Борисов, “Атака” и хотелиери с руски знамена едновременно се бориха за мир в София, Бургас и Варна

 

Борци за мир от средите на хотелиерите поискаха днес в Бургас държавата България да бъде обявена за „зона на мира”, т.е. крива дума за руската войнолюбива политика да не се казва тук, за да не ни се сърди Путин и да позволи на крепостните си чиновници да дойдат да летуват по Черноморието. За целта демонстрираха с автомобили, декорирани с руски знамена- световно известен символ на миролюбието, подплатено напоследък от закани за разполагане на ядрено оръжие на анексирания черноморски полуостров Крим.

 

В съседна Варна подобно веене на руски знамена паралелно организира „Атака”, която също се изяви с лозунги за мир в Украйна ( сякаш не руски наемници воюват в Украйна, а украинци ръфат руска земя, въоръжени до зъби от съседите).
 

Миролюбието беше и в центъра на вниманието на неделната изява на премиера Борисов. На форум в София, двусмислено наречен „Общо събрание на предприемачите ГЕРБ”, премиерът на България (държавата, чието население е шампион по усещане за нещастен живот сред своите европейски съседи) Борисов зае позата на световен арбитър.

 

В желанието си да се позове на цивилизационния избор на българите за членството в НАТО и ЕС, Борисов заяви следното:

 

„Това е цивилизован избор, който България е избрала много преди нас. Лоялен член сме на НАТО и ЕС. Не може да се радваме, че има война и санкции. Винаги моята политика е била да се разберат и санкциите да отпаднат. Така или иначе, загинаха хиляди хора и продължават да гинат и санкциите ги държат като инструмент за натиск това да спре”, коментира министър-председателят и лидер на ГЕРБ.

“Убеден съм, че в момента, в който и двете страни разберат, че това е пагубно и за техните държави, и за Европа, това ще спре. Ние не сме се карали и не сме направили нещо, за което да се чувстваме виновни”.

 

На 27 март репортер на в. „24 часа” се осмели да му зададе въпрос по време на обща п(р)оява с черногорския му гост Мило Джуканович в София. Ако сте гледали репортажа в телевизионните емисии, може и да сте забелязали как Борисов помръкна, а черногорският премиер Джуканович го изгледа с очаквателно любопитство…

 

Храбрият репортер искаше да знае мнението на Борисов за приетият на заседание на Министерския съвет доклад на Министерството на отбраната, в който се потвърждава ( за втори път от половин година насам), че Русия води информационна война в България.

 

В отговор Борисов…не отговори. Сякаш нищо особено не се е случило с появата на този доклад, потвърждаващ онова, което беше цензурирано през август от служебния премиер Близнашки по телефонно внушение на самия Бойко Борисов. Вместо отговор премиерът смутолеви, че „не сме ги говорили тези неща” ( т.е. за руската информационна агресия срещу България) и дръпна 5 минути реч по съвсем друга тема. Изглежда репортерът на „24 часа” направи плах опит да получи потвърждение на многократно написаното тук в ivo.bg: че именно той, Бойко Борисов, е оказал натиск на Близнашки за онова негово изявление за величието на Русия, заради което сме нямали право да я посочваме в един документ като страна, която проявява враждебност спрямо България.

 

Не особено храбрият спрямо властта в. „24 часа” не се обиди , че премиерът Борисов ( за пореден път) се изгаври с един журналист, който му зададе изключително важен въпрос, но липсата на отговор увисна като демонстрация на премиерската надменност спрямо медийните му васали.

 

Понеже тези плитки номера на Борисов минават безнаказано, той подхваща и други професионални гилдии с подигравките си. Днес наред бяха „политолози, антрополози, социолози”, на които се присмя в речта си в София. Сгълча ги като хора, които го разсмивали с това, че се опитвали да му разгадаят мислите. И е прав да им се чуди: когато говори за „цивилизован” избор, а иска да каже „цивилизационен” избор на българите, лесно е разгадаем факта, че е прост и не знае значението на важни думички. За тази цел не е нужно да си антрополог или политолог.

 

Друг е въпросът, че дори от опозицията не искат да му кажат в очите, че е прост, защото са си плюли в устите по русофилска линия и гледат да не го ядосват по същия начин, по който той внимава да не разсърди Путин.

 

Ето как го похвали русофилстващата Шаренкова наскоро за най-важното му качество, за което го ценят в Кремъл:

 

 

Радио К2 , 7 февр. 2015 г.

„Премиерът Борисов зае изключително разумна позиция, когато в парламента той категорично каза, че няма да позволи България да бъде въвлечена в какъвто и да е военен конфликт срещу Русия.”, заяви Шаренкова.

