Източният поток от туристи пресъхва и пак България била виновна

В поразените от суша  региони и страни открай време вярващите се молят за дъжд. Надвисналата заплаха над туристически сезон в България поради пресъхването на източния руски туристически поток задейства обаче странната логика за това да бъдат обвинявани местните вождове, вместо руския гръмовержец Путин, който забрани на крепостните си чиновници да летуват в България.

По тази странна логика в България се подготвя протест срещу „отделни представители на висшата държавна администрация, която води до прогонване на руските туристи от страната ни”.

 

Организаторите са хотелиери, ресторантьори, брокери и туроператори от Българската инвестиционно-строителна Асоциация (БИСА). За целта в неделя на 29 март се предвижда автопоход в околностите на Бургас.

 

Ето и един цитат от възванието на БИСА, в което се твърди, че в България имало опити за прогонване на руските туристи и инвеститори от страната ни.

 

“Според последни данни, публикувани в националната преса, 66% от БВП на България се формира от приходите от летен туризъм. Това са 3 млрд. лева. От тях 66 на сто идват от Русия. Това значи близо 50% от БВП. Този, който не оценява това и не се старае да го запази и развие, то той е направил първите стъпки към национално предателство”.

“Настояваме за незабавно икономическо стимулиране на туристическия сектор и сериозни визови промени с максимални облекчения за руските туристи, които да важат още за украински, беларуски и казахстански граждани. Също така искаме да се предприемат спешни мерки за подобряване на инфраструктурата по българското Черноморие. Настояваме за гаранция и ясна позиция от страна на управляващите, че всеки един турист, всеки закупил апартамент тук и избрал България за втора родина, няма да бъде притесняван заради етническата си принадлежност, от това на какъв език говори и каква вяра изповядва”, коментира главният секретар на БИСА Боряна Димитрова, цитирана от actualno.com

 

Макар да е вече достатъчно странно, че една организация на професионалисти в бранша не ползва собствени данни, а се позовава на „данни в националната преса” за значимостта на руските туристи за българската икономика, има и още нещо по-странно в аргументирането на този гняв. Това е езикът, който напомня на руската пропаганда в навечерието на намесата в Крим.

 

Авторите на бунтовното възвание нито за миг не обръщат поглед към резкия спад на жизненото равнище на руските граждани, което е пряк резултат от политиката на Москва и очевиден главен фактор за резкия отлив на руски туристи не само от България, но и навсякъде извън Русия, където руската рубла дотолкова се обезцени, че направи пътуването на руската средна класа да изглежда отново такъв недостижим лукс, какъвто винаги е бил извън краткия период на относително руско петролно благоденствие за около 10-12 години от началото на хилядолетието.

 

Няма нито един факт, който подкрепя твърдението, че някой в България е направил официално изказване срещу желанието на руските туристи да ни посещават. Ако някой ми посочи такъв, обещавам да посетя Москва, най-скъпия град в света, на лични разноски и по джапанки през декември.

 

С други думи, организаторите на протеста откровено лъжат като натоварват когото и да било от българските управляващи с несъществуваща вина за нещастието на руснаците, за което се погрижиха собствените му управници с тяхната политика на самоизолация и конфронтация с Европа.

 

Призоваващите именно за руските туристи и инвеститори да има специално отношение в България стигат в искането си до абсурда да намекват, че някой нещо притеснявал руснаците ( например заради езика и религията им?!) при положение, че в България никнат цели руски анклави, от които долита компактно руско говорене и за които е характерно руското писане по менюта, реклами, витрини, билбордове и т.н.- никнат точно в бургаския край, в епицентъра на замисления протест.

 

Иначе казано, руснаците тук са точно толкова „притеснени”, колкото бяха и в Украйна, когато Путин яхна шовинистичната вълна и завоюва полуостров Крим с обяснението, че така защитавал „своите” от притесненията на украинците.

 

Което си е притеснително, но за онези от нас, които все пак се чувстваме повече българи, отколкото инструмент на руските интереси в България.

 

Ако досега Петата колона маршируваше с руски знамена в опит да разчувства русофила в българина ( и се провали в изпълнението на тази задача), ето, че вече сменя тактиката: апелира към джоба на българина, па макар и да не е русофил.

 

Ако атаката в стила на „Атака” не беше дело на Петата колона, а беше просто израз на загриженост за бизнеса, то реално засегнатите би трябвало да протестират пред консулството на Русия. Нейните управници профукаха стотици милиарди евро от петролния бум за военни цели, за пропагандни проекти ( излъчването на руска телевизионна пропагандна от британска територия за западни потребители например е с по-голям бюджет от средствата, с които разполага световната мрежа на Би Би Си), вместо да ги вложи в развитието на руската монокултурна икономика, хранена от износа на горива, зависещи от пазарната конюнктура.

 

България е заинтересована от всякакви, но преди всичко от платежоспособни туристи. И няма как миниатюрната ни страна да е виновна за спада на руската платежоспособност. Самият Путин им го казва на нашите рубладжии с твърдението, че западните санкции не могат да засегнат Русия, но Петата колона твърди на практика, че могат и то именно заради България. Излиза, че някакви български висши администратори се оказват „виновни” за пресъхването на източния туристически поток, както и за южния газов поток.

 

Или може би маскираните като професионални искания на протестиращите всъщност искат да рекат, че с позицията си за санкции срещу Русия в духа на европейската солидарност България забранява на руснаците да си харчат парите тук? Нима не е видно, че Русия наказва България като забранява на държавни служители да летуват по българските курорти? И какво може да се направи срещу това- да бойкотираме, направо да напуснем ЕС, за да умилостивим Путин да разреши на крепостните си чиновници пак да ни удостоят с присъствието си?

 

Няма съмнение, че подобно откъсване на България от ЕС би харесало на Путин, който в духа на руската имперска политика напоследък се опитва да въвлече за още –по-голям натиск върху България и съседна Турция, включително за да посее семената на вътрешната вражда между етносите в България.

