Разстрел ( в интернет) и след разстрела- червеи

Нищо не отключва така агресията в и срещу ivo.bg ( т.е. срещу пишещия тези редове), както темата „Русия”. Три персонални заплахи за бесене и изобщо за убийство ми изпратиха русофилстващи, чиято самоличност със сигурност може да бъде открита ( при желание ) от съответните служби . Публикувах в коментарната част на блога само пяната на тази вълна от озверялост, предизвикана от призива в ivo.bg в събота, на 21-ви , да се съберем пред сградата на президентството съмишленици, които да покажем, че в България има хора, несъгласни с руската агресия.

 

Но , както е написал осъденият на смърт поет: „какво тук значи някаква ли си личност, разстрел и след разстрела червеи…”.

 

Така е, някаква си личност, заплашвана на практика публично в сайт, който се чете от хиляди всекидневно, няма никакво значение в държавата, в която заплахата срещу живота на една личност поради извратена любов към чужда държава, не се смята за достатъчен повод да се намесят онези, които се занимават със техните си фантазии за „червеи” ( нали така въпросните служби си кръщават тайните операции , оправдавайки заплатите си с подобни „остроумия”).

 

Ето защо тази сутрин беше интересно да се види, че БНТ се „събуди” за темата , озаглавена „ Агресията в интернет”. Думата „Русия” отсъстваше в надписа, изписан на екрана за сведение на зрителите какъв е въпросът, коментиран от два гости, сведен предимно до техническите параметри на действията, които трябва да се предприемат срещу заплахи във фейсбук. Усмихнат, симпатичен, емблематичен разговор- какво тук значи някаква си личност в страна, в която има всекидневни демонстрации в полза на чуждата държава, за която сме враг в рамките на НАТО и в която правата на личността нe струват нищо.

 

Разговорът по БНТ беше предизвикан от появила се, но после напуснала виртуалното пространство група, която призовава към насилие срещу „соросоидите и фашистите”. И това е „откритие”? Ок, честито на откривателите. Няма да се връщам към примерите от ivo.bg, чрез които всъщност подстрекавам русофилската агресия да (ми) се обажда отново и отново, наслаждавайки се на своята безнаказаност. Явно така ще си я караме, докато „нещо” не се случи. „Нещо”, като осъществяване на заплахите, което ме преследва по улиците на София вече няколко пъти от екземпляри, които ме предизвикват агресивно с поименни заплахи физическа разправа – от обидните им квалификации става ясно, че са от онези, които искат на убиват „соросоиди и фашисти”, т.е. са продукти на руската информационна война в и срещу България.

 

Понеже тук някаква си личност не значи нищо за държавата, явно остава надеждата караницата в клетката на руската пропагандна хранилка да свърши малко работа по линия на естествения подбор. Под крилото на руския орел става май вече тясно за неговите лакоми пиленца, които съвсем не могат да се нарекат „орлета”, макар че определено са мършояди, паразитиращи на остатъците от милия спомен за съветския труп, чието разлагане в България осигурява храна за маргинали и олигарси вкупом.

 

Ето за какво са се скарали сътрапезниците, скупчени край останките от съветския труп, който Путин се опитва да възроди от гробището на историята с неговите евразийски магии. Забавното в тази бутаница на руската хранилка е, че вече започнаха да си налитат за мръвката на „идейно ниво” и то разделени на „русофили” и „атакисти”, т.е. влюбени и още по-нещастно влюбени в Путин, само и само да им обърнат внимание от Москва.

„Русофили се вдигнаха на бунт срещу “Атака”. Три неправителствени организации обвиниха формацията на Волен Сидеров, че краде идеите им за шествие за мир. В неделя по обяд представители на партията на Волен Сидеров обявиха, че стотици са се включили в протест срещу членството ни в НАТО и войната в Русия пред президентството. „Не те, а ние сме организатори на молебен за мир в Украйна, Русия, Сирия, Иран и всички държави по света”, обяви пред „Преса” Атанас Стeфанов от сдружение „Приятели на Русия и православния свят”. То с други две НПО – „Български народен събор” и „Гражданска инициатива за суверенитет на България и държавите по света”, получили разрешение от столичния кмет. По думите на Стефанов шепа атакисти и неколцина от Българския антифашистки съюз и „Че Гевара” се присъединили към тях със свои знамена.” ( Faktor.bg)

P.S. Пресконференцията на организаторите на митинга на 21.02.2015 г. СТОП на Кремълската агресия в България ще се проведе в БТА утре 18 февруари от 12.00 до 13.00 ч.

