Защо Бойко сака на Румъния да й е зле

В рубриката „най-важното от седмицата“ избирам като тема за неделния си коментар обещанието на премиера Бойко Борисов във Варна „само след няколко месеца“ Румъния „отново“ да бъде след нас и до две години Варна да върне „стария си блясък“. Кога точно Румъния е била зад нас ( и дали мониторинговите доклади на Брюксел са критерий кой е напред и по какви показатели), както и кога всъщност Варна е била чак пък блестяща ( може би по времето на любимия на Борисов диктатор Живков?), това е друга тема.

Темата тук е друга-всъщност въпросите са няколко.

Възпитаните хора, когато се състезават почтено, обикновено се стремят да обещаят, че ще изпреварят съперника – ако изобщо гледаме на Румъния като на съперник- нали (уж) членството в ЕС премахва бариерите между нас, включително и по отношение на старите вражди?

Борисов обаче обещава на Румъния да „остане зад нас“. Логиката на шопа, който не сака на него да му е добре, а на Вуте да му е зле, върви в механата, но на върха на държавата тя звучи като чупенето на стъкла в магазин, в който вилнее слон – оглозган, но слон (по Вежди Рашидов). Не е нужно да си дипломат, за да си дипломатичен- достатъчно е да си възпитан. Но това за нашия премиер е атавизъм от времето, когато е пропуснал да научи чужди езици, защото е ритал топка, както сам ни осведоми веднъж с гордостта на двойкаджия, преуспял въпреки това в политиката – за радост на интелектуално мързеливите хора и за пример на децата им.

Изглежда, че „генерала“ доста го стяга румънския чепик- до такава степен, че вече открито призовава да НЕ взимаме пример от борбата с корупцията в Румъния, която се превърна в нарицателно за успех. Като се има предвид колко дълго е във властта, как да не го втриса от мисълта за затвора, който бивши ( че и действащи) румънски управници посетиха за постоянно през последните години.

Още една петилетка на върха и Борисов вече няма да може да вини никого за неуспехите- обърне ли си се назад за негативни примери, все върху себе си трябва да плюе. Ето защо все по-рядко се позовава на тежкото наследство и взе да брои настоятелно заслугите си, сякаш не еврофондовете построиха например метрото в София, а споменаваните от него предизборно 500 000 пътници, превозвани дневно, трябва лично да му благодарят.

Докато Борисов „усвоява“ еврофондовете и с чужда пита си присвоява славата на строител, реалните инвестиции, които са мерило за доверието на инвеститорите към общото състояние на икономическия климат в една държава, показват друга картина на съседското съпоставяне. Румъния дава не просто примери в борбата с корупцията, но и се откроява инфраструктурно по ключови показатели. Вижте румънските дачии по българските пътища и си спомнете защо британският гигант „Ровър“ се оттегли от България ( беше именно заради изнудване и корупция). Едно е да строиш магистрали с еврофондове, друго е да създадеш почти от нулата модерна автомобилна индустрия, която е мерило за хармонично развитие на една икономика.

Този текст няма амбицията да прави паралелен икономически анализ, а само да обърне внимание върху политическата неадекватност в приказките на Борисов. Още повече, че същият жалее за руските туристи и внимава да не каже крива дума за Путин, Русия и руснаците ( и наистина никога не е казал такава).

Борисов говори пренебрежително за страната, която е остров на категоричната съпротива срещу путинизма в Югоизточна Европа. В тази част от континента няма друга държава, която да заема толкова ясна и твърда позиция срещу руската агресивност спрямо Украйна, черноморския басейн и енергийния шантаж, като Румъния. Докато България, водена от Борисов, се озърта и шикалкави по всички тези теми, издигайки за свой приоритет максимата „ да не дразним Путин“. Нещо повече, Румъния вече официално декларира политиката си на отказ от руския природен газ, снижавайки потреблението на суровината до нива, които да направят вноса от Русия излишен.

