Кобзар срещу Кобзон

 

А сега в Московско пътя

Нека да потърсим.

Тоя път далечен, братя,

аз добре познавам-

щом го спомня, на сърцето

леден дъх повява.

Мерил съм го и не искам

Хич да ми се мярва!

Бих разказал за мъките,

Но кой ще повярва?

 

Тарас Шевченко,

„Кобзар”

Превод от украински:

Димитър Методиев

          Скръбна вест сполетя почитателите на артистичния собственик на България , който периодично потвърждава от българските естрадни подиуми : „Моя страна, моя България”. Не е починал, слава на Путин, но е включен в забранителните списъци на страните от ЕС, каквато официално е и България, въпреки твърденията на Йосиф Кобзон, че си е негова.

В обновения списък със санкции на ЕС са включени петима руски граждани, сред които двама заместник-министри, 14 жители на Източна Украйна и 9 “юридически лица” от сепаратистките Донецка и Луганска народна република. Новият списък е публикуван в официалното издание на ЕС и от същия момент е влязъл в сила, съобщи ТАСС.

В списъка, предвиждащ замразяване на авоари и визови забрани, фигурират първият заместник-министър на отбраната на Русия Аркадий Бахин и зам.-министърът Анатолий Антонов. Включени са също генерал-лейтенант Андрей Картаполов – началник на управление в руския Генерален щаб, певецът Йосиф Кобзон от ръководството на комисията по култура в Държавната дума и Валерий Рашкин, лидер на московската партийна организация на комунистите. ( Медиапул)

 

Кобзон, както знаем, от години има резервирано място на предизборната сцена на състезаващите се по путинофилство български партии, като БСП и „Атака” и в сърцето на всички българи с нетрадиционна патриотична ориентация ( доколкото патриотизмът все пак трябва да е ориентиран на първо място към мястото, където си се родил и израснал, е не към чужда държава). Направо не могат да си го поделят. Неговото постоянно присъствие на предизборните им манифестации служи за сигурна индикация не само за пъпната връв с матушката на днешното българско партийно представено русофилство, но и за близнашката родственост по тази линия на споменатите две организации ( и на още други припяващи им партийки, формации, фондации и пр. питомци на руската легация).

Лишени от най-милото, най-ценното си предизборно оръжие за мобилизиране на българския патриотизъм от страна на един съветски шовинист, бедните путинофили сигурно ще се почувстват осиротели още на тазгодишните местни избори- освен ако, ползвайки богатия съветски опит, тайно не си го доставят с руска черноморска подводница в устието на Камчия на брега на руския анклав, чието укрепване и разрастване продължава като маскирана в природния резерват руска база ( без танкове, засега) и след официалното откриване на комплекса от премиера Борисов на 9 септември 2009 г.

 

Жестоко е да вземеш най-милото на бедните путинофили. На тях и без това едничката им радост насред заливащите ни океани от кока кола, свистенето на гумите на омразни западни автомобили и пр. неруски дразнители, е веднъж в годината да се извозят безплатно на групи от по 10-20 хиляди туристи от всички краища на втората им Родина ( защото първата по любов им се пада покойния СССР). Така организаторите си купуват ефекта на демонстрацията на многобройност на русофилството край един изкуствен водоем насред България, превърнал се в естествен пропаганден резервоар на финансово напояваната „течна дружба” ( опитайте се да изкрънкате пари от „Америка за България” за американско сборище от подобен мащаб и ще видите как онези скръндзи ще ви посочат вратата, пръста няма си мръднат – това да не са ви пръстите, широки като руската душа).

 

Къде са гигантските народни маси от ежегодната казанлъшка епопея на съветофилството края язовир Копринка, където през септември, вече повече от десет години подред, биват събирани нагъсто като копърки? Свърши ли им миграционният нагон в необичайния сезон? Защо така оставят другарите в София да се излагат с маршируването на има – няма няколко роти пенсионери от запаса на бойната столетница, организирани в столицата ни от младежката организация на БСП? Да не би да секна апетитът им за бира, кекс и казачок? Или няма предвиден бюджет за извънредната ситуация на руската световна изолация, създадена от Путин?

