Смей се , палачо !

Не знаех, че съм опакован в анекдот с Росен Плевнелиев и Бойко Борисов, но в. „24 часа” отпечатва днес следното ( от интернет сайт):

 

„Излежават се Иво Инджев и Плевнелиев на плажа и обсъждат политиката на Русия.

Минал Бойко Борисов и, за да си направи майтап, шляпнал Инджев отзад по врата. Тогава Иво скочил стреснат и се развикал:

– Росене, какво ти казах, че ще ни застигне дългата ръка на Кремъл.”

 

Не е много смешно да ми се вменява параноя спрямо дългата ръка на Путин от онези, които скачат на крака и козируват само като чуят „Русия”.

 

Сарказмът на друг виц, публикуван в същия вестник днес, е обаче поводът да обърна внимание на „закачката”.

 

„Звъни телефонът в Кремъл.

-Другарю Путин!

-Да, слушам ви”.

-Убили са Немцов!

-Не може да е истина! На моста ли?”

 

Връзката между двата вица за мен е в реалната ситуация на оживено място в София, при която един фанатичен русофил ми се разкрещя на руски език, че трябвало да избягвам да вървя …по мостове. Друго негово подобие, този път анонимно, ме „покани” в коментарната част на блога ми да ме черпи с чай, като онзи, с който изпратените от Путин убийци отровиха Литвиненко в Лондон.

 

 

Британският „Дейли телеграф” цитира днес Дейвид Камерън, премиера на страната, в която беше отровен Литвиненко, да казва, че точно балканските стани са „крайно уязвими за руския шантаж”. Да ви звучи на майтап?

 

Не знам за дългата ръка на Путин, но русофилското „чувство за хумор” определено ме застига чрез предупреждения, че може да ме сполети съдбата на Немцов или на Литвиненко, който умря в адски мъки. Ха-ха-ха, нали!

 

Впрочем, ако трябва да бъда „поласкан” вероятно трябва да заложа в това отношение не на споменаването ми във виц, препечатан в „24 часа”, а поради факта че руската пропаганда се позовава на моя информация, макар и да не ме цитира. Явно московските пропагандисти вярват безусловно на факт, съобщен от моя милост.

 

Именно в ivo.bg вчера цитирах източници от администрацията на президента Плевнелиев да заявяват, че той не планира да присъства на московския парад на 9 май.

 

Днес руското издание „Взгляд” заклеймява Плевнелиев по този повод, позовавайки се по следния начин:

 

„Об этом сообщает NewsBG.ru, не называя причину отказа.”

 

Откъде знам, че източникът на тази информация е именно ivo.bg? Въпрос е на логично съпоставяне на „съвпаденията” не само по дата, но и по смисъл. Защото в руското съобщение се говори за „съобщение на прессекретариата на президента” Плевнелиев, каквото НЯМА. Имаше мое обаждане по телефона, на което ми беше отговорено по начина, по който думите ми са преразказани от руските пропагандисти. Ами ако бях излъгал? С други думи, те ми вярват макар, че като типични пропагандисти, не се позовават на източника!

И понеже е мой ред да иронизирам, питам: щом съм им толкова достоверен източник на информация, да бяха се позовали на моята категорична прогноза от неделя 15 март в статията „Възкресението на Бащицата”, че на Путин му няма нищо, а разиграва имперски спектакъл с изчезването си за 11 дни, след което ще се появи с гръм и трясък с маска на пренебрежение, надсмивайки се над упражненията на всички, опитващи се да отгатнат къде бил и дали изобщо е жив.

 

Както е известно, прогнозата ми се потвърди напълно. Така че, „братушки”, следващият път четете внимателно и не се хващайте на лъжливите следи, по които ви водят собствените кукловоди в Русия.

12 мнения за “Смей се , палачо !”

 1. Г-н Инджев, не им вдигайте тиража. Добре са си и с 1000-та читателя, ако са и толкова де…

 2. Вгледайте се в снимката – убог мужик, та дрънка…
  Доколкото душата на човека е изписана на лицето му, явно го надценяваме. Кремълският мозъчен тръст му дърпа конците на всяка стъпка.Когато се окаже неизбежно необходимо ще ги резнат и джуджето ще се спихне като парцалена кукла.

