Путин лично взриви лъжата за “фашистката хунта” в Киев

Президентът на Русия Владимир Путин предупреди Израел да не изпраща оръжия в Украйна. Подобен ход би нарушил опитите за намиране на решение на конфликта в източната част на страната, заявява Путин по време на интервю през руската държавна телевизия, цитиран от в. Haaretz.

“Това е решение на израелските лидери. Тяхно право е да правят това, което смятат, че е правилно. Ако става дума за смъртоносно оръжие мисля, че ще е контрапродуктивно. Ще доведе до нова серия конфликти, ще увеличи броя на жертвите и накрая резултатът ще е същият”, казва Путин.

В петък руското външно министерство заяви, че планираните военни учения в Украйна са първа стъпка за възможни доставки на оръжия.

Изказването на руския президент идва около седмица след като той вдигна ембаргото за внос на оръжия в Иран. Руският външен министър Сергей Лавров обяви, че на фона на напредъка на преговорите между Иран и световните сили по отношение на ядрената програма на страната, вече няма необходимост от забраната. Така Путин разреши на страната да бъдат доставени отбранителни ракети S-300.

Израелският премиер Бенямин Нетаняху вече е изразил разочарованието си от това решение на Путин в телефонен разговор с него в началото на седмицата. ( Дневник)

 

Горната информация си заслужава напълно репликата в рубриката „анализирай това”.

 

Да отбележим със задна дата абсурда в позицията на Путин. Той е в това, че с тази заплаха Москва взривява основната си опорна точка в пропагандата срещу Украйна, съдържаща се в твърдението, че в Киев управлявала „фашистка хунта”. Нима? И на тази „фашистка хунта” тъкмо Израел се кани да предостави оръжие ( каквото и да било, пък ако ще и прашки от времето на Давид срещу Голиат да са)?

 

На практика Путин за пореден път доказва до каква степен управлява като самодържец. До вчера цялата му пропаганда лаеше срещу „фашистката хунта” в Украйна. Българските палета от глутницата на Кремъл– също. Шаренкова става и ляга с това твърдение- на конгреса на БСП миналия месец тя отново го използва от трибуната. „Бунтарят” в партията Георги Кадиев призова в интернет за пропутински митинг под прозорците на президента Плевнелиев на 9 май като форма наказание, че е отказал да бъде на този ден на Червения площад ( до Путин и севернокорейския му малък братушка Ким Чен Ун), позовавайки се на твърдение, че така постъпвали и в Израел.

 

Само че какво му пука на Путин, че сам наду и сам пука сега пропагандния балон за „фашистката хунта”. Правил е нещо подобно многократно. Излъга, че руската армия не била участвала в окупирането на Крим и всички лъжци от антуража му заповтаряха лъжата. След това реши да се похвали с организирането и командването (лично!) на окупацията на полуострова и робите на пропагандния труд „прогледнаха” също. Какво пък толкова!

 

Путин унизи например православната църква в Русия като навръх яростната й кампания срещу разводите взе че плесна в едно телевизионно интервю новината за развода си. Самият патриарх, водач на кампанията срещу разводите, беше разжалван по царски с тази путинска плесница. И си замълча. В края на краищата още преди 3 века Петър І оглавява руската църква и тя е научена да козирува на автократите и диктаторите, управляващи империята. Какво толкова!

 

Ето че за пореден път батюшката от Кремъл опровергава себе си и завлича в задънена улица всички кресливи пропагандатори, които строяха оправдателните си пледоарии за агресивната руска политика в Украйна на твърдението , че там на власт били дошли фашисти.

 

Не помогнаха многобройните опровержения на еврейски организации в Украйна, САЩ и в самия Израел: вкупом и поотделно те отхвърляха не веднъж това обвинение. Не помогна и вотът на украинския народ, не допуснал в парламента нито една от крайните партии с политически профил, който би могъл да хвърли антисемитска сянка върху управлението в Киев. Нито една от тях не прескочи изборната бариера миналата година, но от руските и българските медии продължиха да се леят лъжите за „фашистката хунта” в Киев.

 

Обаче Путин е готов винаги да помогне – с негова помощ вече Киев спокойно ще може да препраща желаещите да определят като „фашистка” властта в Украйна да се разберат с Путин по този въпрос. Защото няма как „фашисти” да получат от Израел подкрепа, при това под формата на „смъртоносно оръжие”.

