Кремъл плаща нови 20 милиона евро за пропаганда срещу България

Искам да съобщя една новина на ДАНС, ако там наистина има служители, които се занимават с контраразузнаване по руско направление. Нека да проверят как се разпределят в България 20 милиона евро, постъпили наскоро от Русия за целите на руската хибридна информационна война.

Този транш е повторение на случая с други 20 милиона, които Москва беше заделила за пропаганда в България, когато Петата колона беше наета да брани руските енергийни проекти и да финансира т.н. “шистова революция” срещу освобождението на България от руското енергийно робство.

Писал съм за това многократно в недалечното минало, но без никакъв ефект- защото агентурата на Русия в България се чувства като у дома си.

 

Всеки работещ в медийната сфера ще ви каже, че 20 милиона евро свежи подкупи е огромна за изпосталелите български медии суми, петимни да се продадат на онзи, който плаща повече или поне нещичко- без данъци, отчетност и прочие глезотии, характерни за т.н. грантове от западни фондации, срещу които русофилите тук вдигат скъпо платения си шум ( авторът не е сред бенефициентите).

 

Ето ви едно произведение на пропагандното изкуство, което няма как да е сътворено в Русия, но се появява в руското пропагандно пространство.Изработено е от платените за целта български продажници.

 

Вярно е, че руските посолства са ангажирани да правят списъци на “русофоби” . Тази информация вече обиколи света. Със сигурност и поделенията на КГБ в София са си свършили работата също. Но ще се съгласите, когато видите колажа , поместен в руския сайт, в който се съдържа подигравка по темата за руските освободители, че само вещи български рубладжии могат с такава антибългарска наслада да си поиграят да наместят в картинката български физиономии, “световно неизвестни” на който и да е руснак, но достатъчно добре познати на българските слуги на Кремъл ( чак и моя милост е подреден в картинката).

 

Уличаващото обстоятелство, да повторя, е във факта, че няма руснак на света, който вкупом да (раз)познава монтираните в колажа български физиономии.

До свидания, братушки

До свидания, братушки

Президент Болгарии отказался ехать в Москву на 70-летие Победы. Не догадываетесь, почему?

Болгары, например, считают, что в 1916 году Россия с Румынией напали на Болгарию. Но болгары русских победили, выгнали русских с румынами в Бессарабию на реку Серет, и взяли Бухарест. Удивительно, что не Москву, ага. При этом то, что Болгария вообще-то воевала на стороне Германии против России — они деликатно забывают.

До этого, за семь лет после освобождения 1885 года от турок (русскими войсками, о чем тоже деликатно забывают) болгары распоясались типа «объединили Север и Юг», то есть присоединили к Болгарскому княжеству Восточную Румелию, не спросив у русского царя, который тогда рассердился. Из болгарской армии отозвали русских офицеров, и на Болгарию напала Сербия (у которой болгары оттяпали земли). В этом тоже русские виноваты — по мнению болгар, русские должны были убивать сербов за то, чтобы земли сербов достались болгарам.

Потом СССР, Вторая мировая, Болгария – снова союзник Германии. А ведь тогда, после 1939 года, Сталин предложил Болгарии договор о защите вместе с введением войск – но болгарам не очень-то этого хотелось. Болгарам хотелось снова пограбить соседей — а это им обещал только Гитлер. Например, болгары хотели занять Македонию — якобы это тоже часть Великой Болгарии. Но «проклятый Тито» не дал им это осуществить — с позволения русских, разумеется, веть русские у болгар виноваты во всех их проблемах.

Больгарские десантники в Вермахте!

Больгарские десантники в Вермахте!

Ну и как вам эти братушки?”

От тази помия излиза, че български парашутисти са служили във Вермахта, а е точно обратното: нито един български войник не е изпратен да воюва срещу СССР през Втората световна война ( докато през Първа световна наистина се води истинска българска освободителна и победна за България война срещу руските завоеватели ). Точно обратното: български парашутисти воюват под командването на  Червената армия и то така, че да бъдат избити от германците.

Скок в миналото изобличава още веднъж престъпния характер на съветския комунизъм в България

Още едно от престъпленията на комунизма изплува от тинята на съветския колониализъм в България чрез свидетелството, което сподели в електронно писмо един читател на блога.

 

“Здравейте г-н Инджев, винаги следя с интерес участията Ви в телевизионни предавания, чета и някои от статиите Ви.

От последното  Ви интервю ме впечатли констатацията Ви, че до сега няма нито един паметник на загиналите над 30 хиляди българи в така наречената /последното е моя формулировка/ Отечествена война-1944-45 год. Без ни най-малко да претендирам за по-голяма компетентност по темата- напротив, винаги съм се възхищавал на изключителната Ви детайлна информираност, ще си позволя да добавя и свое  разсъждение и го подкрепя с факти.

Тази война е единствената в световната военна история /убеден съм в това/, в която воюваща страна се стреми да даде колкото може по-вече жертви от самата себе си! Демонстративно и нагло, още в хода на самата война, е бил лансиран “патриотичният” призив, че трябва да се измие срама от предишният военен съюз на България с Германия.

Множество политкомисари /длъжност за първи път въвeдена в Българската армия/ са определяли как практически да се увеличават броят на жертвите от българската страна. Ще подкрепя твърдението си с конкретен епизод, разказан ми от първо лице от родния ми баща- пряк участник в него. Като летец от въздушните войски на н.в. Борис ІІІ, той веднага е бил изпратен след 9-ти септември на фронта в днешна Югославия и е участвал в първата фаза на въпросната война.

При атаката за превземането на Скопие един от политкомисарите /от тях няма нито един загинал/, нарежда да бъде извършен дневен парашутен десант над окупираният от немците град точно в 12 часа по обед! Приземяващите се парашутисти просто са били разстрелвани от упор в момент на най-уязвимото им състояние- на овладяване на парашута при докосването със земята. Единственият начин хипотетично някой да остане жив е, ако успее да се оплете в купола на парашута на предишния скочил негов колега.

Точно за такъв епизод от първо лице е разказът на баща ми- пилотиращ разузнавателен самолет, от който на въпросния десант са скачали част от участващите парашутисти. Секунди преди да скочат, на прага на отворената врата на самолета, баща ми е слушал как колегите и приятелите му са решавали кой да получи шанс да оживее и кой да му даде този шанс, заставайки с тялото и парашута си пред него! “Ще скочиш в нарушение на правилника веднага след мен, за да се оплетеш в купола ми! Имаш две деца и си длъжен да оцелееш! Това е заповед!!! ”

Такива заповеди на няколко пъти е чул баща ми в хода на реализирането на “гениалния” парашутен десант над Скопие. Той, убеден съм, също е единственият дневен десант над укрепена позиция в цялата военна история. От хвърлените 80 души-елитната част на въздушните войски на България/обучавани няколко месеца в Германия/, остават шест души живи. Когато баща ми завърши разказа си, за първи път видях в очите му сълзи! Заяви ми, че ми предава тези събития, за да знам какви истински мъже  е имала България и за да предавам това на децата ми, а те на техните…

70 години по-късно, през 2014г. от чисто човешко, пък и от политическо любопитство, в деня на отворените врати на музеите, отправих писмено запитване на ел. адрес на музея на авиацията край Пловдив в Крумово с молба да ми разкажат какво историята е запазила като документи за събитията от щурмуването на Скопие, 44 год. Получих отговор писмено, че България никога не е извършвала парашутен десант във военната си история!!?

Мисля си г-н Инджев, че факт като този, до голяма степен обяснява защо няма до сега паметник на загиналите, напълно безсмислено/според мен/ над 30 хил.българи, защото “братският” Съветски съюз на масата на преговорите при подписването на следвоенните договори ни поставя в групата на загубилите Втората световна война… Мисля си още, г-н Инджев, че говорейки за тези хора на синовете си, на Вас, на хора като Вас, успявам да създам особен вид, макар и невидим паметник!

