Москва пак се кара на София

Българските – в лицето на прокуратурата- за втори път от януари насам отказват да репресират граждани, изразили политическата си позиция върху Монумента на окупационната червена армия (МОЧА) в София. Това обаче явно няма никакво значение за Кремъл.

 

КРОСС/ Русия настоява за пълно разследване на инцидента и изправяне пред правосъдието на отговорните за оскверняването на паметника на Съветската армия в Софиия.

По-нататък в съобщението за „оскверняването” се леят мнипулации. Заслужава си те да бъдат посочени дума по дума:
“В нощта на 14 април за пореден път се е случил акт на вандализъм срещу известния военен мемориал в центъра на София – Паметника на Съветската армия, символ на вечната благодарност на българския народ в памет на съветските войници, които освободиха Европа от фашисткото поробване.”

 1. „Вандализъм”? Кой го казва? Нима право на подобна терминология имат наследниците на окупаторите на България, предизвикали масово унищожаване на паметници- най-напред сред онези, свързани с Царство България; след това със Сталин и неговото местно подобие Червенков, после с Брежнев и Живков?
 2. „Военен мемориал”? Що за понятие е това, съотнесено към чисто идеологическата маркировка на съветското господство чрез откриването на МОЧА през 1954 г. – десет години след като Червената армия окупира България без даде нито една „военна” жертва.
 3. „Вечна благодарност”? Това е грандиозно нахалство като твърдение от името на един прегазен, насилствено съветизиран десетилетия наред народ.

„Във връзка със събитието се изисква (от кого се „изисква”, що за началнически императивен тон?!- бел. ivo.bg) задълбочено разследване на инцидента и изправяне пред правосъдието на отговорните за оскверняването на паметника”, се казва в изявлението на руското външно ведомство.

“Ние очакваме, че официалните български власти най-накрая ще направят всичко необходимо, за да се предотврати по-нататъшно продължаване на тези варварски действия, които нямат нищо общо с принципите на демокрацията и свободата”, посочват от министерството( което явно се изживява като говорител на ценностите на демокрацията и свободата, въпреки крещящия дефицит на тези ценности в самата Русия- бел. ivo.bg).

.         В изявлението се отбелязва още, че цинизмът и провокативният характер на това действие се проявяват в това, че те са били извършени в навечерието на голямо историческо събитие – 70-годишнината от победоносния край на Втората световна война, взела най-много жертви от Съветската армия.

Какъв е „хоризонтът” на това „навечерие” назад във времето (т.е. , ако „действието” беше извършено миналата седмица, месец или година – щеше ли да не е чак пък толкова „цинично”?).

Горното твърдение, освен лъжата за края на Втората световна война на 9 май 1944 г. ( вече хиляди пъти кой ли не обясни, че тя свършва на американски кораб на 2 септември 1945 г. с капитулацията на Япония), съдържа и чер(ве)ния хумор на твърдението за жетвите на „Съветската армия”. Освен че армия с такова название няма по време на (а и години след края на войната), жертвите, дадени от СССР съвсем не се свеждат до убитите в бойни действия съветски войници- самият съветски режим избива съветски граждани в навечерието на войната в количества, които конкурират по брой загубите на СССР през войната.
Изобщо, както се вижда, Кремъл продължава да се отнася към България с пълно презрение както по отношение на правото българите да се разпореждат по своите закони със символиката на бившите окупатори, така и с нахално пренебрежение спрямо историческите факти.

Това не е неочаквано. Очакваме обаче как ще реагират българските власти.

Впрочем ето още една гледна точка за съветската символика ( в превод от руски за ivo.bg от Васил Костдинов):

 

ВОЙНА И (КУ)МИР

 

Има абсолютна логика в това, че във времето, когато Русия се опитва да пробута Сталин в бъдещето – или като властелин на Победата, или като събеседник на Чърчил и Рузвелт на кримската седянка, но да го пробута задължително, без Сталин изобщо не може! – Украйна се отървава от комунистическите и нацистките символи. Украйна оздравява, напуска сектата на монументалната пропаганда и червените знамена – Русия все още се къпе в червена топлина.