 

Дали Израел наистина се готви и дали ще достави такова, е съвсем друга тема. На този етап е интересно преди всичко да се види, че едно от главните пропагандни оръжия за вътрешноруска и пунитофилска пропаганда в чужбина се пръсна от прегряване.

16 мнения за “Путин лично взриви лъжата за “фашистката хунта” в Киев”

 1. Аз затуй на нашите червенотиквеничета им измислих прякор: Коч-мастия! Хем е Коч хем е Мастия! Срещу другарите и сънародниците си скачат като Кочове а на Господарите си се Умилкват като Мастии!!! България е пренаселена с тази порода! Рунтава и рогата на Господарите си в краката!!!

 2. Има ли някой нормален, мислещ човек по света, който да вярва на бръщолевенията на фашиста-кагебист????
  Като всяка пропаганда глупостите, които бълва нямат нищо общо с реалността. За негов ужас обаче вече не сме 1939г. и няма как да скрие информацията, колкото и да се стараят подопечните му “журналисти” от казионните (му) медии.

 3. КРЕМЪЛ – Целогодишни специализирани курсове, за придобиване на специалностите:
  Главорез, Джелатин, Убиец, Угнетител, Мъчител, Кръволок…

  * РУСИЙО – ИМПЕРИЯ НА ЗЛОТО, ЦЕЛИЯТ СВЯТ С НЕТЪРПЕНИЕ ОЧАКВА
  РАЗРУХАТА ТИ, ПРОПАДАНЕТО ТИ, СГРОМОЛЯСВАНЕТО ТИ, УПАДЪКА ТИ !
  * РУСИЙО, ВСИЧКИ ЗЕМЛЯНИ ОЧАКВАТ С НЕТЪРПЕНИЕ ЧЕРВЕНИЯ ТИ ЗАЛЕЗ !

  – УДАВИ СЕ УТРЕ ВЪВ ВОДКА, РУСИЙО НЕНАСИТНА !
  – РУСИЙО, ЧЕ ГЕВАРА НА ГЛАВОРЕЗИТЕ !
  – ПАЗИ БОЖЕ ХОРАТА ПО СВЕТА, ОТ ПАЛАЧИ И УБИЙЦИ С
  “БОГАТА РУСКА ДУШЕВНОСТ” !
  – ПРОФЕСИЯТА ПАЛАЧ В РУСИЯ, Е ПРИВИЛЕГИЯ ЗА КОМУНИСТИ !
  —————————————–

  * ЗА ДА ОСТАНЕ ОЩЕ НА ВЛАСТ, ПУТИН ПРОДАВА СИБИР НА КИТАЙ… ДО УРАЛ !
  —————————————–

  РУСИЯ – ОСВИЕНЦИМ НА ЧОВЕЧНОСТТА

  РУСИЙО, ЕВЕРЕСТ НА ТИРАНИЯТА,
  СРУТИ СЕ УТРЕ РАНО ЗА ПОСЛЕДЕН ПЪТ !

  РУСИЙО, ЗЕМЬО БАНДИТСКА,
  РУСИЙО, ЗЕМЬО КРАДЕНА И ОБСЕБВАНА
  ОТ ЦАРЕТЕ ТИ И БОЛШЕВИШКАТА МАФИЯ…
  РУСИЙО,
  ТИ, САТАНИНСКАТА,
  ПОДЛАТА,
  ЛУКАВАТА,
  ТИ, ПРЕСТЪПНАТА И КОВАРНАТА,
  ТИ, ГНИЕЩА МЪРШО.
  ПРОКЪЛНАТА ОТ БОГА,
  ТИ, ЗЛО ПСЕ, РУСИЙО !…

  ОСТАВИ НИ НА МИРА, РУСИЙО –
  РОДНО МЯСТО НА ВСИЧКИ ЗЛИНИ ПО СВЕТА …

  ТИ, РУСИЙО, ЛЕНИН НА ЗЛОТО, ПУТИН НА НАСИЛИЕТО,
  ТИ, УЧИТЕЛКЕ ПО СВЕТОВЕН ТЕРОРИЗЪМ !

  СИКТИР ОТ ЖИВОТА НИ, РУСИЙО !
  ВЪН РУСНАЦИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ !

  НИЕ, СВОБОДНИТЕ ОТ ТЕБ БЪЛГАРИ,
  ТЕ ПРЕЗИРАМЕ, ЗАЩОТО СИ УБИЙЦА, РУСИЙО !