Любопитен съм за Вашето мнение-дали и макар и малко съм успял?”

Танчо Танчев-Пловдив,бул. “Копривщица”№ 44

27 мнения за “Кремъл плаща нови 20 милиона евро за пропаганда срещу България”

 1. Има голяма вероятност горният колаж да е дело на фабриката на троловете от санкт петербург. Ето линк от съвсем скорошна руска статия за руските тролове: http://www.svoboda.mobi/a/26913247.html

 2. Съветските “историци” винаги са се занимавали само с фалшифициране на историческите факти!
  Облъчването на хората с пропагнадните им лъжи сеят само и единствено омраза.
  Тези хора – руснаците – няма да се омиротворят докато не изживеят декомунизацията си, подобно на денацификацията на Германия след ВСВ! Докато не започнат да се срамуват от безличия като фюрерът им в днешно време, от безобразията, които се вършат от името на руския народ!

 3. Това, че българи са служили в състава на Вермахта е, разбира се, широка руска лъжа!

  За разлика от онези около 1 милион и 200 хиляди поданици на СССР (от които около 800 хиляди руснаци), които са воювали в състава на германските войски срещу Червената армия.

  За тези хора евентуалната победа на Хитлер е била единствената надежда да се отърват от съветската власт, създала “рая на земята”.

  За повече подробности прочетете това:

  Игорь Гарин: Русский коллаборационизм во время Второй мировой
  • Наша история
  |Ср, 2014-06-18

