КОЙ се опитва да заглуши ivo.bg

Съгласно Закон за Хазарта и на основание на разпореждания на Софийски Районен Съд, сайтът, който се опитвате да посетите е блокиран!

http//www.dkh.minfin.bg

Този надпис, чиито правопис  говори за някакъв неопределен закон и някакво неназовано разпореждане на някакъв Софийски Районен Съд ( без дати и алинеи) показва „основанието” за престъпно посегателство на доставчици на интернет сигнал, блокирали сайта ivo.bg за своите потребители.

 

Сигнали за това постъпват от доста време, но поради факта, че злосторниците не са успели да спрат трафика към блога и явно злодеянието има само частичен ефект, пренебрегнах оплакванията на читателите, чието конституционно право да се информират е нарушено от доставчиците. След зачестили оплаквания обаче се свързах с comnet.bg, голям доставчик в София, с искане за обяснение.

 

От администратора на ivo.bg вече бях информиран, че определени доставчици, сред които и Playtime, са блокирали сайта ми на „основание” на писмо от министерството на правосъдието, което препраща потребителите към комисията по хазарта във връзка с твърдението, че ivo.bg се занимава с…хазарт. Служител на comnet.bg не можа да обясни по телефона що за нареждане от министерството на правосъдието изпълнява този доставчик и обеща да предаде „по-нагоре” случая.

 

Друг служителка обаче е признала пред потребител на същата компания, че ivo.bg е блокиран заради въпросното „нареждане”, а на логичния въпрос защо други доставчици продължават да обслужват трафика на блокирания от тях сайт тя заявила, че вероятно другите доставчици не се били съобразили с изискването на министерството.

 

Не е нужно човек да е юридически гений, за да „схване”, че ако наистина има нарушаване на закона от страна на ivo.bg и съответно съдебно разпореждане за неговото спиране, то най-напред щеше да бъде уведомен собственикът на блога и вероятно трябваше да му бъде потърсена някаква отговорност по законов ред, а не да бъде блокиран чрез бухалките на посредници.

 

Единственото обяснение за посегателството спрямо ivo.bg е, че става дума за опит да бъде запушена устата на неговия автор по политически причини- защото ivo.bg е политически блог, който няма нищо общо с хазарта.

 

Авторът на блога възприе мерки за самозащита срещу някои от най-агресивните нападки на анонимни лица, които го заплашват със смърт в коментарната част на блога. Проверката вече е предадена в ръцете на прокуратурата. От МВР уверяват, че резултатите от проследяването ще бъдат предоставени скоро за оповестяване пред публиката. Дали ще се стигне до съд, ще зависи от преценката на прокурорите, които вече разполагат със събраните данни по случаите, заявени от автора на тези редове.

 

Междувременно от същите среди, които се опитват да заглушат ivo.bg , прилагат и други „хитроумни” номера за дискредитиране на автора на блога, разпространявайки изказвания срещу българската азбука или призиви към Русия да се извини за освобождението на България от турско робство, уж направени от автора на ivo.bg. Чрез подобни подли измислици обаче техните автори разкриват посоката, в която трябва да бъдат търсени агресорите, афектирани най-вече от критичната позиция на ivo.bg към руската политика спрямо България днес и в миналото.

 

Понеже публичността е единственото средство за самоотбрана на автора на този блог, призовавам читателите да съдействат за разкриване на тази очевидно планирана акция по заглушаване на една независима журналистическа трибуна. За целта трябва да се противопоставим на виновниците и да изискваме от тях да премахнат наложените ограничения и да дадат обяснение за това, кой ги е поръчал.

 

 

32 мнения за “КОЙ се опитва да заглуши ivo.bg”

 1. Доживяхме и този ден…..
  нищо това доказва страх…в главата на Б.Б
  може би един втори хостинг не е лошо решение.

 2. Подкрепям да изискваме вдигане на органиченията, както и разследване на заплахите. Няма да го направят ако не вдигнем шум и не бъдат притиснати. Нямам никакво доверие в нашата съдебна система и може би наистина трябва да се вдигне много шум.

