Защо самодървецът от Кремъл е неразположен

Възможно ли е Путин да се е разболял от политическа треска, причинена от 15 годишното преяждане с власт и нарушено храносмилане?

Нямам как да знаем със сигурност, но пък с годините сме се научили да разчитаме съветско-руските джавкания в отговор на медии, като Ройтерс. Между Путин и Ройтерс, избираме да вярваме на световната агенция ( която също не е безгрешна, но по достоверност на информирането е недостижима от доказано лъжливия Путин).

Първата реакция на Дмитрий Песков, говорителя на самодървеца от Кремъл, беше да наругае по стар съветски обичай Ройтерс за това, че съобщава за заболяване на руския президент, поради което отмени оповестен по-рано свой ангажимент в Казахстан и изчезна от новинарските репортажи на послушните руски телевизии.

 

След като се изсили, че силният човек от Кремъл бил здрав и можел „ да ти счупи ръката”, Песков все пак призна, че началникът му е малко нещо неразположен пролетно. Крайно необичайно за такъв супермужик, нали!

Песков, при цялата йезуитщина на словесната еквилибристика, на която е доказано способен, не можа все пак да обяви отсъствието на Путин като някаква илюзия- чак такъв фокус не могат да извъртят дори и най-скъпо платените илюзионисти на режима. Истинското опровержение щеше да е образът на самия Путин в цялата му напомпана мъжественост. Колко му е да заповядат на телевизиите в Русия да излъчат някакви актуални рекламни кадри със здравия Путин, но явно това не е възможно.

 

Всъщност, малко нещо наистина настина политиката на Путин на задълбочаваща се конфронтация със Запада до степен, че вече провокира състезанието на западните лидери по „прескочи Кремъл” за 9 май – датата, която Путин се надяваше да превърне в триумф на неговата Русия, управлявана върху все по-героизираните руини на спомена за съюзническата победа над нацистка Германия, представяна в Москва като изцяло руска. Сред вече отказалите присъствие в Москва ( за втори път след Олимпиадата в Сочи) са Ангела Меркел и Дейвид Камерън. Продължението на този бойкот е въпрос на дни.

 

Ще бъде интересно да наблюдаваме как Бойко ще устои на руското ухажване и дали ще се определи най-сетне без заобикалки в рамките на западния бойкот:  като Гражданин за европейско или евразийско развитие.

 

На неразположения Путин икономиката му е в рецесия; инфлацията му галопира; цените на хранителните продукти в държавата му са се повишили с почти 30 на сто; приходите от петрола и газа се топят като сняг на близкоизточно слънце и само бягството на капиталите и оттеглянето на инвестиции от Русия може да се конкурира с всичко това по своите бързи темпове, заплашвайки с пълно изтощаване на натрупаните от петролния бум финансови запаси на страната най-много до година и нещо…На всичко отгоре- не го уважават Путин за тези успехи на Запад и ще му бойкотират любимото военно представление на Червения площад!

Е, как да не се поболее?

Според днешно интервю на руския политолог  Дмитрий Орешкин в сайта на „Новое время”, Путин със сигурност „боледува” политически и за първи път, откакто управлява, се е оттеглил да мисли върху следващите си ходове, чиито варианти са съкратени до минимум поради фунията, в чийто тесен край той сам се е натикал с политиката си спрямо Украйна и от която не може да се измъкне.

Според Орешкин, Путин, свикнал да избира между много възможности, този път има само два варианта.

1.    Да натовари Порошенко с вината за трагедията в Донбас, договаряйки се със Запада така, че да запази Крим. На Запад има сили, готови да преглътнат това. Но за целта Путин ще трябва да се откаже от силовата си политика в страната.

2.    Да осъществи т.н. „новорусийски” план по сливането на отвоюваните 8 области в Източна Украйна и да прехвърли на Порошенко горещия картоф Донбас, където има „4 милиона полудели от липса на жилища, пари и работа хора”. За това обаче също трябва да се преговаря със Запада.

