Големите гърди на Бойко откърмиха днешния “елит”

Съревнованието по ръсене на бисери между двамата приятели от управляващия втори мандат тандем Борисов- Рашидов продължава с отчайващо постоянство. Ден след като премиерът се похвали с големи гърди и иронизира, че само като кърмачка не са го подозирали досега медиите, с едни гърди напред по кръчмарско остроумие пак излиза културният му министър Рашидов, оприличавайки фалиралата КТБ на оглозган слон.

Интересното е, че с безпогрешния си инстинкт на популист, който знае как да се хареса на кръчмарската публика, овластеният пожарникар Борисов светкавично потуши огъня в кухнята на управляващите във връзка с изтеклата от нея секретна информация за луксозното меню, предвидено за правителствените полети. Обаче за луксозния живот на своя приятел Рашидов, загубил според собствените му оплаквания 2 милиона лева от фалита на КТБ, или не може или не иска да прави забележки.

Съответно и Рашидов изгря отново на телевизионния небосклон с интервю, в което покрай метафората си за оглозгания слон не пропусна да се ожали за загубените си милиони. Но не това е поводът за тази добавка към хрониката на неговите изяви. В нея акцентът е страничният поглед върху т.н. елит, чиито типичен представител е маститият министър. Забележителен е начинът, по който той говори за себеподобните си и разказва за споделяния във „висшето общество“ начин на живот.

От думите на Рашидов се изяснява, че преди е бил приятел с шефа на БНБ Иван Искров и си пушел пурите с него. Сега обаче нарича Искров престъпник ( макар да допуска пак някой ден да си станат приятели- при какви обстоятелства пак ще си пушат пурата на мира, не стана ясно от интервюто ). За подчертае собствената си трагедия, Рашидов изтъква, че други (елитни хора) научили навреме за фалита на КТБ и си изтеглили милионите навреме. Докато той не разбрал- въпреки приятелството и пурите. При това онези , на които Рашидов завижда за далаверата, имали много повече пари от него. Иначе казано, някакви си два милиона са нищо пари, за нашия управленски „елит“.

Как изглеждат тези откровения от гледна точка на народеца, до чиято електорална любов иначе от ГЕРБ се домогват с настойчивостта на загорял селски ерген на хорото с момите, явно нито „Веждичката“ ( както любовно го наричат многобройните му сътрапезници), нито Бойко се замислят.  А като се замисли човек, ако е вярна приказката за лудия и за зелника, ще излезе май, че народецът е малко нещо луд, щом раздава на такъв „елит“ порциите във властта. Докато Бойко и ортакът му Вежди са си направо невинни, възползвайки се от прословутата формула на Борисов: „и аз съм прост, и вие сте прости, значи ще се разберем“.

13 мнения за “Големите гърди на Бойко откърмиха днешния “елит””

 1. Тая не я вярвам. Сума ти народ си изтеглиха парите. Направо им се обаждат по списък и ги викат. Та министъра ли ще пропуснат … “Народеца” гласува за герберите, защото другите са още по-зле. Циганчетата в село казаха ББ строи магистрали и точка. Може и по 50 лева да са ги закичили за по-убедително. А обира за 4 милиарда лева пак е в кошницата на БСП.
  От гадни ченгета…,
  няма за народа кюфтета.
  Простаци или не
  поставиха държавата на колене.
  А бойко и местан,
  крадат без свян!
  О Боже … докога,
  България ще бъде във калта???

 2. Никога не съм могъл да разбера дежурните изцепки в публичното пространство на “говорещите глави” – народът е мъдър!????

  Българският народ бил мъдър?!!? Как да повярва човек на подобно твърдение след като същият този “мъдър” народ избира да го представляват и управляват мерзавци като Вежди Рашидов и бабаита-пожарникар? След изобличаването на лъжите, които битуващият като премиер на републиката България ръси под път и на път???
  Нищо мъдро няма в такъв народ т.е. в българският народ!