 

Отсега можем да предвидим, че към лозунги на местната традиционна ориентация в защита на Русия от България, която крои пъклени планове за война срещу руската ядрена държавица, с пълно основание ще се появят и искания „Йосиф е мой, както България е негова” и негови портрети, редом с тези на Йосиф (Висарионович).

 

Прави се оказаха борците срещу европейското иго- нямат милост онези зад Високата порта в Брюксел, които размахват ятагана на санкциите срещу беззащитната Русия и давят в сълзи българското русофилство така, както „Турски поток” не е го е давил, откакто Путин отприщи в Анкара на 1 декември миналата година обвинението за българската вина за пресъхването на „Южен поток”.

„Апокалипсис сега”- втора серия, с работно заглавие „След тях и поток”.

А може и друг филм бъде повторен, в който терминаторът на българското европейско робство обещава още в началото „ „I’ll be back”! И понеже на един Кобзон това няма да му е достатъчно като закана, може да добави, подобно на спрения от румънските власти да прелети над Румъния руски вицепремиер Рогозин: „следващият път ще бъда с бомбардировач”.

 

 

24 мнения за “Кобзар срещу Кобзон”

 1. Чуйте воплите из рубладжийските сайтове по смрадливата мафиотска перука (ПРЕДУПРЕЖДАВАМ!!! ТОЗИ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ПРЕДИЗВИКА ТЕЖКИ ФИЗИОЛОГИЧНИ РЕАКЦИИ!!!)

  http://pik.bg/%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BC%D0%B0%D0%B7%D0%B2%D0%B0%D1%87%D0%B8-%D0%BD%D0%B5-%D1%81%D0%B5-%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B2%D0%B0%D0%B9%D1%82%D0%B5—%D0%BF%D0%B5%D1%81%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%B1%D0%B7%D0%BE%D0%BD-%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%B9-%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BE%D1%81%D1%8A%D1%8E%D0%B7-%D0%BD%D0%B5-%D0%BC%D0%BE%D0%B6%D0%B5-%D0%B4%D0%B0-%D0%B3%D0%B8-%D0%B8%D0%B7%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%B8-%D0%BE%D1%82-%D1%81-news286247.html

  Но нека отворим и по-тежка тема. Да се обърнем към депутатите от РБ. Без да съм упълномощен, предлагам нещо като “драфт”, дето му викат по купешки.

  Драги приятели, вие сте в парламента благодарение на гласовете и надеждите на хора като нас. Ето защо ние, маргиналните, обединени от блога на Безобидния, си позволяваме да ви попитаме, дали сериозно смятате като ваш политически приоритет борбата срещу руската агентура, която подрива, глозга и деморализира България?
  Ако не- кажете го. Ние ще си направим извод за следващите избори, а вие ще калкулирате избираеми места в листите на някои от актуалните ви коалиционни партньори.
  Ако обаче мислите като нас, очакваме няколко практически ваши действия.
  1.) Цялостна ревизия на ДАНС, ВИ и НРС за досегашната им дейност срещу действията на руската агентура в България.(защо ли ми се мержелеят едни празни папки, защо ли?…)
  2.)Сезиране на Конституционния съд за действията на пършивото кремълско псе волэн сыдэрав като престъпления срещу държавата (има някои параграфи от НК, които вършат работа), забрана на шайката му и касиране на избраните в НС търтеи от тази руска кенеф-команда.

 2. „Развалиха ми настроението с това, естествено. Готвех се да замина за лечение в чужбина, но какво да се прави, ще се лекуваме тук.” Това споделил с типичния си милозлив тон бащицата на съветската военно-романтична песен. Странно! Не е ли Русия най – голямата, могъща, велика, свещена и пр. държава на света, че ще ходи др. Кобзон в чужбина да се лекува? Сега вече спокойно може да отиде и в Крим или в Новорусия ако поиска, защо му е да ходи в чужбина. „Те не пускат 10 артисти и ние трябва /да направим това/.” – добавя другарят. Представям си колко депресиран би се почувствал например сър Елтън Джон (нали като всепризнат гей може да мине за еманация еврогейската култура) ако му забранят да ходи в Москва! Ужас!

