Справедлivo.bg

Имал съм честта да бъда цитиран в световни медии през последните години ( ВВС, СNN, “Файненшъл таймс”, “Ню Йорк таймс”,”Монд” , норвежки и германски тв канали, и т.н.). Това поддържаше в мен мъждукащата надежда, че некрологът ми на журналист в България е малко прибързано (п)о(д)тпечатан.

Многократно съм се опитвал да подканя българските медии да подхванат зададени от мен въпроси. Всуе! Не им се видя интересно на 8 октомври 2006 г. да проверят на място дали е вярно, че на посочения от мен в предаването “В десетката”  по БТВ адрес в София нещо подсказва, че има два мезонета, придобити незаконно ( чрез подставеното като фиктивен собственик лице Владимир Лазов, близък на семейството) от президента Първанов ( с изключение на колегите от “Капитал”, които обаче не посмяха да използват доказателствата, публикувани от мен цели 4 години по-късно в книгата “Президент на РъБъ”) . Журналистите само трябваше да проверят на място и щяха да се уверят, че е вярно. Защо иначе вътрешният министър Румен Петков щеше да изпраща полицаи да охраняват адреса, като крещяща проява на самоувереност ( че никоя медия няма да посмее да провери)? Медиите можеха елементарно да потвърдят, че има далавера, щом патрулна кола е изпратена да спира любопитството на храбри журналисти.

Предлагал съм на колегите да попитат президента Петър Стоянов да потвърди как в кабинета му лидерът на БСП Първанов е бил заплашен от германски емисар, че ще бъде спряна субсидията на БСП, ако продължава да поддържа режима на Милошевич в Белград и в резултат на това, заради едни пари, БСП изведнъж реши да подкрепи членството на България в НАТО. Че двамата президенти солидарно се правят, че няма такава случка, е едната страна на въпроса. Но как пък нито една медия не ги попита нито веднъж с цел изясняване причините, поради които Първанов се “промени” заради едни пари в полза на НАТО? Нима това не е обществено интересно да се знае- най-вече от лъганите систематично червени избиратели?

Предлагам многократно вече от пет месеца някой колега ( или политик) да зададе въпрос на Борисов защо е наредил по телефона (и в качеството на какъв?) на служебния премиер Близнашки да редактира проектодокумента “Визия 2020”  в частта, която  описва Русия като страна, водеща хибридна информационна  война в България. Отново се натърквам на пълно мълчание, макар мнозина да знаят, че това е вярно.

Общото между трите (ми) предложения ( а имам и още много други подобни) е, че източникът съм аз. Ставам за източник на световни медии, но за българските съм покойник.

Най неочаквано и почти незаслужено ( защото само съм цитирал една угодническа спрямо САЩ статия на Волен Сидеров) днес бях леко възкресен на вълната на един парламентарен скандал. Нямаше да реагирам на следната претенция:

16:43 | 05.03.2015

ПИК успя да намери коментарния материал на Волен Сидеров. Ето какво е написал той преди 24 години за съветската армия:

ДА ОСВОБОДИМ АЛЬОША ОТ НАРЯД”

Обаче последва опровержение за това “сензационно постижение”.

Други ме заместиха този път в отстояването на истината за моята  скромна заслуга, която е по-скоро в популяризирането, отколкото в изнамирането на публичния факт, какъвто е статията на Сидеров.

Нататък цитирам, както винаги правя ( вкл. по отношение на ПИК), дори и спрямо медии, които многократно, но малко преждевременно, са танцували на “гроба ми” ( като “24 часа” и “Труд”):

Дневник:

“Едно наум: След ботуша на Альоша остава само робство
Статията е публикувана на 4 март 1991 г., а по това време Волен Сидеров е главен редактор на вестник “Демокрация”, партиен орган на СДС. През април 2014г. в качеството си на лидер на формацията “Атака” Сидеров беше удостоен в Москва с руското отличие “Звезда на отечеството” . Тогава той заяви: “Скъпи приятели, приемайки високото руско отличие, искам да ви предам братски поздрави от преобладаващата част от българския народ, който обича руския народ и който помни, че от турско иго го освободи не Европейският съюз, а братска Русия. Благодаря за честта, желая успехи на руското държавно ръководство в укрепването на държавността и на братския, православен руски народ”.

