За руските камери в центъра на София- експертно

В редакцията на ivo.bg се получи не точно флашка, но електронно писмо. В него е изразено мнението на експерт по сигурността, който познава системата отвътре. Ето как е разтълкувал и коментирал новината на ivo.bg за новите камери, монтирани да следят българите в центъра на София край Монумента на окупационната червена армия ( МОЧА) по нареждане и със спонсорството на Русия.

“Камерите там на високите пилони действително са сменени и са модерни. Май ги смениха когато стана онова написване и пребоядисване на фигурите преди година ( става дума за надписа “България се извинява” на чешки език  във връзка с годишнината от българското участие в окупацията на Чехословакия през август 1968 г.и боядисването на единия орелеф в розово- бел. ivo.bg). Може и да са въртящи се. Нощем има силно осветяване.

Защо ли няма такова на паметника Левски?…

Освен другото, това “активно мероприятие” (АМ) ще рече също:

– камерите са свързани постоянно он-лайн и другият край на жицата им излиза някъде в МВР, а може и в ДАНС. Може и през интернет да са, има такава практика;

– някой постоянно дежури да гледа. Едва ли такъв човек може едновременно, да речем, да следи по камери някакво кръстовище в Надежда или резиденцията на Бойко в Бояна и това свято място на паметника. Т.е. има заделен човек – с функционални задължения и Заплата За Това. Т.е. има и смяна, защото един човек на 24 часа не може, той трябва да работи 8 часа, после да си отиде да му дръпне една почивка с по ракия-салата, така де. Или – парички се плащат на Няколко, на Екип;

– наоколо има екип, в постоянна готовност, скрит. Това са го отработили – да са винаги в готовност за действие. Няма само да им цапат с бои я, пък те да се появяват на 30-та минута – трябва на третата! Това значи – има и хора от ДАНС в комбината. Поначало, МВР бе една от ръцете на ДС, сега е на ДАНС. МВР са доносници на ДАНС и пионки.

Не може ей така някакви полицаи да са на обиколка с кола, да ритат мачле в двора на районното, или да маат карти каре и изведнъж да им се обадят по радиостанцията, и да хукнат към паметника.

Още по-вероятно, щом МВР са спешени от руското посолство, за това много добре да знае и Бойко, и 100% неговата Фъстъкова (която нищо не прави, затова е добър кмет).

Нали в обновяваща се след 1990 г. от реалния социализъм България, подобно на обновяваща се след 1945 г. от националния социализъм Германия, ставаща по същия начин съюзник на лошите дотогава САЩ, НАТО и ЕС, се осъществи преход към сътрудничество с тях. Докато германските подводници реално достигаха бреговете на Тексас, а българските заедно с руските/съветските служби навлязоха и по-навътре в западния империализъм, всичко това това трябва да е прекратено, както трябва да е прекратено не само материалното присъствие на “съветските другари” от великата страна във всяка сграда на МВР и службите за оказвате на братската поддръжка и помощ.

На съвместни редовни срещи сега с новите партньори навярно се съгласуват съвместни дейности и коментират мерки срещу нови заплахи, които навярно са общи. Интересно как ли изглежда едно такова саможертвено, вдъхновено опазване на съветска твърда структура (докато другите източноевропейски страни приравниха терените на такива “паметници” със земята и създадоха на местата им нещо по-полезно, дори обикновена зелена площ), почервеняващо още повече контекста на очевадно продължаваща подчиненост и самоналожена зависимост като от “слънцето и въздуха”, непрекъсната от 1944 г. насам.

Не, че новите съюзници ще вземат да екзекутират за отклонение, както биха направили съветските другари да поддържат приятелството, но поне от чисто морална и приятелска гледна точка – каквато при новите е по-важна, отколкото поддържането на съюзничество чрез щикове – това е недопустимо.

Интересно е също как би се коментирало “опазването на паметника” пред новите партньори. Дали както в Германия да се опазва през 2000 г. паметник на германски войски – освободителки на Полша и Франция от 1940 г.?”