 3. Възприемам се като много рационален човек, но колчем се сблъскам визуално с тоя “сатвер” Кобзон, аз се обкичвам с поредица от суеверни ритуали и знамения- плювам в пазва, заключвам два пръста, нанизвам си на ушите чесън, поръсвам си главата с нишадър, слагам си стелки от заешки опашки, завъртам се три пъти по посока на часовниковата стрелка и още толкова на обратно,пръскам се със светена вода, прекръствам се. Ако обаче всичкото това не помогне,ритуално отивам до урните да гласувам и да ви кажа- има ефект. Не се забелязва веднага, но действа безотказно.

 4. Майната му на Кобзон-дреме му на липсващата простата!
  Защо не виждам никъде коментар относно последната Деконструкция? В събота чух с ушите си,че Украйна била държава “измисленяк”!! Че няма такава държава! Може ли Волгин да си позволява това,предвид факта,че България поддържа официални връзки с тази страна,имаме посланик в София и днес посрещаме външният им министър !!! Може ли това да звучи от Националното Радио?! И понеже това радио е финансирано и е собственост на държавата не трябва ли този човек да бъде санкциониран? И означава ли, че ако не бъде то позицията му се споделя от държавните институции? Или май от страх да не излезе,че е политически репресиран, всички ще го оставят да нахалства в ефир от името на България?
  Г-н Инджев,мисля че за всеки,който не се казва Волен Сидеров това е по-важно от Кобзон.

 5. Виц на деня по повод новите санкции:
  *
  Винаги, когато Йосиф Кобзон пее “Моя страна, моя България”, ме е старх дали наистина не си го мисли!
  Обаче както обичаха навремето другарета в положение натопорчено да се изказват бамбашката тав. кабзон има достойна смяна. Чакайте го този маладец скоро на русофилистичните сборища и у нас.

  http://censor.net.ua/video_news/324907/vladimir_putin_molodets_nash_prezident_stranu_podnyal_festival_detskoyi_estrady_v_rossii_epichnoe_video

 6. За Кобзон знам ,че е мафиот умело използуван от другият мафиот Путин.
  Не си спомням и никаква негова авторска песен.
  Знам само ,че с потрес съм чула да пее българската песен*Моя страна,моя България*,написана за прогонените от комунистите българи и забранена.Но впоследствие тогавашните управници я разрешават и употребяват.Когато този изрод Кобзон я пее имам кошмара,че изнасилва майка ми.Този изверг от моите кошмари-далеч от България.
  Сега за папките на ДАНС и МВР.Ами търсете ги в Москва.
  Ето за това ни беше нужен Костов.Само в него имам вяра.Само той направи реални неща.Най ме е яд на съмишлениците и в този форум.*Костов бил самижив,бил командир, не бил най чист демократ ,като Сугарев и сие*.Е сега си сърбайте попарата.Но защо и аз с вас.

 7. ПП
  Сега гледайте и Плевнелиев да го изтървеме и да си останем само с *послушкото* Борисов-страхлив и обвързан.Знае,че не депутатите и избирателите са важни,а онези другите,свързаните с Московията.
  Затова и не сменя началниците на службите.Страх го е.Сам си го каза.Да ви е честито.

 8. Аз, пък съм безкрайно разочарован от “санкциите”!!!
  След близо месец заплахи, размахване на пръст, кандърдисване на съюзниците от ЕС и тонове изписано мастило, планината роди мишка. Кои попаднаха в “страшните санкции”?! Освен Кобзон, това са двама заместници на министъра на отбраната, един депутат- комунист от Думата и главатарите на отрядите( “Сомали”, “Спарта” и т.н.)сепаратисти- разни “Моторола”, “Гиви” и други! Организациите включени в “списъка” това са 9 отряда сепаратисти, някои от които споменах!!!
  Жестоки, невъзможно тежки санкции!!! Фигурантите се превивят от смех.
  Безкрайно съм разочарован!!!

 9. Ама вижте какво страшно отмъщение иска перукясаният бандит за русофобите- да не напускат Русия… Ужас! За местните-ясно, но нас как ще ни извозят към ГУЛАГ? Или това е задължение на туземната администрация в губернията?

  http://www.vz.ru/news/2015/2/16/729926.html

 10. Ех, как ще ми липсва неповторимото грачене на пеещата мумия. А като се знае, че руските болници са най-“водещите” в света, включително по средна температура на болните водят, направо започна да ми се къса сърцето. Толкова много мъка има по света.