Статията от “Демокрация” беше публикувана в блога на Иво Инджев. Заглавието е на “Дневник”, запазен е оригиналният правопис на текста. 

“Съветската армия е страж на мира” – тази лъжа се насаждаше в главата на българина от буквара на първолака до вестника на пенсионера. Песни се пееха и стихосбирки се тиражираха в прослава на “легендарната Червена армия”. Не знам друга нация да е възпявала така окупатора си и да му е издигала мегаломански паметници, по-високи от телевизионната кула. България го е правила. Гнусотата на голяма демагогия изискваше не само да се подчиниш, но и да обожаваш този, който ти носи робството. А там, където е стъпил ботушът на Альоша, друго, освен робство, хората не са узнавали. Предполагам, че в бъдещите буквари и енциклопедии определението за съветската армия ще бъде “Страж на робството до разпадане на империята”.

За мен утешително и радостно е, че ще доживея това време. Както е радостно разтурването на Варшавския договор. Слава Богу, никой няма да ме защитава от “враговете на социализма”.

Логично и закономерно беше това разтурване. Както е логично и закономерно това, че нито един съветски войник не участва във войната срещу Саддам. И как иначе – нали отсреща стрелят със съветски калашници. Не върви да се биеш срещу една армия, която е твоя рожба. За залива не заминаха и български кинтексаджиии, които години наред продаваха оръжие на иракския фюрер, след което се връщаха и купуваха от българския Кореком “Лада” и кожено палто за своята другарка.

Срам ме е, че нито един български войник не замина за Кувейт. Срам ме е за тези, които нападнаха Желю Желев, когато стана дума за българското военно присъствие в залива, пък макар и символично. Това са хората, които издигат паметници на своите агресори. За тях Альоша винаги е бил страж на собственото им дебелашко благополучие.

Войната в залива потвърди истината, че в края на двайсти век велика сила не е тази държава, която има голяма армия, а тази, която има голяма икономика и висока култура. За да гарантираш нечия свобода, собствената ти държава трябва да се състои от свободни хора и да е що-годе цивилизована. Тези две качества липсват в съветската империя. Нейната армия беше страж на мира през четиредесет и пета година, когато трябваше да се изолира половин Европа от цивилизацията. Тя беше страж на мира и през 56-а в Унгария, през 69-а в Чехословакия, през 79-та-а в Афганистан, през 91–а в Литва…Не е ли време вече да го освободим вече от този наряд този верен страж…Да изуе най-после мужишките си ботуши и да си гледа работата.

Ако пък не можем да минем без страж на мира, нека тогава бъде този, който защити демокрацията. Американските момчета ни показаха как става това.”

Vevesti.bg

четвъртък 05 март, 2015

Статията на Волен Сидеров, която а-ха да доведе до бой „Атака“ и Патриотите

Иво Инджев публикува в блога си текста „Да освободим Альоша и от наряд“, писан през 1991 г.

Коментар на Волен Сидеров във в. „Демокрация“ от 1991 г. стана повод за поредния скандал между депутати на „Атака“ и Патриотичния фронт днес в пленарната зала..

Статията беше публикувана в блога на Иво Инджев.

05.03.2015

24 часа

Коментар на Волен Сидеров във в. „Демокрация“ от 1991 г. стана повод за поредния безумен скандал между депутати на „Атака“ и Патриотичния фронт днес в парламента.

Димитър Байрактаров излезе на трибуната и успя да прочете само заглавието, когато Десислав Чуколов се засили срещу него и го замери с куп листи. Това предизвика мощен скандал, който прекъсна заседанието.

Въпросната статия е публикувана в блога на Иво Инджев.

В. „Труд”

Коментар на Волен Сидеров във в. „Демокрация“ от 1991 г. стана повод за поредния безумен скандал между депутати на „Атака“ и Патриотичния фронт днес в парламента..

Въпросната статия бе публикувана в блога на Иво Инджев.

Vesti.bg

Байрактаров започна да чете статия на Волен Сидеров от 90-те години със заглавие “Да освободим Альоша от наряд”. В статията, публикувана във в. “Демокрация”, Сидеров изразява антируски позиции и радост от разпадането на СССР.  (вж. целия текст в блога на журналиста Иво Инджев).