 

31 мнения за “За руските камери в центъра на София- експертно”

 1. —————————————-

  Вън руснаците от България !
  Те гадовете, кроят планове да ни заграбят държавата, както заграбиха Крим !
  —————————————-

  Даже Светлана Шаренкова, неосъзнаваща доскоро принадлежността си към нашата достойна нация, русофилката, най-червената другарка, най-настървена радетелка за българо-съветска дружба и РУСОФИЛ №1 у нас е ПРЕОСЪЗНАЛА, ЧЕ Е БЪЛГАРКА, А НЕ КРЕМЪЛСКА ГОРНИЧНАЯ – женщина, относящаяся к прислуге богатого дома (уборщица) И СЕ ПРИСМЯ НА РУСИЯ. Браво Светлана !
  Тя написа :

  ” Русия не е в позиция да иска каквото и да било от който и да било. Най- голямата по територия държава в света е с БВП (брутен вътрешен продукт) колкото малка Италия.
  СРАМОТА !”
  ————————————

  Прочетено за Вас :
  —————————
  “…Всъщност грешка. БВП (брутен вътрешен продукт) на РУСИЯ не е съизмерим с този на Италия. Защото Италия е с 61 милиона население, а това на Русия е 143, 5 милиона. Следователно в Италия производството на глава от населението е два пъти и половина повече от това на Русия.

  А сега, милички червенотиквеничковчета, погледнете на картата Италия, погледнете Русия и ги сравнете.

  Русия с безкрайната си шир, с неизчерпаемите си природни богатства, с всичкия си нефт, газ, злато, диаманти, мед, никел, въглища, желязо, с всичките си сибирски гори, с безкрайните си степи и с пълноводните си реки, с цялата си хвалипръцковщина и с всичкото си паркетно величие произвежда толкова, колкото, малката, свита, скромна, никаква и лишена от всякакви природни богатства Италия. Впрочем не толкова колкото нея, а два-три пъти по-малко, ако смятаме БВП на глава от населението.

  А сега, на чичко миличките червенотиквеничковчета, напрегнете червените си тиквички и помислете защо ли е така.

  Ще ви дам една подсказка. Защото Италия произвежда Ламборгини, например, освен всичко друго. Това е автомобил. Също като Ладата, доколкото Ладата е автомобил, само дето няма нищо общо с Ладата. Ето какво е Ламбургини.”

  Прочетено за Вас :
  —————————-
  “….Европа е в криза, както казват. Добре. Но Европа прави. Произвежда. Твори. Създава. Продава. Европа е полезна за света и за себе си.

  Русия не била в криза, казват. Но какво прави тя ? Огледайте се наоколо. Огледайте пазарите, или който и да е магазин. Има ли поне едно нещо, направено в Русия. Нещо, което да се продава. Освен водката и матрьошките на веригите „ Берьозка”

  Русия не произвежда, не твори и не създава. Тя е опасна за света и безполезна за себе си. Тя продава една мръсна, миризлива течност, която без колите, произведени в Европа и по света си остава това, което е – мръсна, безполезна, миризлива течност. Русия продава също и един отровен и опасен газ. Който без уредите и предприятията на Европа и на света си остава това, което е – отровен, опасен газ.”

  Прочетено за Вас :
  —————————-
  “…Историята на Русия не само, че не е велика, такава просто няма. В продължение на десет века в Русия няма почти никакви културни достижения , няма никакви обществени движения, няма никакъв обществен напредък- от крепостничество към робство, от робство, пак към крепостничество – руските крепостни през 19 век след Христа са дори по-обезправени от славяните на неолита. И диктатори- самодържци, като се почне от Иван Грозни, мине се през Сталин, та се стигне до Путин. Тук-там, понякога само /през 19 век и началото на 20 век/ има някакви обществени вълнения и културни достижения, но и те като част, като клон, като допълнение /принадлежност, аксесоар, притурка и обогатяване/ на европейската култура. Висшите руски съсловия започват да говорят на родния си език едва през 19 век. Преди това говорят на френски. Повечето от големите руски писатели имат европейско образование и живеят в Европа. Че дори съветският Максим Горки. „ Руската литература всъщност е френска” – това са думи не на кой да е, а на Достоевски. От големите композитори само Шостакович не емигрира.

