Москва плаща на София да шпионира български граждани

Манол Глишев и Кирил Чуканов, арестувани тази нощ от полицията заради думите ДЕМОНТАЖ и ЛУСТРАЦИЯ, изписанис боя върху Монумента на окупационната червена армия ( МОЧА) в София, бяха освободени „предсрочно”- в смисъл, че не ги държаха в Първо районно управление в столицата толкова дълго, колкото предишните арестанти, задържани на 7 септември 2014 г. за близо денонощие с белезници в същото полицейско управление. Обвиниха ги, че са написали със спрей ОКУПАТОРИ, т.е. истината.

Прокуратурата е отказала да повдигне обвинение срещу двамата.

 

Повдигам обаче друг въпрос във връзка с информация, получена от полицейски източник, който не желае името му да бъде споменавано.

 

ivo.bg узна каква е причината за повишената „успеваемост” в арестуването на българи по поръчка на руското посолство в София, което се държи като началник на софийската полиция.

 

Авторът на тези редове не веднъж лично е участвал в подобни акции със спрей на същото място. Без да се крие, по светло и в тъмнина, сам и в компания на съмишленици. И „изведнъж” нещо се промени. „Някой” нареди да се вземат мерки и започнаха арестите по сигнали, получавани с технически средства във въпросното Първо районно управление.

 

Руското посолство, както се изясни днес, не само „оказва натиск” ( по думите на служебно лице от полицейското управление, споделени с патриотите, арестуваните през септември 2014 г. и оневинени през януари 2015 г. ), но буквално спонсорира шпионирането на МОЧА.

 

Оказва се, по думите на полицейския източник, че от известно време насам са сменени камерите, насочени към най-охранявания монумент в България. Сега те са с голяма разделителна способност. Тя е далеч по-добра от чувствителността на онези камери, които следят например нарушителите на правилника по пътищата на България. Зад тази „придобивка”, както споделя полицейският източник, стои руската държава. Тя плаща за следенето на български граждани, чиито действия преценява за враждебни ( на българска територия, от която българската държава е абдикирала в полза на грубата сила и парите на Москва).

 

Възникват редица въпроси по този повод.

 

Кой е приел руските сребърници, за да шпионира свободолюбивите българи?

 

Може ли всяка чужда държава да се разпорежда в България по подобен начин, ако прецени, че това е в неин интерес?

 

Къде е българската държава в тази скрита (от българските граждани) картинка?

 

Колко струва съгласието на българската полиция да служи на чуждите пари – наистина ли всеки, които си плати скъпата техника, може да си поръча на българските полицаи да му изпълняват желанията?

 

Каква е законовата база, на основание на която една чужда държава си купува правото да се разпорежда и да управлява действията на полицията в България?

 

Ще бъде ли повдигнат най-после този въпрос пред руската страна, която се държи господарски тук като у дома си?

 

Ще бъде ли потърсена сметка от местните колаборационисти?

 

Но най – скандалният извод от всички, е следният: щом един български полицай не може да застане с името си зад тази информация, това означава, че той си дава сметка за реалността. Тук управлява руската Пета колона. Тя може да прегази един българин, който се е клел да брани закона и гражданите на своята страна, над която обаче върховенство има чужда държава. Това не е публицистичен патос, а факт, който се потвърждава от тази ситуация.

 

28 мнения за “Москва плаща на София да шпионира български граждани”

 1. Иво, точно това е! Ние сме давали клетва да си Браним Родината! Всички, които са ходили в казармата. И какво сега … Какво ни остава освен да ги изкараме на площада и да им потърсим отговорност! Ако са мъже, да отговарят за безобразията си. Ако пък са п.тки да си ходят в путландия, заедно със останалите путинолюбци!

 2. Какво да коментираме! През септември министър на МВР беше Йордан Бакалов, а премиер беше Георги Близнашки. Сега министър е Румяна Бъчварова, а премиер – знамето на десните и антикомунизма в България, и най-успешен политик в демократичното ни битие. Софийската полиция трябва да се издигне в ранг на министерство, щом може пряко главите на гореизброените достойни люде, да върти дипломатически и търговски взаимоотношения с чуждо посолство и то на враждебна страна.