 

По този повод е полезно да помним не само своята история, но и драмата на някои съседи. Например кипърската: през 60-те години кипърците на два пъти отказват покана за членство в НАТО. Спомняте ли си какво му се случи после и продължава да му се случва и до днес на Кипър?

 

 

 

49 мнения за “Източният поток от туристи пресъхва и пак България била виновна”

 1. Да ме извинява Другарката Димитрова но тя мръдна ли си поне едната кълка, за да протестира срещу биенето и ограбването на английски туристи от мутрите , които въртят синджири из Съни Бийч ? Кой изгони Англичаните и ги замести със руснаци ? В Бургас всички табели на Английски език бяха заменени със табели на руски. Ама Народа има една много мъдра приказка. Каквото повикало , такова се обадило !
  Аз също имах инцидент. Толкова низки хотелиери няма! резервирах си в Букинг стая до Елените във Форд Нокс. Оказа се Голяма Грешка! Дошъл някъф руснак и му дали моята резервация а нас ни посрещнаха със предложение да се настаним в някаква мизерна стаичка на партера без тераса но за сметка на това се влизаше направо от външния басейн. На всичкото отгоре служителите от сайта Букинг се държаха много страхливо (като слуги) и ми отказаха да се оплача със мнение.
  Препоръчвам на протестиращите “хотелиери” да си видят собствените недостатъци а не да се излагат със активни политически мероприятия.

 2. Статията е чудесен отговор на политиканстващите русифилистици-далаверджии от хотелско-ресторантьорският бизнес.
  А обещанието на Автора да крачи гордо в най-скъпият град на земята по джапанки през месец декември предизвика такъв смях, че булката се уплаши да не съм получил “сърцетуп”. Това, по любимата тъща.
  Стига да се намери и дума на отговорен наш управленчески фактор пречеща на руските туристи да си оставят у нас девалвиралите рубли.
  Дали са само “полезни идиоти” или и на тях им са подхвърлили трохи от последният транш кремльовски 20 милки евро можем само да гадаем.
  Едно е ясно. Чукат на погрешната порта. Дежа вю.

 3. Добре би било за “главният секретар на БИСА другарката Боряна Димитрова” да се поогледа около себе си и да помисли кой би дошъл в тази бетонна джунгла по българското черноморие да “почива”?!? И какво общо има свободното падане на цената на петрола (и на руската валута) с България? Ако могат и им стиска да пренебрегнат Путьоновската “препоръка” руските чиновници пак ще пристигнат – нали тук са си у дома!
  Според мен човек трябва много да мрази себе си и блиските си за да отиде на “почивка” на море в България!

 4. Иво, този цитат верен ли е??:

  “66% от БВП на България се формира от приходите от летен туризъм. Това са 3 млрд. лева. От тях 66 на сто идват от Русия. Това значи близо 50% от БВП”

  Ама каква е тая глупост, и как може така брутално да се лъже? Въобще не са 66%, а не повече от 15. Ако 66% от БВП идва от туризма, то значи имаме БВП около 5млрд лева, което е смешно. БВП е около 70млрд. И е всеизвестно, че празно пространство в природата няма. Този спад на туристи от Русия ще се компенриса от други държави. Не виждам никакъв проблем.

 5. Това, че руснаците ще са по-малко в БГ през лятото а и попринцип е направо една прекрасна новина.
  На хората занимаващи се с туризъм бих казал, че туристите не свършват с руските такива. Имате Интернет, рекламирайте се, света е отворен, свържете се с потенциални клиенти в Германия, Полша, Чехия, Словакия, Швеция, Норвегия, Финландия, Дания, Холандия, Белгия, Люксембург (ако съм пропуснал някоя Европейска страна, потенциален клиент то това не е нарочно).
  Като изключим рекламата за евтина пиячка и курви то бихме могли да предложим много и смислени неща за правене на потенциалните ни клиенти но това е невъзможно да се случи с хора развиващи туристическата дейност в БГ за които разбитането за туризъм е злоупотреба с храна, алкохол, наркотично-стимулиращи вещества и проституция. Няма как да стане.
  В БГ има твърде много възможности за активна почивка (спорт с възстановителна цел) но това е в разрез с продаването на пиячка, манджа, дрога и курви. Ако искаш да развиваш дългосрочна дейност с умерени печалби считам, че активната почивка е пътя. За еднократни посещения подхода пиячка, манджа, дрога и курви е ОК – идват, пробват и никога повече не повтарят или най-малко отиват на друго подобно място за да пробват и него (в друга страна разбира се).
  И нека не забравяме цивилизационния ефект от посещенията на разумни европейски туристи. Имаме някакъв шанс за обмяна на идеи с които да подобряваме нашия продукт а това значи развитие.

