Русия пак играе с офицерите си своя шах срещу България

За пореден път Русия играе срещу България своята шахматна авантюра чрез изтегляне на офицери. Този път им забранява да летуват в България. Кремъл откровено залага на Петата си колона в България, която да разгласи новината и да се включи в пропагандната война на Москва, която беше засилена след спирането на „Южен поток” и изразена като цел от председателя на комисията по международни отношения в руската държавна Дума Алексей Пушков с думите „Да ви е яд”!

 

Русия забрани на държавните си служители да почиват в България. Над 5 милиона служители от силовите структури нямат право да почиват у нас. Данните представи в Бургас депутатът от “БСП – лява България” Петър Кънев. Той уточни, че забраната се отнася за служителите в силовите структури- армия и службите за сигурност.

Отделно властите в Москва забраняват дотираното от държавата посещение на деца, пенсионери и ветерани в България.

“Мерките се отнасят за всички държави, наложили санкции на Русия. България обаче ще го отнесе най-яко”, коментира Кънев.

Санаторно-оздравителния комплекс “Камчия”, в който основно почиват деца и пенсионери от Русия, най-вероятно ще остане затворен това лято. Базата на 100 % работи с дотирани от Руската федерация посещения, а ръководството на комплекса вече е получило писмо, че резервации няма да се приемат.

По думите на депутата огромният отлив на руски граждани у нас не е заради срива на рублата, а касае именно позицията на България по отношение на санкциите.

Кънев допълни, че годишно у нас от Русия идват около 600 000 туристи. ( в. „Труд”)

 

През 1885 г., когато българите дръзват да се обединят, руският император Александър ІІІ Българомразец нарежда от създаващата се по онова време българска армия да бъдат изтеглени всички руски офицери, а главнокомандващия български княз Александър Батенберг да бъде разжалван.

 

Официалната причина за тази руска наказателна мярка е, че българите са нарушили решенията на Берлинския конгрес. Това е същият, който иначе руската и русофилската пропаганда и до днес употребяват като клин в отношенията на България със Запада, на който се вменява солова роля в орязването на несъществуващата в реалността „Санстефанска България”. Всъщност със секретни клаузи в три различни спогодби, сключени тайно от Русия с Австро-Унгария и Англия преди войната с Турция от 1877- 1878 г., руската империя е подготвила решенията на Берлинския конгрес, целящи да няма голяма и силна „славянска държава” на Балканите. Българите смело ги прегазват със съединението от септември 1885 г. и си навличат гнева на Русия.

 

През онази 1885 г. Русия се опитва да активира ( отново, както в потушаването на националноосвободителните борби на българите, срещу които заговорничи с Турция ) и турската карта срещу непокорните българи. За целта Александър ІІІ Българомразец подстрекава султана да си „вземе” Южна Румелия. Но вместо Турция в тази руска игра се включва Сърбия, за да загуби позорно войната въпреки липсата на 200 руски офицери начело на младата българска войска.

 

Русия многократно разиграва през вековете турската карта срещу българите и България – подробностите четете в „Течна дружба 3. Руските хибридни войни срещу България и българите през вековете”, която ще представя на 17 април в зала „България” от 18.30 ч..

 

Путин е продължител на руско-съветската имперска традиция България да бъде шантажирана с турска заплаха при всяко българско непослушание ( на преговори с британския външен Идън в Москва на 16 декември 1941 г. Сталин предлага български земи да бъдат дадени на Турция като награда за неутралитета й във войната, но среща категоричен отказ от Лондон) .

 

Путин се изяви като последователен българофоб още с решението си да обвини България за руското решение да спре „Южен поток”, избирайки да го направи на 1 декември миналата година именно от Анкара. След това Путин направи следваща крачка, подклаждайки старите български фобии, като оповести алтернативен план под названието „Турски поток”.

 

Ето че дойде времето бившата ни колонизаторка да изтегля пак офицери от България- този път не двеста, а стотици хиляди, на които забранява да си харчат парите като туристи в България. Путин знае, че с това няма да постави България на колене, но разчита да всее раздор между българите, които са цивилизационно разделени на прозападен и проруски лагер ( не само в резервата „Камчия”, където в руските хотели българин дори не може да си направи резервация).

