“Прозападният” Борисов назначи русофил да отговаря за българите на Запад

Днес българското правителство назначи за отговорник на българите в чужбина ( например в Чикаго, където има близо четвърт милион български граждани) фанатичен русофил от ВМРО, чието ръководство е оглавено отдавна от русофили.

 

Тази подигравка е от същия характер като назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС и заслужава същата реакция на гражданите, стига да знаят кой е назначеният за председател на Агенцията за българите в чужбина Борисов Вангелов. Разликата между случая с Пеевски и казуса с Вангелов е в това, че тогава ставаше дума за тайна агенция, а днес имаме явна подигравка с поверяването на една важна агенция, чрез която се кандидатства за българско гражданство.

 

Явно правителството не е могло да намери за тази длъжност един „западнофил”, който да е представителен за факта, че милион и половина българи избраха за своята реализация в живота на пазарите на труда и университетите именно на западните страни. От поколения наред най-близката до България българска диаспора от също се намира на запад – в западните покрайнини на Сърбия.

 

Обратното, милиони потомци на волжките българи, потискани национално в Русия от столетия, никога не са били признавани за българи от Русия и СССР. Има ги, но България не смее да ги припознае. С днешния си позорен акт Борисов не просто се присъедини към поредицата от страхливи български управници, чиято политика се ръководи от принципа да не ядосват Москва, а направо я оглави.

 

Правителството на Борисов угоди на русофилите, на чийто събор край язовир Копринка през 2012 г. същият Борис Вангелов произнесе пламенна подмазваческа русофилска реч, изпъстрена с атрибутите от списъка с опорни точки на отглежданото от Русия българско преклонение пред всичко руско- от благодарностите за несъществуващата извън интригантските помисли на граф Игнатиев химера „Сан Стефанска България”, до обобщението за православния характер на руско—турските войни ( при нито една от които Русия не споменава нито веднъж българите, третирани именно като православни, за да бъдат готови за присъединяване към руската империя).

 

Новоизпеченият началник Вангелов може да бъде видян в разпространявано в интернет клипче да говори пред русофилския събор в обкръжението на Сергей Станишев, Светлана Шаренкова и руския поп Василцев. Последният беше принуден да напусне тихомълком България половин година след този събор (временно, защото Москва оказа натиск и пак го върнаха) заради антибългарската му дейност , предизвикала протеста на десетки български енориаши, гонени от руската църква в София от руско – български мутри, мутанти на „вечната дружба”.

 

С назначаването на Вангелов, за което днес ще се почерпят в руското посолство, Борисов явно подкрепя претенцията на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов за „балансирана политика” спрямо Русия – претенция, която той изрази в телевизионно интервю по БНТ на 15 март 2015 г., когато журналистката Виза Недялкова го подреди сред симпатичните политици заедно със Сергей Станишев и Симеон Сакскобургготски.

Снимка YouTube

Снимка YouTube, Клуб Z

 

 

33 мнения за ““Прозападният” Борисов назначи русофил да отговаря за българите на Запад”

 1. Русия не може да си присвоява Православието. Това е Безкрайно Нахално! Нито имат някакви заслуги за негово раждане нито пък самите руснаци живеят по християнски. Използването на Православието за държавни и завоевателни цели е Богохулство !
  Жалко за идеята на Борисов да развие България по Европейски модел. Това се оказа само блъф за глупавите избиратели. Със действита си той показва своето друго лице. На страхлив, неграмотен Слуга!

 2. Възмутително назначение направи Борисов с реверанс към ПФ.И за какво – българите в чужбина със сигурност ще бъдат “очаровани”.Много олеква Борисов и компрометира България!

 3. Това е скандално назначение.Депутатите от РБ и ГЕРБ трябва да реагират мигновено.В този критичен за България момент за засилване на руската хибридна война да се назначи човек с явни проруски настроения е близко до национално предателство.Колко ли руски шпиони ще приюти в България този безхаберник видно от изказванията му.
  Тази вечер при Коритаров беше Методи Андреев.Коритаров още вярва че ДПС е чистосърдечна проевропееска партия,което мен лично ме съмнява.Говореше се за военното разузнаване.Коритаров опонираше,че Бакалов не бил експерт разузнавач.Андреев му отговори,че какви са в момента тези експерти,които нямат разузнаване в руско направление.
  В ТОЗИ МОМЕНТ КАНАЛЪТ ТВ+ ИЗКЛЮЧИ И НЕ МОЖЕХ ДА ЧУЯ ДИСКУСИЯТА.
  АКО НЯКОЙ Е ЗАБЕЛЯЗАЛ ТОВА НЕКА ДА МИ ОТГОВОРИ ВЯРНО ЛИ Е ,ЧЕ КАНАЛЪТ Е ИЗКЛЮЧЕН НАРОЧНО.

