Борисов се подигра с факта, че лично той задуши протестите през септември 2013

Има няколко начина да отговоря в лично качество на лъжата на Бойко Борисов, изречена днес от него в парламента, че си бил изтеглил неговите хора от ГЕРБ от протестите срещу кабинета на Орешарски и по тази причина останали само 100 протестиращи (предполагаемо, „хора” на Реформаторския блок).

 

Един от възможните лични отговори е да благодаря, че съм зачислен сред протестиращия граждански елит. Да си сред 100-те будни български граждани, е чест. Моя милост не беше от най-упоритите демонстранти, но все пак посещавах протестите и в тяхната затихваща фаза.

 

На човек като Борисов, който систематично лъже, няма как да благодаря обаче дори и да беше ме похвалил ( иначе обикновено ме нарича „идиот”, при това по няколко пъти в рамките едно телевизионно предаване).

 

Ето защо избирам да припомня фактите не само по памет, но и чрез цитати на други свидетели на събитията.

 

Истината е обратната на твърдението на Борисов за оттеглянето на „неговите” демонстранти и оредяването на протестите след това. Защото демонстрантите се оттеглиха сами след неговата омаскаряваща протестите лична намеса на 4 септември 2013 г. в първия ден от есенна сесия на Народното събрание, когато той се правеше на опозиционер.

 

Ето какво написа колегата Гиегор Лилов тогава във фейсбук:

 

          Grigor Lilov

3 септември 2013 г. · Sofia ·

„Основната теза на правителството и Станишев, е, че протестите са организирани и платени от ГЕРБ. Много неизкушени хора вярват в това, понеже нито са слушали, нито са чели за “тайните проекти”, които управляват политиката.
Но самият Бойко Борисов защити пропагандната теза на Позитано собственоръчно в Туитър: “Утре цялата група на ГЕРБ ще застане до протестиращите”.
Е, как да не кажеш, че ГЕРБ играе заедно с новата Тройна коалиция! “Откровението” на Борисов е способно да отврати протестиращите срещу властта и връзките й с олигархията. Явно това е целта му в навечерието на утрешния голям протест.
Явно Бойко си връща дълга за “тайния проект”, с който навремето дойде на власт с незримата, но ключова подкрепа на БСП и ДПС.”

 

Точно така! До онзи момент протестите бяха чисто граждански, а след като Борисов нагази в тях страшно много граждани се отвратиха и решиха да не си дават физиономиите на този брокер на задкулисието. Моя скромна милост – също.

 

Ето с каква сладострастна наслада журналистът от в . „Дума” Александър Симов, помагач на Борисов в омаскаряването на протестите, описва две седмици по-късно ефекта от герберизацията на протестите, отбелязвайки включително и отсъствието на пишещия тези редове от протестите в София.

 

„Tuesday, September 17, 2013

Къде изчезнаха от улиците медийните звезди на протестърите?

 

Тези дни често наминавам покрай протестите в центъра на София. Не участвам в тях, но искам от първа ръка да се информирам какво е настроението там. Не се заседявам много, защото старата десница вече ми разпознава лицето, а старите десничари знаят да гледат злобно като фолкпевица открила конкурентка с по-голям бюст”, пише воайорът Симов. И злорадства още:

 

„По улиците бяха останали 50-тина ентусиасти, които не само нямат нищо общо с телевизионните протестърски лозунги, те вече и не искат да имат нищо общо…

 

 

Даже Иво Инджев го няма и няма кой да поведе страшната битка срещу Леонид Брежнев или срещу третия му братовчед. Пустота и унилост душевна…”

 

Че участниците в протестите рязко намаляха след 4 септември 2013 г., както се вижда от свидетелствата ( не само на вашия автор), е факт. Както беше факт, че Борисов имаше лична вина за това. Ето защо подигравката му днес е особено отблъскваща.

 

Да, Борисов направи услуга на тогавашните управляващи и легитимира със задна дата лъжите им. Хиляди граждани се почувстваха измамени и омерзени от това заиграване, а днес Борисов им се подиграва отново.

 

В ivo.bg. опустошителият ефект от „прегръдката” на Борисов беше отбелязана последния начин:

Бойко помага на Сергей срещу реформаторския протест

Иво Инджев

септември 9, 2013

В книгата „ Премиер на РъБъ” описвам не случайно свидетелски случката как кметът на София Бойко Борисов се хвали пред американския посланик Джон Байърли, че турските служби му се били отблагодарили за бламирането на резолюция на Софийския парламент, която би признала османския геноцида над арменците.

Жалко, че от Реформаторския блок не са си направили труда да научат и разберат, че Борисов е способен да употреби всеки и всичко в свой интерес заради едната хвалба дори- какво остава заради интереси, които водят назад във времето към битността му на довереник на царя от Мадрид, пъдаря от Правец и господаря от Москва.

