Иранската връзка на европейския ни Бареков

От бурния поток международни новини, като въздух под налягане, изплува една ( на пръв поглед) смешка с неграмотна изява на българския евродепутат Николай Бареков. Завъртя се клип с негово интервю, в което английският му език напомня на онази набедена певица от българско потекло, която си мислеше, че пее на английски, но се превърна в международна антизвезда с изпълнението си на някакъв фалшификат на оригинала на една известна песен.

Не е много точно оприличаването на Бареков в случая с футболиста Стоичков, с когото мнозина го сравняват. На Стоичков не му е задължение да владее друго, освен топката. Докато за един „европейски политик“ умението да се изразява на европейски език е задължително условие, за да бъде назначен на работа от избирателите, които и в този смисъл явно и нагло е подвел.

Сега Бареков излага България вече пред целия свят, не само пред българите, които се срамуваха да бъде лице на българската журналистика, чийто напомпан с хелия на измамата балон не случайно се спихна до позорното 106 място на дъното на световната класация на „Репортери без граница“.

Личният провал на Бареков нямаше да бъде тема за коментар изобщо ако не беше емблематичен отговор на въпроса „що е то фасадната демокрация“ в България. Защото той беше фасадата, зад която се криеха интересите на властта и парите, свързани с усмиряването и профанизирането на свободното слово в България. А сред най-грозните страници от тази операция беше явният начин, по който този посредствен човек беше упълномощен да купува в най-буквалния смисъл български журналисти. Мога да си позволя лукса да го кажа, защото направи опит и с моя милост, но не му се получи.

В трагикомичната история с излагането на Бареков обаче има едно двойно дъно, което се чувствам длъжен да посоча като автор, който самотно се бореше да изобличи в разцвета на скъпо платената му слава. Защото се оказа, че тъкмо той и поверената му телевизия изведнъж, сякаш от нищото, изригнаха като ревностни привърженици на сирийския диктатор Башар Асад, крепен на власт с иранска финансова и логистична помощ – от една страна- и с руско военно-дипломатическа подкрепа- от друга.

Докато България официално беше срещу режима на Асад и дори стана една от няколкото европейски държави, показала вратата на сирийския посланик, Бареков и телевизията му, при цялата им сервилност към управляващите и премиера Борисов, предприеха истинска офанзива на страната на тройката Дамаск- Москва -Техеран до степен, че екип на ТВ: 7 не самостана скъп гост на сирийския диктатор, но и направи на място рекламен филм за проиранската милиция „Хизбуллах“ в Ливан, излъчвайки за капак от нейно студио кореспонденции за България. Това е същата групировка, която официално беше посочена като отговорна за атентата в Бургас.

Тази „странност“ на Бареков е толкова устойчива, че в амплоато си на „европейски политик“ той се оказва лобист на международна конференция в качеството си на член на комисия в Европейския парламент, свързана с Иран.

Бареков английски може да не знае, но явно владее универсалния език на парите, за който няма нужда от преводач.

27 мнения за “Иранската връзка на европейския ни Бареков”

 1. https://www.youtube.com/watch?v=YTN5zRutsKE
  Това е преводът:”Да, аз съм член в делегация за отношение между Еропейски парламент и Иран. Аз разследване проблеми в Иран, в правителство, в опозиция. Знам, че имаме много дълбоки, много дълбоки проблем в правителство, в опозиция. Днес ние чуваме един, два, три глас от опозиция на Иран. MQO имат много, много трудни очи (?) преди много години. Знаем, че MQO не последователна опозиция в този момент. Ние, аз предпочитам да метод за отношение, за действие, Европейски парламент и Иран е баланс, мирно. Днес ние чуваме различна версия, различна версия от Иран, от Ирак. Това е много важно за мен. Това е моята цел днес. Благодаря.” Направен от Ангел Христов в друг форум.
  Сега, от мен. Без коментар.

