според нея, едно и също е украинските бунтовници ( уж обикновени цивилни, грабнали оръжието, т.е. танковете, бронетранспортьорите, ракетните установки- ей така, извадени от килера) да имат тежки оръжия, и подобни оръжия да имат украинците насреща – питайки риторично откъде Украйна има (също така) оръжия!

 

Как откъде- от Русия ( както и бунтовниците). Украинските оръжия са руски, но легално придобити от украинската държава, която има своя армия, макар и систематично разлагана години наред ( в стила на подкупения с германско злато Ленин, организиращ антивоенна агитация в тила на руската войска) от един руснак, министър на отбраната на Украйна ( понеже украинците били притискали руснаците, нали!).

 

В Украйна няма американски оръжия нито в сухопътните, нито във военновъздушните сили, нито в артилерията, но от внушението на Буруджиева излиза за лековерните точно това- че я снабдяват с оръжие лошите американци.

 

За Първанов пък не е достатъчно, че Путин даде знак на 1 декември от Анкара България да бъде сочена като виновник за спирането на „Южен поток” и към България потекоха кални потоци от храчки от страна на депутати ( Пушков „ да ви е яд”), вицепремиери ( Рогозин с обвиненията си срещу България в предателство) и други т.н. силоваци, намекващи, че българската територия можела да се превърне в легитимна цел на Русия. Намеци с ядрен заряд. Запитан да разтълкува подобни закани, руският посланик Исаков беше цитиран преди два дни в София да изръсва двусмислицата, че не гледал на кафе, т.е., че не е сигурен, което си е част от тактиката на сплашване- българите да имат едно наум, че не е изключено да им се случи някой кримски вариант.

 

Ако на върха на изпълнителната власт в България имаше политическата воля да предостави публични доказателства за руската намеса, щеше на задейства системите на самозащита на държавата. Вместо това Борисов нареди на служебния премиер Близнашки да ревизира тона на първия по рода си български документ от много десетилетия насам, „Визия 2020”, в който на концептуално ниво Русия беше посочена поименно като страна, водеща „ хибридна информационна война” срещу нас. А българските интервюиращи колеги така и не питат Борисов да обясни защо го е направил ( за което , позовавайки .е на два източника, съобщавам многократно в ivo.bg.

 

Прав е Едвин Сугарев да определя Борисов като „арбитър”, но за съжаление той е такъв в шикалкавенето между призивите на реформаторите да ликвидира влиянието на ДПС и БСП по върховете на службите, пасуващи за контрирането на руската намеса във вътрешните ни работи от една страна и защитаващите въпросните началници в службите лидери на ДПС и БСП. Това ли е ролята на един политик, победил на изборите- да бъде арбитър между своите партньори във властта и точно тази опозиция? Не, това си е „арбитраж” между закрилниците на проруските сепаратисти в българските служби и малобройните им, слабо въоръжени техни опоненти във властта.

Да не би да беше случайно това, че онзи ден в предаване по Нова тв, в което имах възможността да опонирам на Андрей Райчев ( но не на всичко- всяка втора дума му беше лъжа), червеният коментатор направо похвали Борисов за “различната” му позиция спрямо конфликта в Украйна от тази на президента Плевнелиев?

 

Пропагандата не залага на качеството. Качествените хора, които са информирани и имат собствено мислене, каквито има доста и у нас все пак, не се връзват на примитивизма за „фашизма” на украинците, на страховитите „компромати” за американската дипломатка, която си позволила- о, ужас- да разнася бисквитки на майдана в Киев и на шопския „хумор” на първичния Първанов, според когото руският натиск не е натиск- т.е., че такова животно „нема”.

 

По стар болшевишки навик пропагандата залага на количеството, за да хване вяра сред болшинството потенциални свои жертви на собствената им неинформираност и лековерие. За което медиите тук помагат от сърце с количествените си заявки за още и още пропагандисти на своите екрани. Пък колкото българските шарани им паднат в мрежите, все е келепир!

 

Това, разбира се, се вижда и отвън. Ето как е оценена проруската действителност в България мимоходом в един анализ в обсадената от руското влияние Румъния ( на която започваме напоследък все по-явно да завиждаме за какво ли не, но се правим, че не забeлязваме връзката между нейното развитие и деградацията на руското влияние върху нейната политика и икономика).

 

e-vestnik

 

Как Румъния се оказа обградена от Русия

13 Февруари 2015

Сабина Фати, в. Ромъния либера  

Около Румъния се намират само страни приятелки на Русия и страни, които са държани в плен от Москва. Плановете на Путин, които първоначално се отнасяха само до непосредствените съседи, може да се разпрострат обаче и върху страни, намиращи се в периферията на НАТО.

Съществуват най-малко две възможности, чрез които Русия би могла да дестабилизира страните по границата на Северноатлантическия алианс: използването на хибридната война, изпитана вече в Украйна, или дестабилизация чрез етнически конфликти. Андерс Фог Расмусен, бившият генерален секретар на НАТО, каза миналата седмица, че Владимир Путин би могъл да нареди започване на хибридна война срещу някоя от балтийските държави, за да тества отговора на алианса.

