Жириновски пак кълне и лъже по адрес на България

 

Депутатът от Държавната дума на Русия и лидер на ЛДПР Владимир Жириновски, който беше насъскан от Путин да нарече на 14 октомври 2014 г. в предаване на телевизия „Росия 1”българския президент Плевнелиев „негодник”, който „трябва да пълзи в краката” на руснаците, днес отново беше отвързан от каишката, за да се нахвърли на държавния ни глава.

Пред руската телевизия LifeNews, коментирайки информацията, че българският президент Росен Плевнелиев няма да присъства на честването на Деня на победата в руската столица, Жириновски обобщи, че „българите в свой ущърб се отказаха от руския газопровод, защото са готови да се съблекат и да останат голи, само и само да се подчинят на САЩ”.

Истеричният рупор на Кремъл – от него да мине- обеща засега Москва да не иска обяснения, но същевременно се закани:

“Още повече, че изводите относно бъдещето вече са направени…

Тези, които отказват, показват неправилно разбиране на международната обстановка. Естествено, това ще се отрази по някакъв начин в бъдеще. В икономическите отношения и в някои морални въпроси. Ние ще припомним на всички, как не са присъствали на парада на 9 май в Москва”.

 

На този неграмотен психар, който има претенцията да преподава уроци по история, трябва обаче да бъде припомнено, че България има свой представител на онази парад на 24 юни 1945 г. на Червения площад, но в унизителната роля на български генерал, воювал под знамената на Червената армия без на България да й бъде признат статута на съвоюваща страна. По желание на СССР България не участва в парада като страна – победителка , макар да дава десетки хиляди жертви в боевете срещу германската армия в Югославия и Унгария.

 

На снимката от парада се вижда как в строя със съветските генерали и на фона на щандартите на Трети украински фронт марширува (някак различно от останалите в редиците) с характерната за него килната фуражка генерал Владимир Стойчев, командващият българските войски, подчинени на Червената армия.

Генерал Владимир Стойчев (крайният в дясно) участва в парада на победата, като командващ на Първа българска армия в състава на 3-ти украински фронт, втори отляво е ген. Сергей Бирюзов, Москва 24 юни 1945 г.

 

Така че Жириновски е просто един нагъл лъжец. Той преиначава по стар съветски навик историята, настоявайки отново за някакво „освобождение” на България от фашизма при положение, че до обявяването на война на България на 5 септември 1944 г. през цялата Втора световна воюва Сталин поддържа пълни дипломатически отношения с България , наречена „фашистка” едва след съветската окупация за удобство на окупаторите и техните български слуги.

 

Въпросните слуги, захлебили наскоро с нови руски подкупи, захранват антибългарската руска пропаганда и с други лъжи. Разпространяват например снимка на български парашутисти като част от германския вермахт, макар снимката да е правена през май 1945 г. в София, която по това време е окупирана от Червената армия.

Bulgarian paratroopers in the back of a truck
Bulgarian paratroopers from “Първа българска парашутна дружина” (First Bulgarian parachute brigade) with German MP-40 submachine guns posing in back of a truck after the end of World War II in Europe.Place: Sofia, Bulgaria
Time taken: 1945

 

Source: lostbulgaria.com.

 

 

28 мнения за “Жириновски пак кълне и лъже по адрес на България”

 1. Проба- вече се отчаях, че не мога да публикувам никакъв коментар. Чие ли пипало действа?…

