МВР отново арестува български патриоти по заявка на Петата колона

Манол Глишев и Кирил Чуканов са арестувани и отведени от полицаи в Първо районно управление в София тази вечер по обвинение, че са написали на фасадата на Монумента на окупационната червена армия ( МОЧА) с големи букви ДЕМОНТАЖ и ЛУСТРАЦИЯ.

 

Явно за МВР не важи мнението на прокуратурата, която през януари отказа да повдигне обвинение срещу арестувани по подобен повод български патриоти на 7 септември миналата година.  За МВР, както се вижда, по-важна е поръчката на руското посолство за преследване на българите, заявяващи политическа си позиция върху имперския знак на съветското господство над България.

Прокуратурата в София спря разправата с трима българи, поръчана на МВР от руското посолство

5 p-1Софийската градска прокуратура прекрати днес производството срещу тримата обвиняеми по обвинението в “хулиганство” заради изписване на думите “окупатори” и “завоеватели” на 7 септември миналата година върху основата на Монумента на червената окупационна армия ( МОЧА), наричан официално по инерция от времето на съветския колониализъм Паметник на съветската армия.

Отменена е мярката за неотклонение, наложена във връзка с производството на Георги Петров,Константин Божилов и Валентина Маринова. Прокурор В. Няголова постановява на тримата да бъдат върнати спрейовете с боя, които са им били отнети от полицаите!

 

В мотивите на прокурора се обосновава, че деянието не може да бъде квалифицирано като престъпление, тъй като “действията на обвиняемите са били мотивирани от желанието им да изразят отношението си към определени исторически събития …, т.е. насочени са към предаване на идеи, а не към смущаване на обществения ред”.

 

Заслужава да се отбележи и (за)бележката към МВР, която обяснява на полицаите следното:

“…ролята на правозащитните органи е да промотират и защитават упражняването упражняването на основни права на гражданите, сред които и правото на свободно изразяване, а не да ограничават същите чрез санкциониране на нестандартни техни проявления”.

15 мнения за “МВР отново арестува български патриоти по заявка на Петата колона”

 1. Руските чипоноси и розовобузи комундели са ужасяващо зло за България и народа ни! Дано и на това тяхно зло дойде края някой ден! Това противоречи на всички закони на природата! Не може да е вечно! Боже, -докога?!
  Много от работещите в службите в МВР и съда са агенти на русия и безродни продажници. Преди 10-ти, а и сега се назначават хора които са със зависимости и лесно манипулируеми. Хора без чест, съвест, морал, интелигентност, реална преценка за всичко ставащо в България и по света. Това са деца на ком-агенти никога не сътворили нещо и не произвели(бащите и децата им също) са войнстващо НЕКАДЪРНИ! Прости и изключително посредствени хора, то само такъв може да се продаде на дявола за 30 червени петолъчки… Това е причината хората да не вярват на съда и милицита(точно такава си е!). Затова и тези хора все още са предмет на презрение и подигравка от целия народ. И това че някой ще каже че и там има съвестни хора…, -то те са единици и не променят картината като цяло. Русия и протежетата българоубийци тук са най-голямото зло на народа ни! Е за това се моля аз, НАРОДА ДА ПРОЗРЕ ИСТИНАТА ЗА ТЕЖКОТО СИ СЪСТОЯНИЕ! Само тогава ще се ОСВОБОДИМ!
  Дано да дойде денят скоро!
  Дай Боже!!!!
  Амин!

 2. В сравнение с това, което се случва на болшевишките чучела, истукани и бюстове на всевъзможни сесесерски изверги сега в Украйна,излиза, че “евроатлантическа” България е забучена някъде в раннохрушчовския период, даже не и в “перестройката”! Срам и позор!

 3. Строго погледнато, становището на прокуратурата толерира все с мотива “желание да се изрази отношение” всички противодържавни прояви от сорта на “руски депутати манифестират в София” по каквито и да било поводи. Малко не съм съгласна да е така. По тази логика и Ким Чен Ир да дойде да ми се размотава по “Витошка” с някаква си негова кауза, все ще е израз на “отношение” и все ще си е безнаказано.Пилат Понтийски пасти да яде…

 4. И къде е в това безобразно своеволие от страна на милиционерите, потъпкващо правата на български граждани, новият МИНИСТЪР НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ?!
  Няма ли кой да му зададе сразяващи въпроси, от чийто отговор да не може да избяга? За какво са власт упражняващите политици от Реформаторския блок?
  Къде са демократичните медии? Демократичните журналисти?
  Къде е “напереното петле” сашко дикофф?

 5. Двамата достойни българи и европейци са освободени без обвинения.

