В Русия има милиони поробени потомци на българи, но за тях позорно мълчим

БНТ започна снощи ( 22 февруари) централната си информационна емисия с водещата новина, че се е запролетило у нас с първата прелетна българска птица, която не желае да воюва срещу славянските си братя в Украйна, т.е. срещу онези, които наричат себе си опълченци и се бият срещу славянските си братя с тежки оръжия, доставяни от славянска Русия със задачата да дестабилизират, разцепват и унищожат, ако успеят, славянска Украйна.

 

Темата беше разработена с голямо съчувствие към бежанеца, защото е от български произход и това, в очите на БНТ, го прави обект от изключителна важност, заслужаващ вниманието на цяла България и на жителите, от които се очаква да изразят готовност да приемат всички желаещи етнически българи- може би така, както са били приети бягащите от СССР таврийски българи в края на 1943 и началото на 1944-та, които после са били изловени с хиляди от окупационната Червена армия и депортирани с конски вагони обратно в съветската им родина, която са дръзнали да напуснат доброволно.

 

Същата тази важна новина беше изтъкната тази сутрин от БНТ като основание да бъде поканен в студиото посланикът на Украйна Микола Балтаджи. Наложи се той любезно да откаже да започне интервюто си с прелетната птица от Украйна, за да обясни, че все пак екстремисти окървавиха вчера патриотична проява на украинците в Харков и че това му се струва по-важно.

 

В БНТ напълно са загубили ориентирите за доброто и злото. Дори се оплакаха тази сутрин, че и „едните и другите” ги нападат с упреци за представянето на темата за конфликта в Украйна. И те, милите, какво да правят, дават думата и на изнасилвачите, и на жертвите, че да се получи обективната картина, според тях.

 

А се получава следното: от техния екран Сидеров сипе лъжи, на които няма кой да отговори, лее обиди с изрази като „кретен, идиот, психопат, изкуфял” и т.н., след което от един възпитан дипломат се очаква да му отвърне и да заглади впечатлението, че всичко е наред в тази война, която Русия води в България и срещу България чрез своите кресливи рупори. БНТ просто усилва гласа им като конферансие, което услужливо оставя простаците да го надвикват.

 

Най-новата стара опорна точка, реактивирана отново от около седмица насам от БСП и „Атака”, е темата за проблемите на българите в Украйна, които, впрочем, получават правата си на малцинство именно като граждани на Украйна едва след разпадането на СССР. Отказът на етнически българи да служат в украинската армия, т.е. да защитават страната си от бандите на Путин, вече се превърна тук в пропаганден хит, изместващ фокуса от „простичката” истина, че не украинци нападат руска територия, а обратното.

 

За съжаление българските управляващи се хванаха много лесно на тази пропагандна въдица и започнаха да се оправдават, за да не изглеждат зле от патриотична гледна точка. Обърканото поведение на БНТ, която не знае на кой господар на служи най-напред, е проекция на тази пропагандна каша, сервирана за българска консумация под бойните тръби на Кремъл.

 

Щом обаче има толкова много ( внезапно) загрижени за гражданите с български корени в чужбина говорители на чисто българския интерес, нека тогава властите и техните медийни протежета приложат същия подход и спрямо най-голямата, направо огромна група потомци на някогашните българи, мачкани от векове от руската асимилационна политика.

 

Вероятно онези, които готвят медийната каша в медиите, не са и чували онова което им предлагам да прочетат, но в други български институции със сигурност знаят нещичко по въпроса. Само че раболепно мълчат, за да не дразнят руската мечка – изпадналата в беда Украйна могат да поучават как да се брани и да не притеснява етническите българи с повиквателни, но на агресивната Русия няма кой да зададе „някои въпроси” от същите чисто български позиции.

 

Ето само малка илюстрация с откъс от книгата, която подготвям за печат. Данните в него са събрани от историка Янко Гочев, когото няма да видите на екрана на БНТ, защото е автор на три тома изследване, озаглавено „Руската империя срещу България”.

 

 

ПЪРВОТО БЪЛГАРСКО ВЪСТАНИЕ СРЕЩУ БОЛШЕВИШКОТО РОБСТВО

 

През юни 1920 г. Съветът на българските мюсюлмани активно протестирал против създадената от Ленин и Сталин република с обидното название “Татарска”. За волжските българи татарското (монголско – Златната орда на Чингис хан) робство е същото, каквото за нас е заробването ни от Османците.

Българският народ в Поволжието въстава срещу натрапеното от Москва име “татари”. В старата комунистическа историография се говори за т.нар. “кулашки бунтове” в Поволжието след 1920г. Всъщност става дума за “български бунтове” срещу болшевишката власт. Червената армия успява да разбие “Зелената гвардия’’( така българите наричат своите отреди за самоотбрана) и да потуши българското въстание. За да се справи, тя масово изгаря посевите. На следващата година реколта няма, в Поволжието настава невиждан глад и измират десетки хиляди хора (според някои жертвите на глада са стотици хиляди). Така чрез глад, както в Украйна в голодомора (1932-1933) са победени българите и им е наложено “татарското” име.

