На “моралния фронт” на русофилията у нас- нищо ново

Убийството на опозиционния политик Борис Немцов, политическия антипод на Путин , моментално задейства автоматичната аларма на пропагандата в защита на Путин. Дежурният й контриращ аргумент е, че Путин няма полза да бъде смятан за поръчител и затова няма как да бъде такъв.

 

Това е типичната илюстрация на „гузен, негонен бяга”. Защото не е нужно Путин лично да нарежда убийства при толкова много же(лаещи) да свършат тази мръсна работа. А за ситуацията в Русия, при която има нагнетена убийствена ярост срещу несъгласните с диктатора, е виновен именно диктаторът.

 

Сред първите реакции в защита на Путин от убития Немцов, които българите чуха още преди да е изстинал трупът на жертвата, беше коментарът на Любомир Коларов. В интервю за БТВ този приятел на путинизма ( „Приятели на Русия” се казва сдружението му, което проси милиони за нови руски и поддръжка на стари съветски паметници) , един от вождовете в навалицата от русофилски организации, веднага се нахвърли да очерня Немцов с калта на руската официална пропаганда – например право на японците като вицепремиер преди близо 20 години да си ловят риба в руски води в Тихия океан. Със силен руски акцент Коларов „намекна” също, че Немцов може да е ядосал хора, на които дължи пари. Изобщо, всичко е възможно, само не и Путин да е виновен, защото няма полза да бъде подозиран в поръчителството на това убийство.

 

Оставям настрана фактът, че убийството на Немцов потресе демократичния свят и от президента на САЩ, през „Ню Йорк таймс” и „Вашингтон пост” се посипаха суперлативи за смелостта на Немцов да се опълчи на Путин, докато в България Петата колона моментално извади готовия за такива цели лозунг „ Путин е невинен”. По „интересно” е друго: че при всички подобни убийствени ситуации в Русия умират най-големите врагове на Путин, като Политковская, Литвиненко и Немцов, а пропагандата внушава, че „жертвата” едва ли не е Путин, защото незаслужено го подозират.

 

За руските шовинисти, чиято вътрешна подкрепа Путин съзнателно търси с агресия навън, реакцията на (само)защита чрез презумпцията на невинност до доказване на противното е очаква параван и естествено продължение на цялата „логика” , според която целият свят греши в оценка си за руската агресивност. Те все пак са руски шовинисти, отива им грозната поза на изплезения език срещу Европа, Япония, Австралия, Северна Америка и т.н.! Какво друго обаче са българските защитници на Путин, ако не наемници на един чужд, все по-враждебен на България режим, действащи по указания отвън?

 

Тези хора са толкова деградирали, че нямат проблем да оплюят жертвата Немцов, както впрочем изобщо правят с подкрепата си за Русия срещу Украйна в една война, за която най-малкото може да се каже, че разкъсва Украйна, а не Русия, че се води на украинска земя с руско участие ( пък били те и “само” руски доброволци с танковете и, зенитните им комплекси и тежката артилерия). И въпреки това путинофилите са на страната на силния, на агресивния, на зъбещия се, сякаш някой напада него. Ако тази уродливост не е достатъчно ясна и сега, когато вече се гаврят с покойния Немцов, явно положението на “моралния фронт” на русифилията у нас- нищо ново.

Впрочем, когато става дума за Путин и неговите “аргументи” за постигане на целите, един от бегълците от вътрешния кръг на диктатора, политологът Станислав Белковски, описва в биографичната си книга ” Путин:цялата истина за стопанина на Кремъл” как точно е спечелил доверието на Елцин като негов наследник. Просто накарал главния прокурор Юрий Скуратов, опълчил се на Елцин, да си подаде оставката под дулото на пистолета ( стр. 71 ). Лично. Ето така Немцов, политическият любимец на Елцин, не стана президент, както мнозина очакваха по логиката на посочването от самия Елцин. Путин спечелва доверието на властелина на Кремъл с пистолет в ръка и “застрелва” шансовете на реформатора Немцов да реформира Русия.

 

46 мнения за “На “моралния фронт” на русофилията у нас- нищо ново”

 1. Без участие на тайните служби на Путин това убийство е невъзможно.

 2. * Журналистката Анна Политковская е убита от комунистите в деня, в който мафиота Владимир Путин навърши 54 години.