Писах също, че Борисов само това и чака: да бъде помолен да помага на Реформаторския блок да го погълне.
Не очаквам скромните ми предупреждения да бъдат зачетени, но искам да посоча истината: събитията показват колко полезен за Реформаторския блок е Станишев и обратното- колко пагубна за същия е прегръдката на Борисов.

Правилно четете: с всичките си изстъпления Станишев на практика катализира сближаването на различни политически субекти под условното название Реформаторски блок, докато Борисов успя да направи това, което нито полицията, нито напъните на кресливия Сидеров, нито мълчанието на стреснатия от протестите Орешарски постигнаха: погали похотливо и публично гражданското недоволство, с което пося семената на унинието сред протестиращите срещу властта в София, заподозрени, изтипосани, обобщени, посочени, набедени и обвинени вкупом като ерекция на предишните управляващи.

Посятото веднага бе наторено. Сипвайки сол в раната, Станишев става и ляга с ехидната констатация, че Борисов и Цветанов били онези, които стоят зад протестите в София- откровена и преднамерено интригантска обида към най-креативната част от демонстрантите.

Разделяй и балдей ( т.е. „кефи се”, както се казва на руски)!

В типичен свой стил Борисов му помага като продължава да въздиша театрално (със крита зад гърба си възглавница) по Реформаторския блок като към една Дездемона, надявайки се да му повярват, че иска брак, а не повторение на опита за преспиване за една нощ, както през 2009-та, когато мамеше сините, че щял да управлява заедно с тях.
Станишев обича да припомня пикантния сюжет на онова кратко заиграване под формата на хипербола за консумиран брак, а Борисов не отрича и се почесва сладострастно по егото.

Ще бъде атестат за зрелост на младия Реформаторския блок да не позволи тези двамата да му се месят като свадливи сватовници кой да отмъкне и употреби булката, за да я заключи после в харема си.”

 

 

 

 

26 мнения за “Борисов се подигра с факта, че лично той задуши протестите през септември 2013”

 1. Господин Инджев, аз познавам лично поне 100 човека от протестите, които нямат нищо общо с ГЕРБ, в смисъл заклети костоваци са.

 2. Пожарникарчето иска да прави немски автомобили. Вижте му тиквата, па му кройте капата:
  “Нямаме претенции дали ще е БМВ, “Мерцедес”, “Порше” или “Фолксваген”, важно е цялостен автомобил да се сглобява в България”
  Па и скромен,бе! Нямал претенции! Още плюскаме печен кромид и се бръснеме с теслата, сега ще правиме Мерцедеси. Само се притеснявам, от Опел и от Ауди да не се обидят хората!

 3. На 14 юни 2013г. протестите набираха сила. Те бяха откровено спонтанни. В тях участваха иизбиратели галсували за ГЕРБ. Но също така и на извънпарламентарната опозиция и доста които поради една или друга причина не бяха гласували. Та, на него ден банкянското слънце се изцепи гороломно, че е забранил на “моите хора” да участват в протестите.
  Всички тези фортиции са в името на сънуваният отсега президентски пост. Направил си е сметката. Избирателите на РБ и ПФ са пренебрижимо малко спрямо потенциала на ДПС. Овладели изцяло гласовете на двата етноса, този път няма и да донорстват на недоразумения от рода на Капут Дудучев Бюреков. Плюс, ако се наложи втори тур “дискретната” подкрепа на БСП и раклонения(АБВ). Всичко останало е мижи, да те лажем или да МУ вляза в лексикона-шменти капели.
  България-кучета я яли. Колкото-толкова. Както дойде. Каквото-такова.

 4. Более 60 % жителей Крыма хотят обратно
  «КрымНаш» хочет обратно – в состав Украины. Последний соцопрос, который проводился на сайте прокремлевской газеты «Крымская правда» демонстрирует, что более 60 процентов респондентов выступают за возвращение в состав Украины.
  Так, согласно результатам социологического исследования, 61% респондентов проголосовали бы за «более широкие полномочия Крыма в составе Украины», если бы плебисцит проводился сегодня. В то же время, за присоединение к России проголосовали бы лишь 19% опрошенных, еще 20% «не явились бы на референдум».
  Опрос «Как бы вы ответили на вопросы всекрымского референдума сегодня?» был опубликован на сайте 5 марта 2015 г. Участие в нем приняли 4 510 человек.