 

 

32 мнения за “Справедлivo.bg”

 1. Отдавна “предполагах”, че германия е в основата на “буксуващият” европейски влак. Но сега вече “съмненията” ми се затвърдиха! Излиза че германия е субсидирала, субсидира и пак ще субсидира бсп! Какво се чудим тогава на кариерата от пари на Станишев, и други политици полиглоти, които представят бг в кулоарите на европа. От къде са парите, вече е ясно!!! Сигурно е, че германия субсидира и други -сепета, я от чехия, унгария, и други подобни социално чакащи.
  Тя затова и европа си е свалила “бикините” гледайки на Изток, чакайки “изгрева”!

 2. Змия, която не сменя кожата си, загива – е казал Ницше. Гонителят на християните Савел става един от най-големите християнски апостоли под името Павел, Достоевски от “реформатор” става апологет на православието и монархизма, да не говорим за метаморфозите на Наполен и т.н., на човека е свойствено да променя възгледите си при изживян душевен катарзис или под влиянието на обществено-икономическите процеси. Това се отнася преди всичко за хората с размах, за мащабните, търсещите личности. Със Сидеров обаче случаят е съвсем банален – той просто е един екскремент, който все по-зловонно се размеква.

 3. Справедливо е г-н Инджев! Та то и Макгахан си е доста подценяван в модерна България, но ако не бяха репортажите му едва ли някой щеше да разбере за поредното клане в Османската империя.

 4. Историята не се числи към точните науки. Има разбира се безспорни факти, но тяхното тълкуване вече е пречупено през нечий мироглед или школа.
  Впечатлението за професионализма на Велизар Енчев в дискусията “Освободители или поробители” идваше от добре заучените фрази нямащи нищо общо с добрата реторика, в която има логична мисъл, следвайки изпитаната формула за внушаване на “истината” базирана върху лъжа, за която единственото условие е да се каже най-малко сто пъти. До този момент това число е надхвърлено многократно като се има предвид периода 1944-1989, дори и по-късно. Затова всяко по-различно мнение дори с неуспорими истини се приема като “прегръдка на нихилизъм” за да се класифицира като нещо лошо.
  Искам да насоча вниманието към още две неща, които ми направиха впечатление.
  Първо, когато някой говори откровенно погледа му никога не е насочен някъде надолу и второ, независимо, че темата е конкретна “Освободители или поробители” отнасяща се за 3-ти март, като заключение се оказа, че е важен крайния резултат или с други думи няма значени дали са освободители или поробители. Да, но има голямо значение за проблемите на един народ вече 137 години и за съжаление все още продължават. Това е истинския нихилизъм, за който няма отговор до кога?

 5. Човечето в.с. свали маската си на демократ. Отдолу всички виждаме грозната разкривена ченгеджийска мутра. Бррррр. Потрес!
  Това може само да ни даде идея за каква демокрация става въпрос в България. Демокрация с руски ченгета.

 6. Туш.Истината винаги излиза.
  Не напразно Христовите думи *Истината ще ви направи свободни* са надживяли хилядолетия.
  Когато искам да се информирам за актуални събития чета новече от един източник и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО блога на Иво Инджев.

 7. Реторичните въпроси които задава Иво Инджев имат ясен , еднозначен и категоричен отговор.
  Той е даден от самия него преди около два месеца в статията му за държавната телевизия, наречена напълно неадекватно “българска” и “национална”.
  Г-н Инджев я определеля недвусмислено като комунистическа. А щом е комунистическа ,тя едновременно е проруска. Не може да има нещо комунистическо в България, а да не е проруско.
  Абсолютно нито една медия не обърна внимание на анализа и заглавието на статията, което означава, че е казана една истина. Ако г-н Инджев беше дал друга квалификация на на държавната телевизия на Република България, той щеше веднага да бъде заклеймен и разобличен, най-вече от комунистическите медии. Но сегашните му конкретни въпроси към медиите по принцип са индиректна квалификация към самите тях. Елементарната логика налага единствено обективния отговор- освен държавната телевизия БНТ и всички други медии са комунистически. ( както и всчки партии са комунистически.Ако поне една от тях не е, тя ще има своя, некомунистическа телевизия)

