Елате ги чуйте в (зала) България

Уважаеми читатели,

 

Най-тържествено ви каня на представянето на новата ми книга “Течна дружба 3. Руските хибридни войни срещу България и българите през вековете” в камерната зала “България”. На 17 април, ден след моята 60 годишнина, от 18.30 ще има представяне, среща с читателите. На нея ще има подготвени предварително екземпляри с автограф, а желаещите той да бъде дописан от автора, ще получат цялото ми внимание.

Целта на предварително подготвените книги с подписа на автора е да бъде спестено чакането на онези, които предпочитат да седнат и да послушат концерта. Ще пеят “Bella Voce” , пет оперни певици от хоровата капела “Светослав Обретенов”, сред които е и моята съпруга Росица Павлова-Инджева. За събитието певиците и техни приятели са подготвили специална програма от популярни арии и песни.

Малките ми дъщери Елена (11 ) и Нина (8), които вече многократно са свирили на пиано на продукции, вероятно също ще ви поздравят- ако преодолеят страха от подобна първа изява на камерната, но голяма сцена на зала “България”. Ще има и други изпълнители!

Елате ги чуйте и да се видим!

Ваш Иво Инджев

 

книга е средство за законна самоотбрана срещу агресията на вековните лъжи, които задушават истината за злините, причинени от Русия на България и българите през вековете.

За „добрините“, за които се изисква да се кланяме и благодарим вечно, са създадени тонове книги, филми и прочее огромна по обем пропагандна продукция.

Желаещите да намерят „другата гледна точка“ са свободни да се обърнат към учебниците по история, библиотеките и медийните архиви, в които има несметни количества от нея.
В „Течна дружба 3“ до темата за днешните лъжи и фалшификации на проруската пропаганда в България читателят ще стигне по хронологичната стълба назад в историята.

Русия не само никога не е освобождавала, а напротив – системно е заробвала българи и окупирала български територии през дългата история на руските хибридни войни срещу българите през вековете.

Русия не е освобождавала България просто защото не можеш да освободиш нещо, което не съществува не само на картата на собствените ти териториални завоевателни планове, но и в най-лошите ти кошмари за пречките към регионално господство и световно влияние.

Русия не е освобождавала България също, защото не можеш да наречеш „освобождение“ преместването на един народ (дори без да го признаеш за народ) от турския зандан в руската килия на окупацията. Българите непокорно я разбиват само 7 години по-късно, освобождавайки се от нея сами чрез Съединението.

За защитата на истинското си освобождение българите водят поредица от войни. Русия подстрекава, обединява или дори оглавява военни кампании на българските съседи за подчиняване на българския стремеж към независимост.

Лъжата, че Русия е освободила България, втълпена на българите, е веригата, с която българите са закотвени пропагандно и днес на европейското дъно, разчекнати между естествените си европейски стремежи и лъжите за свободата, която ни била донесла най-мракобесната империя в Европа през XIX век, мразена неистово именно от либералните и левите среди на континента, включително от родоначалниците на българския социализъм, чиито днешни потомци са техни антиподи по патриотична линия.

Свободата е ценност, която българите сами си отвоюват в многобройни, по-дълги от Руско-турската война битки за независимост срещу самата Русия. Постоянното натякване, че свободата ни е била „донесена“ или дори „подарена“, е сред униженията, които подклаждат като отрова българските комплекси, употребявани за нуждите на руското доминиране в съзнанието на българите.

Не съществува държава с названието България в момента, когато Русия обявява война на Турция през 1877 г. – дори чисто „технически“ няма как Русия да е освободила България, която нарича по онова време в документите си „територия“, на която никога не е съзирала българи, а само православни и славяни, подлежащи на автоматична асимилация в Руската империя. Срещу този абсолютен факт защитниците на руското влияние у нас обясняват Руско-турската война като „предпоставка“ за българската свобода, сякаш зачеването на една свобода е по-важно от нейното раждане.

Няма друг народ на света освен подчинения на руската Пета колона народ на България, който да празнува зачеването, а не раждането на своята свобода, „износена“ от майка България след тежка бременност и опити на Матушка Русия да я накара да абортира в порива си към независимост. Матушка Русия се опитва да приложи към опротивялата й с непокорството си България принципа „аз съм те създала, аз и ще те унищожа“ (който в днешно време прилага и към Украйна), но се натъква на смайващата за нея упоритост на българския стремеж към свобода. Защото, както казва един германски кореспондент, свидетел на триумфа на българското съединение през 1885 г., Русия жестоко се излъга в българите, които не могат да бъдат управлявани като Туркмения с камшик.

Защитниците на реномето на Русия като освободителка, за които руската пропагандна версия е по-важна от българския прочит на историята, „пропускат“ две обстоятелства:

1. Предпоставката във веригата от събитията е създадена от Априлското въстание 1876 г.

