Как настъпихме царската мотика

Полезно е да се припомнят фактите за разбиването на дясното пространство. Полезно е за “протокола” и като превенция срещу повторното настъпване на царската мотика, което ни се предлага напоследък, но и като припомняне за корените на явлението ГЕРБ. То е продължение на проваления проект НДСВ, ракетата-носител на Бойко Борисов в политиката.

В частта от анализа по тази тема на автора, който ни предлага сайтът Faktor.bg, не се прави тази връзка, но тя е очевидна, както е ясно също, че опитите да бъде изровена отново царската мотика са свързани с разкопаването на истината за дълбоко потулената от публичното говорене преди украинската криза тема за руската намеса в България. Сред инициаторите да ни връчат царската мотика за ново настъпване не слуачйно са видни руски орденоносци , русофилстващи академици и прочие агенти за (руско влияние), които много биха искали да ни разиграят отново постановката с монархо-социализма по руски сценарий и с участието на наивния български народ.

Faktor.bg

​Разломът вдясно – НДСВ и сините ибрикчии

 29/03/15

Цар и президент

Чрез плана „Шипка” Симеон деморализира и поквари напълно политическата система, а партиите от прехода изпаднаха в ценностна криза и безизходица

В началото на март на книжния пазар се появи документалната книга на бившия депутат от СДС и ДСБ Панайот Ляков – „Кой уби СДС“. Разказът е на очевидец, анализирал възхода и погрома на синята идея. Faktor.bg Ви предлага част от разследването на една политическа смърт.

Д-р Панайот Ляков

Към противопоставянето на „шерпи” и дилъри, на „мисионери” и комисионери в СДС след загубените избори се прибави и рязкото разделение в отношението към фалшивата десница НДСВ, която още преди изборите разпространяваше първата си ОГРОМНА ЛЪЖА: със СДС /ОДС/ нямаме принципни различия и можем да управляваме заедно. Тази лъжа продължи с формиране на дълго живия МИТ: СДС е получил покана от НДСВ за съвместно управление, която била отхвърлена. Разговори за персонално участие в правителството са водени с Надежда Михайлова и Владимир Кисьов, но НИКОГА, под никаква форма такава покана не е отправяна официално към ръководството на СДС по съвсем проста причина. Нейното на Държавна Сигурност Величество /НДСВ/ бе проектирано и организирано от бившите комунисти с активното участие на бившите специални служби /с шеф генерал Любен Гоцев/, за да свали СДС от власт. Планът „Шипка” стартира още в края на 1999 г. и първите комунистически емисари / по сведение на емигранти от Пазарджик/ са започнали да шетат в Ню Йорк в началото на 2000 г. В интервю за в-к „Марица” /21.03.2001 г./ ген.Любен Гоцев прогнозира бъдещото сътрудничество между Симеон Втори и БСП /”Интересите им могат да се срещнат в бъдещето на България”/ и съобщава за среща между него и червените представители Георги Първанов, Румен Овчаров и Бриго Аспарухов в края на 2000 г. в хотел „Кемпински-Зографски”.

При формирането на НДСВ е задействана цялата агентурна мрежа зад граница

Царедворците на челните места в листите на движението са били селектирани по класово-партиен подход и бяха свързани родово, агентурно, политически или икономически с елита на комунистическата партия и тайните и служби. Достатъчно е да спомена зам. главният организатор на НДСВ проф. Георги Петканов, партиен секретар, прокурор в Девин и преподавател в школата на ДС в Симеоново, а главен организатор бе завърналият се от САЩ Николай Маринов, характеризиран от българските емигранти в Ню Йорк като активен сътрудник на комунистическата власт. Да продължим с Даниел Вълчев, съдружник с ген. Любен Гоцев, с Емил Кюлев / и негов личен адвокат/, с Георги Гергов и др., номенклатурните юпита от кръга на „принц” Кирил – Милен Велчев и Николай Василев,чийто баща е бил началник ВКР на Военноморски флот, Иван Искров, изпълнителен директор на „Росексимбанк” АД, свързан с „”Еврохолд” и „Евробанк” /структури на руското военно разузнаване/, Камен Влахов, юридически съветник и съдружник на Васил Божков „Черепа”, Ралица Агаин, чийто баща е висш офицер от ДС …

Втората ОГРОМНА ЛЪЖА бяха популистките обещания в обръщението на назначения за лидер Симеон :

„Първо:За бърза и качествена промяна в стандарта на живот у нас …Готов съм да предложа схема от икономически мерки и социално-икономическо партньорство, посредством които не по-късно от 800 дни прочутото българско трудолюбие и предприемчивост ще променят живота ви.

Второ: скъсване с политическата партизанщина…

Трето: въвеждане на правила и институции, насочени към премахване на корупцията, която се превръща в главен враг на България, обричайки народа на бедност …”

… За мен в този исторически момент да бъда лидер има смисъл единствено ако работя за всички!”

С тази популистка оферта НДСВ „изсмука” негативния вот, породен високата безработица и другите естествени последици от тежките реформи. Хората очакваха спасител и “добрият цар” влизаше идеално в тази роля. Комунистическите глашатаи раздухваха мъгливи митове за широките му връзки в западните бизнессреди, за инвестициите, които ще потекат към България, за богатите арабски предприемачи, които ще харчат милиони за родните стоки и прочие приказки от хиляда и една нощ. Това е принцип на тоталитарната пропаганда – колкото лъжата е по-невероятна, толкова повече и вярват. Комунистическото творение НДСВ спечели убедително изборите и Симеон Сакскобургготски се възцари в българската политика. Най-точното определение за него съм чул от г-жа Анастасия Мозер: „Това е един много посредствен човек.”

Още от изборната нощ сините ибрикчии побързаха да се наредят около царската трапеза. Стефан Софиянски бе най-пъргав – в интервюто „Виновен съм ,че не спрях негативната кампания на СДС” за „24 часа” /4, 30 ч. на 18 юни/ опитният политик развива фантастичната теза, че „хората са гласували за нас не да бъдем опозиция, а да участваме в управлението…А ние трябва да намерим общ език с царското движение.” На въпроса „СДС ще участва ли в управлението” той отговаря:

„Обществените очаквания са такива. Който не отговори на тези очаквания, го сполетява това, което ни сполетя и нас. Заедно с движението на Симеон трябва да намерим начин да отговорим на тези очаквания с едно коалиционно правителство, което ще разшири основата на управлението.”

