Как Първанов помага на Борисов със солови телевизионни акции

Опитайте се да откриете някаква количествена аналогия на медийното присъствие на Георги Първанов с друг партиен лидер от близкото минало и ще видите, че всъщност Първанов си е човек на днешния, а не на миналия ден. Управлява и манипулира, но и (без да иска) си признава!

 

Ето какво каза днес той:

 

„Държим се като опозиция, защото ни идва в повече това, което се случва. “, каза за Нова ТВ лидерът на АБВ в оставка Георги Първанов.

 

Не е нужно човек да познава в детайли лисичите ходове на този токова подценен фактор в българската политика, за да забележи човек коя е ключовата дума в неговото изречение. Това е „като”.

 

 

Да, АБВ и лично нейния собственик Първанов се опитва да се държи „като” опозиция, но тази заблуждаваща маневра цели само да услужи на Борисов чрез внушението, че между него и стария му съзаклятник има по-скоро неразбирателство, отколкото продължаващо съвместно разпределяне на порциите. На един етап ножът за рязането на баницата беше повече в ръцете на президента Първанов, днес той е връчен предимно на премиера Борисов. Първанов му е „като опозиция”. И като говорител по теми, по които Борисов предпочита да говори „опозицията”.

 

Ако някой е забравил, да припомня: именно чрез АБВ ( и конкретно с изявление на Румен Петков), дойде тържествуващата изпреварваща„прогноза”, че споменаването на руската информационна хибридна война в България ще отпадне от документа „Визия 2020” . Как ли „случайно” Румен Петков е разбрал какво ще се случи още преди съвета по сигурността, насрочено от служебния премиер Близнашки по тази тема?

 

Ако има министър в кабинета, който Борисов най-много би искал да откаже от поста му, това е военният министър Николай Ненчев. В това отношение приоритетите му се пренаредиха, след като някак си преглътна ( засега) Христо Иванов като правосъден министър. Само че военният министър ( който и да е той) е свързан с въпроса за общата отбранителна политика на НАТО и Борисов, за когото това е важно, предпочита друг да оказва натиск пред публиката върху дразнителя.

 

Ненчев и Борисов формално демонстрираха съгласие около кандидатурата за нов шеф на военното разузнаване, но различията им си остават по принципни въпроси, като превъоръжаването на армията по западни стандартни. Грубата реплика на Борисов за хипотезата да бъдат закупени самолети втора употреба от САЩ, наречени от него„американските бракми”,, виси в пространството между Борисов и военния министър- за радост на другарите от Москва.

 

Същото се отнася и до похлупеното от доста време разминаване за необходимостта България да изпълни ангажиментите си към НАТО като приведе до 2 процента от бюджета си за отбрана към минимума, изискван от алианса. С чисто популистки аргументи Борисов се противопостави и на това изискване, изпадайки в конфликт с президента и с военния министър.

 

И ето, че на „помощ” идва коалиционният му партньор Първанов, който в една от многобройните си телевизионни изяви през седмицата поиска оставката на военния министър. Изобщо Първанов „хвърля” оставка и иска оставки напоследък от телевизионния екран, с което демонстрира самочувствието си на самостоятелен фактор начело на собствения си проект АБВ, който уж бил готов да напусне.

 

„Не мога да се съглася с парламентарната група на АБВ”, „ аз имам достойнство”…аз, аз, аз. Това е лайтмотивът на собственика на трите букви, който плаши с оттегляне от политиката, месейки се в все по-активно в нея по начин, който изнася на Борисов. Този филм обаче го даваха със същите двама главни герои, само че по онова време поддържащата роля беше на Борисов като премиер спрямо Президента, когато двама си разменяха някакви упреци, но си ходеха на лов тайно, за да се посмеят над глупавите си поданици в тесен кръг от заговорници- практика, която продължиха и след края на двата му мандата като президент.