Изводът на политолога е еднозначен: пред Путин няма печеливш вариант и по това кой ще изчезне в близките дни от управлението ще може да се разбере кое лоби надделява във властта. Онези , които са убили Немцов ( а Путин, разбира се знае, кои са те), са успели да вкарат президента в капан, от който няма излизане без разчистване на президентското обкръжение- разчистване на виновните за убийството или на техните опоненти, в случай, че лобито на провокаторите надделее, заявява Орешкин.

Във всички случаи ще има чистка, предрича Орешкин в интервю, което в „Новое время” носи заглавието „ Изостри се боят на булдозите под прикритието на Кремъл”.

 

Когато булдозите се бият в подножието на Кремъл, очаквайте аналозите на булдозите да заскимтят жално и в София. Когато Путин кихне, те се задавят да кашлят в собствените си пропагадни храчки.

 

 

 

22 мнения за “Защо самодървецът от Кремъл е неразположен”

 1. Иво, последното изречение ми напомни Брежнев и правешката тиква. Когато Брежнев пръднеше, Тошо Тиквата се по.ираше.

 2. —————————————–

  Знаем кой е “Кой” !
  Путин е “Кой” !

  —————————————–

 3. Украинските извършители/свидетели на кражби и убийства се разчистват вече:
  http://m.bbc.com/news/world-europe-31855700
  Малко вероятно е някой от тях да е имал съвест та да се е самоубил.
  Путин без да иска сам се вкара в положението на Сталин да няма доверие на никой и заради това единствените му приятели са терора и пропагандата.
  Затова трябва да бъде максимално изолиран защото всеки който преговаря/търгува с него става част от античовешките му дяволски планове (убийства, кражби, лъжи, лицемерие и безпардонна наглост).
  Всеки достоен човек трябва да се разграничи от него.
  А всеки политически завой към Русия в момента е равносилен на престъпление.

 4. В тези няколко дни Русия доказва своята същност.

  Русия иска ли война?
  Руснакът иска ли война?
  не питай тази тишина,
  в която братските могили
  войниците са приютили.
  Ти за това попитай тези,
  които в цинкови ковчези
  тук от земи съседски влачат
  стариците да ги оплачат.
  Попитай храбрите момчета,
  които днес из Кремъл шетат,
  с пагона си го украсяват
  и сопа „мирна” там развяват.
  Литовец питай и поляк –
  за тях кошмарът е руснак,
  попитай пролетта във Прага
  как мир със сила се налага.
  Унгарците попитай как
  войникът руски в руски танк
  из Будапеща мирно гази
  от тях мира за да опази.
  Ще ти отвърне побелял
  финландец доста остарял
  как „мирно” руската войска
  там зиме драпа през снега.
  И братът белорусин даже
  намерил би какво да каже,
  че на изгаряща цена
  дари им братството Москва
  когато с ордата си зла
  Суворов палеше села.
  Попитай техните поля –
  кръв непокорна ги поля.
  Попитай ти Украйна братска
  защо от любовта славянска
  и от прегръдката на брата
  защита търси днес при НАТО.
  Миролюбивият Иван
  обстрелваше Афганистан
  и в градове, и във села
  не мир донесе, а беда.
  Деца, вдовици във Чечня
  руснакът иска ли война
  попитай и ще чуеш сам
  руснак как „миротворства” там.
  Грузинец винаги щастлив
  през сълзи днес ще премълчи,
  че от съсед „миролюбив”
  сега земята му гори !
  „Руснакът иска ли война?” –
  от Литва питай до Китай
  съсед дали един поне
  ще отговори твърдо: „Не!”

 5. Диагнозата на Путин е задълбочаване на неговия НАПОЛЕОНОВ КОМПЛЕКС -Този комплекс носи името на Наполеон Бонапарт, за който е известно, че за да компенсира ниския си ръст непрекъснато се е стремял към нови завоевания във военната област, власт и непрекъснато доказване, като по този начин се е стремял да компенсира комплекса за малоценност. Комплекс от който се смята, че страдат мъжете с ръст по-нисък от средния.

