Граждански протест напомни на властта да не се крие за(д) МОЧА

Днес се състоя обещаният митинг за демонтиране на Монумента на окупационната червена армия (МОЧА) . Както никога досега полицаи бяха наредени в кордон на подстъпите към златните букви, с които е изписана лъжата за „освобождението” и „признателността на българския народ” за съветската окупация. Иначе казано, за да напише нещо човек върху златните букви, трябваше да наруши живата полицейска верига, което, каквато и да е мотивацията, води до арест.

 

Този път нямаше провокатори, както на последния подобен митинг на 9 септември миналата година, когато екзалтиран младеж ( на име Станислав- какво ли стана с него след вандалската му акция?), счупи плаката на автора на тези редове и бе отведен ( по точно- спасен от ядосаните граждани) от полицията.

 

За първи път от ораторите на подобна гражданска проява прозвуча призив за политически действия на избирателите с призив да изискват от кандидатите на предстоящи кметски изброи да се заявят позицията си по отношение на МОЧА.

 

Малка, но знаменателна камбана за всички, които предпочитат да не се конфронтират с Петата колона, но нямат нищо против да получат гласовете на избирателите от прозападния , антикомунистическия и антиколониалния антисъветски спектър на обществото!

 

В този смисъл посланието на гражданите беше : „проверяваме дали чувате- за глухия камбаните не бият по два пъти”.

Faktor.bg

​Софиянци: Даваме подкрепа за кметските избори, ако падне МОЧА

Снимки: Faktor.bg

Снимки: Faktor.bg

    

Ще настояваме пред десните политически партии да включат като една от основните си точки преместването на паметника на Съветската армия от градинката пред Софийски университет в музея на комунистическото изкуство. В противен случай няма да им дадем нашата подкрепа.

За това призоваха участниците в днешния митинг посветен на 15-годишнината от приемането на закона за обявяването на комунистическия режим в България за престъпен. Той бе организиран от гражданска инициатива за демонтиране на паметника на Съветската армия и се проведе пред монумента.

Защо политиците не демонтират този паметник на една чужда окупаторска армия. Защото една чужда държава – Русия, оказва непрекъснато натиск за това, посочи пред събралите се граждани Иво Инджев, който е един от инициаторите за преместването на МОЧА.

Той съобщи, че руското посолство у нас е платило да бъдат поставени камери около паметника, за да се следи непрекъснато кой извършва посегателства върху него.

Това е шпиониране на гражданите в центъра на София и то от една чужда държава, която се държи агресивно към България, предупреди Инджев.

Участниците на митинга поискаха отново реална декомунизация и провеждане на лустрация, само чрез която може да бъдат демонтирани истински остатъците на комунизма.

13 мнения за “Граждански протест напомни на властта да не се крие за(д) МОЧА”

 1. Ако няма нито един читав десен кандидат който да включи в предизборната си програма изпълнение на решението на СОС от 1993г. за демонтаж на МОЧА, обещавам, че поне 20 софиянци-избиратели ще откжа въобще да гласуват на общинските избори наесен.

 2. Г-н Инджев, предполагам, че с това инфо засягащо пряко двама от “любимцте” ВИ, вече сте запознат. То идва на фона на искането за оставките на двамата най-български министри, Ненчев и Митов след инструктажа в масква.
  Първанов каза още, че в последните седмици е подновен диалогът с премиера Бойко Борисов. Двамата са разговаряли преди Първанов да замине за Москва и след като се е върнал. Темите били енергийните проекти и най-вече т.нар. балканска антанта, която се събра в началото на април в Будапеща.
  Дневник

 3. Бог да благослови начинанието и се надявам проевропейски ориентираните хора, доколкото са останали в България,смело да заявят и отстояват европейския път на България.

  Моля публикувайте снимки на полицейския кордон около МОЧА. Това трябва да се показва и коментира. Какво ще каже министърката на вътрешните работи! Надявам се, че тези изключителникадри ще се появят скоро!