Колкото до туризма и инструкцията на Москва да бъдем заклеймявани чрез Петата колона за отлива на руснаци от българското Черноморие, Борисов би трябвало в противововес да каже едно „конграчулейшънс“ на онези, които компенсират този отлив. Това са в не малка степен северните ни европейски съседи, които и момента май са сред най-многобройните посетители на същите тези нашенски курорти. Докато руснаците обедняват, бидейки зависими от цените на петрола като държава от третия свят, румънците се замогват, което би трябвало да ни радва. Борисов обаче се държи зле спрямо нашите европейски побратими. Пак по стар навик в същото време скърби по загазилите по независещи от нас причини руснаци и пее в хора на петата колона сълзливи частушки – „елате ни, братушки“!

Впрочем: защо изобщо трябва да имаме Румъния за критерий? Та тя е три пъти по-голяма по население и територия и си има собствен газ и петролец, ще кажат апологетите на Борисов. Ок, съгласявам се. Хайде да вземем тогава да се сравним с Финландия. По население е по-малка от България с цели 2 милиона души и също не се слави с газ, и  петрол.
Финландия беше не по-малко зависима икономически от СССР ( само дето въртеше търговията си с империята от независими позиции, а не като покорен васал). Финландия е била окупирана брутално от Червената армия ( но оказа съпротива- и то каква!) и част от населената с финландци територия остана в пределите на днешна Русия- т.е. има доста повече  основания да трепери от могъщия си съсед. В центъра на финландската столица има  паметник на същия този руски цар Александър ІІ. Но приликите свършват с това- за разлика от България, във Финландия няма руска Пета колона и днес тази бедна ресурси страна е сред водещите по висок стандарт нации в Европа и в света. Нещо подобно се е случвало на България поне по темпове на развитие само по времето на премиера Стамболов, който скъсва дипломатическите отношения с Русия.
Финландия е била доста по-зле от България икономически в не толкова далечното минало от средата на миналия век.
Проблемът на Борисов обаче е в това, че няма как да  обещае до няколко месеца Финландия отново да изостане зад нас- защото на финландците ще им стане зле ( от смях).

37 мнения за “Защо Бойко сака на Румъния да й е зле”

 1. Освен руска пета колона финладците са лишени и от “харизма”-та на неграмотника, който българският “народ” си избира за 3-ти пореден път да е с най-голямата парламентарна подкрепа!
  Финладците НЕ са толкова “умен” народ колкото е бълагрският и не си избират откровени бандити да ги управляват!

  Те горките са си една демокрация, която развива образоването си като приоритет и е оставила самохвалковците като пожарникарят-милиционер, който е заел премиерският пост в България за 2-ри път след преврата на комунистите от 10.11.1989г., да им дишат праха.

 2. Искам да помоля г-н Инджев,също и участващи в коментарите,ако са запознати да изнесат информация за това как се разви историята с румънския Лукойл,който миналата година беше обвинен в злоупотреби в особено големи размери и му беше извършена проверка от румънските власти.Нещо невъзможно да се случи у нас.

 3. Вижте само,как нашите родни байганьовци подсъзнателно усещат ‘дръпването’ напред на румунещите,и как се издават и без да искат си признават за нашия роден батак.
  Да ама само със заклинания няма да стане,иска се да бъдеш Български Държавник,какъвто към текущия момент лично аз не припознавам в лицето на тези,които са изложени на сергията.
  Колкото до еврофондовете вижте докъде са се докарали и са ни докарали,че да се хвалим,че ги усвояваме за целите за които са дадени.
  Ами то май наистина е за хвалене,при положение,че вместо брутално да се крадат и с тях да се правят ‘Спа центрове’,направо е космическо постижение,че все пак част от тези пари,наистина отиват по предназначение.
  Няма да си забравя,как на един конгрес на БСП по време на тройната коалиция,крадците на евро пари,Марио Николов и Людмил Стойков бяха изтъпанени на първия ред,лъснати и избръснати!И това по време на вихъра на скандала около САПАРД и при положение,че техните немски контрагенти вече търкаха наровете в Германия!
  Елементарната логика подсказва,че с този невербален и циничен акт,нашите руски протежета казват на Европа-е…те си майката,на нас от кремъл ни е заповядано да съботираме членсвото ни в ЕС,така че може да ни изхвърлите,за да си ни прибере отново русия!