 

Ето така Борисов печели своята популярност: с русофилите е русофил, а с антикомунистите се прави на антикомунист. В добавка, за да не пропуснем важна съставка от микса на неговия популизъм, е възприемането му като преродения Тодор Живков, за което го хвали от сърце внучката на соцдиктатора.

 

Припомням един епизод, регистриран в сайта на Никлай Бареков от периода, когато още се подмазваше на Борисов и му се възхищаваше като на нов Тодор Живков:

Живкова благодари на Борисов за Живков

Иво Инджев

ноември 21, 2010

Bnews:

„Само Бойко е честен и оцени Тодор Живков публично
неделя, 21 ноември 2010 г.

Ива Капкова

Внучката на Тодор Живков оцени по достойнство честното признание на премиера Бойко Борисов в ефира пред Мартин Карбовски, че не може да бъде сравняван с бившия Първи, защото няма неговите заслуги за страната. Борисов може да се гордее с това, че го сравняват с Живков, смята Жени Живкова, която напомня, че той е единственият, признал честно приноса на дядо й, дори БСП не се е осмелила да го стори досега.
– Госпожо Живкова, чухте ли признанието на премиера Бойко Борисов, че не може да бъде сравняван с Тодор Живков, защото не е направил и частица от това, което той е създал в България?
– Да, чух го и след това го прочетох.
– Доволна ли сте, че най-сетне някой го каза на глас, и то не кой да е, а един премиер?
– Смятам, че това е една оценка на политик от новото поколение, която той даде, смятам, искрено, защото надявам се, наистина вижда и чувства нещата по този начин. Това е една оценка, която до този момент никой друг политик от ранга на премиер или от позицията на Бойко Борисов, не е давал до този момент. И смятам, че това е изключително ценно и достойно от негова страна, защото моето мнение е, че той наистина мисли така.
– Тоест, вие смятате, че това е негова позиция и той не се е изтървал случайно в ефира?
– Мисля, че той не се е изтървал случайно. Смятам, че той е чакал удобен момент. И както в случая беше така поставен въпросът и беше направена така съпоставката между него и Тодор Живков – просто той каза това, което мисли.
– Отдясно го обвиниха, че реабилитира Тодор Живков и го заплашиха, че ще го клеветят в ЕНП?
– Не се учудвам от това, което се случва от страна на дясното пространство, защото те отричат като цяло всичко, което е свършено положително по времето на социализма. Така че реакцията им можеше да се очаква. За мен достойно и смело това, което направи премиерът Борисов, защото никой, дори от социалистическата партия, до този момент не е дал подобна оценка за времето на социализма и за това, което е построено, градено и това, за което са работили толкова много хора в България. Пак повтарям, че това наистина е една достойна постъпка. Надявам се, че премиерът Борисов би могъл в случая с много аргументи да защити тази си оценка.
– Мислите ли, че може да му попречи, чисто политически, заради поста, който заема, заради властта?
– Надявам се, че няма да му попречи. И затова пак казвам, че той може с аргументи да извади факти, на които да стъпи и да се базира, за да защити оценката си. И смятам, че така трябва да постъпи, най-вече заради себе си.
– А чисто човешки – като внучка на дядо си, какво изпитахте, като чухте думите на Бойко Борисов в първия миг?
– Аз лично почувствах едно удовлетворение.
– Изненада ли ви признанието му?
– Да, изненада ме в някаква степен това, че той се осмели публично да го каже, въпреки че аз знам неговата оценка, че е такава, но той не я споделял досега толкова открито и по този начин. Смятам, че това е една благородна и честна постъпка от негова страна, защото смятам, че той наистина го мисли.
– А вие намирате ли някаква прилика между него и дядо ви при съпоставката на портретите им?
– Съпоставката е интересна, естествено, тя би могла да бъде обработена така, че да е по-близка, чисто визуално. Смешна и интересна, нищо повече. Но в крайна сметка мисля, че Бойко Борисов би трябвало да се гордее с това, че го сравняват с един държавник, който е имал възможността, според мене, да направи наистина доста за България и да се задържи на този пост над 30 години.
– Мислите ли, че Бойко Борисов подражава на Тодор Живков, че го копира по някакъв начин?
– Не знам дали го копира, той го познава сравнително добре, по-скоро познава неговото отношение към хората. И ми се струва, че по-скоро Бойко Борисов се стреми да има човешко и достъпно отношение към обикновените хора, с което печели и което много други политици не правят. Така че в този смисъл бих казала, че може би има в някаква влияние от Тодор Живков, а не че го копира. Малко политици се държат по този начин непринудено с обикновените хора”.
Тези щрихи от образа на нашия овластен Бай Борисов обясняват откъде той черпи своята (относителна) популярност, която неизменно се оказва достатъчна дори и при спадаща подкрепа за него пак да го поставя начело на властта. На това заиграване с всякакви аудитории той дължи самочувствието да заявява на критиците си ( политолози, антрополози…), че първо трябва да си направят партия и тогава да му се репчат.