Тъжно беше при този изборен резултат /НДСВ -120, ОДС – 51 депутати/ да слушаш от изявеният десен политик Софиянски, че СДС няма право да минава в опозиция и „Ние трябва да сме между управляващите”. Абсурдно бе да вменяваш на СДС отговорност да се изпълнят очакванията на избирателите и …”сега всички трябва да се съберем и да се постараем да го изпълним”.

Аналитично отклонение:

След като не успя да промени категоричната опозиционност на СДС и да го „залепи” за царското движение Стефан Софиянски гръмко го напусна и пръв започна разцеплението. Проституиращите медии забравят този факт. Техният любимец, наричан от малкото свободни журналисти и сините „шерпи”, „усмихнатото лице на ОММ”, основа своя партия Съюз на свободните демократи /ССД/ на 09.12.2001 г. изцяло от бивши членове на СДС. От този момент тази партия се превърна в съперник на СДС и апологет на царската власт. През ноември 2003 г. на втория тур на местните избори кандидатът на ССД Софиянски печели трети мандат като кмет на София. През 2005 г. ССД образува предизборна коалиция Български народен съюз /БНС/ с БЗНС – НС на Анастасия Мозер и ВМРО-БНД на Красимир Каракачанов. На парламентарните избори коалицията БНС получава 5,19 % и 13 места в парламента. Депутатът Стефан Софиянски напуска кметския стол, а през 2007 г. абдикира и от председателския пост в ССД.

Тези изявления на Софиянски, както се вижда от аналитичните данни, не са политическа наивност, а силно желание за присламчване към царската трапеза, което се проявяваше и по време на изборната кампания – на много места сини кметове, съветници, председатели на местни клубове работеха и агитираха открито за НДСВ. Те бързаха да натрупат заслуги пред властта, която идваше. И от която очакваха естествено облаги.

За съжаление сред тях се нареди и президентът Петър Стоянов, който направи своя реверанс в обръщението към нацията в изборната нощ. Той иносказателно препоръча на Симеон да направи коалиционен кабинет със СДС, разказвайки притчата за хан Крум – през 805 г. след като нанася съкрушително поражение на аварите, мъдрият владетел включва остатъците от тяхната армия в своята войска. И, според президентът „Тогава започва периодът на най-големия възход и могъщество на българската държава”.

Изключително глупава аналогия, обидна за СДС, който президентът скоро изостави, кандидатирайки се като независим . Така де, как ще си кандидат на разбитите седесари. Поклони се на царя, за да получиш подкрепа на президентските избори. Подкрепата беше толкова „мечешка”, че Стоянов безславно загуби и СДС понесе втори тежък удар. Едва тогава на по-интелигентните десни избиратели им просветна за измамата НДСВ.

Зависимостта на царистите от задкулисната мафиотска власт пролича с премахването на преградата за раздаването на необезпечени кредити – чл.220, ал.3 от Наказателния кодекс /НК/, приета от ОДС през 1997 г. /ДВ, Бр.62/. С тази алинея , свързана с ал.2 за особено тежки случаи, се предвижда наказанието до 10 години лишаване от свобода да се налага и на длъжностно лице, което е разрешило отпускането на кредит без надлежно обезпечение и кредитът остане неиздължен. Най-активен поддръжник на отмяната на ал.3 бе Иван Искров, който дойде в движението и в парламента от банката на Емил Кюлев. Така бе открит пътят за създаването на банки – финансови пирамиди и КТБ е крещящо доказателство за тази лобистка поправка в НК, приета на 09.11.2001 г. с гласовете на НДСВ и ДПС.

Просветлението продължаваше:

по изрично нареждане на Симеон бе отменен законът за досиетата, което спря разкриването на мрежата на ДС и стартира проектът „Белене”. С възкресяването на „Белене” царската камарила показа, че няма да си играе с дребна аванта и въвежда модела на престъпниците с „бели якички” тоест далавери за милиони. От набъбналата сума за „Белене” енергийната „коалиция”, позната като мафия, щеше да открадне над 1 милиард лева. Има и за руснаците, има и за нас.

Другият голям удар направи царският син Кирил чрез своя довереник Милен Велчев като„врътна” външния дълг /замяна на български брейди облигации с държавни облигации в щатски долари и евро/. От сделката, предлагана многократно в миналото и отхвърлена от нашето правителство, България загуби над 150 милиона долара плюс двойно увеличение на годишните лихви. Замяната на много евтин с много скъп дълг облагодетелства чуждестранните кредитори, царското семейство и лондонските му приятели съответно спечелиха милиони долари, защото разполагаха с предварителна вътрешна информация /за сведение на идиотите, гласували за „добрия цар”, неговият син Кирил е взел 14 милиона долара официална комисионна за сделката/.

Просветлението продължи със скандалната продажба на най-печелившата национална фирма БТК – АД за смешните 230 милиона евро / нашето правителство отказа сделка за 3 пъти по-голяма сума/ и опитът да даде третия GSM-оператор на ¼ от реалната цена. Сами може да пресметнете колко е била комисионната при сделката за БТК , вероятно между 20 и 30 процента. В същото време Меглена Кунева затваряше набързо „глави” от договора за присъединяване към ЕС, без да защитава българските интереси. При преговорите за европейско членство царското управление направи недопустими отстъпки по ключови икономически направления и престъпвайки волята на Народното събрание и решението на съда прие да затвори предсрочно блокове 3 и 4 на АЕЦ „Козлодуй”.

Силно просветна на българите и при безпрецедентната царска реституция на имоти, които са публична държавна собственост. Областният управител на софийска област Олимпи Кътев върна незаконно дворците „Царска Бистрица”, „Ситняково” , ловната хижа „Сарьгьол” и 16 500 декара елитни гори в Рила на своя лидер – имоти за милиони, царски подарък за сметка на държавата.

Особен скандал /м.09.2003 г./ предизвика намерението на премиера да назначи генерал Бриго Аспарухов / главно действащо лице при сваляне на първото правителство на СДС като шеф на НРС/ за посредник /тоест началник в сянка/ между него и специалните служби. Горещо подкрепено от „майсторската ложа” на комунистите /Георги Първанов, агент „Гоце”, Сергей Станишев, председател на БСП, Ахмед Доган, агент „Сава”, генерал Любен Гоцев – началник на ложата/ то разкри тежката обвързаност на Симеон с генералското движение, „мозъчният тръст” на БСП. Премиерът върна обратно БСП в управлението, предоставяйки и ключови позиции в армията, МВР, специалните служби, държавната администрация. Силната обществена и парламентарна съпротива /ДСБ/ спря създаването на така наречения „Обществен съвет към министъра на вътрешните работи”, чиято цел беше да реабилитира ръководителите на бившата ДС. Сделката между комунистите и лидера на НДСВ стана напълно прозрачна – ние те връщаме на бял кон и те правим милионер, а ти ни вкарваш във властта през парадния вход на „ двореца”. За потъналия в дългове неосъществен монарх сделката бе отлична, за България – ужасна.