 6. Zashto za vsichki KOMUNISTICHESKI GAFOVE ; vse nie sme vinovni- normalnite i misleshti balgari?????

 7. Поучителни исторически паралели от вчера и днес. Финландия е сред честите ни теми-снимките от онзи ден показват от какво е спасил страната си, в каква райска градина я е превърнал МАРШАЛ КАРЛ МАНЕРХАЙМ-ВЕЧНА МУ ПАМЕТ И СЛАВА- и какво е сполетяло онези нещастни фини, карелци и руснаци, които са останали сантиметър на Изток от границата между двата свята. (То май пролетарският поет казваше, че единият бил излишен, ама кой, стига ли ми акълът…!) Така или иначе, МАРШАЛ КАРЛ МАНЕРХАЙМ в дълга тежка болест си отиде 6 години след войната. Въпреки, че из страната снове Съюзническа комисия, а пък една част от нейните членове (а познайте кои?) колят, бесят, бият, псуват и глобят народ поробен, никой не посмя да го съди като “фашист”. Като всеки бит бандит Сталин си казва – “ей, голяма работа е това бате, я как ми разби сипаничавата мутра”. Всички помнят МАНЕРХАЙМ, особено пък съветските пленници, които през целия си живот само в неговите “фашистки лагери” са имали късмет да опитат шунки, кашкавали, конфитюри и какао. Но в собствената му страна забравиха най-важното в политическото му завещание.Дойде прононсираният сесесерски агент Урхо Кеконен (изпращал съм линка с изследването на финландски историк за “сътрудничеството”).И към 60-те се създаде унизителният термин финландизация.
  Ето ВТРЕЩЯВАЩ документ на ЦРУ по темата. http://www.foia.cia.gov/sites/default/files/document_conversions/14/esau-55.pdf
  И се започна. С политическа и шпионажна протекция финландските стоки се поглъщаха до последната от гладните съветски пазари. Към Финландия потекоха всякакъв вид сесесерски капитали, включително и пераческо криминални. Това са все пак 70-те-върха на сесесерската експанзия навсякъде, веждестия Брежнев мучи от кеф- хем западна, хем наша страна, хем магазины, хем социализъм, в самата Финландия социалната държава прелива от средства, стандартът троши върхове… Изобщо идилия. Че и НРБългария закачи от нея, я да ви разсмея пак!
  ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРО-ФИНЛАНДЦКАТА ДРУЖБА -ОТ ВЕКОВЕ –ЗА ВЕКОВЕ!
  Мауно Койвисто изцъцра отривисто:
  „Аз искам дупце чисто да цункам тази нощ!”
  Бай Тошо тогаз му кимна :”Сегинка, подир химна,
  Ша викна кака Кина, тя с дупцок е хорош!”
  Така до Горбачов, когато финландците започнаха да разбират, че благоденствието е струвало нещо. И вече поуката от вчера. След съвместните учения на финландската армия и САЩ премиерът Александър Стуб говори много ясно за влизането на Финландия в НАТО. Аз пък случайно попаднах и на повече изказвания на фински политици, в които лайтмотивът беше, ЧЕ ИКОНОМИЧЕСКИТЕ ИНТЕРЕСИ С РУСИЯ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ДЕФИНИРАНИ В КАТЕГОРИИТЕ НА ЗАПАДНАТА ПРИНАДЛЕЖНОСТ НА СТРАНАТА И НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ.

 8. Извинете, че пиша към задна дата:
  Стамбо, мисля вече втори ден върху въпроса за липсващите гениални в изкуствата хора в Русия. Имам скучен отговор. Прав си. Пък дано някой друг ме обори. За съжаление и личният ми опит е повече от злочестен. Последната лице в лице среща със значим руски представител на визуалните изкуства, с когото ‘полемизирахме’ беше трагична. Разумно – в случая означава наивно – се опитах да разговарям с истеризирал арт-комун-теле-евангелист заседнал без дата на годност в цитат на Ален Бадио. Последният пък ме довежда до уртикария.
  Ще продължавам да се озъртам, защото ако отговорът беше, че талантите са в чужбина, то тогава шансът ми да ги срещна е още по-голям.

 9. Туризмът (и то само летният) бил формирал 66% от БВП на България!?!?! Как ли пък не. Тия от хотелиерската асоциация или съвсем не са в час или са пропуснали запетайката – 6,6% вместо 66%.

 10. Рубладжийте отново стягат редиците. На 29 март в 12 часа организират автопоход сборен пункт МЕТРО БУРГАС против президента Росен Плевнелиев и за отмяна на санкциите срещу Русия. Шефовете на фирмите задължават всичките си служители да участват и питат останалите фирми колко коли могат да предоставят, защото санкциите срещу Русия уж им пречи на бизнеса.

 11. Видяхте ли ги сега ясно кои са националните ни предатели?

  Онези от от БИСА!

  Онези, които искат СПЕЦИАЛНИ ПРИВИЛЕГИИ за руските туристи и езика им в България ,привилегии за сметка на българите!!! Не бивало да ги притесняваме като говорим на български, трябва да говорим САМО на руски даже помежду си, за да ни слухтят по-лесно, искат сериозни визови промени, т.е. да НЯМА визи за евразийците въобще, да им асфалтираме улиците и да им сменим канализацията за наша сметка там, където са си купили жилища у нас, но да не плащат данъци за луксозните си имоти (или да плащат символично, като за самосрутващи се бараки). Безбройните им “роднини” “гостуват” през цялото лято, но за разлика от местните граждани по Черноморието руските собственици не плащат за осъществяване на туристическа дейност.
  Прочетете ги пак думите на наглеците от БИСА и се опитайте да посочите по-очеваден пример за предателство :
  “Настояваме за незабавно икономическо стимулиране на туристическия сектор и сериозни визови промени с максимални облекчения за руските туристи, които да важат още за украински, беларуски и казахстански граждани. Също така искаме да се предприемат спешни мерки за подобряване на инфраструктурата по българското Черноморие. Настояваме за гаранция и ясна позиция от страна на управляващите, че всеки един турист, всеки закупил апартамент тук и избрал България за втора родина, няма да бъде притесняван заради етническата си принадлежност, от това на какъв език говори и каква вяра изповядва”
  МАМ!

 12. В по-горния коментар се видях в ситуацията на момчето в любимия виц на Роналд Рейгън – with all this manure there must be a pony in here somewhere! Позоваването на това възклицание някак трансцендира всяко отчайващо търсене.

 13. Изключително нагла манипулация с посочените проценти за дела от БВП, който се формира от приходите от летния туризъм. Ако е верно числото 3 млрд. лева приходи от летен туризъм във възванието на БИСА, то тогава това е около 2.5% от БВП или около 26 пъти по-малко от посочените 66%, тъй като предварителнатна оценка на БВП за 2014 г. е малко над 80 млрд. лева. Това е аналогично на 200-та млрд. лева печалба от работата на АЕЦ “Белене”, според Р. Овчаров. Колко хора ще вземат да пресметнат каква трябва да бъде цената на тока, за да се реализира такава печалба. Хората от тази порода манипулатори следват сляпо принципът на Гьобелс, че колкото е по нагла една лъжа, толкова повече се вярва, че е истина.