 4. И хибридната война си продължава по спуснатите от Кремъл опорни точки, които местните, купени с твърда валута, московски слуги, възпроизвеждат едно към едно:

  “Хотелиерите искат ЕС да плати, че руснаците няма да дойдат на море”

  http://clubz.bg/16222-hotelierite_iskat_es_da_plati_che_rusnacite_nqma_da_dojdat_na_more

  Да се смее ли, да плаче ли (от безсилие) човек?!?!…

 5. Момчето е оригинален комунист, стриктно придържащ се към постулатите на познатата комунистическа пропаганда. За
  да говори в присъствието на едни от най-високопоставените комунистически функционери г-жа Шаренкова и г-н Станишев, това напълно изключва възможността той да не е комунист. От своя страна двамата не биха общували така близко с некомунист.
  Назначаването на служители на ДС и слуги на комунистите съвсем не е спирало. Миналата година за
  заместник – консул в Чикаго е назначен бивш агент на ДС (пловдивчанин), който преди това е бил на дипломатическа служба в Лондон. Мандата му изтича през юли т.г.
  Ръководството на ВМРО е комунистическо(проруско), защото много от членовете му са били агенти на ДС. По същия образец е създадено и ДПС. Никога досега тази комунистическ партия не е взела отношение към съветската окупация на България и съветските издевателства срещу нашата държава и нашия народ.

  Особено пък с ликвидирането на българското комунистическо и държавно ръководство в период от половин година. Георги Димитров беше отровен през юли 1949г., Трайчо Костов беше обесен на 17 дек. в СЦЗ-то, Васил Коларов беше отровен на 21 януари 1950г. , само един ден след като беше избран за министър-председател.

  Отделно от това, институцията за българите в чужбина е гнездо за безгрижно харчене на парите на държавата, сиреч на народа. Служителите не вършат и не би могло да вършат никаква полезна дейност за държавата и гражданите които работят и живеят вътре в страната. Харчат се безумни суми за предимно небългарски граждани, независимо че са от български произход.
  Българите в чужбина, особено тези, които живеят в културни и богати страни имат всякакви възможности да общуват с България и да подържат своя етнически идентитет и език. Имат много повече средства отколкото всеки един български работник, служител, селянин и пр.

  Много по-богати държави нямат подобна институция и не прахосват по този начин парите на българските граждани , които живеят в България.
  Много разумно ще бъде тази институция за българите в чужбина незабавно да бъде закрита.
  Много по-полезно е тези средства са бъдат употребени за българите в Република България.

 6. Малко руска/анти-българска пропаганда за колекцията ти

 7. ДГД!
  Базиран съм във Франция и съм готов да сложа бас със залог предложен от евентуален опонент, че нито един наш емигрант пет пари не дава за горното назначение. Преместил го е само от ляв в десен крачол. Обратното-никога. Не вярвам картината да е по-различна в която и да е друга страна.
  Абсолютно тунеяд

 8. Абсолютно тунеядска агенция.
  и за нея ДГД!

 9. “…..отговорник на българите в чужбина”….! Wow!! Oh What a job is this!…..
  Сега разбирам къде отиват парите от данъците! Не знаех че има такава професия, или по скоро позиция чрез която се усвояват пари???
  Ако този блог се чете от “дупетати” представители на РБ и други “дебилократични” организации, нека ми известят колко е месечният разход от бюджета за тази длъжност?
  Защото ако има такъв/предполагам, че тази “позиция” не е от вчера/, българите трябва да спрат да плащат данъци мигновено!!!
  Това е престъпление!
  Прави са някои хора, които са си написали в конституцията, че държавата в лицето на управляващите са най-големият враг на индивида!!!!

  А има ли отговорник за българите в българия????
  Всички “дупетати”, които са сега в парламента са отговорни за този просташко грозен “ход”!!!!!

 10. На тази комунистическа сган, търябва да се отнме правото, да пътуват на Запад от България, а камоли да оглавяват такива западни агенции. Това си е директно вкарване на таралеж в гащите !!!

 11. Днес е пълно с такива новини, което означава, че след като Путкин се е разправил с инакомислещите през 10-те дни на отсъствието си, ни чака още от същото…

  А какво е то ли? Ами ето още 2 от същото:

  1. В деня, в който се навършва една година от анексирането на Крим, в Зала 1 на НДК в София изнася концерт нашистът Олег Газманов. Сбирщината е организирана от “Жокер медиа” и “Евразия 2014”, и е наречен “Сделано в СССР”. Съорганизатор е, разбира се, ТВ Алфа на др. Сидерав.