Всъщност ще бъде достатъчна една провокация, която да прерасне в нещо по-лошо, както стана в петдневната война в Грузия през 2008 г. В случая на балтийските страни Москва иска да види дали наистина ще бъде приложен член 5 от Севрноатлантическия пакт: въоръжена атака срещу една членка на НАТО се смята за атака срещу всички членки на алианса.

През 2007 г., когато Русия парализира правителството, банките и другите важни институции на Естония чрез голяма кибератака като наказание затова, че беше преместен Паметникът на съветския воин от центъра на алин, НАТО не реагира. И това също беше тест. От балтийските страни Етония е най-уязвима, защото една четвърт от населението й са етнически руснаци, а един сценарий за дестабилизация на тази малка република не е трудно да бъде осъществен на практика. Британците обещаха да изпратят около 1000 войници и няколко разузнавателни самолета. Това може да не е достатъчно за обезкуражаването на Москва. Александър Грушко, постоянният представител на Русия в НАТО, заяви неотдавна, че балтийските страни може да станат район на “военна конфронтация”.

Паралелно Владимир Путин си създаде надеждни съюзници в НАТО, на които може да разчита в трудни ситуации. Турция, която е втората по големина страна в алианса, игра на страната на Русия във войната в Грузия и не позволи на корабите-болници на алианса да преминат през протоците. Зависимостта на Анкара от руския газ е голяма, въпреки че Турция има достъп и до ресурси от Кавказ, докато България е изцяло в ръцете на Москва от тази гледна точка. Освен това, русофилската политика на София, макар да имаше възходи и падения, никога не беше изоставяна.

Гърция стана на свой ред руско предмостие в Средиземноморието и съюзник в балканската политика на Русия по православна линия. Има и други страни в НАТО, които имат добри отношения с Москва и които са скептични по отношение на налагането на система от по-сериозни санкции срещу нея. Унгария например изцяло пое по дирите на Русия, а следващата седмица Путин е очакван в Будапеща на историческо посещение. Какво може да поиска Владимир Путин от премиера Виктор Орбан в замяна на кредита от 10 милиарда евро за строежа на ядрените реактори в Пакш, още не е ясно.

Отвъд проруските си позиции в рамките на Европейския съюз, Унгария би могла евентуално да подкрепи една руска стратегия за дестабилизация на Румъния чрез унгарските екстремисти, след като Виктор Орбан се превърна в поддръжник на съмнителните автономии в бившото съветско пространство.

Междувременно Русия напредва по брега на Черно море и печели все повече терен, докато се прави, че преговаря за спиране на огъня в Украйна. Паралелно заплахите по адрес на Букурещ са предавани индиректно от директора на Центъра за обществено-политически изследвания в Москва Владимир Евсеев, който твърди, че “ще се засили конфронтацията между Румъния и Русия”. Москва е “много загрижена”, че от румънска територия “може да бъдат изстрелвани крилати ракети или други подобни устройства”, затова “Русия ще бъде длъжна да реагира не само на появата на командни центрове на НАТО, но и на складовете за оръжие или други видове инфраструктура” и ще търси “средства за унищожаване на румънския флот”.

Колкото повече Русия е притисната в ъгъла от западните сили, толкова по-агресивна изглежда, че става. Президентът Клаус Йоханис като че ли е запознат с този синдром на раненото животно и говори за първи път за факта, че принадлежността на Румъния към НАТО е ценна, но при изключителна ситуация “трябва да сме подготвени да си отбраняваме сами страната”.

Географските усложнения не се отнасят само до факта, че Украйна се намира във война на изтощение с Русия или че Молдова се мъчи от два месеца да състави правителство, докато руски войници копаят окопи в Приднестровието, а и до контекста, в който другите съседи на Румъния – Унгария, Сърбия и България изглежда се намират на оси, водещи към Москва.

БТА

 

40 мнения за “Проруските сепаратисти по върховете на българските служби се радват на арбитража на Борисов в тяхна полза”

 1. Не се съмнявайте. Русия ще продължи с опитите да дестабилизира страните около себе си. Дори да не се намесва пряко в тях, тя ще държи в напрежение ЕС, чрез непрекъснато подклаждане на конфликти.

 2. Каквото и да си говорим, Румъния има достатъчно дълга история на САМОСТОЯТЕЛНО взимане на решения във вътрешната и външната си политика, а и преди това – при създаването на модерната румънска държава (и което и видно от румънската статия). Нещо, което не може да се каже за руския/съветския протекторат България, където в публичното пространство, а и в масовото съзнание доминира гоцэвщината…

  Както показва и анализът на румънската журналистка, и на новия румънски президент, има съвпадение между тяхното и нашето усещане и осъзнаване на тъжния факт на потенциалното “изоставяне” от страна на НАТО при един горещ конфликт. Теза, която, за моя (положителна) изненада, безкомпромисно разви вчера и Д.Кюранов в “Дневник” (и която си позволих да копирам под вчерашната дискусия тук). Много симптоматично за важността на тази тема за мислещите хора в България е следното – въпреки че от редакцията на “Дневник” забутаха статията в девета глуха веднага след публикуването й (явно и дотам стигат пипалата на петата колона), тя се радва на небивал интерес сред аудиторията от снощи насам – 20000 прочитания, над 600 коментара, над 140 препоръчвания и излиза начело на всяка от тези три класации в сайта на вестника (макар че, ако потърсите в основната страница, все едно такова нещо не се е случило)!