 3. Едно е да се говори наедро за хибридната (вкл. информационна) война на Путлер и путлеристите срещу България, съвсем друго е, когато има такива фрапантни конкретни факти, които я доказват!!! Явно нашенските петоколонници чинно прилагат добре отработените практики по запушване на устата на свободното слово в любимата им рАЗЗИЯ.
  Къде са другарите путинолюбци да оспорят очеизвадното?!?!
  Тази акция (“активно мероприятие” – ако използваме техния собствен жаргон) е едно от най-сериозните доказателства, че в българските институции, вкл. Министерство на правосъдието, са се окопали като пред Сталинград предните отряди на съветско-руската окупация на нашата страна. Която, както става ясно, изобщо не е прекъсвала от 1944 г. насам!

  Срам за всички нас, така наречените “граждани”, че допуснахме КГБ да вилнее в родината ни! И че допускаме това непрекъснато да се случва!

 4. Аз се обаждам от Германия и никога не съм имал/а проблем с влизането в сайта. Моят проблем е, че от няколко месеца не мога да пускам постинги, които са по-дълги от петнадесетина реда.

 5. Иво, това явление от “Министерството на финансите и във връзка с хазарта”,освен че ми къса нервите няколко пъти, ми нарушава духовното равновесие с безсилието и унижението, че технологиите (наред с всичко добро) създават възможности примитивни, милиционерски мозъци да тържествуват от “победата си” над отговорността да кажеш истината на обществото.

  Не е изключено същите тези “милиционери” да “пренасочват” и цензурират личната ти електронна поща ,за да саботират организацията на дейностите ти или поне да отблъснат част от съмишлениците ти с проява на “неглижиране или високомерие” от твоя страна. Въпросът ми е сигурен ли си , че получаваш ЦЯЛАТА си ел.поща?

  Ето какво писмо изпратих на 13 март т.г :
  Sent: Friday, March 13, 2015 10:49 PM
  Subject: Решение за блокиран достъп до сайта ivo.bg

  Иво,
  два дена не можех да вляза в сайта ти от къщи. Като изпиша ivo.bg излиза следното: (прикачено съобщение от Комисията по хазарта)
  Можех да вляза нормално в ivo.bg само от работното си място или другаде.
  Добре, че имам в семейството си програмист, тази вечер той сложи “диагнозата” и намери решението на проблема, което ти копирам в случай, че някой друг се оплаче от подобен проблем.( Виждам, че някои от най- активните ти и ярки коментатори ги няма тези дни). Но, ако се публикува решението на сайта, ще го види и този, който преднамерено е предизвикал проблема и може да измисли друг начин за саботиране на достъпа до ivo.bg.
  Инструкци за влизане в блокиран чрез DNS пренасочване сайт:

  Всеки сайт има IP адрес, който се съхранява в така наречения DNS сървър на интернет доставчика. Това позволява вместо да пишем комбинации от цифри в браузъра, просто да напишем името на сайта. Ако обаче DNS записите при доставчика се променят (случайно или злоумишлено), добре познатото име на сайта може да ни доведе на съвсем различно място. Например страница с предупреждение от Комисията по хазарта, въпреки че сайта ivo.bg няма нищо общо с интернет залагания!
  Това може да се преодолее лесно – уиндоус позволява за изрично изброени сайтове да не се ползва DNS сървър, а ръчно въведен IP адрес. Този списък сайтове се съхранява в C:\Windows\System32\drivers\etc и се казва hosts. Кликва се на него и се избира да се отвори с notepad. Достатъчно е в края да му се прибави още един ред:
  91.196.125.100 ivo.bg
  Може да се наложи да се изчисти и кеш-а на браузъра. За Firefox – History -> Clear Recent History -> избира се Everything и се слагат чавки на всичко. Кликва се Clear Now и готово!
  Така ще избегнем доставчика (в моя случай Комнет) да ни препраща към друга страница.
  ( прикачен файл с таблица кое точно да се маркира)

  Дано само аз да имам този проблем, но малко предпазни мерки и компетентна помощ в тези ” подли времена” никога не са излишни!