 2. Хайде, хаирлия да е, че бях 15 дена като без ръце и уста, докато блокираха блога!
  Наглото презрение към истината, действителността и фактите е единствената “работна” атмосфера на политически, духовни и морални уроди като жырыновский. Такива са навсякъде, между другото- Дж. Глазов прекрасно го описва в книгата си за левичарско-съветофилско-ислямофилските тумори в кратуните им. Спомням си и думите на МАРГАРЕТ ТАЧЪР за съветските лъжи и лъжци. Иде ми да изригна,защото не бих издържал да споменавам в един пасаж ВЕЛИКОТО ИМЕ НА МАРГАРЕТ ТАЧЪР с мерзкото имце на кремльовския кенефен плазмодий жырыновский.Но и онзи, нашият, накрая, с накривената наляво фуражка? А, как ви се вижда?! В момента, когато в България СМЕРШа-джийските касапи изтребват достойните български офицери-той чинно набива крак пред капището на окупатора и палача на България!
  А ПЪК ЗА ПОЗОРА, ЧЕ НА ТОЗИ ПРЕДАТЕЛ ОНЗИ ДЕН МУ ИЗДИГНАХМЕ ПАМЕТНИК НАСРЕД СОФИЯ, ВЕЧЕ НИКАКВИ РУСНАЦИ НЕ СА НИ ВИНОВНИ!

 3. Големият историк и познавач на руските структури отвътре – Виктор Суворов, го е казал ясно и просто – няма никаква “Велика отечествена война”, има само Втора световна, в която СССР е агресор от първия до последния ден на войната.

  А, да, освен това казва също – тепърва ще видим рухването на Русия. Четете на руски тук – http://charter97.org/ru/news/2015/3/23/144494/

 4. Жириновски е клоун и едва ли някой сериоен човек му обръща внимание. Което не означава, че президента Плевнелиев трябва да му остава длъжен – редно е да изнесе лекция на лъжеца с историческата истина и то публично! Марионетките на руска връвчица ще докадват на болшевишките си господари.

 5. Относно думите на Жириновски: “Още повече, че изводите относно бъдещето вече са направени…
  При фанатизъм не съществува аналитичност, т.е. изводи! Съществуват само догми.При тях е само една: Доктрината на руската империя. В тази доктрина няма място за независима БЪЛГАРИЯ!
  Към Стамбо: Величаеш ги драги Стамбо. БЪЛГАРИТЕ са имали капище много преди зачатъка на каквито и да е русияни.

 6. Думата “Жир”, преведена от руски език означава МАЗНИНА. Следователно, фамилията Жириновски трябва да се разчита, като МАЗНИЯТ. Всяка обида от подобни хора е белег за достойнство на потърпевшия. По-притеснително щеше да бъде, ако устенцата на Мазния (дирник)отправяха хвалебствия към нашия президент.

 7. Като се има в предвид че Жириновски е явен хомосексуалист от него може да се очаква всичко !

 8. Абе това не беше ли онзи Мазню Шибаняков, който казваше за родителите си, че “мать русская, отец – юрист”? Същият, дето май 1993 г. го напъдиха от България по късата процедура за псувни срещу републиката и тогавашния президент д-р Желев край басейна на х-л “Хилтън”? Или май “Кемпински” беше?

  PS СТАМБО, радвам се да Ви видя отново, милиционерската атака срещу блога на г-н Инджев се провали напълно…

 9. Към Аэрофлот:

  Жириновски беше изгонен с моята скромна помощ като главен редактор на в. “Експрес” в края на 1993 г. Публикувах екслузивен запис на кореспондент на вестника.Жириновски беше ругал президента Желев в нетрезво състояние край басейна на хотела в Сандански. Разполагах с аудиозапис и го дадох на представители на службите, които дойдоха от името на президента ( с когото бяхме лично скарани, включително заради тайното му участие в моето уволнение от поста директор на БТА същата година). В резултат на това Жириновски беше позорно изгонен и сигурно това поддържа злобата му и до ден днешен. В изказването си вчера, което цитирам частично в статията, не случайно говори в множествено число срещу българските президенти, който не отразявали мнението на българите ( Жириновски е нагъл да говори от името на българите!), защото българите обичали Русия.
  Трябва да добавя обаче, че тогава беше лесно: Жириновски беше отявлен враг на Елцин и за Желев не беше проблем да се опълчи на една отрепка, която нямаше чадъра на руската държава. Днешният Жириновски е куче на каишка на Путин, употребявано за мръсни пропагандни поръчки, включително в ролята на лично надзираващ проекта “Атака”.