  В ходе и после Второй мировой войны Сталин инициировал тотальную депортацию десяти народов Советского Союза, огульно обвиненных в сотрудничестве с фашистской Германией (всего 3 миллиона человек). При этом замалчивалось, что реальные, а не вымышленные коллаборационисты, состояли преимущественно из русских.
  А 75% иностранцев-легионеров вермахта, завербованных из завоеванных стран, были «советскими».
  Сегодняшние рабы — завтрашние изменники.
  Наполеон Бонапарт
  Не только в Украине или Прибалтике, но и в Ленинградской,
  Псковской, Новгородской областях население приветствовало оккупантов.
  Я.Каунатор
  …В первые месяцы войны, когда немецкие войска шли по
  недавно «освобожденным» территориям, наблюдались эпизоды,
  когда население приветствовало оккупантов.
  Из Википедии
  В ходе и после Второй мировой войны Сталин инициировал тотальную депортацию десяти народов Советского Союза, огульно обвиненных в сотрудничестве с фашистской Германией (немцы, корейцы, финны-ингерманландцы, карачаевцы, калмыки, чеченцы, ингуши, балкарцы, крымские татары и турки-месхетинцы), а всего в годы войны подверглись насильственному переселению народы и группы населения 61 национальности. Всего сталинским этническим «зачисткам» подверглось около 3 миллионов человек.
  Массовые депортации были осуществлены ценой нечеловеческих страданий и сотен тысяч человеческих жизней. Сталинской ненавистью к некоторым народам СССР пропитана директива о демобилизации их представителей и отселении в «медвежьи углы» страны. Среди огульно обвиненных без суда и следствия были не только военнослужащие, награжденные орденами и медалями, но даже несколько Героев Советского Союза.
  При этом совершенно умалчивалось, что реальные, а не вымышленные коллаборационисты, состояли преимущественно из русских и что 75% иностранцев-легионеров вермахта, завербованных из завоеванных стран, были «советскими». Их общая численность приближалась к полутора миллионам (!) человек, прошедших через 800 (!) армейских батальонов и других фашистских военных и гражданских структур.
  Естественно, это были не одни русские: коллаборационисты отражали многонациональный состав СССР, но русские среди предателей доминировали. По данным Вадима Петровича Махно, капитана первого ранга, несколько десятилетий прослужившего на Черноморском флоте СССР, только в частях СС около 10 дивизий были укомплектованы «восточными добровольцами», в которых служило до 150 тысяч бывших советских граждан.
  Эта цифра (1,5 млн. пособников) сравнима разве что с суммарным количеством мобилизованных граждан стран-союзников Гитлера (Италия, Испания, Венгрия, Румыния, Финляндия, Хорватия, Словакия) — около 2 млн. человек. Для сравнения укажу количество мобилизованных в других завоеванных Гитлером странах: Дания — менее 5 тыс., Франция — менее 10 тыс., Польша — 20 тыс., Бельгия — 38 тысяч военнослужащих…
  Кроме общего (суммарного) количества предателей-пособников из СССР, в германских архивах сохранились точные данные о числе мобилизованных немцами в армию с территории СССР: РСФСР — 800 тыс., Украина — 250 тыс., Белоруссия — 47 тыс., Латвия — 88 тыс., Эстония — 69 тыс., Литва — 20 тыс. военнослужащих. Среди коллаборантов было также казаков — 70 тыс., представителей народов Закавказья и Средней Азии — 180 тыс., представителей народов Северного Кавказа — 30 тыс., грузин — 20 тыс., армян — 18 тыс., азербайджанцев — 35 тыс., поволжских татар — 40 тыс., крымских татар — 17 тыс. и калмыков — 5 тыс.
  Из выживших 2,4 млн. советских пленных (а смертность среди советских пленных превышала 60%) примерно 950 тыс. вступили на службу в разные антисоветские вооруженные формирования вермахта. В местных вспомогательных силах немецкой армии служили следующие категории русских:
  1) добровольные помощники (хиви);
  2) служба порядка (оди);
  3) фронтовые вспомогательные части (шума);
  4) полицейские и оборонные команды (гема).
  В начале 1943 года в вермахте числилось: до 400 тыс. хиви, от 60 до 70 тыс. оди, и 80 тыс. в восточных батальонах. Около 183 тыс. человек работало на железной дороге в Киеве и Минске, обеспечивая движение гитлеровских частей и военных грузов. К этому следует добавить от 250 до 500 тысяч военнопленных, избежавших репатриации в СССР после войны (всего же на родину не вернулось более 1,7 миллиона человек), а также большое число предателей, выдававших пленных комиссаров и евреев нацистским властям. В июне 1944 г. суммарная численность хиви достигла 800 тыс. человек.
  Грандиозные масштабы предательства во время Второй мировой (как и массовая, многомиллионная эмиграция из России) для меня являются яркими свидетельствами «дутости» и «раздутости» русского патриотизма. Дабы скрыть грандиозные масштабы коллаборационизма, наши историки стыдливо пишут, что «максимальное количество сотрудничавших с оккупационными властями в годы Второй мировой войны было в странах с максимальной численностью населения»…
  Это еще не всё: около 400 тыс. бывших «советских» служило у нацистов полицаями и около 10 % населения оккупированной части СССР активно сотрудничало с оккупантами — я имею в виду вахманов, членов «айзацгрупп», старост, бургомистров, русских чиновников немецкой администрации, управдомов-доносчиков, журналистов и священников, работающих на германскую пропаганду…
  С учетом того, что на оккупированных территориях находилось более 60 миллионов человек, то есть около 40% населения Советского Союза, даже при 10% активно сотрудничающих вновь получается многомиллионная цифра… Я полагаю, что это — мировой рекорд массового предательства в истории всех войн, которые когда-либо вело человечество. Например, через охранные батальоны немецких концентрационных лагерей прошло около 5000 тысяч вахманов, принимавших личное участие в истязаниях и массовых убийствах заключенных концлагерей, а также жителей оккупированных фашистами стран Европы.
  Созданные Гейдрихом «айзацгруппы», охотившиеся за евреями и принимавшие непосредственнное участие в их расстрелах (фактически — расстрельные команды, уничтожившие около 2 миллионов человек), обычно включали около 10% местных жителей. В частности, все жители белорусской Хатыни были расстреляны или сожжены заживо айзацкомандой, включавшей 20% местных… Я не могу назвать точную цифру русских проституток, обслуживающих солдат вермахта, но публичный дом по штату «полагался» каждой немецкой дивизии.
  К этому следует добавить, что только за 1941 год Красная армия понесла следующие потери:
  — 3,8 млн. чел. пленных (против 9147 немецких солдат и офицеров, то есть в 415 раз меньше советских военнопленных!);
  — более 500 тысяч убитых и умерших от ран в госпиталях;
  — 1,3 млн. раненых и заболевших.
  Оставленные офицерами, деморализованные советские солдаты сдавались фашистам или прятались от врага. В октябре 1941 г. 1-й заместитель начальника управления особых отделов НКВД С.Мильштейн докладывал министру НКВД Лаврентию Берии: «…С начала войны по 10 октября 1941 г. особыми отделами НКВД и Заградотрядов задержано 657.364 военнослужащих, отставших и бежавших с фронта». К концу 1941 года в армии сохранилось лишь 8% от личного состава на начало войны (22 июня 1941 г.)
  У наших есть и дежурное обоснование всех этих позорных фактов: мол, их причиной было недовольство части населения советской властью (в том числе коллективизацией). Это правда, но далеко не вся. Многие русские шли в услужение фашистам, потому что были воспитаны в духе шовинистических, националистических, антисемитских и ксенофобских идей и регулярных еврейских погромов.
  К тому же, как я выяснил в книге «Русский фашизм», российские погромы упредили германские, а нацистские идеи охватили широкие слои «белого движения». Вообще-то высокий патриотизм возможен, когда ощущаешь страну своей, свободной, процветающей, в конце концов — просто удобной для жизни. Когда всего этого нет, патриотизм, хотим мы того или нет, неизменно вырождается в «русские марши», нашистский «селигер», ксенофобию, злорадство от чужих неудач, жалкие имитации верноподданичества, завершающиеся предательством…
  Профессор, доктор юридических наук Лев Симкин писал, что многие россияне полагали, что «вряд ли на свете найдется власть хуже советской, — они не эвакуировались по идейным соображениями. С оккупантами сотрудничали 22 млн граждан СССР». И еще: «Нацизм лег на подготовленную почву — советская власть успела привить людям твердую веру в существование врага. Без врага жить не привыкли, а смена его образа была привычным делом. Пропаганда сменила знак, если коммунистическая клеймила кулаков и „врагов народа“, то нацистская — коммунистов и евреев».
  Впрочем, для военного коллаборационизма существовали и более глубокие исторические предпосылки. Фридрих Энгельс, характеризуя в серьезном аналитическом труде «Армии Европы» российское чиновничество и офицерство, провидчески писал: «Чем является в русской гражданской службе низший класс чиновников, рекрутирующийся из детей тех же чиновников, то же самое представляют собой офицеры в армии: хитрость, низость взглядов, узко эгоистическое поведение соединяются с поверхностным начальным образованием, делающим их еще более отвратительными; тщеславные и жадные до наживы, продавшиеся душой и телом государству, они в то же время сами ежедневно и ежечасно продают его по мелочам, если это хоть сколько-нибудь может быть для них выгодно… Эта категория людей, в гражданской и военной областях, главным образом и поддерживает ту громадную коррупцию, которая пронизывает все отрасли государственной службы в России».
  Я мог бы усилить мысль Наполеона и Энгельса: трудно требовать патриотизма от рабов, в которых власти России извечно пытались обратить собственный народ. Да и навязываемый народу страх поред «господами» мало содействовал любви. Иронизирует Л.Пузин: «Русские всегда воевали плохо, поэтому вынуждены были воевать героически». Русские потому так часто проигрывали военные кампании (о чем тоже пишет Энгельс), что в глубине души боялись своих больше, чем врагов. Впрочем, и «героически» побеждали тоже не в малой степени из страха перед расстрельными командами.
  Много ли людей вообще задумывается о том, что ущербная власть порождает не только ущербную жизнь, но и массовую ненависть к такой жизни и к стране, что ее вековечно порождает? Вполне естественно, это сильнее всего проявляется в тяжелые периоды истории. Хотя Россия всегда кичилась своим патриотизмом, революция и войны показали его цену — и не только в виде грандиозного, не имеющего исторических аналогий коллаборационизма. Почему так? Потому что, отвечает мой друг Л.Пузин, что патриотическое воспитание понимается в России как воспитание рабов, готовых не щадя своих жизней защищать интересы господ.
