Големият отсъстващ от големия митинг срещу руската агресивност

Читателите на ivo.bg няма да бъдат изненадани от това, че няма да пиша репортаж за състоялия се днес ( 21 февруари 2015 г.) протест срещу руската агресивна политика в центъра на София. Каквото съм казал там като говорител, поканен от организаторите, пиша тук от години.

 

Само една обща оценка: беше голям митинг по мащаб и значение. Многократно повече хора дойдоха, отколкото маршируват напоследък под знамената на Петата колона в столицата.

 

Нещо повече, това е първият подобен сбор на българи през последния четвърт век, които по този начин защитават не заплатите си, не сметките си ( за ток, парно, и други легитимни мотиви за протест), а именно правото на България и българите да не бъдат мачкани от валяка на руската информационна хибридна война, управляван от Петата колона на Кремъл.

 

Ето ви една гледна точка, бременна с въпроси без шанс да роди отговори в сервилните ни медии. Което не пречи въпросите да бъдат зададени – за да „отлежават” до времето, когато бъде спрян позорният спад на свободното слово в България, преди да достигне абсолютното дъно на световната класацията на „Репортери без граница”. В нея скопената ни медийна свобода е полегнала вече на умирачка под надгробната плоча под № 106 в света.

 

Уродите на руската пропаганда са смешни и адресатите й се хилят на номерата й. Палячовците са разпознаваеми и относително безвредни извън публиката, готова да участва в тъпите им фокуси на цирковата арена.

 

Важно е най-сетне да се запитаме за интелектуалното съучастие, чрез което „меката” цензура работи в полза на забранените теми, като руската многолика агресия срещу България, наричана напоследък в НАТО „хибридна информационна война”. Ето защо в изказването си споменах БНТ и зачаках как ще реагират тази вечер в новините ( защото нямаше как да пренебрегнат напълно събитието). И дочаках очакваното: цензурата на БНТ показа лозунга ми, но се постара да не се види кой го държи.

 

Класика от времето на НРБ в БНТ: 55 години приемственост във „възхода” на телевизионната цензура.

 

Сред говорителите на протеста имаше бивш парламентарен секретар на Жан Виденов. Имаше и бивш председател на Народното събрание.

Сред протестиращите имаше известни приятели на управляващия Борисов. Това също е добре за каузата, прокламирана като повод за събитието. Но с констатациите – дотук. Следва въпросът за онова, което отсъстваше.

 

Защо, при положение, че явно не ставаше дума за партийна, а за чисто гражданска инициатива, повече от два часа нито един от гражданите, запълнили с изказванията си на микрофона до последната секунда позволеното време за митинга, не спомена за Бойко Борисов като съмишленик на този наистина уникален митинг срещу руската намеса в България?

 

Как пък не се намери един самоотвержен негов фен да поиска думата по темата, която беше довела на площада известни негови привърженици? Никой нямаше да се противи такъв говорител да похвали Борисов като противовес на Петата колона. Всички биха го аплодирали, ако имаше за какво.

 

Замислете се: състоя се повече от два часа митинг с призиви за прозападна, проевропейска съпротива на България срещу руската агресивност, заявена днес на столичната бразда между сградите, обитавани служебно от Борисов и Плевнелиев. Обаче нито веднъж, в нито една от многобройните речи, не беше споменат социологически доказаният абсолютен национален шампион по медийно споменаване, лидерът на гражданите за ЕВРОПЕЙСКО развитие на България, премиерът на страната Бойко Борисов.

 

Възможно ли е такова „неглижиране” по адрес на такъв незаобиколим фактор в българската публичност, без да има сериозна причина за това?

 

Премиерът беше „пропуснат”, не беше похвален по щадящ (засега), мълчалив начин- на фона на оглушителните аплодисменти за президента Плевнелиев и неговата ясна европейска позиция по въпроса, който беше събрал толкова много хора на мегдана.

 

Това премълчаване беше послание спрямо мимикрията на премиера.

 

Който има уши, да гледа.