Това рафинирано ограбване на държавата, наречено по-късно ОММ /олигархично-мафиотски модел/ на управление всъщност доразви комунистическата традиция, защото номенклатурата на БСП още от началото на прехода въртеше основно „мръсен” бизнес . Чисто и просто крадливите юпита /образовани на Запад комунистически издънки/ во главе със своя ментор Симеон въведоха по-съвършени, по-организирани и по мащабни механизми на грабеж. За да няма засечки по веригата в държавните институции течеше ускорен процес на рекомунизация. Стари и изпитани номенклатурни кадри на БСП /БКП/ и ДПС заемаха ключови и апетитни постове и се нареждаха около царската трапеза. От нея се усилваше мирисът на пари, който неудържимо привличаше и десни активисти, специалисти, политици. Оказа се, че за сините „дилъри” силата на парите е непреодолима и те неусетно се инфилтрират в модела. Партиите, участващи и поддържащи ОММ, стават съдружници в политически картел и не се конкурират помежду си . Съвместната им политика е за разпределяне на бизнестеритории и властови позиции, а лидерството е изродено в конюктурни домогвания, пазарлъци и транзакции.

От тук започна неудържимият разлом в дясното пространство и съм убеден, че това е била втората основна цел на плана „Шипка”. Утвърждавайки ОММ Симеон деморализира и поквари напълно политическата система. Политическите партии от прехода изпаднаха в ценностна криза и безизходица.

Единственото утешение в тази история е пълният разпад на Нейното на Държавна Сигурност Величество /НДСВ/ – фалшивото движение,

покварило и разбило дясното пространство

След като докара официално комунистите на власт /2005 г./ и управляваха заедно с ДПС в тройна коалиция НДСВ още на следващите избори /2009 г./ се срина под парламентарната бариера /3 %/. Пропадането бе неудържимо – на изборите за Народно събрание /20013 и 2014 г. / и за европарламент /2014 г./ НДСВ получи под 1% и видни негови дейци предложиха партията да се разпусне. На гроба му бих написал НДСВ -„Заченато в грях, умряло в срам”.

50 мнения за “Как настъпихме царската мотика”

 1. Г-н Инджев, струва ми се, че статията е недовършена.
  Междувременно, нямам достатъчно сили да изразя погнусата си от баращата се за “обективна”-всеядна агенция Фокус на капитан Узунов. То бива, бива манипулации ама ни броят още за диваци несвалили препаската.
  Илюстрирам само с 3 заглавия на “новини” от последният час.
  Nations Presse: САЩ искат да провокират Русия в Приднестровието

  Газета.ru: Опълчението в Украйна обвини правителствените сили в нарушаване на примирието

  DWN: САЩ може да се откажат от Петро Порошенко и да заложат на Игор Коломойски

  Забележете кои са източниците. Две световни неизвестни западни медии и меката пропутинска руска газета.ру.
  Като в последната щото съм я взел напоследък за “коректив” мога да извадя поне няколко новини с днешна дата които хич не са лицеприятни за путинци. Ама тяхната липса крещи със страшна сила в сайта на капитана. Явно на редакторите на фокус им е разпоредено да копат само на една нива. Тази която обслужва петата колона у нас. ДГД!

 2. Извинявам се. Със статията вече всичко е точно.

 3. Прост народ – слаба държава!
  Тази поговорка много приляга за така наречения български “народ”! Само прост народ може да вярва на брътвежи от рода на тези с които Симеон зариби България преди изборите през 2001г. – 800 дни и влизаш в рая! Само толкова му трябвали на така наречения “цар”!??!
  Дори и тези 800 дни му бяха много за да му “върнат” имоти за които е много спорно, че са били негови! Оправи се далеч преди да изтекат прословутите му 800 дни! На такова човече освен мерзавец друго определение не му приляга!

  Същият голям лъжец е и пожарникаря – лъже с пълни шепи, лъже на едро и българския така наречен “народ” му вярва ли вярва?????!

 4. Аз и друг път съм писал и казвал,че мадридския мошеник и хазартоиграч свърши парите и ченгетата от ДС които го докараха искат да го пробутат отново като ценнен играч отново, но приказката за стомната и водата дано се помни от загубения български народ аз не съм гласувал за това чучело.

 5. Народа не знам дали е Прост щом като България за 5 години под управлениетона Стамболов е стигнала нивото на Европейските държави. България със простия си народ въпреки усилията на Русия става напълно самостоятелна държава. Да не говорим пък за военните и успехи, които са накарали Бисмарк да възкликне, че със 100 000 Български войника ще завладее света. Явно обаче русия си е научила урока и взима много превантивни мерки за покварата и мачкането на Българите. Дори не знам дали да кажа Русия или КГБ. Борис Немцов също е Русия, както и всички руснаци избягали от родината си. А Путин е КГБ!

 6. Проблема с ‘царската мотика’е,че ние я настъпваме на всеки четири години,а понякога и по-често.
  Защото тя мотиката е една и съща – руска.
  Ама от ония големите,десети номер,дето като я вдигнеш и да ти пази сянка.
  И така,вече четвърт от века.
  Набутани сме в една палатка,като от стария виц с Винету,дето настъпил мотиката два пъти,но за разлика от него ние настъпваме мотиките подред и многократно.
  Лошото е,че от многократното нстъпване на мотиката,вместо да се поучим се забелязва точно обратния ефект,а именно масово затъпяване,даже бих казал вдлъбване!
  Наскоро,както писаха в сайта ‘Фактор’,имаше повторен опит за регистриране на движението на Алекс Алексиев,но руските мотики отдалеч надушиха смъртната опасност и го отсвириха чрез корумпирания съд (не казвам български,защото не е такъв).
  Явно,че има мотики и мотики.