2. Без Априлското въстание и неговия трагичен край нямаше да се създаде предпоставката за Руско-турската война, каквато е Цариградската конференция (декември 1876 – януари 1877 г.), свикана по инициатива на английската дипломация след отзвука от българската трагедия от пролетта на 1876 г.

Русия не е дошла да освобождава България, най-сетне защото България я няма дори в прокламацията на руския цар освободител, който по заръка на Европа обявява война на Турция, за да освобождава „православни и славяни“, разглеждани като законна руска плячка и инструмент на руската завоевателна имперска политика по пътя й към нови завоевания на юг.

Събитията в Украйна през 2014 г. направиха още по-актуална аналогията с България. Това е причината за автора да направи едновременно две неща: да се върне към историческите корени на тези отношения с допълнителен прочит и същевременно да направи връзка с новите моменти от развитието им в наши дни.

Периодът между публикуването на „Течна дружба 2“ (2014) и „Течна дружба 3“ (2015) може да е кратък, но е изключително важен с появата на наченки на българско самочувствие, подпомогнато от усещането за принадлежност към най-развитата част от света, които дават надежда за българска еманципация от преклонението пред вековните стереотипи на снишаването пред руския натиск.

Именно по това време, през 2014 г., се случи нещо необичайно, което не беше регистрирано като важен прецедент в нито една от традиционните годишни класации на българските медии за най-важните събития през изминалата г. Стана някак си твърде бързо и премина покрай вниманието на публиката като паднала комета, чиято траектория беше злободневно проследена от инструментите на медиите, пригодени да регистрират, но не и да анализират явлението – твърде светкавично им се появи и „озари небосклона“ на българско-руските отношения, след което беше погълната от безразличието на злободневието.

Случи се обаче следното: за първи път от Първата световна война насам в България се появи заявка за открито противопоставяне на руския натиск на високо институционално ниво. Както е известно, дори като съюзник на Германия Царство България запазва с Москва официални дипломатически отношения и избягва формулирането на стратегия, според която Русия е дефинирана като противник на България.

На базата на анализ от евроатлантическа позиция, направен от българското Министерство на отбраната и публикуван на сайта на ведомството в края на август 2014 г., България на практика превъзмогна този свой комплекс и открехна вратата на клетката, в която се намира спрямо руската мечка, обикаляща наоколо с ръмжене: вчера в Грузия, днес в Украйна, а утре?…

Документът, наричан тук за краткост „Визия 2020“, недвусмислено присъединява България към евроатлантическата позиция. На езика на НАТО тя определя противопоставянето на Русия на Запада като „хибридна война“.

В „Течна дружба 3“ – без претенция за изчерпателност – читателят ще намери многобройни документални доказателства, че Русия води такава война срещу България и българите от векове.

27 мнения за “Елате ги чуйте в (зала) България”

 1. Г-н Инджев, бяхте споменали по рано че книгата ще е съавторска с Янко Гочев. Има ли той участие в написването и?

 2. Към Димитър К:

  Не съм споменавал, че книгата ще е съавторска. Но че Янко Гочев има много съществен принос, е факт- както в “Течна дружба” ( 2011 г.) имаше Пламен Цветков, чиято историческа справка ползвам и в тази книга с допълнения и продължение за периода от 2008 г. насам.
  Янко ще бъде на представянето и съм го поканил да каже няколко встъпителни думи.

 3. CHESTIT ROJDEN DEN Ivo i dalag jivot. Dano skoro da sme svobodni i sas seriozna rabota.

 4. Айде,хаирлия да е!!!
  Дано този светъл лъч в тъмното комунистическо мракобесие,да озари заблудените български теленца,а на тези които са с широко отворени очи,да даде още сила!

  “Нека бъде светлина!”

  https://youtu.be/0w9Q5nzWEW8

 5. Поздравления,г-н Инджев!Жалко,че не мога да отида.Книгата ще я търся лятото през отпуската.
  Антоанета Динчева

 6. Най искрени поздравления г–н Инджев,благодаря, че ни отваряте очите за истинската история ,за съжаление не мога да дойда на това събитие,но задължително ще си я поръчам по интернет.

 7. Поздравления г-н Инджев,продължавайте все така неуморно да събуждате българите!Възможно ли е книгата Ви да бъде купена онлайн?Благодаря предварително!

 8. Ще Ви очакваме и в Пловдив, г-н Инджев! Успех на новата книга, а на Вас здраве и сили за още книги!

 9. Честит Юбилей, уважаеми г-н Инджев! Пожелавам Ви още много десетилетия здраве, щастливо семейство, все така остро перо и все повече последователи. Наздраве!