  Никой не се нае да продължи анализа на Иво Инджев. Крайния извод е, че след като държавната телевизия е комунистическа, нейната публицистична същност е комунистическа. Просто не може да е друга. След посочената статия Г-н Инджев даваше допълнителни факти за комунистическата същност(прояви) на БНТ. Отново никой от никоя медия не реагира.
  Тази нереакция води до достоверна констатация, остава само да се премахне комунистическата конспирация и телевизията да бъде преименувана в ДКРТ- Държавна, комунистическо-руска телевизия на Република България.
  Всичко останало е ненужна пледоария!

 8. Лёд тронулся, господа присяжные заседатели!
  Винаги съм изпитвал и за това дълбок респект, че г-н Инджев цитира и някои родни медии чиито собственици и главни редактори ако можеха в една вирткапка вода биха го удавили. Стига да се намери начин да не носят никаква отговорност.
  И то по начин който изключва абсолютно всякакви съмнения за манипулации. Даже, ръка на сърцето, някой път като им зачета гадостите, най-често насочени срещу стопанина на блога нямам психически сили да карам докрая.
  Та, не ще да е никак случайно и, напротив, споменаването на имената на дълбоко уважаваните още в първото изречение на световните медии позоваващи се на Автора.
  В живота няма случайности. Има само неопознати закономерности.
  И още нещо. След вчерашният скандал в парламента хиляди, как да ги нарека, “мързеливи” нашите сънародници ще отворят най-сетне широко затворените си очи. Никак не е малко.

 9. Отдавна е време лекарите да диспаризират болния Сидеров – шизофренията му толкова явна, че е демонстративна! Този човешки екскремент толкова е размирисал страната, че дори розите й не могат да заглушат вонята!

 10. До VLADO – Доколкото зная, този “германски емисар” не е от правителствените среди в Германия, а е от някаква социалистическа или социалдемократическа партия или фондация. Господин Инджев е запознат съвсем точно със случая, просто не е обяснил по-нашироко.

 11. Да се махнат Имунитетите е все по-наложително. Иначе тоя цирк с изкрейзили ченгета ще продължи вечно. България няма нужда от Защитени ВИП Мошеници а от защита на Гражданите, които ги издигнаха, не за да се заобграждат със Стена срещу Закона.

  Има толкова съществени неща но Випа си кротува щастливо на фона на разнебитената му държава!

 12. Към Сотиров:

  Описал съм случая в “Президент на РъБъ” ( 2010 г.)Става дума за социалдемократа Гернот Ерлер. В Германия основните политически партии получават държавна субсидия за техни фондации и сумата зависи от парламентарната тежест на съответната партия. Така че най-легално германските социалдемократи поддържаха БСП жива след погрома й от изборите през 1997 г. Ерлер обаче е изпратен да заяви на новия лидер на БСП Георги Първанов, че българските социалисти са единствените в Европа, които подкрепят режима на Милошевич (Първанов лично пишеше сълзливи писма на своя сръбски другар). Съответно Герлер заплашва Първанов, че ако БСП не си промени позицията, ще му бъде спряна финансовата помощ. Ерлер се кара на Първанов на висок тон в кабинета и в присъствието на Петър Стоянов, и негови сътрудници, при което президентът дори се застъпва за нещастния провинен български социалист като се обръща към Ерлер да му влезе в положението на Първанов ( имайки пред вид що за партия е БСП). Ерлер обаче не се шегува и така Първанов се превръща в…проатлантически социалист заради едни германски пари. Това обаче остава неизвестно на широката публика, която лъжат и до днес, че заслугата за преобръщането на БСП в полза на членството в НАТО е само и единствено на плачливата реч на Стефан Данаилов, подучен от Първанов да разчувства другарите и другарките на съответния конгрес с молба да подкрепят новата проевропейска линия. Днес Първанов с гордост поема позитивите от това преобръщане, но “спестява” унизителната истина как се е продал.
  Информацията е най-ценния политически ресурс и не случайно БСП така ревностно крият кирливите си ризи. Въпросът е обаче, защо други, като самият Петър Стоянов, така ревностно пазят реномето на смачкания от Гернот Ерлер лицемер Първанов? Или защо така единодушно българските медии се правят, че не са разбрали за какво става дума? Ако чугунените комунисти знаеха, как са ги продали за шепа германски жълтици ( точно както Ленин е бил купен с германско злато да разлага руската армия, воюваща с Германия- приликата е в продажността и безпринципността, а не в германския контекст), вероятно щяха да се отделят обидено в друга партия, която да разцепи монопола на БСП и политиката в България можеше да има съвсем друг път на развитие.