 4. Съжалявам, че понеже не съм в България, нямаше как да се присъединя към всички вас, освен духом. Един от най-приятните спомени от посещенията ми в България е от 2001. Тогава съпругата ми и аз пихме по една кола на мястото, където до скоро беше пирамидата с мумията на Гошо Тарабата. Дано скоро да можем да правим подобни неща на мястото на червеното капище. Много добра идея е да се иска становището на кандидатите за кмет и общински съветници за преместването на този сатанински идол. Навсякъде по света политиците се задействат само, ако гражданите ги натиснат.

 5. Няма спор, че в България трябва да се махнат всякакви нацвъкани по времето на соца паметници, но за успехът на това начинание е важно да се заложи здрава, приемлива основа. Всичко, което изглежда като реваншизъм или звучи като- да премахним вашите и да оставим нашите, не работи за каузата.Затова борбата трябва да се води на принципа- премахване на всякакви паметници и места за поклонение, които разединяват нацията. Т.е. щом една част от нацията не е съгласна този паметник да съществува, то той не трябва да съществува на обществено място. На обществени места трябва да има само паметници, за които всички са единодушни. Това е здрава основа и защитима позиция, справедливо искане. Трудно може да се оспорва, след като е насочено към единството на нацията. И тук трябва да се впрегне обществената енергия и да се реши въпросът не само с паметника на съветската армия, но и с хилядите паметници във всички населени места.

 6. —————————————————————————————————————-
  превод от руски

  * “Европейците, които се надяват, че можем да стигнем до някаква хармония в отношенията си с Русия, се заблуждават, като мислят, че напрежението, в този му вид, ще се запази, само докато Путин е на власт.
  Това е погрешно разбиране.
  Русия винаги ще бъде заплаха за европейците при всички режими и при различни управници дотогава, докато тази страна не бъде заличена от картата на света и територията и справедливо да бъде разделена между народите, които днес са поробени от Москва.”

  * “Времето за преговори и убеждаване на Русия свърши.
  Дойде време да се премине към твърда политика.
  Незабавно ще организираме отбраната и сигурността така, че да бъдат
  съответващи на силата на руска заплаха на източната граница на ЕС.”

  ” * Лоши новини за Кремъл:
  Русия я очаква скорошна неплатежоспособност. “Денег нет и не будет”
  * Истинската заплаха за целостта на територията на Русия е Китай.
  * Пекин успешно използва примитивните действия на тъпите руските
  управници и започва да превзема икономически Сибир.
  * Китай бавно започва разширяването си на Запад, като първо подчинява
  гръбнака на руската икономика, гигантите “Роснефт” и “Газпром”, на
  своите геополитически интереси.

  * ЗА ДА СЕ ЗАДЪРЖИ НА ВЛАСТ, ПУТИН Е ЗАПОЧНАЛ ДА ПРОДАВА
  СИБИР НА КИТАЙЦИТЕ, НА ЦЕНИ ЗА СТОКА “ВТОРА РЪКА”… !

  Прочети линка по-долу:

  http://clubz.bg/8342-
  iznenada_ot_iztok_kitaj_bavno_podchinqva_rosneft_i_gazprom

  * КИТАЙЦИТЕ ТЪРСЯТ НОВО ЖИЗНЕНО ПРОСТРАНСТВО И В
  ПЛАНОВЕТЕ ИМ ВЛИЗА ДА ИЗКУПЯТ ОТ КРЕМЪЛ, ЦЕЛИЯТ СИБИР ДО
  УРАЛ, ИЛИ ДА ГО ЗАВОЮВАТ !
  * ЯДРЕНАТА ДЪРЖАВА КИТАЙ Е ВЪОРЪЖЕН ДО ЗЪБИ И Е ПОДГОТВЕН
  ПО ВРЕМЕ НА ВОЙНА ДА РАЗПОЛАГА С 200 МИЛИОННА ВОЙСКА…”

  —————————————————————————————————————

 7. За Georgi Nikolov

  Драги Жорж, наглият тон на гоцэ сырыщныка срещу Ненчев и Митов,покрай “преизбирането” му за тартор на сбирщината, по-гнусна и от атака, явно подсказва, че в Масква е зачервил гребена.А и по темата “Белене” в последно време пак започна граченето.

