Кой е по – смешен от Бареков

Сега, когато е (про)паднал под санитарния минимум на политическото влияние в налазения от него български парламент, Бареков вече е (н)евродепутат, който има нужда от снизхождението, дължимо на всеки (про)паднал.

 

На един изпаднал в немилост журналист, който е бил ритан в паднало състояние от него, е лесно да не му отвръща със същото. Елементарна човещина!

 

Ето защо напълно се съгласявам, че Бареков този път е настина прав да каже следното:

 

 

“Моят английски е доста по-добър от този на премиера (Борисов- бел. авт.) и Първанов, справям се в Европейския парламент”.

 

Това е цитат от интервю на Николай Бареков за БНТ по повод видеоклип с негово интервю за EU Reporter, което предизвика вълна от присмех в интернет. На неразбираем английски език Бареков се опита да обясни какво прави на конференция, свързана с Иран.

 

Колкото и да беше комичен английският му, все пак отделни думи и дори няколко словосъчетания можеха да бъдат разбрани от слушателя- стига да се отнесе с разбиране към „европейски политик” Бареков. Борисов и Първанов не могат и толкова. Не биха могли и вода да си поискат в Брюксел, освен от статуята на пикаещото момченце в центъра на града.

https://i0.wp.com/burgas-podlupa.com/wp-content/uploads/2012/04/618x346.jpg?w=825

 

 

Този път Бареков е напълно прав: неговият смешно нисък праг на възможностите е по-висок от скандално нулевия капацитет в това отношение на двамата най-дълго управлявали България през този век побратими Борисов и Първанов.

 

Сред еднооките и глухият е цар.

 

Само че Борисов и Първанов още са на власт и затова никой не смее да им се подиграва, както на лесната жертва Бареков.

 

Да сте чули някой да повдига въпроса за очевидната непригодност на двамата побратими да представят България пред света от гледна точка на тяхната образованост?

 

В България има конкурси за какво ли не и с какви ли не изисквания като праг на компетентност за заемания пост. Но за президента Първанов и премиера Борисов, които вече трета петилетка не можаха и не пожелаха да се дообразоват с цел да не излагат България, тези изисквания не важат.

 

Един пример от днес, на „чист български” език:

 

На публична среща с германския политик Пьотеринг в София, премиерът Борисов произнесе една от типичните по своята свещена простоватост речи, която става за „Шарли ебдо” като вербален автошарж на един популист с беден речник, невчесани мисли и самочувствие на „народен трибун”.

 

Борисов на няколко пъти разсмя препълнената с посетители зала в софийския хотел „Шератон”, но не с остроумието си, а с очевидната неадекватност на изказа си: препоръча да се чете предговора на книгата на Пьотеринг; развесели аудиторията с откритието си, че в книгата има „снимки и картинки”; сподели спомени доколко не му е било известно колко хубаво е било на  Запад…

Из речта на един премиер…

Клуб Z

“Борисов написа предговор към книгата на Ханс-Герт Пьотеринг, направи я задължителна за младите в ГЕРБ

Снимка Веселин Боришев, БГНЕС

Визитата на бившия председател на Европарламента, сега председател на фондация “Конрад Аденауер” – Ханс-Герт Пьотеринг, очевидно бе разведрила домакина му – премиера Бойко Борисов от мислите за рокади в службите, външни дългове и крепенето на “крехката” коалиция… И той влезе в старото си амплоа – на човек, който никога не чете предварително написани речи”

Смехът в залата, предизвикан от простодушните му излияния, беше спестен в телевизионните репортажи за събитието.

 

България без цензура? Напротив!

 

 

 

 

 

19 мнения за “Кой е по – смешен от Бареков”

 1. Г-н Инджев, както страхотно бях оклюмала нос от новината за новата рассийска придобивка ТВ7, с тази статия, искрено ме разсмяхте.Особено за поисканата вода от пикаещото момченце в центъра на Брюксил и подходящата тема за “Шарли Ебдо”.
  Да сте ни жив и здрав!

 2. Нека да оценим новата прическа на г-на (н)евродепутата. Вече и външно това подобие на човек си прилича на КАПУТ! (С уточнението че презервативите действат просто но ефективно, докато това нещо не важи за този… капут). Съжалявам, но бареков е един от малкото хора на когото никога не бих погледнал снизходително. Той просто заслужава да бъде ритан като куче. Колко ли хора разплака през годините като виден “журналист” и кандидат политик? Тук се сещам за една лепенка дето я лепят на задните брони на колите в южняшките щати правеща референция към забраната на робството в САЩ, горе-долу звучи така: Карате ме да забравя? За бога НЯМА!

 3. Третата снимка с трите лица е страхотна! Това нещо, изсипано от подмишницата на Борисов, Бойко Василев ли е?

 4. Не е смешно ,не е смешно,ТРАГИЧНО и СРАМНО ,горко на България и на нас оцеляващите в нея

 5. В “руско-говорящите” среди има едно казване:
  “A picture worths a thousand words”
  чист руский, нали разбирате 🙂
  Та да разгледаме и снимките, които според мен добавят страшно много към стойността на статията.
  Снимка с Бареков: Прическа “руский мужик”, явно е гледал от джозеф кобзон. Съобщение “я тупой, я верний, я руский”.
  Снимка Първанов – Борисов: “the master and the puppet” иначе казано “а государ в глаза глядет нелзя – смотри в землю”.
  Трета снимка Борисов на катедрата: а забелязвате ли какво се вижда в пространството между “мъжественото му туловище” (учтив начин да кажа дебелото му тяло) и “могущата” (за господ само суперлативи) му лява ръка – на мен лично ми прилича на един И. Калфин, който след простотиите дето ръси в московията вече би трябвало да си е подал оставката.

