Хакерска атака от чужбина опита отново да блокира ivo.bg

Тази нощ достъпът до ivo.bg от чужбина е бил спрян от СуперХостингБГ поради опит за хакерска атака. От СуперХостинг са уведомили доставчика evolink и така блогът е предпазаен от блокиране.

 

След сигнал на читател на ivo.bg, ето какво са отговорили от СуперХостинг днес:

 

„Направихме проверка и причината поради, която сайтът е недостъпен от Германия е това, че е регистриран технически проблем на сървъра, на който е разположен хостинг акаунта и от наша страна са предприети необходимите мерки. Обръщаме внимание, че няма проблем с достъпът до сайтовете от български IP адреси.

Към момента международният достъп е възстановен и би трябвало вече да имате достъп до посочения сайт. Бихме Ви препоръчали да изчистите кеша на Вашия браузър и да опитате отново.

С уважение,
Отдел “Техническа поддръжка” | СуперХостинг.БГ”

 

Във връзка с текуща проверка на ГДБОП за блокирането на достъпа до ivo.bg чрез фалшиво електронно писмо до един от доставчиците, позоваващо се на несъществуващи разпореждания на Министерството на правосъдието и на Министерството на финансите, авторът на тези редове се свърза за разяснения с ръководителя на отделя за киберпрестъпления в институцията Явор Колев. Той съобщи, че хакерската атака е била предприета от чужбина, което не изключва поръчителят да е в България.

30 мнения за “Хакерска атака от чужбина опита отново да блокира ivo.bg”

 1. И аз “изгорях”. Във Франция съм.
  От снощи до към 10 часа тази сутрин средно европейско време, Любимият блог не се отваряше. Вече, а-а да безпокоя г-н Инджев по елпощата и стана работата. Все си мисля, че т.н.опит за хакерска атака е продукт на усвояването на пресните 20 милиона евраци експедирани от кремъл за петата колона у нас.
  В живота няма случайности. Има само неопознати закономерности.

 2. Снощи не можеше да се влиза в сайта и от Англия. Не е случайна тази атака.

 3. Иво, вчера сайта ти не беше активен от Австрия, UK и Ирландия също. Руските рубладжии са се активизирали според мен, особено като гледам напъните им в електронните издания днес.

 4. Сайтът не беше достъпен и от Франция. С най – добри пожелания от Лазурния бряг.

 5. И от Испания нямяше достъп . Не знаех къде да потърся помощ.

 6. Здравейте г-н Инджев,

  Искам да потвърдя, че блога ви беше недостъпен и от Австралия в рамките на повече от 5-6 часа.

  Без да съм достатъчно компетентен по темата, за да давам технически съвети, а и да мога да помогна, знам че има разработени много начини един сайт да има т. нар. огледала и да бъде сриван много по-трудно.

  Може би е добре да се свържете с В. Марковски. Вероятно той би могъл да ви насочи към хора, които да ви осигурят известна техническа подкрепа.

  За собствени нужди ползвам ето тази безплатна услуга, която записва и показва всички случаи, когато сървърът е down.
  https://uptimerobot.com/

  Бъдете здрав!

 7. Тъкмо се сетих, че от месеци имам сериозни проблеми при опитите да чета блога от немски Tor проксита. Най-малко проблеми имам с тези от Швеция, Испания, Португалия и САЩ.
  При опит с немски адрес просто браузърът ми чака да се резолвне домейна и след малко таймаутва. Значи просто отдавна има някакви проблеми, които аз по грешка съм ги удавал на някакви филтри в блога. По принцип някой ползват Tor прокситата за спамене и масово разните анти-спам защити за блогове блокират определени IP рейнджове от Tor мрежата. Оказва се, че не било от това а атака била.

 8. Вече трябва да се пипа по-твърдо с русофилската паплач в България!!!
  Та едва преди дни в Москва се учреди NAZI-интерн с участието на виден български националсоциалист!!!
  Защо лицето не бе арестувано на слизане от самолета и да дава показания къде е бил и кой му е платил участието!
  Става дума за партия АТАКА и лицето Волен Сидеров – получаващи субсидия от българските данъкоплатци!!!

 9. Проба за коментар през немски IP адрес от мрежата на Tor. Явно е успешна.

 10. Аз съм в България и преди няколко часа написах коментар, при което, след като натиснах “публикувай” ми излезе страница със съобщение от СуперХостинг. Беше точно под тази статия. Виждам, че коментара го няма.

 11. За тези, които не могат да отварят блога препоръчвам да потърсят в интернет за “Tor” и да си изтеглят клиента и да го ползват ако при тях не се зарежда блога. Ако се притеснявате, че може Вашият адрес да се ползва като сървър от други клиенти на Tor-мрежата – можете просто да ползвате програмата като клиент а не като суперноуд.

 12. И аз снощи не можах да влезна в сайта от Тексас. Може би съвета на НТ за огледални сайтове да е добро решение, но аз хич не съм компетентен по IT, за да давам съвети.
  Иво, явно много им бъркаш на нашистопутинистите някъде, таса се развихрили така.

 13. Иво, колкото повече ти спират Блога, толкова по-известен ставаш!
  На фона на жалката картинка на Българските неми и глухи медии, стоящи безсрамно в дъното на класациите по обективност, твоя Блог Блести като Фар сред морето от измама и агитаторски лозунги. Успех !
  Ехх Българи! Защо умираха дядовците ни, когато сме си пак същите будалички.

 14. Вчера блогът не беше достъпен и от Чикаго повече от 12 часа.

 15. Между другото това не е от вчера. Доста често имам проблем с изпращането на коментари. В повечето случаи успявам да си реша проблема, но мога да си представя как някои друг разбираемо би се обезсърчил.