 3. Достойно поведение г-н Росен Плевнелиев! Благодаря!

 4. Много сте изнервили петата колона г-н Инджев. Не са свикнали така. Не винаги съм съгласен с вас, но от сърце ви пожелавам кураж в осветляването на гнусните им замисли и имперски похвати.

 5. У Путина рак. Теперь уже
  без вариантов
  Слухи об онкологии и раньше были. Но 16 марта в Петербурге, похоже, они полностью подтвердились. После 10-дневной подготовки перед объективами камер специально отобранных журналистов 2 минуты просидел в кресле смертельно больной человек, дни которого сочтены, пишет писатель Владимир Голышев на своей странице в Фейсбук, комментируя появление Путина после 10 дней пропажи.
  По отдельности всё у него, вроде бы, уже было. Все помнят, как Эрдоган помогал ему опуститься в кресло. Много раз можно было наблюдать, как трудно ему стоять на одном месте, как непроизвольно дергаются ноги, когда он сидит.
  Меркель уже говорила, что у него «не все дома». Камера не раз выхватывала странный, будто безумный взгляд. К оплывшему лицу все уже привыкли и списали его «фантомасность» на ботекс. А глаза «на мокром месте» — на старческую плаксивость. И уродливые старческие кисти рук со временем перестали замечать.
  К тому, что он вечно потеет тоже привыкли. Хотя полгода назад в Милане его подмышки немного шокировали. Там же он, кстати, опоздал на встречу с Меркель как-то уж слишком надолго…
  Все признаки сошлись разом: не сел а плюхнулся, ноги двигались постоянно, взгляд безумный, опухшее лицо в испарине, говорит с трудом. В глаза бросилась неестественная худоба (при этом под пиджаком у него явно корсет).
  Давайте называть вещи своими именами. Налицо последствия длительной химиотерапии. А значит, прогрессирующая онкология. Судя по зоне дискомфорта, или поясничный отдел позвоночника, или кишечник, или желудок (поджелудочная железа), или простата, или саркома мышечной ткани где-то в районе таза.
  До последнего времени, болезнь находилась под контролем. Можно было с помощью вспомогательных средств поддерживать себя в форме, когда это было нужно (возможно, хронические опоздания были связаны именно с этим). Плюс профилактические мероприятия, которые до сих пор вписывались в график международных встреч.
  И вот в марте болезнь вышла из-под контроля. В итоге, сорвана встреча в Астане (впервые!). Путина 10 дней приводили в чувства. Результат мы все видели.
  В общем, Путин оказался не такой живой, как хотелось бы ему, и не такой мёртвый, как хотелось бы тем, чьим жизням он угрожает.
  Впрочем, скоро он придёт в соответствие. Не может не прийти. Теперь уже без вариантов…Тц.
  Не доживёт оно до Гааги. А жаль.

 6. На последната редовната годишна добре режисирана игра, “вие питате, ние(царя-государь лилипут.ин) отговаряме” имаше и въпроси от лично естество. Питаха го, как е с любовта. И този изрод отговори: “Влюбен съм защото не съм чак толкова голям звяр”. Само психопат може да върже в една мисла обяснение за най-чистото чувство с животинското зверство.
  Колкото до вица в който, Вие, г-н Инджев сте главното действащо лице, историята е категорична. Пътят към безсмъртието не е лесен. Но преди това, искрено го вярвам, убеден съм, всички ще преживеем и.д. кремльовски самодържец. И на снимката горе си личи, че няма как да годиняса. И далеч не само него.
  Бог да ви пази!