  * Писателя Георги Марков е убит от комунистите в деня, в който простака Тодор Живков навърши 67 години.

  * На 27.02.2015 год. се навършиха 77 дни от гладната стачка на украинката Надежда Савченко. По лична заповед на мафиота ПУТИН, без лекарска помощ тя е оставена да умре в ареста на Кремъл.

  * Вчера 27.02.2015 е убит близо до Кремъл, политическият враг на мафиота ПУТИН, водещият руски опозиционер – Борис Немцов.

  (По-рано този месец Немцов сподели пред Sobesednik.ru, че се страхува за живота си, казвайки: „Страх ме е, че Путин ще ме убие“.)

  Без коментар !

  (допреведете)

  Россия значить :
  – “Пьянство, малограмотность, тупость и убожество русского мужика, отставшего от Европы лет на двести , и до сих пор еще не совсем уверенно застегивающий собственные штаны, в очередной раз показывает, что с ним дружить нельзя, так как он рассматривает дружбу как слабость”.
  (А.П. Чехов)
  – “Есть у русского человека бескорыстная любовь к подлости. Он ничего с этого иметь не будет, но гадость ближнему сделает”.
  (Николай Гоголь.)
  – “Aко заспя и се събудя след 100 години и ме попитат, какво се прави сега в Русия, ще отговоря, – ПИЯТ И ЛЪЖАТ”.
  (Михаил Салтыков-Щедрин)
  – “Когато в Русия се говори за патриотизъм, знай: някъде, нещо са откраднали…“
  (Михаил Салтыков-Щедрин)
  – В Русия няма пътища – само направления.‘‘
  (Наполеон Бонапарт)
  – “Русия ме плаши – хората в автобусите изглежат така, сякаш ги водят на електрическия стол“
  (Мохамед Али)
  – “Никогда не воювайте с Русия. На всяка ваша военна хитрост ще ви отвърне с непредсказуема глупост.“
  (Ото фон Бисмарк)
  – “Руснакът много често се смее, когато трябва да плаче“
  (Федор Достоевски)
  – “Русия произвежда впечатление, че е велика държава, по повече от това, нищо не произвежда“
  Акрам Муртазаев
  – “Ако искате с една дума да кажете, какво се прави в Русия: лъжат.“
  (Николай Карамзин)
  – “Освен глупаци и пътища, в Русия има още една беда: глупаци, които ни оказват, по кой път да вървим.“
  (Борис Крутиер)
  – “Самолюбието и самомнението у нас са европейски, а развитието и постъпките – азиатски.“
  (Антон Чехов)
  – “Не народ, а скотина, хам, дикая орда, душегубов и злодеев.”
  (М.Н.Булгаков )
  – “Московие – Рус на тайгата, монголска, дива, зверска.”
  (Л.Н.Толстой)

  —————————————

 3. Малко допълнение:
  Поетът Свилен Капсъзов беше убит на рожденния ден на Николай Хайтов
  /крадец на романи и агент от ДС с псевдоним “Чобанов”/.

 4. НОВИ РЕСУРСИ
  Да добиваме всички врази,
  да добиваме сол от сълзи.

 5. Не мога да опиша чувствата които напират в мен, когато чета или слушам морални инвалиди и завършени подлеци като Любомир Коларов и сие!

 6. Айде почна се:

  “Плейбоят Немцов събрал всичките си жени на 50-годишнината си”

  http://www.blitz.bg/news/article/322291

  ==========================================
  Сега нашите рублофили почват да копаят!
  Ако изровят неква гнусотийка за врага,изобще не самневайтесь че ще ни уведомят.

 7. След потресението и скръбта, първото нещо, което ми дойде на ум, беше евентуалната реакция на русската пропаганда :”Украинците искаха да свалят самолета на Путин, но свалиха малайзийския. Сега са искали да убият разхождащия се край Кремъл Путин, но са се припознали” …. уж черен хумор, но вече чета и слушам почти същото.
  Колкото до това, че Путин няма интерес – ето няколко много солидни довода в обраното направление.
  http://www.kasparov.ru/material.php?id=54F178E019A57&section_id=50A6C962A3D7C
  http://www.kasparov.ru/material.php?id=54F1801B7E3FF&section_id=50A6C962A3D7C

 8. Господи, къде живеем!
  Днес, в “евроатлантическа” България да триумфира по медиите долен сесесерски изрод като долния сесесерски изрод любамыр каларав и да кощунства над паметта на личност, на която не стига и до праха на подметките!