 10. На снимката горе е ген Стойчев в Москва на празнуване на някаква си победа ,която не касае нашата страна.По голяма /ще употребя руската дума/ *мерзост* от тази снимка за България няма.България окупирана от чужда армия/Червената/,принудена да изхранва тази армия,България ограбена,поставена в пълна зависимост от СССР която налага един репресиван режим.Българската армия,която до този момент не е воювала във Втората световна война е принудена да вземе участие.Води победни,но безмислени боеве и благодарение на некадърността на такива като този Стойчев дава 40 000 безмислени за България жертви.За *благодарност* е обявена за победена страна и понася всички последствия от това.Този Стойчев с какви очи отива на парада в Москва.Не го ли е грях от дадените жертви-български момчета.Къде е паметникът на тези момчета.Или ще има паметник на този родоостъпник Стойчев продал се за рубли и постове на Руснаците.Тази човек трябва посмъртно да бъде лишен от българско гражданство в името на загиналите 40 000 български мъже.Паметникът му пред Спортната палата трябва да бъде незабавно махнат.Този текст го повтарям вече многократно,тъй като хиляди българи не осъзнават истината.Не познават историята.Най вече за така наречените *патриоти*,които се оказаха руски мекерета и подлоги.Продали се за постове и рубли.

 11. Чета за Жириновски , за Сидеров… Кой нормален човек би искал тези Откачалки да бъдат негови другари ? Със самото си присъствие те внасят дисбаланс. Това са проводници на лоши мисли и идеи, които могат да заразят всеки незащитен човек.

 12. Здравей, СТАМБО!
  Радвам е да те чета отново. Бях се притеснил от отсъствието ти.
  Този български “генерал” на снимката очевидно сериозно е прекалил със самагона. Да оставим настрана килнатата фуражка – вижте му “марша”, стойката и крачката…
  Жирната руска свиня, този път трябва да бъде натикана в кочината, където и е мястото! Президентът ни не трябва да преглъща наглите лъжи и обиди! Външното министерство също е задължено остро да реагира, по съответния предвиден от протокола начин! Стига са им лизали смърдящите задници на мужиците!

 13. Към Павел Тинков:

  Да, Стамбо се завърна,след като дълго е бил блокиран някъде по веригата от доставчиците, но за сметка на това от снощи е блокиран достъпът до ivo.bg от чужбина. Разбирам това от многобройни сигнали на читатели в електронната ми поща. Ето един от сигналите:

  Пътят към иво.бг се прекъсва в тази точка: 20.po1.ar1.sof2.evolink.net. Това е сървър в София, за който има следната информация:

  Domain Name: evolink.net
  Registry Domain ID:
  Registrar WHOIS Server: whois.onlinenic.com
  Registrar URL: http://www.onlinenic.com
  Updated Date: 2015-03-12 04:17:33
  Creation Date: 2002-03-24
  Registrar Registration Expiration Date: 2016-03-24
  Registrar: Onlinenic Inc
  Registrar IANA ID: 82
  Registrar Abuse Contact Email:
  Registrar Abuse Contact Phone: +1.5107698492
  Reseller: Lirex Net EOOD
  Domain Status: clientTransferProhibited
  Registry Registrant ID:
  Registrant Name: Mihail
  Registrant Organization: Evolink AD
  Registrant Street: Mladost 3
  Registrant City: Sofia
  Registrant State/Province: BG
  Registrant Postal Code: 1784
  Registrant Country: BG
  Registrant Phone: +359.29691691
  Registrant Phone Ext:
  Registrant Fax: +359.29743095
  Registrant Fax Ext:
  Registrant Email:
  Registry Admin ID:
  Admin Name: Zvezdelin Borisov
  Admin Organization: Evolink AD
  Admin Street: Mladost 3
  Admin City: Sofia
  Admin State/Province: BG
  Admin Postal Code: 1784
  Admin Country: BG
  Admin Phone: +359.29691691
  Admin Phone Ext:
  Admin Fax: +359.29743095
  Admin Fax Ext:
  Admin Email:
  Registry Tech ID:
  Tech Name: Boris Bogdanov
  Tech Organization: Evolink AD
  Tech Street: Mladost 3
  Tech City: Sofia
  Tech State/Province: BG
  Tech Postal Code: 1784
  Tech Country: BG
  Tech Phone: +359.29691691
  Tech Phone Ext:
  Tech Fax: +359.29743095
  Tech Fax Ext:
  Tech Email:
  Name Server: ns1.evolink.net
  Name Server: ns2.evolink.net
  DNSSEC: unSigned
  URL of the ICANN WHOIS Data Problem Reporting System: Whois Inaccuracy Complaint Form | ICANN