 7. Ако путкин е болен това ще бъде много тежък удар по “богопомазания” му образ, който КГБ му гради. Както и удар по КГБ. Ако наистина е болен няма да се учудя никак ако използват двойници за заблуда. Цялата им империя се гради върху образа на “православния” им лидер. А Бог понякога си прави тънки шеги с човеци претендиращи да се ползват от неговата подкрепа. В случая, тежка болест означава само едно. Путкин е нежелан и омразен. Той е Нечестивец в Божиите очи. Тежко и горко на тези, които Господ вижда, като Нечестивци! В същото време, тежка болест за путкин означава, Благословия за измъчена Русия и за целия свят ! Никой човек не е толкова голям, че да си играе с Божията Сила.

 8. Аз се надявам да Ви вменяват параноя.Другият вариант е улична злополука и т.н.Пази Боже!!Пазете се!Никак не е срамно,човек да се страхува от крокодили.Болшевиките,в буквален смисъл,не са хора.

 9. Г-н Инджев, радвайте се, че сте герой на вицове. Казват, че навремето ген. дьо Гол всяка сутрин гледал дали има негова карикатура на първа страница на в. “Монд” и ако нямало, си мърморел недоволно, а ако имало, но носът му не бил достатъчно голям, пак недоволствал. Силните хора умеят да се смеят от сърце над собствените си слабости и грешки!

  РS Подкрепям колегата ИВ.ТЕРЗИЙСКИ, макар че се съмнявам да имат и 1,000 абоната.

 10. Има български вариант на вица за Путин и Немцов.
  1996г. Съпругата на премиера Жан Виденов го буди от сън:
  – Жан, ставай, време е да отиваш на работа.
  – Жена, уморен съм, остави ме да спя.
  След известно време…
  – Жан, ставай, ставай – убили са Луканов!
  – А, стана ли вече 9:30?

 11. Так Вы соврали насчёт Плевнелиева или нет?
  Конечно, нет. Вы же свестен човек нали.

  Болгарский президент не приедет в Москву на 9-е Мая. 70 лет Победы, так, между прочим.
  Всё, приехали.
  Можно по разному относиться к товарищу Путину.
  Не любить его, как я, например, не люблю.
  Ненавидеть его, как я, например, ненавижу.
  Считать его правление катастрофой для России, как я, например, считаю.
  За которую платить придётся не годы и десятилетия даже.
  Столетия, может быть. И, может быть, никогда не расплатиться.
  Но. Есть нечто, не подлежащее обсуждению.
  Как осуждение нацизма в Германии, например.
  И для меня, русского, 9-е Мая не подлежит обсуждению.
  Это первый в ряду немногих абсолютных наших праздников.
  Советский Союз победил во Второй мировой. Точка. Не подлежит обсуждению.
  Советский Союз спас Европу от фашизма. Точка.
  Конечно, не один победил.
  О том, кто что сделал для Победы, можно и нужно говорить и спорить.
  О том, что последствия этой Победы для той же Европы были куда как неоднозначны, тоже нужно говорить и говорить.
  Чтоб не забыть, хотя бы.
  Но в этой войне погибло 28 000 000 советских людей.
  Повторяю прописью – двадцать восемь миллионов.
  Официально признанных потерь.
  Сколько на самом деле – мы никогда не узнаем.
  Гоподит Плевнелиев может и не признавать 9-е Мая праздником.
  Он может и не ехать на парад и праздновать со всей Европой 8-го.
  Но вот если он и 8-го просто не помянет эти 28 миллиона с благодарностью, или извертит это как-то хитро хоть с каплей сомнения – это будет оскорбление.
  Для меня лично и для моих погибших на той войне деда и дяди.

 12. SERGE CHE, може би си сергейЧЕ, ангелЧЕ, или си “само” ЧеКист ???
  Забрави ли 23 август 1939г., SERGE CHE?
  Забрави ли 17 септември 1939г.?
  Забрави ли “зимната война” с Финландия и лятната “мирна анексия” на Прибалтика и Бесарабия и Буковина от любимият ти СССР?
  Това как се вписва в “борбата” с “фашизъма”?
  За СССР войната започва ЕДВА на 22 юни 1941г.!!! ЗАЩО, SERGE CHE?
  И какво “освобождение”, след като цяла Източна Европа е КОЛОНИЯ на СССР 45 години , след 1945г.?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.