 7. Сега, по същество. Разказвал съм го но случаят си заслужава да го повтаря. Семейна близка работеше в МС по време на премиерстването на царичока. Чудесно се владее. Единственият път когато изпадна в изстъпление беше при разказа й за мадридският козел. Първо, определението на Анастасия Мозер, че е “много посредствен човек” е изключително меко. Точното е. Невероятно посредствено същество. На първото МУ заседание в битноста на мп докато лакеите велчев, паси, никитовасилев и др. се прецакват кой по-близо да седне до “негово величество”, особата се обръща към присъстващите: “Някой може ли да ми помогне”. Хал хабер си няма нито как се води заседаниена МС, нито кой и как трябва да води протокола. “Помогат” МУ и потича едно каканижене на нищонеказване. По-пеканите от новоизлюпените царедворци успяват някак си да заформят подобие на “оперативка”.
  Това за “професионализма” на нищожеството. В морално-етичен план близката го определи като гнида. Нарочно не слагам кавички. Повторено три пъти.
  Никак, ама никак не съм изненадан от това, че банкянското слънце с нега в очите и трепет в гласа твърди, че Тодор Ж. Томов и симеон борисов фердинандов са му гурута. РезИлтатите са налице.

 8. Съгласен съм с г-н Местан: “Възродителният процес – в учебниците по история”

  Комунистически режим => ДС => Възродителен процес Д(П)С(Г-н Местан = агент Павел, Г-н Доган = агент Сава)

  Нека ЦЯЛАТА истина бъде написана в учебниците по история!!!

 9. 70-годишния модел на управление монархо(А)социализъм (=монархосоциопатизъм) всъщност е модела “КОЙ” в България. Това е политическия Франкенщайн (ни рак, ни риба), който изяде нужната и полезната политика от обществения живот и в резултат такава просто няма – в менюто на обикновения народ стоят само зомби-шоута, след “промяната” гарнирани с огромни порции скандали като заместител и на “десерта”.

  Топлата връзка между символите на тези 70 години Живков и Сакскобургготски е Бойко Борисов – неформалния представител на бившето ДС и всички други силови структури около тях, някои от които се преименуваха, други формално престанаха да съществуват, но продължиха да направляват обществения живот иззад кулисите. В България няма партии, а само шуробаджанашки клики и ООДта, които си мислят че всички други хора съществуват заради тях и рано или късно ще свърши като Гърция понеже всички такива експерименти досега се провалят. Тогава работата ще стане “от трън на глог” защото такива като Волен Сидеров ще са на ход.

 10. Толкова ясен, верен и точен разказ.
  Чудесно е, г-н Инджев, че ни припомняте фатални за днешното ни дередже събития от близкото минало. Факти на коварство и лековерие. Обяснение за много неща, които ни се случиха.
  И едно съвсем навременно предупреждение.
  За зрящите.

 11. За титлата “политически помияр” (така Костов нарече навремето Софиянски, заради увъртането му около царската трапеза) в момента се конкурират Кънев, Москов и Атанасов. Направо ме хваща гнус от тяхното подмилкване около мутрата Борисов.

 12. Д-р Ляков хубаво го е написал, ама чак сега. Къде беше Ляков “тогава”???
  Хората били “идиоти” щото видите ли били гласували за “царя”? Тези “сведения” защо не ги сведе тогава???
  Че “царя” е мекере, мекаре е, но кой го допусна, кой му издаде паспорта по бързата процедура за да се яви на избори? Имахте “досиетата”, защо не ги прочетохте и да се каже на народа-идиот, че царя е агент! Или и това не знаехте??? Айде бе???
  Като си могъл да продадеш БТК за три пъти повече пари, защо не я/го продаде???
  Ами все викахте “няма пари за заплати”! Осем месеца сме стояли без заплати! Или вие какво искате, да седим и дачакаме да ви узреят кратуните? Все хората са ви виновни!
  Не сте могли да продавате за три пъти повече, ама не забравихте да приватизирате под масата. Муравейчовци и Славчовци завладяха по цял град! Това го успяхте. Няма лошо! Така правят всички, и вие и те! Народа да го духа!
  Да обаче, този “идиотски” народ ДВА ПЪТИ ВИ ПОДАРИ ВЛАСТТА И ВИЕ СЕ ОСРАХТЕ, ВРЪЩАЙКИ Я НА КОМУНЯГИТЕ!
  Сега след дъжт, качулка! Тя каруцата като се обърне, пътищата са много!
  .
  .
  .

 13. Всички злини за България идват от Русия.Номерата на КГБ-ДС край нямат.Не знам дали народа е прост, по-скоро безкрайно манипулиран от купени медии, политици и всякакви псевдоспецове по всичко.Чак сега се заговори за хибридната война водена от Русия срещу всичко демократично, а тя е от десетки години.Знам за руска фирма в България, в която се организират младите хора в дружество , с цел промиване на мозъците им, водейки ги на пиянски срещи по курорти, на които директно се говори против участието ни в ЕС.Създават им се илюзии, че са много по-важни от старите служители и раздора е налице.А руснаците съсипват междувременно фирмата както си знаят.Така и с държавата.

 14. Във връзка със СДС , може ли попитам защо РБ рабори със Миглена К а примерно не подаде ръка на Алекс Алексиев. Г-н Инджев прекрасно обяснява, как ченгетата предават България обаче едно време СДС беше фраш със ченгета (примерно волен сидеров) а като гледам и сега не липсват в РБ. Защо тогава не се оттърсите от тези бълхи и не си подадете ръка всички Патриоти?! Страх ви е че без Мигленка КГБ ще ви изпозастреля ли ??? Да разбирам ли, че съзнателно се правите на Будали, за да заблудите Мечката ?

 15. Приятели, първо се разсмейте и си препишете лозунгите накрая, ако вече не сте го направили:
  http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2015/02/22/2477522_tor_oznachava_oriz_i_socializum_ili_novite_lozungi_na/

  Georgi Nikolov, драги Жорж, “невероятно”, “изключително”, “рядко срещано” и пр. са слаби думи, ако с тях характеризираме посредствеността на тази персона. Имал съм и лично наблюдение по въпроса, още преди да цъфне като ДСарско чучело. Ето нещо, което сигурно ви е правило впечатление: цялата фамилия, а най вече Мадридският шмекер са абсолютно оперирани от каквито и да е интелектуални, и по-лошото – общокултурни пластове. Никой не иска от него да е академичен мислител и ерудит. Но-никаква дума, лаф, намек, алюзия за история, световна политика, култура, литература, изкуство, български, световни-това никога не се чу от него, освен “Пенчо и брат му Петко Славейкови”…
  …Но булгари, дето чип като в цивилизовани страни да сменят требва, магнифицират некои августейша персона, хе-хе, разум им требва, спокойно неща требва да обмислят разумно, като в цивилизовани страни, за 800 дни, та докато неща обмислят без сменен чип дедо цар взе некои неща от прости булгари в техна нецивилизована страна, ха-ха-ха!…- разсмя се дедо на развален испански.