  А сейчас обращаюсь к вам, тов. любамыр каларав

  Дрислив страхопъзльо и посерко! Очень жаль, что, все таки, вы не уехали в Никарагуу сражаться как мужчина, дерьмо гебисткое, а передавали бытву с “контрами” из Ботанического сада в Софии!
  Да ти е по-понятно на този език!
  Нямаше никак да е зле да им паднеш в ръцете и да знаят кой си, скот сесесерски!

 9. Национално сдружение “Русофили” и Асоциацията на професионалните форумни русофили в България организират бдение в памет на Борис Немцов.
  Бдение ще се проведе пред пасольство США в Софии.

 10. Десет дни преди да бъде смъртоносно и брутално прострелян от четири куршума на Москворецкия мост в центъра на руската столица, Борис Немцов казва, че се бои, че Путин може да го убие. В разговор с изданието “Собеседник” на 10 февруари той изразява опасенията си, че може да бъде наказан от руския президент за опозиционните си изказвания. От снощи блиц интервюто му с руското издание се превърна в едно от най-цитираното в медиите и социалните мрежи и е посочвано като тъжно пророчество за случилото се.

 11. Между другото Любомир Коларов е един от организаторите на помопозните и широко отразявани в медиите тържества и възстановки по повод 137 /!??!/ -годишината от руско-турската война в градове и градчета като Етрополе, Карлово, Велинград. Много благодарен българския народ, ама кой го финансира това?

 12. Доживяхме и тази гадост.Всичко се видя на мястото на престъплението.Видяхме агонията на един народ,в който живеят и умират достойни и смели хора.До кога…А нас,останалият
  свят, какво ни чака…Нима ще дочакаме кремъпските психопати и незнам кои още да сложат край на цивилизацията и човечеството. Грози ни ужас.

 13. “„жертвата” едва ли не е Путин, защото незаслужено го подозират.” – характерна особеност за тази жалка страна и за всичките управлявали я, един след друг сатрапи – тя и те са винаги “жертви” – “Но аз като българин ви привеждам само нещо,което прочетох. Сахаров и съпругата му пътували с такси в Москва през 1971. Таксиметровият шофьор обяснявал нещо, случило се през 1968-ма година. – Помните ли – попитал шофьора – това беше по времето, когато чехите ни нападнаха. – Кой, кой ни нападна? – попитал Сахаров. – Чехите – потвърдил шофьора – пом ните ли, тогава, през 1968-ма, чехите ни нападнаха в Прага… Днес мнозина малоумници в България разсъждават по същия начин. Украйна била нападнала Русия… на територията на Украйна. Току-виж утре България нападнала Русия в София. “

 14. Каква мъка ,каква потрес лъха от статиите на г-н Инджев и от коментаторите в този блог.Все едно че е загубен най близък човек.Чувството за несправедливост,безчовечност,безпомощност пред злото от Кремъл лъха от всеки ред.В този блог хората са други.В този блог хората са *човеци*.

 15. Ето какво е заявил Борис Немцов вчера:
  – Русия погази най-важния Договор за дружба, сътрудничество и партньорство с Украйна. Член 2 на този договор от Харков определя, че гарантираме териториалната цялост на Украйна, а в замяна можем да ползваме военно-морската база в Севастопол до 2042г. Никой не си и мислеше да пипа тази база. Пълна лъжа е, че НАТО искало да влезе там, 100% лъжа, която не е потвърдена от абсолютно нищо.

  – Путин наруши с анексирането на Крим безгранично количество международни ангажименти на Русия и ключовото от тях е Будапещенският меморандум, фиксиращ и безядрения статут на Украйна. (с него Киев предаде на Москва бойните си ядрени глави, наследени от СССР, и унищожи ракетите носители за тях – бел.ред.) Нахлувайки в Украйна, Путин зачеркна тези наши задължения и наруши международната система за неразпространение на ядрено оръжие. Това е престъпление.”