 3. РУСИЙО – ИМПЕРИЯ НА ЗЛОТО, ЦЕЛИЯТ СВЯТ ОЧАКВА
  С НЕТЪРПЕНИЕ ДА СЕ СРУТИШ ВЪРХУ ПУТИН !

 4. Иво както винаги, намира слабото място на петата колона и тяхните плашила на всяко важно място в България. Няма смисъл да се говори за тях, ако не ги виждаме всеки ден. Руската пета колона издигна една огромна завеса за тези “жалони на окупатора”. Ако отворите стари вестници, които би трябвало да намерите в всяка библиотека, ще видите истината за войната, и че всеки ден от септемврти 1944 до май 1945 се пишат новини от фронта, където българската стохилядна армия на генерал Стойчев се бие за съюзниците срещу хитлеристите от границите на България до границите на Австрия. Даже има снимки на генерал Стойчев, как участва в парада на Победата в Москва, начело с съветските генерали. Хитлеристите умело са прекръстени на фашисти, защото името на партията им е Национал-Социалистическа Работническа Партия на Германия и нямат общо с фашистите на Мусолини. Историческки факт е, че българите воюваха девет месеца и осигуриха Южния фронт на Балканите, като спасиха живота на хиляди руснаци и скъсиха дните на войната. Преди да имаме руски паметници за войната, трябва да издигнем български паметници за истинските наши жертви, а не за войниците с сини шапки на Лавренти Берия от НКВД, които нито се биха в България, нито за България. Ако няма български паметници, защо трябва да търпим чуждите наложени от КПСС и изпълнени от БКП, които отдавна ги няма. Тези паметници нито са Руски, нито са Путински, нито са военни. Това са само “жалони на окупатора”, пред които даже и днес, ни карат да се кланяме с “благодарност” и “верност” на уж несъществуващите господари на петата колона в Кремъл. Цялата тази замазана история за българите е, за да се оправдае плащането за репараци за НЕВОДЕНАТА война срещу СССР и масовото ограбване на България. Трябва да искаме от Кремъл признание за спасението на живота на руснаците в войната и връщане на ограбеното от България, както Сириза го иска от Германия. И още нещо. Да се реабилитират унищожените офицери от царската армия, които бяха истинските борци срещу фашизма , а не обирджиите на мандрите за сирене и кашкавал, които си сложиха генералски пагони.

 5. Преди няколко часа бях на една маса в Германия с български бизнесменни, може да се каже от среден и сравнително легален бизнес, които работят със западни партньори.
  Не помня по какъв повод, българският представетел, на партньорската западна компания, просто се изцепи, че всички на масата са традиционни русофили и веднага всички почнаха да му прегласят колко е велика русия.
  Не издържах, когато някой обясни, как обичаме руснаците и как е обяснявал на млади руски бизнесменни защо сме им благодарни за освобождението от турско робство.
  Тогава се намесих в разговора и им препоръчах да прочетат “Авантюрите на руския царизъм в България” и им обясних какво е в русия, тъй като нашите мили русофили не бяха стъпвали в любимата си русия повече от 30 години, но се наливаха с немска бира и хапваха вурстове.
  Накрая заключението им беше – нормално е Русия да ни е …… след войната, защото е велика сила.

  Та защо ли се учудваме, че приемат пари от русия да охраняват незаконен паметник.
  Скоро очаквам и сателитно следене.

  П.С. Решил съм, да изписвам русия с малка буква, тъй като русия на КГБ не печели моето уважение и дори събужда презрение с политиката си на намеса в други държави.

 6. Една въздушна пушка по камерите, въдица с влакно по което да вдигнеш въже до паметника, тегли и да пада долу неговата макя!

 7. Интересно четиво най-вече за депутатите от РЕФОРМАТОРСКИЯ БЛОК, пък и за неговите министри – няма ли някой да се заинтересува и да пита отговорните власти за това, което като проблем поставя г-н Инджев?

 8. EN ROUTE
  В основната част на българските бизнесмени работещи с немски фирми са бивши представители на тези фирми от комунистическо време.Всички те ставаха такива благодарение на ДС.За тях беше важно не немската фирма да бъде доволна от работата, а ДС.Посещавала съм немски заводи с тези хора,те са мой колеги,но винаги са били благодарни на СССР и ком.режим,защото произхождаха от такива фамилии.До ден днешен не са се променили.Наскоро имах спор с такъв бизнессмен продаващ само немски стоки.Защитаваше Путин до последно.Един час седяхме на Горнобански път в скъпата му немска кола да спорим за Путин.Беше му идол.Накрая ми идваше да го фрасна по главата,но той не отстъпваше.Продължава успешно да развиви бизнес с немски заводи,а не с руски и боготвори руснаците.Пълна шизофрения.

