Руско г(л)адно има

Радостно е понякога да установи човек единомислието си с народа. Това си помислих днес, когато видях в сайта на в. „Дневник“ в рубриката с комиксите, как към снимката на Волен Сидеров някой е предложил надписа „Рус(к)о гладно няма”.

И аз така мисля- писал съм го в заглавие на своя статия в ivo.bg:

В България рус(к)о гладно нема

Иво Инджев

октомври 19, 2013 г.“

 

Поводът за статията от преди година и половина беше друг, но на края в нея съобщавах една новина, която беше потвърдена по-късно от самата Шаренкова:

 

И накрая, противно на шаблона, завършвам с една новина за всички, които пожелаят да вникнат в нея ( а могат и да я проверят, ако не ми вярват, с някой журналистически въпрос): президентът (2001-2011 г.) Георги Седефчов Първанов, придружен от Светлана Шаренкова ( бивша Тутберидзе) е бил наскоро на среща с руския външен министър Сергей Лавров без това да е оповестено нито в Русия, нито в нейната българска провинция. Говорили са си за разни български кризи сред които единствената недопустима за Кремъл е русофилите да се делят и боричкат.

В България рус(к)о гладно нема!”.

 

На въпросната новина, както е обичайно у нас, не беше обърнато внимание- може би поради незначителността на вестоносеца, когото традиционно се опитват да убият ( с премълчаване). Жалко! Защото е интересно да се (раз)узнае как така „неправителствената“ Шаренкова получава аудиенция при третия по значимост в руската имперска йерархия управник, че и цял (бивш) президент на България му води на гости.

Но освен да констатирам със задоволство, че днес, както се вижда от народното творчество в „Дневник“, мислим в една посока с народа, трябва да отбележа как се развиха във времето позициите на тандема Шаренкова- Първанов.

Преди всичко трябва да се каже, че двама се радват на напълно безкритичното, но затова пък извънредно любезно медийно внимание- като казвам „внимание“ искам да подчертая, че медиите продължават да внимават много да не кажат крива дума за тях. Някой да е попитал Първанов например какво прави изобщо в политиката след тройния провал на енергийните си мегаломански обещания? Или как може да е съуправляващ с онзи, който по документи се води виновен за гръмкото сгромолясване на тройния му руски шлем, което го прави най-зрелищния лъжец в България?

Кремълското внимание към Шаренкова пък направо е без прецедент – от тайни срещи с външния министър Лавров ( ако не е било тайна, защо не се похвали сама, а потвърди за срещата си след скромната ми намеса), нейният статут на руски инструмент за влияние в България премина на по-високо ниво. Наградена беше в началото на тази година от премиера на Русия Дмитрий Медведев за заслуги в бойните действия в рамките на руската информациона война срещу България. На церемонията в Москва е било изрично подчертано, че тази руска награда за успехи в пропагандата по изключение се връчва на чужденци ( като Шаренкова и Димитър Иванов).

И ето че онзи ден на(д)градената Шаренкова взе думата на последния ( дали няма наистина да се окаже последен?) конгреса на БСП , за да се накара на клетата столетница от московски позиции. Като пример за предателство ( спрямо Путин) тя отново даде посещението на външния министър Кристиян Вигенин в Киев през февруари 2014 г. при „фашистката хунта“. След което някои колеги написаха, че конгресът е обявил ляв курс с руски акцент.

Така че Волен Сидеров е прозрачен – не само не се крие, но и се перчи на сцената за камуфлаж, за отвличане на вниманието на публиката, втренчена в неговата клоунада. Ролята му в руската постановка е поддържаща и дори го крият, когато преценят за нужно ( както в случая с организираната миналия месец в Санкт Петербург среща на фашизоиди, от която той отсъстваше въпреки че името му присъстваше в програмата като един от говорителите на сборището). Истинската атака не е неговата, а на традиционните за Червената армия „заградителни отряди“ на руското влияние, които стрелят в гръб на червената партия, карайки я да настъпва срещу западния враг по команда от Москва.

Руско г(л)адно има.

24 мнения за “Руско г(л)адно има”

 1. Списъците на спечелилите европейски проекти изобилстват от руски фамилии.Ето така подпомагат финансово петата си колона с европейски пари, предназначени за българите!
  Но не е виновен този който яде българската баница, а ОНЗИ от русофилската администрация, който му я дава!