Борбата обаче продължава. През 30-те години в Москва, по инициатива на казанските учени, се провежда сесия на Академията на науките на СССР на тема: “Етногенезисът на казанските татари” . След подробни изследвания академиците заключават: “Съвременните татари нямат нищо общо с монголите…(те са) преки потомци на волжските българи. Името “татари” е историческа грешка. ”

Сталин отговаря с репресии срещу академиците.

През 1946 г., вървейки наистина по стъпките на Ленин, Сталин разделя българите на две области – Татарстан и Башкирия.

За всеки случай Сталин допълнително провежда поредни разселвания на волжкото население, обвинено колективно за сътрудник на германската армия през Втората световна война.

Днес Татарската република е център на бившата Казанска губерния, която пък е историческия център на Велика България на Волга – “Bulgaria magna” от европейските карти от XIII и XIV в.

Броят на волжките българи към днешна дата е над 7 млн ., според Българския национален конгрес (наследник на Ваисовата партия,наречена така заради фамилията Ваисови, започнали съпротива на на българите срещу руския гнет), докато населението на Татарстан е около 3,5 млн. души.

Партията на татаристите обаче продължава да е на власт. Републиката продължава да се нарича Татарска. Само че гражданите на столицата палят собствения си държавен герб, щом им попадне на достъпно обществено място. Други водят продължителни съдебни дела срещу правителството на Владимир Путин и татарското правителство в Казан, защото не им разрешават

да се запишат в паспортите си с националност “българин”, макар че новата руска конституция им гарантира това право. Единици от “татарите” само успяват да се преборят с протаканията на съдебната бюрокрация и да се заявят по документи като “българи”.

В Татарската република имат поговорки от сорта на: “Неканения гост е по-лош и от татарин”. Обикновените хора продължават да смятат себе си за българи и открито да заявяват, че искат да се наричат така. Желаят републиката им отново да бъде наречена Българска, или поне с неутрално име като Казанска, или Поволожска, защото сегашното име оскърбява паметта на дедите им.

Българската историография в периода 1944-1989. изцяло следва линия на съзнателно заличаване и манипулативно представяне на съществена част от историята на Североизточна Европа в Поволжието, където са българските исторически корени. И днес по въпроса не се „вдига шум”, който да дразни Москва. Сервилата ни историография се е опозорила с изтъкване “прогресивната” роля на историческата мисия на Русия в тази част от задния й двор, спрямо който Русия, исторически погледнато, е натрапник и узурпатор на варварски стъпканата от нея древна цивилизация.

По поръчка на университетите в Сапоро и Кобе (Япония) през 1990 г. проф. д-р Алфред Халиков, историк от Казан, подготвя научен доклад за произхода на населението от Поволожието. Докладът му осветява смайващи факти, открити в данъчните регистри на руското дворянство от ХІІІ-ХVІ век.

Оказва се, че родът Пушкин се е заселил в Московието още през 1198 г. от Волжска България. Прадядото на поета, Муса, напуснал столицата Болгар, бягайки от първите набези на татарските орди и се заселил в Новгород. Потеклото на Пушкин от Казан е засечено и от други обективни руски историографи – С.Б. Веселовский и Н.А. Баскаков.

Българска кръв вероятно е имал легендарният пълководец Михаил Кутузов, устоял на непобедимия до онзи момент Наполеон при Бородино през 1812 г. И други изследователи са установили, че и неговият произход е от Казан – неговата прабаба била омъжена за българския владетел Бикбулатович. На езика на волжските българи думата “кутуз” значи буен, сприхав.

Авторът на “В навечерието”, писателят Иван Тургенев, пак според данъчните регистри, е пряк потомък на българския мурза (княз) Арслан Турген, преселил се от Волжска България в Русия през 1440 г. В изследванията на проф. Халиков като личности от български произход са посочени също писателите Иван Бунин и Михаил Булгаков, поетесата Анна Ахматова, композиторите Рахманинов и Скрябин. Тези регистри обаче не са изследвани досега, защото фактите в тях изобличават фалшификациите на съветската власт относно произхода и принадлежността на тамошните българи. Затова все още битуват жълтите версии, че Пушкин бил потомък на негър, шут на Петър І, а в българския превод на “В навечерието” на Тургенев е изпусната фразата на Инсаров, че руснаците трябва да учат български.”