  Трите измъчени опита Русия да бъде изтръгната от варварството за се превърне в развита държава /при Петър Първи, при Керенски и при Горбачов/ завършван с провал. Прехвалената „индустриализация” на Сталин завършва с милиони жертви и повсеместна нищета. Без нефта и газа това печално обществено образувание отдавна щеше да е рухнало./ Не като държава, като държавно устройство/.

  С какво, по дяволите, Русия е по-велика от Белгия, Лихтенщайн и Монако или която и да било малка европейска държавица. Дали с площта си ? Дали с милионите си декари необработен, неусвоена и незаселена земя. Или с милионите си поданици, готови да дадат живота си за какво ли не, понеже е евтин и понеже е какъвто и да е ? / Пък се подиграват на американските войници, които не искали да се подлагат на опасност и напуснали флота/. С това, че сталиновият фашизъм е победил хитлеровият социализъм, с това ли Русия е по велика ?

  Айде сиктир, валяйте отсюда. Умойтесь пажалуйстя.”
  —————————————-

  Прочетено за Вас :
  —————————-
  (допреведете)

  … “”- Пьянство, малограмотность, тупость и убожество русского мужика, отставшего от Европы лет на двести , и до сих пор еще не совсем уверенно застегивающий собственные штаны, в очередной раз показывает, что с ним дружить нельзя, так как он рассматривает дружбу как слабость”.
  (А.П. Чехов)
  – “Есть у русского человека бескорыстная любовь к подлости. Он ничего с этого иметь не будет, но гадость ближнему сделает”.
  (Николай Гоголь.)
  – “Aко заспя и се събудя след 100 години и ме попитат, какво се прави сега в Русия, ще отговоря, – ПИЯТ И ЛЪЖАТ”.
  (Михаил Салтыков-Щедрин)
  – “Когато в Русия се говори за патриотизъм, знай: някъде, нещо са откраднали…“
  (Михаил Салтыков-Щедрин)
  – В Русия няма пътища – само направления.‘‘
  (Наполеон Бонапарт)
  – “Русия ме плаши – хората в автобусите изглежат така, сякаш ги водят на електрическия стол“
  (Мохамед Али)
  – “Никогда не воювайте с Русия. На всяка ваша военна хитрост ще ви отвърне с непредсказуема глупост.“
  (Ото фон Бисмарк)
  – “Руснакът много често се смее, когато трябва да плаче“
  (Федор Достоевски)
  – “Русия произвежда впечатление, че е велика държава, по повече от това, нищо не произвежда“
  Акрам Муртазаев
  – “Ако искате с една дума да кажете, какво се прави в Русия: лъжат.“
  (Николай Карамзин)
  – “Освен глупаци и пътища, в Русия има още една беда: глупаци, които ни оказват, по кой път да вървим.“
  (Борис Крутиер)
  – “Самолюбието и самомнението у нас са европейски, а развитието и постъпките – азиатски.“
  (Антон Чехов)
  – “Не народ, а скотина, хам, дикая орда, душегубов и злодеев.”
  (М.Н.Булгаков )
  – “Московие – Рус на тайгата, монголска, дива, зверска.”
  (Л.Н.Толстой) “”

  —————————————-

 2. Тц,тц,тц, само дето не знам кога ще умра!
  Няма как да не ги гледат в “реално време”. Като ги знам колко бързо се “самосезират” наш`те ченгета… Сега остава да кажат и дали има дежурства на тая камера. Да не излезе, че някой плаща извънредния труд. Обратното (МВР да плаща)също е доволно скандално.

 3. В същото време идиотите започнаха вече да забраняват и филми, както си беше в СССР. Конкретно, в Русия вече е забранено показването на филма Child44. Надявам се, че това ще доведе до масово гледане на филма в Русия. :=)

  http://grani.ru/Politics/Russia/Cabinet/m.240115.html

 4. Г-н МЕЧКОВ, даже “ладите” НЕ са савеЦки, те са копие на “Fiat 124” и “Fiat 125”!

  П.П. Колкото до паразитните ЧЕРВЕИ в Д(ан)С и милицията, то там трябва да се приложи пълно обезпаразитяване и ликвидация на няКОИ абсолютно паразитни структури , които продължават да съществуват още от 1944г., когато са инсталирани от КГфсБ и ГРУ.