 2. И на Путкин,и на Сидефчов,и на Сидируф ,и на цялата им пасмина- майката ! Забравих Шаренова!

 3. рушняците съвсем са изперкали. Вижте 18-те “най-интересни” снимки от ВСВ които МО разсекретява чак сега. До една са постановка. На всичкото отгоре нищо специално за отбелязване. Четох някъде, че архивите от т.н. вов щели да бъдат напълно разкрити има-няма след 500 години. От разбулването на какви толкова страховити тайни се опасяват победителите. Те си знаят.

 4. Как ще ги стигнем Украинците?
  Че и затминем, кога?
  Другари, уважаеми дами и господа,
  направо се чудя как е възможно това?

  https://youtu.be/qwm24c19zRg

 5. Васко Кръпката: Хората, които милеят за Русия, да подкарат Москвичи.

 6. Руско гладно няма.Но препоръчвам на руснаците да си наемат поне способни хора за шпиони.Ами Първанов е пълен некадърник.От къде тръгна и къде стигна.Може ли някой да ми каже ЕДНА негова национална,политическа,икономическа идея да се е реализирала през времето на престоя му във властта и политиката.Колко пари струва престоят му за България.Колко пари потроши и Русия залагаики на неговият куц кон.Лъжи,лъжи и празни думи.Милиарди потрошени пари от неговите изцепки..Да си го вземат в Русия,ама защо им е.Същото е и Шаренкова.От СДС до крайно путинофилство.И файда никаква за никого.Нито за българи нито за руснаци.Пред кой има тя авторитет.Пред никой.Вкарване на рубли и изкарване на отпадъци.Добре,че има тоалетни.
  За Д.Иванов да не говорим.Бивш човек.Отречен от всички.За какво им е на руснаците.
  Гърците предявяват претенции пред германците.Въпреки,че и ние им плащахме до 60-те години за войната.Какво да кажем ние за руското ограбване,над 10 пъти по мощно според източници ,които чета.

 7. Прочетох във в. *24 часа*,че съпругата на германският президент Кол-Хенелое е била изнасилена на 12 год. от руски войници и от тогава получава стрес в имунната система и имала алергия към светлината.Тя е починала-лека й пръст.

 8. Добре е да се повдига периодично тази тема. Мога да потвърдя изнесеното от колегата(колежката) “РОР” – павианите гепят европари чрез подставени фирми, контролирани фондации и НПО-та, в които са параван има и по накой български петоколонник, но фондовете се разпределят под контрола на “Незабравка”.

  За успокоение на колежката D.SAVOVA ще кажа, че савецките тъпаришчи наистина дават, не особено щедро, особено на българските подлоги, но ИЗИСКВАТ. И когато обещаното не се изпълни, а кинтите са взети, ВЗИСКВАТ. Нерядко направо с калибър 7.62. Справка – Луканов, Кюлев, И. Павлов и др. Лошото е, че павианите дават не СВОИ, а НАШИ пари, вече откраднати от ВСИЧКИ нас, напр. от енергетиката ни, от бюджетните ни приходи, от социалната сфера и пр.

  Затова подобно на Вас, г-н Инджев, отново ще цитирам себе си – длъжни сме да съберем данъците на онези 300,000 руски и съветски фирми, неплащани от 2001 г. Дето е приказката, и 50 милиарда лв. са пари!

 9. Другарки и другари,тази вечер по погрешка натиснах едно бутонче на дистанционното и гледам новините на канал 1.
  Точно даваха за камиона,който се обърна с берачите на гъби.Оказва се,че БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА “не може” да намери собственика на камиона?!
  За какви румънски модели говорим и за какви политици в панделата става въпрос?!
  Те се правят на луди,когато става дума за някакъв палячо дето е натоварил 10-15 човека да берат гъби,а ние тука говорим за революции в правната с-ма и въобще!
  На въпросния ‘гъбарски олигарх’ му показаха къщата,даже го показаха и него,макар и малко отдалече щото се криеше от камерата,а нашата ‘държава’ търси собственика на камиона.
  Няма да се очудя,ако накрая патакламата завърши с до болка познатото – а бе ние го знаем кой е,ама нямаме доказателства.
  Започвам да си мисля,че с всеки изминал ден нашите коментари и мнения в блога,вече започват да минават в сферата на научната фантастика.