  Част от нещата в нея може и да се дискусионни, но има нещо, което ми се струва безвъпросно ясно (надявам се и за мнозинството от читателите на ivo.bg, които споделяме позициите на домакина на блога по отношение на разрушаващата роля на руската/съветската политика по отношение на България):
  България както никога досега след 1989 г. не е била толкова заплашена от агресивността на руските имперски действия и едновременно с това от потенциалната липса на защитна реакция от страна на НАТО. Също като в Естония и Румъния.

  Затова е много важно да се започне продуктивен ПУБЛИЧЕН дебат в средите на мислещите за доброто на България като част от Европейската цивилизация, КАК и КАКВО трябва да се направи, за да не бъдем подложени на фактическо “руско робство”, което всъщност ще ни изтрие от историята.

 3. Вторият по ред хеликоптероносач клас “Мистрал” след приключване на създаването му във Франция ще се нарича „Севастопол” и ще бъде включен в състава на Черноморския флот на Русия, съобщи представител на министерството на отбраната. Всеки от корабите клас “Мистрал” може да носи до 16 хеликоптера, 60 бронетранспортьора, 13 танка и до 700 войници. “Мистрал” е типичен десантен кораб и служи за нападение, а не за отбрана. Това съвременно въоръжение, ще бъде насочено към нас.

 4. ПП ГЕРБ е излязла с декларация в защита на Цветанов,в която призовава”всички политически сили и органите,формиращи общественото мнение,да спрат целенасоченото дискредитиране на един политик”.Само,че след това цинично признание,че общественото мнение може да бъде манипулирано и, че за целта има специални “органи”,ще си изкажа моето мнение,неформирано от орган,защото орган в публичното пространство е,обособена държавна структура,с правомощия-права и задължения,която от своя страна, също може да създава такива.Мнението ми е,че тази декларация е безпрецедентно нахален опит за влияние върху съдебната власт.ПП ГЕРБ в предишния си мандат,когато имаше преобладаващо мнозинство,вместо да се заеме със съдебна реформа,предпочете по един безподобен,задкулисен начин,да кадрува в нея.Цветанов “изрови земята”,по думите на адвокат Хаджигенов,да назначи Владимира Янева.По същия начин беше назначен и Сотир Цацаров.Самият Цветанов, раздаваше юридически квалификации от трибуната на НС.С багер се изкопаваха трупове,а на служебни кучета се раздаваха пържоли-хумор от най-дълбоките гънки на МВР интелекта.Ще допълня Хаджигенов,който каза,че МВР не прави нищо друго,освен да изхранва семействата на служителите си/над 60 хил./,и че трябва да се разформирова.Моето мнение е,че ГЕРБ изхранва още в пъти по толкова служители от митниците,МО и цялата държавна администрация.Това не само,че им формира ядро от твърд електорат,но им дава много силни инструменти по време на избори-сами разбирате какви.Вижда се с просто око,какво може и какво прави вторият руски милиционерски ешалон.Искаме лустрация.От кого?От старшината от ДС,който не е могъл да стане офицер,поради липса на образование.Или от шефа му!Всеки от нас,ако се огледа,ще намери десетки познати,които са много по-достойни от тези двамата да ни управляват,а не да ни прославят по света с каратистки умения.А с всеки изминал ден и с горната декларация,става ясно,че ДПС и Пеевски съвсем не са опозиция,а са коалиция в сянка.Защото “органите” и едните и другите,формиращи общественото мнение,са в техни ръце.От КГБ,та на ФСБ.

 5. Как да не завиди човек на румъците?!!
  Тези хора направиха гигантски крачки към съвременността и вече са далеч напред в развититето си пред България. България, която още позволява на демагози като Гоце да “ораторстват” от телевизора?! Позволява нищоцества като Сидеров да манифестират в ефира?!
  Докога?

 6. Ей, за тези идиоти плаче папка гоце и “арбитрира” банкянската мутра-милюционер.
  В Ростовской области задержали троих неизвестных в камуфляже на «КамАЗе», водитель которого снес заграждения на пограничном пункте пропуска «Изварино» (Украина) и российском пункте пропуска «Донецк», сообщает портал 161.ru со ссылкой на источник в пограничной службе региона.

  По его данным, в четверг, 12 февраля, трое неизвестных незаконно пересекли госграницу, не остановившись на требования пограничников. Нарушителей начали преследовать сотрудники ОМОН и отделения мобильных действий местного ПУ ФСБ. Им пришлось открыть огонь по колесам «КамАЗа», остановить который удалось только у хутора Волченского Каменского сельского района, преградив путь другим «КамАЗом».

  «Трое задержанных находились в состоянии сильнейшего опьянения, вряд ли алкогольного. Назвали себя ополченцами. Они долго не могли понять, что происходит и на территории какого государства находятся. Один из них, постепенно приходя в себя, внезапно заявил, что он заложник. Мы в первый раз видели вооруженного до зубов заложника.”