 14. Петоколонската шайка, легендирана като БИСА, следва да бъде разгонена, като някои от съществата в нея (Рагин нпр.) бъдат солидарно лишени от българско гражданство заедно със сидоров, ташкова и още неколцина от газпромовската-кремльовска копаня с цвик. Ако въобще е останала някаква държава, т.нар. протестен поход трябва да получи хубав масаж с полицейски палки по тлъстите гърбове, особено в краищата им. (Ей, пак се размечтах, пролет е, какво да прави човек!)

  Иначе пресъхването на руските туристи е лоша новина само за русолюбивата паплач, която съсипа туризма ни. Аз лично се надявам тази година отсъствието на “висшата раса”(ето тук и малко картинки – https://www.google.com/search?q=%D0%B1%D0%BE%D0%BC%D0%B6&biw=1200&bih=604&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=SYEVVZbYOYWsUYezhMAK&ved=0CBwQsAQ) от морето ни ще направи отдиха всички българи и европейци там много по-приятен!

 15. Г-н Инджев,
  моите поздравления – отново сте във десетката (както винаги)! Много ми допада такъв кратък, но съдържателен анализ, и разгадаването на ходовете на петата колона!!!
  Жив и здрав да сте!

 16. В цялата тази постановка/за протеста става дума/ си е изцяло руска-на петата колона работа.Нашите рубладжии са намерили начин да отчетат някаква дейност и заслужат рублите.Такава явно е и така споменатата Боряна Димитрова.Тук валят и заблуди-че ще накарат правителството да искат компенсации от ЕС за закъсалият и неефективен туризъм по нашите курорти.За което са си виновни собствениците на хотели и заведения и местните власти.Аз лично съм се отказала вече 15 год да ходя по нашите курорти.Мърляви,лъжливи и не коректни.С предплатена квартира,закуска и вечеря и 100 евро в джоба прекарвам спокойно в Гърция,Турция,а тази година в Испания.Бедно,но спокойно.Да си търсят туристи.Ние ли ще им ги търсим.Аз как си върша сама работата.Не ми я върши Б.Б.
  А с руската опорна точка стават само за присмех.Доказват,че организаторите са на руска служба.
  Така ще загубят и тези,които са летували вече в България
  Прост народ – слаба държава.Ама защо и аз.
  Радвам се ,че руснаците намаляват у нас /България/.А нашите да идат да се поуча в Турция,Йордания,как се печелят пари от туризъм.А не да плачат като …

 17. Интересно когато спада потока на други чуждестранни туристи никой не протестира, а сега само заради слуха, че нямало да дойдат руснаците скачат.Защо ли? Защо в Турция не се вълнуват, или пък даже в банкрутиралата Гърция очакват бум на туристи?Ясно , че някой прави русофилска пропаганда.Защо не попитат руските собственици на комплекса Камчия по какви причини го затварят въобще тази година?Да разбирам ли, че и срещу тях ще протестират?Крайно време е рубладжиите да разберат, че в Русия има цар , който казва , дали ще има лято?Явно за рашите тази година няма да има.

 18. Стихотворението “На руските воини” е написано от Иван Вазов по повод, че през 1916 год. руска казашка конна армия е нападнала България и е била разбита и унищожена от Българска кавалерийска дружина командвана от генерал Иван Колев.
  Преди боя той произнася пламенно слово на своите войни, в което казва:

  „Кавалеристи, Бог ми е свидетел, че съм признателен на Русия, задето ни освободи. Но какво търсят сега казаците в нашата Добруджа? Ще ги бием и прогоним както всеки враг, който пречи за обединението на България.”
  Ще ги бием и прогоним както всеки враг, който пречи за обединението на България.”

  Така е запазена за България територията на днешна северна Добруджа.
  —————————————-

  На руските воини

  О, руси, о, братя славянски,
  защо сте вий тука? Защо сте
  дошли на полята балкански
  немили, неканени гости?

  Желали би вас възхитени
  да срещнем со сълзи и с китки…
  Но идете вий настървени,
  на грозни зовете ни битки!

  Желали би вас да прегърнем
  и тоз път сърдечно, горещо.
  Но взорът ви свети зловещо…
  Как ръце сега да разгърнем?

  О, руси! Аз друг път ви славях
  за подвиг велик и чудесен,
  високо ви ликът поставях
  във мойта душа, в мойта песен!

  Вий някога знаме Христово
  развяхте за благо човешко –
  строшихте ни игото тежко,
  а днеска ни носите ново!

  И пак не ви мразим (не крия:
  обича ви още народа);
  но любим и свойта свобода,
  стократно по любим я ния.

  За тоз кумир ние се бием
  и с чужд, и със близък упорно
  и няма ний врат да превием
  пред никакво иго позорно!

  О, колко ви, братя, жалея!
  О, как би желал, братя клети,
  свобода и вам и за нея
  кат нас да живейте и мрете!

  1916
  —————————————-

  РУСИЙО – ИМПЕРИЯ НА ЗЛОТО, ЦЕЛИЯТ СВЯТ ОЧАКВА С НЕТЪРПЕНИЕ ГИБЕЛТА ТИ !