 16. Ами нали всеки ден си говорим за хибридна война…
  Те ти хибридна война!
  Тролове по всички сайтове,хакерски блокажи,насаждане на паника и чувство на безнадеждност,гърмежи на складове с боеприпаси,гърмежи на Ка Те Бе-та,подставени лица на руски олигарси пазаряват на килограм де що им падне в БГ,корумпирани рублофили…списъка продължава и не спира!
  Те затова в Европата се видеха в чудо и сега подготвят екипи от спецове,които да отговорят на сибирския вятър.
  Студената война се завърна с пълна сила,но дано да не стане гореща,че ние и без война сме в киреча!

 17. ПП TOR браузъра,за който говори ДЕМОКРАТОРА не решава проблема.
  Особенно някой който има по-лабава интернет връзка угасва като свещ.
  Той осигурява анонимно сърфиране и се иска як интернет трафик иначе има да си чааакаш да ти зареди страницата докато дойдат вежливите зелени човечета.
  Между другото,забелязал съм,че по принцип сайта ivo.bg,далеч преди да се заговори за хакери,в сравнение с всички други БГ сайтове и блогове,които посещавам зарежда доста по-тежко!
  Преди си мислех,че това може би е от гледна точка на сигурност,но явно нещата не стоят така!
  Нека нашия човек да се позаинтересува и да се консултира с когото трябва,за да не се окаже че проблема е отчасти и технически!
  И като стана дума за технически проблеми искам да попитам няма ли възможност в коментарната част освен видео да се споделят и изображения?
  Това е нещо много важно и нека да не се подценява!
  Нека да се реши този проблем,ако може разбира се.

 18. И пак ПП

  Един блог,където предимно има само текст,трябва да зарежда светкавично,защото това не е някой комерсиален интернет портал,който е натоварен с безброй скриптове,флашове,музики и нам още кви боклуци,които оказват голямо влияние на първоначалното зареждане.
  Също така има начини блога да се погледне от специалисти,които да видят дали той е добре оптимизиран и добре представен в интернет пространството.
  А бе ей такива нещица,които не струват кой знае колко пари,а ако ти го прави некой познат може и само с черпилка да се размине!
  Но ако всичко това,което описвам по-горе вече е направено,първо се извинявам за съветите и второ значи наистина имаме хакеро-рублофилско-тролски проблем!

 19. Засега не съм наблюдавал прекъсване на достъпа от района на Сан Францисцо, Блогът беше и е достъпен в момента без никакви проблеми през последните 24 часа. Не ползувам нито TOR proxy нито специални browsing апликации. Ще следя за проблеми с достъпа до ivo.bg и ще уведомявам ако има нещо нередно

  Поздрави

 20. Дерзайте, поредния икономически разпад на СССР се случва пред очите ни. Зверът хапе защото е притиснат в ъгъла.

 21. Ivo.bg беше недостъпен от вчера до днес около 11 часа и от Германия.

 22. Николай: Може ли да напишете пак коментара?

 23. На хакерите на този сайт както и на тези които са поръчали хакерската атака и на техните семейства пожелавам от сърце една ужасна във всяко отношение 2015!

 24. Tova pak beshe snoshti (24.03) ot Avstria

  This webpage is not available

  ReloadHide details
  Google Chrome could not load the webpage because ivo.bg took too long to respond. The website may be down, or you may be experiencing issues with your Internet connection.
  Access a cached copy of https://ivo.bg/
  Search on Google

  Error code: ERR_CONNECTION_TIMED_OUT

 25. И какво стана сега всички ,които ви четат са по целия свят ,излиза ,че са успели да избягат от България ,а кои останахме ,най големите наивници,че има надежда.А има ли наистина надежда?

 26. За съжаление и на мен ми се е случвало да не мога да отворя определени сайтове, в това число и от България: ivo.bg, bivol.bg…

  Аз решавам проблема като пробвам нещо през прокси, например http://proxy.org. Това обикновено показва дали сайтът е паднал по причини, произтичащи от администратора или хостинга. Друг вариант е да се провери пак онлайн дали сайтът е паднал на много места в света или само на едно-две.

  За ТОР браузърът не зная – не съм пробвал.

  В обобщение ще кажа, че критерият за качеството на един човек е активността на душманите му 😉

 27. Към ТОНЧО ВАСЕВ: Хората по цял свят, които четат този блог на г-н Инджев, не избягаха от БЪЛГАРИЯ. БЪЛГАРИТЕ по цял свят днес четат този блог, защото запазиха в сърцата си БЪЛГАРИЯ и един те ще се върнат. Така, както направиха българите водени от Кубер и Аспарух. И тогава да му мислят “византийците”-днешните петоколонници и техните гасудари.
  Ще се опитам да Ви помогна, като Ви дам един много бърз тест за намиране на отговора на въпросите Ви: Отговор на въпросите Ви: Дали сте сред “най-големите наивници” и “А има ли наистина надежда?” може да получите още утре заранта. За целта, когато застанете утре заранта пред огледалото си, поставете на нивота на образа, който виждате там, по една снимка на ВАСИЛ ИВАНОВ КУНЧЕВ и една снимка на виден български гражданин петоколонник.Уверявам Ви теста е изключително прецизен и обективен. Доверете се му!

 28. ББ, благодаря за идеята. До сега си мислех, че когато съм в къщи имах проблеми понякога със сайта, заради спътниковия интернет и недостатъчна bandwidth.В бизнеса ми няма проблем, защото е с кабеларка. Явно не е така, защото опитах с прокси и веднага качих сайта. Единствения проблем е, че през проксито не мога да оставям коментарии. Сега обаче проработи без прокси и за това мога та коментирам.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.