Защо Москва не кани Борисов на парада?

Вестник “Труд” твърди, че премиерът Бойко Борисов не е поканен за 9 май в Москва.

 

Ако е вярно, положението с неприсъствения ден на България на планирания военен парад на Червения площад в Москва на 9 май може да бъде коментирано по два начина- шеговит и сериозен.

 

Понеже президентът Плевнелиев е поканен, но не иска, а Борисов иска, но не е канен, това напомня на шеговития лаф с елементи на истина, според който твърде младият мъж може (физически) да направи една жена щастлива, но не знае как, а твърде възрастният знае как, но не може.

 

Извън шегата обаче ситуацията никак не е забавна. Нито пък е нова.

 

Русия и СССР, меко казано, не обичат да канят някакви си българи, от които обаче очакват да им се кланят. Не канят, но искат да им се кланят.

 

Русия не кани нито един българин на подписването на примирието с Турция на 3 март 1878 г. въпреки официално регистрираните като жертви в руските медицински архиви 3456 български опълченци, спасили на Шипка руската империя от военен разгром край Плевен.

 

 

Русия кани само един българин на Парада на победата на 24 юни 1945 г., генерал Владимир Стойчев, накаран да марширува в лично качество под щандартите на Трети украински фронт. България обаче не е поканена, въпреки десетките хиляди жертви във войната срещу Германия под същите тези щандарти. За сравнение- вероломно нападната от СССР през септември 1939 г. Полша и също така окупирана ( както и България) от Червената армия Полша, участва със свой представителен корпус на въпросния парад.

 

Русия следва традициите си и демонстративно не кани премиера на България Бойко Борисов, за когото много добре знае, че с радост би се явил на червения килим в Кремъл и на Червения площад.

 

И защо Русия отново има специално отношение към България?

 

Няма друга причина, освен …две.

 

 1. Готовият да откликне Борисов ( който преди изборите миналия октомври дори се самопредложи да вземел самолета и да отидел да се разбере с Путин за „Южен поток”, но така и не беше повикан да го направи), винаги може да бъде задействан. Но е по-необходим за друга игра.
 2. Борисов е повече необходим на Москва като антипод на Плевнелиев, но в нюансираната игра на руската политика в България, според която между двамата, както и между разделените между Изтока и Запада българи, е по-добре да се вбива клин чрез интриги за задълбочаване на това разделение. Приоритет във вбиването на този клин е съсредоточаването на огъня срещу Плевнелиев, докато Борисов излиза „жертва” на Плевнелиев по линия на любовта към Русия.

 

Ето защо Русия сега разиграва сценката: „ не сте поканени заради Плевнелиев- мразете него, „братушки”!

26 мнения за “Защо Москва не кани Борисов на парада?”

 1. Трябва ли да позеленеем от яд, че “нашият” човек не е поканен? Ами, че те са единствени и само те победители във ВСВ. Да се го празнуват както искат.

 2. Значи,опорните точки на руските шовинисти и на българските им мюрета стават поне три:

  1/ А вие(българите) помните ли как ви освободихме от турско робство!
  2/А помните ли,че пак ние ви освободихме от фашистко робство!
  3/А вие помните ли,че на 09.05.2015г вие(българите) не дойдохте на парада на победата!

  Тая последната опорна точка я измисли мазния Жир-иновский казвайки – “Мы им всем напомним, как они не приехали на 9 Мая в Москву, — сказал политик.”

 3. Абсолютно точна статия.Борисов е нужен,Борисов ще потрябва.Ще дойде неговото време.
  А сега ,българи мразете се,че не ви уважаваме.Сърдете се сами на себи си.
  Ще кажа*транс пенис нике ес*.
  *Победата ми е през …оттатък*.