  Иначе подкрепям “USDJPY” и предлагам да изпратим всеки по едно протестно писмо до директора на БНР, с копие до СЕМ и до Президентството. Понеже др. Петър Петров-Волгин всъщност харчи НАШИТЕ пари, а на МЕН не ми харесва това, за което ги харчи.

  Добри новини:
  1.Русия само за януари е изхарчила за войната в Украйна цели 710 млрд. рубли, което е 21,7% от годишният й военен бюджет (http://www.finanz.ru/novosti/aktsii/rossiya-potratila-rekordnuyu-summu-na-oboronu-na-yanvare-1000495889).
  2. Поздравления и за г-жа Меркел. Явно на путин не му бе приятно да чуе, че неговата банка в Франкфурт на Майн The VTB Bank (Germany) AG (бившата Ost-West Handelsbank AG) ще бъде затворена, а активите й замразени, както бе затворена най-голямата спортна зала в Хелзинки, също собственост на путин чрез неговия прокси с финландско поданство Генадий Тимченко, бивш агент от техническото разузнаване, изгонен с още 15 други съветски агенти от Швеция през 1985 г.
  3. ОЧевидно т.нар котел около Дебалцево, стратегическата гара и шосеен възел, е разкъсан: “Депутат Верховой рады Семен Семенченко заявил, что армия Украины установила контроль над дорогой из Артемовска в Дебальцево, которая имеет стратегическое значение. Об этом Семенченко написал в фейсбуке.
  «Сегодня бои шли с нарастающим ожесточением. Мы взяли под контроль дорогу Артемовск- Луганское- Лозовое- Дебальцево, теперь ни о каком котле не может быть и речи. Противник удерживает трассу Дебальцево- Артемовск через Логвиново, где террористы оборудовали опорный пункт», — говорится в сообщении Семенченко”. С това украйнските власти прекъсват връзката Донецк-Луганск по направление североизток-югозапад, и между Мариупол-Краматорск по направлението югоизток-северозапад;
  4. Най-приятната новина – курсът на долара към рублата за утре на Руската централна банка е обявен като 88.6898 (http://kurs-segodnya.ru/rublya/)

  Ако може и един малък офтопик – по всичките сайтове и форуми на “КОЙ” русофилистични прасета квичат като пред скопяване колко опасна е инициативата на г-н Инджев за 21-ви и как щяла да взриви обществения мир. Значи е правилна инициативата и е право в десетката на русофилистичния мазол!

 11. Вижте за какви боклуци един месец дипломати, президенти и министри на 28 страни решаваха да бъдат ли включени или не в “санкциите”! И това са само двама от включените в списъка главатари.

 12. Ех САВОВА , САВОВА… Ако знаеш само каква болка огорчение и недоумение
  буди у мен лекотата ,с която се подведоха по комунистическата бясна и нямаща аналог по продължителност АНТИКОСТОВИСТКА ПРОПАГАНДА и такива като някои от иначе уважавани от мен участващи в този мой любим блог. Даа гн Инджев изцяло подкрепям казаното по горе от САВОВА…

 13. До Северозападнал:
  Споделям част от разочарованието Ви. И след новите попълнения в черния списък, счерняването е нещо като сивкава диря. Вгнезден във фамилните кръгове на Путин, руският биснес трябва бъде проследен в корпоративните си зависимости и всички разроявания около Путин да бъдат санкционирани до миша дупка. Иначе няма как да има пълен ефект. ‘Икономист’ преди два дни публикува статия по този повод и даде крещящ пример с ‘Газпром’ и незасегнатата застрахователна фирма ‘Согаз’, дъщерна на ‘Газпром’, със CEO племенника на Путин.
  А че грозникът с оркестър няма да квичи повече у нас е много добра новина!

 14. Внимавайте русофили!!! Заплахата за бесене към един е заплаха към всички нас!!! Само да ви спипам… Русия е злото и това е!

 15. Искам да припомня (на тези, които са “забравили” или които не желаят да си спомнят), че преди 15 години, правителството на Иван Костов и лично Атанас Атанасов са единственните, които се осмелиха да изгонят от страната ни лица (или шпиони), които работят във вреда на България, защитавайки интересите на Русия. Сега същото трябва да сполети и мнозина такива подобни лица пребиваващи в България (между тях и доста български граждани), който “работят” в интерес на чужда държава (Русия)!

