Сибирските близнаци БСП и Атака вече не си крият роднинството по руска линия

„Русофили и атакисти на протест срещу НАТО”, шегува се (вероятно) в заглавие днес един уважаван сайт- защото разликата между русофилите и атакистите е като между слугите и лакеите.

Шегата настрана обаче- забелязвате ли, че путинофилите се опитват да имитират „всенародност” на своите изяви като си разпределят ролите и митингите в рамките на сценарий, който трябва да компенсира малобройността на техните проруски дефилета с честотата на подобен ред изви.

 

Само преди броени дни имахме митинг от половин площад социалисти и чегеваристи, а днес имаме подобна порция със същите лозунги, но този път са „русофили и атакисти”. Ако можете да откриете разликите между тези путинопоклонници, обадете се! Защото в парламента, чрез който управляваха България заедно с инструмента си „Орешараски”, но се криеха като ортаци, днес, колкото се делят на два митинга, тези сибирски близнаци няма как да бъдат отличени един от друг.

 

Да, при демонстрациите си на безсилен васален гняв сами по себе си тези сборища не са заплаха за никого и нищо. Освен ако…

 

Освен ако не си спомним подобни маргинални, но зачестяващи изяви през 2011 г. в рамките на т.н. шистова революция в полза на руския монополист „Газпром”, които „изведнъж” така стреснаха премиера Борисов, че нареди на своите депутати за три дни да напишат закон за забрана на проучванията за наличието на този непомирисван още наш природен ресурс, от който имало опасност да забогатеем за сметка на руската газова диктатура.

 

Ами ако Борисов, пак „изведнъж”, реши да откликне на „гласа на народа”, който с рупора на Атака и БСП се опитва да надвика здравия разум с искания за забрана на натовските бази насред нарастващата опасност от юг и изток за България?

 

Не ви ли се вярва? Не ни се вярваше и преди, но през януари 2013 г. Борисов демонстративно обслужи руския натиск, изкрещян на рехави, но пък шумно огласявани от медиите улични прояви. Какво пречи и този път да „прояви разбиране”?

 

И защо не, БГНЕС съобщава какви хубави неща, освен „НАТО вън” и „ЗА Русия”, са скандирали и демонстрирали на плакати днешните русолюбиви граждани в София: обяснили са плакатно, че Русия е обединител на славяните ( например на руснаците със системно кланите от тях през вековете поляци, а в момента обединяват с танкове, артилерия и ракети украинците и руснаците). Освен това протестиращите (вероятно срещу агресивната политика на Украйна на собствената й територия) са заявили ясно, че България иска мир с Русия- щото всички ние, извън това сборище, си умираме от желание за война – и най-вече с ядрена Русия.

 

Ако не съм бил ясен в опасенията си, да го кажа по друг начин: това, че малоумието дефилира и крещи по карикатурен от гледна точка на логиката и здравомислието начин не означава, че изведнъж не може да бъде обявено за „глас народен”. Имаме горчив опит, който посочих ясно.

 

Ако случайно репликата ми спрямо Борисов изглежда „параноична” или „прекалено мнителна”, замислете се защо той си мълчи и не опонира на надигащата се проруска истерия, понесена на хоругвите на русолюбието, което не само не му е чуждо, но го изтъква като едва ли не българска национална черта, приписвайки собствения си недостатък на ВСИЧКИ българи.

 

 

 

 

 

 

 

 

30 мнения за “Сибирските близнаци БСП и Атака вече не си крият роднинството по руска линия”

 1. Нещо много се разбързаха путерастите да излизаме от НАТО.
  Сигурно бързат а я свършат тая,че мандата на Обамович започна да брои на обратно,а после на неговото място по всяка вероятност ще дойде някой републиканец и тогава може да стане по-трудничко.
  Падат маските и това е добре!
  Сал едното ДПС все още удържа борбата за тотална заблуда на овцете,които 25 години не се научиха как да гласуват.
  Те от ДПС даже се поскараха на “NY Times”,дето ги нарочиха за руска партия,ама те тъпите американци к’во ли разбират от българо-руските съвременни тактики и кондики!

 2. Тези хора с протестите са ненормални.Не искали война с Русия.Кой е нападнал Русия.Най малко България или САЩ.Русия е тази която окупира и присъединява територии/Крим,Украйна/.Питам ги аз тези протестиращи малоумници,няма ли Русия да се опита да присъедини по същият начин нашето Черноморие.И кой ще ни помогне да ги спрем.Надяваме се единствено на НАТО.За какво протестират тези малоумници срещу НАТО.НАТО за сега е единствената ни надежда за защита от руската агресия.Нима ние не познаваме Русия.Колко пъти тя е нахлувала с армия на наша територия.Точно четири пъти.Без да сме дали повод за тези нападения.Да не ги изброявам.И като се сетя,че новите *Мистрали*ще бъдат насочени към нас тръпки ме побиват.Ще доидат да защитят рускоговорящото население в Поморие и Бургас да говорят официално на руски,руски училища т.н.А нашите *русофили*ще са се изнесли в Европа и САЩ.Ние да му мислим.