 4. препечатано от:
  http://www.faktor.bg/petak-13/42036-tzvetanov-i-vav-vks-padna-v-ratzete-na-ds.html

  ————————————————————————————————————————————————————————————————————-
  Цветанов и във ВКС падна в ръцете на ДС
  Тежък конфликт на интереси – съдийка, свързана семейно с Троктора, може да компрометира отново делото срещу бившия вътрешен министър

  Христо Марков

  Делото „Катерушка”, за което бившият министър на вътрешните работи Цветан Цветанов отнесе 4 год. ефективна присъда на две инстанции и има всички шансове да се превърне в процес на отмъщението, разплатата, с което съдебната система ще размаха пръст предупредително и категорично. По-точно и с други думи казано: „Помислете, когато се изказвате срещу Нашата система на правораздаване, защото ще дойде ден, когато няма да имате възможност да шавате!”. Цялата сага с това дело е фрапантна илюстрация на всесилието на негово величество българския съд .

  След като мина в Апелативния съд и бе оставено със същите правни аргументи от първоинстанционния и преди насрочването му във ВКС се разшаваха съдиите и вкупом с новия председател Лазар Панов обявиха, че състава ще се определи чрез жребий, който при това ще бъде съвсем, ама съвсем прозрачен и няма да има никакви съмнения относно безпристрастността на съдиите. И така мина, въпреки че преди време при делата с висок обществен интерес тогавашният председател на ВКС

  Иван Григоров поемаше съответното дело лично

  и така гарантираше безпристрастност, отговорност и авторитет на постановеното решение. Този път се подходи по друг начин формално имаше „честен и прозрачен жребий”. Докато не се вгледах в резултата от жребия. В състава фигурира лицето Жанина Начева, а зад нея отново се блещи изкривеното лице на всесилната ДС. Да, да точно така, става дума за оня Държавна сигурност, комунистическата, от която няма да се отървем никога. Приятел, който е вещ в съдебните битки и в потайностите на тази система за правораздаване, когато видя резултата каза: „Сготвиха Цветанов, този състав мога да ти се подпиша, че няма да направи нищо и ще остави присъдата на Апелативния съд в сила, без никаква корекция.”

  Жребият се проведе на 3 март и определеният състав е: съдиите от ВКС Жанина Начева, Татяна Кънчева и Бисер Троянов. Делото е насрочено за 17 април. Междувременно съдия Бисер Троянов си направи отвод, защото бе член на ЦИК от гражданската квота на ГЕРБ и според него съществува съмнение за конфликт на интереси.

  Но нека се спрем на един друг член на състава, а именно съдия Жанина Начева, която също е в очевадни конфликти на интереси. Тя е съпруга на известния Цветан Начев, който пък е здраво и трайно свързан с най-ретроградните среди на Държавна сигурност и Българската комунистическа партия. Нещо повече, той е щатен служител преди 1989 г. на ДС като офицер от Първо главно управление. Завършил е и школата на КГБ в Съветския съюз. До 10 ноември той си върви плавно, но сигурно в кариерата на офицер от ДС, но под крилото на всесилния генерал Любен Гоцев, нещата се обръщат и както стотици кадрови служители на тайните служби се преквалифицира в … бизнесмен. Не след дълго вече е основен акционер в ортодоксална банка „Свети Никола и съдружник с Любен Гоцев и реформатора Даниел Вълчев. Както се оказва по-късно банката е куха и използвана за източване на пари. Следва поставянето и под особен надзор, по-късно е прекръстена, в нея влизат Митко Събев и Петя Славова, следите се замитат, но така или иначе въпросният Цветан Начев е изпълнителен директор до 1998 г. С пари от същата банка той, заедно със съпругата си – съдийката Жанина Начева са командировани във Виена като, забележете!, са им предвидени командировъчни в размер на 1 000 долара на ден за…пътуване с градския транспорт!