44 мнения за “Големият отсъстващ от големия митинг срещу руската агресивност”

 1. Но, г-н Инджев, нима и Вир сте го пощадил?
  Прочее, ние не го щадим в блога за Бойко: http://boikob.blogspot.com

  Тепърва го почваме – и то именно с позицията му в защита на руските интереси. Достатъчно е да спомнем Лукойл, не е нужно дори да пускаме връзки към снимките му с шефа на Газпром, на които двамата се хилят неистово…

 2. Георги Николов е прав и до този момент: и БТА и Фокус клечат по краищата на ‘новостите’ с лупа в ръка; и вижте какви действително актуални за деня теми откриват:
  21.02.2015 (по вкуса на всеки)
  ‘Древните египтяни са имали платени болнични’
  ‘В Единбург погребаха пластмасова крава с големи почести’
  ‘Ким Чен-ун присъства на артилерийски учения на севернокорейската армия’
  ‘Десетте причини, поради които неомъжените италианки предпочитат женени мъже’
  —-
  Нямам сили за повече, вие ако можете – продължете с четенето.
  Митинг срещу РУСКАТА АГРЕСИЯ В БЪЛГАРИЯ ли????!!
  ‘Колеги, да продължим нататък’

 3. За мое огромно съжаление, не можах да дойда! А щеше да бъде празник за душата ми!
  Следях с нетърпение отразяването на събитието от телевизията. Очевидна беше неохотата, с която го предъвкаха всички канали. Не само т.н. национална телевизия, дори минаващата за синя ТВ “Европа”, всички, сякаш си бяха плюли в устата повтаряха внушението за събралите се някакви “десетки граждани”! При това на фона на кадри, показващи хилядното мнозинство!
  За кой ли път се заричам да престана да гледам телевизия!
  Радвам се, че покълва посятото семе на истината! Растат зрящите!

 4. Прав е Иво-атмосферата на митинга напомни нещо забравено като емоция на онези, които помнят 90-те, и някак го предаде на младите хора -говорители и участници в митигна. А за отсъстващия… Манталитетна даденост, вероятна зависимост, психологическа нагласа (“хем-хем, щото че се издънеме, знайш, не мойме се опрай..”, абсолютно безидейно администриране на власт, 0-ево разбиране за ролята на културата в интегралния облик на класически десните, консервативни партии… Хайде сега-вие представяте ли си например в дом ЦвЦветанови преди 1989 г., (че и после!)вечерно семейно четене на СТРОИТЕЛИТЕ НА СЪВРЕМЕННА БЪЛГАРИЯ?
  Други книги в шпертплатената библиотека освен подарени от милиционерския профпредседател: спомени на жуков, спомени за Мара и Людмила, и спомени на Горноуйненския шумкарски отряд с главатар Кътю Рълин-( партиз. име- Чукундур)? Оттук се почва и се стига до равнищата на елитите в Чехия, Полша, Естония- че и Румъния, както е тръгнала и й дишаме праха!

 5. А по БТВ вчера даваха Бисер Киров…
  За втори път го засичам през последната година. Предишния път го гледах, и изпитвах ярост, а този път директно изключих телевизора. Става все по-безнадеждно – пусна ли телевизора – я Мая Манолова (диплома 3,50), я някой подобен на нея мастит “капацитет”…
  По българските медии шестват националните предатели, които на всичкото отгоре си позволяват да говорят от името на българския народ колко обичал Русия. Ай сиктир!

 6. Обяснимо е неспоменаването на пожарникаряТ на републиката във връзка с цивилизационния избор на България. Недоразуменито, изпълняващо функциите на премиер-министър на страната е чужд на цивилизацията на свободния свят. Клоунът, обитаващ сградата срещу Президентсвото е голям почитател на комплексаря-фашист от Кремъл. Спомнете си колко пъти се е хвалил с добрите си отношения с него и че може да се разбере с него и Южният (му) поток вече да е построен, ако не било правителството на марионетката Орешарски. В светлината на СВОБОДАТА и ЧОВЕШКОТО ДОСТОЙНСТВО каратиста-премиер на България няма място! Той никога не е бил привърженик да тези ценности освен на думи тогава, когато е трябвало да демагогства за да оправдае предната глупост, която е направил.
  Бойко Борисов не е изразител на желанието на българина да се отърве от болшевишкия хомот! Ако беше такъв досега имаше предостатъчно време да заяви словесно мнението си по повод руската агресия, както в България, така и в Украйна.

 7. Думите Ви, г-н Инджев, се забиват право в целта. Ясно и безкомпромисно.
  Наистина “който има уши, да гледа”.

 8. Не видях и нито един представител на православната църква. Българска ли казах?