 

21 мнения за “Разстрел ( в интернет) и след разстрела- червеи”

 1. “Всяко тържество на България е смърт за Русия” –
  Захари Стоянов

  “…всеки честен човек, който може да мисли и да разсъждава що годе, ще се съгласи с нас, че най-големий ни неприятел днес е официалната Русия.” –
  Захари Стоянов

  Писмо на Васил Левски до Л. Каравелов :
  “Байо Либене, дочувам, че ти и оная лудетина Ботьова сте решили да докарате миризливият казашки бутуш в Булгурко? Ако туй е тъй, то аз с моите кунки ще ви отрежа чепките.”

  С победата в поредната 12та война срещу Турция през 1877-1878 год. Русия осъществява прицела на империалистическите си намерения. Цел на тъмната сила Русия е да изтласка и завладее земи на турската империя – от Кавказ до Балкански п-ов, за да превърне Черно море в свое вътрешно море – море обградено на север, изток и запад от заграбени от Турската империя земи. Чрез Санстефанския договор огласява заграбените земи като сфера на изконно руско влияние.
  За щастие на българите, европейските държави се досещат за грабителската същност на продиктувания от Русия – Санстефанския мирен договор и го обезсилват като посредничат за сключването на нов договор в Берлин “Берлински мирен договор” между Русия и Турция… и така територията на днешна България бива спасена от дългите крадливи ръце на НЕНАСИТНАТА ЗА ЗЕМЯ Москва.

  В България Русия е снесла отровни яйца и са се излюпили нехранимайковците, негодниците, долните, низките, подлите, вагабонтите, мошениците, крадците и предателите – българските безродници – комунистите !

  Русия е носила само черно робство на народите, на които се представя лицемерно като приятел !

  “… ДНЕС МАФИОТСКА КГБейска БАНДА на Путин, състояща се от окървавени узурпатори, МЕЧТАЕ да глътне освен п-в Крим и нашата БЪЛГАРИЯ !

  РУСИЯ Е ДЪРЖАВА НА ПАЛАЧИТЕ !
  ДА СИ ПАЛАЧ В РУСИЯ Е ПРИЧИНА ЗА ГОРДОСТ И СТОПЛЯ СЪРЦАТА НА РУСНАЦИТЕ !
  ПРОФЕСИЯТА ПАЛАЧ В РУСИЯ Е ВИСОКО ПЛАТЕНА И ЗАПАЗЕНА САМО ЗА КОМУНИСТИ

  Мразим Русия, защото тя има:
  – КГБ-ФСБ репресивни служби за убийства,
  – строи нови лагери за екзекуции “ГУЛАГ”,
  – издига нови бесилки,
  – копае милиони гробове,
  – има Сибир, има Сахалин, има п-в Въйгач, има “Соловки”,
  – има каменни тюрми, има бичове,
  – има гнусни шпиони,
  – има планове как и по колко хора да убива…

  РУСИЙО – ИМПЕРИЯ НА ЗЛОТО, ТИ СИ НЕИЗЛЕЧИМО БОЛНА ОТ РАК НА КРЪВТА И ЦЕЛИЯТ СВЯТ ОЧАКВА С НЕТЪРПЕНИЕ СМЪРТТА ТИ !
  ————–

  Русия – територия за узаконено насилие !

  РУСИЙО, ЗЕМЛЬО БАНДИТСКА,
  РУСИЙО, ЗЕМЬО КРАДЕНА И
  ОБСЕБЕНА ОТ КОМУНИСТИЧЕСКАТА МАФИЯ,
  РУСИЙО,
  ТИ, САТАНИНСКАТА,
  ПОДЛАТА,
  ЛУКАВАТА,
  ТИ, ПРЕСТЪПНАТА И КОВАРНАТА,
  ТИ, ЧЕРВЕНА ГНИЕЩА МЪРШО
  ПРОКЪЛНАТАТА ОТ БОГ,
  ТИ, ЗЛО ПСЕ РУСИЙО …

  БОГ ДА УБИЕ БЪЛГАРИТЕ – КРЕМЪЛСКИ АГЕНТИ
  ПРЕДАТЕЛИТЕ ОТ БСП, ДПС, АБВ, АТАКА !