 7. Така е, Bore!
  Докато нашите медии са подчинени на петата колона и канят непрекъснато Митьо Гестапото, Гоцэ, Андрей Райчев, червен Колю, Светлана Шаренкова, Татяна Буруджиева, Сыдеров и … цялата плеада русоблизци, нашият глас ще е глас в пустиня!

 8. С риск да стана малко досаден, ще дам малко информация, без много да се впускам в анализи.
  Софиянци знаят лъскавата офис сграда на Т. Александров срещу станция Опълченска.
  В тази сграда са седалищата на някои фирми, които предизвикват интерес.
  “Уорли Парсънс”
  “Риск инженеринг”
  “Атоменергоремонт”-дъщерна на Росатом.

 9. https://www.youtube.com/watch?v=GQoe-3Va2oU
  Ето Филм, който прави паралел и обрисува сътрудничество между Хитлер и Сталин.„Съветската история” играе ролята на коректив на популярната представа, че комунистическият експеримент се е превърнал в ужас едва когато Сталин е дошъл на власт. Филмът показва издадени от бащата на революцията, Ленин, документи със заповеди за масови екзекуции, оценени на десетки милиони жертви. Въпреки това е ужасно трудно да се надминат сталиновите способности за терор. Например, преднамерената употреба на глад, за да подчинят Украйна, е обяснена тук в смразяващи детайли. В престъпление срещу човечеството, игнорирано от Запада до голяма степен, седем милиона украинци са били умишлено изморени от глад в изолираната за тази цел република, като хранителните продукти са били конфискувани под дулата на Червената армия.
  По същество „Съветската история” разследва близките идеологически прилики и варварска конспирация между съветските социалисти на Сталин и национал-социалистите на Хитлер. В зловеща последователност са съпоставени тематично сходни пропагандни плакати на двата режима, един до друг от двете страни на екрана. Още по злокобни са откритите от Снор документи, доказващи близки връзки между Есес и съветския НКВД (предшественика на КГБ), където наред с други въпроси се обсъжда и „Еврейския въпрос”. И не че просто да си говорят – те поделят помежду си Полша, и по настояване на Сталин предявяват претенции за останалата част от Европа.
  „Съветската история” е най-потресаваща когато дискутира начините, по които по-напредналата съветска убийствена машина се използва като вдъхновение и модел за Холокоста. Според бившият съветски разузнавач Виктор Суворов „Делегация от германското Гестапо и Есес дойде в Съветския съюз, за да се научи как да създава концентрационни лагери”.
  Но както филмът дава ясно да се разбере, никой от извършилите (и продължаващи да вършат) съветските низости, не е изправен пред съда за своите престъпления. В заключение, Снор повдига емоционален, но напълно основателен въпрос за съветския режим. Единственото слабо място на филма е периодичното използване на анимирани заглавия, напомнящи ни за търговските реклами в исторически програми.
  Въпреки, че става дума за исторически период, за който аз се смятам за вещ –комунистическата тирания бе така безмилостна и всепроникваща – „Съветската история” успя да каталогизира много пресни ужаси, за които не бях осведомен. Вероятно най-страшният аспект на филма е неговата навременност, пуснат в момент, когато режимът на Путин показва растяща приемственост на своите сталинистки корени.

 10. Международното положение стана такова, че “нема лабаво”, както се изразяваше навремето ТиДжей.”Международното” на положението му се фокусира и се фиксира в активната позиция на международните разумни хора по отношение престъпното поведение на Русия.Изобщо не съм изненадана от изявите на неразумници като гоцета, буруджиевци, райчевци и вся остальная сволоч, която я захлебва руски пари, я все още се тресе безплатно от залповете на “Аврора”.Подобни празноглавци обитават не само България, но и целий белий свет- дали е Гърция, дали е Сърбия, Унгария, Словения, Франция или Венецуела – все тая. Каквото и да плещят, то си остава там някъде настрани, в пустословието, безсилието и безсмислието, в клишето и в нищо говореното. Факт е, че целият свят настръхна срещу руснаците и това е безспорено и необоримо. Точката на пречупване е премината, няма връщане назад. Путинката някак си го разбра, а домораслите ни пут…инки дали ще се светнат е пренебрежимо маловажно. Да не пропусна да кажа, че почти цялото ни Правителство в моите очи си е една префтасала и баята пут…инка- не става за ядене, не става и за нищо друго.

 11. Припомнихте ми А. Райчев. Успях и аз да видя материала по Нова телевизия, въпреки накъсването и застопорeните изюдени образи на Райчев, облизващ се или с провесен навън език и изчегъртано от злоба лице. Болезнено предаване. Заради ‘стратегията’ да събереш на едно място:
  1. двама хубави водещи, които ще са така добри! в предаване за мода, стил на живот и удоволствия в свободното време, където липсата на политическа и комуникативна култура не са от особено значение за предаването;
  2. един лъжец, слуга и злоболюбец имитиращ аналитичност телесно;
  2. Иво Инджев, журналист и българин, който както винаги се държа достойно и затова изключително ценя.
  Само дето продуцента на това предаване трябва да се самоуволни, който и да е той, или просто да продуцира други неща.
  И нещо знаково в края на същия материал: в говоренето на Райчев Меркел е Меркел, Оланд е Оланд, но Путин е Г–н Путин.

