Руската Пета колона съска по заръка на Москва – бълва змии и гущери, с каквито е пълна

В интервю за „Течна дружба 3. Хибридните войни на Русия срещу България и българите през вековете” ( от днес ще е на разположение на читателите), президентът Плевнелиев обяснява защо Москва не е реагирала официално на българския документ „Визия 2020”, в който миналия август за първи път за пред широката аудитория у нас се появи терминът „руска хибридна информационна война” срещу България. И защо не е реагирала Русия ( която иначе остро съска срещу далеч по-маловажни „посегателства” върху съветско-руския интерес в страната ни)?

Ето какво казва Плевнелиев:

Визия 2020” не предизвика официална реакция по две причини. Първо, вътре наистина не се съдържа нито текст, нито отношение към Русия, тоест няма на какво да се реагира.

          На второ място, когато контролираш немалка част от политическата система на една държава, то много по-ефикасно е да реагираш през български политици – квази патриоти”.

С други думи, той потвърждава наличието на Пета колона тук, макар и да го казва дипломатично от позицията на президент.

 

И ето как думите му се потвърждават от едни от онези „бунтари” срещу статуквото в самите редици на Петата колона, които всъщност го обслужват и за лични цели, освен по заръка на Москва. В случая това не е някой от онези професори и академици, парадиращи със своята безпартийност, но бранещи от години „академично” опорните точки на руското влияние в България. Този път става дума за „младата надежда” на кариеристите в БСП Георги Кадиев, нает да издигне лозунга: щом Плевнелиев не иска да ходи в Москва, да му докараме московски протест под прозорците.

 

/КРОСС/Депутатът от БСП Георги Кадиев излезе с предложение към приятелите си във фейсбук Той ги призова да си направят парад за 9 май, когато ще честваме 70 години от победата над фашизма.

Кадиев не иска инициативата да излиза от партии и организации, а да е спонтанна, от тези, които „имат памет”.

Ето и поста му:

“Гледам някакъв странен студент, чиято мисия в живота е да нарисува паметника на Съветската армия, а после и да го махне. Това било “борба за памет”. А не ми прилича да е от най-паметливите.
Гледам и тълпи други безумци, идентифициращи се като десни политици, за които това също е някаква криворазбрана мисия. Добавете и Луков марш, и подобни дивотии, и ще разберете какво е нео-нацизъм.
На фона на това ви предлагам да си организираме един митинг на 9 май: в памет на борбата с фашизма, в памет на военните ветерани, в памет на Първа българска армия. Все пак 70 години от победата е и има още живи ветерани. На 80-годишнината вече няма да са живи…
И да го направим под прозорците на президентството, какво ще кажете? Когато президентът не отива на парада на победата в Москва, ние да направим парад в София. Не е безкрайто трудно.
В линка отдолу ще видите как го правят например в Тел Авив. Но същото е и във Виена, и в много градове.
Съвсем сериозен съм за това. Не бих искал това да е инициатива на партии, младежки, женски, старчески и прочие движения. Искам да е наша обща инициатива- на тези, които имат памет.
В памет на нашите родители… И на онези, които никога не се върнаха.”

Явно услужливостта на такива, като Кадиев е основна тяхна задача- не искал, моля ви се, такъв пропутински митинг да е инициатива на „партии, младежки, женски, старчески и прочие движения”. Колко услужливо и отечественофронтовско за руското влияние, което е водещ, обединителен фактор за Петата колона във всички мимикриращи нейни пипала!

 

По същата „логика” Кадиев услужи на проруската корпорация „Мултигруп” през 1996 година, когато написа във в. „Дума” от името на Илия Павлов статията „Гущерът си къса опашката”. Младият Кадиев си беше дал душата под наем на „Мултигруп” и лично на корпоративния бос Илия Павлов, но анонимно. Като журналист от в. „24 часа” и вече опитал от плодовете на западното образование „модерен ляв” младеж, е бил преценен като по-подходящ за опита на „Мулитгруп” да си изпере пропагандно кирливите ризи и да сложи бялата якичка чрез въпросната статия, пледираща на практика, че е дошло време бруталният грабеж на първоначалното натрупване на капитала да бъде легитимиран.

 

Само че по онова време го криеха, пазеха си го за по-късно. Не искаха да знаят, че именно този младеж е авторът, чиято статия се появи на първа страница на партийния официоз с такава заявка.

 

На същата страница, но три години по-рано, в разгара на създаването на организираната престъпност по време на правителството на Беров, пак в анонимна статия, бях гръмко нарочен ( заедно с още няколко души), че като директор на БТА съм „кинжал”, който кроял заговор за свалянето на това прекрасно правителство. За да внушават нещо „западно”, т.е. за по-автентично звучене, в рамките на доноса бяха превели въпросният пъклен план с английската дума за кинжал dagger- досущ както в днешно време от Москва спускат опорни точки за терминологията от рода на „соросоид” или „протестър”. Съответно буквално ми лепнаха прякора „кинжал”, упорито предъвкван от продажните ни медии години наред след това.