  ПП Обърнах се към всички с ‘другарки и другари’,защото няма да е лошо отрано да свикваме с тези позабравени обръщения,че то както е тръгнало…а бе с една дума,лошо пишат вестниците!

 10. Поне от половин час се чудя дали да го напиша-аз съм авторът на текста към комикса. И ме подтикна нещо, което споделих в друг мой коментар под предходна статия в блога. Активното наемане на тролове сред студентите в София, пропагандиращи чрез проруски коментари тези и опорни точки на Кремъл.
  Сега, прочитайки и написаното от вас, г-н Инджев, правя извода, че посочените от вас лица са всъщност и резиденти и разпоредители на финансов ресурс с източник Кремъл.

 11. ========================================

  препис
  —————————————-

  Красимир ​Райдовски:
  – РАЗПОЛАГАМ С ДОКЛАД, В КОЙТО Е ОПИСАНО ПО ДНИ И ЧАСОВЕ КАК И ОТ КОГО Е ИЗТОЧЕНА КТБ (корпоративна търговска банка)
  —————————————-

  * Цветан Василев и банката му се превърнаха в черната дупка на всички времена

  * Технологът на грабежи чрез трезори е Андрей Луканов

  * Човекът, който се прави на новия Буров, е покровителстван от всички правителства – от Костов до Орешарски, казва пред Faktor.bg К.Райдовски
  —————————————-

  Интервю на МАЯ Георгиева

  – Г-н Райдовски, натрапва се усещането, че БСП спазва традиции от времето на Жан Виденов – да опустошава банките на властта и спестяванията на хората, заради политически интереси?

  – Въпросът не е много коректен. Първо правителството не е било на Виденов, а на БСП, но на тях този факт не им е удобен. През 1996 г. банковата криза не беше предизвикана с политическа или партийна цел, а от безотговорното и престъпно отношение на мажоритарните собственици, които си раздаваха необезпечени кредити. Истинската причина за фалитите преди 17 г. трябва да се търси в технологията за създаването на частните банки в България – с държавни пари правиш частни банки със съзнанието, че никога няма да върнеш парите.

  – Кой е технологът?

  -Това е покойният Луканов, известен е на всички. По времето на ръководените от него правителства БНБ е дала над 100 лиценза за частни банки. При правителството на БСП 1995-1997 г. не е издаден нито един лиценз. Общото в случая с КТБ и банковата криза през 1996 г. е отношението на собствениците към личните им банки. На фона на порнографията КТБ, която е еманация на непрекъснато задълбочаващата се нравствена криза в България, някои кръгове се опитаха да предизвикат подобна на 1996 г. ситуация, но за разлика от тогава днес банковата система е стабилна, в резултат на адекватната политика на БНБ. Видя се, че такава криза не бе допусната.

  – Но провалът на КТБ много си прилича с фалитите на банките на Атанас Тилев – БЗК и на Румен Спасов, сякаш сценарият е писан под индиго?

  – Наистина, ако се анализира приликите са много. Трябва да уточня, че БЗК никога не е била банка на властта или на БСП. Създадоха я покойниците Луканов и Робърт Максуел с цел да обслужва земеделието и интересите им. По тази причина беше освободена от данъци за 5 години. Тази банка обаче не направи нищо за земеделието. Неин мажоритарен собственик по-късно стана агентчето на ДС и РУМНО Атанас Тилев, известен като агент Румянцев и Зингер. През 1996 г. той се опита да подари тази банка на СДС, но кръгът Антикостов осуети плановете. Собствеността той придоби с кредит от самата банка.

  Румен Спасов пък регистрира своя банка през 1994 г. – Българска земеделска и промишлена банка. Тя бе регистрирана с капитал от 2 млн. долара. Това бяха парите, които Румен Спасов и мошеникът Павел Тренев откраднаха от Майкал Чорни. В случая КТБ наистина има политическа окраска, каквато се опитваха да вменят и на банката на Румен и неговата дама Веска Меджедиева. Разликата обаче е, че Цветан Василев е приближен на всички правителства – от Костов до Орешарски, докато Румен се опитваше да заиграва само с БСП. Но има и прилики – и двамата изнесоха наистина парите с чували през граница, и двамата са назначени банкери, тоест, измислени, и двамата ползваха подставени лица за ограбването на банките си, и двамата „невинни” позорно избягаха от страната и се укриваха. Ако Цветан Василев наистина е толкова невинен, да се завърне и да докаже своята правота.

