На забранен в ЕС путинист е позволено да вилнее в България

Путлерист под белгийско прикритие взе Виваком, Дунарит, Авионамс и ТВ7
19/03/2015

Новият телеком магнат Пиер Луврие и “новият руснак” Жерар Депардьо

Цветан Василев “сдаде” на путинския православен олигарх Константин Малофеев


Автор:
Биволъ

Стратегическият за България телекомуникационен оператор Виваком вече е собственост на компанията LIC33, съкращение на Louvrier Investment Company управлявана от руско-белгийския бизнесмен Пиер Луврие (на снимката с „новия руснак“ Жерар Депардьо).

Същият „белгиец“ еднолично управлява фирмата Кемира, която е собственик на Дунарит, а доскоро беше прокурист на Хедж Известмънт Фънд, която е собственик на Кемира и  Авионамс.

Собственик на Виваком е дружеството „Вива телеком България“, което е собственост на люксембургската компания „ИнтерВ Инвестмънт“. Крайни собственици на БТК преди сделката бяха Цветан Василев и руската банка ВТБ, наричана „банката на Путин“.

Официално не е ясно какво е финансирането на мистериозната компания LIC33. Но връзките на Луврие със санкционирания от ЕС и САЩ руски олигарх Константин Малофеев са ясни.

През ноември 2014 г. CFG Capital на Луврие и Маршал капитал на Малофеев сключват договор за партньорство за инвестиции в „технологичния сектор », пише „Ведомости

Както Биволъ писа по-рано, американецът Джак Хеник, който е човек на Малофеев, представлява интересите на новия собственик на телевизията ТВ7. Официално Хеник се легитимира като бивш продуцент на американската телевизия Fox News и настоящ в руската телевизия Царьград ТВ, която се финансира от Малофеев.

Православният олигарх Константин Малофеев иска да купи ТВ7

Олигархът Малофеев всъщност е момче за специални поръчки на Путин със зловеща роля и в украинския конфликт. Той е бивш работодател на двама от терористите от ЛНР и ДНР – Игор Гиркин и Александър Бородай и е сред инициаторите на предложението, и обосновката за анексиране на Източна Украйна “внесена” в Кремъл в началото на 2015.

Неговият контрол върху Виваком, Дунарит и ТВ7 означава ръчно управление на Кремъл върху тези активи и използването им не за бизнес, а за други цели.

Още при предишното придобиване на БТК от Цветан Василев с помощ от „банката на Путин“ ВТБ Биволъ алармира, че става дума за опасност за националната сигурност. Днес изпадналият в немилост банкер „сдава“ бизнеса на фактическите си работодатели, на реалните създатели на КТБ – кагебистката върхушка в Москва.

Вече няма никакви илюзии, че путинският режим цели мащабна хибридна война със Запада, в която контролът над телекомуникационни и военни предприятия и медии в страни от ЕС и НАТО дава несъмнено преимущество.

Ще проучат ли от ДАНС собствеността на LIC33? Ще бъде ли одобрена сделката от КЗК? Това са въпроси не само за стотици милиони, а и за сигурността на България, и нейните партньори от НАТО и ЕС.

11 мнения за “На забранен в ЕС путинист е позволено да вилнее в България”

 1. Георги Лозанов с реторичен въпрос преди по-малко от седмица (КРОСС): “Има ли политическа смелост и професионално самочувствие да забраним на субекти и капитали, които да могат да правят медии. Навремето в Закона за радио и телевизия имаше такава забрана за силови групировки, застрахователи, кредитни милиона. Каквито и пари да имат не могат да станат собственици на медии. Можем ли днес да направим социална картина, в която да посочим рисковите персонажи, на които, ако дадем медийно влияние или влияние чрез медиите на обществото това ще бъде влияние, което ще води в недемократична посока развитието на страната. Върху медиите са проектира невъзможността да кажеш кой е лошия, невъзможността да отриеш кой е скрития, които са по-дълбоки проблеми”.

  Добре. Хайде! Ама все едно ми подават салфетка с жито и пудра захар, в края на помена на отдавна подземените български медии.

 2. Още едно доказателство че санкциите срещу Русия хич не са толкоз тежки колкото се опитват да ни ги представят.
  КГБ смело си купува медии, бизнеси и партии дори в цяла Европа а пък от друга страна европейските политици се чудят как да спрат Путин. Или са много глупави да осъзнаят че престъпниците са възпират чрез пълна изолация или голяма част от тях са в режим на спонсориране от Москва.
  Като гледам и онзи наивник в Белия дом само си клати краката ама после да не се чудят как да спасяват света от нацизъм пак.

 3. Нещо повече – според материал, публикуван първо в Новая Газета, именно олигархът Малофеев е автор на плана за анексирането на Крим – http://www.novayagazeta.ru/politics/67389.html

  Т.е., собственик на българския телеком и на ТВ7 ще бъде човекът, лично отговорен за анексирането на чужда територия от Русия и съответно – за началото на подлата необявена война на Русия срещу Украйна.

 4. Пиер Луврие – поредният мафиот с руски олигархични връзки, с руски паспорт, постоянно пребиваващ в Москва от 2010 година.

 5. Томислав Дончев твърди, че няма такава сделка. Между другото, когато прочетох тази новина вчера, първата ми мисъл беше, не трябва ли тази сделка да бъде одобрена от регулаторни органи, КЗК на първо място. Ясно е, че Василев връща собствеността на реалните собственици.

 6. Придобиването на стратегическа собственост у нас от К.Малофеев, приближен на Путин олигарх и автор на сценария за нахлуването на рашите в Украйна ме води на мисълта , че се готви подобен план и за България.Защо български и европейски служби допускат това? Затова ли и до последно държаха на Лазаров и Писанчев да са на ключови места за националната ни сигурност.

 7. Жална България. Къде си бай Станболов…

 8. С извинение за баналната грешка в името на великия българин.

 9. Поздравления,Иво!
  И аз се разрових тази сутрин,преди пресконференцията на Пиер Луврие.Оказа се,че в сайта на т.н. инвестиционна компания основни акционери са много руски граждани,така че не бива да се допуска такава “анексия” на големи наши фирми.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.