Борисов пасува, “Атака” псува, националната сигурност буксува

Министърът на вътрешните работи Веселин Вучков подаде днес оставка, която на практика означава, че е уволнен от своя секретар Лазаров, за чиято смяна той настояваше, но срещна съпротивата на премиера Борисов. Премиерът, който му е приел оставката, отказа да смени не само Лазаров, но и началството на ДАНС, службата, която има най-големи отговорности за националната сигурност. Според Борисов въпросните началници си вършели добре работата? Нима?

Да видим как стои въпросът с националната сигурност чрез един пресен пример от страната, в която секретарите уволняват министрите си.

Присъствието на Сидеров в политиката чрез медиите се храни от скандалите му и той неуморно ги сервира. След като предизвика хулигански пътен инцидент и стрелба на магистрала „Тракия”; ресторантски скандал с посланик в София ( когато искаше от Уорлик в един ресторант да му плати сметката); след като буйстваше в германски самолет с немски стюардеси и в български с френска дипломатка; отпусна му края със свади с келнери в Брюксел; налиташе пред телевизионните камери срещу полицай и журналист; предвождаше меле пред джамията в София и т.н., Сидеров трудно може да поднесе изненада с пореден палячовски номер за привличане на вниманието.

 

В този смисъл малкият, но „знаков” руски шовинистичен десант на Сидеров на 3 март в центъра на София, в който участваха Анатолий Карпов – депутат от Държавната Дума на Руската Федерация от управляващата партия „Единна Русия“, и Роман Худяков – депутат от Държавната Дума и зам.-председател на фракцията ЛДПР (партията на Владимир Жириновски), не е кой знае каква атракция.

 

В края на краищата авторът на тези редове отдавна е описал руския генезис на „Атака”, включително и това, че Сидеров е на пряко подчинение на руския шовинист Жириновски. За желаещите да знаят, тези „подробности” са ясни изначално и е направо логично да видим тук да ни се подиграва личен пратеник на вожда му Жириновски, който на 13 октомври 2014 г. заяви като участник в предаването „Специален кореспондент” на канала „Россия 1”, че българският президент Росен Плевнелиев трябва да пълзи в краката на руснаците.

 

Изненада е обаче друго: че управляващите, в лицето на депутата Методи Андреев, „откриват” необходимостта българските служби да реагират на руската връзка на Сидеров едва сега. В интервю за Нова телевизия Методи Андреев призова днес ( на практика ДАНС, защото това е работа на контраразузнаването) да си …върши работата.

 

Дотам ли я докарахме? Управляващите да молят от телевизионния екран най-мощната служба за сигурност да бъде така добра да изпълнява задълженията си?

 

За да илюстрирам що за деградация е това на ерозираната отвътре от Петата колона българска система за сигурност, ще се върна към примера, който съм споменавал.

 

През декември 1993 г., когато България беше далеч от НАТО и ЕС, в страната господарски се разпореждаше със свитата си Жириновски. В момент на алкохолно откровение край един басейн в Сандански той беше записан от репортер на в. „Експрес” да ругае българския президент Желю Желев и да призовава към неговото сваляне. Агресивният руснак беше цитиран в „Експрес”, на който моя милост беше главен редактор.

 

Тогавашните служби, оказва се, са били по-малко зависими от Петата колона. Защото си свършиха работата и прогониха Жириновски от България. Значи през декември 1993 г. това е било възможно!

 

Днес руската шовинистична власт вече си има васален филиал в България, чиито лидер марширува по улиците на София рамо до рамо с началника си от партията на Жириновски и кресливо призовава за същото, за сваляне на българския президент. Но от това следва…молба на управляващите, отправена през медиите, към българските служби да реагират.

 

Ако някой се е съмнявал, тази безпомощност крещи по-силно и от Сидеров какво се случва с националната сигурност на хибридно атакуваната от Кремъл евроатлантическа България.

 

Може да изглежда „банално”, но главният отговорник за тази безпомощност се казва Бойко Методиев Борисов. Същият демонстрира нежелание да бъдат направени промени по върховете на службите, които сега едно от лицата на законодателното мнозинство в нашата парламентарна република умолява да започнат да вършат онова, за което са назначени.

 

Иначе, за протокола, е „интересно” да се наблюдава бавното, половинчато, закъсняло с години „проглеждане” на видни представители на ГЕРБ на това що е „Атака” и защо има почва у нас такъв от(к)ровен инструмент на руската намеса в българската политика.

 

45 мнения за “Борисов пасува, “Атака” псува, националната сигурност буксува”

 1. Б.Б. противно на глупавия му имидж на Батман се държи като заспал Ватман. Да беше си седял на полянката в Банкя.
  Сидеров пък сякаш слиза от картинка на Пикасо със разкривената си мутра. Няма ли доктори в тая държава ? Това не е нормално! Това говори лошо и за Москва, която си избра за свой другар това злобно човече.

 2. А,защо СЕМ не инкриминира лъжите от екрана на телевизия “Алфа”?Стига с техните ХЕМОРОИДЕАЛИ!
  /думата е от творчеството на Ралин/

 3. Бойко Коцев е нищожество, ченге и дипломат-некадърник, който в момента заема поста “посланик на РБ в РФ”, вчера е заявил в Москва, че “при Плевен руските войски са дали 31 000 жертви”. Уродът вероятно още ползва фалшивите данни на Васил Коларов, че “освободителната мисия” на Русия в България е струвала 200 000 жертви на “братушките”. Истината е, че през цялата война на българска земя общият брой на руските войски не надвишава 175 000 души. Как тогава ще дадат 200 000 жертви? Общият брой на загиналите войници на Руската империя не надвишава 15 000 души, като повечето са украинци, финландци, поляци, белоруси и др. национални млацинства. Русия не праща на Балканите елитните си части, защото те трябва да пазят императора в Петербург и в Масква. Откъде уродът Б. Коцев вади числото 31 000 загинали руски войници при обсадата на Плевен? Няма ли кой да го пита? Няма ли кой да го изрита от българската дипломация?