  КРЕМЪЛ СЕ ЗАКАНВА НА СВЕТА, ЧЕ ЩЕ СИ ХВЪРЛИ ФАСА В ОЩЕ ТЛЕЕЩИЯ ЧЕРНОБИЛ !
  ————–

  РУСИЯ Е МАЙКА НА ПОТОМСТВЕНИ ПАЛАЧИ И УБИЙЦИ !
  ДА СИ КАСАПИН НА ХОРА В РУСИЯ Е ПРИЧИНА ЗА НАЦИОНАЛНА ГОРДОСТ !
  ТЕЧАЩАТА ЧОВЕШКА КРЪВ ДООБОГАТЯВА “БОГАТАТА РУСКАТА ДУШЕВНОСТ” !
  ДА СИ ПАЛАЧ В РУСИЯ Е КОНСТИТУЦИОННО ПРАВО И Е ПРИВИЛЕГИЯ ЗА КОМУНИСТИ !

  Русия – територия за узаконено насилие !
  —————————————-

  РУСИЙО, ЗЕМЙО БАНДИТСКА,
  РУСИЙО, ЗЕМЙО КРАДЕНА И
  ОБСЕБЕНА ОТ КОМУНИСТИЧЕСКАТА МАФИЯ,
  РУСИЙО,
  ТИ, САТАНИНСКАТА,
  ПОДЛАТА,
  ЛУКАВАТА,
  ТИ, ПРЕСТЪПНАТА И КОВАРНАТА,
  ТИ, ЧЕРВИВА ГНИЕЩА МЪРШО
  ПРОКЪЛНАТАТА ОТ БОГ,
  ТИ, ЗЛО ПСЕ РУСИЙО …

  БОГ ДА УБИЕ БЪЛГАРИТЕ – РУСКИ АГЕНТИ –
  ПРЕДАТЕЛИТЕ ОТ БСП, ДПС, АБВ, АТАКА… !

  ОСТАВИ НИ НА МИРА РУСИЙО –
  РОДНО МЯСТО НА ВСИЧКИ ЗЛИНИ ПО СВЕТА …

  ТИ, РУСИЙО, ЛЕНИН НА ЗЛОТО, ПУТИН НА НАСИЛИЕТО,
  ТИ УЧИТЕЛКЕ ПО СВЕТОВЕН ТЕРОРИЗЪМ !

  СИКТИР ОТ ЖИВОТА НИ РУСИЙО !
  ВЪН РУСНАЦИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ !

  НИЕ, СВОБОДНИТЕ ОТ ТЕБ БЪЛГАРИ,
  ТЕ ПРЕЗИРАМЕ, ЗАЩОТО СИ УБИЙЦА, РУСИЙО !

  ГОСПОД ДА ТЕ ЗАТРИЕ РУСИЙО,
  ПОБЕСНЯЛА КРАСНА КУЧКО…

  АМИН !

  —————————————-речник:
  сиктир – марш от тука, пръждосай се от тука…
  —————————————-

 19. ========================================

  Това, че руските туристи ще са по-малко в България през лятото е една прекрасна новина.

  ВЪН РУСНАЦИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ !

  КОМУНЯГИТЕ, СОБСТВЕНИЦИ НА ХОТЕЛИТЕ И РУСКИТЕ ЧЕРВЕНИ МУТРИ от Путландия ИЗГОНИХА ТУРИСТИТЕ ОТ:
  Германия, Франция, Англия, Дания, Полша, Чехия, Словакия, Швеция, Норвегия, Финландия, Дания, Холандия, Белгия, Люксембур, Лихтенщайн и др.

  ВЪН РУСНАЦИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ !

  =======================================

 20. ==========================================

  РУСИЙО,
  ЛЕНИН НА ЗЛОТО, ПУТИН НА НАСИЛИЕТО,
  УЧИТЕЛКЕ ПО СВЕТОВЕН ТЕРОРИЗЪМ,
  СИКТИР ОТ ЖИВОТА НИ РУСИЙО !

  ==========================================

 21. Руснаците са си направили сметката. Да не мислите, че идват в България да харчат пари? Моите наблюдения са, че идват с палчища. Спят и се хранят в свои вътрешно-ведомствени станции ( там си правят вътрешно-ведомствени (ди)Скотеки, за ужас на съседните летовници. Плажовете са им заградени и оборудвани с вътрешно-ведомствени чадъри. И тнт…
  В същото време един нормален турист дава 100лв, за спане, шведска маса, 20 лева за чадър, не знам колко за шезлонг, вечеря, бира и детски забавления и файтон.

 22. Чета и припадам от смях!
  Ти да видиш – по „официални данни” 50% от БВП на България идвал от руски туристи?!
  От друга страна пак по „официални данни” годишният приход от руските туристи бил милиард и половина?! /седем-осем годишната ми внучка веднага пресметна, че съобразно горните две твърдения БВП на България е около три милиарда!/.
  По други „официални данни” миналата година в България са летували без малко – 600000 руски туристи / средна ръка мужици, жени и дребни дечица/.
  И какво излиза накроя от всичките тези „официални данни” на червено-кафявата наша рублофилска пропаганда?
  ИЗЛИЗА, ЧЕ ВСЕКИ ЛЕТУВАЛ РУСНАК, В Т.Ч, СРЕДНА РЪКА МУЖИЦИ, ЖЕНИ И ДРЕБНИ РУСНАЧЕТА, СЕ Е ОХАРЧИЛ /БЕЗ ДА СМЯТАМЕ РАЗХОДИТЕ МУ ЗА ПЪТ/, НИ ПОВЕЧЕ НИ ПО-МАЛКО ОТ
  1500000000 : 600000 = 2500 лв
  С други думи всяко средно-статистическо руско семейство без да му мигне окото си харчи по 10000 лева годишно, за да летува в България?!
  На четящите оставям да проверят какви /по официални данни/ са в рубли 10000 лева и средната работна заплата на средния мужик в Русия на путин.