  ГОСПОД ДА ТЕ ЗАТРИЕ РУСИЙО –
  ПОБЕСНЯЛА КРАСНА КУЧКО…

  РУСИЙО, СРУТИ СЕ УТРЕ В ЗОРИ, ЗА ПОСЛЕДЕН ПЪТ !

  —————–
  ЗАСИТИ БОЖЕ С КАМЪНИ ЛАКОМИЯТА НА РУБЛОФИЛИТЕ
  ОТ БСП, ДПС, АБВ, АТАКА – ПРЕДАТЕЛИ НА БЪЛГАРИЯ … !

  АМИН !

  ————————————————————————-
  речник:
  сиктир – марш от тука, пръждосай се от тука…
  ————————————————————————-

 4. Между другото червените боклуци снощи са си инсценирали сами атентат по офиса им на Позас*ано 20. Това защо ли ми напомня по стил атентатите в Чечня с едни жилищни блокове, удобно извършени за да може лилипутин и неговата златна орда да влязат в бунтуващ се Грозни и да го изравнят със земята.

  При червените боклуци тактиката е подобна – когато нищо в партията не върви – направи си атентат и започвай да правиш рейтинг в сутришните телевизионни предавания.

 5. Благодаря за препратката. Радвам се като видя, че цитират немско-говорящият живущ в украйна журналист Thomas Theiner, само че дифтонгът “ei” на немски език се чете като “ай”. Тоест името му е Томас Тайнър. Дори ако бъде произнесено на английски е Томъс Тейнър и няма нищо общо с начина, по който са го транслитерирали. По принцип съм поддръжник на идеята да не се транслитерират имена от латиница на кирилица, защото много често се получава неправилно 🙂 Ако можете да се свържете някак с редактора на Фактор и да го помоите да коригира името му би било отлично.

 6. Технически ембаргото на Съвета за сигурност (от 2010) е още в сила.
  Чудя се как реагират на новината огромната маса руснаци, емигрирали в Израел. Вероятно някаква малка част са като в пиесата за котката: И путин се завърна на следващия ден; Те помислиха, че си е отишъл.
  А новонабъбналата неонацистка руска смрад в Израел сигурно е по улиците, обилно полята с алкохол и в скайп връзка с Москва. За ужас на хората там.

 7. Борис Немцов, в едно изказване аргументира: Путин е йобнат… Демек, от всички възможни ордени, на Главнокомандващия терорусийската армия му липсва 1бр.-“Ордена на честа на свинктера”

 8. Pingback: SofiaPress
 9. Честно казано, буквално с всеки ден Путин убеждава всички, че по-тъп ръководител на Русия до днес не е имало. Идиотизмът му задмина дори брежневия. Преди няколко месеца обясняваше, че колкото повече рубли струва 1 долар, толкова по-добре, защото така руската хазна се пълнела с долари. Сега пък според него евреите умират да помагат на фашисти. Този е истински глупак, какъвто рядко се ражда.

 10. Още Ейбрахам Линкълн го е казал: “Можеш да заблуждаваш всички хора известно време, или можеш да заблуждаваш част от хората през цялото време, но не можеш да заблуждаваш всички хора през цялото време!”

 11. Още една прогноза, изказана в блога на ИВО, се сбъдна! Тя оптимистично гласеше, че скоро време и Беларус ще дава примери за държавна политика, противопоставена на кремълските попълзновени. А песимистично-че вече май няма да остане никой в компанията на България – ослушваща се, ошумоляваща се, скатаваща се, снижаваща се, пускаща се по тъча и т.н. по въпроса за руската хибридна агресия. Както разбрахте, и Александр Григориевич Лукашенко отказа да цъфне до поредния севернокорейски сатрап и путин на трибуната на 9 май! Ами сега? Преди месец доживяхме да прочетем, че “Лукашенко е прочистил апарата си от проруски елементи”. Лраво! Но ако пък закъса за такива, ние можем безвъзмездно да му изпратим колкото поиска- с ешелони, с ешелони, като го помолим само за ноу-хау из така нужния на България вече и…беларуски практкически опит в десъветизацията.

 12. Лукашенко почти се синхронизира с цивилизацията. Което означава, че следващия път няма да ме гърчат 4 часа на летището в Минск.
  Аз имам друг кахър. Бокова да не забрави да нахлузи чорапи за парада, че току-виж я арестували в Москва по закона ‘сандали без чорапи’. Да не си остане светът без комЦомолка ей.