 2. По повод на това, че ТВ-7 подкрепя терористите от Хизбула и режима на Башар Асад – един слух витае из медийните среди, а именно, че ТВ-7 в най-скоро време ще бъде купена от регистрирана в САЩ медийна група, зад която обаче стоят капиталите на руския олигарх Константин Малофеев – близък приятел на Путин и същия, който е разработил плана за анексирането на Крим, според документ, разпространен наскоро от Новая Газета – http://www.novayagazeta.ru/politics/67389.html

 3. От сутринта се кикотя!
  Пред “оксфордския” английски на жалкото вманиачено леке направо ми домиляха и изпълнителката на “Кен-лий-и-и-и-и, би-ди-би-ди-би-дау- юу-у-у!…”, че и Христо Стоичков със “Съмтаймс вин, съмтаймс люн. Фърст гейм-фифти-фифти, секънд гейм вери гуд!”.
  Но Иво точно го е казал. И аз си мисля, че смехът от бръщолевенето на дудука не трябва да скрива по-сериозния резил на това долно и продажно мекере. Това е иранският аналог със “сирийските” му “репортажи”. Колкото разбрахме-в Иран има парламент като парламент, малко “баланс” му трябвало на маджлиса, ама, разгеле, вече дудука им даде акъл на аятоласите и работата ще стане фарси!
  Той може утре и в Крим да цъфне, че и казачок да заиграе с икона на каПутин в кьопавите си израстъци…

 4. Бареков- едно недоразумение.От където и да го погледнеш.Нещастник и некадърник .За смях и съжаление.Но аз се учудвам от друго:как може българи интелигентни,мислещи да посегнат към избора му.Та той даже и не умее да се продади.
  Снощи в късните часове по Първа програма в предаване за българското кино бяха поканили режисиора Корабов,създал най хубавия според мен и най български филм *Тутун.Мислех,че като съветски възпитаник той е станал заложник на нашето ком. време .Нищо подобно.Този голям ,всепризнат творец каза почти дословно :*Днешните таланти могат да опишат истинската,пълнокръвна история на България,която е по интересно.На което ние нямахме право.*Мечтата му била да направи филм за Сашо Сладура,лагерът Слънчев бряг и времето в което сме живели.И едва тогава може да помисли за друг филм
  Боже мой,не го очаквах.И отново бях възхитена от твореца Корабов.

 5. Ето го пак, посмейте се!

  http://vbox7.com/play:69e341f330

  Ще видите, че старателен потребител (похвала и благодарност!)си е направил вредния за здравето труд да публикува дословно в български превод бръщолевенето дудуково.
  Ето го, енджой!

  …Да аз съм член в делегация между връзките с ЕП и Иран, аз разследване неща в Иран в правителството в опозиция, знам че имаме много дълбок проблем в правителството в опозиция, днес ние слушаме 1 2 3 глас от Иран опозиция МКО има много трудни очи много отдавна, ние знаем че МКО не съответно опозиция в този момент, ние, мое предпочита към метод на взаимоотношение действие ЕП и Иран е баланс мирно, днес слушаме различна история от Иран от Ирак това е много важно за мен това ми е целта днес…

 6. Господин Инджев, ако помните, винаги съм твърдял, че Бареков е много прост човек. Както би се изразил един нормален обикновен българин – Бареков е прост като непресукан конец. Въпросът тук е друг – Колко прости са тези, които гласуваха за Бареков?

 7. Нашите (Боже, как гадно ми става като напиша “нашите”) “политици” се надпреварват, да ни забавляват с уменията си. За съжаление се смеем с ирония и ни е срам.

  А едно малко, прекрасно дете ни казва, че Господ ни обича ! Благодаря, малкия!

 8. Georgi Nikolov,

  В същност става въпрос за MKO (Mojahedin-e-Khalq), които меко казано имат дооооста спорна история. Аз самият не бих ги нарекъл точно опозиция.