 23. Руснаците са клиенти на туризма ни,както всички други и ако по комплекс от причини /обезценената рубла,забрани от тяхната администрация,изолацията на Русия от нормалния свят/ техният брой намалее so be it,значи ще намалее.Това,че някои наши държавни ръководители /напр.президентът/ се осмеляват,макар и приглушено, да вземат нормална позиция по украинската криза,създадена и подклаждана от кликата на Путин,няма нищо общо с предполагаемия отлив на руски туристи.В края на краищата трябва да имаме национално достойнство – няма да спрем да изразяваме мнения само и само да се харесаме на бившия “голям брат”,който /нека го напомним/ не е вече такъв.Е,ако туризмът ни загуби пари,значи ще загуби.Ако обществото намери път за спиране на свирепото разграбване на националното богатство от крадливи политици и техните мекерета загубите от руските туристи ще бъдат компенсирани стократно.

 24. Забравих да спомена и за руските училища, които искат да откриват първо в Бургас и Поморие , а после навсякъде! Българските дипломи не били престижни за тях, искали си руските. Пък и ако учат “ребятата” в българско училище папан и маман трябва да плащат такса като чужденци, а така, ако училището си е руско и получи разрешение от Министерствоо на образованието, нищо няма да плащат! Българската държава ще плаща за образованието им! И не че не им стигат парите! Тези, които са дошли у нас и са си купили имоти, добре са се нагушили за сметка на крепостните в Сибир и Азия, но що да се харчат за баламите туземци?! БИСА за какво я “къткат” и охранват? Благой Рагин ще го пуснат да се пеняви и лигави за “братушките” по медиите, Бранимир Ботев ще му спретнат туристическо Сдружение за защита на руските туристи (СЗРТ), Румен Драганов за какво е …
  За бъдещите си ” русские школы” даже вече са направили избора си- най- престижните български училища като архитектура и местоположение! Искат училищните сгради да имат и ОТДЕЛЕН вход, само за руските възпитаници, за да не се смесвали с местните.
  ДА ГИ ПИТАШ ЗАЩО СА ДОШЛИ В БЪЛГАРИЯ, КАТО НЕ ИСКАТ ДА СЕ СМЕСВАТ И ДА СИ “РАЗВАЛЯТ” СЕЛЕКЦИОНИРАНАТА СЪС 100- ГОДИШНИ УСИЛИЯ ПОРОДА “СЕВЕРЕН БОМЖ” ????

 25. Към Аэрофлот:

  Споменатият от Вас Рагин го помня с настоятелните покани да му гостувам със семейството си в някакъв хотел в Симеоново край София- тогава още бях “важен”, защото работех в БТВ. Не му гостувах.

 26. Д. Савова, имам голяма молба към Вас. Може ли да ди спомните откъде точното купихте книгата на адвокат Лилков за руските попълзновения на Балканите и в България. В момента не си спомням точно заглавието но съм го дал 1:1 на сестра ми в България и въпреки, че работи в издателство, т.е., има “връзки” досега, пиовече от месец усилено търсене не може да я засече.
  Предварително Ви благодаря!

 27. Г-н Инджев, добре сте направили, че не сте отишли, на живо дори двойна доза “Драмамин” не ще може да подтисне естественото у всеки нормален човек желание да повърне, щом се окаже в компанията на съществото Рагин.

  Иначе за парите – ами като няма пари и е криза, да увеличат събираемостта, особено в частта на неплащалите от 2001 г. данъци руски и съветски фирми (г-н министърът Горанов, Лукарски и НАП знаят за какво иде реч). Може и да оптимизират бюджетните разходи, като закрият напълно ненужната и обслужбаща интересите на петата колона Агенция за българите в чужбина. Ако врътнат кранчето на енергийната мафия, знаете ли как ще се препълни с приходи бюджетът – за няколко мандата напред? За грабежа “КТБ” не ща да отварям дума, понеже 4,4 млрд. лева са равни на прогнозния фискален резерв за 2015 г.

 28. Где живут и учатся дети главных патриотов России.
  Российский блогер на основе открытой информации из СМИ сделала своеобразный мониторинг, в каких странах “загнивающего Запада” живут и учатся дети российской властной элиты.По словам блогера KETIIIIIIII, пост про то, кто и где из “золотой молодежи” живет и учится, был написан в связи недавним запретом для сотрудников ряда силовых и “закрытых” российских ведомств выезжать за пределы страны.

  “Естественно, я за свободу передвижения, за свободу выбора страны проживания, места работы и учебы для себя и своих детей и т.д…Не понимаю, почему это вызывает какие то противоречия с моими патриотическими взглядами?
  Наоборот, я очень рада, что во всем мире ценят и уважают профессионалов из России, ученых, врачей, бизнесменов и т.д”, – поясняет свою позицию блогер.

  По ее словам, в России до недавнего времени у людей не было никаких проблем с выездом заграницу, с учебой, с покупкой жилья и т.д.

  “Но, сегодня, мы можем наблюдать процесс “закручивания гаек” и принятие разнообразных, действительно, маразматических законов, инициаторами которых являются чиновники, которые как раз и воспользовались всеми “благами демократии” получив гражданство для своих детей в других странах”, – пишет блогер.

  Собственно, из этой позиции и предлагается текст о детях российских руководителей:

  “У Путина две официальных дочери: Мария и Катерина, 1985 и 1986 г.р. соответственно.

  В апреле 2013 года в голландских СМИ появилась информация, что старшая дочь Путина Мария живёт в Голландии, в городке Ворсхоотен, недалеко от Гааги, и живёт не одна, а с 33-летним голландцем Йорритом Фаассеном.

  Младшая дочь Путина Катерина постоянно живет в Германии, в городе Мюнхене. В апреле 2014 года британская скрипачка Леттис Роуботэм, выступавшая на свадьбе Катерины Путиной и Юн Джун Вона в 2013, рассказала некоторые подробности, которые любой желающий может отыскать в Гугле

  Кстати, и о других отпрысках властной вертикали:

  Медведев женат на Светлане Линник, которая приходится двоюродной сестрой Е.Васильевой – проходящей по делу “Оборонсервиса”.