  К.Бондаренко узрел корни предательства в самих недрах русской истории: коллаборационизм здесь возведен в ранг достоинства, писал он: «святой равноапостольный князь Александр Ярославич Невский, брат которого, Андрей, выступил против Орды, не только не поддержал брата — он стал одним из ближайших соратников Батыя в последние годы жизни кровавого хана, и, по распространенной версии, был отравлен в Орде, став жертвой борьбы за власть между Батыевыми наследниками.
  Внук Александра, Иван Даниилович Калита, князь московский, вошел в историю благодаря тому, что сам решил собирать дань для татар, предложив свои услуги вместо услуг баскаков. „Таким образом, часть дани оставалась в Москве, упрятываясь от хана, и этот фактор содействовал укреплению Московского княжества“, — умиляются историки. При этом, не указывая на один существенный момент: грабил-то Калита свой собственный народ…»
  В качестве примера проницательности «классика» достаточно вспомнить массовое нарушение присяги русского офицерства, предавшего поочередно царя и Керенского. Более того, именно царское офицерство составило костяк руководства РККА (Бонч-Бруевич, Буденный, Тухачевский, Блюхер, Крыленко, Дыбенко, Антонов-Овсиенко, Муравьев, Говоров, Баграмян, Каменев, Шапошников, Егоров, Корк, Карбышев, Чернавин, Эйдеман, Уборевич, Альтфатер, Лебедев, Самойло, Беренс, фон Таубе…) — всего 48,5 тысяч царских офицеров, только 746 бывших подполковников, 980 полковников, 775 генералов. В решающий 1919 год они составили 53% всего командного состава РККА.
  В созданный большевиками 4 марта 1918 года Высший Военный Совет армии вошли 86 царских офицеров в чине от майора и подполковника до генерала (10 человек). Из 46 членов высшего командного состава РККА на май 1922 года 78,3% составили кадровые офицеры старой царской армии, из них 7 бывших генералов, 22 подполковника и полковника, 8,8% выходцы из императорской лейб-гвардии.
  По оценке А.Г.Кавтардзе, в общей сложности около 30% дореволюционного офицерского корпуса царской России предали прежние власти и пошли на службу в ряды Красной армии, что в немалой степени способствовало победе «красных» в Гражданской войне. 185 генералов Генерального штаба императорской армии позже состояло в корпусе Генерального штаба РККА, причем в это число не входят генералы, состоявшие на других должностях в РККА. Большинство из 185-ти состояли на службе в РККА добровольно, и только шесть по мобилизации. Не случайно тогда возникла присказка: Красная Армия как редиска — снаружи красная, а внутри белая.
  (Большевики «отблагодарили» создателей Красной армии почти полным уничтожением дореволюционного офицерского корпуса. Из общего количества 276 тыс. царских офицеров по состоянию на осень 1917 года и 48,5 тыс. перебежчиков к июню 1941 года в армейском строю находилось вряд ли более несколько сотен, и то, преимущественно — командиров из бывших прапорщиков и подпоручиков. Только в одном Ленинграде было расстреляно больше тысячи бывших военспецов.
  Среди них: комдив А.Свечин, П.Сытин — бывший командующий Южным фронтом, Ю.Гравицкий, А. Верховский, А.Снесарев и другие. В 1937 году уже по печально известному делу «военных» были расстреляны маршал Тухачевский, Уборевич — командующий Белорусским ВО, Корк — комиссар Военакадемии, командующий Ленинградским ВО Иона Якир, председатель совавиахима Эйдеман и другие). В одном из интервью писатель Борис Васильев сказал: «Сталин накануне войны расстрелял к чертовой матери всех талантливых людей. И часто капитаны командовали дивизиями».
  Массовое предательство повторилось после 1991 г., когда многие офицеры и генералы госбезопасности, призванные охранять «социалистическое отечество» и «великие принципы коммунизма», с легкостью необыкновенной пошли в услужение нарождающемуся классу капиталистов или пополнили криминалитет. Стоит ли после этого удивляться, что русские офицеры в массовом порядке продавали оружие чеченским террористам? С Анной Политковской расправились именно за разоблачение этих предательств, а в путинскую эпоху внесудебные разборки стали методом государственной политики.
  Бывший агент КГБ обладает изворотливостью, достойной Макиавелли, пишет Джанни Риотта в газете La Stampa. Но, мне кажется, изворотливость все же уступает главной двигательной силе — корыстности. Вообще коммунизм развил это качество до размеров вселенского генетического голода: во всех постсоветских паханатах это качество национальных бандократий доминирует надо всеми остальными. Меня бы не удивила информация, что нынешние вожди были на корню скуплены или завербованы еще в дни молодости, на что прозрачно намекает А.Илларионов в статье на «Эхе Москвы», посвященной тайным пружинам помилования М.Ходорковского.
  Военный писатель В.Бешанов, служивший флотским офицером, свидетельствует, что в 1989 году, когда его военный корабль проплывал Босфор и Дарданеллы, на палубе выставляли вахту бдительности, состоящую из политработников и офицеров, а матросов загоняли под палубу. Для чего? Боялись, что убегут в капрай, другими словами, дизертируют… Возможно, подсознательно боялись, зная громадные масштабы дизертирства во время войны 1941-1945 гг.
  У Энгельса есть и другие пророчества на «русскую» тему: «Русская революция уже назрела и вспыхнет скоро, но, раз начавшись, она увлечет за собой крестьян, и тогда вы увидите такие сцены, перед которыми побледнеют сцены 93 года». Читая подобное, я всегда думаю о том, что время всегда обходило Россию стороной.
  Тому можно привести великое множество свидетельств. Вот только одно из них. Посетив Россию, французский маркиз Астольф де Кюстин написал остро критическую книгу
  «Николаевская Россия. 1839 год». Не буду ее цитировать, но отмечу, что сто лет спустя посол США в СССР У.Б.Смит (март 1946 — декабрь 1948) после возвращения из СССР сказал о книге де Кюстина: «…Перед нами политические наблюдения столь проницательные, столь вневременные, что книга может быть названа лучшим произведением, когда-либо написанным о Советском Союзе».
  До смерти Сталина существование русских подразделений вермахта скрывалось, а за разглашение этих сведений немало людей угодило в лагеря. Ныне в литературе сравнительно полно освещена деятельность Русской освободительной народной армии (РОА) под командованием генерала Власова, но очень неохотно говорится, что РОА представляла собой лишь малую толику коллаборационистов, пошедших в услужение фашистам.
  Тщательно скрывался и тот факт, что двигаясь на восток, немцы повсеместно встречали действовавшие в советском тылу антисоветские партизанские отряды, во главе которых стояли бывшие офицеры Красной армии. Вооруженные части коллаборационистов частично возникали стихийно, а частично набирались оккупантами. Кстати, о Власове. Молотов в припадке откровенности как-то сказал: «Что Власов, Власов это — ничто, по сравнению с тем, что могло быть…»
  Дабы не быть голословным, постараюсь по возможности полно, но далеко не исчерпывающе, перечислить основные коллаборационистские формирования русских и русские фашистские партии:
  — Русская Освободительная Народная Армия Вермахта (РОА), кстати, выступавшая под русским триколором, ставшим знаменем современной России. В РОА входили 12 охранных корпусов, 13 дивизий, 30 бригад;
  — Боевой Союз Русских Националистов (БСРН);
  — РОНА (Русская Освободительная Народная Армия) — 5 полков, 18 батальонов;
  — 1-я Русская национальная армия (РННА) — 3 полка, 12 батальонов.
  — Русская Национальная Армия — 2 полка, 12 батальонов;
  — Дивизия «Руссланд»;
  — Казачий Стан;
  — Конгресс освобождения народов России (КОНР);
  — Русская Освободительная Армия Конгресса освобождения Народов России (3 дивизии, 2 бригады).
  — Военно-Воздушные Силы КОНР (Авиационный корпус КОНР) — 87 самолетов, 1 авиагруппа, 1 полк;
  — Локотская республика;
  — Отряд Зуева;
  — Восточные батальоны и роты;
  — 15-й Казачий русский корпус войск СС — 3 дивизии,16 полков;
  — 1-й Синегорский Атаманский казачий полк;
  — 1-я казачья дивизия (Германия);
  — 7-я добровольческая казачья дивизия;
  — Воинская казачья часть «Свободная Кубань»;
  — 448 казачий отряд;
  — 30-я гренадерская дивизия СС (Вторая Русская);
  — Бригада генерала А.В.Туркула;
  — 1-я русская национальная бригада СС «Дружина» (1-й Русский национальный отряд СС);
  — Полк «Варяг» полковника М.А.Семенова;
  — Высшая немецкая школа для русских офицеров;
  — Дабендорфская школа РОА;
  — Русский отряд 9-й армии вермахта;
  — Добровольческий полк СС «Варяг»;
  — Добровольческий полк СС «Десна»;
  — 1-й Восточный добровольческий полк в составе двух батальонов — «Березина» и “Днепр«(с сентября —601 и 602-й восточные батальоны);
  — восточный батальон «Припять» (604-й);
  — 645-й батальон;
  — Отдельный полк полковника Кржижановского;
  — добровольческий бельгийский Валлонский легион вермахта;
  — 5 штурмовая бригада войск СС «Валлония» при танковой дивизии СС «Викинг»;
  — Братство «Русской Правды»;
  — Батальон Муравьева;
  — Отряд Николая Козина;
  — Русские добровольцы в люфтваффе;
  — Гвардия русской фашистской партии;
  — Корпус русской монархической партии;
  — Российская фашистская партия;
  — Русская национально-трудовая партия;
  — Народная Социалистическая Партия;
  — Боевой союз русских националистов;
  — Русская народная трудовая партия;
  — Политический центр борьбы с большевиками;
  — Союз русских активистов;
  — Российская народная партия реалистов;
  — Организация Цеппелин;
  — Хиви («хильфсвиллиге» — «добровольные помощники»).
  — Русский личный состав дивизии СС «Шарлемань»;
  — Русский личный состав дивизии СС «Дирлевангер».
  Кроме того, в 12-й Резервный корпус Вермахта в различные периоды входили крупные формирования восточных войск, такие как:
  — Казачий (русский) охранный корпус из 15 полков;
  — 162-я Учебная дивизия Остлегионов из 6 полков;
  — 740-я казачья (русская) запасная бригада из 6 батальонов;
  — Казачья (русская) Группа Походного атамана из 4 полков;
  — Казачья группировка полковника фон Панвица из 6 полков;
  — Сводно-Казачья (русская) дивизия полевой полиции «Фон Шуленбург».
  Следует также упомянуть Бригаду Асано — русские подразделения Квантунской армии, и русские подразделения японских и маньчжурских спецслужб Маньчжоу-Го.