 6. Аз си мислих, че някакъв вирус имам на компютъра… за comnet става върпос.

 7. Наглостта и Безочието на Путкините любовници няма граници. Тяхната империя се крепи на Лъжата, Омразата и Жестокостта! Това ли ни призовават да обичаме? Може би трябва Български хакери да предприемат ответна атака срещу техните сайтове в които демонстрирането на “платената им любов” срами България.

 8. Господин Инджев, подета е голяма кампания срещу Вас. Има доста гнусни атаки, на които простоватите хорица обръщат внимание. Откъде идва тази кампания е ясно.

 9. Наглостта и Безочието на Путкините любовници няма граници. Тяхната империя се крепи на Лъжата, Омразата и Жестокостта! Това ли ни призовават да обичаме? Може би трябва Български хакери да предприемат ответна атака срещу техните сайтове в които демонстрирането на платената им “любов” срами България.

 10. Харесвам блога.Удоволствие е да чета публикациите на г-н Идджев и други автори посещаващи блога.С каквото мога,ще подкрепя каузата на г-н Инджев:свобода и повече свобода във всяко отношение.

 11. Като човек работил в няколко доставчика и с наблюдения за изграждане на такива системи за блокиране на сайтове свързани с хазарт, мога да каже че това може би се дължи на недостатъчна грамотност на персонала филтриращ сайтовете.
  Обикновено подхода е да се установи на кои IP адрес се намира сайта с хазартна насоченост и да се блокира IP адрес-а.
  Ако на този IP адрес има и други сайтове (така нареченият споделен хостинг) – те също биват блокирани.
  Ако случая е такъв при вас (тъй като виждам че сайта се хоства в суперхостинг), би било добре да помолите хостинг компанията да премести сайта ви на друг IP адрес където няма сайтове свързани с хазарт – за да избегнете тези проблеми.

 12. Г-н Инджев,
  В последно време аз, а и доста други хора около мен, съвсем не на шега се притесняваме, че наистина може да станете жертва на престъпно посегателство. При това далеч не е задължително сигналът да бъде даден някъде “от горе”. Пълно е с нашенци (нашисти),които са дълбоко загрижени за “застрашената” им Русия, а те са най-опасни, защото могат да решат да предприемат самоинициативни действия в нейна “защита” – дори получиха скорошен светъл московски пример, макар и пламенно да отричат каквото и да било съучастие на вожда им. Лично срещнах и разговарях с няколко такива, от което си давам сметка, че положението наистина е страшно…

 13. Това не може да се остави така.
  Трябва да се изизскат официално обяснения от доставчиците, които блокират сайта и да се тръгне по веригата до инициатора.

 14. Става въпрос за очевидно своеволие на интернет доставчика. Има правила за забрани за достъп до хазартни сайтове, но те се прилагат само за сайтовете в списък, което е наличен на:http://www.dkh.minfin.bg/bg/page/439
  Очевидно ivo.bg не е в този списък.

 15. Господин Инджев, аз също съм абонат на въпросните ComNet и виждайки въпросното съобщение попрегледах списъците от решенията на Комисията по хазарта и Софийски районен съд, които са публично достъпни на страницата на Комисията по хазарта. Очаквано вашият сайт не фигурира никъде (поне от началото на 2015, по-назад не си правих труда да погледна). Блокират се изключително сайтове занимаващи се с онлайн залагания. В най-добрия случай става дума за грешка на някой във въпросните интернет доставчици. А ако има злонамерени действия това е не само ваш проблем, но и на ДКХ и СРС от чието име се извършват незаконни действия, както и на потребителите като мен, на които незаконно им се ограничава достъпът до услуга за която си плащат. Ако не се разреши проблемът скоро, смятам да се обърна към КЗП по въпроса, препоръчвам и на други клиенти на въпросните доставчици да направят същото.