 

 

52 мнения за “В Русия има милиони поробени потомци на българи, но за тях позорно мълчим”

 1. Тази статия я пускам на страницата си. Бесен съм! Докога ще си играят с народа и земята му ? Дадохме им цивилизация (на руските азиатци) а те ни връщат Варварщина! Древна Плиска е имала водопроводна инсталация преди 1300 години. Нашият календар е на 5000 години. Докога Корумпирани с Рубли, “българи” ще разрушават Българската цивилизация ? Хан Кубрат ни е завещал безценно правило. Това е истинската цивилизация и истинския цивилизационен избор. Не може едни Българи да се делят от други и да ги използуват за низките си цели. Не може народа да се ограбва и да тъне в мизерия а в сградата, където е изписан завета на Кубрат, да слугуват на Крадци и Разбойници!

 2. Г-н Инджев, аз съм един от редовните Ви читатели и привърженик. Позволих си да пусна линк към тази Ваша статия, за да я прочете синът ми, който не е в България и е върл привърженик на българското и следи исторически съдбите на Българите по цял свят. Направих го без да съм Ви питал, но мисля, че това не е прегрешение.

 3. Към anwel:

  Написаното за руското робство на потомците на волжските българи е само много, малка част от онова, което предстои да публикувам като събрана информация за вековната руска враждебност към българите. Колкото до разпространяването на информацията- нали точно това се опитвам да направя!

 4. Много добър текст показваш истинското лице на така наречените русофил

 5. Тази книга трябва да я има всяко българско семейство!!! По това какъв тираж от книгата ще бъде изкупен, ще се разбере що за народ сме! Всяка библиотека, в която има български книги по целия свят, всяко българско посолство трябва да имат по няколко екземпляра от книгата!
  ИВО ИНДЖЕВ Е ИСТИНСКИ ПАТРИОТ, ЗА РАЗЛИКА ОТ РОДООТСТЪПНИКА СИДЕРОВ!!!

 6. Здравейте г-н Инджев,
  С голямо нетърпение чакам поредната Ви книга, предполагам не само аз. Надявам се да ни уведомите за премиерата, а също така да ни зарадвате отново със среща с Вас и книгата на живо.
  Поздрави и бъдете здрав!

 7. Истините тепърва ще излизат.Кога преди се е говорило за етнически българи в Русия.Знаеше се само за Бесарабия и Украина и то почти нелегално се говореше за това.
  През 1975 г . като млад специалист ме изпращат с шестима колеги на обучение в г. Казан в Нефтохимически комбинат за един месец.Много инж.техици и работници минаха това обучение.Руснаците бяха изградили у нас инсталация за етоксилиране,производството бе взривоопасно.Преди да си заминем при нас дойде готвачката да ни пита дали сме доволни от храната.
  Каза ни че е българка от старите българи от Поволжието.*Те ни наричат татари но ние се смятаме за българи* каза тя. Имаше продълговато тъмно лице и наистина приличаше на българка.Беше сготвила кайма с картофи в кора за баница.Както родопският пататник.
  Диване ,радвам се ,че имаме еднакви позиции по тази тема.Г-н Инджев очаквам с нетърпение книгата.

 8. Бъдете благословн и дано Бог Ви дава дълги години живот и здраве за да пишете и разпространявате истината за българите и опасността,която ни дебне от империята на злото.Истината за предателите на България и българската нация.

 9. Ако разрешите едно допърнение. Чувашката автономна република също е населена с преобладаващо българско население, което продължава да говори език, смятан от специалистите за наследник на пробългарския език.

 10. За по-любознателните искам да споделя някои ‘дребни” факти,които съм почерпил от книгите на един умишлено пренебрегван историк-Проф.Петър Добрев!Колко от нас знаят например от къде идва хилядолетното название на полуострова на който живеем-БалКанският!!!Много просто,от две стари български думи-Бал/силен,велик,висок,всемогъщи т.н./и Кан/вожд,цар,владетел,император/.!!Тоест,ние живеем на територията на Великите Български Владетели-КАЗАХ!!!

 11. Да напомня, че ние сме Българи. Никъде в старата история, нито един владетел не се е наричал славянски….Цар Асен II не е славянски а български владетел. Аз се чувствам българин и тракиец. Не желая някой да ме записва славянин и брат на други народности. Ето тук една карикатура, като концентриран израз на братството от векове.
  http://www.extremecentrepoint.com/archives/14732
  #Je suis bulgarian

 12. Та това нашето елит ли е БКП? И неговите производни на които в днешни дни поколенията благоденствуват и си живуркат на запад с пачките от разпродадена България. Дядо и тате ги уредиха с охолен живот а те днес изпълняват смъртните присъди на българина. Така както в миналото техните деди от ДС елеминираха невинни хора и елита на нацията ни.