  В началото на новото хилядолетие банкерът Цветан Начев се появява и като публицист. Паметливите помнят филипиките му по СКАТ в предаването „Това не е истина”, докато напуска с аргумента, че не бива да се свързва с… „крайната десница”(по това време там се подвизава Волен Сидеров!). Разбира се, съпругът на съдия Начева не пропуска да се пласира и като политик. На изборите през 2005 г. се появява като независим кандидат за кмет на София като инициативния му комитет е съставен предимно от „наши момчета”, т.е. другари от ДС. По-късно се включва в партия „Нова сила”, дори става член на нейния Висш политически съвет. Да ви припомня, че това е партията, създадена от бившия заместник на Волен Сидеров Антон Сираков, която издигна за президент на последните избори печално известния Алексей Петров -Трактора. В инициативния комитет за издигането му блести с неотразима светлина същия Цветан Начев – ами разбира се, и двамата са колеги по ДС-линия. Но сега именно

  съпругата на Начев, ще съди бившия вътрешен министър,

  който си позволи да арестува доцент Петров преди години.

  И за капак на житие-битието на съдийката от ВКС и съпруга и трябва да отбележим факта, че техен кум е Янаки Стоилов – депутат от БСП от 1990 г. досега! И хайде не ми говорете, че една жена не слуша съветите на мъжа си, не споделя (често) неговите политически възгледи, че не ползва финансовите му възможности и облаги, че не е под влиянието му за едно или друго действие в професионалните си ангажименти…

  Дали има конфликт на интереси при Жанина Начева, решете вие, но ми се струва, че след като съдия Троянов се оттегли само заради участието си в ЦИК, същото трябва да стори и тя, където конфликта е повече от видим. Разбира се, това няма да стане, защото на мушката е човек като Цветан Цветанов, на който трябва да се въздаде българската съдийска правда.

  Зарових се във фактите около това дело и попаднах на прелюбопитни подробности. Например съдията, който осъди бившия министър на втора инстанция Спас Иванчев е твърде близък с Алексей Петров-Трактора. Връзката им е топла още от сержантското училище в Пазарджик! А, че Петров има да си връща на Цветанов заради ареста и образуваното дело, което още се точи до безкрай е безспорно, нали? И въобще не се удивявам, че в случая родната Темида вместо правосъдие се е впрегнала по конкретни дела да обслужва лични поръчки, както се шушука в тези среди. И не е лична приумица на адвоката на Цветанов Ханс – Петер Ул, че е имало сериозен натиск срещу семейството на председателя на съдийския състав за налагането на осъдителна присъда. И това го казва съвсем не случаен юрист, който при това и не е обременен с българските зависимости.

  Ами да се върнем още по-назад. При първоинстационния съд. Там пък ще открием, че съпругата на съдия Тони Гетов е заместник-посланик в Германия, където са и децата им. Малко след първата присъда срещу Цветанов министър Вигенин е подписал новото и назначение, знаейки че правителството на Орешарски вече е пътник. Още преди да се произнесе Гетов, обаче се говореше и по медиите, че

  сделка е направена

  Самият съдия Гетов е командирован в София специално за делото, после го връщат отново в Ботевград, а жена му Албена Гетова си кара нов мандат в Берлин, който й бе подисан половин година по-рано.

  Даже не ми се припомнят и делата на съдия Иванчев като това, че той оправда братята Маргини за организация на три убийства. Оправда ги и братята изчезнаха безследно. Чисти и непорочни.

  Спирам се толкова подробно (вече втора публикация) на това дело, защото в него не прозира, а е видима цялата сбъркана система на родното правосъдие. Система на тайни зависимости (преди всичко с ДС), на задкулистни договорки, на политически влияния и внушения, на кариерни съдби, на обвързаности с тайни общества (преди всичко масонски) и в крайна сметка всичко това ражда една порочна практика на правораздаване, която ерозира доверието в нея, нещо повече прави я негодна за върховен арбитър на обществото. И най-страшното – попаднеш ли по една или друга причина в ръцете на правосъдието като нищо може да блокираш в обществената си активност. И всичко ще бъде облечено в правни формулировки. Изпитах го лично на гърба си преди половин година, когато по сигнал на две изперкали жени (дъщеря и майка) бях обвинен, че съм „крайно опасен за обществото и държавата” с публикациите и интервютата си. На всичко отгоре бях измъкнат от апартамента си и разкарван с бронирана полицейска кола като джихадист от Ислямска държава. Е, размина ми се, но ми струваше огромни нерви и време, да не говорим за армията от служители, съдии, прокурори и адвокати, на които плаща държавата! Обикновеният човек попаднал в лапите на правосъдието е обречен, а какво остава за бивш министър?! И после се питаме защо България плаща стотици хиляди евро неустойки и защо във всички доклади на Европейската комисия сме сочени като страна без реално, честно и обективно правосъдие. Реформи в тази система не може да има, докато не се предприеме

