Убийците от МОЛа и др. МОЛадцы

У нас е така: трябва да се стигне до убийство, за да се надигне възмущение от потенциалните убийци, които многократно са се извявали като садисти в организирана група. Това е един от главните изводи за углавните изроди, пребили и без това смачкан от живота бездомник във варненски МОЛ- МОЛадцы!

 

Пет жалби срещу организираната група платени садисти не са стигнали на полицията да вземе мерки срещу тях. Точно обратното, по свидетелства на други жертви на садистите полицаите са защитавали тях, биячите, от жертвите им, когато последните наивно са търсили закрила от униформените.

 

Убийство в състояние на афект е достатъчно гадно престъпление, но все пак може да бъде разбрано от всеки, на когото му се е случвало да пожелае да се саморазправи на мига с въплъщението на несправедливостта и личната агресия, изпречило се на пътя му. Ето защо винаги съм казвал, че носенето на оръжие е нещо, което човек трябва да премисли много внимателно– трябва да си готов да убиеш, иначе само даваш повод да бъдеш убит с мотива „самозащита”. Или стреляш пръв, или те застрелват заради бутафорно вадене на оръжието.

 

Убийство на беззащитна жертва, която методично млатиш до смърт в компанията на глутницата ти обаче не е мигновена и непремерена реакция. Това е диагноза, която полицаите, прегръщащи се с биячите ( отново по свидетелство на пострадали) са поощрили. А това вече говори за болест на система, която би трябвало да пази гражданите.

 

Заболяването не е от вчера. Виждал съм как полицейски патрул от 4 униформени демонстрираше близост и дори възхищение от един побойник, срещу когото бях призован през 2001 г. да свидетелствам като обществена фигура в Софийския районен съд. Спомних си за този случай след като прочетох сега, че охранител може да стане всеки, стига да не е осъждан- т.е. може да има купища оплаквания от граждани за побоища с негово участие, но ако не се е стигнало до съд ( или смърт, както вече се стигна), побойникът е годен да ни „охранява”.

 

Ако не ме лъже паметта, за Светослав Миленов-Боксьора е имало 11 преписки в полицията. През януари 2001 г. той преби на улицата в центъра на София заместник – председателя на Народното събрание Асен Агов заради нищо и никакво спречкване по дребен повод ( около неправилното паркиране върху тротоара от страна на побойника, за което Агов си позволил да му направи забележка).

 

Миленов разказа пред съда за „подвига” си, в резултат на което беше счупил лицева кост на Агов, по следния начин: „ляво кроше, дясно кроше и му потече кръв”. За което, по думите му, много хора, включително полицаи, после го поздравявали. За полициите ще се върна малко по-долу, но преди това не мога да не отбележа с какъв сладострастен съучастнически смях посрещнаха репортерите в залата перченето на побойника.

 

Прокуратурата поиска 5 години за Миленков, но той се размина с условна присъда. Беше пожален включително за това, че бил зле с парите, макар същевременно да съм го виждал ( започнах да го разпознавам след като се „прослави”) да сменя луксозни возила в центъра на София. Една такава червена спортна кола, в която напъха две също така луксозно изглеждащи създания, получи пред очите ми специалното внимание на споменатия по-горе полицейски патрул, спрял пред входа на една дискотека на ул. „Ангел Кънчев”. След кратка размяна на възторжени ( от „подвига” му) реплики, полицаите спряха движението ( оживено в късния час заради модното заведение), за да дадат възможност на „героя”, да се изстреля с мръсна газ към площад „Гарибалди” под възхитените им погледи.

 

Сцената беше демонстративна: не бяха просто познати, а приятели с човек от „контингента”, както иначе се изразяват самите полицаи за криминално проявените лица.

 

Не се стърпях, приближих се към четиримата пазители на реда, представих се като журналист и ги попитах дали не греша и дали това не беше въпросният ( за когото нямах съмнение кой е- най-малкото чух как го хвалят ,че е пребил депутата). Настана ледено мълчание, един от патрулиращите процеди зъби очакваното от мен потвърждение и после като по команда всички се пръснаха в различни посоки без повече коментари.

Без коментар, нали!