 3. Русофил днес звучи – подлец и предател. Нормално.
  Русофил днес е диагноза за глупост.
  Да си глупак е нормално. В оглупяла от русолюбие държава глупаците се множат.
  Но да виждаш че Русия те държи на гладна ясла за да те показва като плашило на околните си е направо туземщина.

  Путинофил днес означава да си нацист, долен лъжец и готов за убиец.

  Путинофил е диагноза за разпад на личността.

  Разпаднали се личности – дал господ.
  Но да виждаш, как Путин е докарал държавата и народа ти до разпад и измиране и да пееш химни за възхвала на умъртвителят си..?
  Това си е направо присъда.

  Да си атакист е диагноза за голяма простотия.
  Но да си толкова прост, че да защитаваш паметници на окупатора на държавата ти, когато окупаторът го няма си е диагноза за патологична Простащина.
  Нормално. По нашите земи е често срещано.
  Но да се молиш на окупатора на държавата ти и ликвидатор на народа ти, да дойде пак да те окупира, си е направо диагноза за умствена Проказа.

  Русофилите не са русофилистици.
  Русофилите днес са прокажени.
  Бягайте от тях!
  Изолирайте ги!
  Карантинирайте ги.
  Сочете ги с пръст от далеч.
  Предпазвайте околните.
  Вирусът на руската проказа се разпространява с рубли.
  А рублите мутират – стават все по-малки и по-многобройни.
  Видите ли рубладжия викнете линейка!

  Сиромашията и простотията, ни идват от Русията.

  Да обичаш руснака е нормално.

  но да обичаш руснака окупатор, изедник, смок бозайник, убиец на свободата ти

 4. Мурзилките, Чебурашките и всички ПРЕДАТЕЛИ са тези които от както съществуват винаги са били прът в колелата на България. Те не искат добруването на нашия Род и Родина. Те милеят за чужда държава, и затова трябва да се СЪДЯТ ЗА ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА!

 5. Тези русолюбиви патриоти на императора с нежно име Путин са срам за страната ни, която е различна от Русия! И въпросния мъник с имперски амбиции за величие е обединител на славяните толкова, колкото са обединители на арабите бандитите от ислямска държава.
  И най-лошото е, че бабаита-пожарникар монтиран начело на правителството на България е техен последовател и съмишленик. Както сам е изтъквал незнанието си гръмогласно Русия била “освобождавала” България под път и над път, където я свари?! Този неграмотен човек има правомощията да направи такива поразии, че след това 100 години няма да стигнат да се поправят.

 6. Защо прокуратурата не се самосезира и не започват процеси срещу русофилистиците, които открито застрашават националната сигурност? Няма ли в НК престъпление “държавна измяна” и сродни престъпления срещу националната сигурност?

 7. “… но никога срещу Русия”

  Невероятно глупав призив – квинтесенция на родоотстъпничеството и на националното предателство!

  Какво например изповядващите тази мантра ни съветват да правим в случаите, когато Русия е против България? Пак ли никога против Русия? Сиреч – против България!

  Русия беше против изграждането на Българската екзархия (1870-1872), Русия беше против Съединението на България (1885), Русия беше против обявяването на Независимостта на България (1908)!

  Всеки нормален човек може лесно да види, че звездните мигове в историята на България са именно тогава, когато България действа СРЕЩУ Русия.

  И обяснението за това е много просто: интересите на България и на Русия са диаметрално противоположни.

  Така че, какви сте вие, които бръщолевите великата глупост “… никога срещу Русия.”? Българи ли сте, руси ли сте, човеци ли сте или скотове?

  “Всяко тържество на България е смърт за Русия!” (И. Аксаков)

 8. Простака – комунист – социалист

  Простакът е кремък- корав и могъщ .
  Простакът е демон без лик, весдесъщ
  Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
  Удариш на кухо, простакът звучи.
  Простакът не чака, не знае предел
  и стига простакът до своята цел .
  Защото простаци край него вървят
  и дават му знаци и правят му път
  Надкласов, безкласов, без род и съюз,
  но винаги касов, но винаги в плюс
  Без ден да протакаш, дори да кърви
  война на простака до смърт обяви
  За срам на Европа, на всичките нас,
  когато докопа в ръцете си власт
  По страшен от спина, по-жилав от рака,
  сега за сега се оказа простака.