 9. Вчерашният митинг беше много важен за подкрепа на курса на България в този опасен за света момент.И политиците,особено десните трябваше да си отложат партийните мероприятия и тихом мълком да присъствуват на площада.Никой от тях не иска речи и не е необходимо.Митингът беше голям за това студено време,над 2000 души според мен .Но друго беше ако бяха 20 000,реално е.Тогава Президентът,Външният министър,Народното събрание по лесно ще отстояват правилните решения-Европеиски натиск върху агресора Русия.За Министър председателя не говоря.Той е като тръстика.откъдето е по силен натискът натам тръгва.А обикновено от Москва натискът е най страшен.Възхитих се на младите хора на митинга,на ораторите,на силните и точни слова,които казваха.Три часа стоях на площада.Сладкодумникъ т Александър Йорданов накрая не можеше да спре.
  Г-н Инджев,благодаря Ви,че ни информирате за тези събития.Вашето слово също беше много силно.Видяхте ли как специално Ви поздрави площадът.Продължаваите все така.Ние сме заедно.Вчера не ми се тръгваше оттам въпреки зимното време.

 10. По темата. В битноста МУ на премиер през първият мандат бб решава да нареди на “моите депутати” да прекарат като закон негово хрумване за “оправяне” на тежко наследство на тройната. Румяна Бъчварова се опитва деликатно да сподели: “Това няма как интелигентните да го възприемат”. баце отсича: “Те не ми са важни. Пренебрижимо малко са”.
  За какво му е на него да препотвърди евроатлантическият избор на България. Нали от ЕС го раздават със широко затворени очи. От една страна, от Брюксел галещото егото МУ “конгречулейшънс” за нещо което там дори мижав регионален вестник няма да тури на първа страница, от друга, Кремъл е изправен платец на петоколонците по света и у нас стига те добросъвестно да следват московските директиви. Да не е по-балама от болен лидеров. Стои на шпагат до пълно опване на лоясалите мускули, снишил се и единствено внимава да няма резки движения. Да избута някак си биспремиерстването до кандидат-президентската кампания догодина и после с помощта на безмозъчните фенове на ГЕРБ, никак не са малко и железните електорати на БСП за вторият тур и ДПС да направи въжделеният голям шлем. Всичко останало, да му вляза в лексикона е шменти-капели. Никакви илюзии нямам за изпълнението на горният сценарий. Да му мислят реформаторите.

 11. Горд съм, има надежда за Родината ни България !

 12. Между другото по форумите се критикува отразяването на митинга от БНТ,а и много хора са разбрали в последствие за него.Важното е,че има българи с жив дух и потребност да бъдат свободни!Да не забравяме и тези,които като мен живеят в други градове,но са съпричастни с всяко волеизлияния на свободните хора!Много сме-силни сме и най-важното-свободни по дух сме!

 13. Господин Инджев, вчера на митинга бях не на протест, а да бъда солидарен с онеправдания и в защита на слабия. Когато хищникът иска да изяде хляба на слабия, има само една страна на която заставаме всички обикновени хора по света.

 14. Репортаж-преразказ на вчерашното събитие чието значение, убеден съм, ще има дълготраен ефект. Както споделих вече тук, изпратих няколко наши съмишленици. При положение, че те са изключително политактивни трябваше от мен, базираният във Франция да разберат за проявата. Изключителен бойкот на медиите. Влл. и на някои водещи се за “приятелски”. Примерно, Актуално дори не го отрази въобще. Флагманът пък на протестна мрежа офнюз и в двата си репортажа започваше с бройката. “Няколко десетки граждани”. Наложи се да им пусна видеоклип където ясно се видаше, че са занижили многократно бройката. Да ги кажем ясно нещата. Г-н Иво Инджев е неудобен за почти всички медии и политици. Защото винаги отстоява гледната си точка която често е в разрез с общоприетата. Няма да забравя никога как при една сбирка при т.н. Слави на която имаше още десетина колеги как им бяха пречупени мераците на всички да “надприказват” г-н Инджев. Фактите, блестящата им аргументация, желязната логика, дар словото, бързо отказаха и най-устатите. Усетиха се. Може би за пръв път аудиторията на това предаване чу толкова невписващи се в талвега на посредствената пропаганда нестандарти мисли и съждения.
  Вчера. И двете “пратенички” са категорични. Толкова окрилено-обнадеждени отдавна не са се чувствали. Според тях е имало не по-малко от хиляда Граждани. Много млади хора. Изключително сполучливи лозунги. Върхът за тях е бил, Putin kiss my EС. Блестящи оратори.
  Числото хиляда вече е непосилно дори за парламентарно представените партийни централи. Справка, съвместният пропут.ински митинг на БСП и Атака. Убеден съм, че дори Император Тиквоний банкянски да свика митинг в подкрепа на одиозното, “безплатно” саниране няма да събере и половината.
  Има Надежда!