 16. Ако Барак Обама, други западни и наши прозападни лидери четат нашия блог, позволявам си да им напомня по трагичния повод една велика и вечна мисъл на ВЕЛИКИЯ БАРИ ГОЛДУОТЪР:

  Extremism in the defense of liberty is no vice. And moderation in the pursuit of justice is no virtue.

 17. За всеки човек с повече от 3 мозъчни клетки в черепната кутия е кристално ясно че без заповедта на Изрод путин никой в русия не би посмял да посегне на Немцов! ‘Световните’ лидери отново се лигавят с путин по повод убийството като призовават путин да намери и накаже виновните, вместо да поставят отговорността за това пъклено дело там където тя принадлежи – в ръцете на джуджето палач на светли личности и цели народи! Скоро на тези световни лидери ще им бъде поднесена предварително подготвена от КГБ версия за убийството като например това че Немцов се е самоубил в гръба с няколко изстрела. няма по отровна СМРАД от руската!

 18. Освен с питолета сигурно и нещо му е казал на Устинов. (нали говорят в такива случаи) Може би: “Дядя отсъпи! Твойто време свърши. Идваме НИЕ. Не ме карай да се самоубиваш. Аз НАШИ не убивам”. И после чекистите са казали на Елцин: “Ако не беше Путин сега да си мъртъв”!

 19. Да-а, алфа-павианчето продължава да избива политическите си противници:

  Анна Политковская;
  Борис Березовский;
  ген. Лебед (онази загадъчна катастрофа в хеликоптер с професионален пилот-ветеран от Афганистан така и получи никаква яснота);
  Александър Литвиненко;

  А гнусни твари от класа и разреда на любомир коларов вече плюят пяна с руски акцент и според набързо написаните нови опорни точки. Освен че уж бил на среща с тайната си любовница-украинка (на която уж бил платил също толкова таен аборт), тази тайнствена дама имала и брат, който бил активист на киевската “фашистко-бандеровска”, “чифутска хунта”, активист от Майдана и доброволец, воювал срещу руските шлосери и трактористи от Луганда, който обичал да закусва с невинни дечица с руски произход от същата тази Луганда.

  Избълвана бе и нелепицата, че убийството можело да бъде дело на Запада, за да има повод за нови санкции. Ти да видиш! Човек щеше да се смее, ако този ужас не беше най-делова реалност.

  Писачите на опорни точки пропускат една дреболия – казва се Алина Кабаева, бивша гимнастичка, олимпийска шампионка, депутат от партията на путин. Родена само 1983 г. Също и факта, че ръцете на Борис Немцов, последната жертва на алфа-джуджето, не са омърсени от корупция, сътрудничество с бандитските групировки и кръв на политическите му съперници.

  Това обаче българските русофилистици (всъщност добре познатите ни комун-милиционерски шайкаджии) просто нямат капацитет да го проумеят.

  Дядо Вазов, голям русофил, след нахлуването през 1916 г. в Добруджа, пише гневно-разобличителната си поема против Русия, която завършва така:

  “О, колко ви, братя, жалея,
  о, как бих желал, братя клети,
  да имате нашта свобода…”

  Е, няма скоро да я имат “братята” – един от последните воини-борци за тази свобода получи 4 куршума като ордени и признание за борбата си.

  И защо ли ми се струва, че вече и куршумът, предназначен за алфа-павианчето на високи токчета, също е отделен. Изтрит е грижливо от смазката и е плъзнат в магазина на оръжието. Прицелването и гърмежът са въпрос само на време. И това време изтича.

  Нека земята да е пухеник на Борис Ефимович – това е пожеланието, отговарящо на нашето “Лека му пръст” за покойните в Русия в едно друго време. Преди павианите с комисарски тужурки да плъпнат да строят социализъм “ва всьом мире”.

 20. Гласът на Борис Немцов в предаването на Ксения Ларина, няколко часа преди да бъде застрелян на най-охраняваното! място в Москва:
  http://www.echo.msk.ru/sounds/1500184.html
  Непосредствено след убийството, Ксения Ларина публикува във фейсбук страницата си предупреждението на Путин от 29.02.2012:
  “ищут так называемую сакральную жертву из числа каких-нибудь известных людей. Сами грохнут, извините, а потом будут власти обвинять”.