 5. В градинката дежурят по двойки старшини в цивилни дрехи.

 6. Браво г-н Инджев, трябва да се рови по дълбоко, да се знае че
  :
  захария княжевски, марин дринов, стоян заимов,васил златарски, димитър благоев, гошо саламурата и доста други попове са биле руски шпиони и са нанесли огромни вреди на България.

 7. Вече съм сигурна,че демонтирането няма да е достъчно,МОЧА трябва да бъде сринат и на негово мястро да има детска площадка,даца ни липсват в България,а не паметници на несъществуващи герои

 8. Ангажирам само себе си. Голямо благодаря на анонимният автор на електронното писмо. На всичкото отгоре, явно си личи вещият професионалист и то вътрешен, много добро чувство за хумор.
  И малко, ама съвсем малко встрани от темата. Вижте какво казва Илия Бешков за руснака и Русия.

  “Русинът има единствената потребност – да се похвали с нещо – каквото и да е – царизъм, болшевизъм, деизъм, атеизъм, анархизъм или нихилизъм, стига те да са “най-” и да заплашват света, което отговаря тъкмо на страха му от света. Бои ли се русинът от света? Не, но той съзнава, че е ненавистен, непоносим или в най-добрия случай съжаляван в цивилизования свят, в който свят той няма дял и никакво участие в изграждането му през вековете. Непоносимо страдание за русина е това съзнание – да си през вековете една ръмжаща мечка извън оградите на цивилизацията. “Православна” Русия води единадесет “освободителни” войни, за да завоюва Полша, България и Турция, и като не успя – това правоверно православие беше заменено за 24 часа с болшевизъм, с атеистично православие, което започна нови “освободителни” войни срещу България, Полша, Турция… и целия свят. Христос беше заменен със Сталин (досега успешно)…”

 9. И нещо което мен като избирател на РБ ме вбесява. Не знам как го изтърпяват министрите-реформатори лицето бойко методиев борисов и потокът на съзнанието в което често открито се афишира нескрита носталгия към “такова беше времето” и в частност към фамилията живкови. Ето цитат от биспремиера на последното заседание на МС.

  “На времето това е било мечтата на Людмила Живкова – в Лувъра да влезе и да направи изложба, онази държава на времето, да влезат в Лувъра. Това сега беше направено за България. Хора като Калфин, които са били външни министри и в дипломацията, знаят, че такива жестове не се правят само заради доброто съкровище и това, което имат. Това са политически решения и то на социалистическо правителство, на форлайтера на социалистите в Европа – така както на ЕНП е канцлерът Меркел, така е президентът Оланд за социалистите. Посрещнаха ни, казаха и на пресконференцията сте чули много окуражаващи думи за България и за това, което правите. Така че, ни най-малко, дето се вика, няма самохвалство в това, което казвам. Това са факти и хората ги отчитат.
  Факт е, че всички министри във Франция, където отидоха наши министри, в един ден и понеже беше кратко времето, за се видя и с президента и с премиера, двамата бяха на срещата с нас и Калфин може да ви каже. С една дума, на всички вас веднага ви дадоха срещи, веднага ви приеха, веднага сработиха, дойдоха в Лувъра.”

 10. Италия ? Хммм все пак има и други държави, колкото Италия но не са толкова богати. Нека не забравяме коя е Италия и къде живее Папата. Трудно е да се сравнява една Средиземноморска Цивилизация със Вечнозамръзналата Русия. А колкото да наще милиционерски тикви съм съгласен, че вършат всяка друга почтена и непочтена работа, само не и тази за която Народа им плаща.

 11. колко още доказателства са нужни, за да стане кристално ясно, че управляващата коалиция в БГ, да включваща и така наречените десни, е поредната мръсна руска подлога!

 12. ЧРД, г-н Инджев!
  Пожелавам Ви спорна работа със същия ентусиазъм и личен живот изпълнен с много любов!
  Наздраве!