 15. Благодаря Ви, господин Инджев! Благодаря за словото, за участието в организацията на митинга, за задълбочения анализ на “вековната дружба” с империя, от три века надянала маската на приятел на България! На митинга срещнах съмишленици от протестите срещу Орешарски, стиснах ръцете на побелели, но неуморни привърженици на дясна България, която все не сколасва да излъчи читави представители в парламента. Благодаря за глътката чистота и човечност, която донесоха със себе си пратениците на страдаща и непокорена Украйна!
  Сполай Ви и Бог да Ви закриля!

 16. На 21 точно по времето на митинга по бтв предаваха за някакъв руски обичай празнуван от руснаци в Благоевград!
  Много гнусно беше!!!
  А в Москва днес са застреляли в лицето младеж носещ флага на ДНР
  http://vz.ru/news/2015/2/22/730956.html

 17. “Аз имам мечта”

  В Българя да има конституционно разделение на Изпълнителната от Законодателната власт
  и
  Изпълнителната власт да се поверява на ЛИЧНОСТ чрез пряк и мажоритарен избор.

 18. В момента в Киев се провежда марш на достойството. Една година от победата на революцията на Майдан.
  В момента съм “онлайн” на три медии.
  Пропутинската макар и мека газета.ру и роднирте БТА и Фокус. Ни дума, ни вопъл, ни стон. Във Фокус са се специализирали всяко инфо независимо от незначителноста на източника да демонстрират колко е жалък запад пред великият пут.ин. Съдете сами.
  Западните военни признават, че „не биха могли да издържат на руската военна мощ“, предаде РИА Новости, позовавайки се на мнението на немски медии, които са анализирали скорошните изказвания на представители на въоръжените сили на няколко европейски страни и на САЩ. Бившият главнокомандващ на британската бойна авиация Майкъл Грейдън, например, е заявил, че британската армия едва ли би могла да се противопостави на руските войски при евентуален въоръжен сблъсък. Според Грейдън страната се е лишила от половината си военна мощ и сега не е в състояние да се защити.

  Като че ли Великобритания, недай боже се стигне дотам, сама ще вощва със сесесере2.
  За БТА пък външнополитическа новина е Роми шофират полицейска кола в Рим.
  Отврат, Отврат, Отврат!

 19. Първата бяла лястовица в хоризонта и начален вектор за краят на “нежната революция” и про-библиотекарски академичен анклав. Втора прогноза за облачно време над МОЧА след Шаламановата Визия 2020… оо, небеса, нима, найстина това се случва в България!

 20. Е,няма такава държава!Току що прочетох че антифашисти ше излизат на митинг в подкрепа на Путин!Объркаха се тези хора,тотално се объркаха!Антифашисти да защитават фашист?!Какво да ги правиш-русофилски прасета на рубладжийска копаня!Чак започнах да съжалявам волният ибрикчия-започнаха да му изземват функциите под носа-съвсем ще се чалдиса,завалията!Толкова се пъна,толкова се пени,ама накрая да вземе да организира един митинг”Стоп на българската агресия към Русия”,че най-накрая света да разбере кой е най-големият враг на Путин!

 21. На митинга май имаше и провокатори. Подканяха хората да минем напред, уж да чуваме по-добре. Като се обадих, че като се сбием на куп ще изглеждаме по-малко, единия се изсмя, че съм се правила на умна и ме снима. Казах му, че няма да ме уплаши. Но признавам, че ми стана неприятно. Така с партийно поръчение комуняги идваха и на първите ни митинги.