  – Кой има интерес от съсипването на КТБ?

  – Две групи хора. На първо място това са бившите ортаци на Цветан Василев, които действат наказателно спрямо него. Другите заинтересовани са хората, които са взели огромни кредити, като Красимир Гергов.

  – Драмата около КТБ бе наречена грабежът на века, ясна ли е на обществото технологията на този мащабен обир?

  – Положително не, истината е смесена с много манипулации, които се изпускат контролирано. Но скрито нищо няма да остане. Вчера получих един анонимен анализ, с много конкретна информация. Явно е писан от хора, близки до Цветан Василев, които са били наясно с последните му действия и кражби.

  – Какви са най-скандалните факти в този документ?

  – Много са. Реално става дума за един пладнешки обир, извършен само за 27 дни от Цветан Василев и обкръжението му. С взлом са откраднати над 1,7 млрд лв. чужди пари и то само за ден и половина. Времето съвпада с искането банката да бъде обявена в несъстоятелност, когато беше поискан специален надзор, но преди да влезнат квесторите. Парите са изнесени с куфари и с черни чували с чартърен полет, с частен самолет извън България. Това се случва на 20-и юни, петък между 9 и 11 часа. Любопитна подробност е, че само ден преди това по нареждане на Цветан Василев са преведени 2 млн. евро на адвокатски кантори, консултантски фирми, рекламни и пиар агенции. Много от тях днес са се задействали и защитават банкера. Пак същия ден от клоновете на КТБ в София са събрани и изнесени наличните 14 млн. евро, а в същото време нервни граждани се редяха пред офисите на банката, за да си изтеглят спестяванията.

  – Според експерти изглежда невъзможно с чували парите да бъдат изнесени в чужбина, реална ли е тази версия според вас?

  – Напълно е реално – не в чували, а в куфари например. 1 млн. долара в купюри от 100 доларови банкноти тежи приблизително 8 кг. и 100 гр. Пресметнете сами тогава възможна ли е такава операция.

  – Какво друго се разкрива във въпросния сигнал?

  – Безобразията са вършени целенасочено през последните седмици. За целия май се оказва, че са раздадени около 180 млн. кредите, а само за първите две седмици на юни 140 млн. – двойно повече и то при занижени критерии. Освен това създадена е мрежа от подставени фирми, чрез които да се източат парите. Така например фирмата „А. Н.”, свързана с Василев, е получила по неясни критерии 43 млн. кредит. Фирма „П.Т.И.” в края на май е получила 66 млн. кредит. „А.К.” – 120 млн. кредит. Тези случаи са впечатляващо много и става дума все за сериозни суми от по над 30 млн. лв. На 18 юни, ден преди да влезнат квесторите две фирма на Цветан Василев, са взели кредити от по 40 млн лв., тоест 80 млн. В материала, който имам се твърди още, че в деня, когато Василев офейква от България с частния си самолет, на борда му е имало 50 млн. евро в черни чували. Минал е през митнически пункт, защо не ги е декларирал, как са пропуснати тези суми, през ВИП-а ли са минали? Отделно секретарката на банкера е теглила 20 млн. евро кредит, без да развива никаква дейност, а парите ги прехвърля към кухи фирми и чужди банки. Шофьорът му пък, който взима 800 лв. заплата и изплаща кредит от 5 хил. лв., изведнъж се оказва собственик на милиони по негови сметки. Специалните служби трябва да обяснят дали знаят и разследват, че само седмица преди кризата с КТБ 12-те най-доверени лица на мустакатия бос са напуснали страната с полети за Лондон и Виена, изнасяйки 100 млн. евро. Няма за сега и отговор на въпроса кой информира Василев, че БНБ готви проверка на банката му, а той се изпари от държавата? Важен е и въпросът какво са предприели нашите власти срещу известното намерение на Цветан Василев с изнесените пари да закупи австрийската „Хипо Алпе Адрия банк”? В сигнала има и много други любопитни факти, но ако се интересуват компетентните институции – ще могат да се запознаят с тях.