  ОСТАВИ НИ НА МИРА РУСИЙО –
  РАЗВЪДНИК НА ВСИЧКИ ЗЛИНИ ПО СВЕТА …

  ТИ, РУСИЙО НА КРЕМЪЛСКИЯ ТЕРОРИЗЪМ
  СИКТИР ОТ ЖИВОТА НИ !
  ВЪН РУСНАЦИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ !

  НИЕ, СВОБОДНИТЕ ОТ ТЕБ БЪЛГАРИ,
  ТЕ ПРЕЗИРАМЕ, ЗАЩОТО СИ УБИЙЦА !

  ГОСПОД ДА ТЕ ЗАТРИЕ РУСИЙО,
  ПОБЕСНЯЛА ЧЕРВЕНА КУЧКО…

  АМИН !

  —————————————-речник:
  сиктир – марш от тука, пръждосай се от тука…
  —————————————-

 2. Господин Инджев, от вчера “унгарските русофили” се готвят масово да посрещнат Путин в Будапеща. Дори събирали камъни и тухли, та на изпроводяк да ги дарят на руския президент.

 3. Еххх няма кой да намрази червените крадци. Няма кой да ги попита, защо ограбиха отново Българите със ЧЕТИРИ МИЛИАРДА ЛЕВА!!!
  Техния СЛУГА Цв.В. се крие в Сърбия – под крилото на Путинската империя.
  Защо Надъханите и Напушени “Патриоти” не го докарат в България, да видим колко са смели ??? Пък нека го съдят по закон, за да докажат, че не са разбойници а смели и справедливи мъже!
  Много ли искам ? или просто В АТАКА , В ГЕРБ , В БСП , В ДПС НЯМА СМЕЛИ И СПРАВЕДЛИВИ МЪЖЕ!

  Ако не го направят, значи са едни напушени гейове и грозните им джавкания са плод на напълнените им джоби със руски парички. Да си събират куфарите и беж при Кучкаря си в Масква.

 4. Уажаеми г-н Инджев, Иво, бъди убеден че срщу всеки твой недоброжелател стоят поне трима здравомислещи здравеняци готови да те защитят. (Модерните технологии позволяват от всеки смартфон да се изпрати инфомация тип паник бутон – с GPS координати на набор от телефони или имейл.)

 5. “русофилстващи, чиято самоличност със сигурност може да бъде открита ( при желание ) от съответните служби”

  Иво, няма такова нещо като анонимност в мрежата. Много лесно могат да бъдат намерени всички, които са те заплашвали. Дори истинските хакери трудно замитат следи, да не говорим за някакви малоумници.

 6. Някои от фразите в поста на г-н Hristov стават и за лозунги за протестния митинг на 21 февруари от 11 часа!
  Но трябва ,все пак, някой да ги носи:)

 7. Жалки са тези кресльовци – и от бандата на Болен и от бандата на (екс)комунистите. Жалки са и противни! Малоумната им пропаганда така им е промила мозъка (доколкото може да съществува мозък в болшевишка кратуна!), че са отвратителна гледка.
  Жалкото е, че на институционално ниво освен външния министър никой друг не отговаря на продажниците и не изговаря българската позиция!

 8. От тези озверели нищожества всичко може да се очаква!!!!!!!!!!!!!!!

 9. Не очаквам, че хората трябва да отделят от времето си, за да играят на котка и мишка с ре-локализиращата се шайка. Но очаквам, че когато БНТ ‘се прави на събудена’ по отношение на темата, ще отдели две минути за търсене в нета и ще покаже в предаването си фейсбук страницата заедно със старата версия (ако не друго са забелязали prnt screen клавиша), както и коментарите за ‘хляб, сол’ и ‘бухалка’.

 10. Познайте кой влиза в youtube.com
  и изтрива последната фраза от песента
  Rasputin на Boney M

  “Оh those russians”?

 11. Един съвет от мен. Малко сте занемарили фейсбук страницата си…в днешните времена е важно всичко да е на ниво и там !

 12. Към “HRISTOV”
  Знам че християните сме миролюбиви хора, смирени и затова ще ти кажа само едно:
  Русия няма как да е “САТАНИНСКА” и “ПРОКЪЛНАТАТА ОТ БОГ”, защото рай, ад, Дявол и Бог не съществуват. Също така Бог няма как да убие “ПРЕДАТЕЛИТЕ ОТ БСП, ДПС, АБВ, АТАКА !”, по простата причина, че не може да те убие нещо, което го няма. Особено ми харесва последното изречение. “ГОСПОД ДА ТЕ ЗАТРИЕ РУСИЙО,ПОБЕСНЯЛА ЧЕРВЕНА КУЧКО… АМИН!” та както вече казах: Бог-нЕма, но се радвам, че има още толкова “православни християни”. Добре е, че Вярата ни води напред.
  Всичко добро и приятен ден. 🙂

 13. Ужасът ще свърши когато свърши и русия. Докато я има тази анти-страна нищо добро не чака света и никой не е в безопастнст, никой!