  На Бареков не знам кой къде срещу какви пари го бута да се вре в международната политика, но спрямо Иран е крайно време ЕС да спре да се води по свирката на американците.

  А и за самите американци не е нужно да чакат толкова дълго колкото с Куба да осъзнаят, че имат сбъркана политика, реликва от миналото.

 9. Николай Бареков и Ана Баракова, двете лица на поредния политически труп. Реалността надмина таланта на Алеко.

 10. Според мен Дудука каза правилно само “уан, туу, трии”. Нивото на нашите политици е правопропорционално на нивото на нашите заплати , пенсии, пътища. И обратно пропорцинално на кражбите и дълга, който сега уж ухилени, трябва да плащаме.
  Време е народа да запретне ръкави и да каже и той на политиците нещо. Еднооо двее триии, През Прозореца Ги Изхвърлии !!!

 11. Съжалявам, че съм още в предишната тема, заради часовата разлика е.

  Попадам на няколко мнения, близки до това по-долу, на Надежда Нейнски:
  “Споделям вижданията на мнозина, че едва ли може да се говори за пряка намеса на президента в едно такова убийство, обаче атмосферата, която е създадена на непоносимост към чуждото мнение, на агресия към онези, които си позволяват да оспорват властта на Кремъл, е онова, което прави възможни подобни убийства.”

  Думата ‘атмосфера’ се появи в няколко атмосферни изказвания.
  Не е Путин, виновна е АТМОСФЕРАТА!

  В тази връзка, безумният спектакъл на англо-прохождащия Кен-Барек- Лий-ов единствено доказва отново и за кой ли път универсалната вина на атмосферата.

 12. Ех, кога ли политиците ще се издигнат на нивото на претенциите си?

  Всъщност истинският въпрос е друг: Докога ще качваме на власт хора, които не са на нивото на претенциите си?

 13. Да се смееш ли, да плачеш ли?…
  Защото,безпощадно прав е уважаемият Сотиров! Избраха го дудука гласоподаватели с претенции, че техният глас /сиреч “народният”/ бил ГЛАС БОЖИ!!!
  Ако беше само изтърсакът от Филибето, бих рекъл “Майната му!”- гласували някакви си 200 хил, не е това народът! Да, ама не! Щото като майничката, недоразумения в парламента /и родния и европейския/ колкото щеш!Кеф ти атака, кеф ти мутрака, кеф ти седефчовци и “кирякстефчовци”… И излиза, че цели 2 милиона, такова… и още 2 милиона не гласували… и те станаха 4 от 5!!!
  А това вече си е народът, от където да го погледнеш! И се питам, тогава …
  Нейсе!

 14. “Знам езици, специализирал съм, бил съм мениджър на големи корпорации.”
  (Николай Бареков)

 15. бареков – един добър ученик на бившия си ментор борисов

 16. диване
  Майката на това дете е от Трън,от където са и моите корени.Най българската част на България.То пее за Трън.

 17. Бареков сравнен с Борисов си е направо полиглот.

 18. Голям смях пада около Бареков и Баракова, но докато се смеем и подиграваме на тези нещастни душици съседите ни (Турция и Русия) изпълняват пъкления си план да ни унищожат нас българите като нация и съюза, в който участваме – ЕС. Не знам какво е отношението на автора на този блог и четящите го към Алекс Алексиев, аз лично му вярвам и съм много разтревожен от данните и фактите, които изнася в интервюто, което дава в този сайт:
  http://www.faktor.bg/mnenia/lacheni-carvuli/14018-balgariya-e-v-opasnost-mit-e-che-nato-ni-pazi.html

 19. Какъвто “народът”, такива и “представителите” и “управниците” му!