  По мере роста людских потерь вермахта, и особенно после Сталинградской битвы 1942–1943 годов, мобилизация местного населения приобрела еще более широкие масштабы. В прифронтовой полосе немцы стали мобилизовать поголовно все мужское население, включая подростков и стариков, по тем или иным причинам не увезенных на работу в Германию.
  Здесь надо иметь в виду и то, что перелом в ходе войны привел к значительным изменениям в нацистской идеологии. Гитлеровская доктрина «высшей расы» начала тесниться концепцией Нового европейского порядка, вызревавшей в недрах нацистской идеологии.
  Согласно этой концепции, после победы Германии будет образован Единый Европейский Рейх, а формой государственного управления станет конфедерация европейских народов с единой валютой, администрацией, полицией и армией, в составе которых должны входить европейские части, включая российские. В этом новом соообществе находилось место и для России, но только свободной от большевизма.
  Бельгийский коллаборационист, основатель рексисткой партии и командующий 28 добровольной дивизией СС «Валлония» Леон Дегрелль настаивал на изменении статуса войск СС и их превращении из чисто немецкой организации в европейскую. Он писал: «Со всех частей Европы добровольцы спешили на помощь своим немецким братьям. Именно тогда родился третий великий Ваффен СС. Первый был немецкий, второй — германский, и теперь стал европейский Ваффен СС».
  Любопытно, что подобной точки зрения придерживался и руководитель Оперативного штаба Розенберга Герберт Утикаль, а один из нацистов Р. Прокш в конце 1944 года на совещании этого штаба заявил: «Пришел час Европы. Поэтому надо признать: народы отличаются друг от друга в духовном и физическом отношении… Мозаика многих возможностей… Если произносится слово „Европа“, подразумеваются они все… Нынешнюю войну за Европу должна сопровождать новая идея. В войнах, которые ведутся за решение идеологических вопросов, всегда побеждают более сильные идеи. В этом заключается духовное поручение рейху. Целью является единство в многообразии… свобода народов в единстве континента».
  В мою задачу не входит детально останавливаться как на постепенном изменении нацистской идеологии, так и на всех перечисленных русских профашистских военных структурах и нацистских партиях коллаборационистов, поэтому ограничусь наиболее значительными из них.
  Русская Освободительная Армия (РОА). Численность РОА, сформированного, главным образом, из советских военнопленных, составляла несколько сот тысяч человек (а не 125 тысяч, как следует из советских источников). Около 800.000 человек в разное время носили знаки отличия РОА, но лишь треть этого числа признавалась власовским руководством принадлежащей к их движению.
  Возглавил РОА генерал-лейтенант Андрей Власов. В руководство РОА и позже КОНР (см. ниже) входили также бывшие русские («красные» и «белые») генералы Ф.Ф.Абрамов, В.И.Ангелеев, А.П.Архангельский, В.Ассберг, Е.И.Балабин, В.Ф.Белогорцев, И.Благовещенский, М.В.Богданов, С.К.Бородин, В.И.Боярский, С.К.Буняченко, Н.Н.Головин, Т.И.Доманов, А.М.Драгомиров, Г.Н.Жиленков, Д.Е.Закутный, Г.А.Зверев, И.Н.Кононов, П.Н.Краснов, В.В.Крейтер, А.А. фон Лампе, В.И.Мальцев, В.Ф.Малышкин, М.А.Меандров, В.Г.Науменко, Г. фон Паннвиц, Б.С.Пермикин, И.А.Поляков, А.Н.Севастьянов, Г.В.Татаркин, Ф.И.Трухин, А.В.Туркул, М.М.Шаповалов, А.Г.Шкуро, Б.А.Штейфон и др.
  По данным В.Махно, всего фашистам служило около 200 красных и белых русских генералов:
  — 20 советских граждан стали русскими фашистскими генералами;
  — 3 генерал-лейтенанта Власов А.А., Трухин Ф.Н., Малышкин В.Ф.;
  — 1 дивизионный комиссар Жиленков Г.Н.;
  — 6 генерал-майоров Закутный Д.Е., Благовещанский И.А., Богданов П.В., Будыхто А.Е., Наумов А.З., Салихов Б.Б.;
  — 3 комбрига: Бессонов И.Г., Богданов М.В.; Севостьянов А.И;
  Генерал-майор Буняченко — командир 600-й дивизии Вермахта (она-же 1-я дивизия РОА СВ КОНР), бывший полковник, командир дивизии РККА.
  Генерал-майор Мальцев — командующий ВВС КОНР, бывший директор санатория «Авиатор», ранее — командующий ВВС СибВО, полковник запаса РККА.
  Генерал-майор Кононов — командир 3-й Сводно-казачьей пластунской бригады 15-го Казачьего кавалерийского корпуса войск СС Главного оперативного Управления СС (ФХА-СС), бывший майор, командир полка РККА.
  Генерал-майор Зверев — командир 650-й дивизии Вермахта (она-же 2-я дивизия РОА ВС КОНР), бывший полковник, командир дивизии РККА.
  Генерал-майор Доманов — командир Казачьего охранного корпуса Казачьего Стана Главного Управления Казачьих Войск Главного Управления СС (ФА-СС), бывший сексот НКВД.
  Генерал-майор Павлов — походный атаман, командир Группы Походного атамана ГУКВ.
  Ваффенбригаденфюрер — генерал-майор войск СС Каминский Б.С. — командир 29-й гренадерской дивизии войск СС «РОНА» Главного оперативного Управления СС, бывший инженер.
  Фигура Власова далеко не столь однозначна, как представлена в послевоенных источниках. Во время гражданской войны Власов после окончания четырёхмесячных командирских курсов c 1919 на командных должностях участвовал в боях с белыми на на Южном фронте, затем переведен в штаб. В конце 1920 г. группировка, в которой Власов командовал конной и пешей разведкой, была переброшена на ликвидацию повстанческого движения, руководимого Нестором Махно.
  Он окончил Военную академию имени Фрунзе. Сталин посылал его в Китай с секретными поручениями к Чан-Кай-Ши. Лишь небольшая часть высшего советского офицерства уцелела после чисток Красной армии в 1936–38 г.г., но Власов оказался в числе этих избранных. В 1941 году Сталин назначил его командиром Второй Ударной армии. Личным приказом Сталина ему была поручена оборона Москвы, и он сыграл значительную роль в операциях, остановивших нацистское наступление на столицу.
  Вместе с шестью другими генералами его причислили к «спасителям» города, а в январе 1942 г. Власов был награжден орденом Красного знамени, но вскоре после этого попал в плен, а его армия была почти полностью уничтожена при попытке отбить нацистское наступление на Ленинградском направлении.
  Власов считался любимцем Сталина и в конце июня 1942 года тот был очень обеспокоен судьбой Власова и требовал вывезти его из окружения на Волхове, спасти любой ценой, сохранились соответствующие радиограммы.
  Попав в плен, Власов на допросах (август 1942 года) заявил, что Германия не сможет одержать победу над Советским Союзом — и это в тот момент, когда Вермахт выходил к Волге. Власов никогда не связывал свои планы с победой Гитлера на Востоке. Сначала он искренне рассчитывал на то, что в тылу у немцев ему удастся создать достаточно сильную и самостоятельную русскую армию.
  Затем рассчитывал на активность заговорщиков и вынашивал планы радикального изменения оккупационной политики. С лета 1943 года Власов возлагал надежды на западных союзников. При любом исходе, как казалось Власову, возможны были варианты — главное было получить свою значительную вооруженную силу. Но вариантов, как показала история, не оказалось.
  Откровенно развивая свои взгляды в узком кругу немецких слушателей, Власов подчеркивал, что среди противников Сталина есть много людей «с твердым характером, готовых отдать жизнь за освобождение России от большевизма, но отвергающих немецкую кабалу». Вместе с тем, «они готовы тесно сотрудничать с немецким народом, без ущерба для своей свободы и чести». «Русский народ жил, живет и будет жить, никогда он не станет колониальным народом», — твердо заявил бывший пленный генерал. Власов также выражал надежду «на здоровое обновление России и на взрыв национальной гордости русского народа».
  Как русские, так и немецкие источники сходятся во мнении, что РОА могла привлечь не менее 2.000.000 бойцов из общего количества 5,5 миллионов пленных красноармейцев(!), если бы нацисты не совали палок в колеса и не мешали делу собственных рук.
  Поначалу первые отряды РОА были направлены, главным образом, на борьбу против специальных войск НКВД, оперировавших в немецком тылу. Идея объединения разрозненных русских формирований в антисоветскую русскую армию утвердилась летом 1942 года. Ее проводником и вдохновителем стал Власов, до того пользовавшийся столь высокой благосклонностью Кремля, что чиновники союзных разведок поначалу отказывались верить сведениям о его сотрудничестве с врагом и считали это пропагандистским трюком противника.
  В конце июня 1942 г. Власов обратился с воззванием ко всем «русским патриотам», объявив о начале освободительной борьбы. При этом поначалу умалчивалось, что эта борьба должна была идти под эгидой фашистов. В предместье Берлина Дабендорфе был создан Главный Штаб РОА. В августе и сентябре 1942 года Власов посетил Ленинградскую, Псковскую области и Белоруссию.
  Отклик на его первые воззвания был огромный. Десятки тысяч писем от гражданских лиц и от пленных красноармейцев посыпались в дабендорфский штаб. Первая ударная гвардейская бригада РОА была сформирована в мае 1943 г. в г. Бреслау. 14 ноября состоялся первый и единственный власовский съезд в Праге, где был создан Комитет Освобождения Народов России и принят мертворожденный Манифест с требованиями «уничтожения сталинской тирании» и освобождения российского народа из-под большевистской диктатуры. Как это ни удивительно, но даже в конце войны зафиксированы факты добровольного перехода небольших подразделений Красной армии на сторону РОА.
  Я не буду останавливаться на противоречиях Власова с германскими функционерами и о переходе в конце войны частей РОА на сторону итальянского и чешского сопротивления. По некоторым данным, Первая дивизия РОА пришла на выручку находившимся в отчаянном положении чешским повстанцам и спасла Прагу от разрушения немцами. Спасенный город был передан Красной армии, которая немедленно арестовала и расстреляла всех власовцев, не успевших бежать. Остатки РОА в Чехословакии и Австрии сдались войскам США.
  После войны бойцы и офицеры этой армии скрывались по всей Западной Европе, а агенты советской контрразведки были заняты беспощадной охотой на этих людей. Генерал Власов был вторично взят в плен 12-го мая 1945 года. Процесс над Власовом был засекречен для того, чтобы, во-первых, скрыть от народа масштабы русского коллаборационизма и, во-вторых, — факт добровольного вступления советских офицеров и генералов в его армию.
  (Продолжение следует).
  Игорь Гарин, опубликовано в издании Проза.ру