Ето едно съобщение от 2 април 2014 г. , промъкнало се през цензурата на българските медии:

 

В. “Галерия”: Първанов и Борисов заедно на лов край Ямбол“Премиерът Бойко Борисов и бившият президент Георги Първанов са ходили заедно на лов в ловното стопанство „Тунджа“ на резервата Ормана край Ямбол. Ловният излет се е състоял само преди няколко седмци. Това съобщава в днешния си брой в. „Галерия“. Двамата са ловували заедно въпреки, че в публичното пространство си разменят остри критики и демонстрират обтегнати отношения.

Близките връзки между Първанов и Борисов не са тайна. Последният път, когато двамата си взаимодействаха беше преди бившият президент да влезе в битката за лидерския пост в БСП. Тогава премиерът му подготви почвата за битката, като публично заяви, че за него Първанов е много по-силен противник от Станишев.

Според запознати идеята на проекта „Борисов – Първанов“ е след следващите избори да бъде съставено коалиционно правителство между ГЕРБ и БСП, което да бъде подкрепяно скрито и от ДПС”.

ГЛАСОВЕ

 

 

 

 

 

 

22 мнения за “Как Първанов помага на Борисов със солови телевизионни акции”

 1. Какво да коментирам.Казах вече всичко.РБ, ДЕСНИ,Капон,Патриоти,и всичко що е читаво ,българско ,да се стяга и да вземат гласове на следващи избори,защото без тях ГЕРБ е кривнал яко към Русия начело с Първанов.Народът да му мисли.Ние ,посветените го знаем.

 2. Докато типове от рода на Гоце, Митьо Гестапото, Шаренковата блядка, Буда и бебройните сенки на комунизма продължават да обикалят медиите в България, тази територия нищо добро не я очаква!
  Поради каква причина тези бутафорни фигури, ярки болшевишки блюстители и последователи на дребния фашист в Кремъл шестват и бръщолевят глупостите си по всички телевизори? Защо ги канят водещите на предаванията? Толкова ли им е ниска хигиената на въпросните “журналисти” та ни заливат с помията, която подобни фигури бълват обилно! Всички ли водещи на предавания в българските медии са на хранилка на болшевишката пропаганда?!??!

 3. Не се ли махнат МОЧА и разните альошовци из страната, нищо няма да се промени. Напротив, по-лошо става. Медиите са ги вкарали в режим на тотална профанация и перфиден русифилистизъм. Меките руски пропутинови медии от рода на газета ру са “с пъти, пъти повече” по-обективни. Примерно, никога у нас не дават ясно опровержение на новина нелицеприята за раSSия. Така я омотават с основната, че става като във вица за Гарабет и колелото.
  И понеже царичокът пак го извадидиха от нафталина преди малко ме осени спомен от началото на века. С какъв плам и витиеви “аргументи” червеният социолог виждаше в него Спасителят на Бългрия. Отреждаше му ролята на брамин-пазител и го е правил по нареждане на “коиуру в родната политика.
  Някой да възрази, че го е правил по собствено усмотрение и без “посказка” на “когото трябва”. Колкото до тандема папка гоце-буда петимен съм да проследя здравината на мъжката им дружба прераснала във взаимна любов по сведение на агент Бор кога удари догодина часът на кандидат-президентската компания.
  Ех баня, ех кеф.

 4. Описаните от Иво Инджев епизоди са вид комунистически гимнастики.

 5. Хa! Георги Николов ме изненада. Не знаех, че има и български еквивалент на агент ‘Бор’ (Кисинджър).

 6. А ключовото изречение в материала на г-н Инджев е: Според запознати идеята на проекта „Борисов – Първанов“ е след следващите избори да бъде съставено коалиционно правителство между ГЕРБ и БСП, което да бъде подкрепяно скрито и от ДПС. Мисля че това ако се случи, и ако го преживеем, най-сетне ще имаме възможност да се очистим от евроазиатците еднократно и ще е разчистен пътя , зашото компрометациятя им ше е пълна и този път безвъзвратна

 7. Everyone else, иде реч за тошо тошев. Ако му четеш спомените, пази Боже, не съм но мой приятел в момент на умопомрачение си ги е купил и когато му гостувам ги прелиствам, набива се едно. Без него “прехода” няма как да се е случил. То и резИлтатите са налице.

