Премълчаваният казус “Румяна срещу Румен”

Имитацията на политическа битка около номинирането и избирането на вицепремиера Румяна Бъчварова за министър на вътрешните работи е поредния измъчен опит да се прикрие факта, че Борисов управлява в съгласие с фактори, като Георги Първанов, с когото съзаклятничи още като главен секретар на МВР, кмет на София и особено като премиер през първия му мандат.

 

Отговорът на въпроса за „загадката” какво изобличава за пореден път тандема Борисов – Първанов е в размяната на щадящи и дори заблуждаващи публиката удари в дуела между ГЕРБ и соцопозицията ( която включва и генетично свързаната с БСП партия АБВ). Червените театрално нападат Борисов за решението да възложи на Румяна Бъчварова управлението на МВР без да има опит в системата и юридическо образование. А от ГЕРБ се правят, че не знаят как да отговорят с ярък пример за същото от съвсем близкото минало…

 

Лесно е за „разгадаване”: срещу казуса с Румяна, стои на кантара казусът с Румен. Защото при управлението на тройната коалиция за вътрешен министър беше назначен Румен Петков, който също нямаше опит в системата и юридическо образование. Само този контрафакт е достатъчен, за да срине опорните точки на червените опозиционери, но всички говорители по темата от страна на ГЕРБ много внимават да не настъпят мотиката Румен Петков.

 

Румен Петков не само е дясната ръка на Първанов , но и е лично близък с Бойко. Те са си на малки имена- това е известно на всички, които следят политиката в дълбочина. Току-що тримата изиграха мачлето със заблуждаващата разправия около гласуването на заема от 16 милиарда лева, в което всеки вкара своя гол. Борисов си получи подкрепата; Румен Петков му я даде ( какво предстои да получи в замяна, ще видим); Първанов пък изобрази възмущение, правейки се на умряла лисица, която доста нескромно се хвали по този повод със собственото „достойнство”, което го карало да подаде оставка от …себе си ( защото АБВ, това е Първанов).

 

Сега просто наблюдаваме вторичните , затихващи трусове от това изкуствено предизвикано земетресение в отношенията между тримата. Подскачането им в разпределените помежду им кресла, с което имитират земетресение, вече е със затихващ магнитуд, но е видно все пак, че подскачащите се щадят взаимно. Ето защо от ГЕРБ не ”закачат” спомена за Румен, за да не ядосат Бойко по повод Румяна.

20 мнения за “Премълчаваният казус “Румяна срещу Румен””

 1. Благодаря Ви г-н Инджев ,че коментирате схемата за която всички се досещаме,но Вие я казвате на глас.Наш дълг е да я популяризираме.За да попречим да не се изпълнят заговорническите планове.
  Днес е поканен Бриго Аспарухов да коментира МВР.Нямам възможност да го чуя.Бих му задала въпроса; *през 1992 г.когато предизвика *Македонската афера*и изложи България пред света за да свали законно избрана правителство ,не се ли чувства виновен.
  Но бившите комунисти и ДС смятаха България за своя собственост и не признаваха друга власт освен собствената им.Променило ли се е мнението на Аспарухов по този въпрос?Или счита Б.Борисов за свой авер?

 2. Цитат : Радан Кънев да не се ослушва, а веднага да се маха от този бандитски кръг, ще завлече и малкото останало доверие.
  В противен случай наистина излиза, че заради 1-2 години власт е загърбил всичко.Радане, време е за морал и бъдеще, останете ли-няма такова. ” – споделям напълно.

 3. И като се махне Радан,какво?Пак ли избори,пак ГЕРБ,ДПС и т.н.

 4. Вярно е, че БГ е затънала в нечисти схеми. Но, защо и тия, за които таим надежди от деситилетия, са толкова деликатни и неадекватни и в коалирането с “Разрушителите на съвременна България”? За да се запази гражданския мир? Или статуквото без бъдеще. Моля, коментирайте.

 5. ivan konstantinov
  И ако те си отидат какво става?ГЕРБ и ДПС,АБВ,Мадрит. мошеник остават във властта и България завой към Кремъл.Тогава Иуже поток ще ни се види като бара.Те щели да си спасят кожите.Мен не ме интересува кожата на Радан Кънев.Аз съм гласувала за тях и те не може да се оттеглят така лесно.Ще се бият до край.Мисля с тази малка подържка ,която имат се справят прилично.Ако избягат от властта няма кой да гласува за тях повече.
  Борба до дупка,няма отказване.Не са отишли там да си спасяват собствените кожи,.Ако се откажат с тях е свършено.А и защо да се отказват .Б.Б.само това чака.Да му развържем ръцете,А НЕ.