  кардинална, до дъно промяна

  и се започне с персоналните критерии, в които да залегне задължително липсата на обвързаности с бивши комунистически служби (вж. случая със семейство Начеви) и тайни общества като масонството (направиха се някои разследвания, но всичко заглъхна).

  Убеден съм, че делото срещу Цветан Цветанов ще има своето продължение в Европейския съд, ако се стигне до потвърждение на решението на Апелативния съд, защото то е лишено от обективна и субективна логика в правния ареал. Най-малко, защото министърът като върховен административен орган има суверенното право да прецени дали да се подслушва или не. В крайна сметка той е облечен с доверието на върховния законодателен орган – парламента. Дали става дума за антимафиота Орлин Тодоров или Гиньо Гинкин няма никакво значение, но от отказа през септември 2009 г. (когато е положен подписа) родната съдебна система след шест години се е сетила да раздаде „справедливост”.

  Ще очаквам с огромен интерес развитието на делото на 17 април и продължението. Целият този фарс е тестер за правоохранителния ни бекграунд, но и поредното доказателство за свинските черва, които могат да раздават справедливост без да излизат на светло.

  Е, така е, в България е така…

 5. Г-н Инджев, желанието ми да Ви опонирам възникна още с прочитането на първото изречени. Обстоятелство, което се твърди от в.”Труд” винаги е крайно съмнително- или е свободно съчинение по картинка / може и без картинката/ или е поръчано,съответно заплатено от някого. Винаги е невярно и това си е. В случая съм по-склонна да предположа, че Б.Борисович си е заръчал разпространението на тази информация и няма да съм учудена, ако от ТАСС или от който там е упълномочен да саабщи, се каже, че това не е вярно. На фона на съперничеството с президента идеята му е била добра – Плевнелиев го канят, той им отказва, а за мен изобщо и не си помислят, защото аз съм поне две глави отгоре в русофобството си. Кой повервАл се е минАл, който не е, да чака разяснения… от арменския поп. Обаче, ако информацията е вярна, то непоканването на Б.Б се е получило изключително и само по естетически съображения. Първо: на толкова мащабно светско мероприятие не можеш да каниш откровени цървули, най-малкото като визия- ще се прецакаш във видеообмена. Второ: поканват се за присъствие само индивиди с ръст до 1,70 / за да се включат в мероприятието и жени, ъф корст/. На Владимирович ще му подложат под краката две тухли-четворки и така визията от парада просто ще спи- видимо човекът е на равни нога с всички останали. Не ми е известно да е канена Белата Златка, но ако това не е сторено, то организаторите са за уволнение/ това е soft варианта на разстрел/. Колко красиво щеше да е тойзи идиот и оня дребосък от Корея да стоят до Путинката и през цялото време да се повдигат на пръсти. Красата и отврат, но за всекиго от зрителите ще има по нещо. С това заръката е изпълнена на 100%.

 6. Ще се пробвам и аз като Вас да изкоментирам случката по различни начини.

  Първо – сериозния:
  Мястото и участието на България в събития които продължават да амплифицират ехото на чисто тоталитарни сборища и демонстрации като този “парад” е НЕДОПУСТИМО. Още повече че организаторът продължава да се доказва пред целия свят, вече и в 21 век като брутален и особено извратен, хибриден агресор и поради тази последната причина даже Е АБСОЛЮТНО НЕОБХОДИМ ОФИЦИАЛЕН МОТИВИРАН ОТКАЗ. (който обаче никой няма да направи)

  Второ шеговития:
  Интригантско залъгване, на ниво сваляческите намерения и надежди на някоя въображаема элизавэта хрихориевна, която със загадъчни послания чрез трети лица пуска такива сигнали на някой си тимофэй афанасиевич от които се иска той единствено дълбоко, горко и БЕЗУТЕШНО ДА СТРАДА.