 

Пропуснал е да спомене в забранителния списък и жалките блогъри, поради което се одързостявам да му противореча и без да си имам партия и собствен (наивен) електорат.

 

 

12 мнения за “Борисов, “Атака” и хотелиери с руски знамена едновременно се бориха за мир в София, Бургас и Варна”

 1. Тази раздвоеност,да не каза шизофрения,която показва Б.Борисов,не всеки я може.Аз например с моята прямота и искреност ценя преди всичко свободата на изразяване и начин на живот.Без това не се чувствам добре.Да имаш професия и да се цаниш за гавазин на един възрастен човек,пък бил той и първи секретар на БКП,а след това да го смениш с друг вече бивш цар и да споделяш техните ценности си е един вид продаване.Да не кажа проституиране .Не знам магистралните проститутки дали се измиват при различните клиенти.По отношение на хигиената случаят е аналогичен.Да те издигнат по властовата стълбичка офицери от ДС,като Б.Аспарухов или Д,Иванов върли путенофили и ти да се пишеш десен европеец и натовец е доста шизофренично и нехигенично.И сега да се въртиш на кого да служиш аджеба на България/ЕС/ или на Русия.Ако може и на двете,е не може.
  Боже,кога ще свърши тази комедия.
  Що се касае до протестиращите в Бургас,срещу кого протестират и за какво.Не се знае.Също медицински случай на лудост.Направо ме разсмиват.

 2. Знам, че пропагандисти по съвместитолство и съставители на опорни точки на щат в ГЕРБ четат Блога. Много ги моля да попитат шефа си като как си представя на практика, САЩ, ЕС и Русия да се разберат за Украйна и санкциите да отпаднат. Досега, колко пъти се “разбираха”. И пак отначало. И пак. И пак. Може би като нереализиран (все още)световен арбитър с днешна дата да организира експресно под негов патронаж да се съберат които трябва и откъде трябва, да ги заключи в къщата си в Банкя и докато не кандисат на споразумение и ТОЙ лично и начело не го одобри да не си тръгват.
  Никога няма да забравя единственото споменаване на банкянското слънце по телевизиите във Франция. Беше в разгара на гражданската война в Либия през 2011г. Франция беше поела “лъвският пай” от въздушната война срещу Кадафи. Основна вътрешна и външна новина. И точно тогава, една сутрин банкянското слънце се беше изцепило, че всичките тези галимации в Либия имали силен мирис на петрол. Мисла-съждение-“прозрение” на класически кръчмарски политик. Вечерта, вместо с репортажи от мястото на събитието както обикновено дотогава, новината на деня беше че, България напуска единната позиция на ЕС за Либия. Наложи се спешно, външното ни министерство да се кълне без да визира изхождането на бб, че България остава лоялен партньор на политиката на съюза.
  Русифилизирано НЕДОРАЗУМЕНИЕ с “пъти, пъти повече” да използвам любимото МУ сравненение е надхвърлило нивото си на мекомпетентност в битноста си на премиер.
  p.s. за наблюдаващите Блога герберски пиари. Прочетете Фнимателно книгата “Принципът на Питър”. После-действайте. Дотогава обяснете с думи прости на патрона си смисълът на сентенцията: “Обущарю, не по-високо от обущата си”.

 3. Жалкият страхливец, клоунът-пожарникар, който заема за 2-и път премиерския пост защото българският избирател му гласува доверието си да го управлява (???), плещи небивалиците си, както винаги го е правил. На въпросната среща на милиционерската му банда с “бизнеса” му споменава – цитирам – “моята политика”??? Каква политика има това чучело, което се върти като ветропоказател по 3 пъти на ден? Каква политика може да е страхливото пребиваване във властта, и то на върха на изпълнителната власт! Краката са му изтръпнали от страх да не разсърди болшевика-фашист, началника на Кремъл! Примира от страх да направи елементарни реформи и то в сферите, които издъхват от липсата им! И винаги се е правил на ударен с мокър парцал ако не му изнасят въпросите, които му задават. Държи се арогантно и агресивно с журналистите, но повечето от тях си го заслужават с поведението си и безгръбначността си.

  А “бизнеса” от Бургас и околностите – да си припомним, че същите тези хора искаха да извадят Несебър от списъка на световното историчско наследство на ЮНЕСКО за да могат да си строят на воля бетонната джунгла в стария град и да си простират гащите за продан! Това ли е бизнесът??? Тези хора не си дават сметка, че с поведението си гонят туристите! А руснаците, които са си закупили жилища там не са туристи! И никога няма да бъдат.