  2. Групата Ел Ай Си 33 (LIC33) придобива марожитарния дял във “Виваком” и други водещи компании в България. Зад цялата сделка стои банката на Путин – VTB Capital. Те наскоро отстраниха представителя и доверен човек на Цв.Василев Сурлеков от Надзорния съвет на БТК , а поста пое един от руските изпълнители на мокри финансови поръчки Георги Велчев – брат на бившия финансов министър на Симо Ментата Милен Велчев…

  И так далее… (Скоро май ще въвеждаме руския като втори официален, така че се упражнявам…)

 12. С комунистически отговорник или не, българите в чужбина ще дойдем един ден да си потърсим правата, тогава не планирайте нищо на стадион Васил Левски, защото ще бъде зает, и ще видите защо се оправи Чили!

 13. Срам! С тези коалиционни партньори – ПатрЕотето, срамът е през ден. То не беше ксенофобия и балкански изцепки, то не беше чудо! Обидно е за нормалните хора и избиратели. Вече е обидно и за българите в чужбина. Но те по обективни причини няма как да протестират срещу това назначение. Просто ще сложат една майна на родината и точка.

 14. Хахаха. Отговорник на българите в чужбина. Дрънчи на много значима позиция. Нека позная: отговорникът поема важната мисия и тежката административна работа по организирането на кастинга за мис Българка в Чикаго 2016. В бар ‘Разпутин’.

 15. “В България очевидно има почитатели на естрадния нацист Газманов и неговите хитове “Ескадрон”, “Офицери”, “Есаул” и “Сделан в СССР” и мнозинството от тях гледат АЛФА ТВ (тя е медиен партньор на събитието), за която той даде първото си интервю в България. Миналата година той бе в България на концерт с групата “Любе”, организиран от партия “Атака”.

  В София Газманов отказа да коментира политически теми при въпроса как ще коментира защо през 2014г. му бе забранено да влиза в Латвия заедно с Йосиф Кобзон и певицата Валерия (Алла Перфилова). Те трябваше да участват на Международния конкурс за млади поп-изпълнители “Нова вълна” в Юрмала, но външният министър Едгарс Ринкевич ги обяви за песнона нон грата защото са “апологети на империализма и агресията”, довели до погазване на териториалната цялост и суверенитета на Украйна.

  На Газманов е забранено да посещава и Украйна заради подкрепата му за анексирането на Крим и на “опълченците” в Донбас. Той се определя като “твърд патриот” и още на 11 март 2014г. се включи в подписка “в подкрепа позицията на президента за Украйна и Крим”, а на 17 март бе сред първите, поздравили участниците в т.нар. референдум на полуострова. На 2 април му е присъден орден “За освобождението на Крим и Севастопол. 16 март 2014г.”, с който Газманов обича да се появява на концертите си.” – ГНУС !!!

 16. Страшна дейност развива тази агенция, като гледам последния публикуван отчет за 2013: http://www.aba.government.bg/?show=6
  Затова ли преди избори се налага да изпращам персонални писма на всички приятели извън България; повечето от тях не подозираха нови клопки като необходимостта от предварителна регистрация.

 17. Както крушата не може да роди банан, така дори богопомазания борисов не може да надскочи себе си и от русофил/българофоб да стане патриот. нищо ново под слънцето на ‘пожарникарското’ ориентирано към ‘изгряващото’ слънце на Изток управление на БГ.

 18. В ютуб може да видите кръчмарското изпълнение на този смешник Вангелов(съжалявам,не знам как да Ви изпратя линк)!

 19. Браво,Дани!Само,че това “един ден” ми звучи твърде хипотетично.Дали ще съм жив да го видя това?!

 20. Една от причините да не влизам в бългаски посолства и избягвам контакти с българи в чужбина изобщо и да огранича контактите ми със сънародници до броя на пръстите на едната ръка от които половината са ми най-близки роднини. Навярно не съм сам. Не ми е и особено трудно да го правя тъй като слава Богу за последните 16-17 год изобщо не виждам българи. Което понякога се оказва лошо, но на мен ми се случи само веднъж да поговоря с българин преди 10 години и трябваше да му се извинявам и уверявам че не се преструвам – вече се затруднявах да намеря думи на родния език. Взех незабавно мерки, главната от които сега е ivo.bg и безкрайно благодаря на г-н Инджев за блога и увлекателните статии както и на всички форумци за коментарите.
  А днес бях изключително приятно изненадан от GOOGLE който ме посрещна сутринта с две много интересни бисквитки с българска закваска на страницата си и забележете – БЕЗ НИКАКЪВ НАЗНАЧЕН БЪЛГАРСКИ ОТГОВОРНИК !!!
  Затова ги предлагам на всички.

  http://www.ravebin.com/entertainment/130/most-beautiful-women.html/1
  http://drprem.com/travel/countries-you-can-visit-to-see-the-worlds-most-beautiful-women/?utm_source=taboola&utm_medium=konik-ravebin&utm_campaign=DrPremTravel

  Ние си знаем че нашето гардже е най-хубавото, но тук И ДРУГИТЕ ГО КАЗВАТ.
  Така че – ГОРЕ ГЛАВАТА !!!

