В Москва разстреляха Борис Немцов, политическия антипод на Путин

В Москва беше убит Борис Немцов. Застрелян е на видно място в центъра на руската столица.

Биографията му на демократ, антипод на Путин и негов ярък политически противник, е достояние на всеки читател,”въоръжен” с компютър.

Колкото и да е рано да се правят изводи за извършителите и да се сочат виновници сред подбудителите, не е късно да се каже, че с това престъпление режимът на Путин се сдобива посмъртно с враг, който приживе беше по-малко опасен за шовинистичната шайка, превзела Кремъл преди близо 15 години.

На ранния етап от медийните реакции за “протокола” има значение онова, което следобърсачите на Путин биха искали да унищожат като следа или спомен.  Ето защо ivo.bg  препубликува една фотография от сайта Клуб Z, който твърди , че случайно направената снимка на местопрестъплението е била изтрита много бързо. Щом хората на Путин трият, значи има какво да крият.

Потребител на социалната мрежа Instagram се оказал на място. Малко след публикуването, тази снимка беше свалена от мрежата.

Немцов бе сред най-заклетите противници на президента Владимир Путин. Той неведнъж бе арестуван за участие в забранени от руските власти протести.

Борис Ефимович Немцов е роден през 1959 г. в Сочи. Влиза в политиката след края на комунизма. Бил е депутат във Върховния съвет и пълномощен представител на президента Борис Елцин.

По време на августовския пуч срещу Михаил Горбачов през 1991 г. е неизменно до Елцин в Белия дом в Москва. Води преговори с Таманската дивизия и дивизия “Дзержински” на КГБ и ги убеждава да заемат страната на властите.

През 1997-1998 г. Немцов е вицепремиер на Русия. Бил е и губернатор на областта с център Нижний Новгород.

 

40 мнения за “В Москва разстреляха Борис Немцов, политическия антипод на Путин”

 1. След Политковска, Литвиненко, още един неудобен.
  Без коментар.

 2. Гениална операция на ЦРУ! Сега вече на Путин му дойде края!!!

 3. Нямам думи! В потрес съм! Какво чака още ЕС, какво чака Вашингтон??!! Кога ще бъде изправен Путин пред съда в Хага??!!

 4. Навални за марша, вчера:
  “На 1 марта было подано 11 заявок на проведение массовых мероприятий, место проведения нам согласовали в отдаленном (хотя и родном для Н) районе Москвы, и в отличие от, кхм, анти-майдана. Никто нам не только наружной рекламы и эфира на ТВ не выдал, но и ряд платных сервисов (традиционно) отказались с нами работать .”… явно това не е било достатъчно за хибрида м/у Хитлер и Сталин.

 5. Най-доброто от русия си отиде днес. Дълбок поклон пред паметта на Немцов! Столетията минават, светът се променя само руския варваристан си остава един и същ – убиец на най-добрите си деца и безмилостен мъчител на съседите си!

 6. Мистерията с убийството на Немцов (55 г.) взе да се поразплита като стар чорап. Човекът си бил чукнал среща с 23-годишната си любовница Анна Дурицкая, украинска гражданка, манекенка, на която скоро бил платил аборта в Швейцария. Доста съмнителен морал за такъв чист демократ, направо плаче за каламбур. Но така или иначе с Путин е свършено! Картаген трябва да бъде разрушен!!

 7. Сергей Подкорытов Сергей Подкорытов 5 часов назад
  0

  Это всё уже проходили.Толпа, психоз. Был усатый вождь, лозунги его поддержки аналогичные сегодняшним. Истерия , когда расстреливали очередного публичного врага народа была такой же, как на сайте.
  Инета не было, но были собрания, газеты и такие же обличители.
  Только вот усатого не стало, стали кукурузника славить, после отцом нации стал любитель орденов. А люди то те же…

 8. Сталинските репресии започват с убийството на Киров,а като ,че ли сегашните започват с убийствотто на Борис Немцов—колко познато!

 9. След отказа си от върховенството на международното право путинка развърза ръцете си. Сега вече той единствен определя кое е право и кое не.

 10. Може просто човекът да се е уплашил, понеже е неудобен свидетел.

 11. Мракобесната ИМПЕРИЯ НА ЗЛОТО взе поредната свидна жертва! Труповете никога не са ги спирали!
  БОГ ДА ПРОСТИ НЕМЦОВ!

 12. Снимката беше свалена, защото на нея има труп. Имаше и в по-близък план с тялото и го разнасяха из туитъра.