  Президент Дмитрий Медведев в январе 2012 года наградил ее орденом Почета.
  Медведев имеет сына – Илью Медведева. На данный момент он учится в России, но в публичном интервью сказал что продолжит обучение в Масачусетском университете США.

  Семья министра иностранных дел С.Лаврова

  Единственная дочка министра иностранных дел Сергея Лаврова Екатерина живет и учится в США.

  Сейчас оканчивает Колумбийский университет в Нью-Йорке и планирует остаться жить в США на постоянной основе.

  Семья вице-спикера госдумы С.Железняка

  Три дочери вице-спикера ГД Сергея Железняка учатся за границей.

  Екатерина – в элитной швейцарской школе (обучение стоит 2,4 млн руб. в год с 6-го по 12-й класс), Анастасия – в Лондоне, в университете (плата за обучение в год – около 630 тыс. руб.).

  Самая младшая, Лиза,на данный момент тоже проживает в Лондоне.

  Интересно что «патриот-матрос» Железняк задекларировал доход в 3,5 млн рублей и при этом платит 11 млн в год за обучение своих детей в зап.универах…

  Семья вице-спикера госдумы А.Жукова

  Сын – Пётр Жуков обучался в Лондоне и даже загремел там в тюрьму, Жуков-младший участвовал в пьяной драке и получил 14 месяцев тюрьмы.

  Семья вице-спикера Законодательного Собрания Санкт-Петербурга Сергея Анденко

  Дочь учится и живёт в Германии.

  Семья вице-премьера Д.Козака

  Старший сын вице-премьера Дмитрия Козака — Алексей уже минимум лет шесть живет за границей и занимается строительным бизнесом

  Является совладельцем нескольких иностранных фирм: «Рэд», «Макбрайт» и «Юна». Одновременно он работает и в государственной Группе ВТБ.

  Младший брат Алексея Козака, Александр, работает в Credit Suisse.

  В этом году власти Германии и США обвинили этот швейцарский банк в том, что он помогает высокопоставленным клиентам уходить от налогов. Идет следствие.

  Семья депутата госдумы А.Ремезкова от фракции «Единая Россия»

  Старший сын Ремезкова, Степан, недавно закончил милитер-колледж Вэлли Фордж в Пенсильвании (год обучения стоит 1 млн 295 761 руб.).

  Сын депутата обучался по программе для офицеров армии США(!!!).

  Затем Стёпа поступил в частный университет Хофстра в Хемпстеде, штат Нью-Йорк.

  Средний сын депутата, Николай, c 2008 г. учится в Великобритании в частной школе Mалверн Колледж.

  А младшая дочь живёт в Вене, где занимается гимнастикой. Маша Ремезкова представляла сборную Австрии(!!!) на детских соревнованиях в Любляне.

  Семья депутата В.Фетисова

  Дочь Анастасия, выросла и выучилась в США.Писать и читать по-русски Настя так и не ­научилась.

  Семья главы РЖД В.Якунина

  Дети и внуки “главного патриота России” главы РЖД Владимира Якунина живут за пределами страны – в Англии и Швейцарии.

  Сын главы РЖД А.Якунин учился и долгие годы жил в Лондоне,на данный момент работает в России как инвестор британской фирмы.

  С 2009 года Якунин-младший возглавляет и является совладельцем зарегистрированной в Великобритании инвесткомпании Venture Investments & Yield Management (VIYM), которая занимается девелоперскими проектами в Петербурге.

  Андрей Якунин является собственником московской гостиницы Marriott Courtyard, построенной на территории, прилегающей к Павелецкому вокзалу.

  На данный момент постоянно живет в своем доме в Лондоне, купленном в 2007 году за 4,5 миллиона фунтов (225 миллионов рублей) и зарегистрированном на панамский оффшор.

  Другой сын Якунина Виктор живет в Швейцарии, где также владеет элитной недвижимостью.

  Внуки главы РЖД также учатся в престижных учебных заведениях этих стран.

  Семья Светланы Нестеровой, депутата гос.думы от фракции «Единая Россия»

  Дочь живет в Великобритании.

  Семья П.Астахова

  Старший сын уполномоченного по правам ребёнка Павла Астахова Антон учился в Оксфорде и в Нью-Йоркской экономической школе.

  Младший ребёнок и вовсе родился в Каннах, на арендованной вилле.

  Семья депутата гос.думы от фракции “СР” Е.Мизулиной

  У главного борца за традиционные православные ценности есть сын Николай.

  Сначала Николай учился в Оксфорде, получил диплом и переехал жить на постоянной основе в толерантную Бельгию, где разрешены однополые браки

  Сегодня работает в Бельгии в крупной международной юридической фирме Mayer Brown.

  Непонятно – как Елена Мизулина, председатель Комитета ГД по вопросам семьи, женщин и детей, оставила в такой гей-опасности родного сына?!…
  http://eurobelarus.info/news/world/2014/05/16/gde-zhivut-i-uchatsya-deti-glavnyh-patriotov-rossii.html

 29. СЪВЪРШЕННАТА ИСТИНА е изказана хилядократно от самите руснаци и се съдържа в забележителната им максима «ХОРОШО ТАМ, ГДЕ НАС НЕТ !!!» и аз наистина се съгласявам 1000% с тях, че е ПРЕКРАСНО там където тях ги няма, както потвърждават и хората от всички страни където те са си показали рогата.
  Затова нека “засегнатото”наше петоколоние и родното гларусово съсловие да не вият на умряло и не търсят под вола теле, а на истински засегнатите от инвазията на руснаци по черноморието мога да предложа най-точната табела за тях, на техния език – «ХОРОШО ТАМ, ГДЕ ВАС НЕТ !!!»

 30. Говорил съм с много граждани на ЕС и всички харесват България, но имат едно правило, никога не ходят на почивка където има руснаци.