 22. Колегата Николов много точно е описал какво прави мутро-премиера ни – също като по време на перестройката през 80те се е снишил точно като кумира си Живков и изчаква да види накъде ще духне вятъра – че зер сега по същия начин има разместване на пластовете и тук-там тънък лед по международната сцена.
  Каквото е казал Живков тогава, все едно че и Борисов го казва сега, само че мълчаливо и с (без)действията си:

  “Приземяване, приземяване, приземяване! Може некои да кажат: “Абе, другарю Живков, партията така ли ще остане, бе? Нема ли партията нещо да направи?” Другари, ние решихме да изчакаме, да видиме… (Неподправен смях в залата) и най-накрая, ако требва, ше се преустройваме. (Смях.) Нека така да погледаме, да видиме… Така ще се поснишиме да мине тая буря, па след това ша видиме какво да правиме. (Смях.) Но ние чакаме, така че ние ако накрая нещо… ако не мине бурята, тогава ше се преустройваме… Абе, глейте какво – как ще решиш проблема? Може да решава тоя, който има пари, бе! (Вълнение в залата.) Щом немаш пари, какво ще решиш ти, бе? (Смях, прерастващ в ръкопляскания.) Ти немаш право да решаваш!” (Продължителни аплодисменти, преливащи в бурни овации.)

  Винаги съм изпитвал съжаление към избирателите на ГЕРБ. Повечето от тях са толкова щастливи, просто защото не знаят колко са нещастни.

 23. Аз видях репортажа по БНТ. Нищо не се видя от митинга , нито се чуха каквито и да е изказвания. Сега чета, че били 2000 човека. Браво !!!
  БНТ така снимаше все едно са 20. Аз дори се огорчих и си казах нима са толкова малко. БНТ (национална ???) телевизия със някаква болка като че ли или голямо нежелание сподели със своята национална аудитория (за 5 секунди), от чиито данъци живее, че някакви си граждани “се самоорганизирали по интернет”. Така гадно ми прозвуча. Кой ще ме убеди сега, че БНТ не е робска телевизия ??? Нали тавариш сав-ва (майор иванов хаха) ??

  Обръщение към БНТ :
  Дами и Господа, кой на вас ви плаща, за да не информирате а за да дезинформирате ???
  Как можете вие “национално отговорни журналисти” да показвате сидеровци , байрековци , бойковци (и още каква ли не гнусна паплач, която граби и вас и нас вашите зрители) , да показвате и огласяте безмислените им идиотски речи (пример-Аз сам прост и вий сте прости ше са разБЕрем) а не можете да отразите един истински протест на истински Българи !!!
  Ако обичате да споделите (ако изобщо имате някаква чест и достойнство) вашите “национално отговорни критерии” за информиране/дезинформиране на гражданите на Република България, според които вие трябва да си подадете оставките и да се разкарате от телевизията.

 24. Г-н Инджев, за съжаление това, което обяснихте в своята реч, го знаят малцина. И аз никога не съм се опитвал да събера 2 и 2 и да си задам въпроса: защо ще ни освобождава народ, в който има крепостни селяни, с които феодалът им е могъл да прави каквото си иска – да ги продава, изтезава, изнасилва и убива? Защо ще ни освобождава народ, в който е имало по-голямо робство от нашето? В крайна сметка това, което сме учили в училище, няма нищо общо с истината.

  Успех с бъдещата ви книга!

 25. ЗДРАВКА,
  Имаше ами.И Йоло Денев беше.*Защо не протестирате против Сащ бе* говори глупака,*Защото Русия е нападнала Украина, и къде виждаш тука САЩ бе глупако* и замахнах с лисчето ,което ми бяха дали организаторите.Той ми вика *да ти изсъхне ръката*.*Мозакът ти е изсъхнал *отговорих му аз.Хората се смееха на схватката.Може някои от тук коментиращите да ме е видял.Пука ми.

 26. ПУТЯ – ВЪРВИ НА ПУТЯ СИ ЛЕЛИНА!…;)

 27. По време на митинга и след него,се чувствуваш удовлетворен,че си преживял нещо хубаво и смислено с хора,макар и непознати,но близки по дух и вяра,че можем и трябва да променим бъдещето си!Благодаря Ви,че ви има!

 28. Аз съм РУСОФИЛ. # Аз мразя САЩ и запада. # Затова карам Запорожец-костенурка. # Ползвам съветски телевизор Рубин, тежащ 83 кг. # Не пия кафе, кола, уиски – а само квас. # Не нося канадка и дънки, а съветска парцалена ватенка. # Не ползвам западен шампоан – а домашен сапун. # Всичките ми спестявания са в съветски рубли с образа на Ленин. # А децата ми ще емигрират в Сибир, а не в Алясска. # Защото така иска другарката Мая # P.S.: Маината дъщеря е във фашистка Германия, а дъщерята на Лавров има американски паспорт, те обаче не са русофили – но аз СЪМ . . .

