Съветското монументално нахалство МОЧА

Петата колона на Кремъл у нас наложи миналата година редакция на документа на Министерството на отбраната “Визия 2020” в угода на Русия и нейната информационна война в България. Време е да редактираме най-нахалното й послание.

В Брюксел имат за символ “пикаещо момченце”; в Париж – инженерното чудо на Айфел; в Копенхаген – малка русалка, и т.н. У нас над главите ни стърчи символиката на завоевателя, откъснал България от европейския й път.

Предстои за първи път на Монумента на червената окупационна армия ( МОЧА) в центъра на София да се появи надпис с истината  за съветската окупация. Елате, за да възстановим заедно историческата справедливост чрез нашето послание!

Демонтиране на паметника на съветската армия

ОСВОБОЖДЕНИЕТО ОТ МИТА ЗА “ОСВОБОЖДЕНИЕТО” Е ДЕЛО НА СВОБОДНИ

22 мнения за “Съветското монументално нахалство МОЧА”

 1. Слава на България ! Слава на смелия и свободолюбив български народ ! Нека бъде премахната тази червена обида в центъра на София !
  Бог с Нас !

 2. БГ комунягите просто се оказват световни шампиони тогава в дисциплината “овчарски скок на танка на победителя”. Освен това спечелват и титлата в друга важна дисциплина – “бутане под веригите на другите скочили”.
  Оттогава са неизменни шампиони и в много други дисциплини, главната от които е “вардене на мястото на танка”. С всички възможни и невъзможни средства, с много кръв и жертви.
  Да обаче танка е вече безвъзвратно грохнал и заседнал в тресавището и ръждясва със страшна сила колкото и да се стараят да го излъскват.

  Мастодонтът символизира и се мъчи да увековечи точно тези ПРЕСТЪПНИ действия и именно за това няма място в една демократична държава.

 3. В момента ни управлява комунист, който си пази партийният билет на член на БКП!!!
  А в коалиция с него са т.нар. “реформатори”, уж десни!!!
  По-голяма перверзия от това, здраве му кажи!
  Зигмунд Фройд щеше да дойде да ни изучава като психически феномен!!!!

 4. Няма да мога да дойда. Както обикновено напоследък, сестра ми ще представлява фамилията ни. Издирвам и приятели-съмишленици.
  Искам само да припомня на четящите Блога но включващи се по изключение гербери, че такова животно, каквото се опитват да го играят банкянското слънце и култур-егото МУ веждичката русофил-антикомунист няма. Шизофрения и толкоз.
  МОЧА трябва да бъде демонтиран. Докато го има, България е всичко друго но не и демократична страна, скъсала веднъж завинаги с най-мракобесното време в историята си.

 5. Много показателен текст! След толкова руски филми, книги, сериали, възхвали за Ванга—вот тебе!- Кремъл най-грубо подритва едно свое елитарно, но вече одъртяло и ояло се агентурно подразделение в България. Това са людмилините вангьосани интелектуалци. С малки букви, много ясно имената на тези алчни мерзавци!- придворния цапач свэтлын русев, тошовата дърта и лакома за пари чакръкчийка нэшка робэва,дето все нощес Ванга и се присънила и все да се държим с Путин и Русийката й прошушнала… Смрад! Но не крия, че руският ритник по въпросните ме изпълва с кеф- такава е участта на всяка рубладжийска подлога, да го знаят и другите видове!

  http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4731543

 6. “Русский мир” стоял, стоит и будет стоять… Пока весь остальной мир движется и развивается!

 7. Браво Момчета ! Слава на България ! Слава на смелия и свободолюбив български народ ! Нека червената сган изгори а Ада!

 8. В България трябва да се приеме закон- никакви паметници на обществено място, които не се одобряват от всички. Щом има групи от населението, които са против даден паметник, обиждащ политическите, естетическите или религиозните им и прочие чувства, този паметник не може да се строи или да продължи да съществува на обществено /публично/ място. Мястото на подобни паметници е в частна или групова собственост,без изглед към обществени места. Извинявайте, но в Америка подобно паметничество, подобна култовщина, поклонения и мистика не съм срещнал, макар да съм обиколил повечето щати. При нас тази традиция явно идва от Русия. Нямаме нужда от толкова много места за поклонения.