 16. Въпреки,че в статията има много верни факти и мисли,като цяло тя не представя пълната истина за политическия живот след прекаратяването на комунистическия режим.Ето няколко основни въпроса:

  1.Кой прекрати комунистическия режим?-комунистите!
  2.Кой разреши възобновяването на политическите партии?-комунистите!
  3.Кой забрани тези партии след 1947?-комунистите!
  4.Кой върна правото на свободно развитие на икономическа дейност?-комунистите!
  5.Кой разреши на гражданите да притежават задгранични паспорти ,с които да пътуват зад граница по тяхно желание?-комунистите!
  6. Кой спря заглушаването на радипредаванията на български от други страни?-комунистите!
  7.Кой заграби държавния паричен и валутен резерв?-комунистите!
  8.Кой приватизира многобройните отрасли в икономиката?-комунистите!
  9.Кой прекрати т.нар.”принцип на социалистическия реализъм” в изкуството и културата?-комунистите!
  10.Кой държи дипломацията в свои ръце?-комунистите!

  Може поне сто и десет допълнителни въпроси да се зададат и отговора ще е все същия.
  Елементарната логика налага възможно най-елементарния въпрос:
  А КОЙ СЛЕД 1990 Г. СЕ Е ГОТВИЛ ДА УПРАВЛЯВА новата Република България?-ами как кой,тези които уравляваха и закритата НАРОДНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ.

  И съвсем фигуративния и обективен въпрос-кой се грижи за паметниците на съветските окупатори в Република България?-ами точно тези,които се грижеха за тях по времето на Народна Република България?

  Хайде да пуснем и политическия лакмус по отношение на Русия.
  Каква е разликата в политиката на държавата към днешна Русия и тази към Съветския Съюз?-НИКАКВА.

  Под сянката на ЕС и НАТО,България си е все още в руското блато!Докога?-НАВСЕГДА!

 17. Поздравлявам д-р Панайот Ляков за желанието отново да се върне към осветляване на най скверните моменти от нашата нова история.
  Мръсниците от ДС,КГБ,БКП успяха да излъжат наивният български народ.Намериха една кукла на конци,Симеон втори която отдавна бе сключила *сделка *с КГБ и върнаха България в зоната на здрача.Това беше умело подготвено с най хитрите и опитни български предатели.Това не е само работа на Симеон.Е, Господ го наказа.Много жестоко при това.Правителството на ОДС с премиер Костов бе направило основополагащи закони за бързо развитие.Изчистени бяха Авгиевите обори с гнилите държавни предприятия.Останало беше само здравото и читаво.Стабилизирана бе държавата за невероятното кратко време.Дойдоха горните мръсници,към тях се прилепиха и сини негодници и започна разграбването,времето потече назад за България.До наши дни.Няма да забравя как се изгаври Симеон и не гласува на президентските избори за П.Стоянов *защото не можел да пътува от Баня до София*.
  Историята няма да забрави тези неща.И тогава тези *диванета*,антикомунисти* Иванови дето шетат и в .този блог ще бъдат описани като Сидеров,Бриго Асппарухов -предатели на България обслужващи чужди не български интереси.Просто измекяри.Завчера слушах Минчо Спасов.Смятах го за умен и чист човек,а и той се държи като мерзавец.
  Боже, дай ми сили да не преживявам отново падението на България.

 18. При формирането на НДСВ е задействана цялата агентурна мрежа зад граница

  Напълно справедлива оценка,невъзможна за оспорване,но тя налага въпроса-предположение-извод.

  А при формирането на другите политически партии коя агентурна мрежа беше задействана?-ами вътрешната,коя друга?
  Коя е тази неназована агентурна мрежа?-ами тази на комунистите,коя друга.

  Някой да е чул или чел,че комунистите са закрили своите комунистически(външни и вътрешни) агентури?

  Затова и днес,пък и в бъдеще България е и ще е в ръцете на комунистите. А откъде са протегнати тези ръце-ами от Кремъл,как откъде!

  Та кой провежда всъщност несъществуващия преход?-аки комунистите,кой друг.

  Каква е посоката на този преход:

  МОСКВА-СОФИЯ-МОСКВА

  Който вижда друга посока,нека да я представи на читателите на нашия сайт.

 19. Така и не разбрах имали някакво образование този измамник. Спомням си, че в община Баня беше се писал инженер икономист.
  Панайот Ляков е допуснал неточност по отношение затварянето на 3 и 4 блок на АЕЦ “Козлодуй”. Точно по времето, когато Кунева водеше преговорите за тези блокове в 5 блок става авария от най-висока степен. Когато този блок се пуска в пробна експлоатация повече от половината от въглеродните спирачни пръти се оказват дефектни. Министърът на енергетиката в този момент Р. Овч. започва да лъже и омаловажава случая. Тези спирачни пръти се оказват изработени от нелицензирана руска фирма. Това беше огромна далавера, за която мисля, че писаха и експертите Г. Касчиев и Г. Котев. Накрая Р. Овч. призна, че написаното в германските медии е вярно, но резултатът беше, че никой в Европа вече не вярваше на българските власти и 3 и 4 блок нямаха никакви шансове да бъдат пуснати отново, което даде допълнителни аргументи на енергийната мафия за стартиране на Белене.
  Не зная защо Кунева се прави на разсеяна по този случай и обвинява Костов за закриването им.

 20. ПП
  Г-н Николов
  Статията е в *Фактор БГ* ,а не в *Фокус*

 21. а д.савова ще бъде описана като изкукуригал лъжец, който вмъква в коментарите си хули срещу непознати хора. Това ми прилича на средновековно мракобесничество и не мога да се съглася. че СДС може да има такива фенове. Ето затова СДС падна а не заради нещо друго.

