Борисов, демонтирайте неграмотния русофил Вангелов

Разследващият сайт Биволъ добави още щрихи към образа на неграмотния русофил Борис Вангжелов, представящ се като “образован човек”, “историк”, чието назначаване за председател на Агенцията за българите в чужобина е точно токлова скандално със своята неадекватност, колкото беше и монтирането на Делян Пеевски начело на ДАНС.

 

Въпросът за оттеглянето на този поклонник на Русия, враг на съюзника САЩ и на българската кауза да вървим в крак с Европа ( а не към ” военно сътрудничество с Русия”, както заявява Вангелов на русофилски събор през 2012 г) е към Борисов и е с повишена трудност. Защото Борисов е отстранявал от пътя си къде по-едри камъни, когато установи, че му пречат. Но случая става дума за онзи дребен камък, който може да преобърне каруцата на неговия “прозападен” имидж  у нас и в чужбина.

 

Но най-драматичната подробност пред Борисов в отстраняването на този гаф е във факта, че би създал прецедент да демонтира един деец на руската Пета колона в България от върха на една важна държавна служба. Като знаем колко не иска ( или го е страх) да предприеме нещо подобно по отношение демонтирането на съветската окупационна символика, казусът се превръща в лакмус , в изпитание на заявената в абревиатурата на партията му ГЕРБ нагласа за европейско, а не евразийско развитие на България.

ДС си назначи неграмотен русофил за надзорник на българите в чужбина

ДС си назначи неграмотен русофил за надзорник на българите в чужбина

Борис Вангелов – путински пропагандист от ВМРО пое ДАБЧ сред симулация на конкурс организиран от Кунева

Правителството на Борисов, което има претенции за проевропейски и демократичен курс, назначи Борис Вангелов от ВМРО за шеф на ДАБЧ. Това се случи след симулация на конкурс, организиран от вицепремиера Меглена Кунева, за който Биволъ вече писа .

По неофициална информация Каракачанов (агент „Иван“ на Държавна сигурност) е шантажирал Борисов с оттегляне на подкрепата за правителството, ако неговият човек, юрисконсулт на фондацията ВМРО, не бъде назначен.

Освен като „патриот“, Вангелов се отличава в публичното пространство и като русофил, член на националния съвет на Движение Русофили. Председател на движението е депутатът от БСП Николай Малинов, който честити на всички славяни победата в Третата кримска война!

Също като Малинов, Вангелов е ревностен путинофил, показва позицията му изразена във Фейсбук в коментар на статия от украински журналист. Според него Украйна е изкуствена държава, а „путин (изписан от него с малка буква б.ред.) си защитава интереса“.

Boris Vangelov's position about Ukraina BIG

Новият шеф на ДАБЧ демонстрира и съмнителна грамотност, изписвайки, че е „на ясно с руските интереси, но и със американските прочие, Путин се защитава, ние не требва да се бутаме между шамарите“ („наясно“ се пише слято, пише се „с американските“, а формата „требва“ е силно диалектна б.ред.).

Българи от чужбина, организирани в група във Фейсбук, вече протестираха остро срещу назначението и поискаха оставката на Вангелов. Сайтът Еврочикаго поддържа подробен архив за конкурса, отворените писма от организации на българи в чужбина до властите и реакциите след назначението.

 

 

11 мнения за “Борисов, демонтирайте неграмотния русофил Вангелов”

 1. Тези са всичките НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ!

 2. Сега вече е време гражданите да покажем доколко сме граждани – независимо дали в България, или от диаспората.

  Граждани, трябва да се организираме и да протестираме, за да изхвърлим путинофилите от властта, иначе те ще ни върнат необратимо в нео-съветстката империя. А тогава няма да можем дори и да емигрираме – чекистите са ни приготвили своите добре познати методи за нивелиране. Част от тях, да припомня, включват скъсяване на ръста откъм горната му част.