 4. PS “…и си има собствен газ и петролец, ще кажат апологетите на Борисов.”
  ——————————————
  Ами имат си хората,защото са търсили и са намерили!
  А у нас въпреки данните,че имаме и газ и петрол(макар не толкова,колкото в Саудитска Арабия),АБСОЛЮТНО НИЩО не се прави по въпроса,пак заради руснаците,за да не кажат-а бе ние два пъри ви освобождавахме,а вие сега ко правите,търсите газ и петрол!
  Да не говорим,че даже си забранихме поне да знаем дали имаме шистови находища,при положение,че същите тези руснаци се заканват да направят шистов бум в най скоро време.

 5. Тъпанарко, никакъв шистов бум няма да правят руснаците.Компаниите за шистов газ в сащ фалират една след друга, недей да лъжеш!А ако си от ония, които искат да надупчат Добруджа за шистов газ, няма какво да ти кажа, явно злобата те е заслепила изцяло!Добива на шистов газ е безсмислен при тия цени на петрола.

  А и вместо да плюете господин Борисов, предложете негова алтернатива?В момента премиера е най-доброто, което България има, без значение дали ви харесва или не!

 6. Към Млад Гербер:

  Истината за Борисов е такава, каквато е – на който тя му прилича на “плюене”, да си измисли друга “истина”.
  Колкото до алтернативата – липсата на такава , както се вижда от победите на Борисов, е потвърждение на факта, че в това отношение той символизира победата на кукловодите. През целия преход те се борят точно за това – да си имат непобедим на избори, но управляем от тях човек на власт, “човек от народа” като неговият кумир Живков. Опитаха с “царя”, но постигнаха временен успех. Неговото протеже Борисов е мутант на същия проект , но с много по-голям успех, защото е местна порода, подходяща за водач ( на стадото).
  Обожателите му, ако не са пряко облагодетелствани ( тях човек може да ги разбере), приличат на онези съпруги, които оправдават правото на мъжа им да ги бие като израз на традиционната ( по тези места) съпружеска любов.

 7. Това сравнение с Финландия просто не ми харесва. Извинявайте, ама Финландия не е била окупирана от Червената армия и за разлика от нас запазва по-голямата част от независимостта си. Тя не е била комунистическа държава, била е демокрация и е развивала що годе една нормална икономика. За култура и манталитет няма да говоря просто.

  За Румъния…дърпат пред нас, това е вярно. Склонен съм да повярвам, че е заради по-сериозни реформи. А Борисов няма право да говори пренебрежително дори и за Буркина Фасо, лъжеца му с крадец…

 8. ДО ГЕРБЕРЧЕТО:
  Я да ни открехнеш, многознайко, кои са “масово фалиращите” компании за проучване и добив на шистов газ в САЩ? Поименно!
  И спри да пробутваш глупости! Шистовият газ се обезсмислял от ниските цени на петропродуктите?!
  Не, рожбо, тъкмо обратното е – БЛАГОДАРЕНИЕ НА ШИСТОВИЯ ДОБИВ НА ПЕТРОПРОДУКТИ, ЦЕНАТА ИМ СЕ СРИНА И ПРОДЪЛЖАВА ДА ПАДА!
  Колкото до алтернативните на бат ти Бойко политици-държавници – под път и над път са. Проблемът е в това, че простото стадо си харесва прост водач, а това за путлерова русия и русофилската и паплач, окупирала властта е дюшеш и ще го крепи до дупка.
  На теб защо ти харесва Бойко е ясно. Сега да ти кажа на мен защо НЕ:
  – природна интелигентност – нула;
  – ерудиция – нула;
  – специални познания – нула;
  – знания и опит в областта на икономиката – нула;
  – познаване на западни езици – нула;
  – възпитание и такт – нула;
  – продажност – отличен;
  – тясна обвързаност с престъпните структури в миналото /и сега?!/;
  – безпринципност, непоследователност и лицемерие – отличен;
  – патологичен живковизъм;
  – тясна обвързаност с путлеристката петоколонна клика и руската резидентура у нас;
  – отсъствие на каквато и да било
  геополитическа позиция;
  – нелоялност към евроатлантическите партньори!
  Мисля, че това стига.
  Чакам да вземеш отношение по темата…