 3. Спомня ли си някой “световно признатия” творец Вежди в зората на промените? Аз помня как в началото на даветдесетте се разрази един скандал между “световно изместният художник и склуптор” Фежди Рашидов и “световно известният” актьор, фехтовач и какво ли не още и наставник на всички гении по света по съвместителство, Жорж Ганчев. Та “световно известният” художник Вежди Рашидов малко преди промените занесъл в квартирата /на един таван/ в Лондон на “световно известния” Жорж Ганчев няколко картини с молба последният да използва връзките си и да му ги продаде. Жорж Ганчев ги продал, но не му дал парите. И започна една селска свада между двамата в медиите като и двамата световно известни станаха за смях на кокошките. Колкото до Веждито на него му тръгнаха картите след като “Илийчо” го взе под крилото си и го направи “главен мултак” на републиката. Започнаха му едне откупки, продажби– Тогава Мултигруп бе държава в държавата. Дори му възложиха да прави паметника на София без конкурс, като велик склуптор, но тогава стана големият фал. Дойде правителството нае Иван Костов, беше назначен конкурс за паметника на София и Веждито заедно с Мултигруп изпадна от властта. Питайте го какво е мнението му за Иван Костов- също като Дон Цеци, Кеворкян, Бакърджиев и прочие ще започне да бълва змии и гушери по негов адрес. А помните ли косовската криза, когато се решаваше европейското ни бъдеще? Веждито обикаляше всички медии , късаше си от гняв ризите и с пяна на уста обясняваше как трябвало да подкрепим братята сърби. Помня в Новотела в Търново му вземаха интервю за подкрепата ни за ЕС и НАТО в Сърбия от някаква медия и как след като интервюто свърши викаше подир репортера- “и запишете, така мисли целият български народ!” Като започнеш от Начо Папазов, минеш през Людмила Живкова, Абрашев, Нина Чилова, С.Данаилов ще стигнеш и до Веждито. Това са ни министрите на културата, откакто се помня. Явно има някаква закономерност в тази държава, какъвто е министър председателят, такъв да му е и министърът на културата!

 4. Господин Инджев, то е ясно, че сме прости. Инак как човек като Борисов, щеше да стане министър-председател, при това два пъти. Нормалните хора по света, ако сбъркат нещо, вадят си поуки гледат да не повтарят простотиите си. Ама ние – йок, пак така ще гласуваме. Всички се смеем на глупостта на тези които напук гласуват за БСП, Атака и другите производни на комунистите. Ами тези които гласуват за ГЕРБ, какви са? По-умни ли са от овчия електорат на комнуняги?

 5. Към това трябва да се прибави и репликата, че еди-кой си е “цунáл Папата по…шлифера”… Папският нунций си е написал вечерта доклада с дипломатичния цитат, дипломатите от цивилизованите страни-също. Само идиот може да си мисли, че не са го направили. Но явно мненията на дипломатите от нецивилизованите страни са по-важни за бб.

 6. Спомняте си как изглеждаше тази болница отвън – като влязат хората, повече се разболяват, отколкото да им мине. А така има нещо съвременно, нещо добре направено. Като видят най-добрата техника, която имаме в момента, толкова готини министри, веднага им минава. С пожелание да сте живи и здрави”. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който присъства на откриването на онкологичния и лъчетерапевтичен център “Св. Марина” в едноименната университетска болница