 9. Е добре де, искаме и ние да участваме, ама още не сме се прибрали за ваканциите в България. На разрушаването на мавзолея бях, сега май ще го пропусна. Остава ни мислено да бъдем с вас.

 10. Извинявам се, не е по темата, но все пак: “Норвегия замрази авоарите на Йосиф Кобзон и му забрани да влиза в страната. Осло обяви, че включва в своя „черен списък” нови 19 физически и 9 юридически лица от Русия и двете самообявили се републики в Украйна.”
  Браво на Норвегия!!! А в България – кога?!

 11. Д О Л У М О Ч А !

  btw: Кобурготският писач на мемоари с неясно предназначение като си поиска обратно всичко (от лъскаво копче на костюм до дворци по списък) защо не си поиска царската детска градина?
  МОЧА става за влакче на ужасите!

 12. Българите не са роднини с руснаците. Ето в тази статия е обяснено защо езиците ни са близки със славянските езици но рода ни е раличен.

  http://sparotok.blogspot.nl/2015/04/t.html

  “Използвайки термина славянски, учените позволяват една манипулация. Днес съществува славянска езикова група, тя се състои от около триста милиона души. От доста време се внушава, че славените, които заедно със старите българи се борят с век и половина с Рим, са деди на всички славяно езични народи. Това не отговаря на истината. По времето на Юстиниан Велики с името славени са назовавани само гетите – най-храбрият тракийски народ. В същия период дедите на словени, словаци, поляци и др. носят името венети.

  Венети и траки говорят близки езици, но обитават различни територии, имат различна история. Немци и датчани също говорят близки езици, които са дефинирани като германски. Това, че датчаните говорят германски език не ни дава право да кажем, че старите германи, с които воюва Гай Юлий Цезар са преци на датчаните. Това би било безумие. По времето на Цезар предците на датчаните са в Скандинавия, а по времето на Юстиниан Велики дедите на словени, словаци, поляци са били не на Балканите, а в днешните си земи и са носили името венети.

  Поради това, че гетите-славени са най-известни на Рим, то с течение на времето тяхното име се използва за всички хора говорещи сродни езици. Така е и при германите, първоначално това е име на едно единствено племе, но после то се налага на цяла общност.

  Знаейки подробностите ние няма защо да се притесняваме, че определена тракийска дума има успоредица не само в български, но да речем и в словенски. Това е нещо нормално, то показва само, че още в древността траки и венети са говорили близки езици, нищо повече. По същия начин немски топоним може да се обясни с датска дума, но от това не излиза, че Германия е била заселена с датчани, а само, че двата народа говорят сродни езици.

  Нашите деди траките са били съседи, роднини, а и съюзници на венетите поне от Бронзовата епоха. Венетите, наречени от Омир енети се бият рамо до рамо с траките при битката за Троя. След смърта на венетския цар Пилемен, венетите придружени с траки се отправят на запад. Явно траките са били по-малко защото новообразуваната държава бива назована Венетия. В по-късни времена, през IV век император Юлиан Отстъпник споменава, че в Аквилеия, Венетия има пазар на венети и мизи. През VII век българинът Алцек търси подслон при баварците, но е предаден жестоко от тях. Те подлагат дедите ни на страшно клане, измъкват се само 800 българи, които с Алцек намират приют при владетелят на венетите Валук. Тези венети са предци на днешните словени. Ето, простичко е, но някой трябва да го обясни.

  Всъщност проф. Ценов го е обяснил отдавна, но са малко тези, които са прочели обстойно работите на великия родолюбец. Той бе един от първите, които обявиха, че старите българи са местен народ, че славените са гети и тяхното алтернативно име е използвано и за други хора след време.

  Славените-гети, които се свързват с мизите-българи са стар балкански народ. Като различни племена от групата на славените се споменават берзиите, езеритите, друговитите, сагудатите, стрюмоните и тимочаните. Това са си имена на стари тракийски племена. “

 13. Иво,
  Искам, макар и с такова голямо закъснение, да ти честитя юбилея с поредното признанието, че за мен делата ти са равнозначни на стореното от възрожденските ни будители.