 9. Червените Тикви си имат за всичко Оправдание. Но никога будна съвест! Тях все някой ги “плюе” но когато те Крадат и Лъжат без свян, това не се брои.
  Българите се намират межди адските челюсти на Циганията , Простотията и Свинщината от долу а отгоре под Алчни Предатели и Хищни Чужди Интереси. На фона на тази невероятна Мизерия, успехите на Румъния ярко показват, какво може да има Българина ако успее да се оттърве от злокобната хватка на Душманите си.

 10. Искам да го кажа за сетен път! Пътят на България към Възхода е само един! Преклонение пред Иисус Христос , Царя и Спасителя на човечеството и неговите уроци! Само с Божия Благословия и изпросване на Милост, може да се надяваме на спасение от Гибелта, към която ни водят потомците на комунистите. Българския народ е на прага на своето заличаване но той не може да се опомни. Не може да схване, че този до него е негов брат а не негов враг. Тежко ти и Горко Българино! Ти предававаше всеки ден своя брат и комшия и ги хвърляше в лапите на антихристите. Тежко ти и горко за слословията, които издума против брата си и всеки ден ти продължаваш и срамиш рода си и прадядовците си!!!

 11. Геройкото е селски тарикат принадлежащ към петата колона. Проблемът е, че всички медии се контролират от същите рубладжии и се справят успешно (за сега) с превръщането на българите в дебили, което е необходимо условие за бедност и изостаналост. Скоро съобщиха, че новия собственик на тв7 е някакъв комунист, зад който стоят руски пари.
  От много години българските експерти са наясно, че в страната има много газ и петрол. Лошото е, че и руснаците го знаят.
  Време е светът да се стресне от всичко, което се случва и около Русия да се създаде санитарен обръч, за да бъде премахната възможността за зараза.
  Този МЛАД ГЕРБЕР от къде разбра, че компаниите за шистов газ в САЩ фалирали? Може би е чел някой руски трол. Ако това беше така, до сега нашите “свободни” медии да са ни проглушили ушите.

 12. Борисов е толкова жалък с омразата си към Румъния, че е направо за смях на всички що-годе мислещи хора.И как няма да ги мрази, направо му бъркат в здеавето, най-вече, защото са си съвсем до нас и неспособността на Боко да гаси корупцията, която е изпепелила държавата, е повече от видна.Ясно е , че освен капацитет му липса и желание, защото тези, които го държат за шлифера, направо са потънали в тази корупция.С поредната глупост за извънредни правомощия на главния прокурор и то след като лично спретна “костинбродската афера” и пусна КТБ по пързалката , направо ни връща в тоталитарни времена.

  До SIMI4
  Румънската прокуратура е обвинила ръководителя на Petrotel Lukoil в Румъния в неплащане на данъци и пране на пари, като предполагаемите щети, нанесени на бюджета, възлизат на 230 милиона евро. Освен срещу Андрей Богданов разследвания има и срещу други две дъщерни компании на най-голямата частна руска петролна корпорация. LUKOIL Lubricants East Europe S.R.L. и LUKOIL Energy&Gas Romania S.R.L. са обвинени в заговор за укриване на средства от данъчните власти и пране на пари, разказва РБК. Данните се съдържали в отчет на компанията.