  – Ще сигнализирате ли прокуратурата за информацията, която притежавате, както постъпи Вежди Рашидов?

  – Най-добрият начин да предизвикаш интереса на прокуратурата е не да постъпиш като Вежди Рашидов, а да направиш фактите публично достояние, както навремето стана с Добруджанска банка. Разказах в една медия за далаверите на Атанас Тилев с тази банка и ме извикаха в следствието да дам показания. Когато Тилев продаде Добруджанска банка, парите не влезнаха в БЗК, а в негови лични сметки. Никой обаче не го осъди за това, благодарение на съдия Мирослава Тодорова и на личния му закрилник и прислужник Бриго Аспарухов

  – Каква е отговорността на специалните служби за този грабеж, защо го проспаха, били ли са заинтересувани да се случи това?

  – Фактът, че се случило говори за политическите протекции и политическите измерения на сагата КТБ. Няма съмнение, че този банкер е имал политическо покровителство и то на най-високо ниво, затова и институциите са бездействали престъпно в негова полза. Не трябва да се пропуска и фактът, че КТБ и Василев бяха неколкократно номинирани за банка и банкер на годината, а сега реално се оказаха черната дупка на всички времена. Трагичното, но и комичното е, че скандалът придоби публичност след раздялата между двама бивши ортаци – Пеевски и Василев. За това дали у нас има правосъдие или правораздаване ще разберем когато виновните – Цветан Василев и сие застанат в съдебна зала, а не да чакаме да получат в ЮАР възмездие от съдбата, като „банкера” Румен Спасов – ракът го порази по-бързо от българското правораздаване. Лично аз, съдейки по факта, че така нареченият генерал Бриго Аспарухов, който е виновен Атанас Тилев да избяга от страната, е още на свобода, не вярвам, че Цветан Василев ще получи някога справедливо възмездие.

  ========================================

 12. ==========================================

  Трябва да се знае от всички човеци, че:
  Не всички престъпници са комунисти, но всички комунисти са престъпници !

  ==========================================

 13. Гоце е част от управляващата коалиция и ако се е срещал с Лавров, това е удар под кръста за уж европейската ни ориентация.Боко където седне и стане все за европейските фондове говори.Това са византийски номера.На тоя Сирищник не му ли стигат милиардите загуби по енергийните безумици, които ние плащаме, че пак заговорничи срещу България.Означава ли това посещение и руска благословия за Първанов в БСП- те и без това са пред закриване.Поне е ясно, че въпреки кризата , ращите не жалят пари за троянските си коне в Европа.Най-големият им кошмар е Обединена Европа.

 14. Към Николай:

  Не случайно не оспорвам авторството- възможно е и на друг да му хрумне същата игра на думи. Никой няма монопол над хрумванията. Имам доказателства, че съм използвал този каламбур преди година и половина, но това не е основание да отричам правото някому сам да се е досетил за същото по-късното.Ако обаче ме цитирате във Вашето предложение за комикса на “Дневник”, бих се радвал да споделите този факт- нищо не печеля, само би било справедливо!

 15. Опазил ме бог да оспорвам авторство. Текстът ми е от днес сутринта. Няма какво да оспорвам.
  Аз също изпитах удовлетворение, че случващото се у нас предизвиква еднозначни реакции.
  Поздрави.

 16. Към МАРИН МЕЧКОВ:
  Да, така е,!
  Просто, човек не може да бъде едновременно умен, честен и комунист!
  Едно от трите качества винаги липсва!

 17. Това целия народ си го мисли 🙂 Само че руското в Русия е гладно а в България не е. Осигурени са за 200 години напред.

 18. За незаразени от русофисилис: pozornayarossiya.blogspot.com

 19. Г-н Мечков,струва ми се изнесеното от Красимир Райдовски,както винаги,е мис от истини и неистини.Той твърди,че за ден и половина са изнесени с куфари и черни чували 1,700 милд.евро.По негови данни това са 1700 броя куфари,или да речем 700 куфари и 1000 чувала.Това е станало пред очите на цяла София,спец службите,летищни служби и е изнесено с един самолет.Звучи като не добре измислен виц.А може би е само желаната пушилка.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.