 

Владимир Илич знаеше много добре, че без Бог и светии в новоосвободената от „опиума за народа” страна не може – затова нареди да се издигнат навсякъде статуи на новите идоли. Скоро след това за Господ го провъзгласиха неговите съратници, балсамираха го и след това положиха до него в продължение на няколко години и обожествения Сталин. Светиите се издигнаха в цял ръст по съветските площади – Киров, Куйбишев, Свердлов, Калинин, не можем да изброим всички… И, разбира се, киното, най-важното изкуство, „Триумф на волята”.Или това вече не е за нас? Но каква е разликата! Всеки, който е гледал този филм, едва ли ще намери някаква разлика в стила и начина на изява на вождовете по партийните конгреси. И всичко това е, защото болшевизма и нацизма – това не са идеологии, а религии. Представите в тях за индивида и света са толкова жалки и далечни от самата идея за човечност, че в тях може само да се вярва.

 

И – което е важно – в критични моменти, тези псевдорелигии се провалят. Всеки, който говори, че забраната на червените знамена е кощунство, трябва да си припомни, че по време на войната Сталин плю и на Свердлов, и на Карл Либкнехт, но си спомни за църквата, за Александър Невски и Богдан Хмелницки. Защото съветският патриотизъм – това е патриотизъм на доносниците и надзирателите. Но на война трябва да жертваш себе си реално, а не в следствения кабинет на НКВД, пребивайки поредния сънародник с ритници. Тук трябва не миша смелост, а човешки кураж. А на хората, както се оказа, са противопоказни и нацизма, и болшевизма.

 

И, между другото, всеки го усеща, когато в него се събуди човешкото. Нито един от украинските политици не беше инициатор на „ленинопада”. Просто, когато започна Майдана, при много хора сякаш падна пелената закриваща очите им. Добре си спомням как хората вървяха и се заглеждаха в паметника на Ленин на Крещатик – какво прави сред нас, за какво ни е – и в крайна сметка го събориха. Както през август 1991г. – когато московчани се опияняваха от краткотрайния полъх на свободата – те, без никакви указания отгоре събориха Дзержински. Или те също бяха бандеровци?

 

По заповед отгоре, Дзержински или Ленин, може само да се издигат на пиедестал. А падат от само себе си – от човешкото пробуждане. И това е нещо, което не мога да разберат владетелите на Кремъл, провеждащи учения на ОМОН и внедряващи „къртици” в опозицията. Логиката на пробуждането, на оздравяването винаги се подчинява само на законите на историята – и никога не се предава на политтехнолозите и специалните сили за борба с безредиците. Хората просто се оглеждат наоколо – и решават,че трябва да се отърват от мръсотията, лъжата и кръвта.

 

И едва тогава осъзнават, каква гледка е закривал събореният истукан.

 

Виталий Портников

10.04.2015г.

Grani.ru

 

 

72 мнения за “Москва пак се кара на София”

 1. Честит юбилей г-н Инджев!Бъдете жив и здрав за радост на Вашето семейство и читателите и на добър час на новата Ви книга!

 2. Още миналото лято споменах (по повод стратегията 2020), че, дори да няма достатъчно средства за армията, е нужно да се обърне внимание на контраразузнаването. Противодействието по направление пропаганда, дезинформация, различни форми на плащане/подкупване на медии и организации, трябва да се води на най-високо професионално ниво.

 3. Зловещата война, определяна сега като хибридна, по отношение на нас българите, е още от началото на 19 в.В книжката “Краткосмешна история”авторът Никола Веранов /псевдоним на проф. Н.Генчев/ през сълзи ни я разказваше в началото на 90-те години. Малко е тъжно, че ЕС едва сега така ясно я формулира. Според една поговорка “по-добре късно, отколкото никога”.Дано, дано, дано…

 4. Докато българските власти (доколкото може да се нарекат власти упражняващите властта в България) се държат като държанки на болшевишкия диктатор, в наши дни фашиста-комлексар Путин, дотогава и болшевишките власти ще се държат с тях господарски! И ще им нареждат какво, кога, къде да “разследват”, убиват, унищожават или славославят!
  Време е бабаита от Банкя да се поучи от властта в Украйна – там не само забраниха комунистическите и нацистките идеологии, но и събарят тотемите им, забраниха символите им, знамената им, шреименуват градове, улици именувани на комунистическите изверги. Вместо да се репчи под път и над път за всевъзможни глупости и да ги ръси на корем (глупостите и лъжите) да започне да прилага законите в България и да свърши поне малко работа пожарникарят-милиционер, заседнал на премиерското столче в България!
  Истината е противоотровата на лъжата! Истината винаги и всеки път, когато пропагандата излъже. Всеки път за всеки факт!