 16. Доживяхме и този ден…..
  нищо това доказва страх…в главите на агентите на Пиздин
  Втори хостинг не е лошо решение!!!
  ————————————-

  14 марта 1 1 15 90105
  Зачем ФСБ «убрало» Путина и почему решилось на захват власти в Кремле?

  Если внимательно пересмотреть последние дни пропавшего опального российского президента то можно с легкостью понять, что основной причиной его гибели – и неважно физической или политической лежит в чрезмерном желании президента узурпировать власть в России.

  Президент давно начал воплощать в жизнь эту программу постепенно заменяя на всех ключевых постах государства своими людьми.

  Последней каплей перевесившей чашу терпения стало его желание обезглавить ФСБ, поставив во главе этого “государствообразующего” ведомства своего человека – генерала Внутренних Войск и непосредственного охранника президента Золотова.

  Понятно что его ход был разгадан и осознав все риски система приняла решение что единственным вариантом позволяющим сохранить себя и не столкнуть страну в пучину третьей мировой войны это устранить президента от власти любыми способами.

  Почему я оговариваюсь о третьей мировой войне?

  Да потому-что следствием абсолютной узурпации власти в России стала бы возможность привести в действие механизм агрессии, который до этого сдерживали именно представители силовых структур!

  Вы думаете «присоединение» Крыма – было выгодно российской политической элите или ФСБ?

  Нет!

  Этак политическая авантюра была выгодна только одному человеку – Путину, который таким образом решил увековечить свое имя, как великого собирателя земель российских!

  И то, что Крымом Путин не насытился, было очевидно, война в Украине и готовящиеся соглашения с Абхазией и Осетией по включению в состав Российской Федерации, определено бы загнали Россию в гроб.

  А чем закончились последние телефонные переговоры Путина и Обамы?

  Путин открыто заявил Обаме, что в том случае если США окажет Украине военную помощь, то Путин не просто перейдет к открытой агрессии против Украины, что приведет к столь излюбленным Путиным бомбежкам мирных городов, но и завел речь о возможном применении ядерного оружия!

  Вспомните, что спекуляции на тему использования Россией ядерного арсенала против Украины ведутся уже давно и еще в начале украино-российского военного конфликта один из руководителей Министерства обороны Российской Федерации, рассуждая о принятии новой военной доктрины, предложил нанести по территории Украины превентивный ядерный удар!

  «…мы рассматриваем это очень серьезно, анализируем и делаем выводы, что применение ядерного оружия, особенно в местах не урбанизированных, имеет достаточно высокую вероятность», – заявил тогда Чепков.

  Мало того он даже рассказал результате к которому приведет использование сверхмалого тактического удара мощностью около 0,2 килотонн:

  «Такой тактический ядерный удар приводит к полному уничтожению всех сооружений в радиусе 270 м от эпицентра, тепловой удар приводит к поражению 80% личного состава с ожогами 3 степени в радиусе 600 метров, и может привести к радиоактивным осадкам».

  Существует, конечно, и версия, согласно которой Путина решили устранить потому что он вступился за своего верного вассала Кадырова, который перешел черту, подняв руку на представителя московской элиты, но в свете ядерной войны она просто становится маловероятной.

  Так что выходит, что ФСБ выполнило свой долг перед родиной и спасло Россию от неминуемой гибели!

  По крайней мере, именно это получается у меня, если сложить воедино факт откровенной угрозы всему миру, желание подчинить последнее силовое министерство, факт убийства Золотова и факт гибели Немцова.

  И я не очень сильно удивлюсь, что не сегодня-завтра мир потрясет новость убийстве Кадырова, гибели Иванова, Рогозина или Лаврова, причем как любого из них, так и вместе взятых.

  Теория Заговора в действии

  В действительности корни данных событий наверняка растут из Украины, потому что именно благодаря договоренности силовых ведомств между собой или с «третьей силой», Украину покинул Янукович, и лишь благодаря им Майдан не залили кровью.