 8. Ето един цитат за утрешен тонус и от д-р Н. Михайлов:

  …Политическото представителство на интелигенцията се чувства добре в лицето на Реформаторския блок и не си представя по друг начин властта освен под покровителството на Борисов.
  Не мога да си спестя да не произнеса едно зрелище. Борисов се нахвърля върху европейските държавни глави да ги прегръща и целува по крайно неприличен начин, за да може да компенсира собствената си глухонемота на човек, който не може да каже там нищо членоразделно! Това е нещо, срещу което хора се опитват да се съпротивляват много деликатно”, каза Михайлов.
  Под егидата на нашия премиер се разгръща години наред едно страшно падение на вкуса, на политическите нрави, на публичния режим на поведение. Едно деградирано поведение деградира всички, които живеят под свода на това деградиращо поведение – каза още Михайлов.

 9. До Иван Иванов:

  Съгласен съм с мнението Ви. Само че се опасявам, че 99% ще отпаднат само комунистически паметници. Няма много паметници на безродници от “фашистко” време. 😉

 10. Да знаете за паметници за цар Фердинанд или цар Борис или князете, княгините и регентите. Да знаете някъде да има паметници в България на Рузвелт, Чърчил, Мусолини, Хитлер. Но паметника на руския цар никой не пипа, даже и най отявлените и кръвожадни комунисти. Тато си има паметник в Правец, а бюстове на Ленин, Сталин, Маркс, Енгелс все още се въргалят навсякъде. Да сте видяли паметници за тези, които се биха в единствените бойни действия на нашата армия за девет месеца от България до Австрия и спасиха живота на не малко руснаци. Но българската “благодарност и признателност” към СССР вце още я има навсякъде на челни места в много градове закачена на въоръжените войници плашила, които командваха най голямото клане на българи. На всичко отгоре и днес ни плашат да не ги пипаме, да не се възмущаваме, защото като “неблагодарници” може да ни убият пак.

 11. Милиони българи мълчат за МОЧА. Какво по голямо доказателство за ГОЛЕМИЯ СТРАХ от Кремъл, който и днес съществува, и е главния фактор в нашата политика и живот. Това е всичко така, защото всички знаят и помнят как нивите, лозята, горите, парите, работилниците, фабриките, банките, науката, образованието, професиите, движението на българите в и вън от страната, бе ограбено и подарено на изключително добре платените и подбрани индивиди от калта на България. С такава памет и страх никой не може да мръдне тези жалони на окупатора колкото и “преходи” и “Европа” и “Нато” да имаме, колкото цветовете и хората в Кремъл да се сменят.

 12. @Иван Иванов

  Няма как на този етап да издигаме паметници, за които цари единодушие. Първо трябва българският народ да научи истинската си история, неомърсена от пропагандата. Едва тогава можем да говорим безпристрастно и най-вече компетентно за това, какви паметници трябва да има в България. Наскоро получих радостната вест от София, че мoи близки роднини (висшисти, антикомунисти, но политически по-скоро неутрални) са ми купили най-новата книга на г-н Инджев и са започнали да я четат. След първите стотина страници коментарът им беше: “Ако може да се вярва всичко това, то [в книгата в общи линии става дума за това и това]”. Споделям ви тези неща, за да намекна, че трябва да сме наясно за необходимостта от дълга и упорита просветителска работа, за да се промени мисленето на бг общество, на което цял живот се промиват мозъците за “вечната ни освободителка” Русия/СССР. Не се съмнявам, че и в това отношение рано или късно всичко ще си дойде на мястото, защото искрата е запалена и все повече българи проглеждат. Но най-важното, за да не растат нови и нови заблудени поколения, е да се пренапишат учебниците по история на България. Който министър на образованието успее да свърши тази работа, за мен ще е достоен да бъде записан в Златната книга на народните будители.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.