  Kолкото до изпълзялите ‘informers’ – Желанието ми да ги фрасна по муцуните в този случай е непреодолимо.

 21. Първо, присъединявам се изцяло към желанието на everyone else. Какъв ли идиот, па макар и платен трябва да си за да изпраскаш по клавиатурата горните бълвочи.

  Преди 20-тина години случайно се запознах в Токио с руснак работещ в тяхното посолство там. Мандатът му беше на приключване. Сподели плановете си за обозримото бъдеще. Оказа се, не само градски но и близък на Борис Немцов. Поисках да разкаже нещо повече за изгряващият дотогава млад политик. Говори дълго и с възторг. Създадох си впечатление което с годините още повече затвърдих. Борис Немцов е широко скроен с дълбочинно мислене Демократ. джуджи1 и командата около него даже много го “забавиха”.
  Последно. Все повече и повече бг медиите са се засилили към “почетното” последно място по липса на свобода на отразяването и гонене на нови върхове в застъпването на всеможни г.т. Как може да дадеш думата на кретен като любомир коларов у когото убийството на Борис Немцов е предизвикало единствено нестихващи вълни от възторг. Кой нормален журналист точно в такъв момент ще се “сети” да покани задник като лк.
  Гадост, та гадост.

 22. Това убийство е послание към елита на Русия, интелектуален, политически или икономически: “Независимо колко си голям, богат, популярен, ние ще те стигнем!”.
  Надявам се руската общественост да го разчете и да се пробуди.

 23. Извинете, г-н Инджев и колеги, в реда за ген. Лебед от яд и бързане съм пропуснал “не”. Да се чете “така и не получи”.

 24. Иво и съфорумци, мислещите свободолюбиви хора по света са потресени от поредното престъпление на кремълската мафия. Лека му пръст на човека и Господ да му благослови душата. Стамбо, приятелю, за съжаление халиф барак и повечето западни т. нар. “лидери” не могат да си намерят задника с двете ръце, дори и да им бяха завряни там.

 25. Да подкрепяш този или който и да е Мрачен Господар е равносилно, да подкрепиш собствената си смърт. Силно се надявам, нашите сънародници, да видят същността на този Варварски акт и ясно, да си дадат сметка за пътя на Путин.

 26. Винаги съм казвал, комунистите имат една родина: СССР! Те работят за унищожаването на България и Българите! Впрочем дали да не постъпим с тях по Путински ?

 27. Слушах и аз сутринта по БТВ обяснението на Любомир Коларов, как Путин не бил поръчител на това убийство, а поръчители били западните медии. Слушах и как ако Путин бил поръчител, то убийството щяло да се случи при пътен или битов инцидент. Между другото така се отърваваше от неудобните покойния Слободан Милошович, чрез пътни инциденти с тирове управлявани от престъпен контингент защитаван от югославските удбаши!

 28. Это случилось в Москве сегодня.
  Не промахнулись стволы подлецов.
  В строю российской Небесной Сотни
  Правофланговым — Борис Немцов.

  За правду четыре пули наградой.
  Всего лишь день не дожил до весны.
  Красивое место выбрали гады —
  С видом на Кремль, в сердце страны.

  Над Спасской башней — чёрные птицы,
  Злорадно лыбится их господин.
  Борис, Небесная Единица,
  Похоже, не долго ты будешь один.

  Всегда улыбался, хотел быть первым,
  Готовил какой-то новый сюрприз,
  И сдали, похоже, ублюдков нервы.
  Они боялись тебя, Борис.

  Теперь про войну и коррупции кариес,
  Про антимайдановских мотокрыс
  Пишите Боре, вот новый адрес:
  Небесная Сотня. Немцов Борис.

 29. Два часа, преди да го убият ,Б.Немцов дава интервю за радио “Вести”. В това си последно интервю, той се обявява в защита на украинския военен летец Надежда Собчак и нарича Путин САТРАП. В словоблудстването си Л.Коларов се разпищоли достатъчно , за да се види червеният цвят на задн.ка му, заедно с татуираните там сърп и чук.Комунистичеките му рефлекси на съветофил си проличаха ясно – той хвърли обвинения върху Немцов, за каквито в Русия последния не е осъден. Но какво значи тук някаква си презумпция за невинност…..Аз , за разлика от Л.Коларов знам каква е съдбата не само на диктаторите, но и на лакеите им – Гьобелс, Берия …..Дано руснаците да изтрезнеят….