 29. към марга:
  Благодаря Ви че ви има! Вас, Марга, господин Инджев, и всички, които бяхме заедно там, както и всички, които бяха с нас мисленно. Надежда има. И както пишеше на един плакат – Putin kiss my EС!

 30. В 3-4 ТВ канала,които гледах показаха периферията на митинга за да не се виждат много хора и не дадоха извадки от речите на ораторите.Това не ме изненада.Друго ме изненада – професионализма на продажната ни журналистика.Не беше достатъчно да изрежат кой държи плаката на който беше написано СВОБОДА ИЛИ СССР.В моментното показване на плаката СССР беше отрязано и се четеше само СВОБОДА ИЛИ…Първоначално се възмутих,после се разсмях.Тези хора не само,че са жалки те са и смешни в страхът си да покажат какво мислят хората за еталона на днешна путинска Русия.Психологията на слугата беше демонстрирана по нагледен начин.

 31. До Стефан,
  Нещо повече. Издържаната с парите на дънокоплатците БТА вижте как извинително-угоднически към посоль исакав и платените петоколонниците поднася вчерашната водеща световна новина за теракта в Харков.
  Заподозрените за взрива в Харков са получили оръжия и указания в Русия, според украинските власти
  Гнус, та гнус. 1000% съм убеден, че в обратният случай запетайката в горното инфо щеше да е точка.

 32. Интересно ми е дали митинга е отразен в Украинските медии?

 33. Може ли да публикувате стихотворението на Иван Вазов което прочетохте на митинга.
  Наистина трябва да го разпространите, аз не съм го знаел и сигурно много други не са го знаели, затова го разпространете масово.

 34. fili, ето целия текст:

  На руските воини
  Иван Вазов

  О, руси, о, братя славянски,

  защо сте вий тука? Защо сте

  дошли на полята балкански

  немили, неканени гости?

  Желали би вас възхитени

  да срещнем со сълзи и с китки…

  Но идете вий настървени,

  на грозни зовете ни битки!

  Желали би вас да прегърнем

  и тоз път сърдечно, горещо.

  Но взорът ви свети зловещо…

  Как ръце сега да разгърнем?

  О, руси! Аз друг път ви славях

  за подвиг велик и чудесен,

  високо ви лґкът поставях

  във мойта душа, в мойта песен!

  Вий някога знаме Христово

  развяхте за благо човешко –

  строшихте ни игото тежко,

  а днеска ни носите ново!

  И пак не ви мразим (не крия:

  обича ви още народа);

  но любим и свойта свобода,

  стократно пµ любим я ния.

  За тоз кумир ние се бием

  и с чужд, и със близък упорно

  и няма ний врат да превием

  пред никакво иго позорно!

  О, колко ви, братя, жалея!

  О, как би желал, братя клети,

  свобода и вам и за нея

  кат нас да живейте и мрете!

  1916

 35. Благодаря на Александър Величков! Благодаря на тези скромни,високо интелигентни и ставащи все по смели и все повече хора, които усетиха величието да си БЪЛГАРИН. Благодаря на автора и на носителя на плаката “Putin kiss my EC”! Благодаря и на г-н Инджев!

  Изключете телевизора БЪЛГАРИ, забравете за вестниците и четете. Четете и ще разберете, че БЪЛГАРИТЕ не са етнос, БЪЛГАРИТЕ са ЦИВИЛИЗАЦИЯ. БЪЛГАРИЯ създаде русия и единствено БЪЛГАРИТЕ могат да спасят човечеството от нея.
  Всички наши Велики възрожденци до един, ни предупреждаваха да не се залъгваме и да вярваме на хищния и лицемерен руския вълк заметнат с двете овчи кожи на православието и на славянството. Ето какво казва Вазов като реакция на русите,които са ни ругали езика, че ни е груб и немузикален.
  “ох, аз ще те обриша от калта
  и в твоя чистий блясък ще те покажа,
  и с удара на твойта красота
  аз хулниците твои ще покажа.”

  Към всички БЪЛГАРИ:
  Станете ловци на знанието и отстоявайте национални ни интереси завещани от свещенния род ДУЛО, а БОГ ще бъде с нас. БЪЛГАРИЯ ще пребъде!

 36. Извинявам се за грешката си. Да се чете:
  “аз хулниците твои ще НАКАЖА”

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.