  Богданов е с мярка подписка и забрана да напуска страната

 13. Към МЛАД ГЕРБЕР | АПРИЛ 5, 2015, 14:47: “А и вместо да плюете господин Борисов, предложете негова алтернатива?”
  Не в алтернативата се крие същността. Същността е в ОБРАЗОВАНИЕТО!Смятате ли, че човек, който не познава историята на БЪЛГАРИТЕ, т.е. не притежава задължителния минимален културен праг за държавник има моралното право да бъде водител и може да защити независимостта и благополучието на народа си? Все пак не става въпрос да бъдеш овчар, нали? С изключение на един-ВЕЛИКИЯТ Захари Стоянов.

 14. КОМУНИСИТТЕ В СИБИР:
  Левият ‘от котюр’ енчев (лютеница пролет) се движи по-бързо отколкото много хора забелязват. Апропо, искам да разбера кой инициира (не кой организира) дебата между него и Иво Инджев по Нова тв.

 15. Към Младия Герберофил
  =====================

  “Русия подготвя свой “шистов бум””
  Залежите на неконвенционален нефт в Западен Сибир ще позволят на страната да поддържа добив от 10 млн. барела на ден

  http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/sviat/2013/04/01/2033502_rusiia_podgotvia_svoi_shistov_bum/

  =======================================
  Има нещо вярно,че при определени цени на петрола има опасност от фалити на компании добиващи от шисти,но невидимата ръка на пазара си знае работата.
  Тук въпроса оносно това,че самички си забранихме да знаем какво имаме под земята,е принципен.Не че ще станем световни лидери в шистовия добив.
  Ама айде да оставим шистовите чалъми настрана,защо тогава не правим нищо с традиционните методи за добив на газ и петрол?!
  Младия Герберист лесно е лапнал въдицата на платените от москва разни еко и зелени движения.Повечето от тях,ако не и всички,се контролират от родните продажници.Така например шеф на ‘Зелени Балкани’ е сина на небезизвестния ангел марин,солташака на гоце сирищнишкия в продължение на 10 години.
  Момчеее,едно ще ти кажа,осъзнай се докато още е време,щото после ше викаш,да са е…ба в главата къде ми беше акъла,когато гласувах!

 16. ПАВЕЛ ТИНКОВ,

  Браво, Павле,чудесно си насолил това мини-мекеренце!То, очевидно се е оказало в блога по партийно поръчение, т.е.- в небрано интелектуално лозе, непостижимо за мутромилиционерската калтащина!
  А иначе…римата ме увлече:
  -Докога над страната ни бащина
  ще вилней тази страшна простащина?!
  (Р.Ралин)
  Праха на Румъния ние дишаме отдавна. Още когато Чаушеску-такъв, инакъв- разстреля двама генерали за шпионаж в полза на СССР. Още проф.Николае Йорга, когото като премиер през 1940 г. убиват фанатиците от Желязната гвардия, е казал :”Една страна принадлежи като политика и култура на този свят, на който иска да принадлежи. Румънският интелектуалец вижда от прозорците си Париж и Виена, а не Белград, Киев и София”. Точно както ние пък по собствен избор принадлежим на Москва, Минск и Новосибирск! Ето защо няма да стигнем румънците!

 17. Ето и хубава новина от Киев.Но ние, разбира се, очакваме изгонените от Украйна (комунизма и Горан Брагович) с червени килими и червени чутури, които да им се прехласват!

  http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4697377

 18. Борисов има още един съвсем пресен повод да ненавижда Румъния: поиска 30% от инвестицията на Нокия, а те взеха, че отидоха на север.

 19. Ей пичове,преди известно време бях писал в нашия блог,че ако украинците избичат сега два-три яки законопроекта и се изстрелват в далечния космос.
  Сега като чета новината,която е постнал СТАМБО,разбирам че тея хора не си правят майтап и наистина са решили да си оправят държавичката!
  Ами ние,ние с гайдите какво ще правим?!

