Една телевизия и толкова много “ако” в целофана на дългогодишното мълчание

 

Ако бяхме така откровени в разговора за ТВ7, както най-после се оказахме вкупом…

 

Ако журналистите, купени от Бареков в най-буквалния смисъл на думата, бяха потиснали лакомията си ( защото не само те имат нужди и семейства за изхранване)…

 

Ако поне един от сегашните говорители по темата беше споменал поне веднъж през годините истината за същността на ТВ7 като медийна бухалка…

 

Ако поне един от възмутените днес, говорещите до вчера денонощно по ТВ7 гости, на които подаваха микрофона – бухалка, беше отказал покана ( питал съм такива хора защо ходят в онова студио и легитимират срамната телевизия)…

 

Ако самите работещи в ТВ7 бяха оказали малко съпротива срещу онова статукво, което днес вече им е позволено да ругаят…

 

Ако властникът, същият, който управлява и днес, беше проявил една стотна от днешния си хъс да изобличава ТВ7 като недемократичен инструмент в медийното пространство, вместо да се възползва от неговите ласкателства години наред …

 

Ако поне една друга телевизия си беше отворила очите (микрофоните и камерите) за безобразието ТВ7, което сега всички телевизии толкова храбро обсъждат след гафа със „стоте полицаи” срещу „свободата на словото” ( пък и самият Борисов окачестви полицейската окраска на акцията като „тъпа”, как да не се съгласиш и да не се включиш в откриването на истината със задна дата!)…

 

Ако могъщият по онова време Цветан Василев, който днес си търси вересиите с полиция и съдии – изпълнители , беше разобличаван от достатъчно силните все пак конкурентни телевизии (не в ТВ7- несъгласните там напускаха, познавам такива журналисти)…

 

Ако онези служители на ТВ7, претендиращи да са журналисти, се обръщаха по онова време към своя началник с презрителното „Бареков”, с което сега го споменават, вместо да му се мазнят от екрана на „Господин Бареков” или дори на „Ники”…

 

Ако не бях тържествено забранен на 2 декември 2011 г. в ТВ7 от „Ники” пред мълчаливо приемащия забраната личен състав и ако ми беше дадена възможност да кажа всичко това, както казах в ivo.bg онова по адрес на чорбаджията Цветан Василев като бутафорен „мистър икономика” , заради което „Господин Бареков” ме е забранил в поверената му тв бухалка…

 

Ако водещи и продуценти в ТВ7 не прекланяха глава пред нареждането на „Ники” да бъдат прогонвани вече поканени събеседници ( както се сучи с моя милост, подменен на екрана като гост от по-приемливата за ТВ7 Светлана Шаренкова)…

 

Ако бях приел и аз офертата на Бареков да взема парите, с които го бяха въоръжили да пазарува журналисти ( до ценоразписа не стигнахме, отказах му среща след втория му опит), нямаше да пиша сега този текст…

 

Акото мирише и без да е разровено. Ровенето след голямата работа, сдържана дълго в целофана на мълчанието, започна с голямо закъснение. За което ви се извинявам- все някой трябва да се извини за миризмата.

 

 

13 мнения за “Една телевизия и толкова много “ако” в целофана на дългогодишното мълчание”

 1. Отвратителна телевизия беше ТВ7 (и Нюз7)! дори и като сменях каналите само ако за секунда ги видя ми се образуваха нерви… Дано ги спрат! Толкова русофилия и подмазвачество на комунделите….
  -Проклети да са!

 2. “Служители, претендиращи да са журналисти” – страхотно! Комплименти!

 3. Странното в случая е как всички изброени от Вас в статията, сега вече си позволяват да се изказват срещу недоразумението Бареков и шефа му тогава Цветан Василев (за когото в коментарите под Ваша статия писах, че е заложил на глупав човек в лицето на глупака Бареков)??! След цялото славословене по техен адрес само до вчера! Тези хора нямат ни срам, ни образ – те самите са безобразности и безобразия – като пожарникарят-милиционер подвизаващ се като премиер в днешно време!

 4. Те не знаят какво е извинение, нито са смутени от миризмата, бих казал вонята, която им е така присъща. От нея те приемат комка, в нея живеят и в нея умират.

 5. Силни думи, г-н Инджев, дано стигнат до душите и сърцата на вашите “колеги”.
  Не е хубаво да се бие падналия, но наистина – нека да не забравяме как същия този “паднал” от позицията си на по-силен (иззад гърба на по-силния си финансов и политически “батко” )тъпчеше и мачкаше останалите!!! Превърнаха свободата на словото в слободия и слугинаж, а сега реват за това как някой им нарушавал свободата на словото…
  Както казва поговорката – да си сърбат попарата, дето са я надробили! Това, миризливото в гащите им ( дето го споменава г-н Инджев ) си е тяхно дело, никой друг не го сложил там!