 13. Мисля, че и влизането в парламента на Атака е нагласено , но май идва ред на подмяната с нов руски проект – може би на В.Енчев. Не случайно му вадят “демократичното минало” в Парламента пред камери и завихрят скандал.Станахме държавата на скандалите, задминаваме и Гърция.
  НО най-важното, което изнервя проруските ни политици е реалното присъствие на шефове на НАТО и дори двуметровия шеф на ФБР и намерението за разположение на сили на НАТО в България.Дали това не беше повода за нервната криза на Борисов?
  А продажника Сидеров да си спомни приказката-“внимавай за какво се молиш, че може и да ти се случи”- ето НАТО ни се случи , че и Джон Кери и шефа на ФБР.

 14. Петър Стоянов се продаде и на Бареков. Нали го хвалеше ?! Когато човек се опита, да си обясни нечие странно поведение със разум не се получава. Когато прибави вътре и силата на парите, всичко си идва на мястото. Коня е президент на СДС и още заместник-министър на правосъдието в кабинета на СДС, оглавяван от Филип Димитров. А ето че и неговото поведение е странно!!??

 15. Господин Инджев, благодаря за изчерпателната информация. Препоръчвам и на другите Ваши читатели да се запознаят с нея. Ще си позволя да споделя тази информация и във Фейсбук.

 16. Честито! Заслуга за оставката на писанчевци и на зетчета имат всички свободомислещи българи, които не се примириха с агентите на ДПС във властта и с двуличната угодническа позиция на Тиквоций. Благодарности за доблестната постъпка на доц. Веселин Вучков, който не се поколеба да се раздели с високия пост, но да не се огъне!
  Благодарности и за Иво Инджев, който не се умори да показва недъзите на получовеците, управлаващи Бг!

 17. Кой, ако не бате Иво ще пусне духът на истината от бутилката, добре запечатана с червен восък. Комплименти!
  П.С. Между другото, снощи, откриването на Кинопанорамата с новия български филм “Досието Петров” мина блестящо. Филмът е по сценарий на Жан Клод Кариер и по много интригуващ начин разглежда ПРАУСТРОЙСТВОТО в БГ. Препоръчвам го за посещение!

 18. Иво, твоят блог е истинска медия, от която аз и поне още четирима мои познати черпим информация за някои събития – събития, които мръсните и мазни парцали, наричани български “вестници”, никога няма да коментират.

  С големи благодарности за твоя труд: Четецът

 19. Малко допълнение:

  Нашата страна Царство България обективно се явява победена държава по време на Втората Световна война поради ЕДИНСТВЕНАТА ПРИЧИНА,че Съветския Съюз ни обявява война.Политически и дипломатически това става с акта на Съветското правителство,наречен “Нота Советского правительства о объявлении войны Болгарии”.

  Въпреки че българските власти се отказват от каквато и да е съпротива срещу Съветския Съюз още преди тази Нота,самата тя ни прави “(невоюващ) участник” във ВСВойна,поради факта на обявената Съветско-Българска война.Буквално няколко часа след обявяването на войната и връчването на самата Нота на Министър-председателя Константин Муравиев и в същото време Министър на Външните работи от управялващия Съветското посолство и “допломатически представител” Дмитрий Яковлев,властите обявяват съгласие за примирие и молба за предосатвяне от Съветите на съответните условия.Той(Яковлев) изпълнява тази задача,защото посланика Александър Лаврищев още през март напуска България и участва в подготовакта и ръководенето на официалните и неофициалните действия на Съветския Съюз към България.