Впрочем Боксьора , който се жалваше, че е безработен и няма пари да си оправи счупеното огледало на колата, беше защитаван от адвокат Илиян Василев, който едва ли го е направил на обществени начала- известен е като защитник на “знакови лица”, като убитият на о. Аруба Поли Пантев, хазартният бос Валтер Папазки, изчезналият Йосиф Йосифов – Костинбродския ( съден по”Килърите 4″) и т.н.

Адвокат Илиян Василев и неговият доволен клиент Светослав Миленов-Боксьора в Софийския градски съд

 

 

 

 

 

 

21 мнения за “Убийците от МОЛа и др. МОЛадцы”

 1. Господин Инджев, точно такива хора като тези “МОЛадцы” са създавали лагерите на смъртта по времето на Хитлер. Където са били унищожавани като вредни насекоми невинни човешки същества, само защото са били малко по-различни от нацистките или нашенските “юнаци”. Ако аз съм на местото на варненци, кракът ми няма да стъпи в този гаден МОЛ!

 2. Уточнение: човекът не е бил бездомник, имал си е семейство. Бил е шизофреник, но с контролирано заболяване.
  Колкото до мутрите от мола, не е толкова важно, че са изроди, това си го знаем. Важото е, че охранителната фирма е на собствениците на мола, което поражда някои въпроси.

  Кои е първичният “бизнес” на собствениците на мола?
  Какви хора в България притежават охранителни фирми?
  Какво представляват тези “охранителни фирми” (и застрахователни дружества, в този ред на мисли)?
  Какви хора типично работят в тях на най-ниско ниво (“охранители”) и за какво типично се използват такива “охранителни фирми”?
  Дали е имало някакъв шанс оплаквания от охранителната фирма (на собствениците)да получат внимание и ефект?
  Колко точно дебел е слоят целофан върху лайното от 90-те?

 3. Умът ми не може да го побере-как може да пребиеш до смърт човешко същество.До колкото разбрах,човекът не е бил бездомник-напротив,имал е майка,брат,страдал е от шизофрения,но редовно си е пиел хапчетата-единствената му “вина”е била,че е обичал да се разхожда и да пие кафе в Гранд-Мол Варна.Това дали е бил бездомник или е имал семейство в случая вече няма значение-някой пребива някого до смърт само защото не го харесва и не му е симпатичен,или Бог знае какво!На тези охрана явно са дадени такива правомощия,че са се вживяли в ролята на биячи!Във Варна сме потресени!На какво ниво в еволюцията на човека според теорията на Дарвин трябва да си,за да носиш толкова злоба в душата си!Но в случая вина носи фирма ДжиЕм-секюрити(която била на дъщерята на собственика на МОЛ-а)и от която собственика на МОЛ-а се разграничи.На такава синджир-марка здраве му кажи!За съжаление,при това правосъдие у нас всичко ще мине и ще замине-ще остане само мъката в душите на близките!Изобщо няма да се очудя,ако същите тези”юнаци”след някоя и друга година няма да бъдат “охрана”някъде другаде!

 4. Да много пъти буквално съм настръхвал, след разговор с български полицаи на улицата. Никога не съм могъл да ги възприема като защитници на реда и обществото, а по скоро като част от “криминалния контингент”. Звучи страшно, диво и като кошмар от който не може да се излезе. Грубото и хъшлашко държание ме е шокирало най-вече в София, но също и на граничните пунктове (митничари и гранична полиция), а сега явно е и в цялата страна.

 5. Само да допълня:теорията за “бездомник-а”в началото беше лансирана сцел да се оправдае поведението на престъпниците!Всякаш бездомниците нямат човешки права и трябва да бъдат убивани!

 6. СВИНЩИНАТА на ТЪПАНАРИТЕ-охранители на фирмите на Крадците Продължава!
  Сега пък се нахвърлили на Майка с малко пеленаче!!! Боже, докога тези Свине ще Срамят България ???

  Вижте само какви били съображенията:

  “Началникът на охраната на търговския център обаче потвърдил, че кърменето на територията на търговския център е нежелателно. Причината е, че гледката на кърмещи жени възмущавала другите клиенти на центъра.”