 4. Това с жертвите е една от на-големите манипулации. Напр. в обсадата на Плевен участват руски и румънски войски. В Уики напр. пише в общите данни, че са загинали 38000 души от руска страна. При прочитането на статията обаче са дадени броят на жертвите при отделните атаки. Сумата на посочените жертви пак от руска страна е…под 23000.

 5. Всеизвестен факт е, че най-кръвопролитни са ПСВ и ВСВ. Кръвопролитни, в смисъл броя на жертвите, дадени по време на войната. За сравнение привеждам някои установени факти.
  През ПСВ Русия мобилизира около 15 млн. души. Загиват 700 хиляди, т.е. около 5% от тях.
  При това война, която се води четири години.
  Втори факт. България участва във ВСВ със 130 хиляди души. Загиналите са 10700, около 8% от състава.
  При най-завишени сметки, всеки да си направи извода, колко души загиват във войната от 1877-1878 година.

 6. санитар в психиатрия

  бойка коцэв е гнусен плазмодий, червен ДСарски катил, син и брат на червени ДСарски катили. Заради московското си публично лакейство по повод южен поток и националния празник онзи ден трябва не само НЕЗАБАВНО да бъде отзован, но и да му се потърси отговорност,включително съдебна за национално предателство! Но… Плазмодият не е вчерашен и много добре знае, че индивидуални изпълнения, екстравагентни лични мнения и пр. нямат място в дипломацията- посланикът информира ясно и точно страната, където е акредитиран,само за официалните позиции и според инструкциите на правителството си. Значи такива е получил. От кого- ясно е!

 7. Това ,което се случва в момента в Мин. съвет за мен е много обезпокоително.
  Смятам,че България можеше да разчита само на министрите,но не и на Министър председателя Бойко Борисов.Министрите, обаче един по един ще напускат.
  Бойко Борисов според мен страда от неизлечимият синдром РУСОФОБИЯ/ СТРАХ ОТ РУСИЯ /.
  И докато *Столхомският синдром е изучен медицински то синдрома РУСОФОБИЯ не е изследван.
  Много хора страдат от този синдром.Но те не са важни,важни са управниците.
  СТРАХ ОТ РУСИЯ
  Опасен за България синдром.
  Наскоро четох интервиу на Лилия Герасимова,вдовицата на Луканов.От баща и Проф. Герасимов и сестра и -моя колежка знам семейната история.Дядо и по майчина линия/етнически българин, агроном в Украина/е застрелян от следовател през Голодомора.Реабилитиран през 90-те г.Луканов също е със съмнение за убииство от Русия.Лилия абаче обвини СДС и БСП за убииството но не и РУСИЯ.Аналогичен е случаят, за които говори *санитар*
  Призовавам Министър Москов ДА ПАЗПОРЕДИ да се изучи от психиатрите заболяването *страх от Русия-РУСОФОБИЯ.

 8. пп
  Москов ДА РАЗПОРЕДИ
  ИЗВИНЯВАИТЕ ЗА ГРЕШКИТЕ.БЪРКАМ КЛАВИШИТЕ

 9. Руската дипломация организира погрома на България през 1913

  Споделете ме

  Жалната съдба на Македония, припомнена от митрополит Методий Кусев

  Владика Методий Кусев /1838, Прилеп – 1922, Ст. Загора/ е първият български каноничен митрополит на Старозагорска епархия, избран е на този пост през 1896 година.

  Роден през 1838 година в град Прилеп, в паметта на старозагорци той е създателя на забележителния парк „Аязмото”, а в националната ни история буйният митрополит ще остане като един от най-активните и непримирими борци за самостоятелна национална църква, както и за освобождението и присъединяването на населената с българи област Македония към Майка България.

  След погрома на Априлското въстание, като помощник на Пловдивския владика, той събира писмени доказателства за турските зверства и с риск за живота си, завързвайки документите за краката си, успява да ги занесе в Цариград и да ги направи достояние на европейските дипломатически мисии. След Освобождението, като помощник на екзарха, поставя основите на българското училищно-просветно дело в Македония.

  Дядо Методий много тежко преживява жестокия погром и разпокъсването на България през лятото на 1913 година. Своите горчиви прозрения той излага подробно в книгата си „Погрома на България. Виновникът” /1914, Ст. Загора/, в която посочва болезнено точно и ясно истинските виновници за националната ни катастрофа – руския император Николай ІІ и неговата имперска дипломация!

  Из книгата „Погрома на България. Виновникът”

  „[…] Решението на Русия да освободи България с умисъл да я присъедини на Руската империя, не представляваше тогава престъпна мисъл за интересите на българите, според тяхното тогавашно робско положение. Ето затова планът на руската дипломация е бил и е[…] България да си стане руска губерния. Първият княз, Александър Батенберг, руски човек, пожела да бъде независим княз на независима държава. Той се показа неблагонадежден за изпълнение на руския план за присъединението на България – под руски протекторат.