  Украинские, а возможно и российские силовики сумели остановить кровопролитие, и удержать в стране порядок, уступив Крым Путину, но как видно ошиблись и лишь раздразнили его аппетит, а когда поняли, что угроза ядерной войны неминуема, поняли, что пора пришла арестовать и Путина.

  Так что милые фанаты Путина, Путин мертв, кастрирован, лишен политической власти в стране, и если он выйдет на экраны телевизоров, вы будете очень удивлены переменам в его облике, опять же, если выйдет…

  Николай Иванов
  Ссылки на первоисточники:
  https://www.facebook.com/greyma57er

 17. Щом ви блокират значи казвате истината и им се бърка на дълбоко! Наслука и тежко на русофилистичните душмани!

 18. Аз вчера нямах достъп до ivo.bg почти 24 часа. Не ми е излизал надпис за хазарта, просто не ме пускаше да вляза. За първи път ми се случва толкова дълго да е блокиран.

 19. Блокирането на сайта Ви си е своеволие и самоуправство – въпросните доставчици трябва не само да Ви се извинят, но и да Ви обезщетят!

  Надявам се блокирането на достъпа до сайта Ви да е от неграмотни служители!

 20. Аз никога не съм имал проблем с достъпа до блога. Ползвам услугите на Виваком в службата, а в къщи на локален доставчик.

  Хората които имат проблем не е лошо да се свържат с доставчика и да го питат защо имат блокирани сайтове.

  Освен това superhosting имат добра подръжка и г-н Инджев може да им се обади ако те знаят нещо по въпроса. Гледам че това IP е споделено и се ползва от 554 сайта. Възможно е наистина този IP да се ползва от някой сайт, който да е блокиран по някаква причина и така да са отишли всичките 554 сайта в черния списък. Или пък просто някой от администраторите на доставчиците да не могат да понася ivo.bg и да са го сложили в черния списък. Дано е първото.

 21. Г-н Инджев, в случая вероятно става дума за грешка в доставчика, а не за злоумишлено действие.
  Една от причините ние да сме хостнали сайта http://boikob.blogspot.com в Гугъл е тази, че когато пишеш за един малък балкански диктатор, той има много повече лостове за въздействие върху независима медиа, отколкото Путин. На пръв поглед е парадоксално, нали? НО на втори ще видите, че Путин не се интересува от медиите извън СССР, извинете ни – извън Русия!
  Бойко Борисов също не може да стигне медиите извън границите на страната.

  Проверете в доставчика си дали не споделят много сайтове под един и същ Ай Пи адрес. Ако е така, тогава поискайте да имате свой, собствен адрес.

 22. Иво, дръж се братле! Набори сме, позволявам си да пиша на ТИ защото те усещам толкова близко до себе си и толкова ми е ясна картинката на така подредилата се “нашенска” демокрация.
  Не виждам къде другаде освен при теб толкова свободно и независимо се говори за истината!
  Продължавай, пиши.
  Жив и здрав да си!

 23. Не отдавна аз имах подобрн проблем, когато исках да отворя сайта на “Бивол”. Тях. обаче ги обвиняваха в порно. Сега се отваря нормално.

 24. Към тези които се опитват да спрат сайта на Иво Инджев: Вие сте мръсна, продажна, долна руска сган, само на хартия сте българи!

 25. Гадове!!Всеки ден влизам в този страхотен сайт,не бих се лишил от глътката свобода която получавам….!!!Кураж!!

 26. предлагам всички, които все още имат достъп до блога, да споделят, копират и разпространяват по всякакъв начин материалите на иво. безмозъчните кретени трябва да бъдат бити в собствената им игра, със собствените им оръжия!

 27. Може би искат, да ви лепнат нов прякор, г-н Инджев – Иво Хазарта.
  Така е, като побликувате интервюта с хазартни рапъри. 😉

 28. Vyzmutitelno!
  Кой нещастник Ви прати в хазарта?
  Иво,разследвайте нещата докрай!
  Ние Ви четем,коментираме,защото не изневерявате на общите ни виждания.Бъдете все такъв,какъвто сте!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.