Първанов ще козирува на руските генерали в Москва

Поредицата от посещения на основни политически фигури от челните редици на руската Пета колона в България продължава с обявено днес скорошно пътуване на Георги Първанов до Москва. Инструктажът продължава!

 

Хваленият (едновременно от премиера Борисов и от Първанов) като отличник в правителството вицепремиер Ивайло Калфин празнува 3 март в Москва и визитата му явно не е била толкова ялова, колкото изглеждаше. От посещението му не последва нищо друго в двустранните отношения, освен богата реколта от медийни изяви в руската столица, в които Калфин се изяви като верен страж на българско-съветската дружба ( в блога интервютата му бяха преведени на български екслузивно за читателите на ivo.bg).

 

На 16 март в руската столица беше извикан и председателят на БСП Михаил Миков, който имаше проблеми да обясни какво търси там. На въпросите дали е редно да си другарува с поставения в черния ембаргов списък на ЕС и САЩ шеф на руската държавна Дума Сергей Наришкин, Миков сопнато отвръщаше, че самият той не е в забранителен списък- с други думи, желан е в Москва и с желание отвръща на повикването.

 

Още по-нелепо е алибито на Първанов. Него пък го канят по линия на руското министерство на…отбраната. В момент, когато България е принудена да се отбранява срещу руската хибридна информационна война, лидерът на АБВ, съуправляваща партия в кабинета Борисов, получава предложение да се изяви като доверено лице на руските военни. Мобилизират го да участва в международна конференция по сигурността в столицата на държавата, която с агресивната си политика срещу Украйна и с провокациите си срещу съседите си ( включително и срещу българските териториални води и въздушно пространство), принуди евроатлантическата общност и близки до нея държави да взимат спешни мерки за отбраната си.

 

Вярно е, че стягането на редиците на Петата колона тук не е нито тайна, нито новина. Какво още трябва да се случи обаче, за да имаме новина, свързана с някакво противодействие? Всички ние знаем отговора на този въпрос: „просто” Борисов трябва да нареди. Той обаче предпочита да седи на евроатлантическия си стол и да се обляга на евразийския едновременно с това.

 

Междувременно растящият руски натиск върху България, която се опитва да подкупва, разделя, противопоставя вътрешно и на други страни от евроатлантическата общност се вижда и регистрира вече на висок глас в чужбина. Например в самата Украйна.

 

Разказвайки за опитите на Путин да си купи БТК, военни предприятия в България, ТВ7 и т.н., сайтът EUROMAIDAN.PRESS публикува на 11 април статия, озаглавена „България е цел на руски престъпници и шпиони”. Авторът Томас Тайнър прогнозира, че предстои засилване на руския натиск върху България. За тази цел, както в Гърция, Сърбия, Кипър и Черна гора, Русия ще използва мръсни пари, местната мафия, корупция, подкупи, икономически инвестиции, както и класическите методи на шпионажа, за да проникне в българските държавни институции и да ги отслаби.

„Russia will also increase its criminal and intelligence infiltration of Bulgaria, which both fall under the tasks of Russia’s FSB. Just like in Greece, Serbia, Cyprus and Montenegro, Russia will use a mix of dirty money, corruption, bribes, economic investments, cooperation with the local mafia, and classic intelligence work to infiltrate and then weaken state institutions. Therefore Bulgaria’s focus must be to improve and expand its anti-mafia and counterintelligence capabilities. Ideally other European nations and the American FBI will help Bulgaria in this field. Additionally, the United States should vastly expand its military presence in Bulgaria.”

 

България трябва да се съсредоточи към подобряване на контраразузнаването и борбата с организираната престъпност, препоръчва авторът. Според него би било добре европейските партньори и американската FBI да помогнат на България, а САЩ да увеличат военното си присъствие в България.

 

Този коментар от Киев звучи логично, но по каква логика премиерът Борисов, най-овластеният човек в държавата ни, нито веднъж не е коментирал руската заплаха за българската национална сигурност, а повтаря отново и отново колко несъстоятелни са санкциите срещу Русия- че дори и си позволи да обобщава, че Западът бил „преглътнал” вече ( анексирането на ) Крим?

 

Докато в главата на нашия премиер кънтят митовете за „двойните освободители” ( над които в горната статия откровено се надсмиват: „Russia will also increase its propaganda aimed at Bulgarians massively. Most propaganda will focus on how Russia “won” Bulgaria’s independence in the Russo-Turkish War of 1877–78, which was just one of twelve Russo-Turkish wars fought by the Czars to expand their empire.), ще бъдем жертва на управленската двойнственост, която ни отрежда място на трета ръка партньори в евроатлантическата общност.

10 мнения за “Първанов ще козирува на руските генерали в Москва”

 1. Аз случайно попаднах на този работен документ за визитата на гоцэ сырыщныка в белокаменната столица на рубладжиите, съгласуван с отговорни ведомства на двете братски страни.

  ПРОГРАМА на ПОСЕЩЕНИЕТО
  на тов. Георгий Сэдефчов Пырванов в Москве

  1.) 9 ч. масковское время – Летище Внуково- – Тържествено посрещане на гоцэ от посола на Болхарско- Задунайская АССР тов. бойка коцэв, бысэр кырав, генерали, офицери и други чинове от КГБ, ГРУ, ФСБ, политици от КПСС-БКП, Наш дом-ГАЗПРОМ и др. официални лица
  Официални знамена на СССР и НРБ.