  Съединението на Източна Румелия с България порази руската дипломация. Тоя жест осуетяваше планът за присъединението на България съгласно Рейхщадското споразумение /между Русия и Австро-Унгария от 1876 г. – б.м. – П.М./. Уголемяването на България оправдаваше опасенията на руското правителство да не би да се отвори апетит на България и тя да пожелае един ден и посегне да тури ръка на Проливите и на Цариград[…]

  Сърбия ни отвори война. Търсеше компенсация за изместеното равновесие: да вземе от България толкова, колкото последната взе от Източна Румелия. Мислехме тогава, че Сърбия беше подбудена от Австро-Унгария. После се оказа, че и Русия имала пръст. Щом се отвори войната, Русия си повика офицерите и ги оттегли от нашата армия. Желанието на Русия да бъдем победени и ограбени от Сърбия, стана явно: само слепите русофили не можеха или, по-скоро, не желаеха да го видят.

  Бог закрили България. Сърбите не успяха. Руският план – за ограбването, за намалението на България – не успя[…]

  „Девизът” на руското правтелство за намалението и отслабването на България за сметка уголемяването и засилването на Сърбия и Гърция се оформи окончателно, в държавна политика на Руската империя, през 1889 година. С посредството на руската дипломация се постигна едно съглашение между Сърбия и Гърция чрез Патриаршията за подялбата на Македония[…] При това положение в Македония се образува една съюзна пропаганда със значение на заговор против българската народност. В нейния състав влизаха консулите руски и сръбски, турските власти, гръцко-сръбските владици и терористите: андарти със сръбските чети. Оръдията на консулите и владиците бяха турските власти и терористите. Като отражение, като отговор на тая изтребителна за българите деятелност на неговите съюзени врагове, българските революционни комитети развиха своите знамена, усилиха своята деятелност. Земаха се мерки за едно всеобщо сериозно въстание. Четите заработиха по усилено.

  Мисълта, че при тия движения и при едно по-сериозно въстание, Европа, за да тури край на тоя тревожен живот, може от Македония да образува една автономна област, разтревожи руската дипломация. Последната знаеше твърде добре, че ако се образуваше от Македония автономна област, нямаше да остане нито сърбин, нито грък, нямаше да се мине много време, за да се присъединеше тая област на България. В такъв случай всичкия план на руската дипломация рухнуваше.

  Страхът пред мисълта за образуването от Македония на една автономна област, застави Зиновиева, руския тогава посланик в Цариград, да подбуди турското правителство, за да вземе мерки за унищожението на тия български комитети. Известно е, че той даде „карт бланш” на турците да употребят всичките усилия и средства за одушването на всяко движение за придобиване политическо право на Македония. Турците не закъсняха да използуват това желание на руската дипломация[…] Разорението и унищожаването с топове на 150 села български в Македония се дължи на милосердието на Зиновиева[…] Руските консули в Македония, съюзници на сърби, гърци и на турци против българите, в своите рапорти, които публикуваха в Петербургския „Държавен вестник”, обвиняваха българите и оправдаваха турците[…]

  Русофилството в България е достигнало до идиотство. Когато руската дипломация прави пакостите, ние българите нарочно си закриваме очите; жумим за да не виждаме пакостите правени нам от Русия; „погромът ни дойде от Австро-Унгария; 16 юний е катастрофалната дата”. Така казваме[…]

  Руският император, който, както се види, не държи сметка за чувствата на самите нас, русофилите, дойде на поклонение в Кюстенджа, за да изкаже своята признателност и благодарност на Румъния, оръдието за нанесения погром на България[…]

  Да видим как[…]тия наши държавници и умни мъже съдействаха за изпълнението на планът за погрома. Известно е, че България се готвеше 30 години за освобождението на поробените братя. Нейният идеал беше: обединението на българския народ. Възползвана от тоя стремеж на България… руската дипломация устрои една клопка /капан/, в който да попадне България во глава със своя цар. Устроения от руската дипломация Балкански съюз беше уредения капан… Подир детронирането на княз Ал. Батемберга, известно е, че Русия, чрез изпращането в България на своя комисар, като в област находяща се в неин протекторат, се опита да тури ръка на България. Стамболов, в своята неимоверна решителност, извика: „долу ръцете” и, като развя знамето на независимостта, отвори ожесточена борба против посегателството на независимостта на България. Тогава, в тая борба, Австро-Унгария се яви поборница, в защита каузата на независимостта на България, а с Австро-Унгария – почти цяла Европа.

  С образуването на Балканския съюз се целеше разгрома на България. В такъв случай се мислеше, че, при опита за погрома, пак Австро-Унгария ще се яви застъпница, да защищава България. Ето за това в договора на тоя Балкански съюз, се помести клауза враждебна на Австро-Унгария, т.е. България се задължаваше да даде на Сърбия 200 000 щика против Австро-Унгария. Се целеше с тая клауза да се предизвика смъртна враждебност на Тройния съюз против България.

  Тоя съюз със Сърбия беше едно крайно глупаво дело за България. И най-простият българин знаеше, че сърбите са подли и вероломни; че те отдавна планират и действат открито, за да ни ограбят; че искат да ни вземат не само Македония, но още – Кюстендил, и София, и Видин; че те за Сливница има да си отмъщават на България, и че те, най-после, са били всякога в съюз с враговете на България – турците и гърците. И децата в България знаеха, че гърците са най-големите врагове на България и на славянството. На турчин може да имаш доверие, но не и на грък.

  България е болна. Тя страда от недъга на сляпото русофилство. Погромът се дължи на тоя недъг[…]Кабинетите Гешов – Данев приеха съюза и подписаха договорът със Сърбия по искането и посредството на руската дипломация и под гаранцията на императора. Тия кабинети бяха чисто русофилски.