 6. Не изпитвам съжаление към Бареков. Това политическо менте се домогна до ЕП със всевъзножни циркаджилъци и си получава заплатка. Излагацията не е толкова. това, че не знае английски, а че претендираше, че едва ли не го владее. Това е големият резил! Бареков си заслужава унижението. В противен случай ни чакат още Барековци (те никога не са изключени, разбира се). И, моля, нека не наричаме Бареков журналист!

 7. Истината е, че медиите са основни “виновници” за възхода на този неграмотен “доктор на науките” нарес с кукловодите му! С отразяването му под път и над път на всяка глупост, която му премине през главата и с орязването на голяма част от неудобните за него кадри.

  Клоунадата на пожарникаря отдавна щеше да е само забавен спомен ако медиите не му осигуряваха (и продължават) небивал комфорт.

 8. Снимката по средата е черешката на тортата на статията-фейлетон. Не искам да правя сравнения с класиците ни в литературата но те се набиват сами. Колко вярно примерно е съждението-сравнение на английският на капут дудучев бюреков от една страна и на папка гоце и буда от друга. Безцензурният го чу цяла България и три села наоколо. папка гоце така и не отлепи. Банкянското слънце се беше захванал да го учи, после му се видя нанагорно и на въпрос докъде е стигнал с инглиша, чистосърдечно си призна: “Под кривата круша”. Все пак, култовото МУ “конгречулейшънс” влезе завинаги в чалга политиката ни.
  А бе, какво съм се разприказавал. Снимка 2, напомня 1:1 ключова сцена от “Кръстникът”. Само дето, параванката го играе врид, а мутро-милиционера прясно приет мафиот с огромен потенциуал. Нали се обясни в този маниер когато Биволь го зачеса с досието МУ, че станал мишена за службите щото видяли в него много хляб.
  Боже, колко мъка има на този свят. До степен, битата карта на майничката в случая да ми изглежда симпатично провинциално парвеню надскочил н-пъти нивото си на некомпетентност.

 9. Е,и какво от това?? Бареков е в Брюксел, Б.Б. е премиер, а Гоце упорито не пуска кокъла на политиката!! За това пък има хиляди хора без работа, но знаещи езици и притежаващи сериозно образование! Старата максима – “който учи, той ще сполучи” май няма актуалност. А иначе не мисля, че непременно английският език е признак на образованост и грамотност. Първо да научат книжовен български, а после английски!

 10. Закачливата заигравка с пикаещото момченце в Брюксел и чащата вода за политиците ни ми оправи настроението за целия мрачен мартенски ден-благодаря!

 11. Към Mitko:

  Не съм твърдял, че английският език “непременно” е някакъв приоритет. Но за определена категория скъпо платени представители на България е задължително да могат да общуват с лидерите на други държави. В този смисъл владеенето на съответния чужд език е толкова валидно като условие, колкото за инженера е математиката. Иначе всички трябва да започнат от българския- само че и там са зле, много зле…Бареков имаше самочувствието да си пуска коментари без редакция в блога преди да му дадат пари за сайта BNews. Така си пролича колко е примитивен и в писането на български ( пускал съм няколко негови пасквила в оригинал от онзи етап, преди да си назначи редактор на писаниците).

 12. Написаното за Борисов и Гоце е нещо много добре известно .За мене е по-съществен въпроса:какви са мотивите на различни медии и преди всичко -на БНТ и БТВ да канят за участие персонажи като Бареков и Волен Сидеров в знакови предавания като това на Цв.Ризова /БТВ/ и Д.Цонев,или да се прави допитване в т.в анкета,дали С.Сакскобурготски да се върне в политиката и участие по темата на видния “царист” О.Герджиков/впрочем такъв е и самият Д.Цонев.Искам да кажа,че зад избора на персонажите или темите на предаванията в никакъв случай не са неща от актуалния живот и проблеми на държавата.

 13. Всички “речи” на Бойко Методиев Борисов са шедьоври по свещената си простоватост, г-н Инджев. Но тази, от пресконференцията след срещата Му с азербайджанския президент Илхан Алиев, е уникална, както по синтаксис, така и по неадекватност на съдържанието ѝ, в контекста на двустранните ни отношения с Азербайджан.
  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/03/04/2484049_citat_na_denia_durjat_me_za_shlifera/?ref=rss

 14. Г-н Инджев, има още едно много любопитно нещо, и то се подминава, защото излага и най-популярните български медии. Как БТВ и ТВ7 дадоха на Бареков работа?? Толкова ли им са ниЗки критериите? Аз като гледах репортажа в Брюксел, дори си помислих, че е леко пиян. Английския най-вероятно го е учил в чалга баровете на Слънчев Бряг а изказването му ми напомни за Братчеда-магазинер във великия Български филм “Двойникът” с Тодор Колев – Бог да го прости.

 15. Пустите му снимки.Говорят повече от думите.

 16. Днес сутринта по някаква телевизия показваха пресконференция на Б.Б. и Лилито(може да е имало и други), във връзка с бедственото положение и последиците. Б.Б. беше в “настроение”(доста нелепо, според мен), ръсеше майтапи.
  Ако България беше държава, в която всичко – доходи, здравеопазване, образование, правосъдие, екология, енергетика, транспорт и пр., и пр. са уредени, т.е. – ако беше една от онези “скучни” държави, щях много да се забавлявам. Щях да се гордея, че имаме премиер-шегаджия! А сега ми е тъжно и страшно. Имам деца…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.