 13. Точно така е! С всичките си родилни недъзи именно независима Украйна даде достоен статут на българското малцинство там. По сесесерско време българите са споменавани само като “кулаци” и “враги народа” в специалните инструкции на НКВД за специално организирания за тях Гладомор от 1946-47 г.! Да не би жора тарабата (заплюй този мерзавец и пиши имцето му само с малки букви!) да се грижил за тях като тартор на коминтерна?! А воят около стотината повиквателни за българи-украински поданици! в украинската армия има точно толкова смисъл, колкото ако испанският крал Фелипе ревне да протестира пред Барак Обама,че например редник Мануел Родригес и сержант Хосе Санчес са призовани да служат в Афганистан! Или пък президентът на Гана Джон Махами настоява пак пред същия нито един чернокож войник-американски поданик- да не се изпраща в Ирак!Че и китайският президент може да се обади гневно, пък и японският император може да наруши божественото си мълчание по темата- що ще лейтенант Кацусика Куросава под куршумите, вместо да си пие сакето!
  “Патриотизмът” на рубладжиите с български имена е много селективен-за тях “добрият” българин от диаспората в Украйна е само съветизираният и русифицираният.Да се измерват с него по любов към Путин.

 14. СИГНАЛА ЗА “СЪНАРОДНИЦИТЕ В УКРАЙНА” ГО ДАДЕ ЛАВРОВ ПРЕДИ 2 СЕДМИЦИ !!! ТОЙ ОБЯВИ , ЧЕ УКРАЙНА МОБИЛИЗИРА ПРИОРИТЕТНО МЪЖЕТЕ ОТ ДРУГИТЕ ЕТНОСИ ! ТАКА ДАДЕ СИГНАЛ НА 5-ТА КОЛОНА В РАЗЛИЧНИ ДЪРЖАВИ ЗА АТАКА СРЕЩУ УКРАЙНА И ТАКА ДА ОТВОРИ ОЩЕ ЕДИН ФРОНТ СРЕЩУ НАПАДНАТАТА ОТ РУСИЯ ДЪРЖАВА !!!! ОТЗОВАХА СЕ САМО “ПЕТОКОЛОННИЦИТЕ” ОТ БЪЛГАРИЯ И УНГАРИЯ !!! ДО СИГНАЛА ОТ МОСКВА , НЕ ЗНАЕХА , ЧЕ ТАМ ИМА ТАКОВА МАЛЦИНСТВО !!!

 15. Всички руснаци имат корени българи, защото москва е създадена от българите и до иван грозни на печата им е писало българи.

 16. Не виждам никакъв проблем 2-та милиона българи натирени от комунистите за икономически имигранти на Запад, да се върнат на крилата на НАТО и да си потърсят правата в България, където техните места бяха прилежно “запълнени” с половин милион руснаци, които одр..скаха българката земя, доведоха своите мутри и тимаджии, докато истинските мозъци на България работеха на Запад и в Америка като високоплатени специалисти за други държави, и пращаха пари на своите родители, за да оцелеят в руската губерния. Може би е време да се върнат и да покажат как са оправи Чили, където събраха всички мутри на стадиона в Сантиаго и играха футбол с главите им.

 17. Tози текст влиза мигновено в ‘my bookmarks’!
  Едва ли някога е имало по-очаквана книга – и от мен и от семейството ми. До българите в чужбина: трябва да направим необходимото, за да влезе в референтните библиотеки.

 18. И друг път съм писал, че през 1989г. бях командировка в Казан и там ми направи огромно впечатление голямото количество хора с характерните за българите лица.

 19. Трябва да сме достойни потомци на тези славни БЪЛГАРИ!
  https://www.youtube.com/watch?v=2Snwv053Uik
  Колкото до етническите българи в Украйна те са граждани на тази страна. С всички права и задължения и съответно произтичащите от това последици. Да направиш първа новина, че един от тях, по негови си съпбражения е решил да се премести в България показва и колко ниско е паднала летвата на професионализъм. И страх, страх, страх. За топлите местенца. Да не уплашат, я посоль исакав, я вип петоколонник.

 20. От ден на ден все по-ясно се очертава картинката в днешна България!
  Днешните русофили,това са съвременния вариант на едновремешните еничари!
  Бил съм свидетел на това как русофил озверява и му се сменя физиономията,само ако му кажеш,че първо трябва да обича България,а после…там каквото си избере!
  До извода за еничарите лесно се стига след като се прочете статията на Иван Куцаров [ http://chronicle.bg/izgubeni-v-rusofiliqta/ ]
  Цитирам:
  “В България има системен проблем и той е свързан с изучаването на история, която минава през учебници, в които се величае “българо-съветската” дружба, наложена ни след преврата от 9 септември и фактическата окупация от Червената армия. След 1989 прословутото братско приятелство е заменено с евфемизми, придаващи нотка на неутралност към безобразията, от които страдаме и до ден днешен.

  Ужасният комплекс за малоценност, в комбинация с басните за добрия дядя Иван и лошата Европа, ВОДЯТ ДО РАЖДАНЕТО НА ХИБРИДНИТЕ ЧУДОВИЩА ПАТРИОТИ, милеещи повече за Русия, отколкото за България. За модерния русофил България е някъде между Големия брат и Лошата Европа и, както казваше другаря Живков, трябва да се снишава, докато отмине бурята.