 14. Към неплатен (за съжаление):

  Доста подобни думи по адрес на руската политика спрямо България от български революционери и публицисти (Раковски, З. Стоянов и т.н.)са изречени и изписани в периода, когато са се опитвали да отхвърлят замяната на турския с руски гнет, наричан “освобождение”.

 15. Към One_half:

  Използвам случая да обърна отново внимание на очевидния факт, че не използвам фейсбук съзнателно. Направих опит, блокираха го и не желая да го възстановявам. Имам по-важна работа от висенето в мрежата. Нямам нужда да се свързвам с хората,с които искам контакт, чрез клюкарската мрежа. Разбирам важността й за връзките между хората, но съм си направил труда да имам собствената платформа ivo.bg, която ми отнема пълен работен ден за поддържането във вида, в който потребители я виждат ( защото писането е свързано също и с четене и …мислене, ако ми е позволено да го включа в работния процес). С повече от 20 милиона посещения и над 100 000 коментара в блога, трудно мога да бъда упрекнат, че се крия, но в същото време не гоня бройка. Изглежда мнозина не могат да повярват, че не се боря за рекордни стойности на популярността, за повишаването на която фейсбук сигурно би послужил като средство. Ако на някого не му стига да се свързва с мен чрез блога, това не е причина да се включа в голямото бръщолевене, чуруликане и губене на време във фейсбук- моето уважение към хората, които имат време и енергия за това ( т.е. не оспорвам никому правото на този избор), но за мен времето е скъпоценен ресурс и се отнасям скъпернически към него, отказвайки много често какви ли не предложения за публични изяви именно по тази причина. Подредил съм си приоритетите така и не смятам да се нагаждам иначе. Може и да реша друго, но засега е така…
  Впрочем, отговарянето на въпроси, което също правя относително рядко в блога, също подчинявам на тези приоритети. А и нито искам, нито мога ( и да исках) да се харесам на всички. Изобщо, мнозина прокламират, че се придържат към принципа “бъди себе си”, но с ръка на сърцето си малцина могат да се похвалят, че го постигат ( отново обаче- и това не бива да е цел за някакво себедоказване, а начин на живот, достоен, по възможност).

 16. Неплатен, Уж си Християнин, обаче отричаш съществуването на Отеца, чийто син е Иисус Христос. Това е меко казано странно.
  Добре е първо да се ограмотиш и да потърсиш истината (с ума и сърцето) и ако не я намериш не пиши така все едно си я намерил. А на комунистите и “православните” крадци, които се отрекоха от своя Отец и неговия син Царя и Спасителя на човечеството Иисус Христос но припознаха Идолопоклонничеството, ще кажа само едно – Жална ви майка !!! За вас има спешъл резерве плейс във Ада, нищо че не ви се вярва.

 17. Съжалявам, че сте изградили такова мнение и отношения към “клюкарника”, twitter и т.н . Младите хора са там ! От там могат да бъдат насочени към вас и идеите които всички ние защитаваме и се борим. Не забравяйте, че “врага” ги използва и зомбира хората, които тепърва си изграждат мнение за света около тях. Ако се използва правилно съвременните социални медии, просто може да бъде отправна точка към ivo.bg . Как повече хората да стигнат до вас и каузата която защитавате ? Именно чрез “новите” медии. Много хора с начин на мислене сходен с ваши, моя биха открили това тяхно местенце именно чрез социалните мнения. Моля не обръщайте гръб на това и не се капсулирайте. Нямането на време на а причина, а оправдание. Има начини ! Много хора сме готови да помогнем. Просто трябва да има желание, начин се намира !

 18. Има странно съвпадение,Иво, на заплахите срещу Вас,на обидните думи на хейтърите,едновременно с “братското” поклоничество в Крим-Украина и в Русия.
  Омерзена съм от цялата мръсотия,която се излива върху вас и особено заплахите!
  Ние,свободните хора,съвсем нормално подкрепяме Украина,защото Путин води война срещу Украина,а не обратното.
  Моите поздравления за Вашата доблест.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.