 5. Пак има някакво затапване на блога!
  От вчера се мъча да постна един документ и не се получава,при положение,че това съм го правил десетки пъти,връзката ми е перфектна и съм наясно как се прави това!

 6. Честита годишнина!Настръхва ми косата,като Ви чета!Та ние сега сме на ниво преди,,перестройката”.Този ,,паметник” ще ме преживее!

 7. ПП Ще се опитам на части да го публикувам,да видим какво ще стане.

 8. 1-ва част
  =========
  Към българските рублофили и тям подобните зомбита
  =========================================
  Скъпи другарки и другари,дорогие товарищи!
  По-долу ви пускам линк и цитат от писмото на българския комунистически палач георги димитров до другаря-товарищ сталин.
  В това писмо другарят г.димитров кански реве от невъобразимите зулуми,които върши червената армия-‘освободителка’ в ‘освободената’ от нея България след 09.09.1944г.Представете си какви зверства са вършили руските ‘братушки’,щом като масовия убиец и безмилостен палач г.димитров се е стреснал и се е принудил да моли за помощ не кой да е,а човека който е затрил 20 милиона руснаци,7 милиона украинци и още 13 милиона пак от състава на СССР,а именно товарищ сталин!!!
  Четете и умирайте от кеф,м…ка ви да …ба!

 9. Честита годишнина г-н Инджев, много здраве за вас и цялото семейство. Перфектна статия!

 10. 2-ра част
  =========
  “1944.Г.Димитров моли Сталин да спре грабежите в България. Автор: rometotal
  Автор: grigorsimov”

  “На 22 септември 1944г. българският комунистически вожд Георги Димитров моли в писмо Сталин Червената армия,която вече в течение вече на две седмици е окупирала България да спре грабежите,насилията и мародерствата си на българска територия.Писмото разобличава мита за Червената армия като,,освободител”на България.

 11. 3-та част
  =========
  Eто снимки на документа .
  prikachi.com/images/313/4555313a.jpg
  prikachi.com/images/337/4555337o.jpg

 12. Към българските рублофили,тям подобните зомбита и вся остальная сволочь
  =========================================
  Скъпи другарки и другари,дорогие товарищи!
  По-долу ви пускам линк и цитат от писмото на българския комунистически палач георги димитров до другаря-товарищ сталин.
  В това писмо другарят г.димитров кански реве от невъобразимите зулуми,които върши червената армия-‘освободителка’ в ‘освободената’ от нея България след 09.09.1944г.Представете си какви зверства са вършили руските ‘братушки’,щом като масовия убиец и безмилостен палач г.димитров се е стреснал и се е принудил да моли за помощ не кой да е,а човека който е затрил 20 милиона руснаци,7 милиона украинци и още 13 милиона пак от състава на СССР,а именно товарищ сталин!!!
  Четете и умирайте от кеф,м…ка ви да …ба!
  ========================================

  “1944.Г.Димитров моли Сталин да спре грабежите в България. Автор: rometotal
  Автор: grigorsimov”

  “На 22 септември 1944г. българският комунистически вожд Георги Димитров моли в писмо Сталин Червената армия,която вече в течение вече на две седмици е окупирала България да спре грабежите,насилията и мародерствата си на българска територия.Писмото разобличава мита за Червената армия като,,освободител”на България.

  Eто снимки на документа .
  prikachi.com/images/313/4555313a.jpg
  prikachi.com/images/337/4555337o.jpg

 13. ПП Разбрах какъв е проблема,затова моля в редакцията на ivo.bg да изтрият съобщението,което е публикувано на части и да оставят само това,което е в цял вид.
  Още веднъж се извинявам за спама и за причиненото неудобство!
  Проблема е бил в един линк,който се отхвърля от блога при опит да се постне. 🙁
  Благодаря!

 14. Честит юбилей, с пожелания за здраве и щастие и с благодарности за новата книга! Тя трябва да присъства в библиотеката на всеки дом и дано заспалите се събудят!

 15. Честит Рожден ден и юбилей,г-н Инджиев!Желая Ви много здраве и любов!Винаги точен и последователен – трън в очите на родоотстъпниците и лъжците,и благ мехлем за останалите(които могат поне малко да мислят и осмислят)!

 16. Ха, честит рожден ден и от мен!
  Жив и здрав дълги години и все така остро перо!