 

Днес Кадиев вече не се крие, а е изваден на предна позиция ( в този смисъл- точно като историка Георги Марков, журналиста Волен Сидеров и т.н.). Общото между споменатите имена и много други, подобни на тях активирани „герои”, е руската връзка.

Очаквайте нови подобни „подвизи” в периода на разпад на БСП. Защото е в природата им. А природата на Петата колона на търпи вакуум, макар и да го запълва с мухлясали гадости от рода на обобщението на обвинението в „неонацизъм”, с което Кадиев замеря в прокламацията си българите, дръзнали да не се продават на Москва.

 

 

13 мнения за “Руската Пета колона съска по заръка на Москва – бълва змии и гущери, с каквито е пълна”

 1. М-да-а, такава е схемата за инфилтриране. Създават ти легенда, внедряват те и те активират в удобен момент. Разбира се подпомагат и кариерното развитие. А Кадиев е опозиция в БСП по стечение на обстоятелствата. Просто патронът му Р. Овч. е от тази страна на (партийно-държавната) власт.

 2. Книжката е поръчана и тази вечер ще е при мен! 🙂
  А рублофилите,могат да си направят по една подводна бибитка. :-)))
  Иначе почти всички новинарски сайтове отбелязват за предстоящото събитие,освен…рублофилските.
  Успех тази вечер на представянето!

 3. Проституцията е вродена генетично на “партийците” от БКсП, няма значение дали са “журналисти”, “младежи” или “ветерани”(КАКВИ “ветерани” щом са били основно “ПАРТийни” “политкомисари”?!?)!
  Шизофреничната позиция на Кадиев да “защитава”(от КАКВО???) утракагебисткоДЕСНИЯТ ДИКТАТор на КаГеБи-стката ХУНТА, от утраЛЕВашките” си “партийни” позиции, само потвърждава ТОВА!
  А с последните си безсмислици Кадиев признава, че на 9.9.1944г. в НРБ ,СССР и неговата “партийна” банда БКП са “установили” частнокланово-“партиен” КОЛОНИАЛЕН “строй”, КОЙто трябвало да се “празнува” от потомците ИМ дори сега, и да пазят “ПАМЕТта” на това “велико”(!!!) колониално дело!
  По същата логика трябва да пазим “ПАМЕТта” и за предишните ига в българската история, и да направим парад на византийската и османската победи!!!
  П.П. И “другарят” Кадиев , да си СПОМНИ – ЗАЩО генетичният ИМ “бащица”- Сталин НЕ празнуваше 9 май , като “ден на победата” , до 9 май 1965г.?!?!?!?..
  Преди “великият” политкомисар от Днепетровският обком да го “внедри” в социалистическата “действительност”?!?!?…
  Бил е даже РАБОТЕН ден, когато е бил в делничен ден, до 1965г.!

  АКО все пак “партиеца” Кадиев иска да ДОКАЖЕ , че иска да отбележат края на Втората световна война, то трябва да се приготви за началото на СЕПТЕМВРИ, НО НЕ 9 СЕПТЕМВРИ, а 2 септември, когато капитулира Японската империя! И освен това КАК се отбелязва “деня на победаТА”, чрез “парад пред президентството”?!?
  Какво общо има нашият президент и неговият ПРЕДИЗВИКАН от агресията на туПин ОТКАЗ, с “деня на победата над фашизма”?!? Който освен всичко друго се отбелязва на 8(ОСМИ!!!) май в Европа, а не на 9(ДЕВЕТИ!)май!
  Явно Кадиев трябва да промени НАЙ-малкото датата, от 9 на 8 май, за да отбелязва някаква победа. И освен това КАКВО означава “ПАРАД” на победата, 70 години след края на Втората световна война?!? Какво има да ПАРАДираш 70 години след края на войната?!?
  Сталин е направил само един парад , с който е отбелязал капитулацията на Третият райх, през 1945г.!
  ЗАЩО “другара” Кадиев отбелязва само края на Втората световна война с “ПАРАД”?!?
  Аз предлагам да отбележим с ПАРАД на ПОБЕДАТА и 3 МАРТ, но не 3.3.1878г., а 3 МАРТ 1918г., когато Большевишката му Русия КАПИТУЛИРА пред България, и с това приключва участието си в ПЪРВАТА световна война.Т.е това е края на Първата световна война за Русия!

 4. Успех!в който не се съмнявам!Ще бъде истински празник.Поредният.Такива са срещите ни с Вас.