  Подир погрома руският посланик Неклюдов побягна от София. Чичо Петър, сръбският крал го награди с най-голям орден за заслуга към сръбските интереси. Защо кралят на Сърбия награждава един пълномощен министър, който действувал в друга държава, в София?.. По заповед от своето началство той, Неклюдов, дирижираше нашите русофилски кабинети, които му служеха за кукли, дирижирани от него, слепи оръдия. Всяко утро той се осведомяваше от нашите министри за състоянието на нашите войски, где кои части се намират, где е голямата сила и где се намира слабата ни страна. Всеки ден Неклюдов чрез Хартвига държеше сръбското правителство в знание за движението и положението на частите на нашата армия. Значи Руското дипломатическо агентство в София е служило за шпионско отделение на сръбската армия[…] Но не е само тази заслугата на Неклюдов. Той издавал заповедите за отстъпленията и настъпленията на нашата армия. В помощника на главнокомандващия, в генерала Савов, се съзряло и посрещнало едно препятствие за правилното командуване на армията ни от Неклюдов. Затова генерал Савов се замести от генерал Радко Димитриев, най-благонадеждния, послушен русофил. Где ги не сееш, тамо не поникнуват руските дипломати[…] Не 16 юний, а 18 юний създаде погрома на България, когато Неклюдов заповяда да отстъпи нашата армия по всички линии. Ако не беше тая заповед, т.е. ако не беше се извършило това отстъпление, цялата сръбска армия щеше да попадне в плен. Тогава и гърците щяха да бъдат унищожени[…]

  Руската дипломация, во главе със своя император, протестираха ли за тия свирепости и нечути жестокости вършени над българите в поробените земи от сърби, гърци и румъни, угрозиха ли тия зверове да престанат да унищожават един в нищо невинен народ? Драконовския, най-свирепия закон, който издаде Сърбия за унищожение на българите в Македония, руския вестник „Новое време” намери, че е много мек, трябва да бъде много по-жесток, за да смаже главата на тая змия – българския елемент[…]

  За тия страшни грехове /против България/, погромът на Русия ще бъде много страшен. Не като оня във време на Руско-японската война. Много по-страшен. Във време на Руско-японската война, за греховете извършени /1903 г./ от руската дипломация против българите в Македония, извършени чрез Зиновиева и Ламздорфа, Бог я наказа със загубата на флотата, на Порт Артур, на Манджурия и на Корея. Сибирската железница, за която се изхабиха милиарди, остана сега излишна. Отгоре на това, пожертвуваха се напразно стотина-двесте хиляди храбри руски мъже.

  За греха с погрома на България, какво по-страшно ще бъде наказанието? Величието на Руската империя се дължи на „теократизма”. Основата върху която се съзида великата Руска империя и върху която се крепи, беше режима на „теокрацията: да се върши всичко по волята Божия, за неговата слава /да освобождава от властта на мюсюлманите поробените християнски народи/. Тая основа – теократизма – окончателно е разрушена от речения грях /погромът на България/. Следователно, Руската империя остава без основа, и, като такава, ще се разгроми и ще се разпадне[…]

  Всички край балтийски области: Финландия, Остландия, Литва, Полша и Бесарабия и се отнимат. От Малорусия /Украйна/ се образува отделна, самостоятелна държава. Губи целия Кавказ. Владенията и в дълбока Азия хвръкнуват. Сибир отива на Япония и на Китай. От Русия ще остане едно Московско царство[…] Руската дипломация, во главе със своя император, приготовляват такъв кюлаф на Руската империя…”

  1914 г., Стара Загора

  Подготви за печат Петър Марчев

 10. Явно много здраво са хванали Б.Б. за … и той ще им слугува, т.е. не очаквайте никакви реформи, т.е. трябва да излезем на улицата и да изчистим управлението от хора, които са марионетки в нечии мръсни антибългарски, антихуманни ръце. Само РБ може да ни оправи. Поне за сега така изглежда.

 11. Ще полудея. Омръзна ми да ме мислят за мекотело, което не мисли, не реагира, а само тегли каруцата. Не може такааа….

 12. БЪЛГАРИ !

  ДА ИЗРИТАМЕ агента на ДС-КГБ попа- предател НЕОФИТ от Българската Православна Църква !

  —————————————-
  ВЪН РУСНАЦИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ !

  ПУТИНОВИТЕ ПЪЛЧИЩА ЗАВЛАДЯВАТ БЪЛГАРИЯ МАСКИРАНИ КАТО ТУРИСТИ, ПО ЗАПОВЕД НА
  КРЕМЪЛ !

 13. До Стамбо и Санитаря,
  Бойко Коцев е най-вече син на генерал Коцев, ръководител на операцията по ликвидиране на Георги Марков и сам после загинал при доста съмнителна катастрофа! Сега пък синчето, което заемаше и високи постове в МВР, е посланик и то не къде да е!
  До Автора,
  А на кого е подчинен Жириновски? Кой го създаде, защо и с каква цел продължава да го търпи? И това не е случайно, нали? Надявам се А.Карпов да не е шахматистът Карпов, че вече не издържам. Той май също беше депутат в Думата?