 17. Скъпи ИВО,

  Честит рожден ден!
  Точно за теб думата “юбилей”, колкото и оправдана в случая, не ми се казва. Тя предполага, че нещо свършва, че нещо започва- а ти не спираш. Не се спираш!
  Или, както пеят Щурците- “ти си връстник на всяка младост”!
  Бъди ни жив, здрав, щастлив със семейството си и неустоим в битката срещу злото!
  Благодарим ти,че ни събра в блога си!
  А утре вечерта… ние си знаем!

 18. Честит рожден ден г-н Инджев. С пожелание за здраве, просветителска и будителска дейност и занапред в годините.

 19. ЧРД и кръгъл юбилей, г-н Инджев! И да посрещнете следващия си РД с нова книга и без оня с шмайзера над главите ни!
  Дай Боже, Бай Ганьо се пробужда, макар и бавничко, ама се случва…

 20. Честит юбилей,г-н Инджев! Бъдете жив и здрав!

 21. ================================================================================

  Уважаеми ИВО,
  Честит рожден ден Иво!
  Пожелавам Ви здраве !

  ========================================
  ========================================
  Русия гори !
  Русия се събужда, руснаците палят горите и чергата на кандидат за ВВВ
  “Вечно Велик Водач” !

  По-долу са показани една стотна част оригинални съобщения за пожари в Русия :

  Статьи по теме:

  РОССИЯ. Российские просторы вновь начали полыхать
  РОССИЯ. Аномальная жара станет в России постоянной?
  МОСКВА. Российская столица вновь в дыму пожарищ
  СОПРОТИВЛЕНИЕ. Жители Карафуто сожгли дом, чтобы он не достался путинским попам-сатанистам
  НАРОДНОЕ СОПРОТИВЛЕНИЕ. Партизаны в Москве подожгли притон тербанды «русские милиционеры»
  НАРОДНОЕ СОПРОТИВЛЕНИЕ. На военной базе России, атакованной партизанами ЮУР, продолжают рваться снаряды
  ДИВЕРСИЯ. Троцкисты доложили об уничтожении военных складов в Приамурье
  НАРОДНОЕ СОПРОТИВЛЕНИЕ. Русские каратели сбились с ног в поисках уральских партизан
  НАРОДНОЕ СОПРОТИВЛЕНИЕ. Уральские партизаны сожгли сосновый бор в Челябинске
  ПУТИНСКИЙ КРИЗИС. Лесные и торфяные пожары ускоряют вымирание русских
  ОККУПИРОВАННЫЙ УРАЛ. Уральские партизаны снова подолжгли русский лес
  РОССИЯ В ОГНЕ. Лесные, торфяные пожары и поджоги продолжаются
  РОССИЯ В ОГНЕ. Лесные пожары продолжаются
  ДИВЕРСИЯ. Уральские партизаны сожгли дом крупного русского террориста из банды МВД
  ДИВЕРСИЯ. Уральские партизаны подожгли секретный ракетостроительный завод в Миассе
  ПУТИНСКИЙ КРИЗИС. Эксперты прогнозируют техногенные катастрофы в России зимой
  ДИВЕРСИИ. В Питере сожгли академию МО, в Москве академию ГУЛАГ, а в Вологде «воинскую часть»
  ПОЖАРЫ. Путин спаивает массы погорельцев, денежными компенсациями
  МЧС РФ. Площадь пожаров в России возросла в 40 (!) раз, а Шойгу и Путин продолжают лгать, что все потушено
  РОССИЯ В ОГНЕ. Площадь пожаров в России выросла за сутки в 40 раз
  РОССИЯ В ОГНЕ. В Алтайском край дотла сгорел целый поселок, все 443 дома превратились в пепел
  МЧС РФ. Шойгу вновь заявил, что все пожары в России потушены. Было всего 114 очагов, из них потушено… 115
  РОССИЯ В ОГНЕ. Тольятти будет гореть еще долгое время
  РОССИЯ В ОГНЕ. В одной только Волгоградской области за сутки уничтожено около 1000 домов русских
  Волгоград окутан густой едкой гарью. Область в кольце сплошного огня. Причина неизвестна
  Москвичам угрожает не только диоксин с фенолами, но также дефицит воды
  РОССИЯ В ОГНЕ. За сутки почти в 2 раза возросло число пожаров в России
  Жителям Москвы советуют готовиться к худшему
  РОССИЯ В ОГНЕ. Пожары продолжаются
  РОССИЯ В ОГНЕ. Спецслужбы предложили свой метод борьбы с пожарами – свести под корень все деревья, чтобы не горели
  Ущерб от продолжающихся лесных пожаров в России составил уже 375 миллиардов долларов
  ЧЕРНОБЫЛЬ-2. Тербанде МЧС не удалось опровергнуть данные о радиационном заражении России от пожаров
  РОССИЯ В ОГНЕ. Россия как горела, так и продолжает гореть
  СИБИРЬ. Народные поджигатели-дестабилизаторы сожгли под Омском поле с русским хлебом
  НАРОДНОЕ СОПРОТИВЛЕНИЕ. Партизаны Приморья поджигают леса
  РОССИЯ В ОГНЕ. Народные поджигатели жгут леса, торфяники, военные базы и атомные заводы
  Пожары в Сибири – это катастрофа, остановить которую уже не под силу
  ФСБ будут жечь леса на Кубани, чтобы отвлечь внимание от Крымска
  РОССИЯ В ОГНЕ. Площадь лесных пожаров занижена чекистами в 37 раз
  Россия горит, тонет и задыхается в дыму
  УДМУРТИЯ. Жара взрывает склады с боеприпасами
  РОССИЯ В ОГНЕ. Лесные пожары пришли к москвичам в Мердас
  В этом году экологи прогнозируют крупную атомную катастрофу на одной из АЭС РоссииРОССИЯ В ОГНЕ.
  Площадь пожаров в России уже сейчас больше в 3 раза, чем в прошломРОССИЯ В ОГНЕ. Пожары окружают Якутс
  РОССИЯ В ОГНЕ. Заполыхало Подмосковье
  ПУТИНСКИЙ КРИЗИС. Лесные и торфяные пожары ускоряют вымирание русских
  РОССИЯ В ОГНЕ. Лесные, торфяные пожары и поджоги продолжаются
  РОССИЯ В ОГНЕ. В Алтайском край дотла сгорел целый поселок, все 443 дома превратились в пепел
  РОССИЯ В ОГНЕ. Тольятти будет гореть еще долгое время
  РОССИЯ В ОГНЕ. В одной только Волгоградской области за сутки уничтожено около 1000 домов русских
  Волгоград окутан густой едкой гарью. Область в кольце сплошного огня. Причина неизвестна
  Москвичам угрожает не только диоксин с фенолами, но также дефицит воды
  РОССИЯ В ОГНЕ. За сутки почти в 2 раза возросло число пожаров в России
  Кремлевские двойняшки ввели информационную блокаду на пожары