 20. От уважение към младият гербер ще изпиша по изключение точ в точ името на премиера. Та, г-н Борисов знае ли случайно, че Румъния която ще подмине като експрес спирка в областа на външната политика има абсолютен синхрон между управляващи и опозиция. Безусловен евроатлатичеки избор и непоколибимост в отстояване на заплахите за независимоста идващи от североизток. Няма никакво значение кой е на власт и кои са в опозиция. Петата колона дотолкова доколкото я има е пренебрижим фактор.
  Колкото до Чаушеску, Борисов дали знае, че по време на голямото земетресение във Вранча на 4 март 1977г. диктаторът, такъв-онакъв, в разстояние на три денонощия беше в най-тежко пострадалите райони. Телевизията им излъчваше нон-стоп и НЧ беше непрестанно в обсега на камерите. И правя успоредица с банкянското слънце. Преди няколко години когато на Витоша имаше някакавъв пиклив пожар и всички бяха притаили дъх, че премиерът ни с докторат по пожарникарските науки ще вземе одма нещата у ръце, чак на третият ден когато огнището на пожара бе овладяно се изцепи в неговият характерен просташки стил, че бил потушил стотици пожари (дали толкова общо е имало за цяла София за няколкото години в които е практикувал помпиерството е отделен въпрос) ама този път…бля-бля-бля.
  Само като го видя на сбирките в Брюксел по време на почивките как се движи кат бит пИдал, да му вляза в лексикона и не смее да се спре да размени (на какъв език) два нищо неозначаващи лафа с колега ми идва земята да се отвори и да потъна от срам.
  И последно. Предоставям на вниманието на младият гербер една биографична “справка” на ББ писана още в 2011г. Оттога колко точки набра биспремиера, ама нейсе запуши я.
  http://reduta.bg/v2/article/%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%8F%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%81%D1%8A%D0%BD%D0%B8%D1%89%D0%B0

 21. “И Швеция отряза Москва за празника.
  Премиерът Стефан Льовен няма да присъства на годишнината чествана в Москва. Причината за решението на Льовен е руската политика в Украйна.”

 22. Много готино! И много тъжно, че се налага да говорим така за управниците си! Но наистина се налага…

 23. Може да изглежда встрани от темата, но се считам задължен да го споделя. Снощи (05.04) имахме малко семейно тържество. Синът ми, студент в първи курс сподели, че в София сред студентите масово се предлага платено тролене на тема “Русия”. Набирането е на принципа “контрапротестиращи” от агенции. Темите с опорните точки се раздават на младите, които трябва да ги публикуват във форумите.

 24. Не е необходимо Русия да прави шистов бум. За сведение на младия милиционер, и сега 30-32% от добива на “Газпром” е шистов. Тази технология е внедрена в Русия преди повече от 10 години. Друг е въпросът, че поради наложеното ембарго, в момента руснаците изпитват затруднения да добиват газ чрез фракинг.

 25. Г-н Тинков
  Поздравявам Ви за точната характеристика на В.Ворисов изредена в конкретни точки.Неговите привърженици още не могат да разберат,че ние,обикновени средно статистически българи се срамуваме от него.

 26. Само в Индия искат 30% комисионни! Борисов или се е учил от някой Циганин (например яшар замфиркьов) на шмекерии или много е подхлъзнат от алчни “съветници”.

 27. Мунчо, така извадена от контекста крилата мисъл ан Иван Костов: “България е малка страна и всички сме братовчеди” придобива меко казано двусмислено значение. Може би и това Ви е целта. Я да припомним като как се стигна до максимата.
  Парламентарен петък някъде през 1999г. Депутат-социалист пита МП Иван Костов дали знае, че негов братовчед е назначен за началник-гара на някаква спирка в искърското дефиле. В отговорът си премиерът под бурният смях на цялата зала чистосърдечно “призна”, че въобще не знае, че въпросната прясноиздигната персона му е роднина завършвайки с горното добило непреходност изречение. Което моментално беше подхванато и преиначено като смисъл и съдържание до неузнаваемост от противниците му и обслужващата ги пропаганда далеч не само сред жълтите медии. И така стигна и до Блога.
  Не нам!