 8. Ако БСП, ГЕРБ и ДПС управляват заедно, ще е като да се върне Член Първи, звучи направо страшно. Аз имам известни съмнения, че това е целта на тандема гоцэ & боцэ, които явно поне от десетина години стриктно спазват споразумение да не се нападат взаимно. По-скоро си представям крайната им цел като България да стане президентска република и те двамата да се редуват на поста по примера на пут.ин & мэдвэдьэв. Мисля, че неслучайно глашатаите на #КОЙ? (aндрэй pайчэв и т.н.) все току отварят приказка за президентска република.

  Струва ми се и че гоцэ ще се върне много скоро (вероятно навреме за местните избори) в спихнатата БСП като “спасител”. Ако личните му амбиции за политическото му бъдеще са толкова големи, колкото предполагам, май само като лидер на БСП има някакъв шанс да ги осъществи. Като лидер на недоносчето АБВ – изключено.

 9. Тошо Тошев ли…
  още една свин…
  За сина му да не говорим, първи споедвижник на любимата ни И.Ф самоковската, в благородното и манерение да превърне цяла София в платен паркин по местодомуване, с което да обезмисли цялата идея на на съществуването на “община София” и да мине на “частна фирма община София”!!!
  Защо се отклонявам толкова от темата, ами всъщност не се отклонявам. Зад казаното по-горе седят точно такива велики стратези като споменатите в статията!

 10. @ Savova

  Да, непрекъснато си задавам два въпроса: 1. ЗАЩО канят толкова често Сидеров,Шаренкова,Гестапото,
  Райчев,Дърева и.н.по медиите? Кой още се интересува от тяхното мнение?
  2. КОИ МЕДИИ ги канят?
  Отговорът на първия въпрос е ,за да популяризират правилно, “от извора” опорните точки на политиката на Путин към България. Те само това си могат, само това ги вдъхновява:)

  Отговорът на втория въпрос – КОИ МЕДИИ ги канаят ,обаче, е крайно тревожен: всички медии! Най-отчайващото е, че лидер в популяризирането на опорните точки на “КОЙ” (Кремъл) е БНТ, националната ни телевизия, която се издържа от нашите данъци и затова е длъжна да информира българите най-бързо и безпристрастно за това, което се случва “по света и у нас”! И в тази връзка питам доживотен ли е мандатът на генералната директорка на БНТ и съпруга на Лафчис? България да не е медиина монархия, където властта се предава САМО от една издънка на политбюро на друга? Само по каскетаджийска “аристократично-пейзанска” линия ли трябва да се предава властта в БНТ? Колкото по-прост и ограничен е ген.директор, толкова по-добре!

  Що се отнася до обединението на всичко “читаво и българско” – да, съдбоносно и неизбежно е това обединение, но само след ТОЧЕН анализ и верни критерии кои политически формации отговарят на понятието “читаво и българско”?
  Ако гледате системно(само с опознавателна цел) ТВ “СКОТ” и се поровите КОЙ има капацитета да финансира толкова дълго време скъпо начинание като телевизия с национален обхват и с акцент все още “БЪЛГАРСКТО” Черноморие и “православните ценности”,но с азиатски привкус, ако изгледате отново архива от предизборните кампании на ПъФ в интернет , няма начин да не се съгласите ,че т.н. Патриотичен фронт НЕ му е мястото сред “читавите и български” политически формации.ПъФ е новата, все още пазена от открито русофилско компрометиране “Атака”. Естествено, ПФ не е единствен има и други и не е трудно да бъдат идентифицирани преди да започнат всякакви начинания за обединенния и после разочарования.

 11. Да го има “черно на бяло”:)

  Кой рубладжия ще обясни защо Россия сътвори и наложи т.нар. „македонска” нация, а днес единствена признава и подкрепя официално антибългарската организация ОМО Илинден?

  Георги Георгиев

  Някой русофил може ли да ми обясни защо България плаща най-скъпия руски газ в Европа?!

  Някой русофил може ли да ми обясни защо България плаща най-скъпия руски дизел в Европа?!