  ========================================
  ========================================

 22. ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН Г-н ИНДЖЕВ! БЪДЕТЕ ЗДРАВ И ВСЕ ТАКА УПОРИТ В РАЗГЛАСЯВАНЕТО НА ИСТИНИТЕ ЗА КОИТО НА МАЛЦИНА ИМ СТИСКА ДА ГО НАПРАВЯТ!

 23. Честит юбилей г–н Инджев! Желая Ви здраве на Вас и семейството Ви.
  Благодаря Ви за острото перо и решителността с която отстоявате
  истината. Дано читателите на блога и съмишленици ставаме повиче.

 24. И от мен,честит Юбилей г-н Инджев!
  Пожелавам Ви дълги години семейно щастие,”Течни Дружби-4-5-6… и да се надяваме,че утрешното издание ще стане неотделим елемент от учебниците по история в частта България-русия!!!

 25. За много години, приятелю! Бъди здрав и весел.

 26. Честит Юбилей г-н Инджев !!!
  Здраве преди всичко за Вас и семейството Ви и много нови книги !!!
  Първите стъпки на днешното БГ общество към ОСВОБОДИТЕЛНАТА ДЕ-РУСИФИКАЦИЯ са Ваши и НЕКА мотото от блога МЪЛЧАНИЕТО Е ЗЛОТО бъде възприето и от други за да има резултат най-сетне !!!
  Време за равносметка е това и се надявам че с удовлетворение сега можете да хвърлите поглед назад. А за нас читателите пожеланието ми е и БЛОГЪТ да не изпада никога от плановете ви за в бъдеще !!!

 27. Честит рожден ден г-н Инджев! Вашата книга “Течна дружба” ми е настолна. Пиша книга и да ме прощавате някои от вашите материали ги ползвам като исторически извори. А за паметника-може ли лично АЗ да го разруша-НАПЪЛНО безплатно!

 28. Честит рожден ден г-н Инджев! Желая Ви много здраве и нови творчески успехи!Пълна /зала/ България утре, за представянето на новата Ви книга!