 28. МЛАД ГЕРБЕР, на КОЙ е “алтернативаТА” ББ?!?
  На БКП(Болшевишка Коминтерновска Продажност) ли е “алтернативаТА” ББ?!? Та нали ТОЙ казва ,че БКП и Т.Живков са “построили” най-малко 2 Българии?!? От които вече НЕ съществува дори ЕДНА! ЗАЩО ли???

  На ДоносническиЯТ “преуспял” СЛУГИНАЖ(ДпС) ли е “алтернативаТА” ББ, след като Доган го е предложил за главсек на народната милиция?!? ББ смята Доган за свой политически кумир, и е негов “еталон” и пример за подражание! НЕ царя, който формално му беше и работодател, а Доган!

  За останалите “партийки” нацвъкани с денгите от главгасударят им туПин след 2001г. , ББ също НЕ е “алтернативаТА”, защото тогава беше главсек на милицията.

  П.П. Докато ББ продължава да си играе на “алтернативи”, в Румъния си играят с мъните на инвеститорите, и скоро ще се преименуват на РуМЪНИя, а НРБ ще се преименува на НЕМА РАБОТА за БОЙКО!

 29. Конформизма, връх на който е управлението на Борисов, има дълги корени и традиции в нашето общество. Вземете няколко примера: веднага след завладяването на Балканския полуостров, започва наемането на войска от същата територия (войнуците), които бързо-бързо си намират пак работа под чалмата на султана. Крали Марко също не е добър пример за народен спасител: доста се е бил като султански васал срещу другите християнски княжества.
  Вземете БПЦ – уж православна, а по григорианския календар, като католиците; народа още по-объркан: питайте го какво празнува на 14ти февруари – св. Трифон или св. Валентин – повечето ще кажат и двамата.

  В исторически план сме шампиони по конформизъм.

  На 9ти септември пушка не пукна срещу окупаторите и местните опортюнисти и само след броени години БКП набъбна на няколко стотин хиляди – и това ако не е световен рекорд по конформизъм!

  Точно заради този народен конформизъм избуяват конформисти като Борисов, който говори едно и прави друго и това на никого не прави впечатление – в това е проблема. На този човек ако му се отнеме говоренето, нищо друго не остава!

 30. Аз пък си мисля, че с истерични характеристики нищо няма да променим. “Простото” стадо ??? Дайде, да не злобеем така срещу хората а да им подадем ръка, всеки колкото може, защото има неща по-силни от хвалбите. Силата не се крие в това да обрисуваш истерично слабите черти на опонента си а да намериш своя образ, който със собствената си (а не отразената от очернения опонент) светлина да покаже на хората, кой трябва да следват и по кой да се водят. Това, че Бай Манго не знае какво е “геополитическа позиция”, означава ли че той не може да види вашите Добродетели и ще избере този, който го ограбва ??? Нека си отговорим честно на тези въпроси! Вашите гледни точки в много случай не съвпадат с гледните точки на останалите и по тези причини вие виждате бяло а те черно и затова трябва първо да се спечели сърцето на “Простото стадо”. А който не знае как, също е прост и по-добре да си седи в публиката. В света има достатъчно примери за лидери, които подлудяват масите и никой не може да ги спре освен със насилие. Кой от нас Българи има тази сила? Коя Партия се е осъзнала и работи за благото на всяка мушичка в държавата ?

 31. Пореден “трепач” в десетката на г-н Инджев!!!