 

По липса на съвременен Стамболов, който да се противопостави на руския шантаж, се налага да бъдат мобилизирани гражданските съпротивителни сили най-малкото заради необходимостта да се изобличи подлата игра на Кремъл срещу България, упреквана за това, че се е съединила с Европа.

 

Преди седмица на инструктаж в Москва беше извикан лидерът на БСП Михаил Миков, на когото откровено беше заявено, че България трябва да се опълчва на общите решения на евроатлантическата общност. Това подстрекателство беше формулирано в края на миналата година картинно от руския посланик в София Юрий Исаков чрез израза „показване на зъбки” – препоръча на България да си показва зъбките на Брюксел.
Сега руската мечка демонстрира как се прави: показва си зъбите и ноктите на България.

 

В двора на съседна Румъния руската мечка не „играе”. Там й показаха вратата със съобщението, че Букурещ оптимизира употребата на природен газ в страната така, че да спре вноса си на тази суровина от Русия, заедно с който внася и зависимост. Същото намерение оповестиха и от Киев. Чехите се обърнаха към Норвегия за по-скъп газ от руския дори още през 90-те години на миналия век само и само да се отърват от руския шантаж. Поляците разработват ударно собствени находища. Балтийските държави, на различен стадии, създават алтернатива чрез терминали за втечнен газ в техните пристанища. Само един унгарски Виктор Орбан не може да прежали обещаните му от Путин милиарди и говорителите на Петата колона в България го дават напоследък все по-настървено като пример за българско подражание.

 

В цяла Европа държавите трескаво търсят противоотрова срещу руския ценови газов шантаж. Погледнато ретроспективно в България неговия успех се измерва със задушаването на всички възможни алтернативи чрез инструментите на Петата колона, но вече чухме „благата вест”, че ЕС е готов да финансира интерконекторна връзка на България с Гърция, която да постави началото на освобождението на страната ни от руското газово иго.

 

Така че класическата съветска тактика на нападението като най- добрата отбрана ( според Виктор Суворов в съветските военни академии изобщо не се е преподавало изкуството на отбраната) се натъква на все по-осъзнатата и дори организираната колективно самоотбрана на европейците.

 

За руския народ това е добра новина: най-после Москва ще бъде принудена да газифицира собствената си необятна държава с излишъците от природния си ресурс, употребяван досега за икономическо обгазяване на европейските народи.

 

 

 

 

26 мнения за “Русия пак играе с офицерите си своя шах срещу България”

 1. Понеже не може да изпрати в страна от НАТО “вежливи зелени човечета”, Путин явно е решил да пробие с “вежливи…пари”. Придобиването на предприятия, които бяха номинално собственост на Цв. Василев е заплаха за националната сигурност.

 2. Интересно ми е как ще спре путлер пребиваването през това лято в България на онези 300000 руснаци и семействата им /ще рече над милион човека/, получили от вицепрезидента Марин българско гражданство и при това закупили български имоти /предимно жилища по черноморието ни/. А не е ли бройката им съизмерима с летувалите миналата година 600 хиляди туристи /по Петър Кънев/?
  Поредната пропага/н/дна пушилка е това. Колкото да се пенявят къневци, щаренкови, кулченското адвокатче и др.п. А… и да се стресне простотията на “баба Гицка” от Долно нанагорнище.
  Колкото до това, че пигмеят забранил на силоваците си-нашисти да ни налазят – какво по-хубаво от това?

 3. Пък може да им забрани и имоти да притежават!
  Уф, размечтах се!
  Ама Путлер съумя да направи толкова много – катализира съзряването на украинците като независима нация, свали цените на ябълките и кратсавиците 🙂 🙂 , обедини ЕС в защита на енергийната независимост.

  Може да направи още едно добро – да ни “освободи пак” – тоя път от налазилите Черноморието руски собственици.

 4. Ако Бойко Борисов разреши предприятията, собственост на Цетан Василев, да бъдат изкупени за жълти копейки от подставени фирми на Путин, значи е новият поп Кръстю, предателят на България!!!