 6. Радан няма волята на голям лидер. Няма пламъка, Аурата и Харизмата.
  Това са качества, които идват от сърцето! Не че искам да го спра но ако иска сила трябва да запали Огън в себе си.

 7. ДИВАНЕ
  Тези качества,които изброи ги притежава Б.Б.Това задоволявали те.Не виждаш ли ,че Б.Б. само на Радан клеква.С голямо отвращение при това.Посочи ми по силен политически играч в този политически сезон.По настоятелен и неотстъпен.Жалко за Вучков,но той трябваше да бъде по твърд.Те те гонят през голямата врата,а ти се връщаш през *мала врата*.Зад гърба му бяха по силните лидери,не ББ.

 8. ПП
  Политическата игра ще стане успешна,когато групата в ГЕРБ,като Методи Андреев надделее.С други думи когато там надделее прозападното лоби.Над московското.Това ми е надеждата,заедно с РБ.И патриотите.Дай Боже да са истински.

 9. Не може всичко да искаме само от Радан. Караджов също добре се справя. Малко са, но трябва и другите наши представители да бъдат по-активни, по-напористи, по-категорични.

 10. ППП
  Те по този начин отказаха И.Костов.Лъжеха,мажеха,клеветеха,а той мълчи достолепно.Няма такова нещо.Раздаваш крошета наляво и на дясно.С техните камъни по техните глави.В това отношение Радан,мисля няма проблем.Не си оставя магарето в калта.Реагира на минутата.Харесвам такива хора.

 11. Абе ДИВАНЕ, какви са тия аури, харизми, огньове и пламъци? Ти да не си тръгнал да пазариш Радан Кънев за Международната детска асамблея „Знаме на мира” на мястото на Людмила Живкова?

 12. Това Народно събрание ще се запомни с един световен рекорд (или рекорд на Гинес). Парламентарната група на Дудука (според новините тази вечер) е останала само с един депутат??? Кой??? А този “капут” беше решил, че той ще е следващият министър-председател на България??!! Смешник!! А Радан Кънев, като водеща фигура от РБ се държи много адекватно и достойно!

 13. Като не са ви ясни, защо питате? Вие си нямате понятие от Духовна сила !
  Това, че правите асоциации със някакви комунистически мероприятия, показва дълбоките белези, които е оставил у вас този строй, през който най-вероятно е минал активния ви живот. Съжалявам, обаче аз такива болести нямам.

 14. Тук трябвя да се подчертае, че освен липсата на съответно образование, професионална подготовка и практика в тази област, лицето Румен стана министър на правоохранителните органи, когато същия беше “клиент” на тези органи с няколко висящи дела (но поради депутатски имунитет и други “законови” хватки замразени или прекратени)! Дори и отстранявянето му от този пост след това, също е свързано с неправомерни криминални действия!

 15. ДИВАНЕ
  Абе пак започваш да зацепваш.Таман си мисля,че се очовечваш и ти пак врели некипели.Тук говорим за реални неща ,а не за мистика.

 16. Савова, това което наричаш “врели некипели” умните хора отдавна прилагат.

 17. В края на краищата, ако се замисли човек спокойно, без да се поддава на емоции се оказва, че Тиквоний е основното средство (не фактор) за разрушаването на България. Инструмент за разрушение. Прост, примитивен, “чудовищно неграмотен”, той е оръдие в ръцете на мракобесни сили, решили да освободят тази територия от всичко българско. Цецо Убавецо може да не е по умен, но поне има характер, поне при него може да разчиташ на мъжка дума. Убеден съм, че ако намерим начин да отстраним от политическия живот на страната основното препятствие – Боко Рапона, пътят пред реформите и просперитета е открит!

 18. Абе ДИВАНЕ, познаваш ли Радан Кънев лично? Ако сте лични приятели, ще си прав да твърдиш какво му лежи на сърцето. Колкото до мен, не съди по малкото което знаеш за живота на другите. Ставаш досадно глупав.

 19. Точно ти изглупя, сотиров. Аз казвам истински неща, обаче тъй като ви ударих по болното място се мъчите да ме изкарате глупав. Радан няма потенциала на харизматичен лидер а само такъв може да преобрази България. И това е най-тъжното. Опитах се да ви подскажа но явно няма да го схванете.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.