Петата колона се явява на поправителен изпит пред Кремъл

Петата колона се вижда в чудо по пропагандна линия и излиза на поправителен изпит пред Москва с нов митинг в София утре, събота.

 

След като станаха за смях и постигнаха обратния ефект на търсената „масова подкрепа” чрез всекидневни площадни издънки под знамената на БСП, „Атака” и други елементи от руската информационна война в България, този път организаторите на митинга са решили да слеят редиците на атакаджиите и социалистите без отличителните им белези. Нещо като червени човечета на Путин, за които могат да кажат „ а, те не са нашите червени човечета, това са местни сили за самоотбрана срещу българския милитаризъм”. За целта организаторите призовават на протеста, формално обявен срещу парафирането на международния заем от 16 милиарда лева за България, този път да не се веят партийни знамена ( за да не се излагат колко са малко и доколко белезите на „Атака” доминират над соцсимволиката).

 

Ако няма партийни знамена, организаторите вече ще могат да помолят другарите си да приберат поне веднъж руските флагове.

 

Всъщност реалната опасност, която организаторите искат да избегнат, но не могат да си позволят да формулират задната си мисъл, е именно да се избегне постоянното веене на руското знаме и на флаговете на руските сепаратисти в Украйна. Защото картинката с руските знамена е едновременно жалка като антинационална демонстрация и ярка като потвърждение, че нещо с русофилството на българите, на което се подмазват от Петата колона, не е наред. Уж българите били първи русофили, но нещо ги няма да се възхитят на идеята да браним Русия от България. Конфузът е голям!

 

Смешното е, че какъвто и надслов да измислят на уличните си изяви, същите тези организатори ( а те са едни и същи, резервирали са си място пред сградата на омразния им президент Плевнелиев до 3 март), в края на краищата лозунгите в защита на Русия от България, гарнирани със съответните руски знамена, цъфват като ярка демонстрация на факта, че над всичко в техните редици стои руският интерес. Агресивните приоритети на Петата колона са като руските кукли „неваляжки”- накъдето и да се наклонят, пак се изправят с червените бузи в едно и също положение.

 

И ето че Петата колона на Кремъл в България днес си призна косвено, че е разтревожена от липсата на всенароден ентусиазъм в изпълнението на задачата клетата малка Русия да бъде защитавана площадно от озверялата, дрънкаща оръжие българска агресивност, която се очаква да бъде подсилена с цели 14 допълнителни танка като страховита американска демонстрация на бронирана мощ в учение от няколко дни на българска територия. Ще бъде интересно да се види: ако наистина свият руските знамена ( поне на една демонстрация), ще си самозабранят ли смехотворните лозунги в защита на Русия, която никой не се кани да напада?

 

Можем със сигурност да очакваме обичайната игра на криеница пред медиите утре, когато мобилизираните да покажат масовост другарки и другари ще декларират пред репортерските микрофони своя независим статус на граждани, които са толкова активни потребители на интернет, че са научили спонтанно за протеста срещу ограбването на България и по собствено желание, без никакви партийни подканяния, са дошли в почивния ден да развалят почивката на властта със своята си саможертва.

20 мнения за “Петата колона се явява на поправителен изпит пред Кремъл”

 1. Жалки са, това е истината!
  И колкото и да се пънат, пак си остават глупави и жалки.

 2. Добре колега, комунистите са жалки и глупави, но защо не изпускат властта. Все тях народът избира, изглежда самия той е жалък и глупав.
  Този народ си има свои главни символи, свое верую – в МОЧА и Альоша.
  Такива бетонно-мраморни чучела има в петте най-големи града-София, Пловдив,Варна,Бургас, Русе, впрочем и в Стара Загора.
  Нека някой читател от някой град да посочи града, в който няма паметник на съветската армия-агресор.

 3. Другари РУСОФИЛИ, Защо децата ви учат или живеят на запад ? Защо парите ви са в западни банки ? Защо карате Мерцедеси, а не Запорожци ? Защо НИКОЙ НЕ емигрира на изток ? Защо криете, че когато Русия окупира България НАШИТЕ синове ще воюват в Дагестан и Афганистан – докато ВАШИТЕ купонясват на запад ? Защо така арогантно ни лъжете ? ЗАСРАМЕТЕ СЕ !