 12. До уважаемия господин СОТИРОВ:
  Питам се, с колко “троянски коне” в ЕС разполага Русия?!
  Не е ли Франция член на ЕС и НАТО, с всички произтичащи от това обезателства?!
  Допустимо ли е според устава на НАТО въоръжаването армията на враждебно и агресивно настроена към Алианса държава с модерна свръхмощна НАПАДАТЕЛНА военна техника?!
  Въоръжаването на руския черноморски флот със самолетоносачи “Мистрал” ще спомогне ли за мирното решаване на конфликта в Украйна?!
  Връзва ли се продажбата на “Мистрали”-те с налаганите на Русия санкции?!
  В сила ли е КОКОМ?!
  Лоялен член на НАТО и ЕС ли е Франция?!

 13. Как няма да се радват, нали тези са наследниците на онези разбойници дето се гордеят че грабеха мандрите, убиваха ранени войници, изнасилваха и убиваха невинни хора, а след 9ти септември 1944 убиха стотици хиляди образовани, честни и достойни българи за да ни превърнат в 16та губерния. Наследниците на тази измет продължават да управляват страната в интерес не руснаците, този генетично извратен народ. Нека се радват, няма да е задълго този път. Безкрайните руски мръсни игрички не са тайна за никого:
  http://censor.net.ua/video_news/32448/tyajelo_on_igraet_gryazno_i_nechestno_ya_znayu_eto_vse_ponyali_dialog_poroshenko_i_lukashenko_o_putine

 14. Чета и разбирам за деструктивна Русия, държава изпепелена от 70 години войни и комунизъм, окрадена за 15 години от олигархия и сега опитаваща се да стане “велика”, но с намаляващо население към момента от 130 милиона хора. Това го разбирам.
  НО, чета, чета и НЕ РАЗБИРАМ!?
  Как така, тази деструктивност се разпространява върху държава, или съюз от държави, нарекли себе си ЕС, с икономика взета заедно по-силна от тази на САЩ, с население около 600 милиона, с перфектна банкова система,която обаче, неизвестно КАК, неизвестно към КОГО, с невъзможност да бъдат ХВАНАТИ, постъпват големи количества деструктивни пари към определени ДЕСТРУКТИВНИ политици, медии или фирми. Юниън, който плаща за Президент,за външен министър, за “достатъчен брой комисари”/които не виждам какво работят/, но юниън, който няма армия, няма обща защита на границите си и юниън, който само “реве” че е деструктирън от “някого”. Това е юниън, който налага УЖ строги мерки за харчене на пари вече 20 години, а парите изчезват в тези 20 години, юниън, който е строго социален но отчита най-голям брой безработни в историята си. Това е Юниън, около границите на когото има само войни, като се започне от Алжир, мине се през Египед, огледа се в Мидъл еаст, и се спре в Украйна. Юниън, който в най-развитата си икономическа част взима над 50% от печалбата на хората и фирмите като данъци, но няма един самолетоносач, юниън, който произвежда ударни кораби и ги продава на Деструктивния/г-н Тинков го отбелязва това правилно/, но във Варна, Бургас и Констанца, които му са източни морски граници няма и един що годе сносен катер. Как това е възможно??????????
  Ето това не го разбирам!

 15. Гледах с изумление и бяс преките репортажи от срещата в Минск (по Euronews, та да съм сигурен, че цензурата е възможно минималната). И комсомолската секретарка (за която менторът й Геншер веднъж се изтърва колко е тъпа), и разбивачът на дамски сърца с физиономия на селски бакалин направо “изкъртиха мивките”. Какво щастие излъчваха, че били подписали споразумение с 1чоченцето! Не знам дали са се сетили да изброят колко споразумения вече има подписани с последното, май поне 3? Не знам и дали съобразяват, че е все едно като да подпишеш споразумение с павиан, че няма да се хапе, или с папуас, че няма да яде повече човешко (стига да са дресирани да пишат в школата на КГБ, което в случая е налице).

  За “мистрала” просто нямам думи – хеликоптерите от него могат да стигнат за 120 мин. чак до Виена, да разтоварят “зелените вежливи” и да се върнат. Това е все едно да продадеш на бандита въжето, с което да те обеси! Какво ли е взел “камарад” Оланд за тази сделка, и що за безумие е това, не ми се отваря даже дума.

  Най-гадното беше, че за капак един US сенатор с конска зурла се изцепи, че ако 1чоченцето спазва споразумението, можело да се смекчат или дори, видите ли, да се отменят санкциите (вместо да се блокират всички сметки на путинската шайка, вкл. и личните например). За заграбването със сила на Крим вече не се отваря и дума, все едно че не е било. Май спасението на давещите се изцяло става работа на самите давещи се. Отново гледаме западния егоизъм в действие, както през 1956, 1968 и 1973.