 9. БандитустанЪТ RAZIя, с своят примитивен главатар туПин, НЕ може да скрие истината нито за МОЧА, нито за колониалните шлюхи в НРБ, които са го издигнали с ДЪРЖАВНИ средства, а най-малко истината за Втората световна война.
  То е ясно отдавна, че в НРБ няма нито полиция , нито контраразузнаване, особено след обръчгархското “правителство” на ЧЕРВЕИТЕ , което се сгромоляса от собствената си НЕкадърност и КОРУПЦИЯ! И след като нито ДанС е контраразузнаване, а МВР си е милиция, то единственото правилно и логично решение е да се разформироват, и едва след това да се формират отново. Като ДанС е излишна , и може и без нея.
  Копейковите сукки след като са дали дистанционното от камери пред МОЧА на туПият пасол на RAZIя, редно да поискат реципрочно камери за следене на червеният площад , пред тронната зала на кремълският си гасудар!
  П.П. И куда е нашият милиционерски министър , и особено премиерминистърът?!?
  А също и културминистърът, който даже измисли цял дял в изкуВството – “социзкуВството”, на което построи даже мавзоле…., “пардон” “МУЗЕЙ”. И така възкреси задочно мавзолея на тарабата, който уж взривихме, и продължи по този начин традицията посята от мумията на червеният площад, която все още служи като идолопоклонически фетиш на болшевиките цартрапи.
  Б.Б. ,който се изказва по всякакви въпроси и компетенции , нещо се е “разсеял”?!?
  Ето скоро ще гледаме РуМЪНИя през крив шенгенски макарон, а ТОЙ се хвали ,че след 1 година сме щели да ги “изпреварим”?!? И така руМЪНИте щели да станат от мъниБрОЙКОвци ,каквито са сега, овчеБрОЙКОвци като в НРБ?!?
  Докога ли в ЕС ще търпят овчиБрОЙКОвците преди да дръпнат шалтера на еврофодовете?!?!?
  За да потвърди поговорката:
  Ум царува, ум робува, арабски УМ мерцедеси брои, руМЪНИ МЪНИ броят, ганЮ овциТЕ им брои!

 10. То “хубаво” камери, ама излиза и че някой ги гледа в реално време, за да се реагира толкова чевръсто!!!

 11. Не по-малко важен е и отговорът на въпроса:
  къде е в цялата картинка баш бабаитът на Заддунайската губерния??? И защо пожарникарят-милиционер не защитава полицията си – нали се репчи, че от всички в републиката точно той разбирал от полицейска работа и служби най-много!?! Или освен да се хвали и да лъже, друго и през ум не му минава (то какво ли минава през въпросния ум???) и не смее да да се обади да не би дребосъкът-фашист яхнал Кремъл да се обиди!

 12. Тази сутрин с погнуса проследих едно от честите появявания на Нешка Робева по телевизията.Тя многократно обвини в злоба противящите се на МОЧА докато самата тя в контраст с тях с думи,жестове и мимики демонстрира пред екрана невероятна истинска злоба.Но за нейния манталитет това си е в реда на нещата.Порази ме друго – самочувствието и на властник,на силния на деня,който може да говори, да обвинява,да лъже да маже,както си иска защото знае,че зад нея стои подкрепата на властници,пета колона,Путин и хората му.

 13. А защо просто не се изпотрошат тези камери и да видим КОЙ ще реагира на този “вандализъм”? Общината или посола?

 14. Гледах тая подлога на руския агент Барек да говори днес по ТВ за Вангя Гущерова и Христос, като се опитваше да възхвалява русия и нейните чипоноси джуджета….

  БОГ ЩЕ Я НАКАЖЕ !

 15. Москва нямаше да плаща, ако нямаше пачаври, които да вземат парите.

 16. Едва изгледах гостуването на Манол Глишев и Нешка Робева в сутрешния блок по темата. Госпожата продължава да е дълбоко заблудена както в историята, така и в политиката. Но по-неприятното усещане беше, че и Хекимян й пригласяше.