 22. Д. Савова, ясно е, че е от Фактор. Понеже когато я отворих сефте статията тук още “набираше сила”, ако мога така да се изразя и беше стигнала до снимката. Преди отварянето й направих бърз прелет по заглавията на външните новини на Фокус. И реших да споделя наблюденията си. А бе, има и “трохи” от 20 милки и за русифилистика Узунов. Имеются си хас.
  Стамбо, прав си. Слаб съм в квалификацията за това величествено нищожество. То, Големият Българин Стефан Попов го е преценил още като юноша бледен. Мързелив и скаран с науките. И отказал категорично да му бъде наставник. Говорим още за началото на 50-те години. Оттогава деградацията при сбф е на мах.

 23. Ако все пак,по силата на някакъв фокус,Алекс Алексиев успее да регистрира своето движение,може би има някаква надежда,че все пак след 25г(т’ва число 25 го намразих от повтаряне) ще се появи истински некомунистически субект.
  Ама пак има много въпросителни,защото от една страна ще се впрегне цялата тоталитарна машина в посока тотално оплюване,а от друга страна в инфилтриране на всякакви замаскирани боклуци,които по-късно да компроментират цялата организация.
  Филма ‘Мисията невъзможна’ вече ни е до болка познат.

 24. диване
  Защо мракобесничество.Ами ето аз се определя,като човек гласувал за ДСБ,с ясни възгледи за нещата от живота.ДСБ също според мен правя грешки,но са най близко до мойте рабирания.Харесвам и десните и Капон и т.н.Утре могат да се появат и други хора по деини,с същата политическа насоченост.Аз моите възгледи не ги сменям.
  А ти къде си?Защо не си кажеш,или подкрепяш статуквото.какво има срамно да кажеш,че подкрепяш Б.Аспарухов например,който за мен е синоним за национален предател.За тебе ако не е докажи го.Или изабщо не гласуваш и само плещиш глупости.Ето от тези глупости сме на тоя хал.На всичкото отгоре си злобен и ме наричаш с лоши думи.При все,че съм дама все пак.Трябва и елементарно възпитание.

 25. “Но булгари, дето чип като в цивилизовани страни да сменят требва, магнифицират некои августейша персона, хе-хе, разум им требва, спокойно неща требва да обмислят разумно, като в цивилизовани страни, за 800 дни, та докато неща обмислят без сменен чип дедо цар взе некои неща от прости булгари в техна нецивилизована страна, ха-ха-ха!…- разсмя се дедо на развален испански.” – направо висш пилотаж, трябва да стартирате собствен блог, СТАМБО!

  Иначе дори най-близките измекярши на Негово мадридско нищожество (др. Шулева, криеща истинското си фамилно име по баща, защото е щерка на комунстическия терорист Биджерано) признават, че подписката за връщането на Нищожеството в политиката на РъБъ се е превърнала в гротеска: http://www.faktor.bg/mnenia/intervyu/41723-lidiya-shuleva-podpiskata-za-vrastaneto-na-tzarya-v-ndsv-se-prevarna-v-groteska.html

  То, прочее, целият преход от 1989, барабар с подарената демокрация, е гротеска, активно мероприятие по трансформация на политическата власт на ШАЙКАТА в икономическа, но това е друга съвсем отделна тема.

  До E.GAVRILOV – Нищожеството има едно никакво образование, незавършено сержантско училище във Valley Forge.

 26. Не е чиста и работата с Г-н Алекс Алексиев.

  Не е ясно,пък и той никога не е казвал,избягал ли е от България,или е излязъл официално през ГКПП.По какъкъв повод,към коя страна и с какви средства.С майка си ли,с приятел ли?Не,не казва човека…

  Ако е избягал през границата,няма никакви съображения да не казва,много са бегълците от комунистическия режим.Но има информация,че е следвал в София английска филология-син на убит от комунистите невинен и мирен журналист????
  Комунистите не позволяваха да следват децата на такива беозбидни “врагове на народа”,че на сина на такъв голям “враг”.

  Ако е напуснал страната съвсем легално,сега също няма никакви причини това да го крие.Но следва задължителния въпрос-кой е този служител на ДС,който ще си сложи подписа върху молбата на български младеж,син на “враг”за да излезе на запад или дори вкомунистическа Югославия.А задължително се вписваше при кого отива и адреса му,както и причината за посещението.

  Не върви да се прилага и легендата,която комунистите използват към агентите си Цветан Тодоров и Юлия Кръстева.Отишли били да следват във Франция.Така ли се следва в “капиталистическа” страна,където всичко се плаща.Защо не отидоха да следват хиляди младежи.Как така комунистите ще пускат да следват свои малдежи буржоазна страна,чиято наука е “упадълна” и реакционна…Как е ставало това следване.Отива Юлия в коя институция и казва,искам да следвам във Франция.И всичко заспива-от кварталния има добра харектеристика,от комсомолския секретар също(ако не е член на ДКМС тя не може и да допусне да замине на Запад),произхожда от прогресивно семейство( ако произхожда от “вражеско”,няма шанс дори за Белгад да замине),оперативния работник от ДС разрешава,Комитета по висше обарзование също и др.Юлия Кръстева( ако не е другарка,заминаването на запад е невъзможно),и излита без никави проблеми.Останалите в страната студенти са облагодетелствани от студентските бригади,а др.Юлия страда за тези лишения.И кога се връща за пръв път в България? С каквъв имигрантси статус се установява във Франция?-засега това е тайна.

  Някои считат,че тя е искала политическо убежище-сиреч бяга от комунизма.И за тези 30 години в емиграция,бегълката от комунизма не написа една статия срещу комунизма,не каза две думи по Свободна Европа,или дори ББС-Лондон.И ред други “случайности”.

  Г-н Алексиев също се въздържа от задълбочен анализ на съветската окуапция на страната и комунистическите репресии.Голям специалист по исляма и Турция,а по Съветския Съюз и днешна Русия няма серизони разработки…И той посещаваше Русия доста често.Що за морал е някой,чийто баща е убит благодарение на съветската агресия да ходи в тази страна.

 27. Към антикомунист:

  Не съм чел по-клеветнически твърдения срещу Алекс Алексиев ( не се бил задълбочил за съветската окупация в България и по Съветския съюз нямал разработки!!???). Ако тази долна клевета не беше придружена със заклеймяване от морална позиция във връзка с баща му ( за когото очите му се насълзяват при всяко споменаване), можеше да е просто плод на незнание ( на общоизвестния факт за обратното , за което клеветите човека).
  Неуважаеми клеветнико, това беше последната ви провокация в този блог.