 14. Мноого хиени наредени на копанята за 2-та милиарда. Борисов играе тръстика в този театър( скрил се зад тръстиката) в случая т.н. “Hub” на някой си “поток” за който дори самият “цар” на вси славяни изрично и точно по будапещенски каза, че собственоръчно през Април 2014 е пратил депеш официален за спиране на проекта ЮП. Всъщност тръстика няма но вие си представяйте че има такава и точно зад нея Борисов стой със страшна сила, лъже-маже и метан фърла от София та чак до Брюксел, па дано поникне някаква нова тръстика за да скрие чепките. Ето пролет пукна, но неможем да се хванем за зелено( няма тръстика – няма параван) а прасетата се развили(развихрили сексуално) и ровят блатото та дано миризмата се разнесе обилно и достигне до главния Свинар на север. Гладни са( прасетата) могат и жива плът да наръфат но най- напред трябва да квичът и дано Свинарят ги захрани. Този театър трябва да изгори заедно с прасетата и тръстиката, обратното броене е започнато от 21 фев лето 2015

 15. Когато някой е тъп, то е за много дълго време.

  Най-близките до режима на Путин – диктаторите на Беларус и Казахстан, се отдръпнаха от Русия на почтено разстояние и гледат да имат все по-малко общо с нея (“Евразийския съюз” не е даже мъртво-роден, той е чист прахоляк в очите).

  Всички се дърпат от Русия, само България се пъне да е по-близо.

 16. @D.Savova: Споделям Вашето притеснение от ставащото в МС. Не съм съгласна обаче то да бъде квалифицирано с медицинска терминология, защото в случая тя е напълно неуместна. Б.Б не е психично болен и няма как да го оправдаваме с такива благовидни предлози. Госпожата М.Кунева също си е наред здравословно, нищо че се цепи юнашки за личните причини относно оставката на вътрешния министър. Зависимости, зависимости, госпожа, че и оттатък- било то петата колона, било ДПС-то / разбирай мафията/. В момента ми е особено смехотворен Р.Кънев, който се пъне да обосновава, че оставката на министъра не е окончателна при положение, че тя даже е приета и подписана. Какво цели с поведението си този човек, аз не разбирам- нещо цирк, нещо жунглиране, абе да излезем от ситуацията ако не с чест, то поне с минимални щети. За пореден път се убеждавам, че липсата на политици от калибъра на Иван Костов ще ни струва страшно много. За Радан и Мегленка съм гласувала; и какво от това…

 17. Е,:-), взехте ми фразата за Б.Б.
  Б.Б е един многопо-добър играч от Атакиста – това вече съмго писал 10 пъти може би.
  Той разчита на един особен факт от българската битология – българина самослуша, а не гледа, а също така мрази математиката от 2ри клас нагоре! Т,е Б.Б си движи в посока спокойствиетона руските интереси да е осигурено, но народа му вярва.
  Много е сташен за мен един много особен факт, вярват му също така и хора който уж трябваше да имат голям усет заистинската му същност. Отявлени антибесепари и дясно мислещи хора, вярват много в образа на Дани като супер кметица и на Б.Б като проводник на дясното – пълен смех – това е моят коментар!!!
  В тазиособенакартинка за сега не се знае каква е ролята на Реформаторския блок, не знам също и дали си дават сметка как ще бъдат схрускани от ГЕРБ ако не се опомнят по някое време!
  Всичко това има пряка връзка с осигуряващата спокойствие на руснаците политика на Б.Б – твърда!!!

 18. Защо се хабите – Цветанов и Кънев подсказаха развръзката – Борисов ще говори с Вучков и оставка няма да има !
  Много шум за нищо !

 19. Нека Бойко Борисов има предвид следното:
  “Аргументи за освобождаването на Писанчев и Лазаров има предостатъчно. Но май в случая става дума за страх и зависимост.
  Марк Твен го е казал простичко: Ако се колебаеш какво да кажеш – кажи истината. За това обаче се иска дупе. А за да скочиш на мафията се искат и топки. Но да си сложиш главата в торбата, дори и заради националните интереси, е къде-къде по-неприятно от шумоленето при броенето на пари.
  И преди да бъде разрушен Картаген, нека премиерът каже: запазването на модела #КОЙ или добруването на нацията е приоритет на неговото управление. Да го каже ясно, да знаем. Защото Терминал 2 не е единствената алтернатива за спасение – има и друга… Все повече хора узряват за нея.И ако някой слуга му каже на Борисов да не обръща внимание на такива писания като това и тъпанарите като мен, нека си спомни думите на Дякона: За Отечеството работим – кажи моите и аз твоите кривици, па да се поправим. Ама за Отечеството ли… щото не личи…”

 20. ИВАНОВА
  Не съм казала,че *синдромите* са психични болести.Те са по скоро състояния.Но за да се извади личността от това състояние трябват психиатри и психолози.Една личност,която е зависима от синдроми,тя подлежи и на ред други*зависимости*.А такива хора не могат да бъдат смели управници.Нищо не могат да направят,а ние от това се нуждаем смело действие.
  Споменахте Костов.Да той направи огромна работа,за да тръгне България напред.Да не ги изброявам.Но имаше мнозинство.Стабилно.Имаше компетентни министри.Във всички имаше воля.Е някои неща не направиха.Не им стигна по скоро време,отколкото компентентност.Направиха всичко възможно да ги спрат.Спънаха България.Кой се сеща сега за Велчев
  фин. министър за деянията на който трябва да плащаме с новият дълг.Вярно с разсрочването на дълга Българи 10-тина години дишаше,но доиде време да плащаме.Някои не го разбират.И понеже никога не разбират ,затова сме на тоя хал.Радан Кънев какво може да направи сам с 23 депутата.И все пак неговото и на неговите хора присъствие във властта ми дава сигурност.Без тях сурването на България по нанадолнището е много вероятно.За това се моля да останат във властта.Много ми е мъчно за*десните*,които останаха извън Парламента.Там имаше големи доказали се експерти и политици.Дано във следващите избори направят компромиси с егото си,и различията в името на нас умните и качествени избиратели.
  РБ ДА СЕДИ ВЪВ ВЛАСТТА.ЕДИНСТВЕН ЗА СЕГА ГАРАНТ.