 4. По повод написаното за десанта над Скопие не съм сигурен че е имало точно десант.Десантниците са обучавани в школата в Брауншвайг.Никога не са воювали с Вермахт.Това е тотална безсмислица,която може да се пръкне само чугунена руска кратуна.След преврата на 9 септември десантниците са спешени и пратени на заколение/безсмислени атаки без артилерииска или авио поддръжка/ защото са се водили неблагонадеждни.Братът на дядо ми е бил точно такъв и е бил “похарчен ” при Страцин..Вечна му памет.

 5. Плюят ни а после пращат руснаци да почиват в България. Като не им харесваме, да си събират Крушите и Рублажийските Ку.ви и бегом марш на матушката им.

  Интересно обаче… нашите ченгенца-мутренца след като набиха английските тийнове в Съни Бийч, за да се под-мажат на руската пияна “братушка”, сега как ще ги върнат обратно ?? Еееххх ум царува, ум робува, ум патки пасе!!!

 6. За сведение на г-н Танчев, в София, в комлекса “Яворов”, има паметник на Отечествената война!

 7. Иво и много други виждат чистите зърна на истините лъжливо скривани почти един век от една огромна камара от ДЕЗИНФОРМАЦИЯ произвеждана като основа на един сламен колос, който се провали при първата среща с истината. Ето и няколко думи от мене.
  Има няколко исторически ФАЛШИВИ ДУМИ насадени от огромния, скъпо платен апарат на уж не съществуващия “Пропаганда и Агитация” в Москва и всички подвластни територии с имена на държави.
  Думата ФАШИЗЪМ практически определя “ВСЕКИ ВРАГ НА КРЕМЪЛ”. Този фалшив, измислен епитет, се закача и влиза в употреба от всички подвластни, или купени медии от Кремъл. Историческата истина е, че фашизъм съществуваше само в Италия с партията на Бенито Мусолини. Никъде другаде по света членовете на каквато и да е партия НЕ СА се смятали и НЕ СА приемали да са фашисти или наричани като такива. Вижте всички български вестници преди 9/9/1945 (ако ги намерите след нареждането за унищожаването им) и няма да намерите фашисти в България. Ако не можете в България, разровете се в вестниците на други страни, които не са унищожени. Покръстването към фашизм се дължи на близкото име на Национал Социалистическата Работническа Партия на Германия начело с Хитлер с комунистите или “социалистите” в Москва. “Социализъм” и “работническа партия” бе патент на Кремъл. Когато се скараха с Берлин след взаимното дебнене, изведнаж близоста изчезна и майсторите на ДЕЗИНФОРМАЦИЯТА го приложиха в световен мащаб. Партията на Хитлер бе пришита към партията на Мусолини, без даже те да знаят за това. Основната политическа, военна, административна, духовна и икономическа структура на всяка НЕ съветска страна бе обявена фашистка и унищожена или обявена за унищожаване като ВРАГ. Този “модел” се приложи и се прилага не само в България, но в всяка територия подчинена на Кремъл или където и да е в света от купените или баламосани медии. То се употреби даже и сега за Украйна, колкото и явна лъжа да беше. Фашизма там не беше възможен да съществува, но се “изгради и намери” за 24 часа. Стара лъжа, но винаги нова. Това се знае от всеки, но малко смеят да го кажат.

  Думата РУСОФИЛ в България има много малко общо с Русия и Руския народ. Тя съвсем не изразява, съдържанието, което “франкофил” би значило. Правилната дума е КРЕМЛИНИСТ. Русия е само географското положение на Кремъл. Колкото за изстрадалия руски народ, често НИЩО не се вижда или слуша от русофилите. Няма значение за русофила дали начело на Русия, това е ЦАР или Главен Секретар или Президент от руски, грузински, немски или шведски произход. За разлика думата Кремлинист включва и определя съвсем верно всички, които използват всякакви камуфлажни прийоми да крият истината за извора и формата на своите лъжи. Кремлинистите съвсем не се интересуват, от интересите на руския народ, идеалите на комунизма или социализма или какъвто и да е ИЗМ. КРЕМЪЛ е само това, което слушат и изпълняват. То може да е съвсем различно от истинската Русия. Само от там текат сладките аванти за “мижи да те лажем” на кремлинистите.
  Хубаво би било, ако промиваните седемдесет години български мозъци осъзнаят тези явни факти и изчистят калта и за много други явни лъжи тъпкани насилствено за всекиго и навсякъде. Лошото е, че тази които знаят добре истината, са с вързани ръце и езици, а тези които знаят лъжите вият до небето.

 8. http://nnm.me/blogs/antiusa/do-svidaniya-bratushki/
  Хм,някой българин май се опитва да пребори с аргументи чугунените глави.
  Ама ,от постовете ми става страшно-до каква степен са ги зомбирали със съветска болшевишка пропаганда.

 9. Първо, какви освободители се пишат, като това е една от поредните им войни с Османската империя с цел да завладеят Цариград? Защо малко преди войната сключват таен договор с Австро-Унгария, че няма да се създава силна държава на Балканите.Следва договор пак таен договор с Англия за разделяне на България по вертикал на две, но англичаните са предусетили щенията им и са казали делението да стане по хоризонтал (през Стара планина)
  Следват множество антибългарски мерзавства: Подриването на властта на княз Батемберг, остро обявяване против Съединението, Убийството на Стамболов, насъскване на сърбите за война с нас, насъскването на румънците през Втората балканска война, отнемането на наши територии за сметка на заграбената от тях Бесарабия и ред други саботажи и препятствия пред младата българска държава. Какви освободители, какво русофилство? Както изглежда русофилството у нас е форма на нарочна необразованост, освен в явните случаи на предателство – виж поведението на пСидеров и сие…

 10. Не става ясно какво иска да каже Игнатия-дали е съпричастна с антиболшевишката кауза на съветските граждани, които са били в състава на Вермахта,или не ги офобрява.