 17. Manol Glishev
  Приятели,
  с Кирил Чуканов имахме късмета да се видим пред гнусния паметник на съветската армия-окупаторка, когато тъкмо бях завършил два малки надписа там ( а именно “лустрация” и “демонтаж”, изпълнени грозно, но все пак в цветовете на украинския флаг като израз на възмущение и от съществуването на паметника на лъжата, и от руската агресия в Украйна). Любувахме се на резултата, когато полицаи Илчев, Глухарски, Виячев и още неколцина служители от Първо РУ ни арестуваха. Основанието за ареста ни беше съобщено от разследващ полицай Недев – за “увреждане на чужда собственост” по чл. 216 от НПК.
  Бяхме отведени в Първо РУ, където служителите на реда се отнесоха с нас коректно и нормално. Един от дознателите (рафиниран човек, юрист, който учтиво помоли да не го цитираме по име) ни каза, че камерите около паметника на съветската армия-окупаторка са с висока разделителна способност, защото са спонсорирани от чужда държава. Дознател Марина Кючукова ни съобщи, че прокуратурата няма да предяви обвинения срещу нас.
  Полицай Ризов от СДВР известно време спори с нас по темата дали гражданите имат право да пишат лозунги по паметника на окупационната чужда армия в израз на гражданската си позиция и след беседа и консултации с началниците си стигна до извода, че имаме това право. Впрочем, то е доказано със съдебни решения във връзка с по-ранни изяви, публично свързвани с имената на общинската съветничка Марта Георгиева и гражданските активисти Валентина Маринова, Ина Сърбинска и Асен Генов.
  Единственото, за което мога да съжалявам, е, че паметниците на съветската армия и комунистическата партия още не са срутени из цяла България – което би било в съответствие с практиката от 1997-2001, със Закона за обявяване на комунистическия режим за престъпен от 2000 г. и с решението на СОС от 1993 г.
  Следващия път, когато се съберем, помнете, че имате право да носите и да употребявате боички. И спрете най-сетне да се стеснявате.
  И не забравяйте нито лустрацията, нито демонтажа – не само на паметника, но и на постсоца. Нито кремълската перфидност.
  Моите огромни благодарности към възхитителните ми приятели: Кирил Чуканов, Любомир Талев, Мирослава Петрова, Петър Стойнов, Валентина Маринова, Марта Георгиева, отец Рафаил (Стефанов), Здравка Русенова, Асен Генов и Цветелина Сърбинска. Има и други, разбира се, но без вас нищо нямаше да е възможно! Светът се крепи на десетима праведници, нали така.
  Пълното ми презрение за руското правителство, за Путин и емисаря му Исаков, за руската война в Украйна и Грузия, за руските заплахи спрямо Европа и в частност спрямо България, за предателски партии като БСП, Атака и ДПС, както и за всички псевдоевропейци и псевдореформатори, които се боят да действат или пък им е комфортинчко да не действат срещу постсоц мафиите у нас.
  “Истината и любовта ще победят лъжата и омразата.” (Хавел)
  Христос воскресе! Да живее България!

 18. Дано доживея да видя България без такива символи – съветски паметници на агресори и окупатори, и “спортния” клуб, пропагандиращ червената петолъчка!

 19. Момчета, Манол Глишев и приятели,
  Хвала ви.Тухла по тухла сваляте от стената за да разкриете истината.Не напразни са думите на Спасителя *Истината ще ви направи свободни*.Направихте много.Преодоляхте страха.Следваме ви и ви се радваме.Целта е много близо.Дано да бъда там ,на място при срутването на азиатските идоли.Както в Украйна.

 20. THE DARK LORD
  Във Виена все пак са се водили битки и са загинали войници, а какво е било в България – една окупация на една страна от червената армия, която довежда със силата на оръжието си комунистическо управление за 45 години, от което и до днес няма отърване! В България няма загинали по време на военни действия съветски войници – има убити от военните патрули пияни изнасилвачи и крадци! Така че на кого са тези нацвъканииз цяла България паметници на червената армия – освободителка?! И от какво ни е освободила тя?!
  Завзелите властта с нейна помощ са
  “хора” като Лев Главинчев, Мирчо Спасов и подобни, на чиято съвест тежат убийствата на Райко Алексиев, брата на Илия Бешков, потомците на Баба Тонка, огромен брой свещеници, кметове, лекари, адвокати, учители! Тези паметници на окупаторите са срам за ббългарския народ!!!