 9. Слуги, лакеи, лакеи с ливреи. Злото е по-нюансирано от доброто. Б. Борисов е пъпа на това радикализирало се лакейство.

 10. Извън конкретната тема, но все пак в тематична връзка:
  ‘Бэмс – и нет старушки’ – коментар на белоруската журналистка Ирина Халип за срещата в Минск – http://www.charter97.org/ru/news/2015/2/13/139451/

 11. Наръчник с опорни точки и разяснения за позицията на русия – за озверени русофили – предупреждавам че е на руски – езикът който повечето от съшите тези олигофрени путинофили в БГ хич и не разбират: https://www.youtube.com/watch?v=3DNzCYU1yNA

 12. Към рубладжийските подразделения прибавете “индивидуално” и стръвните старания в “Панорама” на псевдопрофесора палячо, трафикант и мародер бэздар дмытров да заслужи порцията си рубли с изцепките, че “Украйна -държава менте- е руската Македония”.

 13. Господин Инджев, за БСП е въпрос на оцеляване сега. Атака дръпна от БСП доста гласове на последните избори. Двете русофилски формации са на една ясла. Предполагам, че последните сборища на БСП в София и Видин са нещо като бонус към политиката на Путин, един вид, правят го бадява. За черните очи на Путин, дето се казва. Лошото за БСП в случая, че не могат да застанат открито в защита на анексирането на Крим, искат да минат и за европейци. Докато за Сидеров това изобщо не е проблем. Затова БСП се правят на борци за мир, дори са смешни и изкарват, че България ще напада Русия. В момента най-голям тарикат от рубладжиите е Гоце Първанов, приел е тактиката на снишаване, което пък ще докара на АБВ социалдемократичен имижд пред европейските социалисти. Което пак е в ущърб на БСП и подливат вода на Станишев. ДПС сега е основен защитник на олигархията, още една загуба за БСП. Основният губещ си остава БСП.

 14. Бисмарк: “Има стотици начини да се изкара руската мечка от бърлогата й, но не и начин да бъде върната обратно.”

 15. Горките путинофилчета! Днес е черен ден за тях – един от духовните им водачи, културтрегерът на поствоенната социалистическа песен, нежният глас на съветската пропагандна машина, героят от мокрите сънища на червените бабички и секс символът на СССР от епохата на XIX конгрес на КПСС – Йосиф Кобзон е включен в забранителните списъци на ЕС! В мотивите на Регламента четем: “He visited the so-called Donetsk People’s Republic and during his visit made statements supporting separatists.” Колко наши фашизоиди (извинете ме езика Другари – прошу прощения, Товарищи!) ходиха напоследък в Донецк, за да агитират от там за руския агресор и за излизане на България от НАТО? Не сте прави, г-да европейци! Кой сега ще стопля сърцата на хилядите наши почитатели по предизборните митинги? Ще се наложи да гледате другаря Кобзон по телевизора, Другари. Добре все пак, че вече сме в ЕС, че можеше и телевизорите ви са черно – бели.

 16. http://www.svoboda.mobi/a/26842197.html

  текстова версия,а ето и в аудиофайл

  http://www.youtube.com/watch?v=E4YyhER4rM0

  “Този запис трябва да се чуе в българските спецслужби, армията и широката общественост. Ще си дадете отговор защото надигната истерия за “мобилизацията” на резервистите, защото овладяват службите чрез Кой? и изнасят данните от МВР информационната система. Защо Лавров вдигна истерията с унгарското, румънското и българското малцинство в Украйна за мобилизацията им, как ГРУ и ФСБ са изпробвали вече този сценарий преди 20 години. Заместете Украйна с Бългаия и ще си дадете отговор за много неща които стават у нас.” И.Василев

 17. До Калин Господинов,

  Калине, така трябва да се действа с мафиотската перука – грацалото кобзон, но след посещението на волэн сыдэрав в Крим трябва и на този кремълски клозетолизец+цялата му тайфа да се удари черния печат за ЕС. А ако пък имаме правосъдие трябва ВЕДНАГА да бъде натикан в дранголника за национално предателство!