  Използването на термина Наполеонов комплекс в научните среди се приема като модел на агресивно поведение, на мъже с ръст под средно приетия, спрямо други от същия пол със значително по-висок такъв.
  В общи линии правилното използване на термина включва примери, които описват случаи на неоправдано агресивно поведение и конкурентност във всеки аспект на социалния живот.
  Признаци
  Въпреки, че с този термин обикновено се описват мъже под средния ръст, непрекъснато стремящи се към власт открояващи се като твърде агресивни, в действителност с това определение могат да бъдат оприличени всички, които са прекалено настоятелни към постигането на целите си с постоянно желание за състезание и съперничество. Такъв тип хора обикновено не се спират пред нищо, за да получат това към което се стремят.
  Това може да се изрази във всеки един социален аспект като фитнес, работно място, дори в собствената си спалня.Това може да включва разпространяване на невярна информация, слухове, манипулация или дори нараняване на тези, които стоят на пътя за постигане на целта. Те обикновено са изтъкани от злоба и завист. Много често се стига до изпитване на завист към успехите на тези, които те смятат за по-добри от тях. Чувстват се щастливи пред провала на другите, особено ако това им осигури място за тяхна лична изява. Такъв тип хора виждат конкуренти дори в собствените си приятели или съотборници. Понякога това се обръща дори към членове на семейството.
  Първи на всяка цена
  Ако смятате, че имате проблем с конкуренцията и агресията, която излъчвате, най-вероятно това е така. Прекаленото конкурентно или агресивно поведения или непрекъснатото ви желание да се наложите над другите, може да се отрази пагубно на хората около вас и вашия социален живот. Непрекъснатото желание за утвърждаване може да доведе негативни последици, до който може дори да не осъзнаете как се е стигнало.
  Ако смятате, че сте придобили някои от тези симптоми е добре да се замислите и да предприемете мерки за промяна на поведението си. На първо място се огледайте и помислете за благополучието и на другите около вас.
  Помислете как с отборни усилия може да стигнете до победа. Не опитвайте да се налагате над всяка една ситуация. Променяйки поведението си може да осъзнаете, че новият ви начин на живот е доста по-приятен от водения до момента. Приемете недостатъците си и не се страхувайте да потърсите помощ от близък човек ако това е необходимо. Преодоляването на тези проблеми са от ключово значение, за да се почувствате по-добре и по-щастливи. Това може да се отрази и на здравословния ви начин на живот, да ви накара да погледнете на света под друг ъгъл, да ви помогне да осъзнаете поведението си и да направи взаимоотношенията с хората около вас много по-смислени.

 6. Има и вариан убийството на Немцов да е подготовка за махането на Путин. Представете си, че КГБ-то зад Путин иска да го смени, не могат да рискуват Немцов да се възползва и да вземе влатта, за това го отстраняват първо, а след това махат Путин. Въпроса е Путин дали се е усетил и как ще отвърне?

 7. Спомняте ли си, че в края на 60-те години след преврат в Перу на власт дойде военна хунта начело с Веласко Алварадо. Управлението беше белязано със силен левичарски уклон и завърши закономерно с грандиозен провал както си му е реда за всеки “прогресивен” социален експеримент. Малко преди да му спретнат контрапреврат, ВА заболя тежко. Веднага “спонтанно” масите бяха организирани да дадат морална подкрепа в лечението на диктатора. Огромни митинги под един лозунг: “Здравето на Веласко е здравето на революцията”.
  Очаквам с повишено внимание дали песков-ци ще ползат братският латиноамерикански революционен опит.