  Трето – популярния:
  Това ще бъде един много добър ден за ДЕМОКРАЦИЯТА и още по-добър за ДЕ-РУСИФИКАЦИЯТА !!!

  Четвърто – народния:
  По народните мъдрости «каквото повикало – такова се обадило» и «с вашите камъни по вашите глави» тактиката трябва да е ПЪЛЕН ИГНОР.

 7. Москва си играе с нашите родни политичета като с деца.

 8. Всичко е вярно, обаче все пак ми е кеф, че никой от България няма да отиде на поклонение в Москва, дори и от Москва сега да желаят да стане точно така.

 9. Не го канят защото е лесен. А и трябва много да МУ обясняват “разликата” между 8 и 9 май. Да не вземе да направи международен гаф на които е безспорен майстор.
  Ще каже някой ама чешкият президент земан с кеф отива. Да му берат гайлето чехите. Избраха си за държавен глава лице което с удоволствие се остави да бъде купено от кремъл. Само какъв аргумент като за първосигнални руснаци извади мз. Ако не била ЧА още щял да вика “хайл хитлер”. Все си мислех, че по-прост от нашата тиква политик в Европа няма как да има, то взе та се намери без никакви усложнения.

 10. Драти ми Мечков,недей да носиш от 9 кладенци вода,за да оправдаеш явно симпатичният ти Цветанов!Той има зостатъчно грехове,за които може и трябва да получи ефективна присъда!Ако се случи

  Драги Мечковтрогателен сте в усилията си да защитавате Цветанов!Той има достатъчно грехове,за които си заслужава напълно ефективна присъда!То не беха апартаменти,то не беха подслушване и гавра с медици ,които се оказаха невинни ина всичкото отгоре великодушни ,за да не го съдят до дупка!??И още доста неща-нека не ти изброяваме!? А ЗА НАГЛОСТТА МУ ДА СЕ ЯВЯВА НЕПРЕКЪСНАТО В ПУБЛИЧНОТО ПРОСТРАНСТВО И ДА РАЗДАВА МОРАЛ?!Вярно е,че е невинен до доказване на противното,но всепак човек,който раздавеше презумпции за виновност преди съда? Всепак е с ефективна присъда на първа инстанция? Явно е сигурен,че няма да бъде осъден.Въпреки,де ако го осъдят,ще има честта да е първият български политик в затвора!РУМЪНЦИТЕ СЪБРАХА ЦЯЛО ЗАТВОРНИЧЕСКО ПРАВИТЕЛСТВО! ИЗОСТАВЯМЕ!

 11. Ясен Прахов:
  Не искам да развалям кефа, но нещо ми подсказва, че главата на unesco или honeysco (както една пчела казваше) ще бъде там.

 12. Без бате Бойко девето майския парад ще е като първоюнски детски карнавал!

 13. То пък един келепир да видиш грозната колиба на мумията и големия площад, по който допреди две десетилетия пълзяха нещастници с гердани от нанизани дефицитни ролки тоалетна хартия. И както е тръгнало – скоро пак ще пълзят такива.

  Бил съм на тоя площад през 80-те. Бях облечен в модерните тогава тъмносини джинси от кадифе, с черно промазано яке и обут с маратонки Ромика.

  Горките руснаци. Помня погледите им – личеше си, че те не само не бяха виждали подобни дрехи, ами не подозираха, че може да съществуват.

 14. Напълно съм съгласен с Вас г-н Инджев, но определящо съм за втората Ви хипотеза, което не знам как, но ме води до убийството на Борис Немцов. Не смятате ли, че Борис Немцов беше убит, защото путин си отива?