  Българските историци и публицисти почти не обръщат внимание на този акт и изучаването на тзои период от историята ни е непълен.Дори самата Нота не се познава от повечето изследователи.Без нейното знание и анализ акта на окупацията на страната от Съветския Съюз е напълно осакатен.Учудващо е нежеланието не толквоа на комунистите че не обръщат никакво внимание на този документ,смущаващо е,че нормални и честни историци следват същия път на незаинтересованост.

  А все пак,Съветско-Българската война е ПОСЛЕДНАТА ВОЙНА,която е обявявана срещу България и Българския народ.

 20. Към антикомунист:

  Нотата на СССР за обявяване на война е достъпна за широката публика напоследък чрез книгата на Георги Боздуганов “България. Плячката на Сталин”, където всеки може да види факсимилието на документа.

 21. Трудно е едно “благодаря” да покрие смелоста на Иво да ни показва скривани и покривани истини от професионалните “агитпарцали”, които обработват мозъците на българите вече един век. Но има едно едно разминаване с него сред българите в САЩ. Докато в световните форуми и “Кафене” и “Дойче Веле” можем да видим Иво или да срещнем мисли близки до неговите, в САЩ липсва напълно такъв форум. Преди много години в Чикаго синът на генерал Паприков, д-р Паприков с лични средства издаваше едно малко издание за истините на комунизма в България, които сега всички знаем. Но той беше предупреден, че дългата ръка на ДС може да стигне навсякъде и “естествената смърт” скоро го намери. (В Чикаго старите го знаят, но мълчат за това, пък и “документите са изчезнали”, не знайно как.) От тогава насам истините за комунизма са полу забранени в САЩ или замазани. Освен в Чикаго не се чуват български гласове нито на Западния, нито на Източния бряг. Няма го и Иво. Заслуга за това може би имат “дипломатите” или “грижовниците за българите в чужбина”, които са главно избрани, подготвени и обучени от БКП или БСП и се грижат в медиите да не се появят “грешни мнения”. Чуват се и нови гласове, но съвсем тънки. Но има и едно лесно обяснение за това. От дълги години даже и днес, “умните” се надпреварват да се кълнат в “верност” на Кремъл и да развенчват неговия враг САЩ, но в същото време използват всичката си власт да изпращат своите деца на Запад и да пречат на техните “врагове” да проникват или да получават каквото и да е. Много стара история, но съвсем нова и днес.

 22. Пропуснах последните редове.
  Децата на комунистическия елит в САЩ, знаят само каймака на облагите, които техните родители получаваха. Те не знаят или не искат да знаят гочилката и огромните страдания прчинени на хиляди от техните родители. Пример за това ни е Леа Коен. Тя е готова да обвинява бълггарите за съдбата на евреите, без да признава, че това бе смела акция при тогавашните условия, и че резултата бе, че тя е на този свят. Без спасяването на евреите в България нямаше да има нито Пепо Коен, нито Леа Коен. Но това е пример как децата като нея, се мъчат да оправдават злодействата на родителите си, правени от лакомия за огромни аванти, злоба, или притиснати в менгеметата на окупатора.

 23. Г-н Инджев,
  Позволете първо да Ви поздравя за блестящото ТВ участие, защото офицерът Енчев не беше никак лесен съперник.

  Ако позволите един офтопик, който илюстрира генезиса на хора като Петър Стоянов и може би ще изясни и гузното му мълчание по поставения от Вас въпрос.

  Петър Стоянов, когото наричаха Йори (по “Мечо Пух”, прилича си, нали?), беше секретар на ДСМС в Юридическия факултет на СУ, но с мераци и планове за много повече. В онези години всяко лято и есен се провеждаха кампании по полагане на ангария в полза на комун-милицейската шайка, които благозвучно се наричаха “бригади”. Имаше всякакви – ученически, студентски, армейски, на обществениците, пенсионерски и пр. И всичките “доброволни”, но тежко ти, ако вземеш насериозно принципа на доброволност и пропуснеш някоя.