  Борбата с лъжата за “освобождението” от Русия ми навява много аналогии с борбата за независима българска църква в Османската империя. И историческата аналогия ми вдъхва доверие, че тая борба, макар и видимо много трудна, ще бъде успешна.
  Желая на теб и на всички мои “задочни приятели” в този блог здраве и онова, което спохожда упоритите и смелите – късмет.

  П.П. И накрая едно малко “извинение”. Поради естеството на работата ми не мога да пиша, понякога със седмици, в блога. Често пък когато мога да пиша, намам какво да добавя. Но няма и ден без да го чета!
  Има много причини да се срамуваме от България.
  Този блог обаче е повод за гордост!

  Иво,
  БЛАГОДАРЯ!!

 14. След всичко казано дотук искам само да добавя, че днешния ден е свързан с още една годишнина – навършват се 29 години от аварията в Чернобил и от поредното престъпление на БКП, ДС и върхушката комунисти – терористи управлявала България по това време, което е съизмеримо с геноцид срещу народа ни! Защото дни наред криха от народа за аварията, децата ни пиеха радиоактивно мляко и чдчха радиоактивни зеленчуци, а мишиците се бяха скрили в бункерите си и консумираха само специални доставки!
  Вечно проклятие за престъпниците и наследниците им!

  Съжалявам, че нямам възможност днес да присъствам – твърде съм далеч от София, а и твърде късно научих, но ще бъда мислено с всички вас!

 15. Пардон, Николов!
  И ми е криво, че не мога да дойда на достойното събиране!

 16. МОЧА любците не мирясват.С любопитство изгледах усложливото посрещане на Г.Първанов от Диковв.Слушах празните думи на един безсрамник и не знам защо се сетих за народната мъдрост:Гърбицата на гърбавия се лекува само в гроба.Другарят Първанов 10 години беше президент и две десетилетия управляваше с подобните на него рускосъветски слуги.Резултатът е – България – НАЙ-БЕДНАТА И НЕЩАСТНА страна.Сега иска оставката на 5 министри за да премахне Митов,Ненчев и Танев,които не са продажници и се опитват да направят добро на страната.Това е поръчка на господарите от Кремъл /Кога не го е правил? Нали от там се връща/. До болка познато и елементарно.

 17. руснаците разбират само и единствено от груба сила!

 18. Ейй Стамбо, това за Вангя … Наистина е много жестоко! Тия хич не му мислят много много като пишат. Удивен съм от студенината и нахалството им. Ако искате нещо нормално и не лъжливо да научите за Вангя, прочетете и вижте филмчето за един Милиционер от Перник. Един неин комшия – Иван Бабулин! Дали Вангя е казала да се държим за Русия не мога да кажа но може би трябва да обърнем внимание на Публичното Унижение, което беше нанесено на тези, които го твърдят. Нещка по Божия Воля беше излъгана и унижена да бъде Лице на Измамника Бюрекофф. Този срам и е наложен, за да се осъзнае и да бъде показано, че “близката приятелка” на Вангя не трябва да спекулира и подвежда Българския Народ. За една част обаче съм съгласен и това е абсолютно ясно. Службите (за терор на населението) са се възползували и се възползуват най-безсрамно от хората надарени с ясновидство. Същото се прави и с турските ходжи! Те служат на държавни и националистически интереси. Много от тях са черни магьосници, които уж правят добро (като оженят някой глупак или помогнат в спор) но ако си мислите, че е безплатно много се лъжете! Ако можехте да видите истинското лице на тези хора, бихте избягали с ужас. Това са паяци, които се хранят със глупаци. В България има Врачки, които се комбинират с турски ходжи. Не ходете при такива Боклуци, че много ще патите!!! Първото, което правят е да ви завлекат така, че да станете зависими от тяхната воля. Останалото следва …

  1

 19. Г-н ИВАНОВ, МОЧА не е “ПАМЕТник”!!!
  ПАМЕТници са САМО тези от Руско-турската война от 1877/78г.! Които са в безобразно голямо количество в София, че даже са и доста по-малки от МОЧА!!!
  НО все пак са ПАМЕТници на реални събития и хора, които са водили тази война, чиито цели и последици са доста дискусионни! Но все пак са истински! Докато МОЧА – НЕ е! КАТЕГОРИЧНО НЕ е!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.