 29. Честит Рожден Ден Иво! Благодаря на Бог, че те има! В България, твърде малко са хората като теб, а страната ни има голяма нужда от тях! Бъди здрав и все така активен и напорист!

 30. Добър ден, г-н Инджев. Възхищавам се от Вас, статиите и Смелата Ви гражданска позиция! Поздравявам Ви за Рождения ден с пожелания за здраве. И…пазете се, Моля ви!

  Камен Апостолов, Ваш фен.

 31. ЧРД! Желая Ви здраве,дълголетие на вас и семейството,творчески и просветителски успехи.Бог да пази вас и семейството.

 32. Честит рожден ден г-н Инджев!
  Бъдете жив и здрав още дълги години, за да можем и ние, вашите редовни читатели, да се наслаждаваме на просветителската ви мисия, от която голяма част от българите имаме нужда (макар и не всички да го осъзнават).
  В началото на седмицата си направих подарък от издателство Сиела, вашата нова книга, която ще получа във Варна в деня на премиерата й в София утре. Уверен съм, че няма да остана разочарован.

 33. Честит юбилей, Иво!
  Бъдете живи и здрави ти и цялото ти семейство и все така да ни радваш с истинска журналистика.

 34. честит рожден ден господин инджев!
  усмивки любов здраве и щастие на вас и вашето семейство.
  поздрави от Бургас :))

 35. Честит рожден ден и от мен! И наопаки на колегата, писал по-горе, пожелавам на вас, (а и на всички нас) да няма нужда от Течни дружби 4,5,6 – дано народът се пробуди най-накрая.

 36. Уважаеми г-н Инджев,
  Честит рожден ден,честита годишнина! Желая Ви здраве и много сила да продължавате тази неравна и тежка битка за Истината!
  Благодаря Ви за дадения форум на многото българолюбиви хора, чиито мнения ми носят ежедневната радост, че ги има!

 37. На многая лета!
  Бъди здрав! Ти и цялата прекрасна фамилия ИНДЖЕВ!
  Уважаваме те, обичаме те и се гордеем с теб!
  Делата ти ще пребъдат!
  фам. Тинкови
  Видин

 38. Честит рожден ден и юбилей, г-н Инджев.
  Пожелавам Ви много здраве и все по-наточено и остро перо.
  Росен Стефанов.

 39. Мръсна руска сган! Тя разбира само от юмрук в зъбите и чук в главата!

 40. Честит Рожден Ден, Иво! Да си дълги години жив и здрав като гранит и да продължаваш да разобличаваш Империята на Злото и петата ѝ колона у нас и по света!

 41. Честит рожден ден,г-н Инджев!На Вас и на цялото Ви семейство много здраве и спокойни дни!Благословен да сте!Дано все повече българи,чрез написаното от Вас,да отворят сърцата си за истината!

 42. Честит рожден ден, г-н Инджев!

  Освен традиционните, но все пак важни пожелания за здраве, щастие и благополучие, желая ви от сърце и нова – по-чуваема (гледаема) трибуна, от която родолюбивият ви глас да стига до колкото може повече българи!

  Весело празнуване!

 43. Приятели, за мен днес е двоен празник! Рожден ден имат двама уважавани и обичани от мен мъже. Моят тъст и нашият домакин, Иво. Отправям своите най-добри пожелания за кръглата годишнина на втория. Нека още дълги,дълги години не заглъхва гласа му и да не се изхабява неговото перо! Много се извинявам, но не мога да се въздържа да не обърна внимание на поредната българска срамотия в днешния ден, в който се навършват и 90 години от атентата, извършен от нашите комунисти в църквата “Св. Неделя”. Най-напред на възпоменателния митинг днес са присъствали около 250 граждани!? Сред тях е бил само един от действащите политици-Методи Андреев. Смайващо е отсъствието на държавните институции и игнорирането на тази дата! Още повече недоумявам от действието на свещениците, които малко преди началото на възпоминанието назидателно заключили вратите на храма и си заминали! Дори свещеникът на вечернята преди това не е обелил и дума за годишнината от взривяването на същия този храм, в който служи! Нелепо е оправданието, че било само дни след Възкресение и не можело да се отслужи панихида. А няколко възпоменателни слова от “православния пастир” към енориашите си не може ли?
  На митинга са присъствали Петър Бояджиев (пристигнал специално от Франция), Манол Глишев и Кирил Чуканов. Изненадах се от факта, че е държал слово един от малкото покаяли се комунисти – бившият парламентарен секретар по времето на Жан Виденов, Пламен Николов!