 21. ПП
  Вижте силният човек в РБ.Не Кунева нищо,че е вицепремиер по сигурността, нищо не казва.Всички гледат Радан.В Радан ми е надеждата.

 22. По повод оставката на министър Вучков, по БНТ веднага “изпълзяха” от дупките си дежурните “коментатори”: Кънчовци, Мадам В(Помпадур)да интерпретират случилото си, като “специалисти” от най-високо ниво!

 23. Стига сте слугували на личности. Идеите обединяват. За идеите се борете а не за личностите. Къде ви са идеите? Имаме над два милиона Българи в чужбина но нищо не може да ги обедини. Няма идеи, няма пламък, който да гори. Дори едни имунитети на съдии и депутати няма кой да свали. Ето го и президента- голям демократ а го е страх да сложи точка в референдума си за падане на имунитетите. Личностите се поробват но ако една идея е достатъчно силна, тя си остава. Не чакайте някой да се пръкне от небето и да ви реши проблемите. Той ще дойде и ще го разпънете на кръст или ще го застрелят като куче. Ще потъне в мътилката на недобросъвестността. Защото има личности но идеи няма. А идеите не могат да бъдат убити но за да живеят тези идеи трябва добронамереност, уважение, доверие, сила…Аз така и не разбрах, кога най-сетне ще се изчисти визията на обществото за държава. Кога ще се каже, какво трябва и какво не трябва да има в държавата и всички да го заявим като добро и да го искаме. Дори ченгетата от държавата не могат да бъдат изчистени, защото половината казват: и кво като са ченгета нали са Българи а другата половина казва: да ама са руски слуги. Дори и за това няма сговор. За паметници положението е същото. По всички опити да се изведе някакво работещо действие се създава противоречие но то не се решава а се разисква до безкрайност. А Аз си мисля, че има достатъчно безспорни неща около, които народа би се обединил но те не са изгодни на нашите политици и се получава така, че народа стои като сираче. Неговите идеи не се харесват на политиците а техните идеи, служат за раздори в обществото. И се получава едно страшно безсилие. Безсилие, чиито горчиви плодове берем вече 30 години.

 24. Очевидно Борисов нагазва в непосилна за него криза. Негоден е да се справи и вероятно ще трябва да напусне сцената. Сам. Без ГЕРБ. Колкото и да не може да си го представи.

 25. Др. Кунева-Пръмова-Хамелеонова е типичен продукт на ранния социализъм, когато близки на изтребваната от комунистите буржоазия бързат да се пришият към новата власт. Нейн баща е талантливият музикант и актьор Щилиян Кунев от триото “Буфосинхронисти”, които бяха едно от приятните явления в соц. естрадата.
  Щ. Кунев е учил 2-3 години във Военното на Н. В. училище преди 1944 г. и когато идва червената власт, го изгонва и заклеймява като “монархофашист”. Доста време пее и свири по ресторанти за насъщния. За да изпере биографията си, младата кариеристка М. Кунева се омъжва за сина на члена на ЦК др. Иван Пръмов.
  След 1989 г. отново обръща платното, примъква се към СДС и журналиства в радиото. След идването на другаря-цар си спомня монархическия период на баща си и скача в НДСВ. В преговорите за присъединяването ни към ЕС бе най-услужливата мадам “Йес” от всички кандидати. Нейното “Йес” за затварянето на реакторите, за жестоките квоти върху земеделските продукти и т. н. ще тегне още дълго над страната ни.
  Националните предатели и царски измикяри трябва да бъдат съдени.
  Изкривеното лице на Кунева говори за шизофренични отклонения и депресивни състояния. В медицината се нарича “когнитивен дисонанс”.
  Путлер капут!

 26. Какво прави вицепремиерът Калфин на 3-ти март в Москва? Да не би да е ходил на погребението на Немцов? Или Шаренкова го е уредила да замени Първанов като предводител на петата колона? Нещо става в държавата! Очаквам да се появят коментари и анализи.

 27. Пожарникарят на републиката, който се подвизава като премиер на България НЯМА да посмее да направи каквито и да е промени! В тази връзка се учудвам ЗАЩО Реформаторксия блок все още му поддържа … кабинета (не шлифера)???
  Б.Б. – този елементарен човек е лакей! Никога бе си позволил волността да предприеме нещо съществено без изричното разрешение на господарите си!

 28. Към B. GEORGIEV и линка от 4-ти март:

  Това е много, много лоша новина.
  Собственик на ТВ7 е Jack Hanick??! – мега хипер турбо дизел отвратителният из-русен американски задник се въргаля в торбата на путин от няколко години.
  Това означава огромно количество евразийска радиация на български език, а и на вниманието на света.
  Ето този, за когото става дума, в руската Дума:
  https://www.youtube.com/watch?v=A7T5mBHCL_c
  arghhhhhh

 29. Просташки език, гаменско поведение, мекотела позиция…какво повече може да се каже за “премиера” ни?! Подлагане на ДПС, подлагане на Путин, лицемерно слагачество на ФБР, Меркел етц. Доброто в тази отвратителна ситуация е, че лъсва червеният задник на ББ и няма как да го скрива вече ама никак!