 15. Към GEORGI NIKOLOV
  “Все си мислех, че по-прост от нашата тиква политик в Европа няма как да има, то взе та се намери без никакви усложнения.”
  =======================================
  Те назначените от kremlin са все така – прости и си ги намират без усложнения,щото фъркат яки пачки.
  На руснаците не им трябват много сложни гьон сурати.
  Не е нужно да знаят и чужди езици,а трябва само и единствено да запомнят три думички на руски,а именно:
  1/Молчать!
  2/Не рассуждать!
  3/Исполнять!
  А онези дето и тва не могат да запомнят им връчват по една табела и ги пращат на площада да квичат нечленоразделно,зер наши хора са и трябва да им се намери наякаква занимавка.

 16. Много важна новина:
  =========================================
  ‘Допитване: Републиканците считат Обама за по-голяма заплаха от Путин’

  http://www.blitz.bg/news/article/328084
  =========================================
  И аз си мисля,че с бездействието си по отношение на определени геополитически проблеми Обамович става много опасен.
  Иначе откровено комунистическия сайт blitz.bg,където периодически тънко пускат гадни новинки из криминалната хроника само на САЩ,този път безнадеждно са закъсняли да обадят за русначето,което намериха напъхано в куфар и за убитата му майка,също рускиня.
  Цитирам frognews.bg:’МВР пусна снимки на детето от куфара и убитата му майка. Това са Никита Леонтев и Ана Леонтева. ‘

  ПП Жалко за детенцето и майка му,без значение от каква националност са!
  Споменах за трагичния случай във връзка с това как една електронна медия избирателно пуска определени новини в калабалъка от информация и възтънко манипулира подсъзнанието на и без това гламавото българско теле.
  Виж,ако детенцето беше американче,чакай да видиш само какви писания щяха да бъдат.
  А сега ‘светкавиците’ от блиц.бг,където иначе също така светкавично ни осведомяват как някой дядо пръднал на село,се ослушват да видят каква аджеба е тази работа с руското детенце.
  Ще се ослушвам и аз да видя дали,и кога,и как ще отразят тази новина,след като безнадеждно са закъсняли след сайтовете ‘frognews’,’offnews’,’clubz’ и доста др.,да не ги изброявам сега.
  Към момента последната новина в ‘blitz.bg’ e: 21:28часа “Чистач се задави със салам и умря ”
  За сравнение,новината за русначето се е появила из другите сайтове след 18,00h.

 17. Тъпанарко, протестирам! Така нареченият тиквоний банкянски, явно др. Пойка Парисиевич Ломо носов не бива да бъде наричан така, защото е обидно за Тиквата! Като разрежещ Тиквата, тя “пъшка”, то е , защото кухината със семенцата е била пълна с газ, получен при ферментацията; който газ е държал кухината под налягане и по този начин външни разни микроби, плесени и тем подобни не са имали възможност да прникнат при семнцата. А Пойка? …
  Почтената Тиква няма нищо общо с тиквоний!

 18. Може би ще поканят ББ да участва в този митинг “На митинге против “Тангейзера” попросили помощи у Путина” (http://www.bbc.co.uk/russian/russia/2015/03/150329_novosibirsk_tannhauser_protest_rally).
  Няма да се учудя ако почнат да горят и книги на не руски и съветски класици.
  Путин иска да превърне парада на 9 май в парад на своето величие, все едно той е спечелил тази безумна война, а не да отдаде почит на милионните пожертвани от един луд диктатор да спре другия не по- малко луд диктатор.

 19. Честно казано, въобще не ми е жал за вестовой-Рапонят, когото кремльовският гасудар не ще да покани да му цунка газопровода.

  Каквито са му дебели очите на банкянския Рапон, след време ще извърти нещата, че сам не е отишъл, макар че със сълзи са го молели.

  Както се казваше във вица, не са му откраднали колелото, а е спечелил “Москвич”. Бас държа, че ще прави дивиденти и от това. Също както от “убития от комунистите дядо”, за който всъщност се оказа, че бил гръмнат, щото задявал жена на фронтовак, никаква политика!