  Пуснатия текст е обективен, но фразата “служили на страната на фашистите” е напълно погрешна.
  В германската армия и на бойното поле нито е имало фашизъм нито нещо подобно, както никакъв комунизъм не е имало в състава на Червената армия. Имало е само смърт и кръв. В окопите, студа, глада, куршумите и шрапнелите, на никого не му е било до фашизъм и комунизъм.

  Но днешната руска пропаганда е основана на вчерашната съветско-комунистическа.
  Тя е отправена към многобройната комунистическа публика в България:
  – комунистическата партия преди всичко
  – производните прокомунистически партии
  – десетките прокомунистически организации
  -към многобройните грижещи се за десетките паметници на съветските окупатори
  – към държавните институции и медии, които са определено прокомунистически.

  Може ли една държава да не е комунистическа, а да се грижи така всеотдайно за паметниците на съветския агресор, при това комунистическия режим, който е създаден от съветските агреосри е обявен за престъпен. А държавата се грижи така дисциплинирано за символите на на този режим.
  Знат много добре какво правят руските чекисти.

  Прекрасно знаят, че България е комунистическа държава и флирта й с Европа и НАТО е много полезен за Русия.

 11. ‘Украински медии: Синът на Виктор Янукович се е удавил в Байкал’

  http://www.blitz.bg/news/article/326453
  —————————————–

  Добре са го изпипали,самоудавянето де!

 12. Г-н Инджев,може и да не е по темата,но във фейсбук страницата на Радан Кънев непрекъснато се изявява някой си Aleksandar Kosamarev,който е отявлен русофил,представящ се,че е член на ПП на ГЕРБ.Нападките му срещу Радан Кънев няма да коментирам,но според господина,който дори иметоси не изписва на български,българина трябва да се опомни,ние русофобите трябва да променим мнението си,защото вурху нас в дългосрочен план ще се изсипе гневът на Кремъл и т.н.Казвам всичкотова,защото в “между редовете”открито обвинява Вас,Евгени Минчев,Мартин Димитров,че получавате огромни парични средства от САЩ,за да насаждате омраза срещу Русия.Знам,че е под достойнството Ви да влизате в обяснения на такива нападки,но мисля,че на всеки смръдливец трябва да се покаже къде му е мястото!Аз лично отправих към него въпрос какви доказателства има срещу Вас и другите-естествено не ми беше отговорено.За съжаление у нас една лъжа повторена дори няколко пъти се превръща в истина!P.S.Еднс неволна грешка допусната от мен:Огнян Минчев

 13. Към Владимирова:

  На въпросния бих му прехвърлил дълговете си за наказание за клеветата, но такава справедливост едва ли може да възтържествува в царството на безнаказаните клеветници.

 14. Уважаеми съфорумци а какво ще кажете за това :

  http://www.sitebulgarizaedno.com/index.php?option=com_content&view=article&id=559:-1908-&catid=29:2010-04-24-09-14-13&Itemid=61

  ТАЕН РУСКО-БЪЛГАРСКИ ДОГОВОР:

  „Между негово царско височество великия княз Владимир Александрович и генерал Молозов от една страна – които действуват от името на руското Министерство на външните работи; и негово царско величество княза на България, заедно с високопочтения министър на външните работи Д. Станчев, военния министър Д. Николаев и княжеския български дипломатически агент в Петербург – които действуват от името на България – от друга страна: е сключена в Евксиноград следнята конвенция:
  1. Българското княжество, като потвърдява своя договор с Русия, сключен в 1895 год. и потвърден в 1898 год., след това отново изменен и потвърден в 1906 год., се задължава към Русия да й предаде напълно върховното ръководство на външната политика, във всичко що се отнася до македоно-одринския въпрос; България се задължава да не повдига самостоятелно този въпрос, нито в бъдаще да се опитва да го разрешава с въоръжена сила.
  2. България се задължава в пределите на своята държава да потъпква всяко македонско движение и особено да арестува всички образуващи се на нейна територия чети; Русия от своя страна. Се задължава да наложи на Сърбия спазването на същия принцип.
  3. България признава на Русия и Австро-Унгария съвместното владение в турските провинции, под условието щото в случай на военна окупация цялата земя между Вардар и Черно море да бъде предоставена на българската редовна армия, размера на която ще се определи от българското Военно министерство.
  4. В такъв случай руското Военно министерство е, което ще определи военноначалниците, които ще бъдат поставени на чело на българския генерален щаб и на българските дивизии.
  5. Две руски кавалерийски дивизии ще навлязат в България и ще се поставят под разпорежданията на българското Военно министерство, най-късно седем деня след отварянето на неприятелските действия между България и Турция, или между Русия и Австро-Унгария от една страна и Турция от друга.
  6. България поставя своята флотилия, както и пристанищата Варна и Бургаз под командата на руския адмирал, който има върховното началство над руската черноморска флота. България се задължава, през целият период на неприятелските действия, да доставя на флотата и на кавалерийския корпус необходимите хранителни продукти.
  7. България се задължава в случай на нужда да принуди Румъния към необходимия неутралитет и за тая цел да струпа на нейните граници и зад нейните крепости по дунавската линия необходимото количество войска.
  8. В случай на победоносна война България ще получи една трета от военната контрибуция, както и една трета от завзетата територия; тя, в същото време има правото да си осигури един излаз на Егейско море. От друга страна Цариград остава обекта (целта) на руската акция, за постигането на който, обаче, българската армия ще вземе участие, едновременно със стоварените там по море руски войски, чрез обсаждането на Одрин и форсирането на укрепената линия Чаталджа.
  9. Правото да обявява война и да сключва мир принадлежи на Русия.
  10. На България се признава правото, да издействува незавимостта си от Турция и превръщането си в независимо царство. Русия се задължава в такъв случай да издействува удобрението на подписавшите Берлинския договор велики сили.“

 15. Танчо Танчев от Пловдив написа: “Ще подкрепя твърдението си с конкретен епизод, разказан ми от първо лице от родния ми баща- пряк участник в него.”
  Аз Петър Камбарев от Пловдив: Подкрепям твърдението на г-н Танчев тъй като този разстрел на нашите парашутисти ми е разказан също от първо лице и от моят баща – безпомощен очевидец, войник от войската намираща се на земята. Даже според него нито един от нашите парашутисти не е оцелял.

 16. ДАНС(with me) изначално са една паразитна, безполезна и импотентна организация, създадена с единствената цел да троши народни пари! А докато Болен и СерГей лижат гъза на Путлер, а Лютфито – на Ердоган, така ще е… винаги ще сме зависими от чужди диктатори и сатрапи!!!

 17. Те за това ли руските подлоги от АБВ, Атака и БСП се изредиха да ходят да лижат сопогите на руския батюшка!?

 18. Я, туПинските доноснически ла.на от Доносническа Сигурност(ДС) и тупият им пасол , отново са заслужили поредното си честно заработено “възнаграждение” за пълното обслужване на гасудря си!
  Но туПишевиките трябва да попитат своят туП гасудар ЗАЩО в СеСеСеРе не са “чествали” “великата” им Атечесвена вАйна след 1945г. чак до 1965г.?!?!?!?!?……
  пАчему “великият” “генералиССиммуСС” сталин и неговият шут хрушчов ЦЕЛИ 29 години не са обявили 9 май за “ден пАбеди”?!?!?…
  Даже е бил РАБОТЕН ден до 9 май 1965г.!!!
  Колкото за туПите “шедьоври” на туПото пропаГАДно “изСкуВство”, то то е наследник на 100 годишната “традиция” в проституирането на Большевишката Коминтерновска-СошиализЪмическа Проституция(БКсП) и Доносническата й Сигурност(ДС) и през царсво България до 1944г., и през НРБ ,и сега през нРБ. Даже и сга си имат и съвсем НЕнужната за една демократична държава ПАРАЗИТНА “силова структура” – ДанС, която служи за параван на тези изскувствени “самодейци” с кремълско дистанционно управление.