  Дали за поумняване и отрезвяване не трябва “вежливите зелени” да замаршируват чак по “Unter Den Linden”, та комсомол-социалистическите чутури в ЕС да излязат от унеса? И се сещам, че Даладие и Чембърлейн също са били “социалисти” и левичари и докато левичарстваха, изгориха половината свят…

 16. В добавка към г-н Тинков:
  И как успява Франция да легитимира замижаването си пред факта, че действията на Русия нарушават Женевската конвенция по общо взето почти всички параграфи. И при това Русия с култ към личността на счупения химикал се самовеличае в тази роля на международен престъпник.

 17. Подкрепете Илиян Василев.Вижте какво е написал във ФБ страницата си:

  Питам и моля за отговор – ще подкрепите ли група – не съм силен по тази част вероятно ще помоля някой да я организира – с призив “Подкрепям българската армия и незабавните мерки за повишаване на нейната боеспособност”.
  Моля коментирайте – моята теза е, че подкрепата за армията е незабавно необходима, защото много сили у нас се стремят да ни лишат от армия поради погрешна разбрана политкоректност /да не би да разсърдим някой/ – готовността ни да даваме от своите пари чрез бюджета на армията за да сме в състояние да се защитим /не да нападаме когото и да било/ не може да бъде функция на политическата или друга целесъобразност.
  Втората причина за нежеланието да се дадат пари е свития бюджет и бюджетните дефицити. Моята теза е, че повишаването на разходите за военния бюджет до равнищета предвидени по задълженията ни в НАТО и в кратсрочен и в дългосрочен порядък може напълно да се впише в съществуващите критерии за дефицити, ако спрем източването на бюджета по разни направления – включително да подкрепяме банки или скъпоструващи “престижни” енергийни и други проекти. Нормално финансираната армия не отнема, а добавя стойност към развитието на страната. Първо, защото се създават заетост, дават поръчки и генерира развитие в регионите. Второ, защото и особено ако се засилят мерките по първична бойна подготовка – просто да научат младите на елементарни умения в гимназиите или ако трябва и на кратки обучителни курсове. Макар, че можете да спорите с мен, мен армията ме научи на дисциплина и на работа в група, което си е полезно извън военните поделения.Трето, ако проследим възходите в българската история и стопанско развитие – то периодите на икономически възход винаги е вървял ръка за ръка с общественото признание на армията. Не говоря за голяма армия или за безрасъдни разходи, а за малка, мобилна, ползваща се с обществена подкрепа, интегрирана с НАТО и в състояние да отрази линейни и нелинейни заплахи. Разбира се трябва да се справим с корупцията, за да не се получи класическото наливане на пари в бездънна яма.

 18. Господин ТИНКОВ, Франция винаги е водила такава политика. Така стоят нещата в Европа. Нямам информация каква е политиката на Великобритания в случая, но по стара традиция английската политика спрямо Русия винаги е била в интерес на цяла Европа.

 19. До Аерофлот
  В интерес на истината, двата хеликоптероносача бяха договорени през президенстването на Саркози през 2010г. И той като “националистката” Марин льо Пен е платен приятел на лилипут.ин. С всичко останало съм абсолютно съгласен.

 20. Mea culpa!

  Искам да се поправя – г-н Оланд ОЩЕ не е дал “мистралът” на 1чоченцето, като последно е заявил, че “все още няма условия за това” (http://www.mediapool.bg/oland-vse-oshte-nyama-usloviya-za-dostavka-na-frenski-korabi-mistral-na-rusiya-news230557.html). Май ни работи дивизията за мозъчни клизми на ген. Решетников.

  Простете, г-н Инджев!

  Виж, в идиотизма на сидоров в Крым напълно вярвам:
  http://www.mediapool.bg/siderov-se-podvizava-v-krim-priznava-go-za-chast-ot-rusiya-news230553.html

  Неговите изцепки дори Решетников не може да ги измисли, реалността “кърти всички мивки”. Защо просто не го върнат от границата това нещо обратно в Крым да се радва вечно на тамошната пролет? Риторично към г-н Главният Прокурор на Републиката и към г-н Президента на същата!

 21. Легендата за социализЪма ,когато всички имаха работа,всички бяхме(уж)равни ,здравеопазването и образованието(което едва ли не произвеждало само вундеркинди)е мощна отрова,която все още е жива .Този мит се предава и на младите хора ,които при това са убедени (нивото им определя критериите),че с “бачкане не става”и че Свободата нищо не им била дала,а Демокрацията е виновна за всичко.На неизбежния въпрос какво да се прави,отговарят с ” високо интелектуални анализи” Волгин и Калинчето,Райчев или Червен Кольо.Вземете в ръце в-к 19(безплатен)и ще видите каквзпомия се лее ежедневно .Медиите и много от журналистите са продажни.Великолепни автори като г-н Инджев са известни ,но слабо популярни.Написаното от тях трябва да присъства ежедневно в мрежата ,защото иначе си остава почти елитарно занимание и достига до тези,които и без това са прилично грамотни и правилно ориентирани.Интелигенцията допуска грешка обаче като подценява масовите ,публични форми на изява,което високомерие е грешка.Иво по-горе подчертава този факт с констатацията,че пропагандата не търси качеството.В този смисъл всяка резултатна идея в подкрепа на призива на ИЛ.Василев е добре да е с масов елемент;иначе се превръща в бумеранг.Мисля ,че трябва активно да подкрепим и инициативата да се изучава в училище ИСТИНСКАТА българска история,което ще отвори очите на без(раз)личното младо поколение.