 44. “И всичко това е, защото болшевизма и нацизма – това не са идеологии, а религии. Представите в тях за индивида и света са толкова жалки и далечни от самата идея за човечност, че в тях може само да се вярва.”
  Виталий Портников

  Ето един линк от друг форум, който говори много.

  https://www.facebook.com/Ukraine.EU/videos/274759872705770

 45. Честит рожеден ден, господин Инджев!
  Да сте жив и здрав! Пожелавам Ви да се радвате на любовта на Вашето семейство и на обичта на всички ваши почитатели и съмишленици в България и по света!

 46. Извенете за забравянето г-н Инджев! Честит Юбилей да сте Жив, Здрав, Прав и Корав!

 47. Честит Юбилеен Рожден Ден, уважаеми г-н Инджев!!! Бъдете жив и здрав и нека огромната подкрепа от нас, Вашите почитатели и съмишленици завявана тук в блога Ви, да Ви дава кураж и сила в утвърждаването на Истината в днешната наша действителност! Успех и на третата “Течна дружба”!

 48. Честит юбилей,бъдете здрав и не спирайте да разобличавате империята на злото и петата колона

 49. Освен за забележителния Ви юбилей, поздравления и за тазсутрешното Ви участие в предаването на БТВ, където по най-категоричен начин показахте проевропейската си позиция и несъгласие със слугинската и предателска роля на наши “сънародници” и “патриоти” към агресивната политика на Русия.

 50. Chestit Ubilei g-n Injev, zdrave, shtastie i uspeh da sapatstvat neotlachno jivota vi. Bog vi e blagoslovil.

 51. Такива като вас трябва да се бесят в 21 век.Тази армия ЧЕРВЕНАТА е дала 25000000жертви нашта умряла държаава и е враг в двете световни войни.За благодарност за ОСВОБОЖДЕНИЕТО за което те имат интереси…Е много ясно глупако.Та тази ОКУПАЦИОНА АРМИЯ трябваше да мине през предателите славяни като валяк прес мравуняк РАЗБИРАШ ЛИ ИВО ПОЛУИДИОТ ТАКЪВ.ТАКИВА КАТО ТЕБ ЩЕ НИ ВКАРАД В 4 нацио.катастрофа.Като член на НАТО ще налагаме вето на САЩ чух, нещо ако решим НА КОЙ ЩЕ НАЛАГАШ ТИ ВЕТО бе палячо ТО ТРЯБВА СЕРЦЕ КАКТО ПРЕДИ ТАКА И СЕГА СМЕШНИ МИ СМЕХУРКО…..

 52. Иво, и аз се присъединявам към сърдечните пожелания на всички тук. Честит Рожден Ден! Най-много здраве и да продължаваш да звучиш Ерихонските тръби на истината, докато България не се отърве от последните комуняги и рубладжии.

 53. Иво,вие сте един стожер на бъларската демокрация.Титан в българската независима журналистика,великан,борец.Ако имаше поне още двама като вас,щяхте да издигнете нивото на журналистиката до невиждани висоти.Може би доти ББС щеше да фалира,но уви.

 54. Димитър ,Къде си тръгал бе мърльо.Марш зад Урал.В България нямаш място.Иди да гасиш пожарите на Путин.То и Господ е против вас.Не можа да заработиш пропадналите си рубли.Нещастник.

 55. Честит Рожден Ден Иво!
  Бъди здрав!

  Чета сайта от самото му начало и се радвам на огромната му просветителска роля. Радвам се на това че все повече хора проглеждат за истината и отхвърлят този вековен хомот наречен българо-саветска дружба.
  Убеден съм че първият пилон на една съвременна национална доктрина е справедливия прочит на историята на българо – саветските отношения.
  Това е твоят пилон Иво.

 56. Бъди здрав и непокорен както винаги Иво! Радвам се, че неграмотници като “bodriq” митко ти дишат праха и се давят в безсилието си. Още веднаж – бъди здрав!!