 7. Спешно!
  СТАЛИНСКИ ЗАГРАДИТЕЛНИ ОТРЯДИ ОТСЯВАТ ТЕРОРИСТИТЕ
  (публикува се за първи път)
  В гр. Красный луч в отцепената Луганска област група руско-украински терористи са нападнали подразделение на дивизия „Дзержински” от Вътрешните войски на Русия. Руските главорези са били обстрелвани със стрелково оръжие и гранатомети. Има убити и ранени. Дивизията притежава „славен” летопис като част от НКВД и КГБ, където е изпълнявала предимно наказателно-екзекуционни задачи.
  По време на сраженията около Дебалцево дивизия „Дзержински” играе ролята на заградителен отряд зад бойния ред на терористите. Както през Втората световна война зад редовните войски на Червената армия са били разполагани два до три пъти по-мощни заградителни отряди от НКВД. Да не би някой командир да обърне оръжието си срещу др. Сталин.На „опълченците”-терористи е било обяснено, че ако започнат да отстъпват, ще срещнат куршумите и снарядите на „братята по оръжие” от чекистката дивизия. Сега дивизията отсява въоръжените банди, които отказват да се подчинят на главатарите на т. нар. Донецка и Луганска републики.
  Освен дивизия „Дзержински” руското командване е разположило по границата с Украйна мощни военни и милиционерски формирования, които не допускат сепаратистите да се промъкнат на руска територия.
  Подобна ситуация вече видяхме през юни и юли 2014 г., когато разбити терористи се опитаха да се спасят зад руската държавна граница от преследващите ги украински войски. Отстъпващите сепаратисти бяха посрещнати с ураганен заградителен огън и дадоха значителни жертви.

 8. По темата. Лика-прилика са си в чалгарската простотия и баце и веждичката и божо и цвъчко. То няма как и да бъде друго. Краставите магарета през девет дерета се надушват. Хвани единият, удари другият и така додето последният затвори вратата.
  Извън темата. Вижте какво хубаво заглавие от меката пропутинска медия газета ру изкопах. Иде реч за мача за световната титла по шах за дами в Сочи. Противнички са украинката Музичук и рускинята Погониной. Дет се казва, днес в Сочи, утре в Крим и Източна Украйна.
  Россия сдалась Украине в Сочи

 9. Мен лично ме обземат чувства на срам и отчаяние.Даже няма какво да се коментира…Не е случайно “изтървано” онова “не гледайте Румъния..”,нито пък това”ами,става въпрос за човешки съдби,все пак ….” на Р.Бъчварова..Овчедушен и не уважаващ себе си народ.Правим си коктейл от външната и вътрешна проруска пропагандна помия и вътрешните безсмислици на самоизмислилия се “елит”.И си го поглъщаме безизразно. А Румъния упорито си търси мястото сред европейските народи.Избра си немски възпитаник за президент.Намери си газ .Наказвайки справедливо,румънският съд връща ВЯРАТА у гражданите си и у инвеститорите. Нашето нестройно племе все го води “индианският” вожд с име”Голямата уста”.Трябва да се отучим да вярваме на думи.А когато са обидно глупави, да крещим “Царят е гол”.Иначе все ще ходим голи.

 10. А в момента по БНТ 1 пак се лее червената пропаганда за светеца Мандела и ужасите на апартейда… Белите изверги казват, че в ЮАР се води борба срещу комунизма.. Как е възможно някой да се съпротивлява срещу въпросното блаженство за света, само зверове в човешки образ са способни на това! Да, щом има Холивуд, хич не ни трябва МОСФИЛьМ и ТВ Останкино! Макар че, честно казано, предпочитам сесесерската гледна точка. Тя поне е много по-откровена, отколкото моралните кълчения на западното левичарство.

 11. ДКД, имаш ли на идея турците в турция какви карти развяват ? Само това ми е въпроса. Аз говорих с един човек, който лично ги е виждал. Защо говорим само за русия, докато турците си мерят картите ??? Вместо ние Балканските народи да си подадем ръце, ние се чудим на чий … да се метнем. Турция никога нямаше да влезе в Европа и никога нямаше да вземе Константинопол ако имаше разбирателство на Балканите а не предателство. Докога Гърци , Сърби , Българи , Румънци и Македонци ще си играем на прецакай другарче?? А вълците само това дебнат да ни е…т! Ето Балтийските държави , Скандинавските държави , Средиземноморските и т.н. си взаимодействат а къде са Балканските? Нима Балкана ражда идиоти ?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.