 30. ДИВАНЕ
  Съвсем правилно.Споделям идеи и след това чисти и силни личности,които да ги изпълнят.Има хора,много са.Много рядко съм се лъгала.Това,което написах горе е точно това от което се нуждая.
  В началото на промените исках свобода,право на избор на местоживеене,право на избор на работа,принадлежност към ЕС,сигурност при НАТО,махане на наборната служба на момчетата с професионална армия,право на пътуване в ЕС и други страни,право да обменям валута при постоянен курс.Ако имам 10 лева в началото на годината те да запазя покупателната си способност в края на годината и още ,и още.Сети се от три пъти при кои управници постигнах тези мои мечти от както съм се родила.Няма да споменавам имена.Всички ги знаем.Ето затова уважавам тези управници,а не защото искам да им слугувам.Защото сбъднаха част от мечтите ми.Другото е пропаганда.

 31. Ето и линка ot B. Georgiev по-рано:
  https://bivol.bg/%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%85-%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD-%D0%BE%D1%82-%D1%81%D0%B0%D1%89.html

  Санитар:
  Не че е особено интересна тема, но ‘когнитивния дисонанс’, който споменавате като критика, е толкова привилегия на г-жа Кунева, колкото и на всеки друг. По аналогия с ‘предразсъдъците’, които упорито стоят пред съжденията ни – като необходимо условие за всяко съждение.
  Ако Кунева има отговорности като политик – а тя ги има! – нека я държим отговорна за тях. А как моделира света си е изцяло неин проблем.

 32. По злобата на деня. Буря в чаша вода, засега. За мен беше достатъчно одобрението на бригадир аспарухов. Мръсникът който е в основата на свалянето на първото правителство на СДС на Филип Димитров. Той нагло поздрави избраният от него по идея на доган за властова фигура в областа на сигурноста банкянски мутро-милиционер. За запазването на постовете на лазаров и писанчев.
  Мафията, за кой ли път победи гражданите.
  И това става в деня на посещението на шефа на ФБР. Правете му сметки колко са зависими от модела КОЙ.
  ДО КО ГА!
  Радане, сега или никога е моментът да го хванете баце за … шлифера.
  п.п. И какви простотии по време на съвместна пресконференция с чужд държавен глава на “братски народ” изпраска тиквата.
  Срам, Срам, Срам! За нацията и най-вече за гласоподавателите МУ. Този във Франция единствено може да упражнява професията “безработен”. Има тук и такива дребни мързеливи хитреци. Дотам е капацитета МУ на некомпетентност.

 33. Някои колеги отново товарят с непосилни и непомерни надежди РБ. Какъв Радан, каква Кунева-Пръмова, какъв Божо ЛУкарски? Какви пет рубли, бе хора?

  Ами те най-после СА НА ВЛАСТ! Имат вицепремиер! Кога отново ще им се случи? Ами никога! Затова ще крепят това правителство с всички сили. При нагласите на матряла да дава наказателен вот за всеки избран, който не го е “оправил” (матряла), РБ просто няма никакви шансове. А банкянския страхливец влезе за втори път в парламента само благодарение на играта с мъртвите души. Толкова е просто и прозрачно, че се чудя защо само аз го виждам…

  Иначе по темата – освен белия пудел, има още 10 кандидата за лишаване от българско гражданство. Въпросът е кога най-после ние, НАРОДЪТ, който е работодатеел на всичката тази пасмина, ще започнем да изискваме да си вършат работата.

 34. Затва американците държим проливите с нашия приятел Турция. Тя е светска държава която пресича всякакви апетити и проливи и за ислямизъм радикален и всичко. Това е един вид защитна стена между ислямизма и Европа и Запада. Затва и българите сега обичат да гледат турски сериали, защото са близки до националния дух. Щом сме живели 500 години цели с тях, значи все пак не е имало големи проблеми, да не кажа никак не е било лошо. Щом например са можели Ботев, Левски, Раковски и много други да обикалят по други държави накъдето пожелаят и пак да се връщат, значи не е било толкоз зле, да не говорим за “робство”, което във вида, в който е съществувало по това време в Америка например, не е познато изобщо в България, където има свобода на придвижването и на бизнеса, които бяха отнети на 9ти септември 44 година. Сега веднага ще ме обвинят русостипците във “антибългарство” и “турцизъм”, подобно на автоматичното обвинение във “фашизъм” който не е-ва Раша, обаче да си спомним само кво сме научили от руснаците – аз лично помня пиенето на тройной и свиренето на гребен, а какво – от другите народи, включително турците, и тогава да приказваме. Голямото решение на балканския проблем е просто винаги под носа – пускане на Турция в ЕС, отваряне на границите на ЕС чак до Сирия и Иран и стабилна отрбана по линия на НАТО . това е пътя към благодейнствието и рахатлъка!

 35. От турците само да спомена квот се сещам – баклави, локуми, сусами, кайвета, чайчета, бело сладко, бели ханъми, (като Дила ханъм :), гювечи тлъсти, имам-байалда, правилното име е “ибан-баялда”, защото така казва султанът, когато баялдисва в харема си, също прословутия защитник от тероризма – дюнер кебап, Кючук Париж в Пловдив, защо ти е да ходиш чак до Париж, когато можеш да идеш и до Телиш, и да полетиш … 🙂

 36. Санитаре, я пак кажи кой кого да изрита от българската дипломация?
  Бойко Коцев е отявлен комунист, какъвто беше и баща му, той е подготвян много отдалеч да служи на комунистите и на руските интереси и отдавна сътрудничи на руската служба, наследник на КГБ.
  Не съществува никаква възможност да бъде отстранен от властта, още повече от дипломацията. Твоя реторичен въпрос има само един отговор и не подлежи на коментар, комунистическия функционер Бойко Коцев ще продължава бойко да служи на българската комунистическа сган и на Русия.
  Нито един български президент, министър-председател или министър на външните работи не би се осмелил да го “изрита” от дипломацията. Тя е ядрото на политиката на българските комунисти, чиято държава Ръ.Бъ. служи на Русия. Все пак има и книги по този въпрос, ти все още не си ги чел, поне така изглежда.