 28. Ако Алекс Алексиев иска да е полезен на България би могъл да го прави и без да регистрира движение. Виждаме по положителния пример на г-н Инджев какво обществено влияние може да постигне човек дори “само” с един интернет-блог, стига да има идеи и да знае как да ги поднесе. Странно е личност катo Алексиев, който е живял дълго не другаде, а в Щатите, да очаква не другаде, а точно в България да върви по утъпкани пътеки. Особено пък щом, както се вижда, се радва на уважение от страна на доста хора, сред които видни интелектуалци.

 29. Мдааа, тъжно ми става като чета… Докъде може да стигне човек… “анти”-Комуниста се изложи яко! Страх ли ви е че нападате така човека с болната си конспиративна мания да подклаждате съмнения ??? Съмнението е най-тежкия инструмент на злото! Най-тежкия! Вместо да осъдите отказа на съда (като го наречете по вашия си начин комунистически) да регистрира движението на г-н Алексиев, вие се опитвате да го облечете с манията на съмнението. Това наистина е Долно!

 30. Първото ми въведение в царската идея беше като дете. Баба ми тайно ме замъкна на тавана, за да ми покаже портрет на царското семейство по време на сватбата им. Министрите също бяха там. Умиляваше се, говорейки за цар Борис, защото всичко преди комунизма е било човешко и разбираемо за нея. На мен идеята за цар, пък дори под силното влияние на детските приказки, ми се стори странна и анахронична. Но се съгласих с баба, милион пъти по-добре цар, отколкото пионерско събрание в голямото междучасие. След няколко екзотични визити до таванския портрет, който така и не събра достатъчно прах, тя най- сетне го остави да прашаса, поради грижа за здравето на дядо ми. Само 15-тина години по-късно мой приятел цигулар се завърна от концерт в Лондон, където уж случайно го посетил… ‘царя’! И се започна – артисти, художници, музиканти, оперни хористи, солисти и т.н. които по някакъв повод пътуваха за изяви в Западна Европа се връщаха с един и същи сувенир/симеон, които показваха наляво и надясно – цветен портрет с автограф в ъгъла. С безумни совалки из цяла Западна Европа, изпотен от изложби и концерти, човечето с голям мерак успя да раздаде достатъчно автографи, за да нарои цяло артистично войнство, работещо за митологията ‘цар’. Творците четяха пиара като интерес към изкуството и към тях самите. Аз все се питах, как как този човек се появява винаги, когато има българско име в програмата. И развих алегия към сувенир-симеона преди изобщо да се появи на сцената. По-нататък всички (повече или по-малко) знаем какво се случи.

 31. Ценя Алекс Алексиев. Разбирам защо му подлагат не само крак, но цял танк. Понякога срещам текстовете му в добри американски издания и е удоволствие да го чета. Искам един ден да го видя усмихнат.

 32. Ам чи,ква стана тя сега!
  Той Алекс Алексиев още не си е регистрирал движението и се почна със съмненията и то не от вражеска страна,а от страна на евентуални съмишленици.
  Смятайте какви ‘лайна с праз’ ще се разбъркат,АКО регистрацията стане факт!
  А бе ние настъпахме мадридската мотика,а след това банкянската,даже вкарахме филибарския дудук в европейския парламент,а сме тръгнали да се съмняваме в неродения Петко!
  Иначе ако трябва да се пуснем по наклона дето го дава АНТИКОМУНИСТТ-а,верно е че от 90-та досега успешно успяват да ни излъжат с кой ли не.
  Схемата е проста.
  Легендират някой,започват да го дават честички по ТВ-тата,за да придобие някаква елементарна популярност,съответно наливат се и едни деньги и оп поредната мотика е готова за настъпване от българското теле.
  Дано случая с Алекс Алексиев да не е такъв!

 33. За Алекс Алексиев.
  Бегло го познавам от времето на Филип Димитров.Тогава явно беше ужасен от подхода на един висш служител на сигурността,който се обяви против законното избрано българско правителство и непоследва никакво действие от защитните органи в България.Направен беше опит за оклеветяване на България пред света като мафиотска държава.От собствени служители по сигувността.Нечувано сигурно за него.Говоря за Б.Аспарухов и македонската афира.
  Но това вече е минало.Сега това вече трудно ще се случи.
  Но ако иска А.Алексиев да се занимава с политика го приканвам най малкото в този блог да дискутира с нас проблемите за да го опознаем по добре,да му се доверим ,а и той да получи обратна връзка за нас бъдещите му избиратели.Да бъде открит,смел и задълбочен.Политиката е мръсна работа.Противниците много често минават допустимите граници.Трябва много кураж и всеотдайност,

 34. Значи,верно е че г-н Алексиев е почти неизвестен у нас и това е голям проблем,но преодолим.
  Проблема в БГ,е че текат едни огромни парични потоци откъм североизтока,с които се пазаряват политици,прокурори,съдии,медии,стратегически икономически субекти и т.н.м.
  Пак с тези денги се създават партии,които на митингите си развяват знамена на чужди държави или изпращат дудуци из Европа да ни представят.
  Но,този паричен паток от деньги е еднопосочен,така че докато на това брутално и тотално корумпиране не се противопостави нещо равностойно,тука демокрация нема да има.
  Ще има комунистокрация и то от най модерен тип.
  Явно,че с европейски пари няма да стане,защото фондовете или откровено се крадат или чрез разни проекти отиват директно в джобовете на проруската олигархията и се получава един парадокс.
  С парите от западна европа се спонсорират нашите сатрапи,които знаят само едно:Гейропа и ‘кат русия няма втора тъй могъща на света’.
  Затова,ми се чини,че трябва да потекат едни Ю ЕС ДЕ-та иначе проекта на Алекс Алексиев може да си остане само в сферата на добрите пожелания.

 35. ПП
  А това как си действувал в миналото за да успееш,оцелееш и постигнеш определени цели стига сега да си почтен не е най важно.Нека не забрявяме,че никой от нас не е бил борец за права и свободи.Всеки е правил компромиси за оцеляването си.Но сега да бъдеш прикрит,не лоялен,да лъжеш и се правиш на такъв какъвто не си е недопустимо.Защото както казваше Радой Ралин -*Много сме лъгани.*Затова сме и чувствителни.