 10. Честит Рожден Ден, г-н Инджев!!! (Моят беше преди 5 дни)
  Ще дойда от Бургас специално за представянето на книгата ви!

 11. Честит Рожден Ден скъпи Иво Инжев!
  Пожелавам от сърце ЗДРАВЕ,БОДРОСТ и много СИЛИ, и ТВЪРДОСТ, както досега, в тази ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ТЕЖКА БИТКА с “ОНИЯ”!!!
  Благодаря и съм много признателен за огромното удоволствие всяка вечер да чета за ИСТИНАТА и да заспивам с усмивка и НАДЕЖДА, че много скоро ” ТЕ ЩЕ ИЗЧЕЗНАТ ЗАВИНАГИ” и нашата прекрасна БЪЛГАРИЯ НИКОГА ПАК НЯМА ДА Е ТЯХНА!!!

 12. Дано Елена и Нина преборят с кураж голямата зала, и да свирят. То е нещо като да се изправиш пред света без той да се е изправил пред теб; не знам защо първоначално светът стои седнал.
  Една от тях (Елена?) пазя в жив спомен; някъде в 2006 година, след края на предаването ‘В десетката’, едно малко момиченце се втурна в студиото и се хвърли на врата на баща си. Камерите бяха още включени и настана суматоха за минута – две, докато операторите ги изключат.

  Времевата разлика работи в моя полза – вие сте с кафе, аз съм с вино. Вдигам наздравица за всички съмишленици и приятели тук, и най-вече за здравето на Иво!
  Честит рожден ден и на книгата!

 13. Шапка Ви свалям за новата книга, Г-н Инджев! Дълбок поклон пред Вас за вдъхновявашия Ви и неугасващ патриотизъм!!!!

 14. честит рожден ден и от мен! чакам с нетърпение да чуя концерта и да прочета новата ви книга. хиляди поздравления!

 15. ЧЕСТИТ 60-ТИ РОЖДЕН ДЕН, ИВО !

  Откакто започнах да чета твоя сайт всички други информацинни източници са ми “слаба ракия”. Вече нито ги отварям, нито им вярвам. Защо да си губя времето? Има ли значимо събитие, бързам да “сверя часовника си” с ivo.bg , защото знам, че там е цялата истината: и фактите, и прозрението!

  Иво, сигурно съзнаваш, че си поел тежка отговорност! Ти си ни и “АРМЕНСКИЯ ПОП”, с който единствено можем да споделим страха си, виждайки пропастта, към която ни “водят” продажните ни политици. Само твоят форум ни дава успокоението, че НЕ СМЕ САМИ в тревогите си, че има и други, които мислят като нас! Като че ли само пишещите в този сайт виждат , че “царят е гол и има магарешки уши” , че най- големият бабаитлък всъщност прикрива най- големия страх, като изправя България и българския народ за пореден път пред съдбоносен избор.
  Ти си ни и СЪКРОВЕНАТА НАДЕЖДА, че дори ако само един глас високо и жертвоготовно крещи истината, тя ще бъде чута от много българи и властимащите ще бъдат ПРИНУДЕНИ да вземат спасителните мерки:)

  Сигурно Бог е имал нещо предвид, щом те е дарил толкова щедро и с талант, и с гражданска смелост. Много рядка комбинация! Ти си бисерът в помийната яма на българската “журналистика”. Като няма с какво друго да те атакуват посредствеността и завистта измислиха, че било “болезнена суета и нарцисизъм” да кажеш истината и да посочиш виновника без користни сметки!

  Пожелавам ти все така, с “овнешко” 🙂 достойнство, да държиш високо знамето на българския дух, все повече почтени българи “да сверяват часовника си” с теб, за да обърнем най-после посоката на Българския път напред и нагоре!

  Бъди ни жив и здрав, будителю ! Продължавай да биеш камбаната за опасността, която отново е надвиснала над съдбата на родината ни и над българския род!

  Кой казва, че днес нямаме възрожденци от ранга на Левски и Стамболов ?!
  Че една птичка пролет не можела да направи? Ето, че може!

  ИВО, ЗНАЙ, ЧЕ ВЕЧЕ НЕ СИ САМ “НА РЕЛСИТЕ”! ВЕЧЕ СМЕ МНОГО!

  Per aspera ad astra !

 16. Честит юбилей, г-н Инджев! Не спирайте да будите умовете ни! Успех!

 17. Честито юбилейно рождество на Човека Иво Инджев,Българина освободил духа от бутилката,духа на истината и свободата!Г-н Инджев приемете сърдечните ми пожелания за здраве,дълголетие,семейно благополучие и нека Бог да Ви закриля!Ваш редовен читател и доброжелател Стамен Ацев.