 57. туПарищ ДИМИТЪР, КОЙ си ТИ и КОЯ большевишката ТИ шайка ,КОЯто може да дава оценки за “ДРУГИТЕ”(КОИ. бе туПарищ???) “славяни”???
  КОИ са “правоверните” ти “ИНТЕРнациналистически” “славяни”?
  Примитивни пропаГАДни суККи като “вас” ВАШистите , ли ще са “моралните съдници” от последна инстанция? Ако искаш няКОЙ да бециш RAZIя те зове, още от създаването на НКВД!
  Можеш да обесиш и сводника си туПин! Даже! А най-добре е сам да го направиш!
  П.П. Такива “освободители” , като теб и твоята мутантна генетична шайка ли ще “освобождавате”? КОЙ ще “освобождавате”,бе, та всички сте примитивни престъпни изроди , като криминалният бандит – баш “бащицата” ви Сталин! Та ТОЙ подписа пакта ,който предизвика Втората световна война, а се готвеше да нападне и Хитлер , но той го изпревари с броени часове. Затворническата болшевишка шайка щяла да “освобождава” няКОЙ?!? Та ти знаеш ли какво е свобода , за да “освобождаваш”, туПошевикО?

 58. Москва, би трябвало да “Настоява” за Истината и да се извини за Простотиите на съветските комунисти (грабежи, убийства, гнусни престъпления, промиване на мозъци, изселвания, насяване на омраза, идолопоклонничество, разбиване и обезличаване на Българската Църква, разлагане на моралните ценности в Българския народ и отлъчване на младите от Христовото Учение, екологични катастрофи, разтурване на етническия мир и помакедончване и потурчване на Българи, тормоз на Българската интелигенцията) и т.н. ужасии нямащи нищо общо с Православието.

  Тези, които разпространяват болните конспирации за съдбата на България са агенти на ДС и КГБ, чиято задача е да убеди възможно повече Българи за вредата от членството в ЕС и НАТО. Причината България да стои в калта е желанието на Москва да ни превърне в отрицателен пример за държава членка на ЕС.

 59. Г-н Инджев, Честито Юбилей! Господ да Ви закриля!

 60. Към димитър/и малката буква ти е много/ Мястото ти не е тук!!!Научи българският правопис,ако изобщо можеш.Образовай се,ако ти е ясно какво значи това и чак тогава направи отчаян опит за изява??? Дано си разбрал!!!!!

 61. Димитре, първо научи правописа. Второ – задай си въпроса ЗАЩО жертвите в русия са 25млн. Не са ли заради нищожната цена на човешкия живот там и хвърлянето на жива сила с по една пушка на 2 или 3 войника срещу танкове? Или атака с коне срещу картечници? Или, или…Примери много. Така, че тези 25 млн. са жертва на тъпия руски манталитет, а и в тях влизат и милионите, пратени в лагерите от нквд. Чети, Димитре, чети. Сега поне има информация навсякъде.

 62. А иначе, господин Инджев честит юбилей, да сте живи и здрав още дълги години и силно се надявам довечера да успея да дойда.

 63. ЧРД Иво! Можеш да бъдеш сравнен само с Георги Марков!

 64. димытрэ, общо взето, ти пишеш така, както юлиян вучков говори – нула факти, удавени в литри слюнка. Имам само една забележка: в родния ти език няма дума “серце”, може би имаш предвид “сердце”?

 65. Г-н Инджев,
  На добър час на новата ви книга и
  Честит ви 60-ти юбилей !
  Много здраве, матиращи анализи,
  предани читатели и последователи !
  Честито !

 66. Рубладжийският сайт КРОСС пак е осмърдял околностите. Нищо ново, нито оригинално – в случай на дипломатически демарш, дежурният отговор ще е, “ами мнение на “независима” медия”.

  Впрочем, ако изнесените факти с HDR камерите около МОЧА са верни (в което изобщо не се съмнявам), това е безпрецедентен политически скандал. Чудя се къде са оставките на шефа на І РПУ, на ДАНС, на дирекция “Национална полиция” и на самата “героична”, “дясна”, “достойна”, “знакова” министърка Бъчварова. А, да, също и на самото “знаме на дясното”, “най-успешния политик на прехода”, Н.В. Рапонът от Банкя?

  Щото няма как това руско безобразие да се реализира без знанието и съучастието на гореспоменатите…

  Чудя се и кога МВнР ще реагира по случая…

 67. Г-н Инджев,
  На добър час на новата ви книга и
  Честит ви 60-ти юбилей !
  Много здраве, матиращи анализи,
  увеличаващи се читатели и последователи !

 68. Г-н Инджев, Честит Ви юбилей, макар и със закъснение!!
  Жив и здрав още дълги години и все така да продължавате с точното си перо да отваряте очите на българите за историческите истини.
  Вие сте будната съвест на народа ни.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.