 16. За мен усещането, разбирането е, че лилипу.ин се задъхва в надпреварва с времето. Което очеизвадно не работи в негова полза. Разбира се, ЕС можеше да не налага на пръв поглед толкова меки санкции но посоката е правилна. Ако западняците издържат още поне година, край на джуджи1. Новините в поста на Аерофлот са поредните пирони в ковчега на сесесере2. Има и още и още. Дори меката пропутинска медия газета. ру трудно намира обнадеждващо инфо.
  Сега-засега, въпросът на въпросите е на 21.02.събота 11,00 часа пред президентството да сме “с пъти, пъти повече” от дежурните контри.

 17. Eй, най-после да спрат тоя образ на границата. Макар че помня още преди 20-тина години една позната се хвалеше, че дъщеря й, младо момиче, почнала работа някъде много добре платена в някаква фирма на същия този Комбинезон. Значи той отдавна си е харесал “Моя страна, моя България” за “Мой бизнес, моя печалба”. Няма да можем вече да чуем ЛАЙВ “День пабедъй”, който “приближали как магли” – например като разрушават всички отбранителни пунктове на своя територия в навечерието на 22 юни 41 година и махат ТЕЛЕНИТЕ ЗАГРАЖДЕНИЯ от граничната полоса. Айде това как да е, ами стоварват хиляди километри жп релси по тесния Европейски стандарт и съсредоточавт за целта 10 жп бригади по няколко хиляди човека със съответната техника, които да прокарат релсите чак до … Париж. Е тва добре че не стана за чист исторически късмет на Европа, иначе сега Комбинезон щеше да пее на върха на Айфеловата кула – О любимъй мой Париж, я тебя люблю като балгарский сладкиш!

 18. Иво, за една стотна от секундата помислих, че си написал “бира, СЕКС, и казачок”, но веднага се усетих, че с бира и казачок некролозните другари не могат да правят секс, а пустата му Viagra пак е изобретение на мръсния Запад, таке че вместо секс, само кекс за тях и то баят.

 19. Снемане на целият масив от данни за гражданите.Представяте ли си това?Някой ще каже*мен това не ме засяга*.Ето четат Д.Савова пише антипутински писания,снемат данните й от първо районно на МВР София и от там ЕГН ,адрес,статус.Могат да потрябват.Такива като Сидеров и тези *русофили*,които ругаят в този блог се надяват Русия отново да окупира България.Някой ще каже*ти си луда*.Не аз не съм луда.Те са луди,а голяма част от българите са наивни.*Аз не се занимавам с политика,мен това не ме интересува*.Така са казали и много българи на 9.9.1944.И после мнозина са платили данъък за тези думи,а някои и кръвен.Мнозинството като мене са навеждали глава и са изпълнявали каквото им разпоредят.Не че ще ме уплашат.Викой не може да ме уплаши вече.Страхът беше в младите ми години.Сега изобщо не ми пука.Казвам само какво мислят те.А,че данните са в Москва в това не се съмнявам.Където са и българските архиви.Защо беше този зор за Пеевски?Пак не вярвайте на Атанасов,както не вярвахте на Костов.Ще го отнесем.Лошото е ,че това могат да са внуците.

 20. http://pikabu.ru/view/kobzon_bez_parika_1709371

  Някои хора са си заслужили и други неща не само санкции от ЕС.
  Руските мъдреци обаче, казват че космите на главата били връзка с космоса а бородата връзка със рода, тоест тази гумена глава няма връзка с нито едно от двете.
  А пък дъщеричката му избрала да живее в Англия. Защо ли …
  Нима в Русия не живеят самъе умнье, самъе красивъе и благародни люди на земята…

  А тази снимка пък е супер. Нашите русофилски кучки да се учат.

  http://i1.wp.com/www.faq-er.com/wp-content/uploads/2014/05/%D0%BA%D0%BE%D0%B1%D0%B7%D0%BE%D0%BD-%D0%BB%D1%8E%D0%B1%D0%B8%D1%82-%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0.jpg?resize=672%2C372

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.