 22. Вече по националните телевизии бавно и постепенно услужливите коментатори налагат понятието “опълченци” за руските военни в Украйна.
  Днес говорих с действащ офицер от българската армия, който се ужасяваше как повечето му колеги сляпо вярват, че Русия нищо лошо не прави и с в правото си да са в Крим и Източна Украйна. Това с аофицери от НАТО, готви може на драго сърце да защитават руските интереси, но не и националните.

 23. Пешо, не става дума за подценяване и високомерие. За да достигнете до ‘широката публика’ у нас, трябва да мислите за телевизия – уви, все още мощен фактор за много хора – “Какво дават по телевизора в момента?” Това с даването е проблем! Всички наши тв опции са с политически покварена оптика. В Индия пък радиото е най-слушаемо и миналата година Н. Мори реши да говори веднъж седмично в ефира на най-старата радиостанция, понеже искаше да го чуят всички, пък ако ще и в палатките в пустинята да са. Интернет няма как да достигне мнозинството у нас в момента. Но ако говорим за младите хора -Да – интернет дава свобода и възможност за популярно шоу, което да е образователно, забавно и интерактивно, защо не включващо и някои от любимите влогери? Още повече не са необходими безумно много средства.
  Само дето много, ама много трябва човек да внимава точно с кого ще работи. Всъщност екипът може да бъде съвсем малък.

 24. До 1НАУМ:
  Позволявам си да ви отбележа, че в Румъния Българската държавност никога не е прекъсвала, и макар да се е изродила в присламчване към романско-френския пример, тя в същността си е смело българска.
  Ако не вярвате – прочетете статиите за истинските корени на румънците ( народа с който нямаме генетични разлики – http://history.rodenkrai.com/files/dnk_na_bulgarite.pdf)
  http://sparotok.blogspot.com/2014/09/blog-post_27.html
  http://sparotok.blog.bg/politika/2011/11/01/molia-vi-pomognete-mi-da-razgadaia-neshto.845223
  http://bgistoria.jimdo.com/%D0%BC%D0%B8%D1%82%D1%8A%D1%82-%D0%B7%D0%B0-%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D1%8F%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5/

  Поздрави

 25. И тъй като явно ситуацията в България е критична за руския имперски интерес, са пуснали на абордаж всичките си “остриета”, начело с доайена на лъжата и манипулацията, др. А. Райчев (той се оказва навсякъде тези дни – радио, телевизия, вестници, интернет; само още от тоалетното казанче не е потекъл, макар че само за там става):

  “Райчев: Само това ни липсва – да обидим още Русия.
  Америка да я обича някой просто не знам, каза още социологът”
  И прочие гнусотии…
  http://offnews.bg/news/%D0%9F%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0_8/%D0%A0%D0%B0%D0%B9%D1%87%D0%B5%D0%B2-%D0%A1%D0%B0%D0%BC%D0%BE-%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%BD%D0%B8-%D0%BB%D0%B8%D0%BF%D1%81%D0%B2%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0%B4%D0%B8%D0%BC-%D0%BE%D1%89%D0%B5-%D0%A0%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%8F_462065.html

 26. EVERYONE ELSE,каква част от населението ползва Интернет?Аз живея на село-като наближават новините,всеки зарязва работа,да види какво ново по телевизията.Дори се скарах с мой близък-каква истина очаква да му кажат по българските ТВ ,освен времето и спорта.А за Русия да не говорим,колко са промити мозъците.Ами като слушат само такива като Шаренкова, Гестапото,Първанов,Буруджиева,Сидеров.Не съм оптимист,ако има (не дай боже) референдум както иска Сидеров

 27. Към Kилиева:
  Не виждам противоречие, по-горе пиша: “За да достигнете до ‘широката публика’ у нас, трябва да мислите за телевизия”.
  Цитирам се, следователно оглупявам. Съжалявам, ако звуча неясно.

 28. За съжаление и аз не съм оптимист, подобно на KILIEVA. На останалите съмишленици – БЛАГОДАРЯ за изключително смислените и истинни коментари по темата.

 29. Току що прочетох един великолепен текст за моралното джудже-убиец от Кремъл, на което нашето човече от подземния свят подарява каракачанки.
  Не успявам да дам линк, за което се извинявам: http://kafene.net/news_and_analysis.html?fb_33654253_anch=34808116
  Минска нощна музика в Пут-мажор:

  Минска нощна музика в Пут-мажор
  “Моята скромна задача е друга – да привлека за кратко вниманието на читателя върху поведението и зле прикритите послания на чудовището, което днес властва над Русия.

  Към някои натрапващи се впечатления от дейността или бездействията на чудовището. Към някои неизбежни логически изводи за същността на чудовището. И целта ми е скромна: колкото повече хора у нас, а и навсякъде по света, престанат да тънат в илюзии за природата на чудовището и за практиката на чудовището, толкова по-голям ще е цивилизационният натиск върху него, толкова по-реален ще е шансът на човечеството да се отърве от него.