  Някой русофил може ли да ми обясни защо „Лукойл Нефтохим” АД за последните 6 години е отчел приходи от над 40 МИЛИАРДА ЛЕВА, но няма година, в която да е отчел и стотинка печалба?!

  ДОВОЛНИ ЛИ СТЕ ОТ ТОВА?!

  Доволни ли сте, че нямат измервателни уреди?!

  Доволни ли сте, че нямате алтернатива?!

  Доволни ли сте, че родителите ви късат от залъка си, от лекарствата си, за да грухат ненаситните кремълски гуши?!

  Доволни ли сте, че енергийната ни система е доведена до колапс?!

  Доволни ли сте, че от заплатите ви, от пенсиите ви, от детските надбавки се къса, за да се плаща за скъпото парно на държавна администрация, болници, училища, заради най-скъпия руски газ?!

  Доволни ли сте, че от заплатите ви, от пенсиите ви, от детските надбавки се къса, за да се плаща за най-скъпия руски дизел?!

  Доволни ли сте, че от години се саботира родното производство на газ?!

  Доволни ли сте, че цели отрасли на химическата ни индустрия фалираха, защото в себестойността на продукцията им 60% се формира от скъпия руски газ?!

  Доволни ли сте, че политиците ни, оплетени в корупционните схеми на руския енергиен империализъм, продават Родината и бъдещето на децата ви?!…

  Някой русофил може ли да ми обясни защо през последните години над 10 000 000 руснаци избягаха от Россия?!

  Някой русофил ще ми обясни ли защо всички руски политици, олигарси и чиновници изпращат децата си на Запад?

  Защо според техния Росстат още 57 % от хората с висше образование биха избягали веднага, ако могат?!

  Някой русофил ще ми обясни ли защо Россия е на първо място в света по употреба на хероин и употребява 21% от цялото световно производство?!

  Някой русофил ще ми обясни ли защо средната консумация на спирт в Россия е 18 литра на глава от населението?!.

  Знае ли русофилът, че според експерти на СЗО при консумация от над 8 литра на човек се касае за деградация на населението?!

  Някой русофил ще ми обясни ли защо Россия отделя 25% от бюджета си за въоръжение, докато всички останали държави отделят не повече от 3-4%?!

  Някой русофил ще ми обясни ли защо не ползва нищо руско – нито кола, нито телефон, нито компютър, нито лекарство, нито дрехи, нито храна, нито лекарства?!

  Защо?!

  Някой русофил ще ми обясни ли защо Россия произвежда само 2% от световния БВП , а владее 16.7% от общата територия?!

  Някой русофил ще ми обясни ли защо 95% от брутния продукт на Россия е от добив на суровини и по този показател е зад повечето държави от третия свят?!

  Някой русофил ще ми обясни ли защо в Россия има най-много убийства на глава от населението и най-много полицаи на глава от населението?!

  Някой русофил ще ми обясни ли защо за последните 20 години от картата на Росиия са заличени над 13000 села и 215 града?!

  Някой русофил ще ми обясни ли защо на 100 новоредени в Россия се падат 100 аборта?!

  Някой русофил ще ми обясни ли защо Россия е единствената държва в света, в която официалната работна заплата е по-ниска от официалния жизнен минимум, който в момента е около 200 лв. или 8200 рубли.

  Някой русофил ще ми обясни ли защо руските милиардери плащат най-ниски данъци – 13%. (Във Франция и Швеция – 57%, Дания – 61%, Италия – 66%)

  Някой русофил ще ми обясни ли защо 1% от населението владее почти 100% от природните богатства в Россия?!

  Някой русофил ще ми обясни ли защо Россия дава природните си залежи на концесия на западни фирми като ШЕЛ, Бритиш Петролиум, Шеврон -Тексако, Тотал?!

  Някой русофил ще ми обясни ли защо Россия взе целия златен резерв на България?!

  Някой русофил ще ми обясни ли защо се наложи тристахиляден окупационен корпус на Червената армия, чиято издръжка бе по-голяма от бюджета на България, да окупира България от 1944 г. до 1947 г.?!