 21. за който го еня: руснаците добре знаят какво правят като яростно бранят паметниците на измамата в България. Ефектът от тези паметници върху гражданите на страната е смазващ, макар и те да не го разбират. Той е добре познат на професионалистите в бранша на психологията и е известен под името ‘прайминг’ Добре е описан от един от титаните на психологията нобеловият лауреат Даниел Кахнеман, като специално е обърнал внимание на ефекта от подобни паметници върху съзнанието (всичко е подкрепено с детайлни изследвания и експерименти). Та ефекта на прайминга е добре познат на КГБ. Тези руски паметници ни обезличават като нация, с всичките ужасни последствия от това. Безродниците от които се състои българския парламент днес и днешното абсолютно проруско правителство не ги е еня за това какво зло носят тези паметници за настоящето и бъдещето на България! Затова и те ги подкрепят радвайки се разбира се на пачките с финикийски знаци които им идват в джобовете от признателните потомци на поколенията садисти населяващи кремъл! Затова твърдя че с действията си по отошение на родолюбците опъчили се срещу паметниците на позороа, сегашното българско правителство, както и предишното доказва че е нищо повече от позорна, мръсна долна проруска СГАН!

 22. Интересно ако не се пише по самия паметник, а посланията се изписват на плакати, поставени пред него или по някакъв друг начин дали и как ще реагира МВР?

 23. “тавариш” THE DARK LORD, куда в в нашата(но не и твоята) родина има загинали савеЦки войници?!?
  За да има убити савеЦки войници трябва да има убити и противостоящи Й “ФАШИСТКИ” войници, или поне “монархоФАШИСТКИ”, както ДИКТАТува вашата “антиФАШИСКА” пропаГАДност , която явно единственото нещо ,което си чел , или поне си дочул от “партийният” ти секретар!
  Но КОЙ е убил ТВОИТЕ савеЦки “герои” в НРБ-то ТИ???
  Сигурно някакви свръхФАШИСТи , които са недосегаеми за большевишките ви оръжия, че даже и за тези доставени по “ленд-лийз”-а??? ТИ как “мислиш”?
  Какви са тези НЕодушевени “ФАШИСТИ”, които са изтребили твоите СеСЕСеР-ски таварищи, пък ТЕ не са дали и ЕДИН(!!!!!!!…!) убит???
  Но виж за жертвите на България срещу Третият райх, НЯМА нито ЕДИН(!!!!….!) ПАМЕТник, ПАЧЕМУ бе LORDаришт??? пАчему? НАли твоите гасудари ги пратиха да помагат на РККА???

  П.П. И LORDаришт, то хубаво има паметници на ЛЮБИМАТА ти РККА, но КУДА са ПАМЕТниците на убитите от НЕЯ германски войници във Виена?
  Сигурно и във Виена савеЦките ОКУПАТОРИ са убити от “НЕизвестен извършител”, както е “модерно” да се казва в НРеБЕ-то ТИ???

 24. До ДАНЧО ВОЛЕВ

  Не знам с какви основания твърдите, че Йордан Бакалов, Георги Близнашки, Румяна Бъчварова, и премиерът са достойни хора, а последният е “знамето на десните и антикомунизма в България, и най-успешен политик в демократичното ни битие”. “По плодовете (делата) им ще ги познаете”, казват Светите писания, а техните дела са, меко казано, изключително спорни. За Бъчварова можем още да изчакаме и да видим, но останалиге герои не извършиха нищо героично, достойно, антикомунистическо или дясно.

  Затова и сме на днешното ни дередже!

 25. Извинявам се че отговарям с такова закъснение на пост от преди седмица, но не мога да се сдържа да не отговоря на “другаря” dark lord
  @the dark lord
  http://www.ruskipametnici.com/?action=news&id=171&lang=bg
  http://www.ruskipametnici.com/?action=news&id=170&lang=bg
  http://bnr.bg/vidin/post/100506319
  Добре е, преди да съдите кой е дорасъл и кой не, да се информирате по-добре. Иначе изпадате в смешната ситуация да обвинявате другите за неща които ние самите правим при това не еднократно.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.