 5. Да… За съжаление е така.
  В РБ има не малко умни ,млади хора Радан,Караджов,Ненчев,надявам се и Митов,които не са подвластни и познават добре*реформаторската същност* на Борисов.А той е една *неваляшка*.Имаше такава кукла навремето.Накъде я бутнеш все права стой и добавям обърната към Русия /куклата беше руска/.Тази вечер при Коритаров бяха Д, Иванов и Х.Казанджиев.Коментираха газовите коридори.И доказваха, че от 1995 г само двама български премиери Ж.Виденов и И.Костов са защитили в областта на енергетиката българските интереси.Всички останали до днес защитават интересите на Русия.За което България търпи милиарди левове загуби.

 6. “Оня с шлифера” започна да говори пак неразбираемо за повечето българи след като Вучков с оставката в правилния момент го накара да призове секретаря на ЕМВЕРЕТО и дансаджията да са махат. “Човека с шлифера” иззе стихотворението на ДПС за етническия мир и карта, заплаши подкрепящите го партийки да не прекаляват с исканията за реформи и излъга за Дулово, че там не се е случило нищо през 1984-85г. Мой чичо бивш старшина от милицията е бил командирован там ми разкаваше как са пускали прасета в джамиите им, как са събирали обувките на молещите се и ги хвърляли в реката и други извръщения.

 7. Банкянският “бабаит” Буда, отново се опитва да показва “мускулите” си! Но за негово съжаление са твърде омокнали, което се видя много ясно, скогато “влезе” в ролята на опозиция при предишния парламент и предишното управление. Само с “едното пръстче” на българският кандидат-фюрер и фашист (нашист), той бе натикан в миша дупка и пълзеше, като влучуго, на когото никой не обръща внимание. И сега “възкръсна” отново от небинието! Но струва ми се, че това няма да бъде за дълго (и дано да е така)! В редовете на ГЕРБ ими и доста умни, свестни и демократично настроени хора, които очаквам да се еманципират и разграничат от техният гуру!

 8. Най-показателно в цялото му изказване беше подигравателното използване на нарицателното “протестъри”, което както знаем беше измислено от Позитано с цел да припише американски конспиративен отенък на чисто гражданския протест. По-категорично разграничаване от духа на протеста, здраве му кажи. Но какво да правиш, първосигнален Борисов, бесен е за това, че му развалиха скритата договорка с ДПС за Писанчев и сие и си казва каквото му е на акъла. Трябва по-често да бъде провокиран

 9. Много точно казано от Владо! Дано все по-често Президент, Реформаторски блок, а и ние гражданите с позицията си провокираме “главния шлифер на републиката”, за да си покаже истинската си същност още по-добре!

 10. @Владо
  А същевременно той обвинява т.н. от него “протестъри”, че не са подкрепили лично НЕГО при тези протести. Сякаш той е главната фигура в дадената ситуация. И ако това се нарича лоялен “коалиционен партньор”, означава че ние нищо не разбираме от коалиционно партньорство и сътрудничество. Явно ръководейки се от “опорните точки” на Буда, днес в предаването на Д.Цонев по БНТ, задават манипулативният въпрос: Извършват ли реформи в държавата реформаторите от РБ (сякаш те, а не правителството с преобладаващи гербери, трябва да извършва тези реформи)?

 11. Аз пък зная че БМВ са искали да правят завод преди 10 тина години обаче червените задници са поискали прекалено голяма комисионна (като че ли държавата им е бащиния). Във Сърбия има огромен завод на Фиат. Това ББ го знае, обаче нека си помисли последно, какво иска. Преди няколко месеца искаше 2000 чобани. Простотиите му нямат край! За такива като него Дядо Вазов е казал – Пази Боже сляпо да прогледа.

 12. Имаше изследване на Отворено общество – на пика на протестите – когато бяхме десетки хиляди – само 20% от протестиращите бяха привърженици на ГЕРБ.

 13. Боко е гневен защото лъжите му лъсват веднага и не можа да направи сделката с ДПС- заем срещу служби.Освен това с решението си сам да назначава шефовете им , поема лична отговорност за действията им и не може да ги хока, когато си поиска.Колкото до подхвърлените обиди към РБ, всъщност цели хората си в ГЕРБ, обратно на поговорката -“думам ти дъще сещай се снахо”, се разгневи и започна да обижда “снахата”, но всъщност е сърдит на “дъщерята” – Вучков, Методи Андреев.Сигурно има голямо разцепление в ГЕРБ и затова тръгна да ги сплотява с напомнянето за протестите, за да не им се случи и на тях.Надявам се да има протести и този път да има много от гербаджиите, разочаровани от тясното сътрудничество с ДПС – “цанковия камък на врата” на България.

 14. Напълно сте права, Женя Георгиева.
  След “забраната” на Тиквоций имаше дни, когато на протест излизахме по две-три хиляди човека. Значителна част от симпатизантите на ГЕРБ не послушаха указанията на “лидера”.
  Видяхте ли го вчера как отново изпадна в ярост срещу В. Вучков, който го разконспирира като съглашател с ДПС и го принуди да действа против волята си? Чак брадичката му трепереше.