  Робското мислене, че от българина нищо не зависи, че той винаги трябва да се прикрепи към силния на деня и по-добре да си мълчи, е основното оръжие на модерния русофил. Омаловажаването на суверенитета на България за него не е от значение, щом подкрепяме Кремъл.”
  ———————————————————————————————————–
  С нетърпение ОЧАКВАМЕ ‘системния проблем свързан с изучаването на история’ да бъде преодолян след излизане на “Течна Дружба-3”!!!

 21. http://www.bulgars.ru/sardarl.htm

  ЖИЗНЬ САРДАРА…или движение волжских болгарских (булгарских)….”

  “..Возникшее в форме протеста крестьян и ремесленников против усиления капиталистического, национального и религиозного гнета, ваисовское течение не признавало царских властей, суда, налогов, службы, учрежденных самодержавием, и служивших ему муфтиат и институт указанных мулл, требовало восстановления Булгарского государства, отмены третирования булгар, установления народовластия и свободы вероисповедания. Практика ваисовского движения выдвинула довольно эффективный способ борьбы с самодержавием, который затем был использован в освободительном движении индийского и ряда других народов мира, – гражданское неповиновение, переходящее в случае насильственных действий властей – в вооруженное восстание..”

 22. Срещал съм татари които са ми разказвали тази история както и това че те знаят от техните родители и прародители истината, че те са българи!!! руските зверове са избивали и заробвали българите както и турците не са го правели. Нека не забравяме че българите в Украйна днес са именно потомците на онези българи които руската армия е отвеждала в робство след нахлуванията си на територията на Османската империя! За невярващите четете Ботев и Раковски, на тях поне повярвайте!

 23. Благодаря за историческата информация. Надявам се реабилитирането и разпространяването на истината да има положителни резултати като връщане на националното самочувствие, права и свобода, преодоляване влиянието на лъжите и манипулациите на съзнанието на хората, но не и до омраза и желание за мъст, които да наливат още в огъня на войната и разделението на човечеството.

 24. Във войните,които България е водила с южните ни съседи,етнически турци и гърци са участвали във войската наравно с българи и се били срещу едноверците си.

 25. Т. Н “БЪЛГАРСКА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА”. КОЯТО НЕ Е НИТО БЪЛГАРСКА. НИТО ПРАВОСЛАВНА ОЩЕ ПО – МАЛКО ЦЪРКВА, ОТ ГОДИНИ ПОДГОТВЯ НАЙ-ГОЛЯМОТО И ОТВРАТИТЕЛНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СРЕЩУ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД И НЕГОВАТА ИСТОРИЯ – ДА ПОДНЕСЕ НА РУСНАЦИТЕ НА ТЕПСИЯ БЪЛГАРСКАТА АЗБУКА КАТО СЛАВЯНСКА. ЗАЩОТО ФАКТА , ЧЕ МАЛКА ВЪЗВИШЕНА ДУХОВНО БЪЛГАРИЯ ИМ Е ДАЛА ЧЕТМО И ПИСМО БИЕ ПО ИМПЕРСКОТО САМОЧУВСТВИЕ НА ТАЗИ ДИВА, ВАРВАРСКА, МОНГОЛСКА, БЯСНА РУСКА СГАН. НИКЪДЕ В САЙТОВЕТЕ НА БПЦ НЕ СЕ СПОМЕНАВА ЗА БЪЛГАРСКА ПИСМЕНОСТ, НА КОЯТО ВСЪЩНОСТ ПИШЕМ НИЕ , РУСНАЦИТЕ И МНОГО ДРУГИ НАРОДИ. УЧАТ НИ , ЧЕ АЗБУКАТА НИ БИЛА СЛАВЯНСКА, НО НЕ ОБЯСНЯВАТ ЗАЩО ТОГАВА НЕ ПИШЕМ НА ГЛАГОЛИЦА, КОЕТО Е И В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ СЛАВЯНСКАТА АЗБУКА, СЪЗДАДЕНА ОТ КИРИЛ ФИЛОСОФ ЗА ЗАПАДНИТЕ СЛАВЯНИ. БЪЛГАРСКАТА АЗБУКА Е СЪЗДАДЕНА В КРАЯ НА 9 ВЕК ОТ КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ Е Е НАРЕЧЕНА “КИРИЛИЦА” В ЧЕСТ НА КИРИЛ ФИЛОСОФ.И В ПОДКРЕПА НА ТВЪРДЕНИТО ЗА ПОДГОТВЯНОТО ПРЕДАТЕЛСТВО НЕКА СИ СПОМНИМ КАК НА 24 МАЙ МИНАЛАТА ГОДИНА , НА НАЙ-СВЕТЛИЯТ БЪЛГАРСКИ ПРАЗНИК, ТОЗИ ЛУМПЕН – НЕОФИТ, ОТИДЕ ДА ЦЕЛУВА РЪКА НА РУСКИЯТ ПАТРИАРХ -САТАНИСТ И ДА МУ ПОДНЕСЕ УВАЖЕНИЕ КАТО ЧЕЛИ РУСНАЦИТЕ СА НИ ДАЛИ АЗБУКАТА , А НЕ НИЕ НА ТЯХ. ТАКОВА РОБОЛЕПИЕ, ТАКЪВ СЛУГИНАЖ, САМО НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ КАТО ТОЗИ КОМУНИСТИЧЕСКИ АГЕНТ МОГАТ ДА ДЕМОНСТРИРАТ. БОГ ДА БИЕ САТАНИСТИТЕ ОТ “СВЕТИЯТ САТАНИНСКИ СИНОД ” НА БПЦ ЗА ТОВА СВЕТОТАТСТВО И ПРЕДАТЕЛСТВО НА НАРОД И ИСТОРИЯ.