 4. Отказа на всички политически сили да се направи специализирана прокуратура за борба с корупцията е показателно че тези хора се ръководят от Москва .Така че от този момент за мен г-н Инджев ВСИЧКИ ПАРТИИ СА 5 КОЛОНА НА МОСКВА.

 5. Вместо да протестират, комунистите трябва да благодарят на бившите си съпартийци Борисов, Първанов и Плевнелиев, че им осигуриха няколко милиарда, с които да възродят някой руски енергиен проект.

 6. МАЙДАНА
  Моля ви,не всявайте паника и безнадежност.Това е един от способите на петата колона още от времето на Сталин.Аз вярвам в хората за които съм гласувала,вярвам в себе си.
  АНТИКОМУНИСТ
  България не е комунистическа държава, а държава член на ЕС и НАТО.И винаги ще остане така.Който бълнува за комунизъм да върви в Русия.
  Оптимизъм за това ми дават младите хора,които бяха на площада.
  Видяхте комунистите и атакистите каква жалка купчина са.Не приличат на хора.Някакви изроди.
  Видяхте ги в Народното събрание в каква изолация са.Като умрели мишки са и се чудят как да хапят в предсмъртна си схватка ,за да обслужат Москва.
  ХОРА НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ПИСАНИЯТА НА ТАКИВА КАТО *МАЙДАНА* И *АНТИКОМУНИСТ.ТЕ ИСКАТ ДА ВИ РАЗКОЛЕБАЯТ И ВЪРНАТ ОТ ПЪТЯ КОИТО СМЕ ПОЕЛИ.ОБЩЕСТВОТО ТРЯБВА ДА БЪДЕ УБЕДЕНО И НАЩРЕК ЗА ВСИЧКИ ГРЕШКИ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ.
  НЕ СЕ ПОДДАВАЙТЕ НА ВНУШЕНИЯТА НА ПЕТАТА КОЛОНА ТЕ ОБСЛУЖВАТ МОСКВА.

 7. Значи сега, ко разбирам аз от горната информацияна на г-н Инджев!?
  Сега са сливат двата фронта (атакисткия и бесеписткия) и като нема хоругви,хората мое да си помислат,че калабалъка е голем-еййй баси замисъла,мноо яко!
  Ами ако хамериканците беха пуснали некой по-качествен грипозен щам?
  Ко правим тогава!?
  Трябва да внасяме митингуващи я от ‘братска’ Србия,я от ‘доброжелателна нам’ МАКЕдония.
  То и без това като стане наводнение,не е виновна дървената мафия за сеча,ами са виновни ‘пиндосите’ щот пак са пуснали ХААРП-а,иначе то ‘СУРА’ е създадена само за целите на Любка Кумчева да може да си каже прогнозата !Ама аре са то СУРА-та си е наше,пък ХААРП-а е вражеска технология.
  Еййй лошо,много лошо (за рублофилите)да гледаш как времето(или грипа) ти отнема електората,а ти стоиш и се чудиш коя западна посока да поемеш,щото на североизток куците коне дето не си оправдават рушветите ги отстрелват като стой тагледай…

 8. Ало! Кръстилият се кой знае защо “Майдана”!
  Нещо много ти е грешна информацията!

 9. ако требе да прецизираме “РУБЛО-фил’…

 10. Коментатора Майдана дава извънредно интересна мисъл, която според мен не би могла да се обори. Изводът му е напълно разумен и обективен.

  Той потвърждава друга теза, че комунистите са се готвили много сериозно и широкомащабно след като прекратиха номунистическия режим.
  И прехода, и антикомунизма, и капитализма, и демокрацията и , е европеизма, и атлантизма и…..пр., всичко се оказа комунистческо.

  И Петата колона си е комунистическа. Каква е разликата между българската комунистческа сган и българската Пета колона.

  Разликата е същата каквато е между паметника на Съветската армия в София и паметниците й в Пловдив и другите градове.
  Невероятно е прав читателя- всички партии са комунистически и проруски. Защо ли?
  Ами защото държавата ни е комунистическа и проруска.

  Ако не е така и държавата ни е нормална-човешка, въобще нямаше да има Пета(комунистическа) колона.
  Единствената комунистческа държава-член на НАТО е Република България. Не е комунистическа ли, както казва символа на блога г-жа Савова, ами десетките МОЧА-и какви са, антисъветски ,антируски,антикомунистчески?