  Някой русофил ще ми обясни ли защо Россия сътвори т.нар. „македонска” нация и я наложи с насилия, репресии и убийства над стотици хиляди българи и защо Россия днес е единствената държава, която признава и подкрепя официално антибългарската организация ОМО Илинден?!

  Някой русофил ще ми обясни ли защо Россия е против Съединението на България?!

  Защо напада България през 1916 г.?!

  Някой русофил ще ми обясни ли защо през 1989 г. България осъмна с 10 милиарда долара дълг, съизмерим по покупателна способност точно с днешния ни външен дълг, който не сме спрели да обслужваме от тогава?!

  Някой русофил ще ми обясни ли защо през 1989 г. България осъмна като най-бедната държава в Европа, с най-малки пенсии и заплати, с неефективна и неработеща икономика, изцяло по руски образец, с руски машини и съоръжения?!

  Някой русофил ще ми посочи ли поне едно десетилетие в историята на Россия, в която тя да не е нападала, газила и мачкала някой народ или държава?!

  Някой русофил ще ми обясни ли защо за роснака всички, които искат свобода и независимост се превръщат във врагове?!

  Някой русофил може ли да ми посочи един народ или държава в съседство на Россия, които да не са били нападани?!

  Някой русофил може ли да ми посочи поне една държава, в която да е стъпил руският ботуш и да не са последвали насилия, терор, корупция, престъпност и бедност?!

  Някой русофил може ли да ми обясни защо най-много роснаци са избити от самите роснаци и какво да очакваме от тях по отношение на други народи?!

  Някой русофил може ли да ми обясни защо роснака не е убил дори един американец, но е избил хиляди и хиляди поляци, чехи, украинци, литовци, естонци, българи, унгарци латвийци, финландци, грузинци…?!

  Някой русофил ще ми каже ли от колко столетия Россия яде украинското жито?!

  Някой русофил ще ми обясни ли защо роснаците с такава жестокост и свирепост избиват един народ, за който довчера твърдяха, че му е братски?!

 12. Ех, г-жо Савова, и аз имам проблем с обединяването на цели партии – ами то дори в рамките на РБ не всичко е читаво (ще се въздържа от конкретика, мисля, че тя е ясна). За мен решението е (примерно) да се обединим около г-н Инджев в политическо сдружение с ясна про-евроатлантическа и анти-путинска насоченост, от която формация най-безкомпромисно да бъде изритван всеки, който помисли да продава каузата. Ние коментаторите в блога знаем, че разделителната линия в българското политическо пространство е Запад/Североизток. Защо да не действаме в съответствие с това знание, щом като дори една АТАКА вече го прави, и то без капка срам!

 13. sms
  Благодаря ви,че сте систематизирали въпросите относно Русия.Не че не ги знаем,но така събрани показват зловещата истина за Русия.Има и още въпроси,но и само тези са достатъчни за да ми настръхне кожата от страх и ужас.Ужас да не се върнем пак в руското безвремие.
  В момента чета *България-военният трофей на Сталин* от Боздуганов*-второ издание и сълзите сами текат от очите ми.За злата участ на България.

 14. SMS, извинявай но промениха плоския данък в русия. Мисля че отскоро. Милиардерите май ще се бъркат с по 30 тина процента.

  Иначе въпросите, които задаваш са много тежки но нашите напоени рублажии, така са се облажили, че не им дреме нито за държавата , нито за народа. Бойко и Първанов били ортаци. Да, защо да се карат. И единия и другия са поставени от дъртите генерали в ДС да въртят държавата. Каране не може да има. Ако пък добавим и сина на Правешкия Кмет Валентин Златев, нещата съвсем си идват на място. Съмненията, че ГЕРБ са проект на Лукойл са основателни. И ако това е така, тогава е ясно кой каква позиция ще заеме. Борисов нареждал на Близнашки за НАТО?? А на Борисов кой му нареди ?!?!

  Ето нека пак прочетем нещо от Уикилийкс.