  Ще остане в историята като
  БОЙКО-ПРЕДАТЕЛЯ!

 5. Вече не само руски офицери, но и пенсионирани френски офицери, които са на работа при путинските олигарси или при самия Путя:

  https://bivol.bg/%D1%84%D1%80%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B8%D0%BA-%D1%81-%D1%84%D0%B0%D0%BB%D1%88%D0%B8%D0%B2-%D0%B0%D0%B4%D1%80%D0%B5%D1%81-%D0%B2-%D0%BF%D0%BE%D1%81.html

  Днес, 24 март, беше обявена официално започналата отдавна хибридна война на Путин срещу България. Официалното й обявяване сана на пресконфепренция на западни “полезни идиоти” по придобиването за ЕДНО ЕВРО на контролните пакети от акции в няколко много важни за българската национална сигурност компании – телекома БТК, притежателя на българската инфраструктура за предаване на всички радио сигнали (вкл. и на мобилните телефони) и ТВ сигнали в сраната НУРТС разпространителя на цифрова телевизия “Фърст Диджитал” (т.нар. мултиплекс, който разпространява БНТ), два военни завода – Дунарит и бившия ТЕРЕМ, измервателя на телевизионното гледане в България – ГАРБ. Като прибавим това е пакета телевизии около ТВ7, става ясно, че руската инвазия в “суверенна” България е вече осъществена. Вероятно не без съдействието на Боко Тиквата, който се спотайва и мълчи, което значи, че е съучастник, тоест, ПРЕДАТЕЛ на националните интереси.

  Това е директен удар срещу независимостта на България, в който, без съмнение, участват както руски офицери (от КГБ – ФСБ), така и български офицери от Д(АН)С, така и френски пенсионирани офицери (за парлама пред публиката, на която биват представяни като западни инвеститори – белгийци, французи, англичани…)

  Докъде се докарахме с това свое робско овчедушие… За Пеевски излязохме на улицата, защото е твърде видим. За Путинските офицери, които са в авангарда на унищожаването ни като независима държава, си траем…
  Каква огломна разлика между днешния ден и този преди 130 години, когато прадядовците ни категорично отхвърлиха аспирациите за Задунайская губерния.

  Ами сами сме си виновни днес!

 6. Ако Бойко Борисов не си премести задните части на правилния(от двата стола), него чака нищо добро с тоя полушпагат, в който е в момента и наличие на перманентен(политически) болен ахилес! И не само него, но и партия ГЕРБ.

 7. Не вярвам Петър Кънев да е ходил в Русия за да научи нещо, което Путин забрани още преди една година. По склонен съм да вярвам, че с тази дъвка се опитват да ни внушат колко “вредни за нас са санкциите”.

 8. —————————————-

  Да се махат ВСИЧКИ руснаци от България!

  Не ни трябват ДАЖЕ като туристи хора, които масово одобряват политиката на путин и са съгласни той да провежда политика на подпалване на Трета световна война!

  Да отиват на почивка в ивицата газа или пък в донбас – да пазят украинските въглища за рф! На руснаците с недвижими имоти в България да се одържавят имотите и да се раздадат на млади семейства без собствено жилище, в които съпругата е бременна.

  Руснаците да се екстрадират от България и да им се сложи черен печат – за да не се завърнат никога повече тук!

  И няма какво рф да ни плаши с ЕСПЧ- първо самата рф да си плати милиардите долара обезщетения по решения на ЕСПЧ, а после- ако има пари- да заведе иск в еспч срещу България:)

  ЕСПЧ – Европейски съд за правата на човека
  рф – руска федерация

  —————————————-

 9. Това е много добра новина за България предвид факта, че напоследък руските военни ходят на почивка с танкове и ракетни установки.

 10. Aко това е истина, в което се съмнявам, защото всичко което идва от москва е лъжа или полуистина в най добрия случай, то би било повод за радост. липсата на мръсни руски копои в България е добре дошла!

 11. @POP
  Дошъл е Видовден. Сега ще стане ясно имаме ли Премиер-БЪЛГАРИН или е нещо слузесто.