 20. Тази вечер, в навечерието на “националния” ни празник, по БНТ потече дискусия за русофилството и русофобството – най- жалката и умишлено разфокусирана от водещия “дискусия”, целяща зрителят да не разбере нищо и да не научи нищо. Отново да се скрие и смачка истината, защото никак не е изгодна за имиджа на “великата матушка”. Матушкта винаги е бягала от мисълта и анализа и винаги е разчитала, докато поглъща жертавата цяла, на емоционалното вцепенение от змийската отрова на хибриданта й пропаганда.
  За целта бяха поканили (с малки изключения) безлични и глуповати събеседници, които трудно формулираха мисълта си , а всеки път, когато някой(по изключение) започваше да артикулира нещо по-стойностно, водещият мигновено го прекъсваше и даваше думата на някакъв “независим”политолог (назначен от КОЙ за арбитър, който артикулираше дълго и напоително нещо, което никой, включително и самият “независим”, не разбираше.
  Получи се търсената умишлено безполезна и досадна говорилня!

  През цялото време си представях с нарастващ гняв какъв стойностен,интересен и полезен особено за младите българи разговор би се получил, ако бяха поканили Иво Инджев, авторът на “Течна дружба”,два тома точно по темата, проф.Пламен Цветков Антон Тодоров,Веселин Методиев или други смели и отговорни пред нацията историци…

  Какво падение на БНТ!

 21. Интервюто на това гнусно същество не е никак смешно,то е направо трагедия,излагация,на Българската държава,СРАМ и всичко това платено на доста висока цена…

 22. Драги sms,
  няма 1 дума в оценката ти за снощната ИСТОРИЯ.БГ, с която да не съм съгласен! Голямата тема -ФИЛИ/-ФОБИ беше майсторски окепазена, манипулирана и импотентизирана. Изключвам това да е случайно и нережисирано, то започва с подбора на поканените. Как ще поканят там Иво Инджев?! (Тони Николов беше единственото изключение.) “Независимият” политолог (що за етикет?!) Брезоев (а кой е той?!) повтори 5 пъти едно и също за “философията на историята”, за “емоциите” и т.н….
  Да поздравим ИВО за участието тази сутрин по НОВА, което повдигна настроението на мислещите българи.

 23. Бареков е поредното унижение за образованите българи!Кой гласува за него не толкова важно,а кой го лансира в журналистиката и политиката?Бареков в Европарламента е голям резил за нас българите.Английският му език е на ниво строителен работник отишъл да изкара някой лев в Европата.Този човек би могъл да структурира няколко прости изречения с които да отговаря на интервютата.Но сърце юнашко,просташко не трае,отваря голямата уста ,ама на английски,който не владее.Какво самочувствие има това парвеню?Неговото поведение обаче е проблем на всички българи,защото ни излага по света.

 24. SMS
  Напълно прав сте.Най ме възмути водещият,който щом дойдеше момент да се изясни нещо важно – прекъсваше.Явно такива са указанията на шефовете на медията,а тя е държавна.Д О К О Г А.
  ПО ОТНОШЕНИЕ НА АНТОН ТОДОРОВ.ПРОЧЕЛА СЪМ ВСИЧКИТЕ МУ КНИГИ.ОСОБЕНО МЕ ВЪЗМУТИ ТАЗИ ЗА ПЛЕВНЕЛИЕБ.ГЛЕДАМ ГО ПРИ КОРИТАРОВ.КОЙ СПОНСОРИРА КНИДИТЕ МУ ДА СЕ ПРОДАВАТ ПО ДВА ЛЕВА,КОЙ?
  КОЙ ИМА ИНТЕРЕС ОТ ТОВА.ВСИКИ БИЛИ МАСКАРИ.КОЙ МУ ПЛАЩА. КОЙ?
  ПОРЕДНОТО ПОСТАВЕНО ЛИЦЕ.БЛАГОДАРЯ ЗА ЗАДКУЛИСИЕТО.

 25. Относно английския на Бареков се сетих за вица за пианиста в бара и надписа до него: “Не стреляйте по пианиста, тои толкова си може”. Въпреки че до скоро самия той до скоро стреляше към слаби и силни без подбор на средства и пестене на сили…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.