 30. Изпращам линк с призива на Матвей Ганаполски ,журналистите да не ходят по телевизиите по повод предавания за Б.Немцов,тъй като тези предавания ще са с цел да докажат,че властта няма нищо общо с убийството му.Съжалявам ,че не е преведено.
  http://www.unian.net/society/1049905-izvestnyiy-rossiyskiy-jurnalist-prizval-ne-hodit-na-efiryi-tv-po-nemtsovu.html

 31. И няколко потресаващи снимки на репортери на “Ройтерс” и “Ню Йорк Таймз”. Обърнете внимание колко дълга е опашката от хора пред лобното място, противно на граченето на шайката милиционер-путиноиди

  http://www.blitz.bg/news/article/322367

 32. Российский писатель и диссидент Владимир Буковский считает, что убийство Бориса Немцова совершили те, кто совсем не боялся наказания, так как это произошло в центре Москвы под прицелами камер. Об этом Буковский рассказал в комментарии изданию “ГОРДОН”.
  “Кремль решил убрать Бориса Немцова накануне антивоенного, антикризисного марша “Весна”, который планировалось провести 1 марта в Москве. Никто, кроме путинского режима, не способен на расстрел рядом с Кремлем, потому что это самое небезопасное место для преступления. Там полно камер видеонаблюдения, полно спецслужбистских штыков. То есть убили Бориса те, которые вообще не боялись наказания”, – считает Буковский.
  “Цель одна: уничтожить последнего настоящего лидера российской оппозиции, который действительно работал против режима. Кремль ужасно боялся марша 1 марта, одним из организаторов которого был Немцов. За несколько часов до убийства Борис дал интервью радиостанции “Эхо Москвы”, где выразил удивление, как нервно власть реагирует на подготовку к маршу. Режим загнал марш на самую окраину Москвы, в район Марьино, а все равно боялся. Немцов говорил: “Я поражаюсь: власть буквально трясется в истерике от нашего мероприятия”, – отметил писатель.
  Хочу сказать всем, кто собирался на марш “Весна”: несмотря ни на что, вы обязаны прийти!
  По мнению Владимира Буковского, власти РФ специально запустят ложную версию убийства Немцова, чтобы отвлечь внимание от своей причастности к этому делу.
  “Не сомневаюсь, что сейчас начнут активно распространять такую версию: дескать, убийство специально спровоцировали, чтобы подставить Путина. Эту теорию будет внедрять в сознание россиян КГБ, нынешнее ФСБ. Для этого у них есть специальный отдел по дезинформации –управление “А”. Это огромное учреждение, которое профессионально занимается созданием и распространением ложной информации. Когда ФСБ совершает убийство, управление “А” проводит так называемую операцию “Прикрытие”: наводняют СМИ самыми циничными, дурацкими и лживыми версиями. Так было и с убийством Александра Литвиненко в 2006 году. Что только гэбэшники ни придумали! Дескать, бывший российский спецслужбист, сбежавший на Запад, сам себя отравил, чтобы насолить Путину, чуть ли не сам тяпнул рюмку полония-210, чтобы навредить Кремлю”, – считает Буковский.
  Писатель порекомендовал всем, кто собирался завтра выйти на протестный марш оппозиции в Москве, не менять своих планов и доказать собственное самоуважение.
  “Хочу сказать всем, кто собирался на марш “Весна”: несмотря ни на что, вы обязаны прийти! После убийства Немцова это ваш гражданский долг, доказательство собственного самоуважения. Человек, который собирался пойти, но передумал, – трус, не имеющий права на существование”, – считает Буковский.
  Кто и зачем убил Немцова?
  Российский оппозиционер Борис Немцов был застрелен поздно вечером 27 февраля в Москве из проезжавшей машины. Следственный комитет РФ открыл уголовное дело по статьям “убийство” и “незаконный оборот оружия”. По данным следствия, в Немцова стреляли из пистолета Макарова.