  2.) 9.30- 10.- Отдых, завтрак и чаепитие

  3.) 10-10.30 -Прагулка по Красната площадь и челобитие пред мумията на Ленин

  4.)10.30-11.00- Венец пред бюста на Сталин на Кремльовската стена

  5.) 11. 15. Начало на конференцията.
  Пленарен доклад на гоцэ:

  “Стратегическата реформа на НАТО като система за колективна сигурност – в пълна координация с генералните щабове и разузнавателните служби на Русия, Беларус, Северна Корея и Венецуела. (Из богатого болхарского опыта)”

  6.) 12.00 Обед (меню):

  -Борщ по красноармейски
  -Шчи по ОГПУ-ски
  -Пельмены по НКВДейски
  -Салат “Колхозный”
  -Кровавый котлет “Лаврентий Берия”
  -Торт “Сладость КаГеБиста”
  -Водка “Путинская”
  -Минералная вода “Сталинские слезы”
  -Фрукты “Мечтата на Лисенко”

  7.) 13.30-14.00 Доклад и инструкция при тов. Вл. Путин (на 4 очи)

  8.) 14.00- 14 30 – дискретный визит на касово-счетоводните отдели на ФСБ и ГРУ.

  9.) 15.00 – Фитнес релакс- надлежно и скоростно почистване на кремълските кенефи

  10.) Отдых.

  11.) 19.00 -21.00 Концерт на любЭ и йосыф кобзон в чест на гоцэ. (Предвижда се спонтанно качване на гоцэ на сцената и включване в припева “Ваша страна, Ваша Болхария!…”

 2. ДАНС защо спи? Не трябва ли да пази територията на България от шпиони, па макар и агенти на Държавната сигурност на Политбюрото на БКП?
  А Главната Цаца, пардон прокурор? Няма ли да се поинтересуват от прокуратурата каква работа има агента Гоце при военните във фашистка Русия!

 3. Малка, но много важна корекция. Авторът се казва Томас Тайнър. Това е един от най-добрите (консервативно политически ориентирани) анализатори-критици на Кремъл, живеещ в Київ и публикуващ прозорливи статии в Euromaidan Press.

 4. В скоро време следва да се очаква внезапен евроазиатски завой на България,на несъобразена скорост, при който доста народ ще се изсипе от левия борд на каруЦерията. На завОя ще има и бая други катастрофирали. Едни ще се изтъркалят преди трошката с номер EUbg 09 09 44,като српското UGO и бричката МК например, а други/като IKARUSа, Skodaта, ще се изтръшкат след нашата каруца. А Гръцката талига ще спре преди завоя да ни ИЗгледа С/Е/ИРИЗА.
  Всичко показва,че Верижната катастрофа на Евроазиатците ще се състои тази година.
  На 09.05 на Червения площад ще се проведе инструктаж и показно на състезателните екипи. Нашият се готви усилено да катастрофира..

 5. Не е Първана за мегдана!
  Първана е, за на Луцифер казана!

 6. папка гоце, ДГД. А баце мълчи със страшна сила. Не случайно агент буда с агент гоце при свидетелството на агент бор се изповядаха във взаимна любов. При тях има само един проблем. Коя любов е по-силна, лично-первезната или към рублите.
  Ало, цацацурата, аре най-сетне от сън дълбок се събуди.

 7. Според мен България и Българите в големия си Напън да установят на кой точно трябва да са Благодарни, забравят себе си! Забравят, че причината да бъдат Благодарни на този или на онзи Цар или Крал са Провалите на собствените им управници, които в критичен момент не са били достатъчно загрижени за рода и народа си. За съжаление ние допускаме грешки и не се учим. Дори тази примитивна тактика не работи. Какво остава до далновидните стратегии за развитие. Тези които най-много искат да ръководят държавата се държат като Индианци, кланящи се измислени богове. А Партиите имат поведение на враждуващи индиански племена, които заети от крамолите помежду си, забравят, че индианците стават все по-малко и все по-пияни!!!
  Дори си избрахме министър, председател фен на Винету. И какво от това ??? Диващината в държавата се вихри като разрушителен ураган без изгледи за затишие.

 8. безродник до безродника и до безродника безродник – това е основната характеристика на стройните редици на БСП, АТАКА, ДПС,АБВ, ГЕРБ и техните съюзни/подопечни формации движещи се от ‘магията’ на рублата!

 9. Това,че Първанов ще посети официално Русия хич не е за смях.
  Това е повод за страх.Страх за това,което може да ни надроби е да плащаме всички без изключение.
  Загубите на България от контактите на Първанов с руснаците са следните.Повтарям ги за кой ли път.Казват ги експертите,аз само ги помня.И явно трябва да се повтарят непрекъснато.
  1.Отмяна на договора за доставка на газ три години предсрочно без последствия/2009-2012г.Загуба за България В РАЗМЕР НА 1 МИЛИАРД ЛЕВА.ВЗЕТИ ОТ ВСЕКИ БЪЛГАРИН.
  2.АЕЦ Белене -ЗАГУБИ НАД 1,5 МИЛИАРДА.
  3.ЮЖЕН ПОТОК ОКОЛО 1 МИЛИАРД В СЪВМЕСТНОТО С ГАЗПРОМ ДРУЖЕСТВО,КОЕТО НЕ Е ЗАКРИТО.
  Ето това сме загубили лично от Първанов от престоят му във властта.В посока към Русия.
  А сега защо го викат.Явно за да предаде стратегическите планове на НАТО за отбрана на страната ни.
  Как го търпим това.
  Той или е продажник или е е некадърник.
  И в двата случая еднакво опасен и вреден за България.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.