 12. Глупендерите рашистанци забраниха на ченгетата си да ходят не само в България, но и където и да било другаде по света. Което не е лошо – ченгетата им нямат работа по света. Другите руснаци обаче, все още са свободни да ходят където си искат – най-малко 300 000 от тях ще дойдат да си нагледат купените в България имоти. Пък и цените в България не са скочили 3 пъти – както в Крим. 🙂

 13. Супер,

  Ако руснаците няма да ги има на морето това лято може да отида и аз на нашето море вместо в Гърция.

  Г-н Путин по скоро да внимава да не вземем да си харчим 5-те милярда за руски нефт някъде другаде!

  Казвам горното с ясното съзнание че едва ли имаме политик на който да му стиска да го направи. (За съжаление)

  Но мисля че и на цена от 40-50 долара ги заболя достатъчно “братушките” но винаги може и още.
  Турският поток нещо и той зацикли напоследък!!!
  Турците си чакат отстъпките имси строят ТАНАП.
  Пожелавам им на добър път натам накъдето са се запътили начело с новият Вожд Путин:)

 14. Радвам се, много се радвам, че все повече хора се появяват в този блог защитавайки Отечеството ни БЪЛГАРИЯ от вековното ни зло русия.Духът на Паисий, Раковски, Левски, Ботев, Захари, Стамболов е жив и безсмъртен. БЪЛГАРИЯ с всеки изминат ден все по-уверено защитава завета на дедите ни-ВЕЛИКИТЕ БЪЛГАРИ. Благодаря Ви Ivan, Pop, Марин Мечков, Емил…Започна СЪЕДИНЕНИЕТО на БЪЛГАРИТЕ.

 15. Спират почиващите офицери – това за заблуда, а в действителност заграбват , чрез фалита на КТБ, огромни български фирми с пряко отношение към националната ни сигурност.Това ли е истинската причина за фалита на КТБ- заграбването на активите и от руските спец служби и България на колене.Кое още не е руска собственост в България?Положението Off side.Крим го окупираха, а нас направо ни изкупуват на килограм за без пари.

 16. Всяка санкция от Русия е към България е само за добро. Колкото повече санкции, толков по- близко сме до нормализацията на това сбъркано от съветска и руска пропаганда общество.

 17. Хубава новина, макар че, от тези ведомствени туристи нищо не се печели. Те почиват без пари в закупени от техни хора хотели и станции. След като имат такива забрани от ВладейМор Полониев Пуцин, защо всеки Божий ден десетки руснаци се сдобиват с нови български лични карти в бюрото в квартал Слатина? Чак си имат гидове ,които ги упътват и ситуират на опашката, понеже онези не знаят бълхарский язъийк.

 18. В апостила и нотариалния спесимен на подпис френският пенсионер полк. Владимир Микулински, поел контрола над “Дунарит” чрез фирма “Кемира”, е дал фалшив адрес – този на резиденцията на френския посланик в София.

  Само това е достатъчно основание ДАНС и прокуратурата да се самосезират.

  Да не говорим, че името на полковника не ми звучи особено френско. Фамилията също…

  Интересно ми също какво ще каже сега н.пр. посланик Ксавие дьо Кабан по въпроса?

 19. Има една чудесна народна поговорка пасваща идеално за случая: ” Не ви щем ни меда, ни жилото.”
  Друм и ДГД!

 20. Тази новина даже не е нова, а е на цяла една година.

  Още при анексирането на Крим, беше постановено същото: че държавните служители нямат право да почиват в чужбина.

  В резултат на това доста туристически агенции фалираха. Хората трябваше да анулират предплатените си почивки. Агенциите трябваше да връщат пари, които вече са похарчили. Някои от тях фалираха, преди да могат да приберат вече заминалите руски туристи и Русия трябваше да праща самолети да си ги прибира.

 21. Това е много добра новина. Не ги искам тук. Не им искам нито меда, нито жилото.

  Тези, киото плачат за Русия, да отидат да живеят и работят там, да си получават заплатата в рубли, да си карат руските автомобили, да притежават руски паспорти, часовници, перални и телевизори и т.н. …

  Между другото, защо дъщерята на Путин живее в Холандия! Интересно, нали …

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.