 20. Аерофлот, малки допълнения. Никога не е уточнявал кой от дядовците е “убитият от комунистите”. Говори се дори, че това е бил прадядо назначен след 9.9.1944 за кмет на Банкя от местното офе. За “тежест приставката “пра” пада. Цялата му биография е базирана изключително върху негови селектирани “спомени” пред доверчиви, неуточняващи, незадаващи контролни въпроси репортерки гледащи влюбено бицепсите МУ.
  Ето една статия от Цветозар Томов преди да бъде купен и той от банкянското слънце.

  http://reduta.bg/v2/article/%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%8F%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%81%D1%8A%D0%BD%D0%B8%D1%89%D0%B0

 21. Охх … Боеко пише нова история по ТВ+ при Коритаров – през ’40-та даде Южна Добруджа на Румъния… А като го питаха директно за североизточния интерес зад актуалните сделки за 1 евро с едни предприятия и за позицията му за Крим, всеки средноинтелигентен човек разбра колко … е “притеснен” директно да говори срещу алкашите … Не издържах и изключих телевизора …

 22. Кой е комунистическият ренегат и предател на Българската Царска Войска – съветски генерал Владимир Стойчев;

  В периода 1930–1934 г. този руски/комунистически шпионин и агент на СССР през 1934 г. става началник на Софийската кавалерийска школа, но заради своята проболшевишка и противодържавна дейност е уволнен от българската войска.

  В официалната биография на този комунистически родоотстъпник и шпионин на болшевишка русия пише, че чак през 1944 година съветски генерал Владимир Стойчев става член на БКП и Бюрото на Националния съвет на Отечествения фронт, неофициалната информация обаче е, че този комунистически родоотстъпник и предател работи за интересите на съветска русия и комунизма още преди 1934г., когато е заради болшевишка и противодържавна дейност е уволнен от Българската Войска.

  По време на СРАМНОТО участието на България(след окупацията на България от СССР) срещу бойните ни другари и съюзници от Германия(върнали на майка БългАРИЯ; западните покрайнини, област Македония, Добруджа и Беломорието) 1944г–1945г., този съветски шпионин и ренегат е командир на Първа “българска” КОМУНИСТИЧЕСКА армия.
  На 24 юни 1945 г. съветският генерал Владимир Стойчев е единственият чужденец, участвал в Парада на победата на СССР над Третия райх в Москва !

  След окупацията на България от червената съветска армия на 9-ти септември 1944 г. съветският агент Владимир Стойчев става председател на вече разформираният и преобразуван от комунистите футболен отбор АС-23(веднага след 09.09.44г. председателя на управителния съвет на АС23 е осъден на 30 години затвор, а почетния президент на клуба е убит, а съдбата на всички останали шефове в АС 23 е безследно изчезнали, убити, като предполагам най-щастливите от тях са успяли да избягат в чужбина в дните около 09.09.1944г..) , а през ноември 1944г. съветският шпионин Владимир Стойчев става председател на новосъздаденият от КОМУНИСТИТЕ отбор – Чавдар !

  Как е създадена КОМУНИСТИЧЕСКАТА витрина в спорта чавдар : на 11 Октомври 1944г. или само месец след окупацията на България от Съветската ЧЕРВЕНА армия, кварталните отборчета “Аспарух”, “Омуртаг” и “Плиска” се обединяват под името на – “Спартак”, на следващия ден “Шипка” се обединява с “Победа” (Орландовци ) под името “Шипка-Победа”, а само месец по-късно на 9 ноември 1944г. “Спартак”, “Шипка-Победа” и “АС 23” се обединяват в единен клуб под името “Чавдар” кръстен на Партизанският отряд ЧАВДАР (на който ; Добри Джуров е Командир, а Милко Балев ПАРТИЕН СЕКРЕТАР) За председател на комунистическият отбор ЧАВДАР е избран агента на СССР съветски генерал Владимир Стойчев, а секретар става бъдещият министър на спорта комуниста Иван Башев !На 22 май 1945г. се избира нов управителен съвет,в който почетен председател е комуниста” ген”. Владимир Стойчев, а Председател е комуниста ШУМКАР “ген”. Добри Джуров ,командир на Партизанския отряд ЧАВДАР, през 1947г. чавдар изпада във Втора дивизия, но витрината компартията и комунизма в спорта не може да играе във втора дивизия и другарите с червените петолъчки ” взимат радикални мерки, като незаконно ОБЕДИНЯВАТ чавдар който е във втора дивизия с много – добре представящият се в Елитната група “Септември” от което се ражда отбора на КОМПАРТИЯТА – Септември при ЦДВ, който само след година по СЪВЕТСКИ ОБРАЗЕЦ ще бъде преименуван и кръстен 1-1 на отбора на червената съветска комунистическа армия – Ц (ентральный) С(портклуб) К(расной) А(рмии), който до 10.11.89г., както и след 10.11.89г. е ВИТРИНАТА на комунизма в спорта !