 13. Току що разбрах от телевизията. Шокиран съм! Помня Немцов още като млад губернатор на Нижни Новгород. Последното нещо, което четох от него бе вчера- изказване в което твърдеше, че един ден Путин ще бъде съден в Хага.
  Такива хора като Немцов винаги се намират “под калпаком”, т.е под постоянно наблюдение на службите, а Сульо и Пульо не биха организирали убийството му на 200 метра от Кремъл.
  Русия загуби истински демократ и патриот!!!

 14. Това е ужасно престъпление с непридвидими последствия за Русия.Не знам какво ще последва.Немцов е човека от който се нуждаеше Русия след Путин.

 15. Голяма загуба не само за Русия. Той беше Човек на всички времена. Посредственото нищожество узурпирало Кремъл доволно протрива ръце. Каква ли участ му е отредила съдбата. Чаушеску, Саддам, Кадафи, Милошевич…
  БОГ да прости Борис Немцов!

 16. Российский поэт Андрей Орлов (Орлуша) посвятил Немцову стихи.

  Это случилось в Москве сегодня.
  Не промахнулись стволы подлецов.
  В строю российской Небесной Сотни
  Правофланговым – Борис Немцов.

  За правду четыре пули наградой.
  Всего лишь день не дожил до весны.
  Красивое место выбрали гады –
  С видом на Кремль, в сердце страны.

  Над Спасской башней – чёрные птицы,
  Злорадно лыбится их господин.
  Борис, Небесная Единица,
  Похоже, не долго ты будешь один.

  Всегда улыбался, хотел быть первым,
  Готовил какой-то новый сюрприз,
  И сдали, похоже, ублюдков нервы.
  Они боялись тебя, Борис.

  Теперь про войну и коррупции кариес,
  Про антимайдановских мотокрыс
  Пишите Боре, вот новый адрес:
  Небесная Сотня. Немцов Борис.

  ————————————–

  лыбится- подсмихва се, подхилва се

 17. Нищо не е такова, каквото изглежда, особено в Русия и то на такова ниво !
  Да изчакаме 50 години и вероятно ще научим истината.

 18. Към “Informer” – Вашият стар чорап, Господине, хич не се разплита, ами се протри и проби отвсякъде: в сърцето на Москва, един виден представител на опозицията и една украинка (личните отношения на хората се коментират публично само от жълти медии и пошли интриганти, г-не “Informer”), на метри от охранявания и въоръжен до зъби с камери и всякакви съвременни СРС-та Кремъл, са обстрелвани от преминаващ автомобил, убит е Немцов, и няма улики от автомобила и убийците вътре. А има ли тъпи “канарчета”, вярващи, че Немцов и – забележете – украинка, няма да са следени на всяка крачка зорко от властта – кого ще следи властта, ако не такива “врагове” на Русия? (разбирай на Путин и КГБ). Та така, неуважаеми господине, Картаген е каменен град, нито е затривал души, нито е убивал хора, при това е величествен символ, та няма как да го сравнявате с жалкото кремълско джудже, макар и президент на велика държава. Хвърляте косвено вината върху Америка, но кажете докато свързани с Русия се вихреха Беслан, Норд-Ост, агресията в Чечня, Грузия, Абхазия, Украйна, убийствата на Политковска, Литвиненко, побой и арести на Гари Каспаров, Навални, Ковальов, колко опозиционни политици, писатели, журналисти, общественици бяха подложени в САЩ на подобен терор? Или си мислите че техните медии услужливо прикриват деянията на американските власти? Чорапът Ви мирише лошо на инсинуации…направо вони!

 19. Ето така се запазва местопрестъпление.Като наредиш на цяла кохорта разбирачи от оперативните служби да унищожат / стъпчат / улики.В България действат по същия начин.Първо да се задоволи любопитството на присъстващите полицаи.После да се върже лафче и накрая да влязат криминолозите в изпотъпканото и унищожено на улики местопрестъпление.После прокуратурата обяснява ,че няма събрани годни доказателства.

 20. Към informer-подлост,наглост,безочие и…!!! ПОКЛОН,ДЪЛБОК ПОКЛОН за НЕМЦОВ! Ще остане написаното от него и светлата му личност,за мислещите хора.

 21. Гади ми се от такива като теб информер!

 22. Бог да прости Борис Немцов и го приеме в рая!
  Иво,много точно писахте,че следоБърсачите веднага започнаха Гьобелсова пропаганда за украинската жена модел и други уж свидетели.
  Русия трябва да се надигне и да се събуди,за да разбере,че Путин е с окървавени ръце не само за Украина,Грузия,за Политковска,за Литвиненко и за Немцов.Той върви по въже без да балансира и ще повлече Русия в пропаст.