 33. Вечна му памет на Борис Немцов! Иво и приятели в коментарната част, след като бях зает през деня, късно се запознах със статията и коментарите. Съветската система и нейните днешни метастази на “вожда” Путин взеха още една свидна жертва от свободомислещите руснаци. Толкова съм развълнуван, че не мога да заспя! Все повече се уверявам, че и при нас, както в Русия (тези, които вдигат рейтинга на Владимир Путин нагоре), има хора, които са от друг, нечовешки вид. Това са съветофилите, превърнали се днес в путинофили. Непрекъснато си задавам въпроса що за свободни журналисти са тези, които по въпросите, свързани с Русия, дават трибуна на нечовеци от рода на Любомир Коларов, Светлана Шаренкова, Волен Сидеров и т.н. Дано убийството на Немцов подейства отрезвително на руското общество. Дано московчани и хората от околностите изпълнят едно от последните му желания – да участват в днешния марш срещу кризата, разрешен в Маринския район (нямам информация да е отложен, но и няма да се учудя ако Путин намери убийството за такъв повод). Борис Немцов поиска от руските граждани да докажат, че безплатно участващите свободомислещи могат да бъдат повече от платените и докарани с рейсове в Москва (колко познато и при нас) антимайданци! Дано докладът му “Путин и войната” види по-скоро “бял свят”, след като му стана неизпълнимо желанието да седне в директен диалог с Путин! А на нас, … баба Марта да ни е на помощ!

 34. The Washington Post: Убийството на Борис Немцов е поредният лош знак за Русия.
  28 Февруари 2015 Агенция “Фокус”
  Вашингтон. Борис Немцов бе смел руски политик, който никога не се отказа от своята мечта страната му да направи преход от диктатура към либерална демокрация. Бивш губернатор и вицепремиер в правителството на Борис Елцин, той упорито продължаваше да надига глас срещу режима на Владимир Путин, след като другите негови опоненти избягаха от страната или заглъхнаха в мълчание. Последно, той призова руснаците да вземат участие в протестно шествие, планирано за неделя в Москва. В петък вечерта той бе застрелян, подобно на гангстер, на мост близо до Кремъл. Убийството е ужасен удар за каузата на човешките права и поредният лош знак за това накъде се насочва Русия, коментира The Washington Post.
  Руснаците са шокирани от убийството, най-малкото защото Немцов се превърна в една от най-устойчивите политически фигури в постсъветската ера. Той не е първият опонент на Путин, станал жертва на безсрамно убийство. По подобен начин бяха отстранени адвокатът дисидент Станислав Маркелов и журналистката Анна Политковская в Москва, както и активистката за човешки права Наталия Естемирова в Чечня. Бившият агент на КГБ Александър Литвиненко, който се обърна против Путин, бе убит в Лондон от агенти, които го отровиха с радиоактивен полоний. В никой от тези случаи отговорните за деянията не са подведени под отговорност. Когато британските власти идентифицираха заподозрян за убийството на Литвиненко, той стана член на руския парламент.
  В петък Путин обяви чрез своя говорител, че лично ще надзирава разследването на убийството на Немцов. В страна, в която полицията и правосъдието са изкривени така, че да служат единствено на Путин и режима му, плодовете на това разследване, ако изобщо има такива, не биха заслужавали доверие, пише американският вестник.

 35. Разбрах, отложен е посоченият марш, за да се разреши на московчани траурен марш и то обявен от централната телевизия. Дали така на Путин ще му се размине по-леко?!

 36. Мисля си, колко бързо би се превърнала България в демократична и просперираща страна, стига само да бъде проведена една единствена мярка /наречете я “реформа”/?!
  Достатъчно би било единствено на всички определящи себе си като русофили /петоколонници – политици и общественици, каквото и да значи последното/ да бъде отнето българското гражданство и да бъдат “убедени” да емигрират в любимата им страна. Не за друго, а за да осъществят адекватност между идеи и начин на живот, и така да постигнат апогея на своето русолюбие… Никакъв съд за национално предателство, никакви репресии, никаква лустрация – не е необходимо. Просто да им се предоставена “щастливата” възможност да живеят в страната на мечтите си!

 37. Прочетете коментара на Радан Кънев на страницата му в Феисбук по повод убийството на Немцов.