  Нима !!! Откога Кърмеща своето малко дете Майка “възмущава” ??? какви са тези “хора” Боже !!! Това хора ли са изобщо ? По-скоро някакви Отрепки! Нищожни Мизерници! По цял ден Тъпеят, като Добичета а после вършат СВИНЩИНИ !!!

  Срам ме е че живея в тази държава ! СРАМ МЕ Е !!!

 7. … “Бил е шизофреник, но с контролирано заболяване”, ако е вярно -ко прайм?. Имате в предвид че има много луди по улиците, ходят като клошари облечени, СМЪРДЯТ И СА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ГНУСНИ и ПРОСЯТ като ДОСАЖДАТ НА ХОРАТА!!!!!! В същото време си имат и семейства които им взимат пенсиите по болест и ги оставят да се скитат по улиците…. Какво е виновен някой човек, който му идва да срита някой такъв като му досажда?? Скоро един луд клошар направо ме дърпаше за ръката да му давам стотинки и ми се мизеше? Не ги защитавайте лудите просяци… Те после си обръщат в ракия изпросеното, също и нощно време кой мислите че краде по колите?
  Не ме съдете предварително, не съм направил никому нищо. Но нещата трябва да се видят и от тази страна. Не че оправдавам охранителите,-виждам че са млади и се вживяват много… Но пък този каква е работата на просяк в МОЛ където едни маратонки са 300лв? Да се топли и да прави мръсотии в тоалетните.Като си има семейство, -що не го ОБГРИЖВА СЕМЕЙСТВОТО МУ??!
  Там ходят млади хора.

 8. Извинявам се обаче Аз си купих маратонки намалени от 80 на 35 лева а има и много дрехи, които са доста евтини. По 15 – 20 лева. Анцунзи и прочие. Така, че предишния “коментатор” да си коригира изцепките!
  Ако може също така, да сподели откога бедния и болен човек е прието, да се наказва със смъртна присъда или жестоки удари? Има достатъчно здрави Изроди, които го заслужават но тях “смелите” уважават. Най-големия позор за един здрав човек е да прояви силата си върху болен човек. Това е дъното на низостта и падението на духа!

 9. @друга гледна точка по

  Нищо не прайм. Помисли пак за глупостите си.

 10. Да отнемеш живот е голямо престъпление, да пребиеш до смърт безпомощен човек – това не е ли чист садизъм?
  И моите впечатления от българските полицаи – запазили са и до ден днешен милиционерския си манталитет. Изумителен е този факт – сякаш всичко се промени, повече или по-малко, а те са си копи-пейст.

 11. Преди малко прочетох коментара на “ДРУГА ГЛЕДНА ТОЧКА”. Не искам да влизам в персонални квалификация, а само ще дам “ЕДНА ДРУГА ГЛЕДНА ТОЧКА” – човешката. Всички сме човешки същества, независимо, че някои имат повече блага от други, това не ги прави безсмъртни или имунизирани срещу бедността и болестите.
  Преди няколко години в Норвегия, рано сутринта, бездомник вдигна оставената купчина от нови вестниците пред входа на Радисън САС и ги занесе на рецепцията.
  Рецепционистът му благодари най искренно, покани го да седне във фоайетои му донесе кроасан и кафе.

  А че в Бълггария има мафия, която използва просяците и недъгавите е повече от ясно и тя също е прекрасни отношения с полицията.

 12. Мен ни най-малко не ме изненадва поведението на полицаите в примерите които дава г-н Инджев. Те просто изпитват “благородна завист” към “успелите” престъпници от типа на Миленков. Сигурно искрено се косят, че нямат “хватките” да бъдат на негово място. Родната полиция която ни “пази”, това по оня потният ветропоказател-естпевец вм в голямата си част са или бивши нереализирани в “духовен” и буквален план престъпници или бъдещи членове на контингента. До един мразят демокрацията, обожават пут.ин и са винаги готови да громят “протесторите”. По време на масовите улични протести след начначението за шеф на сегашната ДС на корпулентният дп на 14 юни 2013г. от провинцията са били командировани за столицата само тези които отговорят положително на въпроса на старшията на участъка: “Мразиш ли шопите”.