 26. ВСЪЩНОСТ , РАЗДУВАНЕТО ЗА ТОЗИ БЕГЛЕЦ Е ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА 70-ГОДИШНОТО ВЪЗПИТАНИЕ НА НАРОДА НИ В ТЕЗАТА : “КОЛКО ХУБАВО Е ДА СИ ПРЕДАТЕЛ” !!! В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ , УКОРЯВАНЕТО НА ПРЕДАТЕЛСТВОТО ЗНАЧИ ДА СЕ ПОСОЧАТ С ПРЪСТ ПРЕДАТЕЛИТЕ СЛЕД 09.09.44Г. ДО ДНЕС !!!! НО … ТЕ ПРИТЕЖАВАТ МЕДИИТЕ !!!

 27. Г. С. Раковски (1961):
  “… Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. Българите са ги най-напред покръстили, дали са им писменост, Свещеното писание и първото образование. Това е познато беки от целия свят и техните учени го признават. Но какво благодарение са отдали тия на българите за това благодеяние! Ето:
  Разорили и завладели Волжското им пространство и порусили досущ тамошните българи, като им наложили насила езика си.”

 28. До Деляна Ангелова.
  Прочетете архивите към блогът на Г-н Иво Инджев и се събудете на следващият ден пречистена от столетните заблуди инплантирани от Ипмперията на злото. Ще се почувствате извън матрицата ментално, обещавам Ви го от все сърце!

 29. Тази вечер гледах предаването/частично/ по БНТ България и Тристранният пакт и се възмутих от лъжите на т.н. професори и доценти /комунист.възпитаници/до един.*СССР обявила война на България,защото последната вече била във воина с СССР и нейните съузници*..Нямало какво да се направи. А защо е имало дипломатически отношения м/у двете страни до края.Каква е била ролята на посланик Стаменов,който някои считат за руски шпионин.А никой не попита защо България дава 30 000 убити ,като се бие редом до червената армия срещу Германия.Отвратителни анти български лъжи.Имало *масова антифашистка съпротива,но никой не спомена за ролята на Коминтерна,за съдбата на подводничари и парашутисти,които са загивали по заповед на Москва.Никой не спомена за евреите и за българският кораб *Струма*натоварен с евреиски бежанци и потопен от руснаците.Никой не спомена,че в наши води са шетали руски подводници и са обстрелвали наши обекти.Егати простите учени историци,които знаеха по малко от мен.Нищо ново не научих само опашатите лъжи от комунистическо време.И тези руски подлоги ще учат нашите неща на Българска история.Един от тях беше проф.Марков,който до някъде беше по обективен. Отвратително.

 30. Благодаря на г-н Инджев и на коментиращите /дори когато се разминаваме по конкретни казуси/ в този блог, който анонимно следя от години. Благодарение на всички вас представите ми за българската история търпят развитие, и то какво! Например преди две седмици прочетох споменатата наскоро тук книга на Иван Лилов “Освободителните” мисии на Русия…”. В тази връзка ви моля за повече информация за ролята на граф Игнатиев в осъждането на Левски – автори, заглавия… достъпни в мрежата. В момента запознавам десетгодишния си син с делото на Апостола и наистина имам нужда да подплатя твърденията с документи и/или професионални изследвания. Чакам с нетърпение новата книга на г-н Инджев, с която възнамерявам да се сдобия благодарение на е-търговията из цяла Европа. Предварително благодаря на всеки, който ще си направи труда да отговори на въпроса ми.

 31. ЗАЩО ТЕЗИ “ЗАЩИТНИЦИ” НА БЪЛГАРЩИТАТА НЕ ОБЕЛВАТ ДУМА ЗА БЪЛГАРИТЕ В ПРИДНЕСТРОВИЕТО ???? ТОТАЛЕН ОТКАЗ ДА ИЗУЧАВАТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК , ДА СЕ НАРИЧАТ БЪЛГАРИ , А ТУК В МАЙКА БЪЛГАРИЯ НИ ВОПЪЛ НИ СТОН ЗА ТАЗИ ГАВРА !!!! ЗАЩОТО КРЕМЪЛ НЕ Е ПОДАЛ СИГНАЛ !!! С ПРЕДАТЕЛИ СТИГАШ ДО БЕСИЛОТО – ОПИТ ОТ ЖИВОТА НА ЛЕВСКИ !