 21. Няма изтичане мръсната вода…, но може би тъкмо тази непреставаща наглост ще отвори очите на примирените…

 22. Извинявам се, не е по темата.

  Нарочно проследих сутрешните новини на водещите телевизии: БНТ, БТВ и Нова. Нито една от тях не съобщи новината, публикувана във в-к “Дневник” – “С нов договор Русия почти анексира Южна Осетия”.
  http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/03/18/2494504_s_nov_dogovor_rusiia_pochti_aneksira_jujna_osetiia/

 23. @Дани
  Като решите да идвате, ще ви помогна. А за стадиона съм определено съгласен, макар, че за некои не бих се удържал чак до стадиона.

 24. Думата която употребяват често Реформаторите е ” компромис “Самите те заявяват,че участието им във власта е компромис направен от самите тях.За да покажат на привържениците си и опонентите,че могат да правят реформи в министерствата които управляват,че могат да се справят в управлението на държавата.Така се надяват при едни следващи избори процента за тях да се повиши.Само,че не виждат капана на “своите компромиси” които им залага Герб.Дали участието в това смешно управление с този министър председател им носи ползи, не знам,но определено не им помага.Да си заровиш главата в пясъка / в министерствата с реформи / и да казваш,че си направил копромис за другите безобразия в държавата си е чисто подлизурстване или съгласяване с властта.

 25. Сега този жалък измекяр Борис Вангелов ще даде българско поданство “по облекчената процедура” на стотици руски шпиони с фалшиви български родословия, за да се влеят бодро и да подсилят петата колона у нас!
  И като започне едно “обгрижване” с щедро финнасиране от държавния бюджет за “интеграцията” на новите “българи”….
  А нашите родители, които са изкарали тези пари за доброто бъдеще на децата си, ще мрат в отчаяние, гладни и без лекарства в студените си домове…
  Престъпно е да гледаме безпомощно и безучастно как хвърлят България в праха на унижението и я подритват към зиналата паст на азиатска Русия!

  НИЕ СМЕ ПРЕСТЪПНИЦИ!
  ТОЗИ ВАНГЕЛОВ Е ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ №2, А НИЕ СИ СТОИМ ПО КЪЩИТЕ И ЧАКАМЕ!

  КАКВО ЧАКАМЕ????

 26. За 18 години живот в Германия не съм усетил/а по никакъв начин наличието на такава служба. Предполагам, че тя се занимава с агитация за “правилната” (от гледна точка на #КОЙ?) политическа сила преди избори, но вероятно само там, където има големи български общности, като например в Чикаго. И, разбира се, с даване на българско поданство на руски граждани по облекчена процедура.
  Но тук казусът е доста по-различен от този с Пеевски и не си представям как биха излезли хора, които не са пряко засегнати от него, на протест в София. От друга страна, ние от чужбина можем да протестираме срещу назначението само чрез подписка, която аз веднага бих подписал/а. Но не бих се учудил/а ако повечето емигранти не я подпишат, именно защото дейността на въпросната агенция ние изобщо не я усещаме.

 27. За българите в чужбина тази агенция не съществува, ние не искаме агенции, искаме представителство във властта. Скоро ще станем повече от трудоспособните българи в България (ако не сме вече), а ни третират като безправни.
  Не щем агенции, няма чуваемост с агенции, само маркират дейност.
  Издаването на паспорти на български граждани не е ли ангажимент на есграон? Ако някой е с българско съзнание и без български паспорт да го признаят за такъв 5 години след като е кандидатствал за български гражданин и то след изпит по български и българска история и се закълне на тържествена церемония, че ще спазва българските закони. То да не е лесно да си българин 😉 А не както сега разни македончета да ми се хвалят,че са си “взели” български паспорти, за да могат да пътуват в Европа. Как може да вземат паспорти хора, които не говорят български???
  Господина от снимката даже не искам да го коментирам.

 28. Нямам думи!!!

  След кунилингус-боецът от тихия фронт, гръцкият циганин, родом от Созопол, самоназначил се за професор, чието име ме е гнус да изговоря, камо ли да напиша;

  след любовницата на Лукарски, любимецът на Валентин Златев (“золотой Валя” от ЛУКОЙЛ), синчага на несменяемият кмет на Правец Васил Златев;

  сега това е поредното назначение на банкянския Путю, с което ясно доказва КОЙ е зад неговото управление.

  Тук една колежка добре предлага за стадион “В.Левски”, ама ми се струва много чакане. Нека да повторим операцията по изцибването миналото лято на буцата наследствена номенклатурна мас делян пеевски. Вече имаме добра практика!

  А стадионът ще му дойде времето!

 29. Наглият комунист Вангелов се учудвал от масовото негативно отношение към него.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.