 37. Мнението ми напълно съвпада с това на IVANOVA, KIKI, IRINA. Червеният путински задник на Бэ.Бэ. лъсна отново ослепително ярко. Лъснаха за пореден път договорките и зависимостите му от ДПС и #КОЙ. Невидимият съюз с Доган става все по-видим. ГЕРБ са ясни още от самото начало на съществуванието си = ДС = КГБ; Реформаторите, обаче, дължат обяснение. А и това е последният им шанс да излязат от тази пошла, червена, евроазийска коалиция с минимум загуби.

 38. Не намирате ли връзка и между разследването,което започна срещу “Протестна мрежа”?За мен Борисов е повече от компроментиран и дори и на сляпо вярващите в неговата “харизма”би трябвало да им просветне!За съжаление народът ни е станал толкова инертен,че няма кауза,която да го обедини!Искренно се надявам да греша!Не знам кой е живеел с илюзията,че ББ ще предприеме някакви реформи-смешна кукла на конци!От безсмислените му брътвежи вчера лъха объркаността на един уплашен човек,не че някой е имал съмнения относно интелигентността му!Не прилича на един мин,председател да изпуска нервите си по такъв начин,ама в пожарникарското училище не учат такива неща!За Куневица е важно да бъде във властта-за това съмнение няма!Радане…..?

 39. Савова, виждате, че това е крайно недостатъчно. Това е минимума на минимума. Безсилието в държавата е фрапантно. 30 години и само няколко неща. А какво ставаше в останалото време? Едни Момчета строят хотели с нашите пари (които вече са тяхни) а народа блъска в чужбина. Или пък се блъска по главата. Ето имаме и натрупан огромен дълг. (Половината от него изчезна във КТБ) Членството в ЕС е почти ялово а членството в НАТО почти на хартийка. ББ смело нарича американските самолети – Бракми а русията велика сила?!
  Хората идват в БГ само да си видят остарелите роднини и да си оправят документите. Пълен Батак!
  А личности има да. Има но когато трябва да сторят нещо истинско ги няма. Ето пак казвам. Нашия пронатовски президент няма капка смелост да включи премахването на имунитетите в идеята си за референдум. Ако пък мисли, че това е лоша идея да си го каже. Затова написах по-горното. В България няма изчистена визия за държава. Има едно приказване и въртене. Имитиране на управление и създаване на проблеми, които тези в “опозиция” коментират, вдигат шумотевици и като дойдат на власт уж оправят а после пък те вършат глупусти, които пак се коментират и след тях ги “оправят”. Обаче нищо съществено не се върши. Тоест излиза, че нашата власт просто седи , гледа , чака и играе игрички, докато може би нещо на тъмно се върши но това е тема табу.
  Като например хилядите соларни паркове, които не печелят а са средство за точене на още парички от Народа. А колко струва един такъв парк? Аз ще ти кажа- няколко малки завода. Някой попита ли защо не се строят заводи, които да дадат прехрана на населението!? После руската инвазия за закупуване на Българска земя. (Кога разрешиха на чужденци извън ЕС да купуват земя ??) Това дори мина без референдум. Всичко това се подминава тихомълком от нашите “личности”. А когато стане време за избори дори искат да ни задължат, защото така ще им е дори по-евтино да продължат с нищо правенето и слугуването.

 40. Елате на протеста днес против модела *Кой*.От 18 часа пред Мин. съвет.

 41. Аерофлот и всички останали
  Не критикувате и не дрънчете като празни воденици,А ЕЛАТЕ ДНЕСКА НА ПРОТЕСТА.НИКОЙ НЯМА ДА ВИ СВЪРШИ РАБОТАТА АКО НЕ Я СВЪРШИТЕ САМИ.
  И НЕ МИ ЦИТИРАЙТЕ ТРОЛОВЕТЕ И ИЗМАМНИЦИ КАТО *ИВАНОВА* И *АНТИКОМУНИСТ*.С ТЯХ ЩЕ СТИГНЕТЕ ПАК ДО МОСКВА ,САМО ЧЕ ПО ДРУГ ПЪТ.

 42. диване,
  С ти се кефиш от тая безпътица.*Нищо да не се прави и тия,които биха могли да ги смачками и тях.За да си останат само вашите Бриго Аспарухов И СИЕ.и ПЪТЯТ ЗА МОСКВА ДА Е ОТКРИТ.Как не казахте една хубава дума за Костов за Радян няма другИ.И вие го правите да няма ДРУГИ. ИЗМЕТ БЪЛГАРСКА.

 43. Къде съм се кефил на тая безпътица Савова ??? Виждам, че те боли но ако си мълчим просто участваме в нея. Не ми приписвай принадлежност ако обичаш към някакви хора които не познавам и не искам да познавам.
  За Радан, докато не свърши някаква работа нищо няма да кажа. Виждам, че има ведър поглед и поведение но Аз не робувам на личности. Не знам честно дали изобщо заслужаваш отговор, след като си позволяваш да обиждаш като простачка.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.