  Кой и защо обаче ги задържа? Имената на полицаите, моля?

 6. На фона на падащите като гнили круши комунистически паметници в Украйна,очаквайте реакциите на петоколонниците да бъдат превантивно-примитивни,придружени с дневно наакване и нощно начуркване.
  Възможно е да се наблюдават и психични отклонения поради загубата на бронзово-чугунените съветски тотеми,придружено от повръщане в следствие от преяждането с хартията … от рублите. 🙂

 7. Сега прокуратурата трябва да повдигне обвинение на милиционерите, които издевателстват над мирни граждани в полза на съветския труп наречен ПСА. Само така ще научат какви са задълженията на полицая и че те нямат нищо общо с милиционерските.

 8. Виц:
  Жена злостно говори на друга:
  – Вчера видях мъжа ти прегърнал една мацка на централна гара.
  – Да бе, тя пък една гара…’ – отговорила засегнатата.

  Аналогията тук е с отчаяното драпане на една кофа журналисти да изместят основния смисъл на новината. Заглавието попадна веднъж в рубрика ‘арт’ (в духа на ‘илюминация’ по Рорти), паметникът беше ‘надраскан’ вместо надписан, ‘осквернен’ по ’24 часа’ вместо граждански активиран и т.н.
  Отчайващо, но повечето заглавия са в категорията смутоЛЯВите смутолевят.
  Ето, и Иванова им се притече на помощ, айде още малко…

 9. Нищо чудно,ние нямаме полиция,а милиция,а и няма наказани от предишните им изяви в защита на “съветското достойнство”

 10. Интересно, дали някой имаш се за супер компетентен милиционер по всички въпроси им е прочел лекция-конско за “великата” русия, която “пази” България. Както “родната” милиция “пази” народеца от крадците и разбойниците… Аз за съжаление, по неволя, веднъж присъствах на подобно жалко събитие, в което сержант от мвр се опитваше да дава ум на човек говорещ свободно 5 езика. Милиционера се възползува, че пресякохме главната улица между двете близки зебри и от позицията на началник, който е хванал в издънка свой подчинен, започна да чете морал на моя другар. А всъщност, много добре познаваше човека и повода за заяждането беше участие в митинг неодобрен от кмета (селски измамник от герб). Догади ми се и ми идеше да ритна ченгето по задника. Всичките взимат мъни от наркобосовете, обаче имат нахалството да се правят на морални стожери.
  Айде първо си извадете Другари пироните от главите и тогава скачайте за трънчето в чуждите.

 11. Докога наши български управници ще поддържат този фетиш на агресори и продажници наречен паметник на червената армия освободителка.От кого, как и с цената на какво ни е “освободила”?Управниците са длъжни да отговорят честно.Какви са последствията от това “освобождение”? Това са жестоко ограбване,30000 жертви в наложена ни безсмислена война +30000 жертви на насадения кървав режим.Окървавени бяха и Берлин,Унгария,Чехословакия,Полша.Сега-Грузия и Украйна. Може би управниците се страхуват? Ако е така те са без чест,разум и достойнство.Ако недай си боже “освободителите” пак ни “освободят” и на тях няма да се размине.Да четат историята. Възхищавам се на младите хора,които рискувайки всичко, на тези, които се страхуват да виждат казват- царят е гол!

 12. Защо не бъдат арестувани заличителите на указателните табели на улица “Райко Алексиев” в квартал Изток? Всички до една, са или отскубнати или грижливо замазани с бяла блажна боя. Защо табелите не бъдат възстановявани своевременно от общината, а седят така от години?

 13. Този позорен паметник ,на ОКУПАТОРСКАТА съветска армия ,която незаконно ни завладя и наложи деспотичен ,мракобесен режим у нас, без да сме и обявявали ,конкретно война..трябва да бъде ДЕМОНТИРАН или премахнат…! АКоли не ..ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕН..!Така символично,ще скъсаме с миналото ..! Има два начина да се получи СПРАВЕДЛИВОСТ ..!Единият е разумния и доброволния..другия е …насилствения..! Така стои въпросът ис “паментника” ,на съветската армия-окупаторка..!

 14. Оставка на СВИНСКОТО ПРОРУСКО българско правителство! ВЕДНАГА!

 15. “действията на обвиняемите са били мотивирани от желанието им да изразят отношението си към определени исторически събития …, т.е. насочени са към предаване на идеи, а не към смущаване на обществения ред”

  И от кога съдът в решенията си предпочита да се води от мотивите (предполагаеми), а не от последствията от извършеното? Смехория някаква…

  Не мисля, че ще кажа нещо ново, но все пак напомням, че пътят към ада е постлан с добри намерения.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.