 32. Дълбок поклон Г–н Инджев и благодаря ,че ни отваряте очите за истинската история на България,вие сте новия Паисий,Бог да ви благослови

 33. Според иранци, с които съм общувал руснаците са били наречени така именно от ираноезичните народи. Та Рус на ирански означавало ДИВАК! Какво точно име за тези диви зверове с които толкоз българи си умрат да се родеят!

 34. Специално за извратеняците русофили надничащи в тоя блог, дето са влюбени във варварския изнасилвач на народите (русия) ето някои документално запечатлени кадри за ужасните аномалии – следствие на БРУТАЛНОТО ИЗНАСИЛВАНЕ И НА ЗЕМЯТА която са заграбили с кръв, репресии, терор, асимилация и геноцид.

  http://www.corriere.it/ambiente/15_febbraio_23/voragini-siberia-russia-permafrost-metano-gas-bolle-esplosioni-73987490-bb7a-11e4-aa19-1dc436785f83.shtml

  Виждат се огромните кратери в Сибир които се отварят един след друг и вече са стотици през последните десетина години. Статията разказва за явлението и го “обяснява” c удобното за Газпром и алфа-газификатора и диверсификатор от Кремъл “глобално затопляне” (??!!) , но ясно се вижда че това не са експлозии а обратното – имплозия на земята. Тъй като имам някои наблюдения върху газови и нефтени находища които се експлоатират десетилетия и такива неща няма защото технологията не се нарушава и добивът е съпроводен с контролирано обратно нагнетяване в пластовете се питам дали не са забравили (икономисали) тази дейност големите имперски “експлоратори”. И тия варвари ще ми се пишат еколози, защитници на природата в добавка на самообявяването си за месии които ще поведат народите в правия път и научат как да живеят.
  Русия все повече показва и се доказва като раково образувание за света, смесено с гангрена и параноична шизофрения чието лечение е свръхсложно и изключително болезнено, но абсолютно необходимо. Методите са известни и дано бъдат приложени най-после.

 35. Уважаеми г-н Инджев,
  Поздравления за участието Ви в митинга! С нетърпение очаквам новата Ви книга. Пиша Ви с добронамерената забележка, че Кутузов не е победил, а устоял на армиятя ня Наполеон при Бородино. Победил е в кампаниятя, но про Бородино…(това ни най малко не намалява неговата слава)

 36. Аз може ли да отговоря на Деляна Ангелова …

  Вижте Деляна, говорите за мъст, омраза … Аз отново ще спомена един чирпански Герой, който е лежал само 4-5 месеца по-малко от Илия Минев-българския Мандела. Това е господин Васил Узунов. Казвам го и за другите Българи ако не са запознати. Защо го споменавам? От негов братовчед лично зная, че той първи се е обявил за милост към комунистите след падането на Т.Живков. За съжаление, на него не му прощават. Умира в софийска болница при доста съмнителни обстоятелства. За съжаление линка към книгата на Никола Алтънков “Светците ги съдят” не мина. Не знам защо но някои линкове минават други не ??!
  Според мен г-н Луков правилно Ви съветва, да прочетете още малко.

 37. Като споделям напълно възмущението на г-н Инджев от сълзливите репортажи на телевизиите, искам да кажа, че имам по-особено мнение за т.нар. етнически българи от териториите на бившия СССР. Колко са етнически и колко са българи е крайно неизяснен въпрос. Поколенията им са живели в Русията 200-300 години, облъчени са до мозъка на костите си с руската ретроградност и сега да дойдат да ни я привнасят – не, благодаря! Какво ли българско им е останало под шапките за това време- нищо, само нагаждачество и използвачество. Отделен е въпросът и какво се разбира под термина “българско”. Тези хора са граждани на съответни държави, имат права и задължения, произтичащи от гражданството им. Ако подлежиш на мобилизация и това действие се извършва в съответствие със закона, то твоето отклоняване от военна служба си е престъпление по всичкото световно законодателство. Сега дошъл тука някакъв момък, украинец по гражданство, самообявил се за етнически българин по незнайни критерии и обира овациите като откровено заявява, че е нарушил едно свое конституционно задължение по славянски подбуди. По-голяма тъпня не бях чувала напоследък. Освен това, аз съм ама много категорично против да започнат да ни идват от бившия СССР още и още етнически българи по същите показатели, защото съм абсолютно уверена, че това ще са си петоколонници и учтиви зелени човечета, а така също и закононарушители. Имаме си достатъчно местни от тия видове и наистистина не ни трябват нови.