 18. ЧРД, г-н Инджев! ДА ИЛЯДИШ! (Както казват старите).
  “Кой казва, че днес нямаме възрожденци от ранга на Левски и Стамболов ?” – не само И.Ин., но и др. БГ историци първи разкриха тайните в нашата история. Е, някои на края се “вразумиха” и в името на бизнеса започнаха да се измятат от първоначалните си виждания. Проф. Б.Б. и акад. Г. Марк.

 19. Иво, честит рожден ден и кръгла годишнина! Пожелавам ти да имаш достатъчно от всичко – хляб, вода,слънце, дъжд и вятър, и много яка клавиатура. И любов, като щипка сол – всеки ден, колкото е нужно! Всички бъдете здрави!!!!

 20. ЧРД Г-Н ИНДЖЕВ!НЕКА БЪДЕТЕ ОЩЕ ДЪЛГО ВРЕМЕ ФАКЛОНОСЕЦ НА ИСТИНА-НЕОБХОДИМА ЗА НЕМАЛКО ИГНОРЕНТИ!ЗА ЦЕЛТА ВИ ПОЖЕЛАВАМ БАЗИСНО ЗДРАВЕ И ПРИЯТНА АТМОСФЕРА С ПОВЕЧЕ МОМЕНТИ НА ЛИЧНО ЩАСТИЕ ОКОЛО ВАС.
  КОГАТО ВСЕКИ СИ ПОЧИСТИ ОКОЛНАТА СРЕДА ОТ РУБЛАДЖИИ ТЯ ЩЕ ПРИДОБИЕ НОРМАЛЕН ВИД.
  С НАЙ-ЧОВЕШКИ ДОБРОПОЖЕЛАНИЯ-ВАШ СЪГОДИШНИК И ДОБРОЖЕЛАТЕЛ.

 21. SMS: “Откакто започнах да чета твоя сайт всички други информациoнни източници са ми “слаба ракия”.” – много добре казано, подписвам с две ръце това изречение.

 22. Поздравления г-н Инджев, за смелостта да показвате истинската същност на руските имперски амбиции към територията България и хората които я населяват. Пожелавам Ви много здраве и дълъг живот за да се случи всичко това за което сте отдал живота и перото си.
  Живея много далеч и за съжаления не мога да присъствам на събитието, но непременно ще си закупя книгата.

 23. Честит рожден ден и от мен, г-н Инждев! Желая ви от все сърце крепко здраве, бистър ум и остро перо! Дано политическата класа в България Ви дава по-малко поводи да пишете подобни книги, макар да няма такива изгледи към момента.
  Успешно представяне на книгата днес. И да ви дам една идея да заснемете събитието и да го качите в Интернет (Youtube или друга платформа). Няма нужда да е заснето с професионална техника. И един съвременен цифров фотоапарат сложен на статив и настроен да снима клипче с максималната си резолюция е напълно достатъчен. Така поне виртуално, тези които са далеч от София и България, ще могат да присъстват.
  Сърдечни поздрави!

 24. Идеята на VORBIS ме зарадва. Дано някой отдели време за това. Видео или аудио материал от няколко минути е достатъчен, за да усетя атмосферата и да се почувствам на място.

 25. Г-н Инджев,

  Честит рожден ден и бъдете жив и здрав още дълги години, да гният от яд комун-милицаите!

  Купих си 3 бройки екстра, за едни приятели, които живеят извън Милиционерия.

  Искам да Ви кажа, че беше много добре организирано, макар Вие да гледахте много стреснато и уплашено – може би поради многото посетители. НяКОЙ сигурно затова беше спрял вентилацията, с надеждата да из-саботира събитието. Е, не стана! Не помня политик или журналист за последните 20 г. да е събрал толкова хора на юбилей в Милиционеристан, дори с примамка от кьорсофри! Още един повод мнозина да Ви завиждат и силно да Ви мразят. Да не Ви пука, след 10 г. тях никой няма да ги помни, а Вас ще Ви изучават в университетите.

  И малко оф-топик – рожденият ден на г-н Инджев съвпада с терористичният атентат на БКП в храма “Св. Неделя” (16 апр. 1925 г.) Навършват се 90 г. от този бандитски акт, извършен с материалната, финансова и политическа подкрепа на Москва. НИТО ЕДНА централна българска медия не отдели подобаващо внимание на това кърваво събитие, рожба на вечната дружба на БКП и НКВД. Което само по себе си е достатъчно позорно. Страхът от тропота на НКВДейски ботуши нощем (санким, да не разсърдим Москва) явно е дълбоко залегнал в душичките на нашите най-“достойни”, “десни”, “успешни” политици, както ги титулува щедро в този блог никът “ДАНЧО ВОЛЕВ”.

  Въпросът е – ние, които избираме подобни политици, докога ще търпим?

  ХОРА????

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.