 6. Голям страх ги гони управляващите от ГЕРБ, като чуят думата медии.Не искат да слушат лоши слова за управлението си.Работа ли е на министър председателя да разпорежда на полицията /друг е въпроса кой е разпоредил толкова служители да са там / по телефона от студиото на ТВ7 да се изтеглят от там.Той не взима ли страната на ТВ7 по въпроса на спазване на законността. Пак полицията ли е виновна.Тези политици не спряха да си бършат задниците с полицията за щяло и не щяло.Защо ни са закони,защо са ни съдилища, трябва ни сал един Бойко Борисов който на всякъде да раздава правосъдие и точка.Спестява се много ресурс.Стожер на демокрацията останаха малцина честни блогъри като вас г-н Инжев които всявате неистов страх в корумпираните ни политици и “медии”,които от своя страна по всевъзможен начин с всякакви средства се опитват да задушат свободното слово.

 7. Съгласен съм с всяка дума на Иво. Честно казано, чудех се кой повече заслужава презрение – униформените дебили и цивилно облечените им шефове, които освен да илюстрират разни диалекти (“Аз не моем да видим”) и логопедични случаи, явно друго не могат -или “пламенните и всеотдайни борци за свободата на словото”? Шутовска роля изигра и Кольо Босия- да се развява като чучело и да се резили на стари години…

 8. Ако тази телевизия беше разследвала как така за последните 6 години Лукойл-България има 40 милиарда лева приходи и нулева печалба, щях да и съчувствам. Ако беше дори и споменала, че другата руска собственост Виваком-бтк има около 800 млн. лева приходи и нулева печалба, щях да и съчувствам.
  Ако беше разследвала как така АЕЦ Козлодуй преди да и спрат 3 и 4 блок е декларирал 9.5 млн печалба, а сега при работещи само 5 и 6 блок е около 160 млн. (пак доста съмнително ниска за един АЕЦ) щях да и съчувствам.

 9. Какво свободно слово,какви 5 лева със седем процента лихва в КТБ.Тези журналисти да се огледат хубаво как изглеждат отстрани.Когато в тази телевизия обслужваха определени интереси ,включително и на Б.Б. мълчаха.Много бързо забравиха,че в тази телевизия не се допускаха хора наистина на свободно слово.Имаше определена линия и който не я следва – вън.Колко журналисти се продадоха за пари,ама ако те не помнят ние помним.Станали бяха за посмешище,сега*свободно слово*.При кого,при Пеевски или при Василев, казват,че има и други господари – петата колона.
  Искам да им кажа.че *Течна дружба 3* на г-н Инджев е на първо място в Хеликон и в десетката на Сиела по продавани книги.Като залагат на петата колона,отново залагат на куц кон.Времето е неумолимо,а тяхното изтича.
  Йордане,
  когато някой иска да открадне нещо то се взима обратно,включително и с полиция.Не защитавайте крадците.

 10. От снимката много ясно се вижда, че бюрекофф и пеещия Шопар са нещо като момчета на работа при Обирджията на Народно Имане – Цв.В.

  А щом нашите журналистчета се слагат по-долу от момчетата на един Крадец и им изпълняват желанията, да си се сърдят на себе си.

 11. До скоро знаех само че в TV7 работят продажни служители(за мен те не са журналисти)но сега вече им лъснаха и физиономиите по телевизията!Да ги запомним защото тези са с най-нисък морал!

 12. Многобройните акита в тази медия не са от вчера.
  Катарзиса, дето се опитват да демонстрират тези тролчета, прехвърляйки днес всичко лошо на Дудука е неубедителен.
  Същите борци за свобода на словото ще обърнат вкупом палачинката като едното ничево и ще се кротнат, щом новият неизвестен офшорен собственик им свирне по телефона.

 13. Под ръководството на Бареков, ТВ7 ароматизираше памперсите на злополучната двойна коалиция, наемници на Бареков блокираха дома на Борисов.

  ТВ7 е медията, която, отново по нареждане на Бареков, обслужваше първото правителство на ГЕРБ. Телевизията бе превърната в луксозен будоар за медиен релакс на управляващите; място, където неудобните въпроси бяха забранени, но се предлагаше пълен асортимент от гъдели за егото. Хвалебствените Барекови дитирамби започваха от сутрин и свършваха след полунощ. Властта нямаше възражения, въпреки че усърдието Бареково породи дискусии за окованата в пранги медийна свобода.

  Никой от тогавашната Власт не попита журналистите дали се харесват в тази роля, не ги прикани да напуснат, в случай че имат нравствен проблем с ежедневното опъване на червения килим.

  Нападението не е добра защита

  В сряда Борисов показа, че няма спомени за този период. Направи гневен коментар за работата на телевизията под ръководството на Николай Бареков. ”Вие ако бяхте журналисти с етика, тогава щяхте да напуснете, и щяхте да направите това, което правите сега“.
  …………

  Борисов се закла. Не го съжалявам. Мястото му е в музея на социализма. Нямам грам съмнение, че лично е дирижирал ОФ мероприятието.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.