 38. А каква е ролята на Хазарите в този геноцид и в голодомора !?

 39. Исках да насоча вниманието към това, че не е важно само да имаш знание, а също и как, и за какво използваш това знание. Как то променя теб отвътре, светът отвън, въплъщават ли се примерите, които се дават, поучаваме ли се от грешките, израстваме ли, усъвършенстваме ли се, ставаме ли по-мъдри, по-добри и по-любящи.

 40. Поздравления г-н Инджев,
  дано в книгата кажете важните неща:
  – България на Волга откога?
  – официален език, религия
  – връзки между България на Дунав(малка България) и Улуг Булгар ( на Волга), преселвания
  – Кара Булгар ( Украйна), не е черна, а велика
  – има и още да разберат сегашните
  българи тук, за какво става дума
  -да не казват “прабългари” и защо е
  “почтителната” дума – руснак

 41. Деляна:
  Не знам дали изобщо мога да прихвана знание. Толкова се шуми навсякъде, а същевременно ме дразнят центровете за медитация.
  Но поне мога сърдечно да разбера думите Ви.

 42. Всъщност от ден на ден в БНТ човек може да открие все по-малко и по-малко българско. Освен страха за хляба и липсата на професионализъм това се дължи и на преднамерено тикане “нагоре” на същества, които са отявлени рубладжии, като поли златарева, бойко василев и още неколцина. Аз го наричам “синдрома кеворкян”.

  Трагедията и практическият геноцид, проведен от сатрапите на РККА веднага след 9.ІХ над таврийските българи, са описани по един покъртителен начин от г-н Атанас Марков, общественик и писател от гр. Добрич, в книгата му “Българи в Таврия и таврийци в България” (съжалявам, линк не мога да дам, мисля, че нищо от нея не е качвано в Интернет, защото зверствата на комун-милиционерията и павианите-“освободители”, които описва, са наистина стъписващи). И, боя се, г-н Инджев, че бедните ни сънародници не са “депортирани с конски вагони”, качвали са ги привечер в шлепове на пристанищата в Балчик, Варна и Каварна, през нощта конвоите са излизали в открито море, издавяли са ги до крак, а на сутринта същите шлепове са приставали в очакване на следващата партида нещастници.

  Мисля, че единственото решение за справяне с комун-милиционеро-мутроидната диктатура, която ни натрапиха, предлага “ДАНИ”. За жалост, твърде песимистичен съм поради липсата на български ген. Аугусто Пиночет и армия, която да свърши тая патриотична работа. В Чили все пак армията е създадена и обучавана от истински прусаци и по прусашки образец, а истинската българска армия бе унищожена и подменена по павиански образец за наказателни операции предимно срещу собствения си народ.

  PS В най-горния пост “ДИВАНЕ” пише, “Нашият календар е на 5,000 години”. На 7,500 години е, колега, пише го в сайта на ЮНЕСКО, дори през 1979 г. имаше идея съществуващият на света днешен календар да се смени с българския, който е по-точен с, мисля, 0.028 секунди и спестява неудобството всяка година датите и дните на седмицата да се разминават. Както може да се досетите, идеята беше тихомълком ппровалена от тогавашния СССР…

 43. Към Аерофлот:

  Цитати от книгата “Българите в Таврия и таврийци в България” на Атанас Марков, която притежавам с посвещение, може да видите в книгата ми “Течна дружба 2”. Заслугата е на Георги Чунчуков от Добрич, който се бори лъвски, заедно с други съмишленици, в града да бъде вдигнат паметник на нашите сънародници, бегълци от СССР, депортирани обратно в СССР след окупацията на България от Червената армия. Тази шепа патриоти от Добрич е на път да създаде прецедент с издигането на този паметник. Нищо подобно никъде другаде до момента не съществува като памет за СЪВЕТСКИТЕ репресии в България. Дано не нахъсвам всесилната Пета колона с този коментар. Стискам им палци!

 44. V BNT ima film za sadbata na balgarite po veme golodamora-ne snam zagvieto-biah potresen!!!!!DA SE POKAJE OTNOVO!!!!!!12000 sa isseleni v Sibir ot Krim!!!! Interesna e sadbata na komunistite poitemigranti Blagoi Popov,general doktor STOIANOV i na si mu- kinorejisora- Dinitar Stoianov

 45. Тъжно ми е за събратята ни оставени на произвола на съдбата в Мракобесия
  Г-дин Инджев ще ви помоля в някой от следващите си статий да обърнете внимание на Антибългарската пропаганда на Русия защото сатрапите са създали няколко клипчета в който забележете с каква тема излизат : Терора над славянското население по Волга от “татарите” Волжки Българи !
  също така моля обърнете внимание на милионите волжки българи прокудени в сибир , даже преди няколко години споменаха по една телевизия как цели села и градове са били изселвани от Сталин и там са били пращани руснаци чийто домове са били унищожени от немците .

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.