 31. everyone else,
  Прав си,в случая правя толерантен жест към едно много разпространено мнение-“за ужасната Русия и прекрасното й изкуство”. Като чуя цитати от поредния френски интелектулен гуру-гиньоло Ален Бадио, превключвам. Но -за Русия. Моята теория- без да се отричат нито Чайковски, нито Достоевски и т.н., е: значението на руското изкуство ИЗГЛЕЖДА голямо,защото нищо друго там като сфера на комуникация няма относителната свобода на литературата-няма собственост, няма медии, няма право, няма независим съд, няма човешки права… В такава среда литературата другите изкуства компенсаторно поемат други комуникативни функции-моралистки, протестни и т.н. От литературата очаква нещо да се промени общество като руското, за датското литературата е само литература.

 32. Така е, господин СОТИРОВ. Парички нямат мужиците. А онези от тях, които имат, предпочитат да ги харчат по-на запад от нашето черноморие, по простата причина, че срещу тях получават по-добри условия и качество на услугите.
  В този дух тъпанарът Рагин да обясни защо относителният дял на българите, летуващи в странство нараства и каква е динамиката не само при руските, а и при западните туристи.

 33. Аерофлот, не знам как да кажа, за да не се обидиш но като видях снимките , които пускаш си помислих, че не е справедливо. Това са Бомжове, хора които не могат да се възползват от “ценностите” на обществото или пък то не може да се възползува от техните. Аз разбирам, че се шегуваш обаче трябва да знаеш , че дявола и слугите му са винаги избръснати , луксозно облечени и с блестящи усмивки.
  Една от снимките дори е Гавра със последния германски военопленник (затворник в Сибир от малко 14 годишно момче), когото руснаците пуснаха от Сибир миналото лято на 84 години. Дори подигравателно стихотворение са му написали.

  http://www.stihi.ru/2013/08/01/4917

  Нима не трепна сърцето, като видя мъката в очите ?
  Нима изверга Сталин заслужава да отнемеш на 14 годишно момче свободата ? Това е 8-мо класник за Бога !!! А Уж Сталин беше заклеймен и паметниците му свалени…

  Ето новината

  http://worldnewsdailyreport.com/russia-last-ww2-german-prisoner-finally-released-from-gulag/

 34. Everyone else, Благодарство!
  Би свършило добра работа ако не успея да намеря книгата в книжният й вариант.

 35. Това, че руските туристи били притеснявани заради езика си, е обичайното обръщане на истината с главата надолу. Познавам млади, непредубедени към рашите българи, които лятоска работят в хотели по Черноморието и от тях знам, че по-капризни, дребнави и досадни туристи от руските няма. Което, впрочем, е документирано черно на бяло, защото в книгите за похвали и оплаквания на хотелите основните писания са от руснаци възмутени, че някои хотелски служители не владеят руски език.

 36. Тия от БИСА наистина са уникално кухи парчета, безбрежни малоумници, няма кво да им се обръща внимание.

 37. GEORGI NIKOLOV
  Г-н Николов,
  Казаха ми ,че книгата на Иван Лилов я има в книжарница на ул.Аксаков 10.Аз лично не съм я видяла.На познати я пращам по е-поща,така я и получих.Ако имам ваш е-меил или на сестра ви мога да я изпратя.На 17 април ще бъда на срещата с г-н Инджев .Там можем да се видим със сестра ви и тя да ми даде информ.Препоръчвам ви и книгата на Г.Боздуганов *България военният трофей на Сталин.*
  Приятен ден.

 38. Д. Савова, Благодаря от сърце за съпричастноста. Ще командировам сестра ми Пенка на представянето на Течна дружба 3 на 17.04. Ще й се обадя да се свърже с Вас. За всеки случай Ви давам нейният домашен телефон. По принцип всяка вечер си е в къщи. 8-52-62-65. Номерът на мобифона мога да го имам по-късно като се свържа с нея. Тя има имейл но на практика все едно, че го няма.
  Моят имейл е gundi9999@yahoo.com
  Все пак съм базиран във Франция и прердпочитам, чрез сестра ми да стане работата“
  Държим връзка и още веднъж-Благодаря.
  Другата книга я имам. Заслужава си!

 39. Д.Савова, влязох във връзка със сестра ми. На 17-ти април е на линия.
  Ето и еладреса й. penkа_kar@abv.bg
  Номерът на мобофона й е 0893413878
  Успех и на двете ви!

 40. Не стигат тези от БИСА ами и по новините от тилевизията намекваха че имало настроения руснаците да си продават имотите на морето!И какво -да не би да е лошо?А дано ама надали!

 41. Г-н Николов,
  Свързах се със сестра ви.В понеделник ще изпратя книгата,тъй като тя е позиционирана в служебният ми компютър .Оказа се ,че със сестра ви живеем много близо,от двете страни на НДК.Аз съм на бул.В.Левски,а тя е на ул.Цар Асен.

 42. Д.Савова, страхотно ви благодаря! Дано даде Господ скоро на живо да се засечем.
  Бирата или кафето, може и двете от мен.

 43. Единствено вярното в горните цифри е ,че бандитските шайки от большевишки произход владеят над 66% от българският туризъм, и крадат над 50% от БВП на нРБ!
  Чрез предимно мафиотско-обръчните “развойни” “бизнеси” – “енергетика”, “строителство”,”турризъм”,”услуги”,”обществени” поръчки ……и т.н. .

 44. П.П. Накрая забравих да попитам бизмесмените от БИСА, дали ще предложат “привилегировни” условия и за арабските и турските “туристи” и бежанци, които имат жилище в нРБ?
  Едва ли ще поискат увеличаване на бройките за арабска филология, и на часовете по арабски език в училищата?!?
  Все пак арабите все още не си плащат за “пълно обслужване” с БЕЗценни копейки ,като сводника им туПин!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.