 13. Да пази Господ, другата гледна точка да ти е роднина.

 14. Да много пъти буквално съм настръхвал, след разговор с български полицаи на улицата. Никога не съм могъл да ги възприема като защитници на реда и обществото, а по скоро като част от “криминалния контингент”. Звучи страшно, диво и като кошмар от който не може да се излезе. Грубото и хъшлашко държание ме е шокирало най-вече в София, но също и на граничните пунктове (митничари и гранична полиция), а сега явно е и в цялата страна.

 15. Не е чудно, че милиционерите са на това ниво и забъркани в далаверите на престъпниците-в тази институция работят, основно хора, едвам избутали училище с 3-ки по милост, и с интелектуалният багаж на човекоподобно. Лични впечатления!

 16. При наличието на 50-60 хиляди милиционери в България (!) защо е необходимо да има и частни (!) охраители? В тази бандидска държава освен охранителния бизнес, наред с рекетьорския (който държавата практукува безнаказано!), друг бизнес трудно може да съществува!
  Въпросните биячи вероятно са “тренирали” в милиционерските школи!

 17. Имах приятели от детството, които след години станаха следователи в милицията, а сега са адвокати. Единият често го виждам по телевизията да защитава известни престъпни личности. Срам!

 18. @друга гледна точка
  Не. Не сте друга гледна точка. Покривате се 100% с тази на биячите…

 19. До тов. друга гледна точка, значи според вашата философия, която се покрива 100% с тази на убийците, както каза Радослав, като има луди по улиците дайте да ги трепем. Както каза Господ Исус Христос: “каквото сте направили на най-малките от тези, сте го направили на мен.”
  А сега една случка от моя живот. През зимата на 1996, след дългогодишно отсъствие от България дойдох за едноседмично посещение с американската ми съпруга да се видим с баба ми, която беше доста над 90 и с други роднини. Паспортния контрол мина нормално и на излизане от летището видяхме няколко милиционери с калашници. Жена ми не беше виждала такова чудо и естествено ги загледа с любопитство. Най-близкия се обърна с гостоприемното “Какво ме гледаш, ма”. Много бързо ме излекува от всякакви носталгични чувства с бързото напомняне, че територията Булгаристан е пълна с много идиоти. За съжаление покрай тях страдат и нормалните хора.

 20. МОЛците са МОЛадци!
  Но , такова е положението и в народната ни милиция и в другите “силови”, “правораздавателни” и “правоохранителни” “институции”, получени ” в наследство” от НРБ, и останали си непроменени и през “прехода”.
  Там начальниците са с предимно “калинкова” наследствена “грамотност и компетентност”, богато “компенсирана” с всякакви зависимости – “партийни”, “наследствени”,”номенклатурни”, “обръчни”,”взятнически”.. и т.н., които се (об)служБват от назначените за милиционери, вместо да изпълняват задълженията си по Конституция.
  Освен това има взаимно преливане на “кадри” и от милицията към “охранителите”, и обратното, като целта са заветните 18 години (об)служба в милицията, ДанС и “разузнаванията”, които дават “правоТО” на ранно “пенсиониране” на 45години, както по времето на Народната Милиция(НихнатаМ) и НРБ.
  Това е едната страна на проблема, а другата е “народното” здравеПОГАЗВАНЕ , в което положението е още по-апокалиптично!
  Там няма елементарни условия за някакви примитивни грижи дори към основните им “пациенти”, а какво остава за грижата към шизофрениците.Както е например лечението им днес в западните страни, за разлика от любимата на всички зависими “калинки” в НРБ RAZIя.
  А най-варварското е ,че и едните , и другите, и всичките, искат да им се плаща от данъците, за тяхната частнопартийно, частнообръчно, частнономенклатурно, частнобаджанашко …. , частнокалинково (об)служБване!

 21. Само някой абсолютен наивиник може да възприеме нереформираното милиционерско сборище от комунистически шлифовани престъпници като полиция, която да пази, защотава и изобщо да извършва обществено полезна работа. Не може да си смениш табелката на магазина ид а очакваш самата стоак вътре магически да се преобрази в нова.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.