 11. Савова имам няколко въпроса към Вас Участвал ли е свекъра на Кунева в разстрела на тютюноработниците в Пловдив през 1953г.,да или не ,Кунева възползвала ли се е благата на БКП да заеме висок пост да или не участва ли в затварянето на 4 блока АЕЦ да или не,С какво право Кунева участва в Реформаторския блок и този блок не е ли творения на ДС.Заради такова мислене и писания нашите деца хващат терминал 2.Голата истина се в България не е имало никога истинска опозиция на БКП и няма и да има в близките 50 години заради такива като Вас.

 12. Поредена , правилна констатация на Г-н Майдана за комунистическата в България ситуация-действително никога не е имало истинска опозиция срещу комунистите. Най-вероятно е забравил да уточни, че става въпрос за антикомунистическа опозиция.
  Щом СДС, ДПС и НДСВ се оказаха комунистически креатури, какво да се каже за Атака и АБВ.Утре комунистите ще създадат някой ” ер-голям” -блок също като Реформаторския ( комунистически) поток.

  Всичко е комунистическо у нас.
  Но наивността убива , а комунистическата пропаганда не заг(н)ива.

  Кой освен моя ( досадна)милост тук се впечатли от констатацията на г-н Инджев , че държавната телевизия у нас е комунистческа? Кой се опита да направи ако не анализ, поне предположение на основата на Иво-вото твърдение. А каква е държавата, чиято телевизия е комунистическа? Не, няма никакво вълнение…. Казва и доказва някой нещо силно и вярно и всички мълчат-защото така им е по-харно.
  И кога уважаваната от всичкии госпожа ще отговори на въпроса на г-н Майдана?Никога! И пак същата тъга, залепена с вечната ни духовна нищета….

 13. Майдана
  Знае се,че Пръмов е участвувал в потушаване на стачката на тутуноработницете в Пловдив.Дали сам е произвел изтрел или е само наредил няма значение.Важното че има убити българи,вината за което има Пръмов.Тези българи са повярвали в демагогията на новата власт за*свобода* и са станали курбан.За разлика от мен и моето семейство,които винаги сме имали *едно на ум*
  Самата Кунева произлиза от репресирано семейства,но бързо се ориентира за разлика от такива като мен.Търси среда към силните на деня и я намира.Амбициозна,нахъсана,подпомогната от задкулисието /ДПС и БСП/ тя дръпна напред в избори за президент.Изпълни и следващата задача,както каза Костов *кукувицата снесе яйца в синиото гнездо*.Привлече многа хора и то свестни от ДСБ/например Д.Митов/.Достигна до вицепремиер.Достигна до своето *Ниво на некомпетентост*/имаше такава книга./Задкулисието дигна ръце от нея и тя сега не изпъква/нерешава/нищо.Нито в правителството нито в РБ.Силният човек е Радан Кънев,Почтен,бърза мисъл,силна интуиция,ярко изразени ценности,умение да се съобразява с обстановката и хората.Това е съвременният лидер.
  Що се касае до 3 и 4 блок на АЕЦ,не Кунева,не Първанов,не Станишев ,Борисов или Костов,никой не може да ги спаси.Пък и не е редно.Втори Чернобил в сърцето на Европа не може да има .Ето това са комунистите,които мислят,че спасение за руските трошки има.Има,ама няма.
  И ПАК ПОВТАРЯМ БЪЛГАРИЯ НЕ Е КОМУНИСТИЧЕСКА СТРАНА,.КОМУНИСТИТЕ СА В МАЛЦИНСТВО.ОСОБЕНО В ТОЗИ БЛОГ.А.КОМУНИСТИТЕ ИСКАТ ДА НИ ВНУШАТ ЧЕ СМЕ .НИКОГА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА БЪДЕМ.

 14. МЕЙДАН И АНТИКОМУНИСТ
  Вие сте си просто поставени лица.Комунистически,Московски подлоги.За два руски скъсани чепика.

 15. На анти?комуниста или му плащат по 10 стотинки за всяко споменаване на дума с корен “комунист” във форумите, или всеки път като я напише получава ерекция. По друг начин не мога да си обясня как е възможно да върти все едни и същи глупости като развалена грамофонна плоча.

 16. Тъпанари,не мога да ги търпя вече.Пък и защо да ги търпя.Нима не ги търпяхме 25 год.Ай сик.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.