  Ако позволите обаче, дребно уточненийце – Финдландия е била дори васално княжество на Русия, и има про-руска “пета колона”. САМО ЧЕ – дори когато някой от симпатизантите на петата колона допълзи до властта (напр. Урхо Кеконен, с риск някой тук да ме намрази), опозицията не му дава да шукне. А отявлените предатели-русофилитици, като напр. Ото Вилле Куусинен, когото в навечерието на съветско-финската война 1939 г. таваришч Джугашвили лично избира за бъдещ “премиер” на марионетната “приятелска на СССР Финландия”, биват изцибвани като бесни псета вън от страната (Куусинен умира в Москва, наистина не в бедност, докрай го хранят и поят обилно от номенклатурната копаня с цвик, но му е забрането да стъпва в родината си) Един прекрасен пример какво следва да направим със съществото сидоров и още 50-100 подобни.

  До ДИВАНЕ – прав сте, колега, Рапонят винаги, дори с гордост, признава, че яшар замфиркьов му е светъл пример за подражание, от който винаги се е учил. Докато му е разтривал ушите вероятно.

 32. Г-н Диване,Християнството защитава слабите,обречените,болните и.н.Вие го правите.Но си противоречите като употребявате “истерични характеристики” срещу неназован адресат,който изразява мнение.Като опонент трябва да го уборите аргументирано.В случая не виждам удобни за вас аргументи.Нима силните думи на Ботев /поетът/ са истирични!!Досега никой не ги е уборил.Нека да спорим по християнски.(

 33. Бойко САКА на СИТЕ да им е зле, а само на НЕГО и неговите государи да им е добре! А за държавата, хич не го е грижа!

 34. Християнството е всъщност следване на Божия Син , който дойде да ни Помилва и да ни донесе вест, че не злото е по-силно а Доброто. Че вселената се управлява от Светли и Красиви Същества, които искат ние човеците да се изправим и да си спомним с какво сме създадени! С Любов с Фантазия с Ум с Красота с Гениална мисъл, която има неограничени възможности. Но ние няма да бъдем вкарани в Доброто насила! Ние сами трябва да го изберем. И когато го изберем, тези същества ще ни помагат всеки ден но избора става със Вяра, че това е правилното решение. След избора се тръгва по Божия път и се мисли по Божия начин. Молитвата, която много хора не могат да разберат и затова бягат от това е всъщност нещо много Красиво! То е сливане с Бога и неговото съзнание, което води до пречистване , защита и внедряване на неговата Енергия чрез вас, тук на земята. Вие общувате със своя Създател – най-Красивото и Благородно същество на Вселената , което ви мисли само доброто.
  Няма да крия, че тук на земята има и много зли същества и точно затова ние трябва да имаме някакво познание, за да не позволяваме техните ужасни мисли и планове да се изпълняват, чрез нас. Тези същества лесно поробват всеки , който избере тяхната бандитска логика. Трупането на материални богатства е най-примамливото изкушение. Този стремеж , кара човека да забрави, че има много да учи и да познае и го вкарва в коловозите на войни , жестокости , клетвопрестъпления , предателства и прочие.
  Не си мислете, че целта на Християнството е Милосърдие и Помощ към бедните и слабите. То е път по който вие ще стигнете до Създателя си . До Своя Духовен Баща и ще познаете неговата Сила и Царство! Ние трябва да се научим, да не ценим земните преходни ценности, които са само прах и пепел. А онези други ценности и добродетели , които душата на човека трябва да познае не трябва да останат скрити за нея. В Божия свят, нашия ламтеж за личен, егоистичен разкош е невежество и болест. Той ражда всички нещастия и войни в резултат на което Света е изправен пред Унищожение. А конкретен пример е България в която философията за материално благополучие на антихристите (комунисти) унищожава и подкопава корена на Българския народ. За огромно съжаление Българите се увлякоха в едно състезание по забогатяване (в което те познаха доброволно много гнусни и срамещи духа им престъпления), което в крайна сметка ще им види сметката. Ако Господ не се смили над нас, ние ще изчезнем като народ в рамките на века. А Божията Милост се дава само на човеци, които я искат и осъзнават грешките си.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.