 4. Аз не мога да схвана нашите “Другари” разбират ли какво правят. Коя друга държава освен Русия, изпитва такъв страх и омраза от допира си с границите на Европа !? Украйна не трябвало да е Еропейска държава! Това според мен искат да кажат те с разветите си руски знамена.
  Ако искат Мир, те трябва да развеят Знамето на Украйна с което ще подкрепят правото на един народ сам да избира съдбата си. Но откъде такова свободолюбиво мислене от Счупени в кръста Слуги ??? Освен това малцинствата (още повече пък под натиск от чужда заинтересована страна) не могат да взимат решения засягащи границите на една държава! А нашите Слуги-другарки призовават точно за това! Желанието на Русия да защити интересите на руснаците в други държави не означава, че трябва да лапа териториите им. Освен това как по-точно Русия ще им защити интереса като ги вкара във война и ги прати на смърт ??? Хубаво ги “защити” няма що ! Излиза, че русия третира руснаците си като камикадзета.

 5. Това за което протестират е направо абсурдно.
  Все едно казват, нашия продукт е толкова лош, че става само за руснаци.
  Дори и не осъзнават, че дефакто руснаците изгониха другите туристи.
  Изглежда малко по малко леда се разчупва. Вчера по БтВ Стефан Цанев в 120 мим каза, че Русия не вингаи е защитавала нашите интереси и дори е работила против България и Съединението.
  Само един малък паралел, на протестите през 2013, аз лично не съм виждал знамена на други държави, докато на тези протести, които уж са за благото на България се веят руски знамена.

 6. Човек направо да го е срам, че живее в хубавия град Бургас заради такива “протестиращи”!!! Бургас се напълни с всякакъв боклук!!! Не стига, че си довлякоха селяндурския манталитет, ами сега да ни се смеят в цяла България заради тях!
  А свестни туристи в хотелите на ченгетата така и така няма да дочакаме! Слънчев бряг съвсем заприлича на Меден рудник и аз се чудя, че все още се намират баламурници да “почиват” там?!

 7. Много се дразня когато някой ни нарича “обикновени”. Никой от нас не е обикновен. Всеки от нас е уникален и е време всички, които се мислят за необикновени включително и тъпата внучка на тото кратуньо да проумеят това.
  Геройкото още 2002г. заяви, че се възхищава от интелекта на правешкия цар в интервю за някой от Вацовите вестници.
  Добре е, че няма да има руски туристи и дай боже за по-дълго, което би помогнало в България с туризмът да се занимават умни хора и нашите курорти да се освободят от бетона и простотията.

 8. EN ROUTE
  Това за Русия Ст.Цанев го е написал в своите *Хроники…*,но за да стигне до масовият човек трябва да се повтаря непрекъснато по телевизии и радия ,та белким народът вдене.

 9. Удивителната простотия и елементарност на банкянското нищожество силно напомнят за едно друго нищожество от близкото минало, за циганина от Орханийските колиби Яшар Замфиркьов, по-известен като Тодор Живков. Той поне не беше страхливец. Рапонът, за жалост, е развалено негово производно, макар и далечен роднина, което доказва в последната си книга разследващият журналист Григор Лилов. (Досега фамилията Живкови не е опровергала Лилов, което е индиректно съгласие-потвърждение.)

  Макар движещият мотив и у двамата да е власт на всяка цена, у Замфиркьов имаше нещо като визия, стратегия и тактика. У Рапоня има само властолюбие, съглашателство, страхливост и слугинаж. В този смисъл да се очаква от Рапоня някаква национално отговорна (не казвам по-твърда или пък решителна) позиция срещу русофилистичните слуги у нас е празна надежда. “Миролюбивите хотелиери” ще си подвият опашките само и единствено когато цялото българско общество ги погне. С всички законни средства, а когато това не е достатъчно – и всички останали средства. Защото тази самозабравила се шепа жалки същества се разпорежда с ресурси, които са на всички ни, и говори от наше име, без никакви пълномощия за това. АЗ НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН. Дедите ми са си лели кръвта по всички рубежи на изграждането на модерна България – от Шипка до Драва Соболч. За това са получавали железни кръстове, дървени протези или стъклени очи. А въпросните подобия на хора какво са направили за България? Ами те са нетен потребител на обществени блага, измекярстващ в интерес на чужда, враждебна нам държава! Въпросът е докога ще ги търпим? И колкото по-бързо отговорим на този въпрос с действия, толкова по-добре!

 10. Браво Аэрофлот !!! Нашите дядовци ни гледат сега и един ден като им идем на гости за постоянно , какво ще им кажем ? Лежахме ли Спахме ли или се Борихме като Лъвове !

 11. АЭРОФЛОТ, обръчните “хотелиери” и “строители” заслужават да се продължи с бойкота на всички техни “услуги”!
  И без това “качеството” е под равнището и на африканските държави. Скоро не само чужденци, но няма да останат и българи по Черноморието, които и без това ходят в съседните страни.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.