  От 1952 г. до 1982 г. съветски генерал Владимир Стойчев е председател на Българския КОМУНИСТИЧЕСКИ олимпийски комитет (БОК), а до 1990 г. е негов почетен председател.
  Съветски генерал Владимир Стойчев е народен представител в XXVII, XXVIII, XXIX, XXX, XXXI, XXXII, XXXIII, XXXIV и XXXV КОМУНИСТИЧЕСКОТО народно събрание между 1949 и 1990 г. !

  Руския шпионин, родоотстъпник и комунист Владимир Стойчев умира от СТРАХ (заради неизвестността от настъпилите само преди 5 месеца промени в България) – на 27 април 1990 г. в София. днес този комунистически РЕНЕГАТ от Българската Царска войска, агент на КГБ и шпионин на СССР съвсем в реда на нещата е патрон на Спортното училище на комунистическият цс*ка – “Генерал Владимир Стойчев”, което много интересно и до днес е с държавно финансиране ?!?!

  Както знаем от Историята, на 24 юни 1945 г. съветският генерал Владимир Стойчев е единственият чужденец, участвал в Парада на победата на СССР над Третия райх в Москва !
  Което означава, че съветски генерал Владимир Стойчев е много важен и високопоставен агент на комунистическа русия/СССР в България, което от само себе си означава че на този руски ШПИОНИН, работил ПРОТИВ интересите на България и за интересите на БОЛШЕВИШКА русия НЕ трябва да се строи какъвто и да е паметник на територията на БЪЛГАРИЯ !

  Не ни ли стигат стотиците руски и съветски паметници на територията на България, че започнахме да строим паметници и на руските ШПИОНИ и АГЕНТИ, като съветски генерал Владимир Стойчев ?!

  Първа копка за паметник на съветски ген. Владимир Стойчев:
  http://www.google.com/url?sa=t&rct=j&a…bGQ&cad=rja

  Съветски генерал Владимир Стойчев (крайният в дясно) участва в парада на СЪВЕТСКАТА “победа”, като командващ на Първа българска-КОМУНИСТИЧЕСКА армия, в състава на 3-ти украински фронт, Москва 24 юни 1945 г. :
  (IMG:http://imagizer.imageshack.us/v2/1280x1024q90/909/LCfom9.jpg)

  Този комунистически ПРЕДАТЕЛ и РЕНЕГАТ, носи даже офицерската си шапката от българската войска, като РУСНяК от ЧЕРВЕНАТА БОЛШЕВИШКА армия :
  (IMG:http://imagizer.imageshack.us/v2/1280x1024q90/910/PpyWXb.jpg)

  Най – показателната снимка за този родоотстъпник и руски шпионин, два руски шпионина един до друг: комунистическият убиец и садист Георги Димитров и шпионина на съветска русия допринесъл и изпратил на сигурна смърт(след 09.09.44г.) хиляди български офицери от Българската Царска Войска !
  (IMG:http://imagizer.imageshack.us/v2/1280x1024q90/538/oSxjnY.jpg)

 23. Паметникът на националният изменник
  Владимир Стойчев да бъде незабавно премахнат от мястото пред Спортната палата.
  В памет на загиналите военни и спортисти от репресиите на комунистите през 1944-45 г.
  В памет на загиналите за интересите на чужда държава/Русия/български войници и офицери от Българската армия командвани от Владимир Стойчев.
  За този българо убиец няма място за паметник на българска земя.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.