 8. путин да вземе скоропостижно да псовиса(каква наистина прекрасна дума има нашият народ за случая!!!)- това би било прекалено голям и дори по своему красив подарък за нормалните хора по света. Но, за съжаление, путин е само едно “рекламно лице” на Голямото Зло, властващо в расия. Т.е., путин ако псовиса, няма да се промени нищо по същество в расийската полемика с нормалния свят.
  Очаквам Голямото Зло да опита разни хитрости, като например да назначи за президент на расия някакъв фигурант, някакъв засмян красавчик, някакъв опитващ се да е обаятелен, общителен със Запада, силно разграничен от образа на Чеховия Унтерофицер Пришибеев. Един вид – с лошия путин е свършено, било каквото било, Крим е наш и това е даденост, дайте да гледаме напред и усмихнато, по-така позитивно, дайте да си сътрудничим в космоса, да отидем заедно на МарКс …
  Докато няма Нюрнбергски процес – в същата зала! – над Голямото Зло, докато расия не стане страна на законността, демокрацията и свободата – нека си стои “заградена с бодлива тел” и сочена като Голямото Зло! А всеки сътрудничещ с расия да бъде обявяван за колаборационист с Голямото Зло.

 9. Такава борба за мир и справедливост
  ще започне путкин,че камък върху камък няма да остане!\ако може\

 10. Като чете човек във Facebook,oстава с впечатление,че махне ли се Путин,всичко ще е наред.Както пише арх.В.Недялков,той е рекламното лице на Голямото зло.

 11. Това с лобитата в Русия , които често са на противоположни позиции е май Голямото зло.Освен в Кремъл и в руските фирми , е същото.Много странно работят – не се вълнуват от тактиката и стратегията на управлението, а някак да си нагласят интересите.И никак не е продуктивно – фактите са налице.А и това огромно увеличение на военния бюджет на Русия, какви ли вълнения между хиените е предизвикало – толкова милиарди за крадене.Да, за съжаление войната за тях е просто златна мина.

 12. Русия е безнадеждна територия.Петър опита,след него и други-резултатите ги видяхме.След краха на СССР и бе предложено да се промени в сътрудничество със Запада.Беше приета във всички световни и Европейски форуми с тази надежда.Всуе.Аз съм краен песимист,защото се оказа ,че през цялото време спецслужбите на расия са печелели време ,създавали конфликти, с цел високи приходи от енергоизточниците и са изграждали жесток реваншистки, профашистки глобален план за създаване на “гореща ” периферия,хибридна война и МОДЕРНИЗИРАНИ варианти за дестабилизация на Европа отвътре.Методите,формите и резултатите са ни известни.Военните,олигарсите и мафията там НИКОГА няма по същество и в дълбочина да променят в демократична посока расия.Това би означавало самоубийството им.Особено в този момент,когато зомбираният народ “героично ” се съгласява с тази политика и е готов в мазохизма си, да загине в името на реванша за унижението,което преживя и обладан от едно смътно, интуитивно чувство,че те никога не могат да бъдат народ, живеещ с нормални човешки ценности и подобаващи икономически рефлекси в една конкурентна среда .

 13. Много точно,драги Пешо!Нищо повече не може да се добави,просто ГОСПОД да ни е на помощ,защото май ние много не искаме сами да си помогнем да се измъкнем изпод зловещата сянка на русия!!

 14. Наполеон е бил висок 1,8. Над средния по онова време. Виж, Сталин и Хитлер са били дребни. Ама не съм чел да са обували спецобувки.

 15. Може да се окаже, че причината за изчезването на Путин е друга – твърди се, че Алина Кабаева му е родила дете в Швейцария =
  http://www.webcafe.bg/id_986341823

 16. И от мен поздравления за коментара на Пешо. Кратко, но много точно описание на причините за вечната драма на Русия. Тази държава е обречена, но и ние заедно с нея, докато копираме болния й обществено-политически модел.

 17. пешо
  След Путин ще е по страшно.Руската политическа върхушка,а и народът са напълно обезумели.Нищо добро не ни чака ,защото сме близко.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.