 14. За Генерал Стойчев трябва да пишете по-внимателно! Този човек е истински Юнак! “Килната” шапка е негова запазена марка.

 15. Г-н Инджев,блокиран е достъпа и през мобилния интернет на Мтел. На всеки мой опит да вляза сутринта, излизаше съобщение за грешка: Cannot find the server.

 16. Здравей,Стамбо и от мен!Какво може да се очаква от нашите руски подлоги,освен да прилагат опорните точки на поръчителите си.Историкът Виктор Суворов много точно е описал и в книгата си- Взимам си думите обратно -истината за събитията и свързаните с тях “герои”.Ето защо,трябва да се пише за това-ИСТИНАТА за историята,както го прави г-н Инджев и пишещите в блога.Удоволствие за мен е да чета вашите коментари.Успех!!!

 17. ДИВАНЕ, НЕ е правилно да наричаш стойчев “юнак” , на твоя рублофилски диалект е правилно да го наречеш МОЛОДЕЦ! Истински МОЛОДЕЦ си и ти! Знаеш как да си “заработиш” честно деньгите!

 18. Това че въпросното бостанско плашило “заплашва” не е новост и не учудва никого.
  Ето как реагира Казахстан наскоро, външното министерство обяви нота , а официално не я изпрати, но пък доста официални лица се възмутиха публично.

  https://www.youtube.com/watch?v=HAAcVTkRtEA
  http://meta.kz/novosti/kazakhstan/869014-mid-rk-trebuet-ot-rossii-dat-ocenku-vyskazyvaniyam-zhirinovskogo.html

  Персонално повече ме подразни днес че ФЕДЕРИКА е “цъфнала” пролетно в….. Хавана !!!
  Защо “висшата” представителка на ЕС по външната политика е отишла там и какво търси и какво повече ще постигне от едно селфи с един друг “висш” като нея – EL COMANDANTE ???
  Онзи ден ми бе направена забележка че съм прекалил със сатирата в неин адрес, но имам не само чувството но и убеждението, че след неповторимата НУЛА в продължение на пет години в лицето на баронесата, поставиха една друга, още по-голяма и по-неповторима НУЛА в лицето на младата италианска социалистка и европейския Форин Офис вече твърдо заприлича на онова помещение дето обикновено го отбелязват с две нули.

 19. Г-н Инджев,

  Относно боклука с блажната фамилия, спомням си, че Вие имахте лично участие в напъждането му от страната, хубаво е тези детайли да се напомнят по-често, че човешката памет е склонна да забравя подробностите от лошите случки.

  А относно блокирането на сайта Ви – хубаво сте събрали хостинг информацията за международния блокаж. Това вече СЪС СИГУРНОСТ не може да е случайно недоглеждане на случаен админ, явно ушанките с валенки предприемат сериозна дейност срещу Вас. Добрата новина е, че все пак не могат без някоя местна подлога, в случая, “Zvezdelin Borisov” и “Boris Bogdanov” от “Tech Organization: Evolink AD
  Tech Street: Mladost 3
  Tech City: Sofia
  Tech State/Province: BG
  Tech Postal Code: 1784
  Tech Country: BG
  Tech Phone: +359.29691691
  Tech Phone Ext:
  Tech Fax: +359.29743095”
  В Интернет следите на подлогите винаги остават, знаете какво да правите с тях. Готов съм според силите си да подкрепя акцията финансово. Бъдете здрав!