 15. След поредната фалцетна изцепка на “другара” с шлифера и каквото там виси от подгъвите му, аз лично съм бясна. Освен това се чувствам зашеметена, омърсена, поругана, обидена и огОрчена. Така да се оскверни емоцията на цялото ми семейство и да се принизят усилията ни от лятото на нашето недоволство, думи нямам! Той ме бил “изтеглил”, да го изтеглят триста чуми! Обаче съм бясна и на Реформаторите – как можаха да не реагират на тази наглост, скверност или каквото и да е там, но все “долна работа”. Радан Кънев бил лично засегнат. И защо така лично, при положение, че вече си обществена фигура, при това участник в управляваща коалиция с горния безобразник. Очаквах много по-сериозно и категорично възмущение от грозната лъжа на Шлифера, но не би. Както и да е, когато се налага, аз и цялото ми семейство отново ще си протестираме, а дали пак ще гласуваме за реформаторските плазмодии, ще си помислим…

 16. Dali ima oshte normalno misleshti , koito viarvat na lajliv i “neupravliaem” boiko, kakto toi sam se nareche. Kolko li vreme shte upravliava “neupravliaemiat” boiko?

 17. Добре, Бойко лъже.

  Главният въпрос обаче е: какво прави РБ по въпроса? РБ се държат като дребна слугиня на Герб в този парламент, която чака огризки и някоя целувка в килера. РБ гласува и подкрепя всяка дивотия на Герб, а те са вече много, ежедневни.

  За Герб не мисля. Ала РБ вече няма да видят парламент от вътре.

 18. ИВАНОВа
  Препоръчам ви да гласувате за такива като Бареков,Царя.Какъв РБ,те нямат нужда от вас.Ей тая България.Нещо по свястно от тях виждате ли в момента?Ами следващият път и тях няма да ги има.Те имат много малка електорална подкрепа само 23 депутата.Даже повече правят над възможностите си.Ако и тях ги няма ГЕРБ и ДПС така хубаво ще се прегърнат ,заедно с Първанов.
  Това е положението.Другото са мечти.

 19. ник
  И като не види РБ парламента на вас по добре ли ще ви стане.
  Добре че разчитат на умни хора,а не на такива като вас.
  Манипулатори.

 20. Към НИК,
  Не е добре НИК, не е добре когато министър председателят на една страна лъже и обижда.
  И не търсете вина в други за аморалното му поведение.
  А такова поведение е типично за корумпирани и дълбоко деградирали хора (за справка погледнете Русия).

 21. Аз съм в ДСБ от основаването му и не съм доволен от начина, по който се развиват нещата от както сме в коалиция с Геройкото. Бих искал много по-решително да се действа, но като си замисля, че от 2001г. на власт са комунисти и гюведжари съм наясно, че състоянието на държавата е трагично и никак няма да бъде лесно да се нормализират нещата отново. Няма здраво място. Нещата са трагични. За съжаление ще е нужно много време и търпение и ще има още много разочарования, но според мен в момента това е единствения начин да отлепим като държава. Това са резултатите от изборите.

 22. Че Бойко Борисов е ЛЪЖЕЦ знае всеки, който има неблагоразумието да отдели от времето си да слуша какво говори пожарникарят в рамките на 1 ден. Това е напълно достатъчно за всеки, който използва главата си по предназначение, да разбере, че този човек (Бойко Борисов) е патологичен лъжец!

  По-важния въпрос е защо депутатите от Реформаторския блок преглъщат тази безобразна лъжа, която няма нищо общо с истината точно така, както Борисов няма нищо общо с протеста. Като всеки хитрец, пожарникарят се опита да си припише заслугите за протеста и да се присламчи към него. Което породи отвращение у всеки почтен човек, който отделяще от свободното си време за да протестира не само срещу Пеевски и Орешарски, но и към Борисов и милиционерската му банда!

 23. РБ трябва да осветява всяка задкулисна игра на Боко с ДПС.Избирателите на ГЕРБ единствено това няма да простят на ББ. Влизаме в предизборна кампания.Не трябва да се позволява ГЕРБ да спечели още повече кметски постове.Трябва да се работи за задължително гласуване за да се елиминира господството на ДПС.Разбра се , че реформаторите в това правителство няма да могат да направят реформи.Боко няма да позволи.Единствения правилен ход е ББ да бъде дискретитиран като съглашател с ДПС и рефорваторите да укрепят позициите си в дясно като истинската дясна партия.Лукарси и др. да намалят апетита си към постове.Борисов ги купува по този начин подхвърляйки им кокалчетата, с които иска да ги задави. Внимавайте реформатори!!!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.