 5. Гледал съм парад на 8-ми (не 9-ти) май в Париж. Никакви раздувки с танкове, ракети и самолети. Просто честване по повод деня на капитулацията на нацистка Германия във Втората Световна Война. Това се прави в много градове в Европа. Без никакъв намек за някаква специална връзка с ролята на сесесере за това. Споменаването на Виена в текста на другаря е опит за плитка демагогия. Както и това, че забравя да спомене причината за това, че Президентът няма да присъства на 9-ти май на парада в Москва. Не, че не желае да почете деня на Европа, а защото не желае да го прави в компанията на путлер, ким и с-ие. А иначе другарят е свободен да си марширува където си иска.

 6. Крадецът Кадиев (заедно с др. Кадиева, разбира се) отмъкна едни доста големи пари чрез схемата “износ на ток от частни фирми на свебодния енергиен пазар”. Момчето е наше отвсякъде, има чичо, пречукан като политкомисар в т.нар. “отечествена война”, завършило е немската езикова в Бургас, после МГИМО, Далекоизточния факултет (специализация Виетнам, Лаос, Камбоджа). След дворцовия комунистически преврат на 10.10.1989 бързо обръща палачинката и се ориентира към “бизнеса”, естествено, според разбиранията на другарите: магистратура по Дипломатически науки и международни отношения в Университета Лестър, Великобритания и магистратура по Публична админстрация в Харвардския университет, Кенеди Скуул ъф Говърнмънт.

  Бил е стажант в Бундестаг, Германия. Георги Кадиев е работил в Харвард инститют ъф интернешънъл дивелъпмънт. След това последователно е бил директор Интернет Секюритис България, изп. директор „Анализи Европа, Азия и Африка” и член на Борда на директорите на Интернет Секъритис Инк., Юромъни Холдингс ПЛС.

  Крайно време е да изискаме да се пристъпи към конфискация на краденото от подобни нему крадци – бюджетът ще се препълни за мандати напред.

 7. Другарите си мислят, че като сменят “етикетчето” и са се променили?! Така се преименуваха за една нощ от комунисти (БКП) на социалисти (БСП) и приключиха с промените. И пропуснаха възможността да направят нещо смислено.
  Добре би било другарят Кадиев да попрочете историческите факти, не пропагандата с която е пропит мозъкът му. Така ще научи, че ВСВ не е свършила на 09.05.1945г. най-малкото.

 8. В ПОСТА СИ. Кадиев се прави на неформал, а в същност си е чист педал…
  ПС”Русофилство = невежество”

 9. Г-н Плевнелиев ще присъства на парада на НЕЙТО на червения площад, който се заформя да бъде съвсем скоро ако късият “диктатор” продължавата да си пъха любопитното носле където не му е работа (Унгария, България, Гърция, Чехия, Словакия, Австрия). На този парад обаче москалите няма да бъдат победители, а ще козируват пред евро-атлантическата армия с глави на пода под кубинките ни.

  Поздрави на петата колона, която ще бъде първата жертва при едно по-сериозни действия и да гледат какво го сполетя вчера в Киев про-кремълското им събратче, което също лъскаше сапоха на кремлоида.

 10. На говедото трябва да се напомни, че нацизмът и неговият неоформат са деноминации на СОЦИАЛИЗМА и се родеят с идеологията, която той и подобните му изповядват!
  Убедих се, че нещата ще си дойдат на мястото и България ще потегли по пътя към своята нормалност, едва когато всички изяви на “партията” на “другаря” кадиев бъдат инкриминирани, като държавна измяна!

 11. Иво, комунистите от край време са такива идиоти. След Взрива в църквата Света Неделя, Александър Цанков ги погва и ги лови като плъхове. Сега го няма а червените плъхове изгризаха държавата.

 12. За любознателните препоръчвам следното прекрасно и компетентно четиво, написано през далечната 1970г.- за отношението на възрожденската преса към Русия. Авторът е Асен Димов
  http://www.otizvora.com/2014/10/6530/

 13. Предлагам на другарите от БК(С)П да използват и техника от любимият им комунизъм. Вместо танкове и БТР-и да използват боядисани в масленозелено (може и розово) трабанти, вартбурги, москвичи, лади и жигули. За целта е препоръчително да им изрежат люк на покрива, за да се показват гордо оттам и да отдават чест на другаря Кадиев (може да ползват и съвременни люкове от типа шибедах). Червените възрастни дами могат да ползват метли, вместо пушки (може и по-съвременни варианти – МОП от супермаркетите). Ако искат да покажат летене – то могат вкупом да скочат от Витиня (без бънджи и други въжета), като при това ще оцветят в ярко червено полето отдолу. В края на краищата при комунизЪма няма значение личността, а е важен примерът на верните другари (Какво тук значи някаква си личност) в името на партията.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.