 20. За фуражката на г-л Стоѝчев не сте прави-от всички стари портрети се вижда,че българските офицери носят фуражките килнати на една страна.А колкото до стоѝката-забравяте,че е бил кавалерист.А какво търси там е отделен въпрос

 21. Не знам кой е упрекнал Rossen Iordanov; но как може да се прекали със сатирата в случая, или по принцип? Става дума за жанр, който култивира прекаляването.

  Историята за пияната свиня в Сандански ме разсмя. Браво на съобразителния очевидец направил аудиозаписа.
  Сещам се и за един стар виц:
  Жириновски отива на врачка. След предсказанието пита врачката: ‘Колко струва?’. Врачката отговаря: ‘Сто рубли за предсказанието и един милион долара за да запазя в тайна всичко от миналото ви’.

  Стамбо! Радвам се, че си тук.

 22. Здравейте, ево линк или лирекс са техни фирми, които са част от натурела от едно време 🙁

 23. г-н Инджев,
  Мегалан (собственост на МТел) бяха спряли вчера вечерта достъпа за 2 часа. В Малинова долина, София.

 24. Уважаеми читатели и коментатори на сайта на г-н Инждев, крайно време е да разберете, че нашата страна Царство България не е участвала в Германо-Съветската война.

  Причината е една-Държавата Царство България след 8-сми септември 1944г. е имала държавен,политически и дипломатически статус на “ОКУПИРАНА СТРАНА”.
  Съществуват много документи, които определят този статус.
  Основния документ е Нотата на Съветското правителство за обявяване на война срещу България, както и документите на Трети Украински фронт, които фиксират самата хронология по окупацията на България. Това са официални документи. Създаването на СКК заедно със съюзниците. Създаване на Военно-комендантска служба на цялата територия на България, носеща се от Съветска военна комендатура. Този режим продължава и след края на Съветско-Българската война, прекратена на 28 окт.1944г. с акта на подписване на Съглашението за примирие, подписано в Москва.
  Участието на български войски в състава на съветските войски е напълно незаконно от юридическа гледна точка, както и от позиция на международното право и различните конвенции, вкл. военните.

  България е победена от Съветския Съюз държава и това не може да бъде оспорено, дори от Международния съд в Хага.
  Миналата седмица на сайта бе пуснат изключително задълбочен и правно изискан коментар от Г-н Душев, но почти никой не се впечатли от него.

  Учудващо е учудването на много хора, че България е била призната за ” победена страна”. А нима е победила Съветския Съюз във войната?
  Въпреки че България обявява война на Германия, държавната власт не е могла да осъществи това решение, защото Съветския Съюз я окупира и осъществява държавен преврат. Всички държавни институции са узурпирани и буквално унищожени от съветските окупатори и техните слуги-българските комунисти. И тези неща са описани и документирани както от властите, така и от комунистическите функционери.
  Могло ли е на Мирната конфернция някой да отрече войната на Съветския Съюз срещу България и нейната окупация. Не може една страна хем да е окупирана, хем да е победител.
  Пържен лед няма, казано малко нашега.

 25. Здравствуй, каззионний АНТИКОМУНИСТ!
  А какво е положението на ОКУПИРАНА Италия, след 1943-44-45г.?!?!?
  Тя даже ВОЮВА реално срещу ВСИЧКИ държави от антихитлеристката коалиция! Като и там има преврат 1 година преди 9.9.1944г..
  И отКОГА Третият райх и СеСеСеРе са “врагове”, след като са съюзници още преди даже да е започне Втората световна война???
  П.П. България никога не е обявявала война на СССР и НЕ е водила никакви военни действия срещу СССР, също както и Япония!

 26. В по-добрия превод, на български език на философската поема-“Тъй рече Заратустра” от Ницше има следната метафора “отровен червей”, която напълно приляга за портрет на Жириновски. Този разплут адвокат на плутокрацията, прилича още на реклама за хипертрофирала простатна жлеза. Отговорете си сами, чия проекция в родния политически живот е г-н пСидеров.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.