  Първо. Нравственият урод, който подлага на тежки изпитания света, е в чудесно настроение. Многочасовият маратон ни най-малко не уморява кагебисткия спортен мъжкар. Той буквално се хили, забавлява се, очите му блестят от самодоволен присмех към всички и всичко. В тях лесно можем да прочетем израза на самодоволното самолюбуване, характерен за всяко чудовище, което все още не е с пранги на краката, белезници на ръцете и не е затворено в стоманена клетка до края на дните си.”….

 30. Лично аз се опитвам да убеждавам хората около мен, мисля че всички ние трябва да го правим. Проблема е, че тъмната(русняшка) страна на силата е замъглила или унищожила възможността да се види истината вече от около 200 години насам… Сблъсквам се с ОГРОМНИ трудности в разговорите, трудности насаждани целенасочено. Не се отказвам обаче! Имам пробиви, но за огромно мое недоволство, тъмната страна печели… за сега…

 31. Време е да си спомним поговорката че врагът на моя враг е мой приятел. Затове е време да помогнем на Украйна кой с каквото може, а не само да гледаме сеир и да пишем по форумите. Лично аз дадох 900 лв в помощ на Украйна – единствената страна оспорваща ламтежите за господство на северните варвари над Европа. Ако Украйна падне, България най-вероятно ще е следващата. Нека не повтаряме уроците от родната си история. Нека се покажем по-мъдри от предците си!

 32. Александьр Цанков: “Ако видиш комуне гладно-нахрани го; жадно ли е: дай му вода; босо&голо ли е:облечи го и го обуй.Видишли комуне жадно за власт:БИЙ го на утрепване”

 33. Румъния се изправи на крака, защото къса всички връзки с Русия на КГБ.Доказателство за това е и победата на Клаус Йоханис на президентските избори.Докато българите не разберем простата истина, че залитането към Русия ни обрича на бедност, ще продължаваме да пропадаме в черната дупка на нищетата.Обвързаността с Русия води всички до провал.Примери много- Унгария, Сърбия,Черна гора и всички балкански държави.За Гърция, Кипър и Сирия да не говорим.Украинците го разбраха и с цената на много жертви и разпокъсана територия ще си извоюват свободата.Прибалтиките също.Но аз си мисля, че Путин греши.Всяко ескалиране на ситуацията, която е като пред избухване на вулкан, ще го изолира дори от най-верните му троянски коне.Щом стигнаха до там, че само деградирал окончателно тип като сидеров да призовава за излизане от НАТО – провала на Путин е налице.Да, може сега да се хили, но това е от хапчетата, които взема.
  Точно близостта ни с Румъния, ще ни даде сравнението, което нито шаранкова, гоце, боце ,нито Ципрас, не могат да игнорират като факт – колкото по срещу сатрапа Путин, толкова по добра икономика.
  И не можем ли тръгвайки от този форум да направим обединение , някаква група, която да излиза с ясни декларации срещу предателството на кликата, която ни управлява.

 34. Ейй … живеем във век на информационен подем. Не е необходимо да се съберат 10 000 човека на площада и да се говори. Сега могат да се съберат 1 000 000 и повече и да се говори във виртуалната трибуна. Истината е чиста субстанция, която болни мозъци трудно възприемат. Трябва да им се дава като на болни хора. По малко, за да не я повърнат. Обаче болните или лъганите трябва доброволно да поискат такова лечение. Насила Истината няма да се наложи. Такава е нейната природа.
  Аз я сравнявам със водата. И водата като Истината пречистват човека но той трябва да го иска. Ако се е отпуснал и е възприел идеята, че от лъжата по-силно няма, за него няма спасение. Ще живурка живота си в страх и съмнения със замъглен мозък като някое р0ботно поробено добиче и един ден ще завещае същото на децата си.
  Пийте чиста вода и искайте Истината. Затова се казва, че човека е Божие създание. Лъжата не е от Бога и този, който живее в лъжа, Бог няма да го припознае като свой син.

  Това го пиша по повод споменатите по-горе “Агитатори” (нахвърлили се като паяци върху народното шастие) за насаждане на лъжа и болести с цел реализиране на интересите на чужда държава (от която лъжите се бълват на талази всеки час). И тях има кой да изгори но хората трябва да търсят Истината, защото иначе сами си търсят белята.
  Няколко от най-мощните и зли демони на света бяха изгорени от Пазители на България. И още ще бъдат изгорени или посечени. Света ще се променя за добро. Путин ще клекне или ще го вкарат в миша дупка. Да си избере един от двата варианта!

 35. Ако Плевнелиев е искрен в заявената нишка, до края на февруари следва да е приел новия Румънски президент или да е отишъл в Букурещ. И да не забравя че Русия е нападала България за последните 100 години 2 пъти, а ген Колев ги е размазал в Добруджа

 36. EVERYONE ELSE,и аз съжалявам,че не съм била ясна.Всъщност ви подкрепям.

 37. ЖЕЛЮ ЖЕЛЕВ ПРОЯВИ КЪМ РУСИЯ КАПКА НЕВНИМАНИЕ И ПОЛУЧИ ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ СТРАДАНИЕ (дъщерно страдание), ЗАТОВА БГ-БОЛШЕВИКИТЕ ВНИМАВАТ . . .

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.