 19. P.S. да се разбира 20 години, а не 29…

 20. Руско турската война 1978г. – Русия побеждава, увеличава територията си, но не постига целите си – излаз на Егейско море. Европа не се съгласява с предварителния Сан Стефански мирен договор. А впоследствие България води сравнително независима и проевропейска политика.
  В балканската война 1912г. България води война с Турция в която побеждава, разширява територията си, но не постига целите си – обединение на всички българи от Мизия, Тракия, Македония. В резултат на тази война се създава независимата държава Албания.
  Въпросът е: защо нашите държавници не изискват кучешка вярност и благодарност от албанците, защо там няма пета колона, колко са ни платили албанците за освобождението си, повече ли отколкото ние на Русия?
  Добре би било да отговори П. Волгин, В. Дърева, В. Сидеров или друга руска подлога.

 21. Имах учител в Техникума по фина механика и оптика, който е бил радист на парашутистите. Той също ни разказваше за умишленото им изтребление. В началото на 90 имах случаен разговор с бивш “царски” пилот, който сподели, че не само парашутистите са пращани на смърт, но същото се е случвало и с летците.

 22. А бе как е възможно 25 години вече ЧЕТВЪРТ ВЕК сме демократична държава в която надявам се и живеят все още интелигентни и своводни немозъчноопустошени от путиновата пропаганда, в която да няма нито един вестник, нито едно радио ,да няма нито една шибана кабеларка от където аз да мога вечер уморен от нискко заплатения ми трудов ден да получа истинска компетентна независима ИНФОРМАЦИЯ далече далече от комуноидната такава ДВАДЕСЕТ И ПЕТ ГОДИНИ …

 23. Г-н Инджев, имам едно писмо от прапрадядо ми писано 1916г. в което казва да им е..а м..им на руснаците и на държавата им. Той дядо ми Инокентий е бил доста прогресивено и даже свръхдемократично мислещ, за времето си. Като такъв е запазил и документа удостоверяващ, че сумата в тонове злато платена за освобождението ни, последното в кавички разбира се, не е 32т. нито дори 50т. а рекордните за времето си 132 т. злато!!! Документа се озовал в ръцете му след взривяването на Цариградската банка, явно посредник на сделката. Дерзайте г-н Инджев във вас, и такива чисти хора като вас ни е надеждата, че България ще я има и за напред отърсила се от зависимости и чужди влияния! Поклон пред един честен и работлив човек, пред един достоен българин!!

 24. 20 милиона евро са около 40 милиона лева.
  Не е ясно, как тези пари влизат в БГ или ЕС,или те са вече тук. Да влизат пари в една държава не е лошо, но за какво ще се използват тези пари?
  Ако е за руска пропаганда, някой трябва да им противо-застане пак с пари, и пари вложени в контра пропаганда. Но кой е този “някой”? Отговорът е:
  Партиите, наречени български, на които бг народа плаща пари за да ги защитава, и тези пари са достатъчно:
  Ето какво ще получат десетте партии, имащи право на държавна субсидия, през следващите 4 години:
  ГЕРБ – 32.662% – 48 583 000 лева
  БСП лява България – 15.406% – 22 921 000 лева
  ДПС – 14.832% – 22 054 000 лева
  Реформаторски блок – 8.884% – 13 218 000 лева
  Патриотичен фронт – 7.284% – 10 830 000 лева
  България без цензура – 5.697% – 8 470 000 лева
  „Атака“ – 4.517% – 6 720 000 лева
  АБВ – 4.150% – 6 170 000 лева
  „Движение 21“ – 1.195% – 1 770 000 лева
  Глас народен – 1.137% – 1 169 000 лева
  Ако съберете парите на ГЕРБ и РБ/само наш-те!/ се получават около 60 милиона. Допускам, че само част от тези 60 милиона са абсолютно достатъчни за да се направи една истинска българска медия, която да защитава бг интересите. Ако в тези партии има поне един българин, то той е длъжен да започне да ги използва на “ползу роду”.
  Но е длъжен ако поиска!
  Ако не поиска, въпросът е, за какво ще ги използват тези НАШИ ПАРИ????? ИМА ЛИ КАК ДА СЕ РАЗБЕРЕ ИЛИ Е ТАЙНА?

 25. Тази статия е истинско пиршество за очите и душата, благодаря на г-н Инджев и колегите съфорумци IGNATIA,ДИВАНЕ, ЕМИЛ Д. и VLADO. За тези чудовищни укривания на факти и данни от българската история има само едно противодействие – да се говори и пише за тях. Истината ще ни направи свободни!

  Мога да потвърдя за десанта над Скопие, тъй като дядо ми е бил подофицер в Парашутната дружина. Било е истинска касапница, българските момчета са били пратени директно на заколение. Най-позорното е, че МО и до днес крие архивите и отрича въобще да е имало такава операция (за това вече един колега съфорумец писа преди година или нещо подобно).

  По подобен начин е била планирана и проведена операцията на линията Страцин-Стражин. Парашутистите са хвърлени срещу бункерите и минните полета без артилерийска подготовка и въздушна подкрепа в отчаяни полуръкопашни боеве и дружината губи 1/3 от личния си състав.

  По подобен начин комунистическите политруци се опитват да унищожат и Бронираната бригада. При Крива Паланка, Власотинци, Лесковац, Подуево, Митровица и Вучи Трън сравнително амортизираните Т-4 (Панцер 4 Аусф. Х 161/1) и “Шкода LT Панцеркампфваген 35-т” са хвърлени срещу превъзхождащите ги като бронировка и оръдейна мощ “Пантер” и “Тигър” и 88-мм противотанкови оръдия, при това с умишлено лошо разузнаване. Щурмовите оръдия “Ягдтпанцер 4” и “Щурмгешурц 3” умишлено се пращат напред без задължителната поддръжка на пехота. Само благодарение на опита на полк. Марин Диков и факта, че изолира политрука си и спира да слуша идиотските му съвети отървават танкистите ни само с 20-тина ударени танка. Полк. Диков обаче плаща за това най-високата цена – 1946 г. е изхвърлен от армията, лишен от пенсия и “награден” с 3 концлагера – Куциян, Белене и Богданов дол.

  Винаги съм се питал защо българските войници и офицери се поддават на пропагандата да участват в онази безумна война, вместо да озаптят надигащите се червени шайкаджии, които потапят България в кръв. Някои може наистина наивно да са вярвали, че комунистите ще спазят обещанията си. Дядо ми никога не ми отговори на този въпрос и отнесе истината в гроба. Съдейки по действията на “вежливите зелени” в Крим, предполагам, че са ги заплашвали масово как ще избият семействата им. Плюс съглашателската политика на висшите офицери-звенари като Дамян Велчев и компания.

  PS Г-н Инджев, присъствието Ви в горния иначе гнусничък колаж е своеобразен орден за заслуги към Отечеството. Няма достоен българин през последните 100 години, който да не е бил мразен и преследват от Русия и СеСеСеРе. Тъй че бъдете горд!

 26. АЭРОФЛОТ, БНА , ДС(доносническа сигурност) и МВР след 9.9.1944г. са просто “ПАРТИЙНИ” , т.е. подчинени на ЕДНА “партия” – БКП, т.е. те априори НЕ са “български”! А , колкото за “партията” на съвеЦкият нацистки шовинизъм -БКП, то тя НЕ е нито “партия”, нито е “българска”! Това са платените бандитски шайки на СССР, и то от най-варварският възможен ПРИМИТИВЕН тип!
  А КАКВО е положението на “ПАРТИЙНИТЕ” слуги от БНА,ДС, МВР след 1989г., можете и сам/а да се досетите!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.