  грама на посолството на САЩ, изтекла по Уйкилийкс:

  „Борисов поддържа тесни финансови и политически връзки с директора на „Лукойл България” Валентин Златев, изключително влиятелен политически брокер и политически кукловод. Лоялността му (и неговата уязвимост) към Златев, играят голяма роля в процеса на взимане на политически решения на Бойко Борисов, който ангажира „Лукойл” в множество публично-частни партньорства, откакто е на власт: Лукойл се ангажира да дари асфалт за поправката на столичните улици, да се грижи за паметника на съветската армия и да финансира жилищно строителство за малоимотните. Като насрещен жест, Борисов съдейства за предоставяне на общинска земя за изграждане на нови бензиностанции на Лукойл. Въпреки че сделката изглежда “танто-за-танто”, публичните договорки на Борисов с „Лукойл” са само една страна на неговите много по-дълбоки и по-широки бизнес взаимоотношения със Златев, информация за които получихме по други канали.”

  След този цитат някой прави ли си още илюзия за МОЧА, за Альоша, за това кой нареди на милиционерите да псуват и кълнат протестиращите Граждани? И как наказаха милиционерите за хулиганското поведение?

 15. Неотдавна по TV7 една кривогледа напористка
  журналистка която винаги се пъчи до ББ на пресконферециите каза много директно: ББ да се освободи от най редикалното крило от РБ (явно ДСБ)и да направи реформите с БСП и ДПС.”
  Изглежда накъде ще завият реформите.

 16. OLD
  Да бе.И ние ще мълчим.Веднага на площада.Денонощно барабар с деца,внучета,кучета.Кой каквото има.А тази кака да не е Котуклиева.Или Беновска.Те са с птичият мозък.Гледат Б.Б като на 100 евро в портмоне.

 17. Към първия пост на ‘симпатизантка на ДСБ’:
  Това е заръката, която ‘най-добрият министър’ ивайло калфин донесе на убиеца на дребни птици и България. И гоце вече е активиран.

 18. Към sms – Безкрайна благодарност.С тези въпроси,които вероятно не са единствените,ще накараме запитаните поклонници на братската дружба да свият перките и да бягат далече,вече оглушали.Единственият им възможен отговор е: Ами в Америка защо бият негрите?

 19. Относно 18 литра спирт потребление на глава на населението в раша мога да ви кажа една истинска случка. Когато идвали руски специалисти в България в един голям наш завод, някой от българските инженери се похвалил, че има 100 литра домашна ракия и домашно вино в къщи. Руснаците ахнали и един от тях казал, какво правите тук а не си стоите в къщи?! Баща ми пък беше в Оренбург и ми е разказвал как горките (“великите” раши) ходят, да си наливат бира в найлонови торбички за в къщи. И че следобед почти всички са толкова пияни, че някои дори не успяват и да се приберат. Имало дори случай, когато пияния раша отрязал тръбата върху която седи и се потрошил здраво. Вечер пък било почти невъзможно да се ходи пеша след 22 часа. Банди пияници върлували из града и почти 100% е вероятността да бъдеш нападнат и набит.
  И да се чудиш на ума на нашите Бараборковци , златевци , гоцета, ивайловци и още тълпи от другари (гладни и жадни) , как тъй не можаха да попият от Европейските Ценности, както са го сторили най-умните и Светли Личности на България а вместо това попиха от “ценностите” на една велико-алкохолизирана , велико-откачена и велико-военолюбива държава. Всичко, което вършат, измами , кражби, убийства, омразата, която сеят и злобата, която сипят се записва. Има вселенски закони, които важат за всяко живичко същество. Ако ще да се мисли за буда или за батман. Изключения няма. Днес седят в хотелите си но утре … Душите им се цапат с престъпления а това е най-лошото, което могат да направят на самите себе си. Няма да ги спаси нито простотията им, нито големия батюшка , нито даването на курбани и ходенето при врачки и ходжи.

 20. Има ли други форумци с проблем да влязат в ivo.bg? Примерно да им излиза съобщение от#Комисията по хазарта???

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.