 38. Връзка към мнението на Радан Кънев. А пиарите на временно, пак окуцялия бб които му правят феса, кога. Явно множко му идват събитията. А и вдругиден трябва чинно да изслуша монолога на дошлият МУ на крака шеф на ФБР. Който едва ли ще позволи дълги тиради в любимият на баце обяснителен режим.
  Ех, мъко банкянска.
  http://offnews.bg/news/%D0%9E%D0%B1%D1%89%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE_4/%D0%A0%D0%B0%D0%B4%D0%B0%D0%BD-%D0%9A%D1%8A%D0%BD%D0%B5%D0%B2-%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%B5-%D0%BF%D0%BE%D0%B4-%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D1%8F%D0%BC%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%85%D0%B0-%D0%BE%D1%82-%D0%A0%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%8F_469296.html

 39. Рефлексите на Путин са тези на бивш високопоставен служител на КГБ.Списъкъг на убитите негови противници се удължи с още едно име и то на какво да е,а на най-видния представител на опозицията – Борис Немцов.Съдбата на Анна Политковския,на Литвиненко и на много други застигна и Немцов.Режим,който унищожава физически опонентите си заслужава само презрение и отвращение.Отвращение заслужават и българските му апологети,голяма част от които,впрочем,получават руски пари и трябва да ги оправдаят.ПОЗОР ЗА КРЕМЪЛСКИЯ ЛИЛИПУТ – агресор и убиец.

 40. Приятели и колеги съблогъри, поздравления за коментарите! Простете отново единствената ми досадна коректорска бележка-
  пишете имената на рубладжиите, подчовеците, получовеците и нечовеците (както точно ги характеризира Христо Бойчев) с малки букви и руски добавки! Демонстрирайте и графично отвращението си от тези смрадливи плазмодии! Ето как:

  волэн сыдэрав
  любамыр каларав
  свэтланна шарэньковая
  алэксандр сымав
  пȅтр вольгынь

 41. Както застанахме зад правото на карикатуристите от Шарли Ебдо да осмиват тероризма , представян за ислямизъм, така заставаме и зад смелостта на Борис Немцов да казва истината за путин , защото най-голямата смелост в Русия на ФСБ-глутницата е да казваш Истината.Затова го убиха.Затова убиха и Политковская, която даже не е имала и политически амбиции.Списъкът на убитите за Истината в Русия е безкрайно дълъг.
  Няма как при това положение путин да не участва.Тези, които разпространяват лъжи, че това даже било срещу самодържеца, да си помислят , толкова ли е безсилен путин, че допуска да се СЛУЧАТ толкова убийства, само за да му навредят.Глупаво е.
  Но едно нещо пропускат путин и филите му – хората, които ще излязат на протест ще са БОРИС НЕМЦОВ – не можеш всички да рзстреляш.

 42. Путьоновците по нашите земи не разсъждават върху аргументи – путьоновците изобщо не разсъждават!
  И българските любители на агресора-фашист от Кремъл с нежното име Путин(ката), както и руските такива, са морални инвалиди. Как иначе може мислещ човек да повтаря пропагандата в транс и унес с пяна на уста?
  Морал, в човешките измерения, последователите на комплексаря-дребосък обитател на Кремъл, не притежават. Как иначе може да обвиниш жертвата, че палачът я убил?!?
  Жалки утрепки – това са подлогите на Путин(ката) в България, като се започне с въпросния Любомир Коларов (който като шеф на съобщенията си беше поставил за цел да успее да получи 2 милиона щатски долара – интересно защо не искат рубли тези мекерета – подкупи докато оглавява Агенцията), минеш през Петър Волгин, който използва националното Българско радио – държавното такова – като частен пропаганден канал на руската пета колона в България персонално отговорна да брани дребосъка-фашист от истината, свършиш с кресльото-фашист Сидеров! Но колкото и да повтарят лъжите, изработени в пропагандния център в Москва, няма да излъжат хората. Който иска да знае, той намира начин да научи истината! И никакви изцепки на Коларовци, Волгини, Сидеровци и други поплювковция не ще ни попречат да научим и видим истината. Дори за любимимият им фащист с неудобното за българския език име Путин(ка)!

 43. Към заревото от българската обслужвачница на путин ще добавя лъча на световно възвисената Комсомолка. Подозирах, че все има нещо, което може да накара бъдещата ООН дива да диша учестено, и ето какво било: http://www.1tv.ru/news/polit/273509

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.