 36. И аз за Алекс Алексиев. Единственото смущаващо за мен е,че с готовност винаги се отзова при агент Димитър. Там редовно хвали агент Буда и все не намира поне една добра дума за Иван Костов. Някой ще каже, политиката е мръсна работа. И така е и не е така.
  Американците отдавна са определили отношението си към банкянското слънце. Мутра-политик играещ го “десен” който трябва да бъде тикан в правилната посока. Това няма как да го преглътна. Цяла България, до един да гласува за бб, аз пак съм контра.
  Това ми напомня пролетта на 1971г. Току що се бе провел “референдум” за смяна на димитровската с байтошовата конституция. Бялата бялетина означаваше, че си за старата събра около 15 хил. гласа. Месец по-късно на базата на новата конституция избори за НС. Против кандидатите на “блока на комунистите и безпартийните” 5000 гласа. Научавайки резултатите мой добър познат “изригна” :”Ако на следваяите избори при тази тенденция гласовете против отидат на нула имай предвид, че са фалшифицирани. Аз винаги гласувам против”. Та и аз така.

 37. Към Georgi Nikolov:

  Информацията Ви , че Алекс редовно хвали агент Буда е много, много остаряла и поради това- невярна.

 38. ТЪПАНАРКО, не си прав!
  Паричните потоци са основно от НРБ към рАЗЗЗИЯ и СССР, вече 70 години!
  Трохите ,които кремълските бандити поФърлят на тукашните си държанки са много малка част от заграбеното. Но и шлюхите в НРБ не могат да си поискат повече – все пак гасударска милостиня е това! Няма ли гасудар , НЯМА и деньги!
  Еднопосочни са били коминтерновските траншове до 1944г., а след това гасударите започват да си връщат “инвестицията” от “ВЛОЖЕНОТО” до този момент!

 39. Г-н Инджев, чудесно е, че дадохте на т.нар. “антикомунист” червен картон. Даже идва твърде късно. Не са един или два случаите, които той мъти водата тук. Вълк скрит под овча кожа – това беше той за този блог!

 40. Г-Н НИКОЛОВ
  Получихте ли книгата?При сестра ви съм сбъркала.Утре пак ще се опитам.На двата мейла опитах но при сестра ви съм сбъркала.Довечера ще и се обадя по телефона.

 41. Г-н Инджев, връщам си думите назад в тази част на мнението си. Дет казват древните гърци, по-добре късно, отколкото никога Алекс Алексиев е променил отношението си към бб.
  Д.Савова, все още не съм получил нищо. Но щом сте се захванали ще стане работата. За което още веднъж, Благодаря.

 42. И аз за Алекс Алексиев. Виждал/а съм го не повече от три пъти по тв, първия път май беше някъде преди 2,5 години при Кеворкян. Ако е последователен в тезите за разбиването на СДС, които тогава разви, Алексиев би трябвало да е напълно несъгласен с горната статия, която синтезира в общи линии всичко, което съм чел/а по въпроса и бих я препоръчал/а на всеки. Дали тогава е хвалил Бойко Борисов не помня, но помня, че намери топли дyми за големия политик Сергей Станишев. И аз бях дотук с интереса си към голeмия анализатор Алексиев, поне що се отнася до анализите му на българската политическа действителност. Като международник експертизата му явно е безупречна. Но когaто e гарнирана с опорните точки на агент Димитър, и тя ми нагарча.

 43. Най-после! Приветствам решението Ви г-н Инджев. Този изкуствен, лабораторен “антикомунист” няма повече да ни досажда и играе с търпението ни. Край на истеричните му крясъци и обиди. БЪЛГАРИЯ се оказа, че не е залък за неговата разцепена уста и му приседна. Задави се. Получи си заслуженото. Единственото, което вършеше, от появата си от преди близо две години беше да защитава “величието” на русия и да унижава БЪЛГАРИТЕ.Радвам се и изпитвам истинско удовлетворение, че този БЪЛГАРОМРАЗЕЦ, този днешен фанариот и слуга на путин вече не съществува.

 44. Относно “топлите думи” на Алекс Алексиев към Сергей Станишев, вижте каква статия има при Жабата. Тя дава и някаква идея кой е г-н Алексиев. Относно отказа на съда да регистрира неговото движение искам да заявя, че съм Възмутен от тези хора с тоги, за които понятията Родина и Народ са празни думи. Каква полза от тяхната “справедливост” , която ни налагат ако загубим Народа си и Родината си ??!! Каква полза от парите, които Народа е похарчил, за да ги изучи и да им плаща всеки ден живота ??

  http://www.frognews.bg/news_6622/Aleks_Aleksiev_i_Stanishev_dogovorili_idvaneto_na_Kondoliza_Rais/

 45. Да правим ли аналогия с ” пречките” спрямо величеството?!!!

 46. Това,че А.Алексиев е дал рамо на Българско правителство в критичен за Евроатлантическата ни насоченост му прави чест.Няма значение на коя партия е правителството,важно е да се защитят интересите на страната.Това го издига в моите очи.Било е много важно сигурно,защото знаем Първанов накъде тегли каручката.
  Впрочем винаги съм смятала ,че Станишев е повече ориентиран към ЕС и НАТО отколкото към Русия.И това може би ни спаси във времето в което управляваше БСП,както и да се отървем от безумните енергиини проекти.

 47. По този въпрос съм с друго мнение. Станишев “успя” само след година и половина премиерство да принуди Брюксел да спре еврофондовете за България; по време на неговата крадлива тройна коалиция започна масовото бягство на западни инвеститори от нашата страна. Поради тези причини смятам Станишев за главен виновник за провала на еврочленството на България досега, което за мен е равносилно на престъпление. А жена му в същото време върти далаверите с руснаците. Няма що, големи европейци. Европейско им е само местожителството на тези рубладжийски помияри.
  И за отърването ни от безумните енергийни проекти Станишев няма никакви заслуги с никое свое решително държавническо действие, на каквото той не е способен. Ясно беше, че никоe от тези безумия няма да гo бъде. Няма как да се реализират “проекти”, които са замислени само като корупционни схеми за хрантутене на разни мърши като Станишеви срещу националното им предателство. Те си изиграха ролите, награбиха се колкото можаха и се спасиха (естествено!) на Запад.

 48. D. Savova: Помните ли, че това вбеси много Първанов и тогава избълва някакви интервюта срещу Станишев.

 49. Да говорим за евроатлантически ценности и разликата между Първанов и Станишев е като да сравнявяваме ”Антверпен’ с ‘Анвер’.

 50. Дрязгите между Станишев и Първанов са обикновено театро. Да не забравяме, че не само двамата са от едно и също котило, но и че Първанов направи Станишката лидер на БСП и премиер.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.