 13. Към Ankor:

  По принцип не позволявам да бъда вкарван в обяснителен режим. Отказвам да съм съучастник на троловете, които отчитат пред господарите си трудовия си ден според “успеха” на гадничкото им занимание, изразяващ се в това, че са “пробили” с тъпотиите си в блога.
  Лъжата за парите, които съм бил взел от МО обаче се превръща все повече в отчаян опит да бъда дискредитиран по най-руския начин в България: неудобните, до степен да бъдат в разни забранителни списъци ( за работа например) да бъдат обявявани за богаташи.
  Тъпанарите се възползват от западната откритост и ровят в данните за грантове на “Америка за България”, напълно законни и обосновани по правилата на колективно взимани решения в подобни западни организации, в които има конкуренция на кандидатстващи, планове, отчети и т.н.. Престъпниците използват предимствата на демокрацията, използват свободата на пътуване, откритостта и прозрачността за престъпните с цели.
  Докато руските подкупи си остават тайна в държавата ни, управлявана от Граждани за евразийски регрес на България ( ГЕРБ).
  Нарушавам правилото си да не отговарям на лъжите и да не изкарвам заплатите на троловете по този начин, но заради добрите хора, които могат да се хванат на руската въдица, декларирам с името си, че не съм взел стотинка. Нещо повече, от “Америка за България”, където съм кандидатствал , два пъти се държаха отвратително с моя милост- конкретно началникът Ленко Ленков буквално ме излъга няколко пъти за обещана среща и заради него престанах да се интересувам от възможностите на тази фондация.
  Иначе от МО бих взел заслужено възнаграждение- то друга институция в България май едва ли има дори най-малкото намерение да похарчи някой лев за контриране на руската пропагандна война. Но не съм получавал никакви сто лева и разпространяващите тази лъжа са долни завистници.
  Впрочем, на завистниците мога да предоставя да се разпореждат с дълговете ми, които съм принуден да правя заради своята “свободна практика”. Но те първо да се разберат помежду си: беден и отритнат ли съм пора некадърност ( както твърдят едни от тях) или обратното – богато ли съм платен от американците, както подличко си измислят същите от другия отбора на Петата колона.
  Така че ти , Ankor, който често се опитваш да ми пробутваш дезинформация и пропаганда в угода на господарите си, днес изкара от мен някой и друг сребърник с този отговор, който ти подарявам. Но не разчитай това да се повтори.
  P.S. Троловете си подават топката в коментарите под подобни лъжливи статийки- един дори ми приписва някогашна пропаганда срещу ” гадния капитализъм”. Лъжците дори не се правят труда да вкарат малко истина в презумпцията, че всички са били еднакви при комунизма. Защото моя милост никга не съм се занимавал с идеологическа пропагандна срещу капитализма. А в последните години преди преврата от 10 ноември съм говорил публично неща, заради които са изписани доста доноси по мой адрес, но са надлежно скрити, за да не мога да удостоверя чрез тях позицията си от онова време, заради която собствените ми колеги от БТА ме откроиха като алтернативно лице на комунизма и ме избраха чрез подписка за техен директор.
  Давам си сметка за храчките, които ще опитат сега да изхрачат дежурните ми преследвачи по този повод, но да не се надяват да им позволявам да превръщат блога в техен плювалник.

 14. 100 лева ??

  донатед знаеш ли кво значи ??
  Аз също ти бутнах нещо обаче ти пожела да ме плюеш от позицията на собственик на блога без да мога да се защитя! Дори ме обвини че съм се натрапвал ??? Бил съм ужасен. ХаХа

  Аз пък Будалата си мислех , че си симпатяга! Хаха…

  Hello ILIYA ILIEV,

  This email confirms that you have donated €3.00 EUR to Ivo Indzhev using PayPal.

  Hello ILIYA ILIEV,

  This email confirms that you have donated €10.00 EUR to Ivo Indzhev using PayPal.

  ivo indzhev
  10.11.14 г.

  до мен
  Благодаря Ви, господин Илиев!

  Поздрави,
  Иво Инджев

  iliaigi .
  10.11.14 г.

  до ivo
  Пий едно уиски и за мен човеко ! Пожелавам ти да бъдеш под закрилата на Божия Дух!
  Не зная дали вярваш но той е истински! И Го има!
  И ще се помоля за теб! И за всички нас, споделили съдбата да живеем в мачкана държава!
  Наздраве!
  Илия

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.