 13. ЧЕСТИТ ЮБИЛЕЙ г-н ИНДЖЕВ! Пожелавам Ви от цялото си сърце и душа лично и професионално щастие! Господ здраве да ви дава за да отстоявате както винаги досега сте го правили с характер и достойнство себе си!
  За съвсем близкото бъдеще-утре в 18,30 часа в камерната зала “България” да има правостоящи, да почувствате сладка болка в ръката от раздаването на автографи и веднага след приключването да заявите нов тираж на “Течна дружба” 3.
  за всички присъсътващи съм убеден, вкл. и сестра ми която ще представлява фамилията ни, че това ще бъде един незабравим ден изкарващ ги изцяло от рутината на ежедневието.
  Да бъде!

 14. Възмутително и плашещо! И освен всичко, постоянно се насажда усещането, че все си е добре да сме си “постлали” и на Изток, за всеки случай, ако нещата се обърнат…
  А иначе, г-н Инджев, честит рожден ден! Бъдете здрав и устойчив/ на натиск, отрицание и глупост/. Макар и не винаги да съм съгласна с Вас, осъзнавам, че Вашият глас ми е нужен.

 15. Честит Рожден ден!
  Бъдете здрав, обичан и успех на книгата и във всичките Ви начинания!

 16. Проклети да са нашите “освободители” от правото ни да живеем свободно!

 17. страшно, ще стане много страшно, още по-страшно…
  сутринта по хоризонт се заслушах в някакво изследване за легално пребиваващите имигранти в БГ-то и ха сега познайте бройката им по държави:
  На първо място не е нито Сирия

 18. сори натиснах погрешен клавиш
  та не са нито сирийци, нито иракчани, нито дори афганистанци на първо място по брой, ами кои мислите: руснацииии – много лесно им се издават разрешителни и така нататък…

 19. ЧРД,г-н Инджев!Желая Ви здраве и успехи в не леката-блестяща журналистическа дейност,която упражнявате достойно!С уважение Маргарита.

 20. Честит рожден ден, г-н Инджев !
  С пожелания за много здраве и сили в борбата за истината!

 21. Честит рожден ден г-н Инджев, желая Ви много здраве и все така да радвате многобройните си почитатели.

 22. Ако не греша г-н Инджев днес имате рожден ден.Пожелавам Ви много здраве и семейно щастие.Посещавам блога Ви с голямо удоволствие.С тъга откривам,че Вие сте един от малкото български творци на истината в бедната ни държава.А как бих искал хората като Вас да са повече.Радвам се ,че Ви има.

 23. Честит юбилей скъпи Иво! Бъди жив и здрав и нека перото ти бъде все така “остро и безпощадно” към злото и към враговете на България.

 24. Честит рожден ден,г-н Инджев!Желая Ви здраве и късмет!Успех на новата книга!
  Антоанета Динчева

 25. Честит Рожден Ден г-н Инджев.Здраве и щастие Ви пожелаваме с моето семейство.Нека младежката сила и младежкият дух да бъдат винаги с Вас.

 26. Честит рожден ден,г-н Инджев!
  И Христос Возкресе!
  Точно денят на убитите,може би в първия терористичен акт в Европа,както и странният инатлък на комунистите тук и техните 5-ти колони,които бранят неистово така наречения паметник на съветската армия,се чувствам омерзена и леко отчаяна,защото не виждам воля за лустрация.

 27. Петата колона не е съставена само от лумпените-олигофрени, които се събират всяка неделя на лумпениада пред Президентството. Имат си силно политическо-ченгесарско лоби.

 28. Господин Инджев,честито Въкресение Христово и честит рожден ден!Желая Ви крепко здраве и много късмет!Бъдете щастлив със семейството си!Нека почитателите и читателите Ви се увеличават все повече и повече!Успех на новата Ви книга!

 29. Паметника се следи денонощно поне от 1990. Там винаги имаше дежурна милиционерска джипка. Дълго време държаха паметника заграден с железни парапети, за да контролират достъпа по-лесно. Пазеха го от народа. Впоследствие ги махнаха. По-късно – някъде след 2000 г. замениха живия караул с камери. Но не бяха съвършени, понеже някои успяваха да понадраскат паметника безнаказано. Сега са ги модернизирали. Но така или иначе винаги множество полицаи са получавали заплати за охраняването на паметника. Така той ни става все по-скъп!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.