 3. “По дрехите посрещат…”, горе-долу и по тях изпращат. Още не ми излиза от ума една снимчица на Цв.Цв.с някаква чобанска премяна. Изглеждаше си като отявлен кретен. По всичко личи, че като такъв и ще си го отпратят- като чобанин имам предвид, но ако дотурят и кретен, няма да възразявам. Сегашният момък с бретончето се презентира в поредната покъртителна фолклорност, като да е в реклама на нЕкоя си мАкедонска наденица – ке Умре за нея! Хващам се на бас, че и на тоя ще му отхвърчи калпачето в най-скоро време. Бутафорко нещастний.

 4. Това, че в управлението на страната ни се “подвизават” твърде много слабограмотни или неграмотни държавни служители, не е никаква новина или нито някакво неочаквано събитие! Но най-лошото е, че от доста време насам, това се превръща в традиция или в “желана” практика! Но най-трагичното (както в случая) и пагубно е, когато тази слабограмотност и невежество е съчетана с “българофобия” (точния превод на тази дума е: омраза към всичко българско, защита интересите на чужда държава за сметка на българските интереси, създаване атмосфера на омраза и ненавист между различните слоеве на гражданското общество, дори и между българските граждани извън страната ни)!

 5. ББ за мен е страхливец. Показал го е вече много пъти. Пред интереса на България винаги е поставял този на Путин. Явно е имало и договорка с Кунева.
  Така че да не се надяваме особено.

  А това назначение си е абсолютен позор.

 6. Жалко е, че и Реформаторския блок продължава партизанските назначения, които са присъщи на болшевиките от БКП-БСП, ГЕРБ, ДПС.
  Не влязоха ли във власта (реформаторите) за да правят реформи??? Ще доживеем ли старта им?
  Или вече полегнаха на бабаита-пожарникар битуващ за 2-ри път в качеството на премиер на България!?!

 7. Тази агенция е тоталитарен остатък ( “Славянския комитет” ) от времето, когато се използваха какви ли не задгранични структури за дублиращи шпионски мрежи на ДС, РУМНО, КГБ, ГРУ! В нея “шефът” винаги е бил ДС-агент! Днес агенцията е напълно ненужно бюрократично образувние, което може да бъде заместено с един отдел към МВнР от 10-ти човека (не дирекция, а само отдел!). Плюс вкарване в задълженията на културните аташета към посолствата да работят с бъгарските организации и общности в чужбина – и те да вършат някаква работа! А Вангелов (по руски маниер се именува с личното и бащиното име без фамилия!) е типичен пример за остатъчния кадрови “потенциал” на “новата българска единна социалистическа нация” на БКП и ДС – създадена 1963 на Пленум на ЦК на БКП! Както и ВСИЧКИТЕ ДС-МВРо-вци – бездарни, умствено ограничени в рамката на Догмата, нискоквалифицирани, със съмнителни дипломи от лафки-“университети” за платени дипломи, без професионален опит и собствено мислене, но за сметка на това зависими и ДС-верни, пропагандно-идеологически зомбирани и подковани по разните кьорсофри https://www.youtube.com/watch?v=CE3BuTMNLcE и уличните клоунади на МВРо-то!

 8. Мисля, че има нужда и от една проверчица как вангэлав изобщо е влязъл да учи история в университет. Доколкото ми е известно, за тази специалност се кандидатства с изпит по ‘БЪЛГАРСКИ ЕЗИК и литература’, т.е. оценява се не само съдържанието на литературния анализ, а и грамотността. От това, което се вижда от писанията на новия ми отговорник, българският му език е за чиста двойка. Как е влязъл с двойка в университета и как е излязъл от него с диплома, предвид неграмотността му?!
  Да не говорим за историческата му неграмотност, струяща особено от речта му на рубладжийския събор през 2012г., сричана старателно под одобритeлните погледи на някои видни русофили, базирани в руски градове като например Брюксел, Берлин и други.

 9. Леле, каква неграмотност… могучая.

  Този национален предател и неграмотник заема държавна длъжност?

 10. Изцяло съм солидарен с мнението на г-н Дракалиев. И разбира се, с неопровержимата точност на статията на Иво в обрисуването портрета на един самонадеян палячо-русофил. Както и с всички коментари.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.