  Във вузовете имаше и международни бригади. Та един ден, докато чаках (или причаквах) една госпожица от Филологическия факултет на СУ, без да знаех, че филологиите и Юридическия имат общи лекции в общ поток, се озовах в центъра на имппровизирано събрание в коридора. Дневен ред – избор на командир на бригадата в СССР. Кандидатите – Петър “Йори” Стоянов и още 2 момчета. И докато чаках въпросната дама, внезапно ме поканиха и аз да се изкажа – сбъркаха ме с някой, види се. Измъкнах се от небраното лозе с няколко общи приказки, че командирът трябва да е водач и всички бригадири да признават авторитета му, и че гласуването ще реши кой да е той. Още помня злобния, пълен със смъртна ненавист поглед, който ми хвърли Йори. Е, гласуваха, Йори се провали, избраха едно момче на име Петко, а Йори от яд ревна със сълзи. И със сополи. Много смешно беше как ги маже заедно по високодиоптричните си пенджери.

  След време Йори все пак стана командир на цялата бригада България, че дори и се дореди (като редови бригадир) в билдебергския Клуб на 300-те, заедно с другарките Меглена Кунева-Пръмова и Цветелина Бориславова. Закономерно – ТЯХ червеното знаме роди ги, ВСИЧКИТЕ. Няма да е реалистично да очакваме Йори да потвърждава каквото и да било компрометиращо обстоятелство за друг “геносе”, какъвто е седефчов. Освен ако неговият личен – на Йори, интерес не го наложи. Или пък животът сам не извади подобно потвърждение на бял свят. Дотогава можем само да предполагаме какви точно не особено чисти тайни свързват двамцата от националния ни “елит”.

 24. “Можеш да лъжеш един народ за известно време. Можеш далъжеш част от народа през цялото време. Но не можеш да лъжеш целия народ през цялото време.”
  Тази мисъл на Линкълн трябва да си я повтарят всяка сутрин нашите политици.
  След успеха на проекта “ЦАР” и повторението “Борисов” последва провалът “Бареков” и не много успешното съживяване на “Сидеров” и “Първанов 2”. Сега са почнали римейк на “ЦАР” – ха-ха – тия вЕрно ни имат за много прости…
  … Което ни подсказва, че идва от друга страна. ( все пак тук “всички сме баджанаци”)
  😉

 25. АЭРОФЛОТ , как си обясняваш прогреса на Коня “Йори” във СДС? Нима измамата и предателството не са най-гнусните деяния ? Разбирам тези, които стоят срещу мен. Те поне си казват кои са. Но как да разбереш Змиите надянали маската на Приятел !! Не трябва ли да сме два пъти по-сурови с тях !?

 26. АЕРОФЛОТ
  Значи те се *доредиха*,а пък вие не.Е и ние не се *доредихме* и пак сме си щастливи,за да не се гаврят с нас такива като вас,които са от същият дол дренки,даже по дребни.

 27. Г-н Инджев,

  За да не спамя темата, ако прецените за уместен, пращам къс отговор до ДИВАНЕ:

  Колега, на въпроса Ви отговарям чрез един от героите на Блага Димитрова от “Лице” – “бивш човек”, който пред различните несгоди и репресии, предписвани на “класовия враг” от грабясалите властта каскети с ППШ-та избира да СЪТРУДНИЧИ. “С петното напред и нагоре-това е асансьорът към успеха”, казва синковецът. Важи за мнозина не само в СДС (сидоров напр.), а в целия политически маймунарник. А кое е по- и най-гнусно не смея да съдя, видял съм много в тоя живот, но казано е, “Не съдете, за да не бъдете съдени”. Моите уважения!

 28. След спомените за комунистическия функционер Петър Стоянов от читатели на блога, има ли още вярващи,че България е имала за президент некомунист. Биографията и произхода на сегашния президент не са далеч от комунистите.

 29. ЗАД УРАЛ.ПРЕДПОСЛЕДНИЯТ ОТ КОМЕНТАТОРИТЕ ДА ЗАТВОРИ ВРАТА НА ВОКЗАЛА.ЗНАЕ СЕ ЗА КОЙ СТАВА ДУМА.

 30. Този Избор, както го наричате според мен е по-скоро реакция на неговата природа. И това показва с какви ужасни хора си имаме работа. Добре, че Господ ги разкрива и ослепява но това не е достатъчно. Слугите на сатаната могат да бъдат разгонени само със силна вяра в Иисус Христос. Царя и Спасителя на човечеството. Това са напълно реални неща а не религиозни измислици. Води се много тежда и сериозна война за душите на човеците, уви повечето от тях не търсят Спасението.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.