 23. Чорапът на плъзналия тук путинофил и русофилистик informer е зелен (от ведомствения склад на поделението) и вони на рубладжийщина!
  Зарежете възпитания тон и заплюйте този плазмодий!
  Точно преди седмица на митинга Иво цитира стихотворението на Иван Вазов “На руските войни”. Днес, за огромно съжаление, най-актуален е краят:
  -О, колко ви, братя, жалея,
  о, как бих желал, братя клети,
  да имате нашта свобода…”

  ВЕЧНА ПАМЕТ НА ДОСТОЙНИЯ И НЕПРИМИРИМ БОРИС НЕМЦОВ!
  ПОЗОР И ВЪЗМЕЗДИЕ ЗА УБИЙЦИТЕ МУ!

 24. Кой уби „НЕприятелите” на Путин : 1. Анна Политковская, 2. Александър Литвиненко, 3. Борис Березовски, 4. ген.Александър Лебед и т.н. и т.н. ? ? ?

 25. Сталинското време в РУСИЯ вече е отдавна на ход.
  Борис Немцов.Всички,които следят световната*политическа карта *знаят кой е той.Пълна противоположност на Путин.Да не изброявам предимствата му пред кремълското джудже по всички физически и умствени и морални белези.
  Ех,нямаха късмет руснаците.Нямаше късмет Украина,нямаше късмет светът.
  ПОКЛОН.ДЪЛБОК ПОКЛОН НА ЕДИН СВЕТЪЛ ЧОВЕК.ЧОВЕК НА КОИТО И РУСИЯ ИМА ПРАВО.
  Стамбо,много добре си казал с Вазовият стих.Много е на място.

 26. Отговорност за смъртта на Немцов определено носи Путин. Ако не пряката (като директен поръчител на убийството), то със сигурност косвената (като ръководител и вдъхновител на на мракобесната, шовинистична, националистическа, нацистка пропаганда, която радикализира руското общество и определи отделни групи руснаци като врагове на Русия).

  Не казвам, че тази смърт ще му тежи (на Путин) на съвестта, защото в “широката руска” душа на великия кормчия от Кремъл едва ли има много място за съвест, също както в широката руска земя няма много място за достоен човешки живот.

  “Душата расте навътре” беше казал Н. Г. Давила.

  Кога ли и огромната Русия ще започне да расте навътре (а не към съседите си и към съседите на техните съседи, както е от столетия) и ще се обърне навътре да се благоустрои и да направи гражданите си щастливи?!

  Дано да греша, но ми се струва че предстоят мрачни дни (години?) за руския народ.

  Корабль уродов,
  Где твой штурвал и снасть?
  Я так боюсь упасть
  В морскую воду.

  Корабль уродов,
  Что ты готовишь мне?
  Гибель в морской волне
  Или свободу?

  (Б.Г)

 27. Никакво разкриване на убийството няма да последва. Всичко се замита и разчиства. Все така се действа. Така се замете и у нас убийството в “сараите на Доган” – обявиха на края, че човекът се бил самоубил.

 28. Само близките блюдолизци на комплексаря от Кремъл вярват на официозните версии за убийството!
  Факта, че Немцов беше отявлен противник на безобразията на дребосъка носещ високи токчета сочи и виновните за убийството му.

 29. Путин ще докаже, че ЦРУ е поръчител на убийството на Немцов; както доказа, че ЦРУ са убили: Анна Политковская, Александър Литвиненко, Борис Березовски, ген.Александър Лебед, Надежда Савченко, Лео Троцки и 22000 поляци в Катин . . .

 30. @dreamondreamer

  Статията, която препоръчвате, може да напише само някой, който вярва сляпо на кремълската пропаганда. Аз си позволявам волността да не вярвам нито в 85-те процента подкрепа за Путин в Русия, нито че опозицията щеше да събере едва няколко хиляди души на протеста днес, ако Немцов беше жив. В такъв случай бихме могли да поразсъждаваме и върху мотивите на самия Путин да поръча убийството на Немцов. Това упражнение е разбира се непосилно за рубладжийската кратуна на вольгин.

 31. СПИСЪКЪТ
  на ПУТИН/Президент, Премиер, Президент -2000-2015/
  1.Б.Немцов
  2.А.Политковская
  ……
  Моля, продължете

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.