 18. Ами ние всъщност не сме славяни. А Платените “Мурзилки” и марсианци ще станат ако марсианците имат конвертируеми мъни, мъни. И русия не е никакъв обединител на славянството а негов поробител. Русия иска всички славяни, да се кланят като Севернокорейски Роботи на техния император със “нежно име Путин” – 🙂 (това беше яко) Ако ще и да ходи на токчета, Мурзилките не ги интересува. Те са си русофилски путинки.
  Само, че славяните не са китайци нито корейци и тази садистична мечта на путинките със огън и меч да се изкове славянска империя няма да стане. Те пробваха дори Иерусалим да го преименоват на Константинопол но това се оказа поредния Пияндурски сън на путинки.

 19. Калине, защо ме накара да го видя тоя гей – Й.К ! Баси грозотията!!! Това ли е мокрия сън на червените бабички и дядовци ?! – ХаХа.

  Между другото Путин е невестулка! Личи му по мутрата. Отмъстителен и подъл.

 20. На тия скверни сборища може да се погледне и по друг начин. Нали изневиделица другарете се титулуваха православци, та трябва да им е текнало, че около православните Заговезни се организират разни смехотворни маскаради, кукерски хлопаници и други прескочикобили. Може па да са решили да ни повеселят с карнавалите си. ‘Щото са си истински карнавали тия шествия. Да не си мислите, че някой от ръководството на БСП или Атака си вярва, че върши нещо смислено. Не и не, отбиват номер за пред государите си, понеже са поставени в положението на оная пловдивска девойке ‘де яла кифтета, а сега риве. Вземали са едни парички, изхарчили ги, нямат и нещат да връщат. Сега защо пък да не се погевезят малко, ей тъй на, за хатър на плащача. Обаче, както се казва за едни други “крехки”общности – болката е нищо, срамът е голям.

 21. Атакисти
  Путинофили-путинопоклонници
  Социалисти
  Чегеваристи
  Русофили

  “Ако можете да откриете разликите между тези путинопоклонници, обадете се!”-Иво Инджев

  Ами нали безброй пъти досаждам на наивниците,че няма никаква разлика,всички изброени категории във Вашата статия са КОМУНИСТИ.

  Добре е все пак,че и Вие най-после поставяте този уместен въпрос.

 22. Към антикомунист:

  Ами добре е все пак и Вие да разберете най-после, че не можете да изисквате в статиите и коментарите да се спазва някаква “терминология”, сякаш става дума за доклади и забележки на научен ръководител- освен ако не държите да дразните по този начин. Не искам да говоря от чуждо име, но за себе си запазвам правото си да наричам нещата както намеря за добре като публицист. Синонимите, разнообразяването изобщо са част от това мое право.Иначе , по вашата логика, трябва да пиша следното ” днес комунистите…”, след което “комунистите…”, ” а пък комунистите…” и може бе в скоби да обяснявам или под черта нюансите между тях. Надявам се този път наистина да съм съм изразил достатъчно ясно, защото страстта Ви да (ме) коригирате непрекъснато кое е правилно да се каже и кое не, явно е доста доминираща в мотивацията Ви да пишете тук. И Ви моля да не се хващате отново за думите ми- повярвайте, разбрал съм Ви правилно,но ме поставяте на изпитание като автор и модератор на блога, който с благодарност приемам всяка добронамерена корекция- ако съм сгафил, сгафил съм и бих поправил всяка фактологическа грешка- но не и повтарящи се “поправки” на нещо, което не желая да поправям. Как да го кажа по-ясно: ще пиша както си искам,макар Във вашите очи да не е достатъчно правилно формулирано.
  И се обръщам с молба до останалите участници във форума, да не превръщаме този “технически” въпрос в тема, която да измества фокуса от онова, което искаме да споделим-този вид пререкания не си заслужават усилието.
  Няма как да споделя също и радостта на търсачите на мои гафове, които се опитват да превърнат това в някакъв свой триумф- който може повече, да заповядана полето на креативността и да създаде по-добри текстове, а не да се опитва да паразитира върху изчоплянето на нещо от моя нос, който се опитва да натрие.

 23. Браво, г-н Инджев.Чест и почитания.Културно и възпитано.Кой разбрал,разбрал.

 24. Към Андон Андонов:
  Междувременно главатарят на шайката (от 4-ма) явно Ви е чул и е подменил изречението с друго: ‘Прегърни русофоб кажи му, че го обичаш’. Не искам да пускам линк, за да не популяризирам излишно злите им намерения.

 25. g-n Indjev mnogo umeknahte po otnoshenie na dolniq neobrazovan pojarnikar Borisov… Kakvo se sluchi!?

 26. Брилянтни анализи, но остава леко натрапчив вкус на КСЕНОФОБИЯ, аромат на ЕЗИКА НА ОМРАЗАТА и крещящи нюанси на НЕКОТРОЛИРУЕМА АГРЕСИЯ. Но както казваш надали има в тази държава инст…..

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.